EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2009-02-25
18:03:36

MATLAB är bra om man kan det.

Trodde jag skulle få hålla mitt goda humör idag med. Så blev inte fallet då vi skulle räkna uppgift 3 i MATLAB. Jag kan inte MATLAB så det blev ju lite svårt, sanningen är väl att jag inte fattar nått av det vi håller på med. Själva föreläsningen idag förstod jag väl men det var det som var efter lunchen som jag inte fattade. När dansken förlkarade hur jag skulle göra första uppgiften på uppgift3 så fattade jag ju efter ett tag, men de andra delarna i uppgiften ska göras i MATLAB då det går fortare och är lite bekvämare då man slipper räkna ut allt förhand.

Han fråga ju vad det var jag inte förstod. Men det går ju inte att förklara. Jag kan helt enkelt inte MATLAB och att lära sig det på tio minuter går inte! Jag kan inte formlerna som man borde kunna. Och man kan inte lära sig dom utantill bara för man ska kunna motivera dem också. *suck*

Jag och Frida gick från GVC vid tjugo i tre och åkte ner på stan tillbokrean. Men mitt glada humör låg i djupaste delen av Atlanten och omöjlig att fiska upp. Vi gick på Avenyn och sen till Nordstan men det var inge roligt. Vi kom hem och gjorde pannkakor och åt dem med hallonsylt och grädde. Det var gott, mycket gott!

nu ska jag gö nått så jag blir lite glad :)

peace out
2009-02-24
18:44:25

Slottskogen och semla

I dag så var föreläsningen förståelig och uppgiftsgenomgången med :) så jag fick gå hem med ett litet leende på läpparna:) eller hem gick vi ju inte, Frida var med till skolan idag och eftersom solen sken så tänkte vi att vi skulle gå till Slottsskogen efter att jag slutat. När jag slutat var det molnigt och regnet hängde i luften, men vi gick dit i alla fall. Vi såg sälarna och hästar och älgar och kronhjortar och dovhjortar...men inga pingviner :( dom som jag helst av allt velat se, måste gå dit och leta rätt på dem sen.

Vi åkte hem hungriga och stannade vid Willys för att handla lite potatis och lite bröd, och det bästa av allt SEMLOR! Det är ju trots allt fettisdagen idag :D. När vi kiom hem börajde jag med maten som var panerad fisk (Pangasus filé tror jag den heter) och kokade potatisen + sås. Mitt i allt ringde Tim! Det var jättelängesen jag pratade med honom och det var jätteroligt att prata med han :D Kul att höra att allt var bra med honom och MAlin, de hade precis köpt lägenhet och han jobbade fortfarande kvar på sitt jobb :) Nu får man väl vänta sig ett år eller ett halvt tills man hör av honom igen :P MEn det var som sagt kul att äntligen höra av honom så man vet att han lever :P

Jag fick ta en sväng till MAXI också för att de hade inte laktosfri yoghurt på Willys och ingen Proviva heller men jag hade tur och behövde inte vänta märkvärdigt länge på vagen så det var skönt då det halvt regnar här. Efter hemkomsten så kalasade vi på semlorna och dom satt som en smäck :D En kopp te håller på att förbukas nu också :)

Nu ska jag ladda upp lite bilder på min bilddagbok och sen sak jag väl hitta på nå annat. Kanske lite skola, kanske film :P

hare gott

peace out
2009-02-23
22:32:39

Dansken och Ikea

Denna dag har varit väldigt lång och händelserik :D

Det började med att jag var duktig och gick upp i bra tid...kvart över åtta..och åt frukost, vilket tog cirka tjugo minuter, vilket relaterade till att jag kom upp till rummet och kunde lägga mig på sängen i tio minuter vilket var väldigt skönt :)

och det gick jättefort att gå till skolan där föreläsning på halvdanska väntade...det var första föreläsningen på "Atmosfär och oceancirkulation"...nu är det atmosfärsdelen denna vecka dårå. Det gick bra...inte lika svårt som det andra...än...jag tror ju inte att det kommer hålla sig på den här nivån...kändes som gymnasiet. Men även om det gick att förstå så känns det ändå inte som att detta är min grej...jag vet inte...men jag har tills 15 april på mig att reda ut knutarna i hjärnan och tänka lite.

Efter att föreläsningen var slut så tog jag vagnen å bussen till NetonNet lagershop och köpte mig en handsfree. Jag tappade bort den som hörde till telefonen cirka två veckor efter att jag köpt den så jag har skanat det ett tag.

När jag kom hem lagade jag lite mat. Det blev stekt falukorv och spenat-potatismos, gott blev det också! Ett litet tips för att piffa till potatismosen! :D

Vi åkte sedan till IKEA i Bäckbol och shoppade lite, med betoning på lite. Det blev två kuddfodral till mina stora golvkuddar och sen två kuddar och två fodral till Patriks soffa...sdka testa om det blir snyggt först, därför blev det två stycken. Vi åt lite middag där också vilket var yber! Sen åkte vi hem och kollade på Flashdance som är en yberfilm! älskar den!

Känns som att dagen har varit mycket lång, men det har varit en bra dag :) Funderar på att gå och lägga mig nu så jag får sova många timmar :D

hare gott

peace out