EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-02-22
18:26:00

Studiebesök i Karlstad

Underbart studiebesök blev det. Vi var cirka sju nördar som samlades utanför grinden in till hamnen i Karlstad. Efter insläpp och på plats på Karl bjöds det på många goda historier då de flasta på plats var gammal besättning. Några kanontrevliga timmar blev det.

Jag åkte bil med en annan nörd och hans sambo. Trots att det tog lång tid så var det väldigt trevligt, blev en hel del prat och påvägen upp till Karlstad så stannade vi till i Åmål för att titta om det fanns kvar något av varvet där. Det är annan verksamhet på den platsen nu, bl a har Sjöfartsverket en liten station där för sin farledshållning i Värnern och vi kollade in fartyget Polstjärnan som ligger där för just det ändamålet. 


Till slut fick vi äntligen träffa Karl av Karlstad. Även Oxen var på plats.

 


Man kan skymta att det stått Röda Bolaget där på sidan en gång i tiden :-)

Bryggan på Karl, förträffligt trevligt!


Man får ju ta chansen att stå bakom ratten när man får :-)


Alldeles fantastisk dag blev det! Det här kommer jag leva på länge!

peace out
 
 


2015-02-20
14:12:34

Karl av Karlstad

Jag har längtat hela veckan och är så förväntansfull på morgondagen!!!!  Jag ska nämligen på äventyr till Karlstad och på studiebesök på fd Röda Bolagets bogserbåt Karl. Dessutom ska vi ta en titt på bogserbåten Oxen samt bogserbåten Tingvalla som numer har Sveriges största tändkulemotor i bruk.  

Bidrar bara med en bild i detta inlägg eftersom att jag fick googla fram den, lånar den från http://fartyg.ericssonska.se/ och fotografens namn (antar jag) står på bilden.  Så efter i morgon har jag egna bilder att bidra med :-)

 

peace out

2015-02-17
21:02:30

Patria och Helge

Hade tur och fick fönsterplats på sjöfartsjuridiken idag. Detta inebar att jag fick se Helge och Patria passera på ävlen. Även 'Juttans' ankomst tittade jag på. Eftersom det inte blev några bilder från dagen så blir det två bilder på de två gröna damerna från ett tidigare tillfällen.

Patria


Helge
 
En tung dag i skolan idag och det mest på grund av att det var så lång dag. 8-18. Avslutade dock dagen med ECDIS-labb som var väldigt rolig och lärorik så de 3 timmarna gick snabbt. Många moment att avklara i min kalender denna vecka men på lördag belönas jag med en tur till Karlstad och en titt på bogserbåten Karl. Det är några stycken som ska dit och det ska bli skoj att träffa lite nytt folk och vidga vyerna, har aldrig varit i Karlstad. Ser fram mot lördag! Fram till dess är det fullt ös:-)

peace out