Skeppet är stabilt

--2013-11-28 -- 21:23:00--
Jovisst, skeppet börjar bli stabilt, gungar till ibland men för det mesta håller det sig på upprätt utan någon större slagsida, inget att bry sig om i alla fall. 

Och appropå stabilitet så har det börjat lossna ganska mycket just vad det gäller ämnet stabilitet i skolan. Allt börjar hänga ihop och jag förstår allt vad GZ-kurva är, perpendicklar, VCG, GM, G'M och allt vad det nu heter. Känns kul! Det som jag tycker är klurigt nu är all teori i Sjömanskapen, det är väldigt mycket och bara teori, måste försöka hitta på något så jag kan koppla samman det. I stabiliteten kan jag koppla allt till en bild och sedan använda formler för att räkna ut olika saker, Ljud- och ljussignaler är bilder och det kan jag också hitta på en minnesregel eller historia om då blir det enklare, även med väjningsreglerna. Miljökursen vi har är också bara text och samma med sjörätten, text och paragrafer. Kommer bli tufft att få in det i min lilla hjärna som mest tänker på någon annan för närvarande. Fokus på skolan Elinor och inte dagdrömma!!!!!!! ;-)     fniss

Snart är November slut också, tiden bara springer iväg! I dag hade vi förresten Radarlektion igen, där kände mig lugn och fokuserad, mycket bra, vi kolliderade inte med någon och utgjorde inget 'hot' mot någon, alltså förvirrade någon annan att gira konstigt på grund av vår körning. Det var bara en gång vi såg fel på en boj som vi trodde var en annan boj (verklighet/radar/papperssjökort kan ibland förvirra och man tar lite fel när man inte är så van )så då fick jag, eftersom jag vid den körningen agerade chef, koppla ur autopiloten och handstyra, skojigt värre vettu! Mycket nöjd! 

I morgon ska jag och Amelie på dagsutflykt till Gekås Ullared. En riktig mysdag ska vi ha! :D

peace out

JAAAAAA!!!!!

--2013-11-25 -- 17:18:25--
JAG KLARADE LASTTEKNIK FARLIGT GODS TENTAN!!!!!!!!!!! 
OCH den almänna delen på RADIOKOMUNIKATIONEN  också!!!!!  JAAAAAAA!!!!!

Säkerhetsdelen på Radiokomunikationen verkar jag inte klarat men den klarar jag absolut när jag gör om. Där är det 90% rätt som gäller så ska bli spännande att se hur långt i från jag var. Jag var beredd på att göra oom hela så jag blev förvånad! :-D   JIPPIIIIII

Inför tentan i farligt gods lasthantering... massor att hålla reda på men nu hoppar jag och studsar av glädje! En sån befrielse att bli av med den! Ska hämta ut den i morgon och titta på den och njuta av ögonblicket!
 
Pluggandet inför nästa tentavecka är igång, full fart! vecka 51 gäller det!

peace out

Tågjobb och Så Mycket Bättre

--2013-11-23 -- 21:23:00--
Några av mina favoritlåtar av Ulf Dageby (från Nationalteatern) har framförts på ett grymt sätt i kvällens Så Mycket Bättre! De artister som är med är så duktiga!!!
Min kära Thåström gjorde cover på den för några år sedan och den gillar jag nästan mer än orginalet. Titiyo gjorde en väldigt bra version också i programmetEn av mina favoritlåtar av Nationalteatern! Agnes gjode den i programmet och det var väldigt bra! Blev coolt! Ebbot gjorde denna låt och den blev brutalt bra! 


Lägger till denna också även om den inte är med i Så Mycket Bättre men den är en klassiker.


Tycker Nationalteatern har gjort många bra låtar! De växte upp här i kring där jag bor nu, i Backa. Denna låt beskriver deras uppväxt, lite läskigmen bra!


Annars har dagen bestått av jobb på tåget. Sålt massor med kaffe och mackor, yeeey! :D  I morgon väntar jobb i packen så blir inomhus hela dagen i stället. Sen är helgen slut :-(

peace out

Ny frilla testad

--2013-11-21 -- 19:16:00--
Jag har ju blivit lite smått förälskad i frisyrer i stil med 50-talet. Sitter och slukar video efter video ipå Youtube med tutorials för olika frillor. Självklart ska alla testas! Ibland går det bra och ibland mindre bra. Idag fick det bli denna, känner att jag lyckades bra! Lite stökigt när håret är nytvättat dock så får öva mer om någon dag när det gottat till sig lite ;-) men håret börjar få en någolunda bra längd för att pyssla med frisyrer i alla fall och det är bra!

Stirrig blick, bländad av blixten hehe
 

Den ena av Thåström-tavlorna min syster målat till mig, älskar dem. Den andra är ju bakom mitt huvud så den får du inte seI kväll har jag bjudit in mig själv till Lisa och Daniel för att laga middag. Torsdagspizza ska det bli. Gott!

peace out

Tillsagd av bitter tant

--2013-11-21 -- 15:21:00--

Händelse på mataffären

Vad är rätt? Vad är fel? Vad göra?

Jag börjar lägga upp varorna på bandet när det börjar bli lite plats efter kunden före, lägger dem en och en på rad som vanligt med streckkoden uppåt/mot läsaren så det ska bli lätt för kassörskan... självklart enligt mig, jag har läst skylten om att inte bygga varuberg för många gånger på andra affärer. Tänker att man är snäll och underlättar lite. Jag har precis plockat ur min korg och håller i påsen med tomater för att lägga den på plats när bandet rullar igen...
Tanten bakom mig sliter tag i min tomma korg och sätter den i stället och slägner upp sin egen. Jag tackar för hjälpen och ler, det gör inte hon. Nu har kassörskan rullat bandet så mina tomater får plats och jag kan lägga 'pinnen' efter mina varor, precis så den får plats innan bandet är slut. Tanten har nu ställt sin ketchup på kanten och håller ett kaffepaket i var hand, resten ligger i korgen på korgplatsen innan kassan. Bandet är fortfarande stilla och den framför mig håller på att betala...

Tant bakom mig i kön: "Måste du ta sån plats!"
Jag: "Spelar det någon roll?"
Tant: "Ja!"
Jag: "Jag tänkte underlätta för henne, vissa tänker ju på andra" 
Tanten muttrar något men jag har redan stängt av mina öron för hennes frekvens och har nu fokus på kassörskan, Jag orkar inte bry mig mer om henne och hennes varuberg... betalar och packar mina varor, ska tilläggas att jag inte hade många varor, som max tio kanske. Jag blev ju lite ställd också och förvånad.

När jag går ut från affären så upplever jag sådan ilska att jag bara vill kasta allt åt fanders och slå och sparka på saker!  Efter 200 meter stel gång för att hejda att detta ska ske övergår det i sådan ledsamhet och jag börjar storböla på vägen hem. Jösses, ja jag går där och är så arg och ledsen för hur en människa göra så. Många kanske kan skaka av sig det och strunta i det men jag blev jättestött trots att jag inte gjorde fel. I min värld finns ingen anledning att ge en sådan kommentar, man gör inte så! Bitterhet får man hålla för sig själv.  Väl hemma bölar jag i fem minuter till tar en chokladbit drar i gång min "bompidi-bompidi-bomp"-spellista och höjer volymen så även fiskarna får dansa till basgångarna. Sedan känns det bättre. 

peace out

En liten vistelse hemhemma

--2013-11-17 -- 23:08:22--
I fredags eftermiddag for jag, efter att ha träffat bästa Jo, mot norr för att hälsa på familj och släkt. Mormor fyllde 80-år i fredags så vi skulle fira henne på lördagen. Jag åkte tåg till Katrineholm där jag blev hämtad av syster Matilda och Johan. Sista timmarna åkte jag alltså med dem i bilden och det var gott med sällskap. 

Lördagen spenderade jag först några timmar hos min barndomsvän Tim och hans Malin och lilla Elvira på 3 månader. En sån söt liten tös det var. Så synd att jag inte kommer hem oftare för tänk så mycket jag kommer missa, är så glad för deras skull och hoppas träffa dem snart igen. 


På lördagkvällen var det dags för kalas, eller jag kom till middagen och den åt vi på Stadshotellet i Sandviken. Buffé, MYCKET GOTT! Det var fint att träffa släkt igen och det blev mycket prat om allt. Hade velat ha så mycket mer tid! Mycket trevlig kväll blev det i alla fall.

Idag söndag så gick Jag, Matilda och Johan en promenad och andades lite lantluft innan det var tid att åka åt våra hem. Åkte förbi farmor och fikade för att sedan bege oss söderut. Jag åkte med till Katrineholm där jag sedan tog tåget mot mitt bo i Göteborg. 

Här är lite bilder från dagens solskenspromenad i mitt älskade Sevallbo där jag är uppväxt och alltså tillbringat mina 19,5 första levnadsår.

 

Vi gick kyrkstigen, härlig promenad med tal om minnen och att man ibland längtar tillbaka
Syster Matilda och Jag
Matildas och Jag gjorde en  mustaschbild på vårt eget vis eftersom det är mustaschmånad, MovemberDenna stig har systrarna mina och jag farit fram i full galopp med de gamla isisarna som vi skötte om

Kossorna njuter av novembersolen


Snart hemma igen


Katten på jakt efter godsaker i åkern
 
 
 
Väl hemma igen fick jag krama på Gustav, skulle vilja ha en katt jag, hade varit mysigt.


Underbart med frisk luft och träff med gott folk!

peace out

Jag och Stena Conqueror

--2013-11-14 -- 23:08:00--
Här kommer några av Magnus bilder från i gårkväll 


Trossar är fast och bogserbåten Svitzer Tyr börjar backa...Okej-tecknet när hon börjar röra på sig...


...Svitzer Tyr drar och drar...
 


...då är hon helt ute och börjar dras bakåt av bogserbåten Svitzer Geo... ...TADAAA, klart! bara att få henne på plats till kaj lite längre in i hamnen där hon nu ligger innan avgång :D

Så glad jag är att jag fick se detta :D

peace out
 
 
 
 
 

Stena Conqueror påväg!!!! :-D

--2013-11-13 -- 22:30:00--
Tidigare i dag så såg jag att det började hända grejer i Damen, väggarna var nedsänkta. Jag var och tittade två gånger på mina raster men när det var dags att gå hem var det mörkt och jag tänkte att "jaja, jag missar väl denna utbogsering också" :-(
MEN!!!!!  Jag hade sån tur att när min vän Magnus och jag varit på promenix i slottsskogen och åkte hem så såg jag på MarineTraffic att det var massa bogserbåtar kring Damen och Stena Conqueror som blivit ompysslad där i. Jag jublade och vi körde via Lindholmen hem. Då visar det sig att det är dags!  Svitzer Tyr har äran att dra ut henne ur dockan, Svitzer Geo ligger bakom. Gick ut på kajen och skådade denna vackra syn :D  Jag hoppade och studsade av lycka! :D
Eftersom jag bara hade mobilkameran så blev ju inte bilderna så jättebra men de finns för mitt minne och jag kommer minnas denna stunden med sprudlande glädje!

Så tjusig hon är och så stor 180x30meter! man kände sig väldigt liten. Sedan kom fraktbåten Danubia 83x11m och körde förbi, såg så liten ut i jämförelse! :-D Eftersom hon inte är lastad så ligger hon inte så djupt, rodret syns väldigt tydligt och även en del av propellern. De startade propellern en gång också och det skummade och skvätte massa vatten :D

Lilla jag är så glad och full av energi! Känns bra att vara på rätt köl igen! (haha, rätat upp mig och färdas inte längre med kraftig slagsida)

Magnus knäppte lite bilder med sin superkamera så det ska bli spännande att se dem sen!

peace out

SS Edmund Fitzgerald

--2013-11-12 -- 19:27:14--
1975 förliste det stora fraktfartyget SS Edmund Fitzgerald i en kraftig storm på Lake Superior i Nordamerika.  Alla 29 besättningsmän omkom. Trots att det är 38 år sedan det hände så är det fortfarande den mest berömda och mystiska marina katastrofen som inträffat där.

Gordon Lightfoot gjorde en gång en låt om SS fartyget Edmund Fitzgerald och dess förlisning. Tragisk text, precis som historien, men go musik. Ja, denne Gordon Lightfoot har gjort en del god musik, lite dags-att-sova-musik

Lyssna och häng med i texten, jag gillar den!

 


peace out

Baby doll

--2013-11-11 -- 20:36:00--
 
Har terroriserat grannarna hela kvällen med dessa kärlar på hög volym. Är på dåligt humör fortfarande och jag har inte någon lust till något alls. Bara känner mig helt värdelös! Kan det inte bara gå bra med allt
Jaja, jag kan i alla fall lösa Rubriks kub, får väl va glad över nått även om det inte är till så stor nytta...

peace out

Top Cats

--2013-11-11 -- 17:01:43--
Jag försöker fortfarande bli glad, igår var det hyfsat bra men idag har det fallit lite igen. De två timmarna i skolan var katastrof, inte bra alls, kände mig sur. Försöker muntra upp mig med Top Cats som förser mina kära öron med gott *Bom-pidi-bomp-idi-bomp* lite gladare blir man för stunden i alla fall. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig för att bli så där glad som jag alltid brukar vara, något saknas. Jaja, det går väl kanske över. peace out

Jobb å gym

--2013-11-09 -- 20:14:25--
Dagen har gått åt till jobb och en dejt med skrotet på gymmet. Jobbade 6-17 och for sedan till gymmet. Jag har inte varit där sen innan sommaren(!)  tänkte att jag kanske blir lite mindre nere om jag får göra av med energi, på jobbet tog jag bara en halvtimmes paus bara för att jobba järnet och inte behöva tänka så mycket. Har ändå gått bra, nu när man är hemma igen så faller det lite igen men det är i alla fall bättre än igår så lite framsteg.

I morgon är det också jobb 6-17, vet inte om jag ska ta en sväng till gymmet efteråt, kanske kan vara gött, tror dagsformen får avgöra det. Antagligen har träningsvärken bitit tag i min kropp i morgon så kanske tveksamt till träning, får se helt enkelt.

well, well, hoppas alla andra har en god helg i alla fall!

peace out

Explodingdog

--2013-11-08 -- 18:38:49--
En samling bilder från Explodingdog.com

Ja, lite deppig fortfarande :-( försökt muntra upp mig själv men det har gått obra. 

 
 
 
 
 

Lite nere men provade IQ-test

--2013-11-08 -- 11:34:09--
Känner mig lite låg, som vanligt vet jag ju vad det beror på och det är så jag irriterande att det ska vara på det här viset, vet inte om det är mig det är fel på och att det är jag som inte förstår hur andra tänker eller om det är andra som inte förstår hur jag tänker. På kvällen igår var allt kasst, spelade ingen roll vad jag gjorde, det bara kändes dåligt allt. Tog sovmorgon i morse och gick upp vid halv tio, kokade kaffe och kollade på tv, funderar på hur jag ska lägga upp dagens plugg på bästa sett så jag lär mig så mycket som möjligt. Känns i alla fall bara kasst nu men det kanske löser sig.

Journalisten Linda Leopold var hos Efter Tio med Malou och pratade om sin bok. Hon är med i Mensa och har ett IQ på 135, medel ligger på 100, man måste ha över 131 för att få komma med i Mensa. Blev intresserad och gjorde Mensas testprov de har på hemsidan... jodå... men nära skjuter ingen hare :-)  nöjd blev jag i alla fall.

Einstein en riktig cooling, lite av en idol faktiskt, han hade ett IQ på 165, smartskaft!  

peace out 
 

Båtspaning

--2013-11-07 -- 15:55:00--
Jo man får ju muntra upp sig med lite båtspaning på lunch och på raster när skolan ligger på en så bra plats för just den detaljen.

Såg att Stena Conqueror startat lite utrustning så misstänker att hon kanske ska lämna Damen snart, vill så gärna se det men eftersom jag inte vet när så kommer jag säkert missa det :-( jaja, blir säkert fler chanser. Idag såg jag att fraktbåten Patria skulle passera så jag passade på att gå ut (fick springa sista biten på piren för att hinna fota). Perfekt med promenix, frisk luft och båtar :-D


Juttan och Patria, ser ut som att Patria har lite nedförsbacke...

Från vänster ser vi Stella Virgo, Stena Conqueror, Patria och även lite av Stena Carisma
 
Fina gröna Patria påväg mot Kristinehamn
fa
Peace out

Lite tomt å tyst

--2013-11-03 -- 23:25:55--
Det blir lite ensamt när besök åker hem. Mamma och Pappa åkte vid två-tiden idag och så fort dörren stängts och jag vinkat genom fönstret tills de försvunnit runt hörnet så sköljer tystnaden över en och man känner sig lite nere för att det är så ensamt.  Jag plockade fram radarplotingpappren och gjorde uppgifterna till nästa simulatorpass och renskrev sedan navigationsuppgifterna till i veckan... fördriva tiden med något bara.


Tittade på Bron också, trevligt att se det på tv och inte på play, lite mysigt att kura ihop sig i soffan, fick en låda skumtomtar av mamma å pappa som jag smaskade på :-)

Det dröjer bara två veckor tills jag får träffa dem igen, ska åka hemhem då för mormor fyller 80 år och vi ska fira henne :-)

peace out

Bara för att det är lördag

--2013-11-02 -- 23:44:33--
Bara för att jag själv, just idag, känner mig förträffligt glad och fin :-D en liten ego-bild bjuds det på, ibland är det nog bra att boosta sitt ego lite :-D det har varit en sån bra dag och jag är så glad :-D
Så mina kära, visst är det bra att tänka på andra men glöm inte bort er själva! Det brukar jag ha en tendens att göra så får påminna mig själv då och då att bry mig om mig själv och vara ego :-) ego på ett positivt sätt.

Peace out

Maritiman med mor å far

--2013-11-02 -- 19:51:49--
Tänk att jag bott i Göteborg i 5 år och aldrig(!) varit på Maritiman, med tanke på mitt intresse för stora båtar är det lite knasigt kanske.

Nu är mamma och pappa och hälsar på mig och då blev det idag en tripp dit. Det var väldigt kul att gå runt på båtarna. Besökte alla möjliga skrymslen å vrår på Jagaren Småland. Väldigt stort maskinrum!Blev några timmar där och sedan avslutade vi med fika innan hemgång. Blir ordentligt ompysslad och matad när de är här. Pappa har hjälpt mig att få upp två hyllor också i vardagsrummet :-D blev superbra!

Peace out


RSS 2.0