EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2010-09-30
23:32:41

Positiv dag!

Idag är jag väldigt nöjd med min dag! Jag har varit väldigt positiv utan att ens tänka på det...det är väldigt positivt. Jag har liksom skakat av mig dåliga saker så fort de dykt upp i mitt huvud och inte fastnat någonstans och det är bra!

Jag fick också en till av kursböckerna från bibblan idag vilket jag uppskattar! I morgon blir det heldag med läsning tror jag. Ska läsa ett kapitel till i 'Skriva för att lära' och sedan sammanställa de punkter som jag noterat är bra och renskriva dem. Räknar med att läsa ut boken i morgon så i morgon blir en dag att träna diciplinen på.

Utöver föreläsning idag, som dessutom var hur intressant som helst! Titeln var
Sunda kost- och aktivitetsvanor = bantning?
och det var riktigt spännande. På eftermiddagen var det en mindre rolig föreläsning men väldigt nyttig. Det var om hur man söker i olika databaser efter vetenskapliga artiklar och så. 14.30 slutade jag i alla fall och det blev snabbt hem och slängde i mig lite yoghurt och müsli och cyklade sedan tillbaka samma väg men svängde upp mot Amelie vid Linnéplatsen och vi gick och dansade lite Afro.

Nu är det sovdags då kroppen hinner ladda upp sig tills morgondagen! :D

peace out
2010-09-30
22:14:30

ojojoj Rekord!!! :D

Satte rekord idag på tiden att cykla till Amelie! 24 minuter och då är hela backen upp vid Shalgrenska och upp till Guldheden med! jäklar vilken mjölksyra! men jag klarade det! Hem går det ju nerför i stället så då tog det bara 20 minuter att cykla hem :P

Cyklade även till skolan och då tog jag ju inte i lika mycket :P

Amelie och jag körde AfroPowerDance idag! Hur roligt som helst!!! :D

Gick också lite trappor dock endast 48 steg så vi adderar det till räkningen :D

peace out
2010-09-29
19:50:01

Ny kurs :D

Idag har en ny kurs börjat. Den heter "Introduktion till fysisk aktivitet och kost ur ett hälsoperspektiv" det är en 15 hp-kurs så den kommer hålla på till början av december vilket känns bra och roligt! Det är inga tentor på denna kurs utan bara arbeten som ska skrivas vilket jag tycker ska bli spännande då det inte varit sånt på tidigare kurser jag läst.

När jag kom hem efter dagens skola blev det att gå till Hemköp och köpa batterier till mitt cykellyse som dog i gårkväll/natt när jag cyklade hem. Tycker det är läskigt att cykla utan lyse då man syns så dåligt, trots alla gatlyktor så märker man att man ser även andra cyklister väldigt dåligt när de inte ha lyse. Men som sagt, nya batterier idag så nu ska det inte vara några problem med att suynas :D

Väl hemma har jag läst lite i folkhälsorapporten som det kommer föreläsning på i morgon. Ska läsa vidare då det visade sig att Biggest Loser inte sänds i program på TV4 längre utan bara massa klipp...sur blev jag!

Så lite mer läsa och vänta på att Dr Åsa kommer ut på SVT :P

peace out