Världens största vågkraftspark

--2014-06-30 -- 22:28:12--
Det var nästan så jag satte kaffet i halsen i morse när blickade ut mot farleden för att se vad det var som brummade, min tanke var att det var en fiskebåt som jag naturligtvis måste kolla om vilken, det gör jag ju hela tiden. Att jag nästan satte kaffet i halsen var ju förstås för att det inte var en fiskebåt utan det var en bogserbåt med ett annorlunda släp...


Bogserbåten som har äran att dra detta schabrak heter Obelix
 


 
Det är alltså så att det ska byggas en vågkraftspark här i området en bit nordväst Smögen och med hjälp av denna kran ska de placeras ut. Jag såg kranen igår när jag åkte över Smögenbron, när den låg vid Guleskärskajen i Kungshamn men inte tänkte väl jag att den skulle komma på det där viset förbi dykcentret.
 
Mycket trevlig syn om jag får säga det själv, jag blev ju helt till mig och sprang ut på klipporna för att få bättre bilder. Hur coolt som helst!  Detta ekipage kommer glädja mig fler gånger för totalt är det 34 vågkraftverk som ska placeras ut och vad jag förstår så tar den två åt gången :-D  jippiiii  :-D   idag såg jag den två gånger så detta ser jag fram mot. Planen är att det ska stå 350 stycken sådana här på botten men det kommer ta några år att tillverka och placera. Det är de där vita som hänger i kranens vajrar som är själva kraftverket.

Kan bli spännande att se om det fungerar som det är tänkt, har hört både positivt och negativt om detta projekt. Ska bli spännande att följa!

peace out

Långa dagar och lite fiskebåtar

--2014-06-29 -- 21:49:00--
Fredag och Lördag blev två långa dagar ombord på Soten, en mycket trött Elinor vandrade hem på lördagen efter att både ha åkt på sälsafari och en tur i Sotekanalen. Jag tycker dock inte att det gör så mycket för jag trivs så bra ombord. Fick se B Gas Laura på ännu närmare håll än i torsdags där hon låg ankrad och Göran körde även förbi Furenäs ganska nära när vi körde hem från Lysekil, då blev jag extra glad. Furenäs tillhör Furetank från Donsö.

 
 
Turen genom Sotekanalen på fredagskvällen var fantastisk, det blev lite trångt bland oss i besättningen då vi var en extra men vi hade det bra. Kvällen var vacker. När vi lämnat av gästerna på Hovenäset och i Fisketången så var solen på väg ner.  Magiskt!

 
På lärdagen var det dags för mig att hålla sälguidning för första gången. Tokigt nervös fast det ändå inte kändes så på ett vis. Ja, det blev väl hyfsat bra men med de höga krav jag har på mig själv så skulle jag sagt att det gick kasst trots att jag förberett mig jättemycket, det var lite knaggligt med engelskan för jag hade inte hunnit översätta allt jag skulle säga. Jag hade ändå lite tur att det inte var några med från Smögen för då kunde jag använda tiden till Lysekil till att läsa på lite mer och få hjälp av Göran att få det lite bättre. På tisdag och onsdag gäller det igen så då ska det bli ännu bättre har jag tänkt, övning ger färdighet.
 
Fick ju också se när Thun Granite var på ingång i Brofjorden. Haha, jag tänkte direkt på Björn Bergström i skolan, ett helt fantastikt bra skolexempel i colreg :-D
 


I dag söndag har jag varit på dykcentret och pysslat runt lite. Eftersom det är söndag idag så åkte några av de danska fiskebåtarna förbi för att gå in till Smögen och lossa. Sedan åkte några av de som hör hemma härikring ut också för nu är helgen över.

LL 635 Nölsö, hemmahörande i VäjernS 386 Casilo, dansk fiskebåt som ofta lossar här, även Emmely Pilegaard och Ulla Lindblad tuffade förbi men fick inga bilder på dem, få fånga det någon annan gång :-)LL 497 Zaida från Fisketången
 

Spanade såklart på lite tankers med kikaren också :-)

Dagen var kanonbra fram till dess att jag skulle ut och springa. Jag han börja springa men han bara 500 meter när jag fastnade i något med fötterna och stupade i backen. Det visade vara en sån ståltråd som man ställer sin engångsgrill på osm låg på asfalten osynlig. Jag krokade i båda mina fötter i den och föll. Fick väldigt ont i ryggen och nacken först och så skrapade jag upp handen :-(   gick långsamt hemåt och det onda i nacken gick över men handen gör ont fortfarande. Hoppas det går över. Så kan det gå.

Nu ska jag plugga lite mer sälar och mer om Gullmarsfjorden.

peace out


Stål eller trä?

--2014-06-26 -- 18:12:51--
Både gammalt och nytt har idag skådats. Fina gamla skutor i trä och mycket granna tankers i stål. Fick höra en gång att "Förr var båtarna gjorda i trä och männen av stål, nu är det tvärt om..."  Haha, jag skrattade gott när jag hörde det.

Nog för att dessa skutor är förbenat vackra att titta på så skulle jag nog hellre ha mina fötter på en tanker, de är såklart mycket fina de också. Detta kan bero för att jag aldrig seglat eller ens varit ombord på en segelbåt typ, så egentligen vet jag inte men så är det i nuläget i alla fall. De som är aktiva med dessa skutor ska ha en stor eloge för sitt arbete. Mycket pyssel för att bevara och hålla dessa damer i gott skick.

I går kom den fina Atene till Kungshamn och har övernattat till idag, jag fångade henne på bild när vi åkte förbi med Soten på kvällsturen. Så tjusig så! Hon är byggd år 1909 och hemmahörande på Tjörn


I morse gav de sig av lagom till att vi skulle gå med Soten söderut för sälsafariB Gas Laura låg ankrad när vi körde förbi.
 Väl ute vid sälarna som låg där på klipporna och glassade i solen och saltstänket gick Ternvind ut från Lysekil. Hon tillhör Terntank från Donsö men seglar under dansk flagg.

Westkust och Ingo påväg norrut. Westkust är byggd år 1932 och Ingo år 1921 så det är också två fina äldre damer. Det har blåst en del idag så de hade gott om vind att segla i.

Mycket bra dag och som sagt med blandade material i båtarna jag skådat. Sälarna var söta de också även om mitt fokus låg på att titta på Ternvind :-)

Jag lär mig något nytt varje gång jag är ombord på Soten, väldiggt roligt är det!

peace out

I mitt paradis

--2014-06-25 -- 00:11:12--
En god första dag på världens bästa plats är till ända. Idag har jag varit på dykcentret och arbetat, inte allt för ansträngande just idag men pysslat med lite smått och gått, lagat mat till exempel. Det har ju inte dragit igång till 100% än på centret så man får passa på att andas lite nu så här i början när man har tid för det... I morgon blir det dykcentret på dagen och Soten på kvällen, lång dag att se fram mot, jag är en rastlös själ för närvarande så att ha något att göra hela tiden behöver jag i nuläget, annars börjar man ju tänka en massa och det är obra.

Båtar som skådats idag är några av de vanliga fiskebåtarna, fick inga bra bilder på dem idag dock. Med kikaren i högsta hugg tittade jag när en tanker fick hjälp ut från Brofjorden av bogserbåten Boss, kikade också när lotsbåten lämnade den. Tur det finns kikare, synd att jag inte har en bra kamera :-)

Kustbevakningen tuffade förbi också, det är den enda stora båt jag sett idag, KBV 032 Lysekil var det. Hon är ett av Kustbevakningens mindre kombinationsfartyg och används både till övervakning och miljöskydd.Solen har strålat men några moln har också skådats, blev tvungen att dokumentera dem med en bild för att jag tyckte de var så coolaSen tog jag mig en kvällspromenad för att njuta av kvällen och mitt paradis. Tog en tur runt Hasselösund ("Sunt") och ut på klipporna där. Gick över bron också för att ta ett varv i trapporna. Passade på att ta bild därifrån också på Hasselösund.Älskar att vara här! <3

peace out

Sista arbetsdagen på Trafikcafeér

--2014-06-22 -- 23:29:14--
Så där då, sista arbetsdagen gjord på ett par månader på tåget :-) känns skönt. Körde fullt ös nästan medvetslös dessa tre sista dagar. 37 timmar på tre dagar är kanske lite mycket, helt mör i kroppen och hjärnan är inte helt med men jag har något att se fram mot och det är ett par månader på världens bästa Smögen :-D

Har längtat så länge efter att få bosätta mig där och nu blir det i alla fall över sommaren igen, det är det bästa. När jag blir stor ska jag bo där året runt!
 
Dagen till ära fick jag en trippel på min sista tur norrut. Jag har aldrig haft det så jag blev väldigt förvånad när tåget liksom aldrig tog slut när det rullade in i Båstad. Bilden tog jag i Varberg bara för att jag var längst fram då, dock syns det kanske inte så bra för den som aldrig varit i Varberg eller ens skådat ett Öresundståg. Det vi ser är alltså tre sammankopplade tåg, 240 meter, typ lika lång som en stor råoljetanker :-)
Jag säger goodbye till tåget med ett leende, Extra stort blir det bara för att bilden är så stor. Kanondagar in i det sista trots att det blivit mycket. Nu blir det att samla krafter på världens bästa ö!
 
 
 peace out
.

Midsommarafton

--2014-06-20 -- 23:51:00--
Jag har tillbringat min midsommarafton mestadels inomhus. Några timmar på tåget. Ja, nu är strejken över och Öresundstågen rullar igen. Så nu kan vi servera kaffe hej-vilt igen. Jag jobbade länge idag, från klockan 06.00 till klockan 22.45
 
Jag hade kök/packen 6-17 och sedan en timmes paus ungefär och gick ut till tåget 18.30 för en tur söderöver. Det var väldigt lite människor på tåget. Tror att de flesta redan planerat sin resväg på annat sett eftersom det varit strejk. Den tog ju slut i förrgår så det har nog inte rikgit kommit igång än. Jaja, det var på ett sett ganska skönt att ha det lite lungt. Tror lördag och söndag blir värre.

Två dagar tills jag flyttar till Smögen på heltid. Bara två dagar kvar att jobba på tåget. Jag biter ihop! Tror jag inte mår så bra faktiskt, det snurrar massor i huvet nu. Det går nog över, allt löser sig väl. Ska försöka sluta tänka så mycket.

Trodde jag skulle få tentaresultat igår också men något sådant fick jag icke, så nu får jag vara nervös ännu fler dagar. Suck!

Fick en uppiggande fin blick ut över havet när vi passerade Varberg på södergående. Fin kväll!  Hoppas alla har haft en fin midsommarafton.
 
peace out

Fantastisk dag på det blå

--2014-06-18 -- 23:49:00--
Dagens tur med Soten gick till Lysekil för att ta personal från Havets Hus på en tur genom Nordströmmarna och Malöströmmar. Helt underbar tur det är! Så vacker natur överallt!
Snyggingen till kaj i Lysekil Bron över till Skaftö
Kanonbra tur och jag trivs så bra ombord. Vi har haft säkerhetsgenomgång och i morgon kommer det en person från Sjöfartsverket och kontrollerar så vi har koll på allt :-) spännande men jag är nervös :-)
När vi tuffade tillbaka till Smögen var solen påväg ner i havet och jag blev lite lycklig av att åter igen se Ternvind så fint ankrad. Tankern Coral Millepora hade kommit och ankrat också under tiden vi var på tur söderöver. Snyggingar! Mycket vacker kväll!
Denna fantastiska dag är nu slut och fröken Elinor tar en sista titt i säkerhetsmanualen, tänker tillbaka på dagen och känner sig lycklig.
peace out

Lång dag ombord på Soten

--2014-06-17 -- 22:38:20--
Lång arbetsdag på kära Soten idag, nio till nio men med lungt tempo. Mer lärdommar har intagits och dagen har bara varit bra.

Första turen gick söderöver med pensionärer för att göra uppehåll vid Kornhall och ha ROV-körning. De var mycket nöjda över att få se livet under ytan. Vi åkte sedan till Fiskebäckskil och släppte av dem till väntande buss. Avgång snabbt och fullt spett tillbaka till Smögen för att hämta ett gäng från Smögens Öråd och ta en tur i Sotekanalen. Så härligt att få höra riktig buhusländsk dialekt, passade på att tjöta lite extra med dem.

Påväg söderut så fick jag se två tankers. Ternvind och Bit Oktania. Den förstnämnda låg ankrad och tillhör Terntank från Donsö och Bit Oktania tillhör Tarbit Shipping från Skärhamn, hon var på väg in i Brofjorden.Sedan var det dags för undervattenssafarin. Tog några bilder så man ser hur det ser ut när vi har det. Då sköter Göran ROV:n och pratar lite medan jag berättar vad det är vi ser för djur och växter.De fick se många spännande saker där under ytan.

Sedan var det som sagt dags att ta Sotekanalen med Smögens Öråd. Fantastisk kväll blev det.


Sotekanalens början söderifrån


Vi är precis för höga för att komma under bron när den är stängd så då får den öppnas. Vi har fått grönt ljus och passerar så snyggt :-)

Kanondag på det fina havet! Mycket nöjd, allt har gått smidigt, i morgon väntar en nya dag med Soten och hoppas även den blir fin!

peace out

Soten i Fjällbacka

--2014-06-16 -- 16:46:51--
Nu blir det Smögen i tre dagar. Tisdag, Onsdag och Torsdag kommer jag vara där och arbeta på Soten. Tisdagen kommer det att vara en undervattenssafari som jag ska prata på så jag läser på lite extra nu innan. Sedan är det vanlig buffé-körning som gäller. Mer övning och intag av gott sjömanskap ska det bli. Kan säga att jag tragglat knopar nu som en galning för att jag som Göran sa "inte ska tänka, utan bara göra".

Jag har inte delat med mig av bilderna jag tog från torsdagens körning i Fjällbacka så de kommer nu.


Flaggan är hissad och vi lämnar Smögen bakom oss med Fjällbacka som mål

Tog ganska lång tid att köra till Fjällbacka och på vägen passerade vi mycket fin natur. När vi passerade Hamburgsund så spanade jag på lite fiskebåtar (såklart). Pausade mitt plugg av säkerhetsmanualen och tog några bilder.

SD668 PinnöSD19 Måsen


Pierina VI

SD784 Littorina och SD286 Listerö

Linfärjan över till Hamburgö.

Det var väldigt blåsigt och jag fick på vägen upp till Fjällbacka uppleva lite sjögång. Det flög lite grejer och Johan och Jag fick hålla fast saker i köket som for runt. Det var som tur var bara en kort sträcka innan vi kom i i skyddat område igen bakom skären.

Till slut var vi framme i Fjällbacka där gästerna efter en stund anlände och turen gick i Fjällbakca skärgård.
En mycket trevlig tur var det i torsdags och gästerna var mycket nöjda. Jag fick mig lite mer träning i förtöjning, tycker det är lite knepigt fortfarande, vid Smögenbryggan går det bra tycker jag, visst lite mer finslipning på det behövs ju men jag känner att jag har det mesta under kontroll där. Det var svårt när vi kom till en helt ny brygga, jag hade ju aldrig förtöjt vid något annat än just Smögenbryggan så blev lite förvirrad hur jag skulle bete mig, men det löste sig, Soten fick sig ett litet skrap tyvärr men jag lärde mig definitivt av misstaget! Öva, öva, öva! Kommer nog bli bra om ett tag det där också.

Peace out

Gerd Maersk lämnar Göteborg

--2014-06-15 -- 00:01:17--
Jag är en mycket glad fröken för närvarande. Spenderat lördagkvällen på bästa sätt, nämligen på Svitzer Gaia :-D  kvällens tur var att hjälpa Gerd Maersk från kaj. En sån lättnad och lycka jag kände när jag fick meddelande att de skulle få Maerskan och att jag skulle få följa med. Är nog lite stressad för närvarande och då finns ingen bättre medicin än att åka bogserbåt och ännu bättre blir det när det är en Maersk-båt. Nu var det en lite mindre Maersk, bara 367x42 meter... min dröm är att vara med på en Triple-E, de allra största, 399x60 meter, kanske blir den drömmen uppfylld också. Det var en fantastisk kväll! Så glad att jag får följa med!

Nedan följer bilder på den granna damen Gerd Maersk

När jag cyklade över Älvsborgsbron såg jag henne på håll ligga så fint under kranarnaSvitzer Tyr låg bakom Svitzer GaiaFramme vid Gerd Maersk


Kopplade och redo att dra lite :-D
 

Då är hon loss och manövrerar själv västerut mot nästa hamn som är Rotterdam
 Cyklade hem lagom till att solen förvann helt. Fantastisk kväll! Jag är jätteglad!


peace out

Tur till Brännö

--2014-06-13 -- 22:42:27--
I onsdags tog Lisa och Jag en utflykt igen. En tur i Södra skärgården, Vi har beslutat att vi ska besöka alla öar, har några kvar. Det var väldigt molnigt när vi steg ombord på Silvertärnan strax innan tio. Vår fd. klasskamrat Felix var däcksman och det var kul att prata lite med honom på resan ut till Brännö.

Väl på ön så blev första anhalt Brännö Brygga, självklart för töser som tycker Lasse Dahlqvist är en pen karl. Lisa är ett stort fan och har introducerat mig också så vi dansade några steg på Brännö brygga och gick sedan vidare, trallande på Jolly Bob från Aberdeen.

Några danssteg på Brännö bryggaJag vid Lasse Dahlqvists minnesmärkeVi hamnade sedan högt upp på ett berg med utsikt över havet, precis framför går Södra kanalen där det var en del trafik faktiskt. Tokigt nog var det ju så disigt så de första båtarna som passerade syndes inte så bra men det lättade och det var kul med lite ny vy över båttrafiken.

Först försökte vi ta en bild på oss två tillsammans med självutlösare, inte lätt att få mobilen att stå rakt och också för klumpiga mig att springa in i bilden innan den tar kortet. Fick oss goda skratt och ja, det ena bilden värre än det andra, men jag blev lite förtjust i den här bilden så den bjuder vi på, den är väldigt glad. De två mupparna på Brännö
 
 

Tokigt nog minns jag inte vad den orangea fraktbåten heter. Den hade besökt Värnen i alla fall. Möter en av lotsbåtarna på väg ut mot det stora blå.

Sedan kom Stena Scanrail och åkte, vet ite hur många bilder jag har på den båten, kul att se henne från denna vy också :-) hon är så snygg så. Hon möter granna Swe Bulk som var på väg mot Värnen.
 
Vi satt där i blåsten och spanade på alla båtar. Det var ju tyvärr bara dessa som bilderna blev någolunda bra, vi lyckas då för jämnan pricka in kasst väder på våra utflykter. Lagom till att vi klev i land igen på fastlandet och skulle säga hejdå så blev det sol. Så knasigt. Tur som sagt det finns fler öar att besöka så vi kan få fint väder någon av gångerna i alla fall :-)

Brännö var fint, dit kan jag tänka mig åka fler gånger.

peace out

Ek-Sky bogseras av Svitzer Gaia

--2014-06-12 -- 23:22:42--
Nu ikväll var det dags för Ek-Sky att komma ut ur torrdockan på Cityvarvet efter en tids ompysslig. Jag var på plats med min kära mobilkamera i högsta hugg. Anledningen främst var för att det var Svitzer Gaia som skulle bogsera ut henne.

Nu följer massor av bilder på Ek-Sky och Svitzer Gaia, Stena Scanrail får också vara med på ett hörn bara för att hon råkade ankomma strax innan det var dags att släppa ut Ek-Sky.

Ek-Sky (NO) 134x21 meter. Tillhör Rederi EktankSnyggaste bogserbåten Svitzer Gaia

Snyggaste Stena ScanrailNu händer det grejer :-D 
Mycket trevlig kvällsaktivitet. Sånt här gillar jag att se, får en riktigt kick av det, blir så glad, det är så häftigt! Fick med mig kära Lisa också. Sista gången vi ses nu innan vi beger oss åt olika håll för arbete under sommaren. Hoppas vi ses något i sommar i alla fall, annars blir det sikte på september när vi båda är tillbaka i stan igen.

peace out

Aida Cara och Svitzer Oden

--2014-06-11 -- 05:46:01--
I går fick jag äntligen se Aida Cara anlända till Göteborg. Jag har ju sett henne i Frihamnen många gånger och har länge velat se henne på väg.Hon får hjälp av bogserbåten Svitzer OdenEftersom jag skulle ha muntlig tenta så tog jag Älvsnabben över älven och passade då på att fånga Ek-Sky och Vingaren i torrdockan. ÄNTLIGEN lite båtar på varvet, hoppas innerligt att varvet inte kommer läggas ned!

Tentan gick galant! utnämner mig själv till colreg-expert ;-) varm och skön eftermiddag tillbringad med vän och senare avslutad på Redbergsberget i solnedgången med öl. Mycket bra dag :-)
peace out

Helge och Tanja

--2014-06-09 -- 20:59:38--

Eftersom det pågår strejk så sitter vi mest och dricker kaffe på jobbet, inga tåg i drift att servera på men för att få lön för de pass man är schemalagd på så måste man infinna sig på arbetsplatsen. Ja, det blir en hel del kaffe, lite spel, mer kaffe och idag har jag även pluggat en del, muntligt förhör i ljud/ljus i morgon. Dessutom kom senaste Båtologen i förra veckan och den hade jag med och läste.

Jag smet också i väg till älven två gånger för att kolla in fraktbåtarna Helge och Tanja som passerade.

Helge är ett torrlastfartyg som tillhör det svenska Thunbolaget men körs under Nederländsk flagg. 5000 dwt och 89x13 meter. Hon är en ung dam, endast ett år gammal. Mycket tjusig!
Sedan kom Tanja, 82x13 meter, 2700 dwt. Destination Karlstad.
Hon går under Antigua & Barbuda flagg... hade mig igen aning var det låg så googlade. Två små öar mellan Caribbean och Atlanten.
 
 
Både Helge och Tanja får fälla ner sina master för att komma under Göta Älvbron. Syns inte på bilderna på Helge men på Tanja syns det tydligt. Man ser de små matroserna klättra och fixa när den ska fällas upp igen efter att de passerat bron.

-------
Svar på kommentaren Magnus finns i samma inlägg, Om Soten.
-------

peace out

peace out

Fiskebåtar i Kungshamn

--2014-06-08 -- 20:01:19--
Innan hemgång från denna Smögen-vistelse som varat från tisdag till söndag så skulle vi till Kungshamn för att lämna tillbaka de stora karen som det varit is i under helgens stora event. Det behövdes bara två att bära så jag smet iväg och tog bilder på fiskebåtarna :-)


LL1149 Herring och LL677 Ocean på sina platser i Kungshamn. Så fina så!LL1248 Saibon. Räktrålare också hemmahörande Kungshamn som jag tycker är mycket tjusig. Skulle kanske behövas lite målning, ser lite trött ut. Jag hade lätt anmält mig som frivillig målare, hade varit kul att pyssla med, hon hade blivit förbenat grann ;-)
 
Bara 2 veckor kvar till jag flyttar till Smögen på heltid i två månader. Längtar! Tänk vad många fiskebåtar jag kan ta bild på :-D

peace out
 

Håkan Hellström 7 juni 2014

--2014-06-08 -- 19:43:00--
I går var en fantastisk kväll! Håkan Hellström på Ullevi. Jag säger som alla andra: Kvällen var MAGISK! Det var en så underbar spelning. I nästan 3 timmar höll han på, helt otroligt!  Han körde mina två favoriter Brännö Serenad och När Lyktorna Tänds . Ja, jag gillar ju typ allt men de träffar på ett speciellt sätt.

Det var så kul att det blev så bra som det blev. Allt var klockrent! Jag och min vän Robin har väntat sedan december på detta. Robin fick biljetten i 25-årspresent av mig. Han är en god vän och jag tycker han var så värd detta som det stora Håkan-fan han är.

Vi samlades några i Kungsparken innan konserten. De andra avnjöt sina öl och groggar och jag hade min flädersaft. Ja, jag körde ju från Smögen och skulle sedan tillbaka så saft är ju alldeles ypperligt i den strålande solen som var.

Positiv artikel i Aftonbladet

Robin och JagUtanför Ullvei satt vi i gräset en stund innan vi gick in, samlade truppen lite. Min kära Lisa och hennes kompis Emma kom förbi också, de hade sittplatser så det var trevligt att se dem innan.Väl inne på arenan var det mycket folk men inte så mycket som det skulle komma att bli. Nordiskt publikrekord! 69 349 stycken goa männikor :-)Robin är världens gladaste :-D


Min kompis och kollega Anna också jätteglad och taggad. Lika stort fan av Håkan som Robin är :-D
 

Jag är också yberglad! :-D
 


Solen började gå ner när spelningen började


Ja vi kunde ju inte stå still, det va fart och fläkt hela tiden :-D

Återigen, underbar kväll med vänner <3

peace out

Några båtar och löptur

--2014-06-05 -- 23:13:01--
En kanondag trots varierande väder. Sol, moln, regndroppar om vart annat. Pysslat hela dagen ute på dykcentret. Skurat båten, tvättat skyltar, skrivit affischer och skruvat hatthyllor har varit några av mina sysselsättningar för dagen. Gött att gå runt och småtomta lite.

Avslutade med en löptur ut på Sandön. När jag var längst ut och vände om var det stora svarta moln in över Smögen. Tror jag slog personligt rekord i löpning påväg hem igen. Med 1 kilometer kvar började stora droppar falla från himlen.


LL377 Canopus påväg ut på havet för fiske. Hemmahörande på Smögen.


Sjöfartsverkets Scandica tuffar förbi in mot Kungshamn efter dagens arbete. Hon fixar sjömärken så de är i gott skick och på rätt plats


Kära fina Soten gottar sig i kvällssolen på sin plats vid Smögenbryggan


Fix av sjöbod i kvällssolen.


Kanonbra löptur. Riktigt fint att springa ut på Sandön. Tog några avvikande ut på klipporna också som bonus :-)


Så såg det ut när jag vände mig om och skulle springa hem. Med solen i ryggen sprang jag med snabba fötter hemåt.

Bra dag avslutas med ett glas rött och soffhäng. Perfekt!

peace out

Båtspaning en molnig onsdag

--2014-06-04 -- 21:21:00--
Eftersom farleden går precis utanför dykcentret så är det en perfekt plats för båtspaning. Det som är intressant är ju förstås fiskebåtarna. Segel- och övriga fritidsbåtar är totalt ointressant.
Man kan ju se bort mot inseglingen till Brofjorden också och är vädret bra kan man se de stora tankersarna ankomma eller avgå. Kollar Marinetraffic och lotsinfo ofta så då vet man när det är dags att hämta kikaren :-)
Lagom till morgonkaffet kom LL1149 Herring och passerade påväg in till Smögen för att lossa nattens fångst. Hemmahamn Kungshamn Strax efter kom LL97 Zenith tuffade påväg ut på det stora blå. Hemmahamn Lyrön Sista fiskebåten för dagen som jag fångade på bild blev LL497 Zaida som kom tillbaka efter nattens fiske. Hemmahamn Fisketången.
Eftersom det är på ganska långt avstånd att spana när man vill se tankers så har jag kikaren nära till hands och idag när Nave Atria var påväg in i Brofjorden testade jag att ta en bild genom kikaren, blev sådär men bjuder ändå på den. Det var lite disigt där borta också.
Mycket nöjd med dagen, många båtar har jag sett, inte alla som fastnade på bild men det kommer väl, ska ju vara här hela sommaren :-D
peace out

Torland i morgonsolen

--2014-06-01 -- 19:33:52--
Insåg när jag trampade till jobbet i morse att tid fanns för att hinna ta lilla avvikaren till Frihamnen och kolla till Torland. Hon kom hem i fredags när jag var på Smögen.

Klockan 5.45 bromsade jag till vid Frihamnen och fick mig en bild på när hon glassar gott i soluppgången.

Kände att jag blev glad och fick massa energi av att titta till Torland. Det har varit en lång och tung dag på jobbet idag så gott att ha något positivt att tänka på :-)

peace out


RSS 2.0