Bröderna Haak Scen på Bônn

--2014-07-30 -- 23:37:17--
I går tisdag var det dags för årets spelning med Bröderna HaaksScen På Bônn i Hamburgsund. Det var helt fantastiskt bra och jag och Hanna dansade oss trötta och sjöng oss hesa. Det är andra året jag är med på det där men för Hanna och hennes familj var det 7:e året tror jag. De är så jäkla grymma. Dessutom var Timo Räisänen gästartist, längesen jag lyssnade på honom men han är bra. Lyssnade mycket på honom ett tag förr, kul att se honom live igen (också gjort några gånger innan). 


Spelningen var hur bra som helst som sagt och jag fick på film den bästa publiksurfningen jag någonsin sett, kommer förmodligen inte få se en grymmare heller ;-)   kvaliteten kanske inte är den bästa men man ser i alla fall :-D
Sedan tog såklart Jonas fram blockflöjten... ja, den karln kan spela blockflöjt...  förra året fick vi höra AC/DC på flöjten men igår blev det en finsk polka och lite ballad. Han är grym!  Alla är grymma! 
Verkligen behövligt med ett avbrott i allt jobbande. Trött som attan men så ska det vara i högsäsong :-D

peace out
 

Stilla hav och svettiga dagar

--2014-07-25 -- 00:04:00--
Det är verkligen högsommar nu. Varmt som attan, svetten bara rinner! Idag var det ingen vind heller. Kunde gå på utsidan när vi for mot Lysekil, fantastiskt! Hälsade på sälarna vid inseglingsfyrarna. Där hade jag lätt bott också om jag var säl!   Tänk alla tankers som passerar där! :-D


Det var inte otäckt på havet idag, världen ser dock väldigt sne ut ;-)

Några sälar glassar i solen :-)  inseglingsfyrarna syns så tjusigt också :-D
 
 
I går på dykcentret var det också väldigt somrigt. Havet som en spegel och glassen tog slut (katastrof!)  och en hel del folk, superkul verkligen :-D 
 
Ser ut som att vädret ska vara gott en stund till så bara att njuta (och bita ihop).

peace out

Bit Okland och dy-dyk

--2014-07-19 -- 00:30:52--
Ja, efter två dagar som varit väldigt långa så är jag ändå så nöjd så. Sälsafari + kvällstur, 9.30-22.30, det tar på krafterna men det är kul att arbeta. Nu väntar åter igen en liten vistelse i Lysekil och det tror jag bara kommer att blir trevligt :-) mycket jobb men som sagt tycker jag ändå det rullar på bra.

Idag när tröttheten var påväg att ta över när vi tuffade mot Lysekil och dagens sälsafari så kom Bit Okland, tillhörande Tarbit Shipping, körande in mot raffet i Brofjorden. Elinor fick sitt stora leende :-D
Sen fick jag beröm för räkmackorna jag gjorde också så då gjorde det inget att det var kaos ett tag och att barnen var som vilddjur.

I förrgår fick jag dyka också. Dykjobb i hamnen. 9 minuter dy-dyk och en dragg på 20 kg bärgades. Sjukt jobbiga 9 minuter och visst fick jag upp flåset, det satt fast i några kättingar och eftersom man inte har någonting att stödja sig på så var det lite av en utmaning, man bara sjönk genom dyn. Till slut gick det :-DNöjd nydykt Elinoris. Luktade inte mumma efter detta dyk... hehe... det är så jag firar 10 år som dykare och mitt 140:onde dyk :-D

Blir lite kasst med uppdateringar här nu denna tid när det är högsäsong, men men... det är sommar, då ska man vara ute å ha skoj och inte sitta inne och läsa bloggar ;-) ;-)

peace out

Stena Atlantica utgående Brofjorden

--2014-07-14 -- 23:50:35--
Dagarna i Lysekil har varit förträffligt trevliga. Tyvärr blev det ingen UV-safari denna helg då det inte var några bokade. Sälsafarin vad dock full både söndag och idag måndag. Jag har även denna helg fått titta på den granna tjocka damen Svitzer Gaia som fortfarande är i Lysekil och sen fick jag se Bob också.På väg tillbaka till Smögen idag fick jag, som jag funderat och hoppats på, se när Stena Atlantica lämnade råoljekajen i Brofjorden. Gissa vem som var lycklig då :-D  Bogserbåten Boss hjälpte till att styra i aktern :-)


:-D
 Tärnbris som tillhör Tärntank från Donsö låg ankrad och glassade gott i solen. Som synes varade inte solbadandet allt för länge då regnet strax började falla.


Elinor är glad i hela kroppen :-D

peace out

LL635 Nolsö och Coral Millepora

--2014-07-10 -- 22:07:42--

LL635 Nolsö lossar på Smögen.

Det låg hela tre tankers ankrade i Brofjorden när vi åkte förbi igår, Elinor = uppmuntrad
Det var B Gas Lanrick, B Gas Lotta och Coral Millepora


Coral Millepora (NL) 100x15 meter, hon är en gastanker som senaste tiden gått Antwerp-Brofjorden fram och tillbaka. Mycket tjusig
 

Fick även en liten skymt av Svitzer Gaia när hon kom tillbaka till Lysekil efter någon tur söderöver. Bogserbåtar blir man gladast av så då var lyckan gjord och dagen tipp-topp.  Sälsafarin gick kanon och det börjar kännas bra nu.

Det tar sig med värmen också, rena rama högsommarn nu, trots 30 i solskyddsfaktor så blev jag röd idag...

I morgon blir det ny dag med nya tag, denna torsdag kan vi glömma bort lite för den har inte varit så väldigt bra faktiskt, men så är det.

peace out

Lycklig! Blivande Kapten Näslund

--2014-07-08 -- 22:00:49--
I höst tar jag ett nytt kliv i min dröm :-DDet är nu det börjar på riktigt :-D :-D

Jag är en så lycklig människa för närvarande :-D

Köpte mig en flaska Champagne och jordgubbar för att fira.

<3

Bogserbåtar i Lysekil

--2014-07-07 -- 18:03:00--
I lördags eftermiddag tog jag bussen till Lysekil eftersom att turen som vi kör i Malö- Nordströmmarna utgår därifrån. Sedan utgår Undervattensafarin också från Lysekil på söndagar och måndagar så då bor vi på båten lördag till måndag.

När jag klev av bussen i Södra hamnen i Lysekil höll jag på att kissa på mig av lycka då Svitzer Gaia ligger där till kaj och glassar i solen, dagen som fram till då hade varit kass vände fortare än kvickt och resten av lördagen blev kanonbra. Blev en trevlig kväll efter körningen också med en skvätt öl och lite kortspel :-)

Väldigt fin sommarkväll när vi kom åter till Lysekil då på lördagkvällen. Har man skarpa ögon ser man att Svitzer Gaia ligger där till kaj, min mobilkamera är ju inte så bra när det inte är så mycket ljus :-)Undervattenssafari och sälsafari på söndagen, gick hur bra som helst och det blev ett tiigt avslut på arbetsdagen. Avnjöt en fantastisk middag med bästa Göran och Johan på Norra Hamnen 5. Ännu en fantastisk sommarkväll att minnas. Vi gick förbi Södra Hamnen på hemvägen och då hade Svitzer Geo anlänt också. Jag blev ju såklart helt lyrisk. Den något äldre bogserbåten (byggd år 1887)  Harry låg vid kaj också, hon är idag ej aktiv bogserbåt utan kör endast passagerare.Idag måndag bjöds det på regn och grått väder. Så jag hade en väldigt tur att få bli uppiggad av bogserbåtarna som tuffade norrut mot Brofjorden precis när vi anlänt tillbaka till Lysekil efter undervattensafarin. I bilden nedan är det Svitzer Gaia så är på språng


Ännu mera glad fick jag bli när vi var påväg tillbaka till Smögen igen efter denna Lysekilsvistelse möter Svitzer Geo.  Jag blev så glad, de är så grymma! Längtar tills jag blir stor och kan få jobba på en sådan! 


 
Vi mötte också Harry som var fullastad med passagerare från Stora Kornö som skulle in till Lysekil. Alltså det ljudet när hon tuffar fram, nästan så man blir knäsvag. 


Denna helg har varit mycket bra på många sätt och jag känner mig så glad.

peace out

Sälar, fiskebåt, bogserbåt och Jag

--2014-07-01 -- 23:24:28--
På morgonkkvisten när vi lämnade Smögen för att tuffa ot Lysekil och sälsafarin så anlände LL338 Tärnö och lossade nattens fångst. Bra start av dagen med lite fiskebåt!

 
Sälarna var lite kinkiga idag och trivdes bäst i vattnet men vi såg dem då och då när de stack upp huvuderna, det är nyfikna de där rackarna. På safari nummer två så låg det några på land och då guidade jag, fortfarande tokigt nervös men tyckte också att det fungerade bättre denna gången än förra. Idag var det dessutom bara på svenska och det gör det hela lite lättare men jag måste helt klart öva på min retorik, Övning ger färdighet, Göran har kommit med tips så nog har jag att öva på. Göran är grym på det där, okej, han har hållt på ett tag också... han är en god förebild!

Några sälar låg och solade på klipporna
 
Åter igen en lång men ändå fantastisk dag på det stora blå. På kvällskvisten var det även en tur i Sotekanalen som gällde och då åkte vi förbi Guleskärskajen där den stora kranen precis anlänt efter dagens arbete. Fick en närbild på bogserbåten Obelix, så tjusig så!


Jag avslutar med en bild bästa Reino tog på mig. Den kärln har alltid kameran i högsta hugg och idag fastnade jag igen och denna gång med stort smile :-D


peace out
RSS 2.0