GG229 Bristol

--2015-09-30 -- 16:10:48--
Under kafferasten igår tisdag körde fina fiskebåten Bristol  förbi. Hon har plats i Frihamnen och såg på marinetraffic precis i tid för att komma fram till vattnet lagom att se henne passera. 

GG229 Bristol så fin så!


 
 
I lördags blåstes bogseringen av torrdockan av en timme innan det hela skulle ske och ny tid har inte dykt upp. De vill inte ha en våghöjd högre än 1,5 meter under hela resan och vädret ner över Europa är lite ostabilt tydligen, har inte checkat det något närmare. Känns som att ett mirakel måste ske för att de förhållanderna ska bli av nu när hösten nalkas. 
 
Blev ingen kulturbåtsfestival i helgen, en lathet drog över mig när bogseringen inte blev av och jag rörde mig inte hemifrån annat än på söndagen då jag tog en löptur med AC, 8 km fick vi ihop i Skatås, hur gött som helst! Vi har hunnit med några rundor senaste veckorna och det är gött att komma igång lite. I morse vaknade jag dock med en täppt näsa och onda bihålor så får se hur det blir med löpning fortsatt denna vecka, hoppas det går över snabbt!
 
Mycket att göra i skolan den här veckan. Gårdagens simulatorkörning var jag nervös inför men den gick jättebra(!) jag är så nöjd! Kändes så skönt att få den avklarad! I morgon kommer en från Wallenius och gästföreläser om deras miljöarbete, ska bli väldigt spännande!

peace out

Norden bunkrar Juttan

--2015-09-25 -- 21:57:45--
På väg till Maritiman för praktisk lektion i ellära så fick jag se bunkerbåten Norden intill Stena Jutlandica. Längesen jag fick se det blev lite munter. 


Fick besked i morse att ny tid för bogsering av torrdockan är satt till i morgon lördag kl 12. Ledsamt.  Får se om planen håller, ska bli fint väder i alla fall. Har ju blivit uppskjutet några gånger nu... Tydligen så ska hon bara ut till Danafjorden för att ligga där och vänta på optimala förhållanden att påbörja resan mot Frankrike. Jag kommer i alla fall vara på plats i morgon och se spektaklet!  Trots att det är ledsamt så tycker jag att det är bra att den kommer till användning och nytta! Väldigt synd att sjöfartsstaden Göteborg plockas bort bit för bit...

I helgen är det kulturbåtsfestivalen här i Göteborg också. Ska passa på att kika på den också när jag ändå är i krokarna för torrdocksspaning. Ska vara veteranbilar på plats också vilket lät intressant så det får man inte missa!

Peace out

Övning med Origo

--2015-09-23 -- 20:14:00--
Igår fick vi öva manövrering med M/S Origo som nu är tillbaka från Svalbard. Vi körde bort till Frihamnen och övade på att gå till kaj och sedan att plocka upp Man Över Bord (livboj). Det var väldigt roligt och lärorikt. Kan kännas enkelt att förstå i teorin hur man gör, jag brukar sitta med ett suddgummi och köra runt på bänken när vi haft tenta på det här men det är ju helt annorlunda att göra allt i verkligheten. Så vi hade en kul tisdagseftermiddag. Vi var fyra stycken som turades om. Två på bryggan och två på deck, sen bytte vi. Jag och Ina började på bryggan och jag körde först. Jättenervöst men skeppare Emil var med hela tiden och gav tips och kollade så allt gick bra. 
Jag i full färd att ta mig in till kaj i Frihamnen :-)  Vi övade så kallad "crabbing" dvs. man kör båten i sidled och lägger till. Så det är fram och back om vart annat och bogpropeller. Rodret ska stå åt babord om vi vill till styrbord eftersom att om rodret står till babord rör sig aktern åt styrbord och sedan håller man emot med bogpropellern eftersom att fören vill röra sig år babord. Vid back-manöver sker inget flöde över rodret och gör att vi inte får någon verkan där men eftersom att Origo har högergängad propeller så får vi kraft åt babord när vi lägger back och då åker ju rumpan ut igen. Det var lite trixigt men gick fint.
 

Ina plockar upp vår kompis livbojen som trillat över bord. Nu är vi på deck och de andra två är på bryggan och kör.
 
 
Nu är det snart dags för sista dockan på gamla Götaverken att lämna Göteborg. De holländska bogserbåtarna Norne och Viking ligger på plats och är redo att påbörja bogseringen. Känns tråkigt. Det var tal om att den skulle bogseras idag onsdag men det har blivit uppskjutet.
 
 

Torrdockan, snart ett minne blott
 
Hoppas jag får se när bogseringen sker, känns fånigt men vill på något sätt säga hejdå.

peace out
 
 

Svitzer Geo och Svitzer Tyr

--2015-09-18 -- 14:44:52--
Har varit lite dålig på att kolla båtar senaste tiden. Hade tänkt åka ut till hamnen i förrgår när Queen Mary 2 gästade Göteborg för andra gången någonsin men det sket sig då jag hade annat för mig. Har haft hennes anlöp uppkrivet sen cruise listan för Göteborg kom ut i slutet av förra året men så kunde jag ändå inte se henne. Typiskt! hoppas hon kommer fler gånger

Igår torsdag fick jag dock skåda min favorit båttyp, bogserbåtar. Blev så glad när jag såg att passagerarfartyget Europa  skulle gå från Frihamnen vid 17.45, eller rättare sagt, ta lots då. Hade misstanke att hon skulle ha assistans av någon grann dam så höll lite koll på AIS:en. Mycket riktigt! Först kom Svitzer Geo och en stund senare kom Svitzer Tyr. Jag blev så glad! Det tog lite tid innan de kom iväg och så plötsligt ser jag hur en av de orangea fina fiskebåtarna kommer åkande. De var Tor-Ön som kom tuffande. Om jag var jätteglad innan så blev jag superglad nu! Tillslut började Europa  och bogserisarna röra på sig. Jag blir alleles lycklig när jag få se sånt här!

Svitzer Geo 
 
Svitzer Tyr

GG 204 Tor-Ön
 
 Var så glad hela kvällen igår, en kompis drog mig ut på en löptur också vilket var så gött! 

Idag fredag trubbades min lycka av något då en kollega hastigt gått bort i natt, bara 22 år. Han led av en svår epilepsi och han hade fått en anfall i natt och inte klarat det. Känns väldigt märkligt, kände inte honom så väl då han var väldigt ny på arbetet men har hunnit prata en del i alla fall, senaste gången diskuterade vi framtidsplaner... jag var reserv i morse och fick åka ut på tåg eftersom att han inte dök upp på jobbet, inget svar på sms eller när vi ringde, vi trodde han försovit sig. Fick veta några timmar senare då chefen ringde när jag var mellan Halmstad och Falkenberg att han avlidit. Känner mig lite nedstämd. Nu har han det nog bra och får vara med sin mamma, så tänker jag, känns lite bättre då.

Peace Out
 

En dag på Brännö

--2015-09-13 -- 13:16:12--
I helgen har min kära storasyster och hennes Johan varit på besök. Det har varit så fint. Igår lördag belv det en tur ut i södra skärgården, närmare bestämt till Brännö. Vädret var vacket så blev en jättebra tur.

Gick omkring massor och hittade hur mycket björnbär som helst. Fick en halvliter med mig hem, hade bara en Loka-flaska att samla i så fick nöja mig så. Jag tror att jag aldrig sett så mycket björnbär någonsin! Det var mycket moget men också hur mycket omoget så man vill ju bara åka tillbaka med en stor hink!

Vi käkade lunch på det lilla wärdshuset, jättegott!

Utsikt över inloppet till Göteborg, Fox Sunrise, en av mina favorittankers är påväg ut.


Alla dessa björnbär!


Nyponblomma


Fick mig en Brännöl också till maten, den smakade fantastiskt!


Min favorit, Crème Brûlée, omnomnom, denna leder topplistan på godaste Crème Brûlée jag ätit! Den som finns på Drinks22 på Berzelliegatan halkar ner på 2:a plats.


Sen var det dags för hemgång och då fick vi åka med Ylva 
 
Hräligt att ha systeryster här, hoppas min tid räcker till någongång så jag kan åka och hälsa på dem också!

peace out

Thåström på Liseberg

--2015-09-07 -- 21:01:51--
I fredags spelade min kära Thåström på Liseberg. Jag var så glad. Det var en väldigt bra spelning! Han är så bra!

Hade bra plats också. Härligt att få se honom på turnéavslutningen. Undrar när nästa turné blir? Får nöja mig med mina skivor och spotify så länge :-) 

 
Låtlistan för kvällen. 
Favoriterna på den här listan är: Alltid va på väg, Sönder Blvd, Jag är en idiot, Beväpna dig med vingar, Jeffrey Lee Pierce, Rock n roll e död, Biografi, Fanfanfan, Ner mot terminalen 
Haha dvs. halva listan...

Det är alltid något extra med livemusik. Man känner musiken i hela kroppen. Underbar känsla!

Peace out

Podcasts

--2015-09-02 -- 10:21:42--
Blev uppsparkad 1 minut innan mitt alarm skulle ringa idag. Det var Amelie som ringde och frågade om jag kunde släppa in Ville. Jag fattade ingenting men det visade sig att han varit på rymmen hela morgonen och nu hade en granne hittat honom men hon hade ingen nyckel. Precis när jag skulle kliva utanför dörren så började det vräka ner regn, blå himmel överallt men just över mitt hus ett stort grått regnmoln. *suck*  det var bara att gå in igen och dra på regnställ och stövlar.  Ville blev glad när jag hämtade honom, finaste Ville :-)

Det var en liten sidosak om denna dags början... nu till fokuset. Blev tipsad i somras av styrman Gösta att det finns många goa podcasts att lyssna på. Jag hade ju hört talas om det innan men inte lyssnat något direkt. Han tipsade om några och om appar som är bra. Nu lyssnar jag på poddar varje dag nästan, blev många ombord på Peter Pan. Läste många böcker då men tappade suget när praktikperioden led mot slutet så Göstas tips kom alldeles perfekt.  Jag har lyssnar på många sommarprat i P1, Bingo och Katrins relationspodd (skrattar så jag gråter ibland) och lite Historiepodden. Dessa poddar lyssnar jag på via appen Podcast addict.

Igår fick jag nys om en ny podd, eller rättare sagt, för mig ny podd. Den har funnits i några veckor så jag har en del avsnitt att ta igen. Det är  Shipping Podcast  hur bra är inte det!!??   Här kan du läsa mer Shipping Podcast där finns också länkar.

 
 
Den finns inte i den appen jag använder så det blev till att installera en till, Stitcher är en app med fler poddar på andra språk än svenska och där kan man alltså lyssna på den podden. Perfekt att lyssna på när man är ute och promenerar eller bara varva ner en stund under dagen.

Nu ska jag snart till skolan och inta massa ny kunskap!

peace out
 
 


RSS 2.0