EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2010-07-31
09:38:15

Vinden viner

Helt underbart mycket folk det varit den här veckan! Det har varit att göra vill jag lova. Calle har haft OW-kurs med 7 elever och sedan har 2 st från Faluns Räddningstjänst varit här och nästa vecka kommer det 8 st.

Det är roligt när det är lite fart, dock när jag är mitt uppe i det så kan det vara lite körigt, men det går oftast över.

Jag har fått tillgång att uppdatera vår grupp Kon-Tiki Smögen på Facebook och det är roligt! nu väntar jag bara på att få tillgång till hemsidan också :D  det vill jag, får se om Calle släpper i från sig det (?)

Sarah som jobbat här tidigare år är på besök nu i helgen och det är roligt! Vi satt uppe sent igår och tjötade och drack lite öl och det var väldigt trevligt! Dock är jag lite trött idag och så var det itne så mycket utan bara en utrustning som skulle hyras ut, trodde jag. Jag hade missat att skriva in 2 stycken att de skulle komma. Jag vet ju att jag pratade med henne i telefonen och skrev på en lapp men sedan är den bara som språlöst försvunnen och jag hade inte skrivit in det i pärmen ännu. Som tur var löste det sig och vi hade utrustning och de var glada. Härligt med lättsamma och glada gäster!

Idag är det halvt storm här. Det blåser väldigt mycket och det skummar på bra ute på Stenskär. Men Janne är bra på att hitta dykplatser så de åkte till Kalven där det då är lugnt idag när vinden ligger som den gör.

Så allt är bra här på centret och det är skönt! På måndag eller tisdag kanske jag kommer i vattnet och det ska bli kalas bra! Känner att det är dags nu :P

peace out

2010-07-23
14:54:33

Fritt fall på ett lite annorlunda vis

Här kommer en ball film!

Det är Guillaume Néry och Julie Gautier som gör sin alldeles egna tolkning av "Fritt Fall" i Dean's Blue Hole i Bahamas. Världens djupaste "blå hål" är 202 meter djupt- och inte enbart den hänförande inspelningsplatsen för en konstnärlig videofilm. (Denna textdel tagen ur tidningen DYK)

Julie som håller i kameran, filmade allt på ett enda andetag. Jag är mäkta imponerad av dessa två men kan inte motstå att säga att de är lite galna. Guillaume har rekorddyk till 115 meter på samma ställe och då i klassen konstant vikt.


Superballt! Men jag själv håller mig till dykning med luft :D

peace out
2010-07-22
19:51:43

Cirkus

Då var det torsdag och jag har en hosta som inte vill ge sig, blir så less.

I måndags så var det en vanlig dag med utfärder och det var också ganska lugnt. På eftermiddagen åkte Pelle och jag till tippen och kastade av massa saker som skulle slängas, sånt som inte går i vanliga återvinningen. När vi åker genom Kungshamn så sitter massa skyltar om att Cirkus Maximum är i stan. Pelle hade aldrig varit på cirkus i hela sitt liv så vi bestämde att vi skulle gå. Det blev jag, Hanna, Lena och Pelle som gick och det var en mycket bra cirkus! Jag har inte varit på cirkus sedan jag var mycket liten och kommer knappt ihåg något av det, så det var kalasroligt! :D


Lena och Hanna utanför entrén. Vi väntar på Pelle som parkerar bilen.

De hade kameler som gjorde lite konster. De fick lägga sig ner och så kom det in lamadjur och hoppade över dem, det var roligt :D

Elefanter hade de också, de gick runt och stog på pallar. De var lite akrobater också och även heta killar med muskulösa bara överkroppar, helballt var det! Vilken kroppskontroll asså!


I tisdags var jag ledig för första gången på tre veckor. Det var skönt så jag åkte till Götet en sväng och kollade till blommorna, de hade överlevt så jag blev lite glad. Jag åkte med Annelie på morgonen och när vi precis kommit över Smögenbron så stog polis, ambulans och räddningstjänsten och blinkade blått. Det var en som kört in i bergväggen, men tydligen hade personen klarat sig och rymt, för polisen hade hund med sig och jag läste i tidningen senare att de inte hittat någon och misstänkte rattfylleri.

När vi kommit en bit längre på vägen så kommer vi bakom cirkusen och vi suckade lite för det gick inte så fort. Efter att vi åkt förbi Nordens Ark så ser vi att det är en cirkus-lastbil som kört av vägen. Den ligger i diket och vi stannar till. Killen som hoppar ur lastbilen säger bara "no problem, no problem" och vi kör då vidare. Vi ser i backspegeln att det kommer fler cirkusvagnar bakom som stannar till hos honom så då kändes allt bra. Vi får sedan veta att han hade velat ge plats för en blåljusblinkande ambulans som han mötte (som vi också gjorde) men det var lite mjukt i vägkanten så han körde ner och välte.

Idag har jag varit i förrådet och röjt en massa. Nu är det ganska rent och lite ordning där. I morgon kommer syster Matilda och hennes Johan och de stannar tills på söndag och dyker lite. Det ska bli roligt! :D

hare gott!

peace out