...moln

--2013-05-31 -- 17:02:53--
...ja, humöret alltså, för vädret är stårlande. Idag gick nämligen sinnesstämningen ner igen, inte lika illa som i onsdags men inte bra i alla fall. Jobbet gick långsamt, tror aldrig det har gått så långsamt som det gjorde idag. Fick lämna över till Emelie med saker kvar att göra, det gillar jag inte!

De är bra mina kollegvänner på jobbet, de bryr sig om mig, fast idag hjälpte inget kändes det som. Var med Robin och åt suchi när jag väl kom där i från innan han skulle börja jobba och det var gott men blev bara glad för stunden. Gick och tränade som en galning men humöret höll sig lågt.

Tänkte att om jag sätter mig vid kajkanten och tittar på båtar så kanske jag blir glad, det brukar jag ju bli. Såg att KBV 001 Poseidon skulle komma in och det är alltid roligare att se stora båtar köra än att de ligger stilla vid kaj. 


Två tankers i torrdockorna på Cityvarvet. Ekskär (NO) och Astina (SE)  nu har det kommit en bogserbåt också såg jag och eftersom det är nedsänkt kanske Ekskär är påväg bort. Hoppas det kommer någon ny båt snart man kan kolla på :)

KBV 001 Poseidon gled förbi där jag satt vid Rosenlundskajen i solen.  Så fin så!  

Jag hoppas det negativa i min hjärna försvinner snart, inte jag att vara nedstämd. Jag som jämt är så glad. Jag säger som Håkan Hellström i Brännö Serenad  "Vad vet du om kärleken, förrän du förgäves hatat den?"

peace out

Tur till Hönö

--2013-05-30 -- 21:03:05--

Lilla jag på Hönö. 

Glass- och badbilden som tog oss ut till öarna och sedan till Lilleby-grillen för käk :D

Blev en bra kväll och nu är jag lite gladare men inte på topp, jag kan må bättre det vet jag, men är på väg.

peace out

Sol

--2013-05-30 -- 13:41:10--
Strålande dag och sinnet är inte stålande men kanske på väg att bli någolunda ljust i alla fall. Hade en riktig skitkväll igår, värsta på länge faktiskt. Så kan det vara. 

Jag är ledig i dag också så jag tog en filt och la mig i solen och läste en timme på förmiddagen, varmt var det så efter den timme kröp jag in i mitt bo och väntar på att solen kommer till min uteplats i eftermiddag i stället. min soffa är väldigt skön idag så jag dejtar den ett tag till tänker jag, sne får vi se vad dagens andra hälft bjuder på.

peace out

Paus

--2013-05-29 -- 19:37:42--
Tog en paus och åkte till jordens bästa plats ett dygn. Ett bra dygn.  

 

Var helt ensam ute på Kleven efter elva och gick ut på klipporna.  Gott att sitta där och filosofera. Även om vädret inte var strålande och det föll lite fukt från himlen så var det bra. Längtar 1,5 vecka fram när jag ska dit igen.När jag är här är jag så glad, när jag åker härifrån blir jag så nere.
 

peace out
 

Barcelona

--2013-05-25 -- 20:19:00--
Vistelsen i Barcelona var underbra! Jag kommer absolut åka dit igen! Fantastisk stad. Många bilder har tagits och jag har gjort ett urval. Självklart rekommenderar jag alla att besöka staden. Jag har inte skrivit så mycket, tycker bilderna får tala för sig själva och vill man veta mer kan man googla information om de olika platserna tänker jag :D.

Har laddat upp bilderna i miniatyr för att det inte skulle ta så stor plats, men det är bara att klicka på dem för att se dem i större format. 

Vi går in för landing i Barcelona och jag blev så glad då man kunde se hamnen och några tankers :D
 
 
Parc Gûell

Ett av Gaudís storstilade projekt. 


 
 
 La Sagrada Familia, ännu ett verk av Gaudí, bygget har hållt på sedan 1882 och är ännu inte klart. Det är Gaudís livsverk och han räknade aldrig med att det skulle bli klart när han själv var i livet. Spännadne att se om jag någongång får se det klart.
Vackra hus från olika delar av staden

 

Casa Míla, ett flerbostadshus av Gaudí, byggdes 1906-1910. Jättehäftigt! Bilderna visar hur det ser ut från gatan, några från insidan och sedan från taket. Så häftiga formationer! 

 
        

Casa Batllóockså av Gaudi.  Fasaden är.så vacker tycker jag Tycker om alla formationer och det är så mycket detaljer. 
 
 La Rambla,  Barcelonas berömda boulevard, längs med denna trädkantade långa gågata (2km) fanns det mesta. Man kunde köpa sig ett husdjur, blommor, tidningar, souvernirer m.m  Konstnärer som satt och målade och sedan sålde sitt verk, fachinerande. Vi gick också in i en saluhal, MASSOR med färskvaror. Det enda jag inte gillade var att humrarna bara låg på is och fortfarande levde, de kunde väl fått lite vatten :(   Glasstånden var helt otroliga!!!! så snyggt!

 
  

Gotiska kvarteren och katedralen, väldigt mysigt att gå runt i dessa kvarter, massor med gränder att upptäcka och små gator och mysiga affärer, många 'kända' affärer men också mindre som man aldrig hört talas om. Katedralen var väldigt häftig. Så mäktig! Tog bild på den både i dagsljus och i månljus. Vi var också in i kapellet som tillhör katedralen, många böneplatser framör olika helgon. 


      


Santa Maria del Marväldigt vacker kyrka som vi hade turen att gå in i, kom precis vid stängningsdags men han gå ett varv. Så vackert med formationerna och fönstren. Alla fönster var bilder, tyvärr syns det inte så bra på bilderna då kameran inte riktigt kunde få till det med ljuset. Den var så stor och stog mitt bland alla hus så gick inte riktigt att få en hel bild.på kyrkans utsida, den var pampig! 
  
     
 
Parc de la Ciutadella & triumfbågen,  gick  till parken och promenderade och bara tittade på allt grönt och alla statyer. Såg även en borg, den hette de tre drakarnas borg. Cool!

  


Sista dagen innan hemflygningen åkte vi till Miró-museet. Vi tog tunnelbanan dit och sedan promenerade och gick förbi Barcelonas konstmuseeum. Jättehäftigt och vackert runt om!!! När vi gick dit hade de inte satt i gång vattenfallet men det fick vi se när vi var påväg hem.
       


Det har varit en underbar resa och jag är så glad att Amelie drog med mig på den! Vi har haft det så bra! Vårt hostel var kanon, jag har inget negativt att säga om resan och tänk att det fortfarande är så mycket att upptäcka där!   

Då far vi mot Barcelona

--2013-05-21 -- 12:31:15--
Planet lyfter vid klockan fyra mot Barcelona. Ska bli skönt att komma bort några dagar. Alldeles för mycket jobb senaste tiden vill jag minsann påstå. 


Så här blir det inget liv förrän till helgen misstänker jag. Kommer hem på fredagkväll.  

peace out

Måndag

--2013-05-20 -- 19:56:02--
Dagens dag, alltså måndag har varit väldigt bra. Börjar känna att ledigheten hägrar nu.  Timmarna på jobbet gick väldigt fort och de blev fyllda med massa vettiga uppgifter.  Det har även idag varit väldigt varmt och när jag blev varm när jag gick från jobbet till gymmet.  Gymmet var ännu varmare, jösses svetten vara rann och rann. Men ett gött pass blev det. Har kommit fram till att jag ska springa till jobbet i morgon och sedan åka hem och hämta väskan för att sedan bege mig mot Amelies jobb där vi ska mötas för vidare färd till Landvetter. 

Ska bli kul och vädligt skönt att komma bort några dagar, ser mycket fram mot Barcelona.  

peace out

Mycket jobb men trevliga kvällar

--2013-05-19 -- 21:04:10--
 
 
Tre dagar i rad med 12-timmars jobbpass... det tar på krafterna, speciellt när man sover endast fyra timmar på nätterna. På fredagen var Robin här och vi grillade och drack öl till sent och sedan på lördagen var jag hos Amelie och umgicks till ESC, Louisa kom också för de skulle dyka söndag. Blev massa tjöt och sent. Kul att umgås med massa fina folk men jag hade så här i efterhand velat ha mer sömn.  Nu är jag så trött så jag får nog krypa i säng och läsa rubrikerna i morgon angående VM.finalen. Kollat lite på Mästarnas Mästare också och mycket glad att Magdalena vann! :DMycket trevlig kväll på min uteplats :D

På tisdag BARCELONA!!!!!!

peace out

Grillning och Ginger Joe

--2013-05-16 -- 20:03:20--
Min kära faster Inger bodde över hos mig från igår till idag och som vanligt lyckas vi prata bort tiden och inte komma i säng förrän kring halv ett. Tur jag var ledig idag men hennes dag var full med möten och jag hoppas det inte blev en allt för jobbig dag för henne. 

När hon skulle till stan för möten så hängde jag på men bytte buss vid Hj. Branting mot Tuve och Amelie. Vi tillbringade förmiddagen med kaffe i solen på balkongen. Planerade Barcelona :D  När hon skulle jobba drog jag till gymmet och körde ett pass. Tog mig sedan till stan för att träffa Robin för att grilla och slappa i solen. Kanoners eftermiddag och nog har jag fått en aning färg av solen. 


Robin den luringen hade med sig sin nya favoritöl Ginger Joe till mig. Ja, man kan säga att det är min nya favorit också, jösses vad god den är. Den smakar dock inte så mycket öl men mycket ingefära och är supergod!  Ok, den kanske inte slår Hobgoblin och Anchor Steem men mycket god! :D

i
Grillmästaren Robin :D Blev lammspätt och potatissallad :D  Efter maten slappade vi där på bryggan och lyssnade på god sommarmusik :D

Sen skulle han jobba så jag for hem och kvällen blir inte lång d¨å jag ska jobba fem till fem i morgon

peace out


Varför feminism behövs

--2013-05-15 -- 19:20:15--
Jovisst är jag feminist!  Självklart!  Precis som med allt annat finns det olika grader av det och kategorier och den stämplingen feminism har fått tycker jag är förfärlig!  Jag är ingen radikalfeminist, vilket är den typ av feminist som de flesta opålästa förknippar feminismen med. Tråkigt men sant.


33 anledningar till varför feminism behövs
Kanske får du en annan syn om du läser och tittar på bilderna nedan... 

 


Dykteori och backträning

--2013-05-15 -- 14:53:35--
Efter en liten stund i soffan med läsning i Dykencyklopedin tog jag mig ut i motionsspåret i skogen bakom mitt bo. Fick bli backträning (går i princip bara uppåt där)  Körde tills benen sved och nästan vek sig. Där det var platt mark gjorde jag indianhopp, lite utfallsgång och några upphopp. Kommer definitivt kännas i morgon, skoj!  Övade lite chinups i stängerna som finns där, långt kvar till att kunna göra flera men man får ju börja någonstans. Gjorde så att jag hoppade upp och höll emot när jag sänkte ner mig. 


:D 

Fortsätter dagen i soffan med lite teori :D  man får passa på när man har lust att läsa och lära, inte ofta det händer...

peace out

God morgon

--2013-05-15 -- 09:10:40--
Nu är man uppe igen för att bemästra ännu en dag. Ska vänta på att Amelie hör av sig så jag kan gå dit och äta frukost med henne och sedan gå promenad med Ville innan hon ska jobba. Det är lite mulet och det hänger regn i luften men hoppas jag klarar mig från att bli blöt.

Hittade nu lite ny info om ny Triple-E som Maersk Line bygger i Korea. I sommar är den 28 juni är den första klar. 

Här är en slideshow med bilder. Vill man läsa mer kan man kolla härSka se om jag tar mig till gymmet idag, blir benpass i sådana fall är det tänkt. Har en del att pyssla med här hemma innan jag får besök av bästa inger ikväll så kan hända att det 'bara' blir en löprunda.

peace out

Full fart

--2013-05-14 -- 15:20:00--
Aktiv dag idag :-D sprang till jobbet i morse, gick dock över bron. Ska peppa mig själv att lyckas springa över den men jobbigt när det är sista hindret innan jag är på jobbet. Snart så!Efter jobbet gick jag till gymmet och körde ett ryggpass, tog biceps också som 'pausunderhållning'. Mycket gott!Jag promenerade till gymmet och påväg dit tog jag vägen via Casinot så jag kunde titta på Triton och Amfitrite :-D då blev jag glad :-D ska se om jag lyckas få en tvättid ikväll så jag får undan lite, så mycket tvätt i tvättkorgen och så lite kläder i garderoben...Peace out

Lite jobb, lite spring

--2013-05-13 -- 18:10:00--
Känns som att dagen har gått i snigelfart idag. Har inte varit så munter, fast det brukar jag ju inte vara de första dagarna efter en Smgöenvistelse, trivs alldeles för bra där!  


Försökte muntra upp min själv med att springa hem.. det regnade men jag klarade det på 30 minuter, nöjd!  Måste försöka hålla ett jämnare tempo, blir till att öva på :D

Ska se om jag kan gå och kolla på KBV 003 Amfitrite i morgon om hon ligger kvar. Få någon bättre bild vore kul. Kanske bli muntrare då.

Tror vi lämnar denna dag i glömska och satsar på att göra morgondagen grym! :D

peace out

Helg på dykcentret

--2013-05-13 -- 09:15:49--
Jag har haft en god helg på bästa Smögen. Det har varit många människor på besök och en hel del att pyssla med.  Båten har gått hela tiden med dykare ut till alla olika dykplatserna. Vädret har varit okej, kom lite regn ibland med det kändes som att det inte spelade någon roll, trivs lika bra ändå. 

Efter allt kneg på fredagen var jag till Calle och Hanna med Kristian och tittade till deras nya lägenhet. Vi åt tacos och kollade på hockey. Bra avslutning på dagen. På lördagkvällen grillade vi med gästerna och några gjorde nattdyk. Det har varit långa dagar med pyssel, jag har hållt mig på land hela tiden och det har varit bra,  känner att jag inte riktigt har koll på allt än men det kommer väl när jag är där hela tiden sen in sommar. Längtar!
Full fart hela helgen och trevligt folk, jag är så nöjd!

peace out

Många KBV

--2013-05-09 -- 20:22:36--
I dag när jag promenerade över bron fick jag minsann se KBV 003 Amfertite som låg vid kaj nära Frihamnen. Sedan var KBV 001 Poseidon och KBV 051 också där.  051:an så väldigt liten ut bredvid Poseidon! Jag som tycker den ser så stor ut på nära håll, studerade den noga när den låg vid Guleskär i Kungshamn förra året.  Nu har jag sett alla KBV:s kombinationsfartyg och tänka sig att det skedde på bara 4 dagar. Poseidon ser jag ju ofta men i tisdags var det Triton och idag Amfertite :D  Kul!

(måttligt bra bilder)

Aidacara pausar i stan också. Hon kommer lite då och då. Stor båt och förstår inte riktigt hur hon får plats att komma in ända till Frihamnen, ganska coolt tycker jag minsann.

Aidacara, Poseidon och KBV 051


Inte så bra bild på KBV051 och Poseidon, man ser i alla fall att det är stor skillnad i storlek :D


Där i vänsterhörnet ser man Amfertite. Verkar som min mobilkamera inte gillar kasst väder för bilderna blir verklgien inte bra och man ska absolut inte zooma märker jag, blir suddigt direkt. synd.  Tur att man ser allt man fotar på riktigt också så man kan bära med sig bilden i huvudet :D   så fina båtar :D


I morgon åker jag till Smögen! JIPPII

peace out

Punka, rosa blommor och Ville

--2013-05-08 -- 20:14:00--
Startade dagen med en löptur till jobbet. Tog 34 minuter, promenerade upp för bron, blev lite för tungt. Nöjd! Det var väldigt varmt och skönt där vid kl 4 på morgonen så jag behövde inte ha jackan på :-) 

Jobb hela dagen utan några större problem, de problem som uppstod löstes lätt, inget allvarligt.

På vag hem regnar det såklart, muttrar lite för mig själv eftersom jag inte har regnkläder med mig. Tänkte att det går ju fort ändå eftersom jag har cyklen (lämnade den igår för jag träffade Amelie efter jobbet).  Min måttliga munterhet försvann helt när det säger *poff* och sedan *floppitifloppitiflopp* när jag rullar ned för Göta Älvbron. Andra gången på kort tid som jag får punka. Skitdäck!!!!!  Fick gå hem istället :-(


När jag är nästan hemma muntras jag upp av blommande rosa träd. Så fint trots att det är mulet.Resten av bilderna är på Ville från igår då vädret var betydliget mer sommaraktigt. Årets första glass avnjöts i solen. Salmiak från Triumfglass. MUMS. Ville fick ett tuggben och blev jätteglad.
Vi grillade ute i skogen också, mycket gott med korv och bröd, smaskig uppladdning innan gymmet :D  undrar om Ville kollar på det ätbara som Carl håller i handen...? 


I morgon väntar åter ett 12-timmarspass... YEAH!  Blir säkert bra, dubbelt betalt så ska inte vara missnöjd. Har Radio Sotenäs igång så jag överlever ;-)

peace out

Perfekt dag!

--2013-05-06 -- 17:51:11--
Dagen fortsatte bra. Påväg tillbaka från Tångudden fick jag se KBV 002 Triton också som är på besök i Göteborg, varför vet jag inte. 


Triton har hemmahamn Slite på Gotland. 

Dagen fortsatte med besök på gymmet och sedan jobb 11-17. Allt har flutit på bra idag och jag har inga invändningar på dagen. Den har varit mycket bra och den avslutas med sill och potatis. Perfekt!

peace out

Frukost med fartygen

--2013-05-06 -- 08:25:42--
Eftersom jag ändå fick gå upp tidigt pga att jag skulle till tandläkaren och inte börjar jobba förrän 11 så passar frulle med båtarna perfekt :-D


Atlantic Compass blir lastad i Scandiahamnen


Stena Jutlandica passerar också :-D


Solen strålar och jag har även en and som sällskap :-D perfekt start på dagen!

Peace out


Andra löpturen

--2013-05-05 -- 20:49:47--
I dag efter jobbet så kände jag att jag behövde röra på mig lite, trots att jag jobbat 6-17 två dagar så tog jag en löprunda. Till skillnad från förra gången sprang jag hela tiden, till och med uppför sista backen innan mål, den är mordisk, det gick inte fort men det var löpsteg! :D

Blev inte så mycket längre än förra gången, det kändes som mycket längre men det kansek berodde på att jag sprang hela tiden och blev tröttare. Ska försöka hitta en sträcka som är lite längre. Skulle vara gött att ha en runda på en mil. 


Denna vecka kommer bli tuff jobbmässigt, långa dagar väntar. 12-timmarspass onsdag och torsdag.  Morgondagen startar med ett besök hos tandläkaren, hoppas hon tycker jag skött mina tänder senaste året. På tisdag ska jag tillbaka till Peter och fylla i det sista på tatueringen. Åker förhoppningsvis redan torsdagkväll till Smögen, hoppas jag får bort mitt reservpass på fredag. Många som vill dyka nästa helg så jag ska hjälpa till då. Får se om man själv orkar och har tid att hoppa i själv. 

Jag välkomnar nya veckan med öppna armar!

Svar på kommentar från 1:  Man tackar! Tror det blir bra också, är mycket nöjd! :D


peace out

Johnossi

--2013-05-05 -- 20:36:11--
Ojojoj vad bra spelningen med Johnossi var!!!!! Helt galet bra!!!!  kommer jag leva på länge!
Julia och jag hade en kanonkväll!

Bilderna är från Rockfoto 

 
Efter spelningen gick vi till Kingshead på 2:a lång och tog ett par öl. Robin kom förbi också efter att ha jobbat. Jag och Julia gick sedan vidare till Pustervik och satt där och  tog några öl till, tjötade med några trevliga killar innan de stängde vid tre. Vi kom hemma kvart över fyra så det blev 1,5 timmes sömn innan jobb 11 timmar. Osmart. Usch vilken dag! Men vi hade grymt kul!  Älskar att gå på spelningar! Ser mycket fram mot festivalen i sommar!

peace out

Årets sill och premiärlöp

--2013-05-02 -- 19:37:00--
Fyllde min lediga dag med en tripp till Hornbach och lite köp av akvarietillbehör, fick bli två växter också, kul att förnya lite, har ju sett likadant ut i mer än ett år. 

Blev sill och potatis till lunch. Hittade Abbas 'årets sill' MYCKET GOD!!!!  Letar efter Klädesholmens också men får nöja mig med förra årets 'årets sill' i stället. Den kommer väl i butik snart misstänker jag. 
Var ut på årets första löprunda också. Hittade en app som jag testade för att se hur snabbt och långt jag sprang. Kan tillägga att jag inte sprang hela tiden utan det blev några promenadsteg ibland. körde några spurter också, därav att hastigheten ser ut som den gör.  Får köra lite varierande så här i början känner jag så man kommer igång... fötterna kändes som bly och benen stumma så får ligga i lite nu och komma igång!peace out
 

Hemma i Göteborg

--2013-05-02 -- 09:34:02--
Ja,  jag är tillbaka i Göteborg igen. Jag hade en fantastisk vistelse hemhemma. Kom tillbaka i söndagskväll men fick en sån elak huvudvärk på måndagen så efter att ha jobbat hela dagen gick jag och la mig när jag kom hem halv sex. Hade en tidig tisdag och huvudvärken höll i sig trots knaprande av Panodil och Ipren. Jobb fram till 11 på tisdagen och då gick jag till tatuerarPeter och bokade tid för slutspurten på tatueringen.   Igår onsdag var jag ledig och pysslade här hemma med uteplatsen, planterade om lite och sedan vårstädade hela lägenheten.  Tillbringade sedan hela kvällen med Amelie, Carl och Ville

Idag torsdag är jag också ledig och ska försöka göra något vettigt. Tänkte att jag skulle försöka premiärspringa lite i det fina vädret. Igår premiärcyklade jag. 

Jag känner mig lite dimmig i huvudet. Inne i en liten tänkarperiod igen.. Kan hända att det blir glest med inlägg några dagar till, vi får se, kan ju svänga snabbt.

peace out
RSS 2.0