Studiebesök i Karlstad

--2015-02-22 -- 18:26:00--
Underbart studiebesök blev det. Vi var cirka sju nördar som samlades utanför grinden in till hamnen i Karlstad. Efter insläpp och på plats på Karl bjöds det på många goda historier då de flasta på plats var gammal besättning. Några kanontrevliga timmar blev det.

Jag åkte bil med en annan nörd och hans sambo. Trots att det tog lång tid så var det väldigt trevligt, blev en hel del prat och påvägen upp till Karlstad så stannade vi till i Åmål för att titta om det fanns kvar något av varvet där. Det är annan verksamhet på den platsen nu, bl a har Sjöfartsverket en liten station där för sin farledshållning i Värnern och vi kollade in fartyget Polstjärnan som ligger där för just det ändamålet. 


Till slut fick vi äntligen träffa Karl av Karlstad. Även Oxen var på plats.

 


Man kan skymta att det stått Röda Bolaget där på sidan en gång i tiden :-)

Bryggan på Karl, förträffligt trevligt!


Man får ju ta chansen att stå bakom ratten när man får :-)


Alldeles fantastisk dag blev det! Det här kommer jag leva på länge!

peace out
 
 Karl av Karlstad

--2015-02-20 -- 14:12:34--
Jag har längtat hela veckan och är så förväntansfull på morgondagen!!!!  Jag ska nämligen på äventyr till Karlstad och på studiebesök på fd Röda Bolagets bogserbåt Karl. Dessutom ska vi ta en titt på bogserbåten Oxen samt bogserbåten Tingvalla som numer har Sveriges största tändkulemotor i bruk.  

Bidrar bara med en bild i detta inlägg eftersom att jag fick googla fram den, lånar den från http://fartyg.ericssonska.se/ och fotografens namn (antar jag) står på bilden.  Så efter i morgon har jag egna bilder att bidra med :-)

 

peace out


Patria och Helge

--2015-02-17 -- 21:02:30--
Hade tur och fick fönsterplats på sjöfartsjuridiken idag. Detta inebar att jag fick se Helge och Patria passera på ävlen. Även 'Juttans' ankomst tittade jag på. Eftersom det inte blev några bilder från dagen så blir det två bilder på de två gröna damerna från ett tidigare tillfällen.

Patria


Helge
 
En tung dag i skolan idag och det mest på grund av att det var så lång dag. 8-18. Avslutade dock dagen med ECDIS-labb som var väldigt rolig och lärorik så de 3 timmarna gick snabbt. Många moment att avklara i min kalender denna vecka men på lördag belönas jag med en tur till Karlstad och en titt på bogserbåten Karl. Det är några stycken som ska dit och det ska bli skoj att träffa lite nytt folk och vidga vyerna, har aldrig varit i Karlstad. Ser fram mot lördag! Fram till dess är det fullt ös:-)

peace out

Thåström - Den Morronen

--2015-02-13 -- 16:42:44--
MOAHAHAHA  den är MIN och den är SIGNDERAD :-D Thåströms senaste verk, nu längatar jag till spelningen den 25 mars :-D


Inte bara fartyg som gör mig glad :-)   så kvällen tillbringas med denna man och massa uppgifter i juridik :-)

 
peace out

Tanker, Ro-Pax och Ro-Ro

--2015-02-06 -- 17:33:29--
Tre olika fartyg fick jag se på min promenad idag i det molniga Göteborg, alla tre damer är vanligt förekommande här på min sida. Hoppades på att få se en dam men den lilla bulkbåten han inte passera innan jag började lektionen, det var dessutom en bulkbåt jag inte sett innan så det hade varit kul, får se om jag lyckas fånga henne när hon är på väg tillbaka.

Stena Jutlandica, ett av StenaLines Ro-Ro & Pax (Ro-Pax) fartyg, hon är alltså kombinerad frakt- och passaregarfartyg. Stena Scanrail är ett Ro-Ro fartyg. Ro-Ro står för Roll On-Roll Off  och Pax för passagerare. Sist och även minst av dem har vi bunkerbåten Oljaren som bunkrar "Juttan". 

De tre granna damerna


Gick upp på höjden bakom skolan och fick en annan vy på det hela.
 
peace out
 
 
 

Ville, akvarie och Båtologen

--2015-02-05 -- 21:07:21--
En dag med många sysslor är snart till ända, bara en syssla kvar... engelska... suck!

Skolan var väldigt rolig idag trots att det var lektion i engelska grammatik, jag kände att jag hängde med och faktiskt förstod, otroligt!  Juridiken bjöd på många skratt, hur kul som helst!   Efter skolan for jag till Amelie. Ossian var på bushumör och Ville blev jätteglad. Ossian har börjat gå nu så det är full fart, när han gått på upptäcksfärd till köket så passade Ville på att "krypa upp i knät" på mig och gosa. Världens bästa Ville

 
På hemvägen hoppade jag av vid Hornbach och spatserade runt där en stund och kom ut med några växter till akvariet, det har sett så tråkigt ut på senaste tiden så äntligen fick jag tummen ur och köpte fler växter. Nu väntar jag bara på att min elaka fisk ska dö så jag kan köpa nya. Tror nämligen att han kommer käka upp eventuella nykomlingar för han är så elak så vågar inte köpa några. Blev mycket tjusigt vill jag påstå


Positiv överraskning när jag kom hem också, första numret 2015 av Båtologen hade kommit, den ska jag gotta ner mig i när jag skrivit klart engelskan, JIPPIII
 
 Kommande helg är ledig helg så det blir en tur till Smögen för att hälsa på Hanna och Calle. Underbart! Nästa vecka i skolan blir tuff så kan behövas en uppladdning med Smögen :-)

peace out

Februari bjuder på Golden Gate

--2015-02-04 -- 20:53:30--
Ny månad och då får man vända blad i almanackan. Februari bjuder på M/S Golden Gate, mycket grann dam om man frågar mig.   


 
Blir bara mer och mer förtjust i utseendet på dessa gamla damer faktiskt, de riktigt snygga tycker jag!

peace out


RSS 2.0