Vinden viner

--2010-07-31 -- 09:38:15--
Helt underbart mycket folk det varit den här veckan! Det har varit att göra vill jag lova. Calle har haft OW-kurs med 7 elever och sedan har 2 st från Faluns Räddningstjänst varit här och nästa vecka kommer det 8 st.

Det är roligt när det är lite fart, dock när jag är mitt uppe i det så kan det vara lite körigt, men det går oftast över.

Jag har fått tillgång att uppdatera vår grupp Kon-Tiki Smögen på Facebook och det är roligt! nu väntar jag bara på att få tillgång till hemsidan också :D  det vill jag, får se om Calle släpper i från sig det (?)

Sarah som jobbat här tidigare år är på besök nu i helgen och det är roligt! Vi satt uppe sent igår och tjötade och drack lite öl och det var väldigt trevligt! Dock är jag lite trött idag och så var det itne så mycket utan bara en utrustning som skulle hyras ut, trodde jag. Jag hade missat att skriva in 2 stycken att de skulle komma. Jag vet ju att jag pratade med henne i telefonen och skrev på en lapp men sedan är den bara som språlöst försvunnen och jag hade inte skrivit in det i pärmen ännu. Som tur var löste det sig och vi hade utrustning och de var glada. Härligt med lättsamma och glada gäster!

Idag är det halvt storm här. Det blåser väldigt mycket och det skummar på bra ute på Stenskär. Men Janne är bra på att hitta dykplatser så de åkte till Kalven där det då är lugnt idag när vinden ligger som den gör.

Så allt är bra här på centret och det är skönt! På måndag eller tisdag kanske jag kommer i vattnet och det ska bli kalas bra! Känner att det är dags nu :P

peace out


Fritt fall på ett lite annorlunda vis

--2010-07-23 -- 14:54:33--
Här kommer en ball film!

Det är Guillaume Néry och Julie Gautier som gör sin alldeles egna tolkning av "Fritt Fall" i Dean's Blue Hole i Bahamas. Världens djupaste "blå hål" är 202 meter djupt- och inte enbart den hänförande inspelningsplatsen för en konstnärlig videofilm. (Denna textdel tagen ur tidningen DYK)

Julie som håller i kameran, filmade allt på ett enda andetag. Jag är mäkta imponerad av dessa två men kan inte motstå att säga att de är lite galna. Guillaume har rekorddyk till 115 meter på samma ställe och då i klassen konstant vikt.


Superballt! Men jag själv håller mig till dykning med luft :D

peace out

Cirkus

--2010-07-22 -- 19:51:43--
Då var det torsdag och jag har en hosta som inte vill ge sig, blir så less.

I måndags så var det en vanlig dag med utfärder och det var också ganska lugnt. På eftermiddagen åkte Pelle och jag till tippen och kastade av massa saker som skulle slängas, sånt som inte går i vanliga återvinningen. När vi åker genom Kungshamn så sitter massa skyltar om att Cirkus Maximum är i stan. Pelle hade aldrig varit på cirkus i hela sitt liv så vi bestämde att vi skulle gå. Det blev jag, Hanna, Lena och Pelle som gick och det var en mycket bra cirkus! Jag har inte varit på cirkus sedan jag var mycket liten och kommer knappt ihåg något av det, så det var kalasroligt! :D


Lena och Hanna utanför entrén. Vi väntar på Pelle som parkerar bilen.

De hade kameler som gjorde lite konster. De fick lägga sig ner och så kom det in lamadjur och hoppade över dem, det var roligt :D

Elefanter hade de också, de gick runt och stog på pallar. De var lite akrobater också och även heta killar med muskulösa bara överkroppar, helballt var det! Vilken kroppskontroll asså!


I tisdags var jag ledig för första gången på tre veckor. Det var skönt så jag åkte till Götet en sväng och kollade till blommorna, de hade överlevt så jag blev lite glad. Jag åkte med Annelie på morgonen och när vi precis kommit över Smögenbron så stog polis, ambulans och räddningstjänsten och blinkade blått. Det var en som kört in i bergväggen, men tydligen hade personen klarat sig och rymt, för polisen hade hund med sig och jag läste i tidningen senare att de inte hittat någon och misstänkte rattfylleri.

När vi kommit en bit längre på vägen så kommer vi bakom cirkusen och vi suckade lite för det gick inte så fort. Efter att vi åkt förbi Nordens Ark så ser vi att det är en cirkus-lastbil som kört av vägen. Den ligger i diket och vi stannar till. Killen som hoppar ur lastbilen säger bara "no problem, no problem" och vi kör då vidare. Vi ser i backspegeln att det kommer fler cirkusvagnar bakom som stannar till hos honom så då kändes allt bra. Vi får sedan veta att han hade velat ge plats för en blåljusblinkande ambulans som han mötte (som vi också gjorde) men det var lite mjukt i vägkanten så han körde ner och välte.

Idag har jag varit i förrådet och röjt en massa. Nu är det ganska rent och lite ordning där. I morgon kommer syster Matilda och hennes Johan och de stannar tills på söndag och dyker lite. Det ska bli roligt! :D

hare gott!

peace out

En vecka har gått på Smögen

--2010-07-17 -- 09:48:41--
Nu är det lördag igen och veckan har gått väldigt fort. Det har varit lite folk här på centret men inte så mycket som jag skulle vilja att det ska vara, men det kanske kommer.

Så det jag gjort denna vecka är väl mest att vara den bästa receptionisten i hela världen *fniss* och hyrt ut utrustning till glada gäster. I går fredag kom det två fransmän och ville hyra kajaker, oj så roligt det blev, men ajg fick åter träna på min engelska så jag är nöjd och det kändes bra. Känns alltid bättre att prata när med folk som kanske pratar lite sämre engelska än mig själv. De kom i alla fall helskinnade tillbaka vilket jag var nervös att de inte skulle göra när jag såg dem paddla iväg *fniss* men de var glada och väldigt nöjda :D

Polackerna som är här och bygger på det nya däcket här utanför jobbar på bra, det kommer bild när det är helt färdigt. Det ser ut nu att bli kalasbra. De har inte så mycket kvar, de jobbar fort :D

Vädret har varit väldigt växlande hela veckan med både regn och sol, igår kunde jag tvätta fönstren i bikiniöverdel och idag är det tjocktröja och spöregn.

Chokladbollarna konsumerar jag alldeles för många om dagarna, ska bli najs att träna i höst igen.

Jag hoppas få prova torrdräkten någon dag snart, har fortfarande inte kommit i vattnet :( men det är ju mycket på grund av mig själv. Men jag är så trött efter dagens slut så jag orkar itne dyka. Men snart :D

I dag är det lite mer gäster och det är roligt, men till veckan ser det ganska dött ut :( kanske det bokar på, får hoppas på det. Många som ringer någon dag innan bara, så jag hoppas det ringer massor med folk i veckan :D

Har man inte dykcert kan man ju alltid komma och testa på att dyka :D för bara 500 kr får du testa på och se världen under ytan :D helt underbart!

peace out

Kalasig helg

--2010-07-12 -- 20:07:41--
Oj vilken kalasig helg det varit. Per Gevär har varit här och han har lagat väldigt god mat till oss på kvällarna och även varit gott sällskap. Vi har haft ett rejält åskväder, såg massor med coola blixtrar bortom skären och det smällde på bra ett tag och himlen öppnade sig och det bara öste ner regn.

Det har inte blivit någon dykning för mig än då tiden inte riktigt har räckt till. Är dödstrött på kvällarna. Har i alla fall provat torrdräkten och den verkar passa. Jag provade den med det supertjocka understället så det var lite trångt, jag ska också prova med det tunna för eftersom det är en neoprendräkt så behöver jag kanske inte det tjocka.  Kanske man kan få lite tid och testa den i vattnet också.

Vi har ätit räkor också i kvällsolen, det gillar jag :D

Jag hade slagsmål med kortterminalen i lördags men det löste sig efter lite telefonköer och någon halvtimme och nu är vi vänner igen. Veckan ser ganska lugn ut nu men jag hoppas det bokar på lite. Kom och dyk vettja! :D

Nu ligger hamburgarna på grillen och vi ska käka lite :D

hare kalas! det ska jag!

peace out

bärbar personal någon?

--2010-07-07 -- 20:38:49--
Det har varit en ganska lugn dag idag. Jag, Hanna och Per har rensat ogräs här utanför för att terassen ska byggas ut. Sedan har jag pysslat lite här och ätit alldeles för många chokladbollar. Det är verkligen inte bra att vi säljer glass, choklad och chokladbollar här. Jag kan inte hejda mig riktigt.


Janne och jag åkte och tankade båten på eftermiddagen i går. Hela 218 liter gick det i. Vi åkte sedan och la till utanför ett ställe i Kungshamn och köpte glass och satt på bryggan och åt. Det var kalasgott!


Någon som vill ha en bärbar instruktör eller divemaster?? Både Calle och Hanna fick plats i kartongerna :D

Ska försöka komma i säng tidigt idag. Helst inom en timme. Får se hur det blir med den saken. Brukar bli sent hur jag än gör. Men jag sover som en stock varje natt och det är ju bra.

peace out

Rullians på centret

--2010-07-03 -- 22:34:22--
Det blir långt mellan gångerna nu då det inte riktigt känns som att det finns tid till att sitta ner och skriva. Det är ganska mycket att göra på dagarna, eller det har lugnat ner sig nu då det som jag vill få gjort är gjort. Det går lite långsamt på vissa håll och än är inte alla punkter på min 'att göra lista' avbockade. Förhoppningsvis så sker det inom en snar framtid då jag börjar tröttna på att tjata och bara känner mig som en riktigt gnällig bitterfitta hela tiden.

I helgen är det lite folk här. Vi har tre glada danskar här och sedan så är Sus från Kon-Tiki i Göteborg här med en AOW-kurs. Jag tillbringar min tid på land då jag är centerhäxan och jag känner dessutom att jag inte vill åka så mycket båt. Jag tycker att de som gör det bättre än mig få sköta den biten så har jag koll på allt annat.

Det är lite dåligt med bilder då jag inte tänker på att knäppa några, varken med mobilen eller kameran (som fortfarande ligger i min väska).

Just nu ligger vattnet som en spegel här utanför men under dagen har det varit lite blåsigt och regn har hängt i luften men än har det inte gått igenom och börjat droppa och det tycker jag är bra. I morgon hoppas jag på riktigt stekväder! Dock kommer jag väl inte kunna steka men lite värme på min kropp skulle inte vara fel.

Nu ska jag sitta upp en stund för Suss kurs ska göra nattdyk. De skulle inte vara i så länge och det känns bra. JAg är trött och vill sova. Ska ju upp tidigt i morgon som vanligt.

Hörs snart igen!

Peace out


RSS 2.0