Sol sol sol sol sol sol sol!!!!!

--2011-04-30 -- 13:39:44--
Ojojoj, idag är ju verkligen inte en dag att sitta inne på! UT I SOLEN! :D jag ska springa ut i solen snart jag också men måste fixa lite in för nästa vecka med skola och träning och annat pyssel, planera lite.


Har jobbat idag på morgonen så fick åter igen avnjuta en kalasig hotellfrukost, ska göra det i morgon också så det blir inget Valborgsfirande för min del, jag kör på jobb istället :)


Fixade förresten min balkong igår, det blev hur bra som helst! det bästa var nästan att bordet och stolarna var nedsatta 100:- vilket gillas! :D Bild kommer väl sen någon gång :D


Jobbar hela långa dagen i morgon också, från 9.40-19.40 :D JIPPII tjock plånbok gillas också! :D


peace out

Väntan...

--2011-04-28 -- 11:31:20--
Ojojoj! Jag kan knappt bärga mig till jag får reda på tentaresultatet!!!! Det kändes riktigt bra så nu vill jag bara veta om min känsla speglar verkligheten eller inte :P nu ska hjärncellen få vila sig lite :) nya tag i morgon då ny kurs startar! :D


peace out

sista plugget

--2011-04-27 -- 22:36:01--
Idag har det varit plugg i massor, så här dagen innan tentan har jag repeterat och repeterat och repeterat... jag känner mig relativt säker på detta nu faktiskt och jag har testat min akunskaper på de gamla tentorna vi fått ut och jag har också suttit med bästa faster Inger i telefonen i 2 timmar och 13 minuter och diskuterat mitt plugg och hon har förhört mig. Det gick bra och jag blev mer säker. Så nu känner jag mig redo att skriva tentan!
Jag kommer klara tentan i morgon!!! så är det bara!;Dpeace out

Massor med luft till mig :D

--2011-04-26 -- 20:43:38--
Titta vilken skönhet jag nu är ägare till! :D  1400 kronor fattigare men 3000 liter luft rikare :D jag är så nöjd! :D
Nu är det bara bly kvar att köpa sedan är jag komplett och kan dyka hur mycket jag vill! Ska ringa en snubbe om bly på fredag tror jag... i alla fall efter tentan när jag får tid. Så kanske att jag är ägare av full utrustning till veckans slut! :D

Elinor är en glad Elinor! :D
peace out

Massa eld i Götet

--2011-04-25 -- 21:30:28--
När jag har suttit här vi datorn och pluggat idag så har jag till och från känt en skum lukt, det tog lite tid innan jag kunde sätta fingret på vad det var som luktade men tillslut kom jag fram till att det var brandlukt, det luktade bränt. Först trodde jag det var min dator men efter att ha nosat som en hund på min kompanjon så förstod jag att det var inte den.

När jag sedan gick in på internet så fick jag svaret på vad brandlukten kan ha kommit ifrån... En villa i Askim hade brunnit ner till grunden idag och busiga ungdomar firade åter igen våren med att bränna två bilar i Tynnered. Tråkigt när de ska hålla på och elda bilar tycker jag.


När jag sedan gick på en kvällspromenad runt i Ruddalen så känner jag lukten igen och det är precis när jag går förbi själva anläggningen och det är massa vatten på gångbanan, när jag då kollar upp mot Utsiktens BK:s klubbhus så var där endast en förkolnad hög av bräder :(  Klubbhuset hade alltså brunnit ner.


Så bara idag har det brunnit i massor. Så trist när det händer. Bara hoppas att man själv inte råkar ut för något sådant tragiskt!

peace out

Något spökar i min kropp

--2011-04-25 -- 14:25:38--
I dag var det tänkt att det skulle bli en lång och bra plugg-dag. Det blev inte riktigt som jag tänkt dock, visst, det är en stund kvara av dagen men trots det så har jag insett att det kommer bli en dag med lite plugg. Fokuserar men det är något som inte står rätt till i min kära kropp, så jag knaprar Ipren mot huvudet och mot illamåendet vet jag inte riktigt vad jag sak göra.

Sov inte många timmar i natt då jag troligtvis hade feber, vaknade omvartannat av att jag svettades som en isbjörn på savannen eller frös som en gnu i Antarktis... huvudet dunkade så jag blev kräkfärdig (slapp dock spy vilket var positivt), hade ont i benen och i kroppen... det var en obra natt helt enkelt.

Inger ringde vid kvart i nio och då hade jag snoozat lite och var egentligen redo att gå upp så jag gjorde det och drack lite Resorb och käkade frukost. Vid halv tio var jag redo att börja plugga. När jag gått igenom två föreläsningar (repeterade dem) och sammanfattat demv ar mitt huvud på dunka-dunka stadiet igen så knaprade lite Ipren och la mig på sängen och kurade ihop mig med Hajen, somnade bums. Tur nog hade jag satt alarmet på en timme och när det ljöd så kände jag mig mycket piggare och tog en tripp till Hemköp för att handla lite mat. 

Nu känner jag att huvudet börjar leva om igen så ska ta mig en Ipren i förebyggande syfte, vet att det kanske inte är så bra men nu får det bli så. Ska plugga på lite olika begrepp, har skrivit "glos-lappar" med ordet på ena sidan och förklaringen på andra så nu ska jag sätta mig bekvämt till rätta och läsa på.

Jag kommer klara tentan på torsdag!


peace out

Linne och shorts

--2011-04-23 -- 13:11:15--
Kunde cykla till och från jobbet i shorts och linne! Åh, det gillas starkt! Väldigt skönt var det, det fläcktade lite men det var varma vindar så det vara bara skönt!
Jobbet gick bra, hade övernattning i Helsingborg. Nu är jag hemma några timmar innan jag beger mig mot ännu en övernattning. Dessa timmar som jag är hemma ska jag plugga tänkte jag. Det är nästan så jag känner ett sug efter att plugga. Jag kommer klara den här tentan på första försöket! Det bestämmer jag mig för här och nu!

I morgon kommer det dock bli tajt med plugg så jag till att börja med slutar jobbpasset kl 12.40 och sedan ska jag iväg igen på ett nytt pass kl 16.25, kommer inte mer är hinna hem, käka och vända och sedan cykla tillbaka. Mycket cyklande bli det i alla fall och det är najs :D

Som sagt nu blir det lite käk och sedan dra igång med ett koncentrerat och fokuserat plugg!

Solen är så najs! B-)

peace out

JAG ÄR MED FLASKA!!!!!

--2011-04-21 -- 23:54:14--
I dag har det också gått bra med plugget. Kände att det var lite okoncentrerat men jag fick det mesta av dagens planering gjord och jag får fortsätta i morgon då jag i mitt ofokuserade tillstånd inte fick in allt. Det okoncentrerade kom i från att jag med spänning väntade på ett mejl och efter att jag fått mejlet så studsade jag runt i lägenheten som en gummiboll! JAG HAR BLIVIT MED FLASKA!!!!! en fin 10 liter 300 bar! ÅH vad jag är stolt! ska hämta den på tisdag kväll. JIPPIIII. När ajg sedan väl fått beskedet och ringt och bestämt tiden så var ajg ju så uppe i varv så det gick segt att få något att fastna då.
Mina scheman för hur jag ska lägga upp plugget om dagarna... Trollet och Ernst har koll på mig så jag inte fuskar och hittar på något annan.  ;D

Är en glad tjej då alla mina tre orkidéer blommar samtidigt :D så fint i mitt fönster! (tantvarning eller?)  :D
Är väldigt förtjust i mina pin-up-flaskor! :D den till vänster är favoriten, har två till men blev ingen bra bild och sedan är de inte lika snygga :P

Efter träningen som var ett basic step-up pass cyklade jag till Annelie, hon bjöd nämligen på lite middag, så lite påsk-känsla fick jag i alla fall, det var inte så tokigt. Fint att träffa Smulan igen också. Vi åt jordgubbar också :D
Cyklade dit så det har blivit några mils trampande idag :D
Nu är det sängen och ladda inför i morgon då en massa plugg väntar :D
peace out

Motiverande samtal

--2011-04-20 -- 19:42:14--
Ett sånt här väder kan man ju bara inte slösa bort! Den har inte slösats bort heller :D har suttit pluggat i stort sett hela dagen, till tentan har jag dock bara läst halva dagen, fram till lunch. Efter lunch så cyklade jag in till skolan för att spendera eftermiddagen.
Det var jätteintressant i skolan idag! Vi hade en workshop om Motiverande samtal. Det var väldigt väldigt väldigt intressant!!! Vi fick prova på att ha motiverande samtal enligt modellen MI (Motivation Interwievs), det var väldigt spännande och samtidigt väldigt svårt. Det var svårt både att vara rådgivare och klient men väldigt lärorikt!
Motiverande samtal innebär att det är patienten som har ansvaret för en förändring och som ska ta ställning till såväl hur den ska genomföras som vilka mål som ska uppnås. Det är alltså klienten som det är fokus på. Som rådgivare ställer man bara öppna frågor och det är klienten som ska prata och komma fram till lösningar själv. Rådgivaren ska inte ge råd.
Det känns som att detta verkligen är något man kan dra nytta av! så här på kvällskvisten ska jag börja läsa lite lätt om motivation till fysisk aktivitet och träning tänkte jag. Ska också bli intressant! Just nu är jag jättepeppad på att plugga och känner mig väldigt motiverad! Mycket av motivationen har kommit genom min kära faster Inger, hon är bra att diskutera sånt med! Känner mig som ny! :D
peace out

FOKUS!

--2011-04-19 -- 20:31:37--
Motiverande och pappande samtal med bästa faster Inger i går kväll gav energi till dagens plugg. Vi diskuterade i massor om hur jag ska göra för att klara mina tentor och hon kom med tips och idéer och öppnade upp för ett nytt och fräscht tankesätt.
Dagen har alltså gått åt till att fokusera på plugg, tidsplanerat plugg. Satte upp tider och vad jag skulle läsa på. Har varit kreativ och ritat så jag lättare ska förstå och komma ihåg olika saker. Plus att jag repeterat, repeterat och repeterat. Så delarna gällande Vanor och sedan också Ätstörningar är avklarade idag. Jag har läst litteraturen till de två delarna och gått igenom powerpoints.
Det jag saknar när jag pluggar annars är koncentration, den svävar gärna i väg från mitt huvud och jag kommer på mig själv med att sitta och tänka på annat. Jag har också svårt att fokusera på det jag ska fokusera på, "jag ska bara göra det här först..." så brukar det låta och det är obra!
I dag har jag dock känt att motivation, koncentration och fokus har funnits och jag känner mig säker på dessa två delar som jag läst på.
I morgon blir det yttligare tag mot att klara tentan nästa vecka på första försöket!
peace out

Solskensdag!

--2011-04-17 -- 20:33:37--
I dag har varit en riktig utedag! Precis när jag vaknade åt jag lite furkost och sedan blev det datorn och facebook... så började jag chatta med Magnus och vi bestämde att vi skulle åka ut till havet och promenera :D   han kom och hämta mig och vi åkte till Särö och gick runt längst vattnet det var riktigt najs! Fint väder :D JIPPII
Vi var till Slottsskogen också och kollade på sälarna, pingvinerna och älgarna :D blev en liten promenad där och vi satte oss sedan i solen och tog en kaffe vilket också var helt kalasbra!
Så jag har haft en riktigt bra dag! så nu är jag på bättre humör och kan vara lite gladare än igår. Det krävs glada själar för att göra mig glad :)  Glada själar är de bästa! :) Tack för att ni finns!
Fin utsikt uppifrån kullen. Havet är vackert!
Blåsippor :D
Jag älskar havet!
Mysig liten stig
Vattnet var kallt. Inte läge att bada än, inte utan torrdräkt i alla fall :P
peace out

Sacestation 2011

--2011-04-17 -- 11:51:30--
Lördagen bjöd på massor av lekar i Slottskogen, det var kul och massor med glada människor! Mitt humör var dock inte på topp men lekarna var roliga och jag lyckades tränga bort den mesta av bitterheten :)
Vi vann kubben, äggkastning, dragkamp/bita äpple/hitta sockerbit i mjöl, läskkastning/fångning. Slajmkastningen var vi dock inte lika duktiga på men vad gör väl det när vi vann det andra!
Sedan var vi inte med på Punschbrännbollen då mina händer var blå och vi frös som gnuer i Sebirien så vi gick hem till Johannas föräldrar som inte var hemma och tog en bad, eller inte jag men de andra älvorna gjorde det :D haha
Vi gick sedan till Studs (Studenternas hus ovanför Götaplatsen) där det var sittning. Det var kul men ingen av oss var väl direkt taggade, men vi sjöng och skålade en del och kollade på olika jyckel som vissa hade. Vi fick kyckling, potatisgratäng och tzatziki till varmrätt och chokladpuddig till efterrätt... Tina gick hem för hon tyckte det spårade ur lite efter maten, vilket det gjorde, och Anna och jag var bittra så ville också gå hem strax efter, Johanna fick vi med oss efter ett tag också.
Vi gick till Donken och käkade lite, det är ett måste när man är onykter innan hemgång! Klockan var bara 23.00 när jag hoppade på vagnen hemåt men det var ganska skönt att komma hem i tid. Dock la jag mig inte för att sova förrän vid 1 då jag pratade i telefonen till dess, och efter det telefonsamtalet var jag på bättre humör och kund somna :)
Sammanfattning av Spacestation 2011: inte lika bra som förra året!
peace out

Övernattningar + Spacestation :D

--2011-04-15 -- 22:07:40--
Har haft två övernattningar på rad nu och det känns bra men jag tror inte att jag skulle palla en tredje natt faktiskt. Jag gillar övernattningarna men att ha för många på raken kanske gör att jag tröttnar och så får det ju inte bli :P
I morse var det i princip dött på tåget också... hade multat tåg och det hade verkligen inte behövts... suck, slog nog rekord i att sälja så lite som möjligt... då är det faktiskt ganska tråkigt... men som med mycket annat så är nästan alltid lagom bäst :P  Trevliga tågvärdar hade jag i alla fall så man får väl trösta sig med det :D
I dag har också Spacestation 2011 börjat... det är en student-aktivitet som anordnas en gång om året och studenter från andra universitet kommer också och är med. I dag var det inskrivning och Kapps-tävling och sedan Pub... dock var jag lite tråkig som var trött och åkte hem efter att ha varit lite hejjar-klack till Kappsen... vilar upp mig till morgondagen i stället då det är lekar i Slottsskogen som gäller :D det var superroligt förra året så jag hoppas det blir det i år också :D sedan är det sittning på kvällen :)
kommer mer om Spacestation sen när det är klart så att säga :D önskar alla en rolig helg!
peace out

Pluggigt och Ville von busvalp

--2011-04-12 -- 19:30:40--
Pasta penne med spenat och franska örter är inte så tokigt så här på en tisdagskväll må jag säga, kittlar dödsskönt i kistan!
Mätt och belåten så fortsätter nu lite plugg, tänkte bli klar med den individuella reflektionen idag som vi ska göra på en vetenskaplig artikel. Måste säga att ajg tycker det är lite svårt, fast man blir bättre och bättre på att läsa de där artiklarna, engelskan börjar lätta lite vilket känns skönt.
I dag har det regnat hela dagen också, men nu kan jag ju inte ha det som motivering till att inte cykla till skolan då jag har min asuper-regnbyxor så jag drog på dem och trampade till skolan. Vi hade bara en träff med gruppen och pratade lite om hur vi ska lägga upp arbetet. Amelie messade mig vid 11 och undrade om jag kunde vakta Ville lite mellan 12 och 16, vilket jag absolut inte hade något mot. Vi blev klara fort med gruppen och jag trampade upp för Aschenbergsgatan och till lille Ville von busvalp. Tog en promenad med honom och sedan pluggade jag vidare. Gick ner på innegården och kastade lite boll med honom efter någon timme och det gillade han, tränade lite på att han skulle komma tillbaka med bollen också när han fångat den vilket han lyckades bra med :D
Bild på Ville von busvalp när han är liten och sover :D
Amelie kom hem strax efter fyra och då blev det lite te och lite prat, Carl kom också hem. Trevlig stund innan jag påbörjade den blöta hemfärden. Nu hade regnet trappat upp lite och även vinden var lite mer så jag var väldigt varm när jag kom hem!
Ingen träning idag då jag är alldeles mör i kroppen fortfarande, det var nog så jobbigt att cykla, så det får räcka, får se hur det blir i morgon. Blir jobb i morgon också, har övernattning till torsdag så det är bara kanske att jag hinner träna, annars får det räcka med cykling till jobbet i morgon :D
peace out

Dansmix

--2011-04-11 -- 21:05:00--
Helt matt efter helgens dykning men Amelie och jag bestämde att vi skulle träna ändå... vi tänkte att vi skulle boxas men så blev det så tajt om tid så vi testade dansmix i stället. Det var helt tokigt! Det var instruktören som vi har haft på afro innan, Sofia heter hon och är väldigt bra!

Det var allt från dansband till Pirates of the Caribbean och Grease... hon hade också Håkan Hellstörm :D det var väldigt tokigt mest bara fara runt och flaxa med armarna men väldigt roligt, man kunde ju själv också bestämma hur ansträngande man ville ha det :D jag hade nog ett leende på läpparna hela tiden :D

Gött med lite träning trots att kroppen är mör... men i morgon blir det nog vila :D

peace out

Helgens dyk

--2011-04-11 -- 10:15:00--
Vet inte om det är av någons intresse men tänkte skriva upp hur dyken var nu under helgen i lite mer detalj och även vilken utrustning jag har. Har skapat en ny kategori här i bloggen som jag tänkte jag ska fylla med all rolig dykning som jag hoppas kunna utföra i år.Här ser vi dräkten lite fint, Waterproof Draco, Neopren... minns inte mer detaljer om den. Flaskan lånade jag av Magnus och det är en 10 liter 300 bar (dvs. 3000 liter komprimerad luft)


Lite kort om övrig utrustning om man är intresserad :)
Väst: SeaQuest Pro
Regulator: SiTech Forever
Fenor: Mares AvantiQuattro
Dator: Mares Nemo Wide
DYK 1

Plats: Kon-Tiki Viken
Maxdjup: 5,6 meter
Tid: 32 minuter

Hoppade i och testade lite vikter så det inte skulle vara något krångel när vi skulle ut på båten på lördagen och söndagen. Simmade sedan längst väggen och kände på så att allt kändes bra. Blir ju inte något dierkt djup här men lagom när man sak känna av avvägningen.


DYK 2

Plats: Södra Buskär
Maxdjup: 16,0 meter
Tid: 43 minuter

Första dyket att samla Nakensnäckor på och nu har jag äntligen lärt mig hitta de små rackarna så det var riktigt kul! Såg lite krabba och trollhummer också, men fokus låg på nakensnäckor så kollade inte så mycket efter annat.
Här sluttar det sakta utåt mot djupare och det är mycket sandbotten, här brukar man se plattfisk nästan varje dyk.


DYK 3

Plats: Brimskär
Maxdjup: 15,9 meter
Tid: 41 minuter

Andra Nakensnäcksdyket och även här verklgien kryllade det av de små liven. Väldigt mycket död-manshand var det och anemoner. Såg även en Simpa och en trött ål. Kan inte ge någon speciell platsinformation då jag var helt inne i nakensnäcksletandet så jag tänkte inte på att notera omgivningen.

DYK 4

Plats: Stora Håskär
Maxdjup: 22,6 meter
Tid: 46 minuter

Även här var det väldigt mycket nakensnäckor men fokus låg på att hitta "träd/busk-nakensnäckor" och det had jag svårt för men hittade en på slutet och Amelie hittade flera. Kryllade ju av andra söta nudisar också :D Platsen är mest vägg men går i lite större etager djupare. Etagerna är både i klippform men även med sand/snäckskals botten, det går ner till ca 35 meter.

DYK 5

Plats: Lille Bonden
Maxdjup: 30,0 meter
Tid: 36 minuter

Detta dyket hörde ju också till Nudie-helgen och vi hade flaskor med oss så vi kunde samla de små men bestämde att vi inte orkade och gjorde i stället ett mer nöjesdyk av det. Platsen är vägg som går i etager ner till ca 65 meters djup. Vi sänkte oss till 30 meter och gick sedan långsamt upp och fick se bl.a Simpa, maskeringskrabba, trollhummer, sjöborrar, stora död-manshand,bägarkoraller i massor och även lite nakensnäckor.

Temperatur på alla dyken var 5 grader.


Lite info om dykningen... eftersom jag kommer dyka mer i år så kommer det mer :D bara fråga om du undrar något eller ser något fel eller vill påpeka något :D

peace out

Nudie-helg på bästa Smögen

--2011-04-10 -- 22:55:16--
Nu har jag kommit hem från Smögen efter en helg med massa dykning. Hela 5 dyk har det blivit, mer än vad jag gjorde på hela förra året så jag känner att det blivit en bra start på årets dyksäsong :D Jag är mycket nöjd med helgen. Trots att det endast var 5 grader i vattnet frös jag inte, på sista dyket så frös jag lite men inte så farligt, händerna blev jag kall om men inte så att det blev outhärdligt. Jag menar, jag frös i somras när det var 20 grader i vattnet så det är ju framsteg så att säga :P

Det var ju alltså så att det var en helg med temat Nakensnäckor. Det var med marinbiologen Klas Malmberg som anordnarde helgen om nakensnäckor tillsammans med Robert Eriksson och Kennet Lundin som är tre av Sveriges främsta nakensnäcksexperter. Förutom att lära sig massor om nakensnäckor så bidrog vi också till den vetenskapliga kunskapen genom insamling till Naturhistoriska museet i Göteborg.

Det var intressant att få mer kunskap om de små liven, samtidigt som man fick träffa massor med underbara människor, både vänner och övriga dykare. Jag längtar tillbaka så fort jag åker därifrån. Nu bli nästa gång 28:e maj om inte före... år 2011 ska alltså bli mitt dykår och är jag riktigt allert så blir det 100 dyks jubileum när säsongen går mot slutet :D

här följer nu några bilder från helgen... kanske kommer fler om jag får tag i några, det här är bara bilder tagna med min kamera och det blev inte så många...


Här är lilla jag, nyss uppkommen från ett toppen-dyk på Lille Bonden, helt fantastiskt dyk var det! Det här var sista dyket på helgen och jag och Amelie kände att vi inte orkade samla fler nudisar så vi körde rent nöjes dyk. Bombade ner till 30 meter och gick sedan sakta upp för att få se hundratals Bägarkoraller, några nudisar, en bråkig maskeringskrabba, en Simpa, galet stora Död-manshand... det var ett kanondyk! Lille Bonden är min nya favorit dykplats utanför Smögen, väggdyk med bra etager och "bottenlöst" botten ligger på 65 meter ungefär så man kan verkligen om man vill sväva och det gillar jag!

För dessa kameror har jag en regel för mig själv, "se men inte röra". När man dels har en dyr kamera och sedan ett undervattenshus + blixtar till så drar det iväg skulle man kunna säga... varje sånt här "paket" är värt plus/minus 100 000... så som sagt, jag tar bara på dem om jag absolut måste... sedan kollar jag mer än gärna på bilderna :)

Precis utanför centret... underbart väder har vi haft i helgen, vindstilla och sol :D bättre tror jag inte det kunde bli... jag är lätt röd i fejjan också... inte har väl jag med mig solkräm till en sådan här helg heller :P ooops :P


Här har vi Lille Bonden ovan ytan! så bäst! :D


Ett gäng glada dykare :D är så dålig på namn men alla var de trevliga människor :D


Vi var in till bryggan efter första dyket på lördagen för Radio Sotenäs ville prata med Klas som var en av ledarna för helgen... här ser man ju bara baksidan av fiskhallen och till höger i bilden ser vi även Sjöräddningsstationen :D


bästa Kapten Janne och nudies-experten Klas :D precis efter dyket på Lille Bonden...


Här har vi ju då två nakensnäckor, även kallade Nudisar... kan faktiskt inte säga vilka namn de har för så bra lyckades jag inte bli under helgen, haha :P


Här är också några... de varierar verklgien i storlek... allt från några millimeter till några centimeter... jag är bara så glad att jag nu lärt mig hitta de små rackarna :P Lite synd ändå att man inte har foton från under ytan men det kanske kommer i framtiden :D


Glada Elinor påväg upp i båten :D

Amelie med sin yber bästa mössa, minns inte namnet på han som sitter bredvid. Hon fick dessutom hålla i en av kamerorna på väg in efter dyket... jag rör som sagt de dyra grejerna så lite som möjligt :P


Calle var helgens båtvaffe... det är han bra på :D (Glidarn)


Påväg från Lille Bonden och då också helgen sista dyk... härligt med ett riktigt bra dyk som avslutning. Det har verkligen varit en underbar helg med underbara människor och ny kunskap har intagits. Jag är så nöjd!

Som sagt, längtar redan tillbaka till jordens bästa plats men kommer väl tillbaka inom en snar framtid :) nu ska jag vila upp kroppen från allt tungt bärande :D

peace out


Sur som en citron besk som en grape

--2011-04-07 -- 22:33:05--
Det är vad jag blev i dag ganska så precis klockan 12.58... det var nämligen då jag kom in i tentasalen och får reda på att min tenta inte alls går mellan 13 och 16 utan att den var på förmiddagen mellan 9 och 12.

Så jag har varit på väldigt dåligt humör idag, jag ahr mig själv att skylla så den enda jag är arg på är mig själv. Synd bara att det drabba de glada runt omkring mig. Men jag tänkte jag ska sova på saken och i morgon inte tänka mer på det... får bara vara bitter idag. Lycka till till mig.

I morgon blir det Smögen och oj vad jag längtat! Ska blir helt underbart! hoppas jag!

peace out

Core + rumpont

--2011-04-07 -- 22:28:57--
Var med Amelie och testade ett core-pass idag... det var jobbigt, men känns som att det kan vara lite bra täning nu, får lite stabilitet :)

Har cyklat två vändor in mot stan idag så har trampat 24 km totalt :) känns i både rumpa och ben :P

Afro dans och cykling

--2011-04-06 -- 19:54:24--
Gött med Afro-dans idag! Hur bra instruktör som helst! Hon heter Sanna och vikarierar för Charlotte som också är mycket bra. Det var hur mycket skaka rumpa som helst och väldigt roligt! :D Det var jobbigt men kul!

Cyklade till Amelie och sedan efter att vi tränat cyklade jag hem och då hade regnmolnen blåst in över Götet så jag blev lite blöt på köpet :P men 12 km totalt och orkade cykla upp för hela Shalgrenska backen och jag är såååå nöjd!


Kaffebryggare var en bra investering! redan druckit nästan 10 koppar idag... eller vänta... är det bra?? Jag gillar kaffe och idag har varit en kaffe-dag! Då kan man dricka hur mycket man vill :D MUMS!Nana

--2011-04-05 -- 20:31:35--
Har för första gången i mitt liv läst manga. Det var när jag var hos bästa Johanna som hon plockade fram serien om Nana till mig. Johanna har MASSOR med mangaböcker på både engelska och japanska och eftersom jag aldrig läst manga tänkte jag att jag ger det en chans... som så mycket annat vill jag få min egna åsikt om saker och ting. Detta är ju också ett smart sätt att träna engelskan, lite krångligt i början att läsa bakifrån och rutorna i "fel" ordning men det lärde man sig snabbt :D

Nu har jag läst de 6 första böckerna i serien och jag gillade den! Det finns tydligen 6 till böcker men Johanna hade dem inte men sa att de går att läsa på internet. Jag har letat upp sidan men känner att det är lite jobbigt att sitta framför skärmen och läsa, men jag får ta lite i taget tror jag. Tror att det är att man känner igen sig så mycket som gör att man fastnar och vill läsa vidare och vidare och bara mer och mer...


Handling (taget från Wikipedia)

Nana Osaki och Nana Komatsu träffas på tåget till Tokyo av en slump, när de råkar sätta sig bredvid varandra. De träffas senare återigen i Tokyo och bestämmer sig då för att dela lägenhet med varandra. Deras lägenhet har rumsnumret 707. Siffran 7 uttalas "nana" på japanska, vilket ger numret betydelsen "Nana och Nana", ett återkommande skämt i serien. Trots att de båda Nana är helt olika varandra tycker de om och respekterar varandra. Serien följer deras liv i Tokyo medan de kämpar för att följa sina drömmar och växa som individer. Serien berättas främst utifrån Nana Komatsus perspektiv, men bitvis även av Nana Osaki.

Nana Osaki  a.k.a Nana eller "Nana O."
Hon är en punksångerska, vars dröm är att kunna leva på sin musik. Hon växte upp hos sin farmor efter att hennes mamma övergav henne och har ingen aning om vem hennes far är. Hon sjöng tidigare i ett band där även hennes pojkvän och sambo Ren spelade bas. Ren blev dock erbjuden en chans att debutera som musiker i Tokyo när gitarristen i det populära bandet Trapnest (förkortat T-nest eller Toranesu i den japanska utgåvan). Han erbjöd Nana att flytta till Tokyo tillsammans med honom, men hon valde att stanna kvar med sitt band, Black Stones (förkortat BLAST) istället för att inte förlora sin självständighet och sin stolthet. De gör motvilligt slut med varandra. Nana flyttar senare till Tokyo för att satsa på en karriär som musiker.
Nana Komatsu a.k.a Hachi eller "Nana K."
Hon är Nana Osakis totala motsats. Hon är uppvuxen i ett varmt och välkomnande hem tillsammans med sina föräldrar och två systrar. Hennes uppväxt var trygg. Hon får senare smeknamnet Hachi (efter hunden Hachikō som blev känd på grund av sin trofasthet). Nana har en ovana att bli kär vid första ögonkastet och har svårt att vara sig själv inför den hon är tillsammans med. Hon är ofta osäker på sig själv, upplevs som ombytlig och försöker ständigt spela rollen av den perfekta flickvännen. När någonting går fel förlitar hon sig alltid på att andra ska hjälpa henne ur knipan. I samband med att hennes vänner och pojkvän flyttar till Tokyo för att studera bestämmer hon sig för att följa efter ett år senare, efter att ha samlat ihop tillräckligt med pengar. Hennes dröm är att bli en självständig kvinna samt att få gifta sig med sin pojkvän, men vägen dit är lång.

Nana och Nana

 

peace out


Plugg i massor...eller?

--2011-04-05 -- 19:39:17--
Jag kan inte riktigt förstå varför det blir så här...? Kan inte motivationen och viljan att plugga bara komma springandes och slå ner den jävla omotivationen och oviljan och grabba tag i mig och aldrig släppa taget!!!

Nej, jag har inte öppnat pluggboken i dag. Det gjorde jag inte igår heller om jag minns rätt, dock har jag ofta otur när jag tänker så det är möjligt att jag kikade lite i böckerna... tentan närmar sig och allt är som det brukar vara innan tentor... jaja, någongång ska det väl bli bra i alla fall.

Ska väl se om motivationen ger sig i kast med att bryta sig in i min hjärna i kväll eller om den kommer när det är för sent...

...peace out


Löpar-premiär och kaffebryggare :D

--2011-04-04 -- 20:44:24--
I dag kunde ajg verkligen inte hålla mig. Jag gick och köpte mig ett par nya löparskor och tog mig ut i solskenet och sprang en sväng. Blev först att jag gick och sedan sprang jag en kvart och gick igen på slutet... totalt var jag ute i 30 minuter och det kändes bra... lite tung i benen men det blir det snart ändring på :D

Tog också cykeln till MAXI och köpte mig en kaffebryggare... känns bra så nu står den och puttrar och gör det första kaffet... jag kommer inte kunna sova på hela natten :P

Har läst massa idag... både i boken 'Marlet & Me' som jag lånat av Amelie bara för att träna lite engelska och sedan en mangaserie som heter 'Nana' som jag lånat av Johanna, min första mangaserie så kände att jag var tvungen att testa... och jag gillar det :)  den är också på engelska och jag känner att ajg bara blir bättre och bättre på det språket vilket känns skönt, det underlättar mycket!


Sån här kaffebryggare blev det och jag är hel nöjd!

Har tvättat och städat i massor idag också, känner mig duktig, torkat golven och dammat. Vädrade och blev bara mer sugen på att gör i ordning balkongen, men det får vänta någon veck har jag bestämt. Jag gjorde liskom allt som man absolut måste göra när man egentligen ska plugga... jag är så bra på att hitta undanflykter! :D

Ska läsa lite i pluggboken nu i alla fall :)

peace out

Afropower dance!

--2011-04-03 -- 21:54:59--
Det blev lite träning idag... lite skaka rumpa till afrikanska rytmer.. det var kul! Det var dock inte intstruktören Charlotte som det skulle varit men det blev bra ändå :)

Det var som sagt roligt i alla fall och jag har även lite känningar efter dykningen, kanske känns mer i morgon.

peace out

Årets första dyk avklarat

--2011-04-03 -- 13:09:02--

Strandpromenad men busiga Ville... fast han var lite trött och det blåste super mycket, jobbigt att springa i motvind. Det var på torsdagen vi tog denna promenad och jag tror han tyckte det var lite trist att inte Ranja var med.

Kollar efter matte Amelie som nu hunnit en bit bort :D

Det blåste en hel del på torsdagen men också på fredagen. Det blåste vid Kullaberg också så vi struntade att åka dit och dyka. Blev en lugn dag med promenad och lite plugg och sällskapsspel.


På lördagen kom vi i alla fall till Kullaberg och fick göra årets första dyk. Vi dök på ett ställe som heter Arild. Havet låg stilla och solen sken när vi kom dit, lätt att fixa med utrustningen och lätta att kolla i. Man får inte dyka där på sommaren då det är en badplats men just nu går det ju när ingen badar :)

Dyket kändes bra trots att det behövdes 15 kilo bly för att sänka mig. Nya västen kändes kanon och stabil. Avvägningen kändes också bra, fick ju dock lite ont i ryggen efter ett tag med tanke på att 12 av de 15 kg bly jag hade satt runt midjan. Dyket blev 32 minuter långt och det enda jag egentligen frös om var läpparna... det liksom brände. Det var 4 grader i vattnet och som tur var hade jag lyckats få på torrhandskarna på fredagen så händerna var torra under hela dyket, lite kall blev jag om händerna också men inte outhärdligt. Det var ganska dålig sikt, 3-4 meter kanske och det var inte så många fiskar som var avakna... Amelie hittade en död ål, sedan hittade hon även en Vingsnäcka som jag också lyckades se, den var så söt!

Jag är väldigt nöjd med dagarna i Ugglarp och att vi äntligen kom i vattnet. Nu ser jag fram mot nästa helg extra mycket! Då blir det Smögen och massa nakensnäckor :D

peace out


RSS 2.0