År 2013

--2013-12-30 -- 18:52:00--
Ja, vad ska man säga... blandade känslor om detta år. Ett av målen med året var att fokusera på det positiva och vända negativa saker till något positiva. Även om vissa av de nevativa grejerna som hänt under detta år förblir negativa och inte går att omvända så kommer jag sammanfatta höjdpunkterna under året. 

De flesta mål jag hade med året har uppnåtts:

 • Fokusera mycket på dykningen, mer erfarenhet och kunskap vill jag ha
  -Ja, några dyk på Smögen och eftersom jag återkom och arbetade på det älskade dykcetret så intogs också en del ny kunskap

 • Tillbringa så mycket tid som möjligt vid och ute på havet där jag trivs som bäst
  Ja, eftersom jag var 2 månader på världens bästa plats så anser jag att jag uppnådde detta mål

 • Sätta upp månadsmål för träningen och utvecklas och bli stark
  Ja och nej, periodvis gick det bra och sedan gick det mindre bra, men stark är jag minsann! nya tag 2014!

 • Tänka på mig själv och göra saker som jag tycker är roligt ex. kolla på fartyg
  Ja, jag gjort många roliga saker! Just kolla på fartyg har jag gjort i massor!

 • Försöka vända negativa saker till något positivt
  Ja, som sagt, gick bra för det mesta men mindre bra ibland

 • Bli något hyfsat bra på att köra båt och lära mig hur allt fungerar där i kring
  Jo, beror på hur man ser på saken, han inte med någon övning med dykbåten som vi tänkt så att köra båt på riktigt kan jag nog inte anse att jag kan men däremot har jag ju lärt mig mycket i simulatorn på skolan ;-D  (Hade ju ingen aning om att jag skulle komma in på skolan när målen sattes upp, inte ens när jag sökt antog jag att jag skulle komma in, trodde verkligen inte det!)


Tänkte ta en bild från varje månad som är det jag kommer ihåg allra mest och blir glad av!

Januari

Självklart är det resan till Mexico med Amelie som jag minns mest av Januari. Vilket äventyr!
Läs om Mexico-resan här


Februari

Jag hälsade på min storasyster i Linköping. Då hjälpte min kära syrra mig upp på hästryggen igen. Förrutom hennes Maxim fick jag rida en grann tös vid namn Fine
 

Mars


Många fartyg skådades denna månad men det bästa, så här i efterhand, var, premiären för Smögen. Mitt älskade Smögen! 

 


April

Blir detta minne, en solig vårdag vid Dalälven, hemhemma, när Jag, Mamma och Pappa grillade korv.




Maj

Jag och Amelie gjorde en halvt spontan resa till Barcelona några dagar. Bilden är när vi går inför landning, jag var överlycklig för att få se en tanker! Läs om äventyret här

 
Juni

Äntligen igen kom jag iväg på festival, Bråvalla. Camp Papaya hade vi. Kanonroliga dagar med massor av bra musik. Thåström och Rammstein var klart bäst! Verkar inte ha laddat upp några bilder här på bloggen från då så då får det bli något annat. Det får bli en kväll på utsikten med min vän Robin, sista dagen innan jag far till Smögen och jobbar. Det var en härlig kväll, folköl på en parkbänk och solnedgång över Göteborg och gott tjöt. Sjukt bra!


Juli
Inte så mycket uppdaterat från denna månad då det är dålig uppkoppling på dykcentret. Men det bästa var absolut dyket på Thetis. Jag, Kristian och Leif gjorde ett kanondyk! På bilden är Kristian och Jag de gladaste dykarna som existerade vid det tillfället!

 
Augusti

Den 27:e anländer Maersk McKinney Möller till Göteborg. Världens största conteinerfartyg. Jag var på plats halv två på morgonen (jag vet, jättetidigt men såg fel på ankomsttid). Det var det värt! Missade inte en sekund! 

Hon får två bilder bara för att hon är så fin!

 


 
 
September
 
Jag får reda på att jag är antagen till Fartygsbefäl klass 7, jag var reserv och de ringde, jag skrek rakt ut: JAAAA när hon frågade om jag ville ha en plats, stackars tjejen i luren måste trott jag var galen. Dessutom var jag ute på tåget och jobbade, resenärerna som för tillfället befann sig runt om gav mig ett grattis och klapp på axeln, det var ett tillfälle jag minns starkt!

Massa nytt att lära. Min dröm om att bli sjöman tar sin början.
 
Oktober

Jag, Lisa och Daniel var på Jerry Williams farewell show. Helt galet bra!
 


November


Jag var hemhemma en sväng och det var underbart! Men tillfället denna som får symbolisera denna månad är nnär jag får se Stena Conqueror bogseras ut ut Damen efter en tids ompyssling. Den glädjen jag hade i min kropp då är svår att beskriva. Jag var så lycklig. Tänk var ett fartyg kan göra.



 

December



En fantastisk konsert med Håkan Hellström i Scandinavium. Något jag sent kommer glömma men kompensera den 7 juni på Slottskogsvallen (hoppas dock på flyttning till Ullevi) och då säkert ännu bättre med tanke att min vän kommer vara med då. 

Jag och min kollega Anna innan det börjar, hon är ett riktigt Håkan-fan hon :D precis som hennes kusin som var med :-) 
 
 
 
 
 

Det var mitt 2013. Det bästa från varje månad alltså. Ska tillägga att jag hade min livs bästa midsommar detta år också, finns inga bilder men så var det. Min dröm om att bli sjöman påbörjades detta år och går sakta mot verklighet
. Många fina fartyg har jag skådat och jag har tagit mig genom många utmaningar och växt som människa. Likaså har jag tänkt med 2014.


Peace out





 
 
 



 
 

 

Rosor från The King!?

--2013-12-30 -- 14:16:00--

Ja, jag tycker vi säger så! Självaste Elvis kom och gav mig rosor... helt sant faktiskt! I alla fall i Landet-Nästan-Vaken.... eller så var det så att självaste Elinor tyckte de var så fina igår när hon gick omkring på Coop och bara kände att hon ville ha en bukett rosor, om ingen ger en rosor så får man ge sig själv :-)  Delar en flaska vin med The King istället...


För övrigt så fixade jag med akvariet idag. Var på Hornbach och köpte lysrör, lite nya växter och lite knark. Fyllde på med lite vit sand som jag hade liggande och det blev genast en trevligare look. Ljust och fint! Nu ska växterna bara växa till sig lite, har rensat då de som jag hade blev så fula. Jag är fortfarande i valet och kvalet att köpa fler fiskar, tror de jag har är så onda och tänker äta upp de nya, så törs inte. Ska snacka med Janne och Magnus om saken!


Försov mig i morse och vaknade av Jessicas är-du-på-G-sms? . Slog personligt rekord att ta mig till jobbet, från att kliva upp ur sängen till jag var på jobbet tog 28 minuter(!)  var utanför dörren efter 7 minuter och sprang som en galning, tur bussen har den takt den har (och att jag han med den) så pulsen kunde lugnas innan nästa spurt mellan buss och jobb. Ojojoj, morgonträningen avklarad på ett kick! :-D  

peace out

Läsa, läsa, läsa

--2013-12-28 -- 22:44:00--
Jag fick mig en bok på posten igår. Julklapp från käraste storasyster. Tack syster!  boken heter

Min Mormor Hälsar Och Säger Förlåt 

 
En bok som framkallade både skratt, gråt och innehåller massor med visdomsord, eller snarare hela meningar med kloka ord. Precis vad jag behöver i min förvirrade värld. Boken är full av superhjältar och man får vara med om ett spännande äventyr, synd att det tog slut så fort.


 


peace out





Julen och sjukling

--2013-12-27 -- 09:10:22--
Julafton spenderades på tåget, 13 timmars arbetsdag :-D  
Lite blandade känslor den dagen, jag var jätteglad och lika så de flesta resenärer. Lite bittra miner när vi blev sena, vi hade fått ett trasigt tåg från danmark som gjorde att vi endast kunde köra 120 km/h i stället för 180 så vi halkade efter i tidtabellen mer och mer, vi slutade på 15 minuter sena i Göteborg.

Senare under dagen blev vi påminda om att julafton inte bara är en dag då släkt och vänner samlas och umgås utan att det faktisk är en dag då väldigt många sitter ensamma och även bestämmer sig för just julafton är sista dagen att stå ut med livet. Den människan som ställde sig på spåret söder om Halmstad hoppas jag fick hjälp för polisen han dit i tid. Vi fick stå stilla en stund i Halmstad innan klartecken för att fortsätta resan gavs. Då blev jag lite nere, det blev så svart på vitt att på tåget fanns massor med glada människor, med paket och leenden, medan det precis i det tillfället fanns en person som stod på spåret och inte ville vara med längre...


Juldagen gick allt bra på jobbet men väl hemma brakade helvetet lös. Jag började må illa redan på tåget, sista vändan mot Göteborg men tänkte att jag bara var åksjuk eller så, ovanligt för mig som aldrig brukar råka ut för det. Så väl hemma vi halv elva började jag kräkas och det fortsatte fram till tre-halv fyra på morgonen då jag somnade av utmattning. Hela annandagen sovs bort. Nu idag har jag orkat ta mig upp ur sängen och förflyttat mig till soffan. Klämt i mig lite risgrynsgröt och gjort mig en kopp te. Fortfarande hängig men mår inte illa längre. 

peace out

God Jul

--2013-12-23 -- 20:39:00--


Jag och tomte-pinuppan säger God Jul till alla vänliga själar där ute. Själv ska Jag jobba hela julen och har inte tänkt fira något. 

Peace out

Laddar för Colreg-fredag

--2013-12-19 -- 14:31:55--
Jepp, jepp, i morgon gäller det.... Colreg-tenta. Alltså sjövägsregler, lanternor och mistsignaler. 100% rätt ska det vara. Vår kära Björn har en tendens att klura till frågorna så det gäller att ha huvudet på skaft. Jag är inte så nervös faktiskt, mest förväntansfull på vad han ska hitta på för klurigheter. 8.30 till 12.00 sitter jag i tentasalen och kämpar för att teoretiskt sätt bli en sjöman.  

Så denna regniga torsdag har jag parkerat i soffan med Sjötrafikföreskrifterna.


Så håll tummarna för mig i morgon all sjöbusar där ute!

peace out

 
 

Hårt väder och nödsituationer

--2013-12-18 -- 13:59:04--
Dag 3 på tentaveckan och tenta nummer 3 också avklarad. Det var en del i Sjömanskapen som jag hade eftersläpandes. Delen med Hårt väder och nödsituationer var det som gällde. Jag tror minsann det gick bra, det är bara att hålla tummarna, han skulle rätta dem direkt så vi kunde få resultaten i eftermiddag/kväll. Jag är väldigt faschinerad av hur havet påverkar ett fartyg så den här delen är verkligen intressant att läsa, problemet är jag jag lätt blandar ihop saker. Jag kan grunden men när det kommer in på sidogrenar så rör jag ihop det lite, hoppas inte det gjort att jag inte får godkänt eller så. Min bild av Williamsons Turn är av skolboksexemplar så den har jag i alla fall full pott på! ;-)

Såg att det skulle komma flera fina damer från Värnen och passera idag också men eftersom vädret är lite tråkigt och jag verkligen måste läsa i massor så får jag hoppa över båtspaningen idag. I morgon är det tenta i Stabilitet och Fartygskonstruktion som för närvarande känns väldigt bra. Räkneuppgifterna känns som att jag förstår väldigt bra så ska bara repetera lite och friska upp minnet. Det är de teoretiska grejerna som är lite lurigare men har gått igenom det mesta så borde inte vara några konstigheter. Har en bra känsla inför morgondagen! 

peace out

En gång i tiden...

--2013-12-17 -- 23:31:00--
...faktiskt inte allt för längesen byggdes det många stora fartyg mitt inne i Göteborg. Vid Eriksberg byggdes under en period cirka ett fartyg i månaden. Tänk om jag ändå fått se det i verkligheten, det hade varit så häftigt! De allra största fartygen som byggdes på Eriksberg var två supertankers vid namn Nai Genova och Nai Superba, de mätte 369x63 meter, med ett djupgående på 29,5 meter (källa: varvshitoriska Göteborg) det var i slutet av 70-talet. De båda damerna skrotades år 2000 efter lång tid på de stora blå, ingen av dem återvände någonsin till Göteborg.
 

Här åker Nai Superba ut från Göteborg. I filmen som också finns nedan kan man se att hon precis kommer under Älvsborgsbron, hur härftigt som helst! 


På bilden ovan syns T/T "Nai Genova" på 400 000 dw.ton och systerfartyget T/T "Nai Superba". Båtarna levererades från Eriksberg 1978 och är de största båtarna som byggts i Göteborg. Året efter slutades det byggas fartyg på varvet i Eriksberg.  Varvshistoria


En mycket trevlig film om bygget av stora fartyg i Göteborg. Sevärd!!!!
 


Jag ska minsann ta mig bort till Eriksberg och kolla in allt och se om jag kan hitta mer historia!

peace out

Veckans första tenta godkänd

--2013-12-16 -- 16:15:00--
Första tentan för veckan avklarad! Gick kanon! Klarade mina mål. Johan testade nämligen ett nytt sätt att rätta och det var då så att vi fick föra in våra svar i datorn och få reda på resultatet direkt. Så när vi gick ut från salen så visste vi om vi var godkända eller inte. Alla samlades sedan på eftermiddagen och vi gick igenom allt och så fick man överklaga om man var missnöjd med något eller om något blivit tokigt ifyllt. Smart sätt tycker jag!

Navigation ooch tidvatten var ämnena och jag klarade båda :-D jag hade nog blivit redigt förbannad om jag kuggat för detta känner jag mig så säker på. Det var något ynka mätfel och sedan ett litet räknefel på första delen, slutade på 81,6 % (12,25/15 poäng) vilket är en 4:a i betyg (5 är högsta betyg). Del 2 var tidvatten och där slutade jag på 73,3% (7,33/10 poäng) vilket då är en 3:a. Jag är nöjd, blandade ihop lite siffror i tidvattendelen men jag är nöjd att det blev ett högt godkänt så att säga. 


I morgon är det sjörätt som gäller och den vill jag bara bli av med, det har varit så dålig organisation på den kursen så jag är bara sur. Nu på eftermiddagen fick vi det sista materialet som vi ska plugga på inför i morgon, dåligt! Det kommer bli den andra kursen som sågas i en utvärdering det är en sak som är säker.

Well, well, bara att bita ihop och ge allt i morgon!

peace out

Fiskarna har fått jul

--2013-12-15 -- 18:21:00--
Satte lite glitter på akvariet så fiskarna också får lite julfint. Kanske skulle ha dränkt en tomte också så de även får jul inuti akvariet. De verkar trivas, kanske jag ska införskaffa några fler kompisar åt dem, är dock lite rädd att de kommer äta upp nya medlemmar...



fisk, fisk, fiiiiisk
peace out

Liseberg och Jazzhuset

--2013-12-14 -- 16:45:00--
I går var en väldigt rörig dag i skolan. Sjörätten är hur virrig som helst, läraren har ingen koll känns det som. Pallar inte! Det andra känns bra, kanske för bra... 


Jag han nästan bara hem och vända innan jag begav mig till Liseberg. Det var mysigt att gå omkring där, vi hade tur att regnet kom först senare så vi slapp det, bara lite duggregn kom. Spelade i spelhuset, körde rally och Harley Davidsson och en hel del gosedjur fiskades upp, jag är ingen bra fiskare så jag hoppade över den biten, förvarade dem bara i mina fickor. Det var några trevliga timmar.


Jag skulle sedan gå hem men då kollade jag facebook och såg att min älskade barndomsvän har skrivit. Vi har inte hörts av på flera år, vi har växt upp tillsammas i Sevallbo, vi har gjort så mycket tillsammans och hon betyder väldigt mycket för mig. Det blev tyvärr så att vi tappade lite kontakt när jag flyttade till västkusten. Nu skrev hon att hon skulle spela med ett band på Jazzhuset. Hela jag fylldes av glädje, självklart skulle jag gå! fick med mig min kollega Anna och hennes kompis också. Det var så underbart att träffa älskade Hedda igen <3

Bandet heter Simian Ghost. Jag gillade de dem, det var skön musik! Hedda är med och sjunger med dem, så härligt att få träffa henne! Vi tog några öl också och tiden for iväg, jag hade inte tänkt bli sen men vi lämnade stället när de stängde vid 3. Hedda följde med mig hem och sov hos mig. Jag vet inte men jag tror jag babblade sönder hennes öron, så mycket jag ville dela med mig av! Stackars henne som fick höra allt mitt pladder. Jag planerar att fara en sväng till Stockholm och hälsa på henne och mina andra vänner jag har där när skolan är över. Känner att jag vill ha fokus på skolan och klara den. 

Provsmak av Simian Ghost, jag gillar dem!


Idag är en lite luddig dag... Magnus ringde och sa att det är middag hos han med La familia i kväll så jag ska bege mig dit. Behöver sällskap så jag inte tänker så mycket

peace out
 






Sista simulatorpasset och båtspaning

--2013-12-12 -- 15:35:00--
Idag vad det dags för sista simulatorpasset i radarkursen. Uppgiften var att ansluta TSS och korsa TSS (trafiksepareringssystem). Det är en hel del att tänka på då för det är lite speciella regler kring det. Vårt första senario när vi skulle ansluta var en riktigt klurig en. Viktigt är att man ansluter till TSS:en med så liten vinkel som möjligt och det kunde blivit jäkligt bra om det inte vore för alla andra båtar som dök upp hela tiden. Vi hade alltså en ganska stor vinkel och gjorde tillslut en kraftig gir in i TSS:en, inte superbra men godkänt. Blev massa handstyrning vilket jag tycker är skoj, böjrar få kläm på det nu. Bara verkligheten kvar....

På uppgift två när vi skulle korsa så var han snällare och det blev relativt enkelt för oss men klurigare för andra. Det är den uppgiften vi får när vi kör upp sedan. Läskigt! Viktigt här är alltså att korsa TSS:en men rät vinkel mot trafikstråket. Blev väldigt bra enlig oss som körde :-D

På väg att korsa Engelska Kanalen påväg mot Dover. Jag är mycket glad att trafiken i simulatorn inte ser likadan ut som i verkligheten... 
 
 

Jag och Lisa har koll på läget

Så här ser radarbilden ut. Vi har 'sea-clutter' på och det var ganska mycket vågor därför är det så mycket vitt kring oss, radarekot träffar vågorna liskom. Sedan har vi 'trails' på alla båtar och då ser man var de är på väg, de får lite efterglöd. Vi kan se vår kurs och fartvektor också, det är det röda strecket. 

Nedan ser vi hur det såg ut i verkligheten med trafiken. MarineTraffic visar oss så fint att vi har det så bra i simulatorn för närvarande som inte behöver tänka på mer än 5-6 båtar. 
 



När körningen var slut gav jag mig ut i verkligheten för att titta på passerande Nossan och Stena Scanrail. Nossan såg jag ju på MarineTraffic att hon ar på gång och eftersom Stena Scanrail har sin tidtabell hade jag tur att få se två granna töser passera på bara 5 minuter :-D Stena Scanrail fick vänta in Nossan lite. Juttan syns ju också som vanligt.


 

 
Bra dag! Gjorde av med massa energi på gymmet innan hemgång och tentaplugg. Skeppet är stabilt för närvarande.

peace out
 
 

S205 Ceton i frihamnen

--2013-12-11 -- 18:01:00--
När jag satt på stabilitetslektionen så besöktes MarineTraffic flitigt som vanligt. Jag ser då att det är tre båtar i frihamnen och tänker 'va nu? Tor-Ön har ju inte kommit hem..' Torland ligger där och har varit hemma ett tag och den andra var Bristol. Den tredje visar sig vara Ceton, en danskflaggad fiskebåt, STOR!!! hela 63 meter lång(!!!)  Jag blev ju helt lyrisk! måste kolla detta! Så när vi slutade begav jag mig mot frihamnen, fick med mig Lisa också. Den har alla signalflaggorna uppe så jag googlar för att se vad som är på gång. Då visar det sig att Gifico Fiskeri har öppen visning av denna skönhet för att det är deras nya båt. Dock mellan 11-17 och vi kom dit precis kl 17. Har inte sett sån stor fiskebåt innan och att få komma ombord hade varit sjukt coolt.

Fick några bilder i alla fall, synd det blir mörkt så tidigt bara
Kollade in Gifico Fiskeri och det är de som äger Ginneton också som brukar ligga i frihamnen när hon väl är hemma. 


Så tjusig så! :-D Hälsade naturligtvis på Torland också, mycket viktigt. Bristol var som sagt också hemma. Lisa och jag kollade åmningarna och de olika märkningarna på dem också. Mycket intressant!

Glad Elinor!

Peace out

Top Cats

--2013-12-11 -- 09:58:00--
Fick mig en kanonstart på denna molniga onsdagmorgon genom att besöka Musikhjälpen och få kolla in och lyssna på de granna kärlarna från Top Cats :-D mycket bra! Nöjd och glad Elinor

Uppdatering! 
Här är den ena låten de spelade, Heartache



Peace out

Lite båtar denna regniga tisdag

--2013-12-10 -- 17:32:00--
Fast det var igår måndag som jag tittade till dem. Jag väntade på att Kapten Kristian skulle komma tillbaka till stan för att vi skulle käka. Har ju inte träffat honom sedan augusti så det var verkligen dags. Vi käkade på ett franskt ställe i Linné som har pizza med botten av surdeg. JÄTTEGOTT!! Så blev en god måndag med pizza, öl och gott snack. Hade mycket att prata om och tiden gick fort. Sedan gick vi och tittade på Musikhjälpen där jag också mötte upp Robin. 

Innan jag då mötte Kristian så satt jag och pluggade i skolan och när jag kände att hjärnan började koka så var det dags för en båtkoll och frisk luft. Jag gick till torrdockan och kollade till KBV 001 Poseidon och sedan hala vägen så långt man kommer innan staketet tornar upp sig. Tankern Stella Orion ligger där och hon var å fin så! Sån skulle jag kunna täna mig att arbeta på. När jag sedan var på väg tillbaka så kommer Juttan och ska lägga till så jag står och beundrar det ett tag, det går väldigt fort måste jag säga, mycket imponerande! Därefter ser jag på MT att Skagern ska komma tuffande också så det var ju bara att frysa lite till om händerna. 

Det blev alltså en hel del båtar igår, jag som vara skulle kolla till Poseidon liksom. Mycket skoj! Eftersom det var mörkt och mycket bakgrundsljus så lyckades jag inte få med Skagern på någon bild men Poseidon och Juttan syns fint. Juttan har fått juldekoration också :-D




Det skulle vara kul men en ordentlig kamera så det blir lite kvalitet på bilderna. Det får dock vänta tills jag blir rik, om det nu kommer ske.

peace out
 
 

Musikhjälpen 2013

--2013-12-10 -- 17:12:00--
I går började Musikhjälpen 2013. Årets tema är "Alla Kvinnor Har Rätt Att Överleva Sin Graviditet". Jag var där med Robin när Sarah, Kodjo och Emma låste in. Vi stog där ett tag och lyssnade på dem och jag tycker detta är ett sånt fantastiskt projekt som de startade med för några år sedan! De kommer sitta inlåsta i glasburen tills på söndag och endast få flytande föda att äta.

 




I morgon så ska jag dit klockan 8.30 och kolla på Top Cats.

Jag har varit väldigt trött idag. Helgens jobb och jobb igår morse samt en öl med Robin på det så tog det på mina krafter. Somnade 3 timmar på soffan när jag kom hem från skolan idag. Jag satt inte kvar och pluggade med de andra så länge, kände inten lust till det. Var nog bra att få sova lite. Det känns inte alls som att det är tentavecka nästa vecka, ingen hets alls och jag känner mig nte stressad (bra men ändå obra). Jag känner mig bara utmattad, de senaste dagarna har varit omtumlande men mycket tankar och så jobb och plugg på det. Lite överkokt kan man säga.

Siktar på att morgondagen bli kanon!

peace out 


Konsert, Håkan Hellström

--2013-12-08 -- 20:38:00--
Även om det inte blev som jag tänkt så sjöng Håkan bra. Som vanligt smäller örfilarna högt runt om mig gällande vissa låtar. Han pratade lite innan låten "Det Är Så Jag Säger Det"... då föll jag lite, leendet försvann, suddandes ut bara. Det var som att han hade besökt min hjärna och stod och berättade för mig vad jag tänker på typ hela tiden. Det blev lite jobbigt. Men han var bra, precis så bra som det ska vara. Synd att det blev som det blev.

Det var 12115 personer på plats i Scandinavium(!) 

Låtlistan:

Bara dårar rusar in

Du kan gå din egen väg

Dom kommer kliva på dig igen

Street hustle

Kärlek är ett brev skickat 1000 gånger

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Gullbergs kaj paradis

Jag har varit i alla städer

Gårdakvarnar och skit

Shelley

Klubbland

Pistol

Tro och tvivel

Uppsnärjd i det blå

Vid protesfabrikens stängsel

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Ramlar

Såna som vi (med Dan Berglund)

Valborg

En midsommarnattsdröm (med Adam Lundgren)

Det är så jag säger det

 

När lyktorna tänds på andra sidan bron

Det kommer aldrig vara över för mig

Kom igen Lena

Du är snart där

Fri till slut


Han sjöng många av mina favoritlåtar (gjorde dem i fetstil) och det var nog tur att han inte sjöng Brännö Serenad, tror jag hade behövt gå därifrån då, den är är väldigt stark för mig. Så gå nu in på YouTube och lyssna lite på Håkan Hellström på dessa låtar. Perfekt att avsluta dagen på.

Nedan följer lite suddiga bilder...



Jag och min kollega Anna är nöjda över platserna som blev väldigt bra och långt fram.
 

Adam Lundgren som spelar huvudpersonen i filmen 'Känn Ingen Sorg' var en gäst och sjöng duett med Håkan

Dan Berglund kom och sjöng duett också, jäkla röst han hade. Blev en riktig känsla av Evert Taube




 
Tack för en bra konsert! Nästa gång blir den ännu bättre för då har jag en god vän vid min sida som också dansar och är fylld av glädje, då kan jag le genom hela konserten, då är jag nog okrossbar!

peace out

Frilla testad

--2013-12-06 -- 21:25:00--
Lite långsamt så här på fredagkvällen så efter att ha gjort av med energi i form av benböj och utfall i vardagsrummet, kollat på tv, plockat fram kläder inför morgondagens konsert och studerat hur man gör frisyrer på Youtube så övade jag själv. Min favorit är PinupDollAshleyMarie där man kan hitta massor. Sen har ju hon helt annat hår än mig, tror minsann jag har en del kvar att lära så jag testar vidare. Tittade på ett klipp hur hon förbereder håret och insåg att en hårfön behöver jag minsann, nu när jag har långt hår kan det till och med behövas ändå även om jag inte ska göra någon rolig frisyr.  Jag är nöjd med dagens frilla. Nöjd minsann men som sagt vill jag öva mer och det kommer bli mycket bättre. Hon hade en rosett och placerade den på sidan men någon sådan äger jag icke, funderade på någon blomma för det har jag några, införskaffade några röda blommor som jag ska ha i håret på jobbet under jul eftersom jag ska åka tåg, lite extra fin. Jag vill få till snurren i luggen bättre, ska göra den många gånger så blir det säkert kanon sen :D

 Självklart är det pålagt lite färgeffekter på fotona. Fick även till dem hyfsat bra trots att jag bara tog med mobilkameran.

 
peace out

Håkan Hellström

--2013-12-06 -- 18:23:46--
I morgon ska jag på konsert i Scandinavium... Håkan Hellström spelar

Denna människa som anses inte kunna sjunga kan om inte annat skriva texter som ibland känns som käftsmällar och bara tränger rakt in i kroppen på en. Själv anser jag ju att kärln kan sjunga också. Många av Håkans låtar har under min uppväxt räddat mig från att explodera av tankar bara för att texten talar om precis hur det är. Texterna har ibland satt ord på det jag själv inte kan sätta ord på och på så sätt gjort saker och ting enklare. Även i nutid händer det att jag lyssnar på hans låtar, jag är inget stort Håkan-fan och det senaste albumet hade jag säkert inte hört om det inte vore för min kära vän Robin (som däremot är Håkan-fan). 

Brännö Serenad är en av de bästa, många av raderna stämmer bra överens med saker man upplever genom livet. Första raden i tredje versen: "Vad vet du om kärleken förrän du förgäves hatat den..." Ja, det stämmer ju alldeles för smärtsamt bra...


Det Kommer Aldrig Vara Över För Mig, är en av låtarna från senaste albumet. För mig handlar den om kärlek, kanske om något annat för någon annan men man får en liten boost av den, den blir bättre och bättre ju mer jag lyssnar på den, det lättar en del smärta som uppkommer ibland...

Jag kommer älska dig när jorden gått under...

...Jag är tjugofyra
Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog

Jag kan älska dig just som den där elden
Men jag tänker aldrig dö, nej...

...Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
Om du leker med mig
Det kommer aldrig va över för mig...





Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, en klassiker och faktiskt inte den första Håkanlåt jag hörde, men det är bra, man blir uppiggad av den. Hade faktiskt inte sett denna musikvideo förrän nu när jag la upp den här, hehe



När det senaste albumet kom så ringde Robin mig och radade upp låtar som jag skulle lyssna på. Valborg var en av dem, en mycket fin ballad. Även När Lyktorna Tänds skulle spelas, där gillar jag främst refrängen. Det är skön feeling i så många av låtarna, jag gillar musiken och sen händer det att texterna som sagt träffar ända in i själen.

Ja, den här Håkan har gjort det bra. Ska bli himla kul att gå och se honom live med min vän som älskar honom så mycket! Vi ska ha så roligt.

Ha en bra helg alla goda människor där ute!

Peace out

Skrivningar och båtspaning

--2013-12-04 -- 12:57:00--
På förmiddagen gällde tenta i 'Sjöfartens miljöpåverkan' och nu på eftermiddagen är det dugga i Sjömanskap. På duggan är det bryggrutiner, ankring, gång i hårt väder, nödsituationer och förtöjning. Under lunchen/pausen mellan dem gick jag ut och gick i solen och passade på att kolla till KBV 001 Poseidon som blir ompysslad i dockan. Fick även se Tell bunkra Juttan men solen lyste så starkt i motljus så bilderna blev nästan svarta :-( men en bild på Poseidon fick jag i alla fall :-)Let's go Sjöman!peace out

Josefine (FI)

--2013-12-03 -- 12:31:00--
Ja idag fick jag se lilla Josefine passera och lunchen blev genast mycket trevligare. Snyggaste färgen hittills bland alla båtar jag har sett passera i alla fall! Hon är påväg till Åmål. Precis fått reda på att en av våra uppkörningar i simulatorn är att korsa Engelska kanalen... yippie...NOT!!!! Eftersom det är en TSS gäller speciella regler, funderar på hur jag ska överleva detta helt själv på bryggan, inte någon att bolla med... well well, hoppas på det bästapeace out

Måndagsutflykt och rötott

--2013-12-02 -- 17:54:00--
Min klasskamrat Lisa och jag gjorde en utflykt i dag på vår lediga dag. Vi gick till Emigranternas hus och kollade in Titanic-utställningen och även den utställningen de har om just utvandringen till Amerika. Det var spännande och efter det gick vi till ett café i Haga och smaskade på kaka och cola. Det blev mycket promenerande också vilket var skönt i höstsolen, ja för jag tycker då det är höst fortfarande trots att vi påbörjat december.


Tog mig en långfrukost framför tv:n innan jag begav mig till stan. Mycket skönt med lite lugn innan dagen börjar på riktigt!

Kaffet smakar som godast när man inte behöver stressa i sig det utan kan njuta av varje klunk :D   Jo och som synes så färgade jag håret igår, kunde inte hålla mig, mycket nöjd!

peace out

December

--2013-12-01 -- 16:05:00--
Jag har glömt köpa ljus till min adventsljusstake så jag får nöja mig med mitt dagljus jag införskaffat. Sista månaden för året är påbörjad, 30 dagar kvar av året.

Försöker plugga lite miljöpåverkan och tittar samtidigt på küren från Stockholms Horseshow. Det är så vackert att titta på, de är så duktiga!



Peace out

Soffdag

--2013-12-01 -- 13:57:14--
Det var fest igår med kollegorna. Det var kul. Det blev lite quiz, ''med andra ord''-spel, lite smaskigt tilltugg. En lyckad kväll. Idag är en soffdag för sega mig. Jag hade tänkt åka till frihamnen och titta på det tyska krigsfartyget Braunschweig som ligger för öppen visning men jag har inte så mycket ork. Jag gick upp vid ett och mår inte bra och visningen är mellan ett och tre. Stress idag är inget att rekommendera för min kropp så jag hoppar över det. Allt ska ske i lugn takt idag. 

Hade varit fräckt att se henne på nära och och gå ombord och så men jag tänker inte plåga mig själv med solljus i ögonen och stark vind som drar i kläderna. Soffdag känns mer okej

 
peace out
 
 


RSS 2.0