EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-05-10
16:58:00

Flytdocka och terräng

Treje gången gillt gällde även för flytockan som nu är påväg till Frankrike. Bogserbåtar har varit här i Göteborg vid två tillfällen innan men vädret har inte varit på det bästa humöret så de har fått åka hem igen utan flytdocka på släp. Så i fredags hände det, bogserbåten Carlo Magno fick ta den på släp och en vecka beräknas det ta att få den till Dunkerque i Frankrike där dess nya hemma ska bli. Hoppas den får docka många fartyg där.

Jag hade gäster denna dag så hade inte räknat med att hinna se något av när dockan transporterades bort från Göteborg. Det kröp lite i kroppen eftersom att det var hela fyra bogserbåtar som var kopplade när den skulle ut genom hamninloppet. Svitzer Oden och Bob kopplade i fören och Svitzer Gaia och Svitzer Geo i aktern. Synd tänkte jag men hade ändå tur att många andra var på plats och både filmade och tog bilder.

När mina gäster gått kollade jag var de befann sig och då hade de inte kommit längre än Älvsborgsbron så jag kastade mig iväg mot bussen och lyckades få en skymt från Älvsborgsbron ändå. Så glad! Jobbig löptur uppför bron dock men kanske bra uppvärmning inför gbg-varvet haha.

En flytdocka påväg

Stena Jutlandica passerade under bron också när jag stod där 

Kollade in bunkerbåtarna Oljaren och Pallas Glory också, så snygga så!
 
 
 

Söndagen bjöd på terränglopp. Tuve Trailrun gick av stapeln. Jag hade anmält mig till den långa banan som var 14 kilometer, nervös som attan och lite fundersam hur jag tänkte när jag anmäde mig men det gick bra. Värmen var hysterisk och även backarna! Många toppar att bestiga och några fick jag gå uppför (nästan klättra) när mjölksyran tog över. Väldigt roligt samtidigt som det var väldigt jobbigt. Kom i mål på 1 timme och 43 minuter, hamnade på plats 14 av 36 bland damerna på långa banan, kul! 
Man blir glad när man får medalj :-D
 
Peace out
 


 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: