Premiärtur

--2013-03-29 -- 10:41:39--
Första dykplatsen för i år blev Likskär.I går var Magnus och jag i och dök precis vid centret. Det var kallt! endast 2 grader. 22 minuter stod vi ut och min torrhandske läckte så fingrarna var bortdomnade efter 5 minuter. Men gött att få komma i igen. Tror det blir ett till Dyk.

Smögen över Påsk

--2013-03-28 -- 11:54:29--
Då åker snart jag och min kära dykkamrat Magnus upp till bästa Smögen för att träffa alla andra goda dykfolk och göra årets (för mig) första dyk, i svenskt vatten vill säga. Naturligtvis ska påsken firas också.  Kan hända jag slänger upp en och annan bild här och om inte så kommer det efter helgen. 

GLAD PÅSK!

Baltica

--2013-03-27 -- 19:03:12--
I går när jag skulle in till stan för träning så såg jag från bron att det kom en spännande båt. Den såg ut att lägga itll vid Stenpiren så jag halvsprang från Lilla Bommen och bort dit. Den var lite isbrytarlik och jag såg på MT att det var Baltica. Konstigt nog fanns ingen info om henne där. 


Baltica tillhör Sjöfartsverket och systerfartyget Scandica har jag ju sett tidigare. De används båda till farledsarbete, alltså de kollar så prickar och andra sjömärken står på rätt plats och inte har flyttat sig. De används också som isbrytare när det behövs.

Det är alltid så roligt när man får gå nära och kolla på de stora båtarna. Det funkar ju att se dem på håll också. Trevligt när det händer, synd det är så sällan bara

peace out
 

Tisdag och Onsdag

--2013-03-27 -- 18:55:49--
Två dagar med tidiga mornar. Mina fötter har träffat det kalla golvet kl 3.30. Jag har nämligen promenerat till jobbet tisdag och onsdag så då får man gå upp lite tidigare. Jag kommer dessutom till jobbet lite tidigare och då kan man ta allt i lugn takt och inte stressa. Längtar till plusgrader även den tiden på morgonen så man kan cykla. Som jag sagt tidigare så strejkar min cykel vid minusgrader.

Tränade Body Combat med Lisa på kvällen också, det var skoj och träningsvärken är inte nådig kan jag säga!  Följde med till deras nya tillfälliga hem, blev serverad supergod pytt i panna. Gott gott gott!!!!

Jobbet igår gick lysande på vissa plan och var väldigt frustrerande på vissa plan, går inte in på detaljer, blir så arg då. Idag fick jag dock vara själv i köket då det kom en sjukanmälning. Gick segt men fick hjälp senare så blev klar till 12. 

Mötte upp Amelie på stan och vi käkade sushi och därefter åkte vi hem och gick en långpromenad med Ville i solen. Jättegott var det och jag är alldeles röd och varm i ansiktet så kan tro att jag fått lite färg.


Somaya har vårkänslor och springer runt runt i terrariet. Ja, trots att hon är sköldpadda så springer hon. Helt galet vilken fart hon har ibland. Stökigt blir det också.


"Nä, inte skulle väl jag masakera och äta upp en hel fiskmatsburk!"  Den hade han dejtat när vi kom hem. Såg så oskyldig ut så... hmm....

Jag är supertrött så lite nedvarvning och en dusch så är jag redo för sängen sen. Perfekt uppladdning inför morgondagens jobb och resan till bästa Smögen.

peace out 

Anna Karenina

--2013-03-25 -- 19:41:00--
Det var kul idag på tåget. Snälla tågvärdar, trevliga resenärer, bra försäljning och strålande väder.  Bara för att det var så fint väder tyckte jag det passade perfekt att gömma mig i en mörk biosalong. 

Jag var och såg Anna Karenina. Romanen som den baseras på har Lev Tolstoj skrivit (sugen att läsa den) och den har filmatiserats några gånger tidigare. Romanen är skriven i olika delar om 8 och han skrev dem mellan 1873-1877. Jag har inte sett någon av de andra filmerna heller.. 
 
 
Om filmen:
Historien utspelar sig under sent 1800-tal i rysk överklassmiljö och handlar om kärlekens oerhörda kraft, från passionen mellan två äktenskapsbrytare till bandet mellan en mor och hennes barn. När Anna ifrågasätter sin äktenskapliga lycka förändras hennes liv dramatiskt och även hennes familj, vänner och hela omgivning påverkas.You can´t ask why about love.

Keira Knightly som Anna Karenina. Hon är för vacker den där kvinnan!
Aaron Taylor Johnson som officeren Vronskij, som Anna har en kärlekshistoria med.


Jude Law som Annas man KareninFilmen var filmad som om det utspelar sig på en teaterscen ibland och att det inte är riktigt i verkligheten, speciellt men väldigt intressant och spännande sätt att filma. Väldigt konstnärlig. Väldigt bra skådespeleri också, jag har lite svårt för Kiera ibland men gillar henne i det mesta, sen är hon ju fruktansvärt vacker också! Den var sorglig väldigt ofta men svängde till det lyckliga snabbt.  Man kastades mellan lycka och sorg väldigt snabbt. Det var ingen av karaktärerna som var lyckliga rakt igenom. Den var bra! Sevärd!

Klart tankeverksamheten sätter igång. Det är som det är.

Hur kan en människa göra en så glad och lycklig. samtidigt som den gör en så ledsen och olycklig?


peace out

Äppelpaj och Ville

--2013-03-24 -- 21:32:00--
Det blev inte som jag planerade i morse att åka till gymmet och sedan hem efter jobbet. Jag tog bussen till Amelie i stället och vi gick en långpromenad med Ville i skogen.  Både hon och Carl har varit lite förkylda så vi har inte setts på väldigt länge, minst två veckor!  inte bra!  Det blev massor med prat där i skogen och flera tillsägelser till mig som inte sköter mig som jag ska på vissa plan. Jag jobbar på det så att säga. Går väl inte så bra dock.

Vi bakade sedan äppelpaj när vi kom hem och då hade Carl kommit hem med Brook efter biltvätt så det blev en trevlig kväll med massor av gott prat (mest Carl som pratar om allt mellan himmel och jord).  Tror ändå kvällen blev snäppet bättre än det jag planerat :D  tog en promenad hem se och det var skönt.

I morgon ska jag nog dock ta mig till gymmet efter jobbet, jag slutar kl 14 om jag slipper förseningar, ska åka tåg. Dock är jag inte trött för tillfället så får se hur många timmar sömn jag kan få till  innan klockan ringer vid 4.  

Såg precis att mina kära fiskebåtar gav sig ut på sjön igen :(  kort visit denna gång. Vilken tur att jag han gå och hälsa på dem och se till dem när de nu var i hamn. Hoppas de kommer tillbaka snart!

peace out

Söndag

--2013-03-24 -- 08:33:47--
Mycket bra jobbdag igår. Allt bara flöt på hur bra som helst och jag han med att göra massor, i alla fall när det gäller städning. Skurat golv som en tok. 

Efter jobbet begav jag mig till Svenska Mässan för att möta upp delar av min dyk-familj, Annelie, Janne och Magnus, sen var det en Fredrik med också. Vi köpte pizza och satt hos Jannelie och åt.och tjötade. Som tack för att jag kört dem från mässan fick jag en stor GinTonic, gottigt värre! (de hade ju fått bubbel i dykmontern) 

Denna söndag bjuder på jobb också och sedan får jag nog pallra mig hem till sängen och få sömn. Har varit bortskämd denna vecka med senare starttider så nu blir det till att stiga upp vid 4 igen fram till torsdag. Spännande.

peace out

Torland och Tor-Ön

--2013-03-23 -- 09:55:00--
Perfekt väder idag för att hälsa på mina käraste fiskebåtar i Frihamnen. Första gången jag gör en uppdatering från mobilen...Jippiii och solen skiner!!!Peace out

I hamn igen!!!!! :-D

--2013-03-22 -- 21:05:07--
Efter jobbet träffade jag Maria och vi gick och käkade och snackade i massor. Råkade sedan inhandla en matta och tavla också. SEN!!!! kom ett mejl... Arraival: TOR-ON, Port: GOTEBORG  det var nästan så jag tjöt av lycka inne på klädaffären där vi fastnat för Maria träffade en bekant. Käre värld mina käraste är hemma i hamn igen!!!! :D hoppas de stannar så jag hinner gå och kolla på dem!  Ja, det handlar alltså om Tor-Ön och Torland, de två orangea trålarna med hemmahamn Fiskebäck men som är för stora för den hamnen så de ligger i Frihamnen i stället. De har varit på vift på danska sidan sedan januari.  Jag blev så glad så jag drog med Maria till vattnet och jag fick äntligen se Tor-Ön på riktigt, åkandes! ar bara sett henne stilla i hamn innan. Det var kyligt så vi väntade inte på Torland som kom en bit efter. Det var ju dock mörkt så svårt att se och framförallt få en bra bild. De hade inte några lampor på heller, endast lanternor och de syndes dåligt eftersom det var mycket ljur runt om. Men jag är bra sååå glad!!!


Man kan ju se att käraste Tor-Ön kommer och åker men bilden är ju som sagt inte så bra. Nu kommer jag kunna sova gott i natt. Drömma om mina fina båtar!

peace out

Tårta! :D

--2013-03-22 -- 21:04:00--
En bra dag på jobbet har det varit idag! Vi fick tårta av chefen så är helt tårtmätt nu!  

Tre tårtor hade han med. Mazarintårta, morotskaka och ananastårta. OMNOMNOM!
 
 
 

svar till '1'

--2013-03-22 -- 12:59:45--
Här är svar så kommenterna som lämnat...

Påskäggen har typ smörkräm med choklad i inuti. Kan inte beskriva riktigt men de är otäckt goda!

Jag har 30 båtar i 'min flotta' men de är utspridda lite överallt. Vissa är mer intressanta än andra. Det är bara några som får mer uppmärksamhet. Jag kollar på båtarna när jag har tid. Med hjälp av MarineTraffics app ser man vilka som är i hamn och så så der är enkelt.

Då får jag också fråga vem du är? Hade varit kul att veta vilka som läser bloggen, speciellt när det kommer kommentarer också :-D om du tänker avslöja det...

Peace out

Eleonora är på väg!

--2013-03-21 -- 19:10:00--
Fröken Eleonora befinner sig på europeiskt vatten igen. Hon är alltså att vänta här i Göteborg snart, jag misstänker om två veckor. Först Rotterdam, Bremerhaven, Gdansk och Århus.Denna gång ska jag inte missa henne!    
Nedan ser man positionen för fröken Eleonora.  Många båtar befinner sig i Engelska kanalen.  MarineTraffic är ju en guldgruva för lilla mig som älskar fartyg. Han min egna flotta där också så jag lättare kan följa de båtar jag är mest intresserad av. Följer 30 stycken för tillfället. 

peace out

Ledighetsöl

--2013-03-20 -- 21:44:00--
Så här en ledig dag som denna fick mycket gjort. Vettigt vet jag inte om det var men bra för själen det är garanterat. Först en tripp på stan med bästa Hanna och fika med massor av prat och sommarplaner!  Sedan en sväng till jobbet för kisspaus som blev lång eftersom jag alltid fastnar där...  därefter sushi med Robin som övergick i öl-drickande och mer öl på pub. Sånt man kan unna sig en ledig dag.   Prima sysselsättning tycker jag. :D

Sömn beöhvs också så får nog passa på och utnyttja det fenomenet även denna natt så mycet det går. 

peace out

Påskägg

--2013-03-19 -- 08:47:15--
De är lite svåra att hitta precis som påskägg ska vara men det lätt värt att leta efter dem!


Käre värld vad goda de är!!!! :D

peace out

Helt vanlig måndag

--2013-03-18 -- 17:38:45--
Idag har varit en helt vanlig dag på jobbet. Inga konstigheter alls. Har lite spår av Smögen kvar i mig och är lite ur balans men mer stabil än jag brukar vara... Det kändes som att det var lite att göra på jobbet och jag kände mig lite rastlös trots att jag var igång nästan hela tiden. Kanske det att jag inte behövde stressa något för att få klart. Allt bara flöt på.  I morgon gäller samma sak. Jag ska vara i packen för jag bytte bort tågåket för Emelie ville vara ledig. Vi bytte då så hon tar min pack på skärtorsdagen så jag får sluta tidigt. Det innebär att jag kan åka till Smögen lite tidigare den dagen. JIPPIII :D   


Tror denna vecka kommer bli bra. Ledig onsdag och torsdag sedan har jag inte tidiga mornar förrän nästa vecka, känns bra! 

peace out

En tripp till bästa ön

--2013-03-17 -- 13:23:00--
I går tog Jag, Lisa, Daniel och Magnus en tripp till bästa ön. Saknar Smögen hela tiden när jag inte är där! Vi tog den längre vägen dit och åkte över Tjörn och Orust, det var så fint där! Stannade till i lysekil och käkade pizza också. 

Väl på Smögen gick vi längst bryggan, underbart denna årstid när det inte är något folk!  Tog vägen förbi Johan och Karin men de var inte hemma. Pelle var inte heller hemma när vi knackade på. Hos Calle fick i napp och där satt vi i ett par timmar och drack kaffe och tjötade. Synd att Hanna jobbade. Men ska ändå träffa henne på onsdag, serjag fram mot!

Asta af Smögen, numer endast ett museifiskefartyg som går guidade turer i Buhusläns skärgård. Byggd 1916.  Väldigt fin!


 


Vi åkte sedan till Nancy och Leif  och hälsade på, de bor på en båt i Hasselösund. Hur mysigt som helst, så skulle jag också vilja bo. Det är en dröm att få bo på en båt!  Där satt vi också och tjötade i någon timme innan vi blev allt för hungriga och begav oss till Göstas för en bit mat. Jag åt fisksoppa och det var supergott!


Vi svängde förbi bästa Freddan också innan de andra for tillbaka till Göteborg. Jag blev kvar på ön över natten, åkte hem med bussen på förmiddagen. Det var en god kväll i alla fall.


På väg till bussen på morgonkvisten stannade jag och tittade lite på Svanvik som ligger på land vid varvet. Fick höra att hon är såld. Fattade jag rätt är det till Fotö så då kanske man får en skymt av henne även här utanför stan.  Fin båt det där!


Denna söndag ska jag nog inte göra så mycket, ta det lugnt. Förkylningen verkar ha gett sig men man vet ju aldrig den kanske bara är vilande.

peace out

Fredag

--2013-03-15 -- 13:21:00--
Då är arbetet för dagen gjort och jag har även hälsat på Janne och Jocke i dykbutiken.  Råkade bli lite fattigare också... oops men jag blev överlycklig när Janne plockar fram några klockor som han hade fått av en snubbe för att sälja, det var lite andra utrustningsprylar också men jag var intresserad av klockorna. Det visade sig att en av dem var en sån som jag har men som är trasig. Den har varit trasig i ett par år och de ställen jag varit in på har inte kunnat laga den typen av klocka så jag har gett upp. Modellen slutade tillverkas också för några år sen så jag har inte kunnat köpa en ny heller. Nu hade alltså bästa Janne fått några stycken olika, bara en var 'min' modell och jag tvekade inte en sekund! Äntligen är jag med klocka igen :D

Jag är en mycket glad tjej! :D 

Kaffe och kanelbulle. Kul att träffa bästa Janne igen också! blev dykprat och tatueringsprat. Börjar planera för påbyggnad på mina blommor, ska gå till Peter i slutet av månaden och kolla läget.
 Se om jag har råd.
Gjorde lite extra många ciabattas idag. Mozarella/pesto/soltorkade tomater och Brie/salami. 
Närbild på mozarella-ciabattan. Fokuset blev lite konstigt kanske. Kul när kameran på telefonen funkar och det inte är någon spricka ivägen  ;-)
 
Jag har huvudvärk och mår lite illa så ska ta det lugnt resten av dagen så jag kan ut på äventyr i helgen. 

peace out

5-17

--2013-03-14 -- 18:30:06--
Ja nu gör jag inte många knop. Jobbat långdag idag 5-17. Jag känner mig väldigt seg, men det är bara en dag kvar av denna vecka med tidiga mornar. Jag har jouren i morgon så jag hoppas att alla är friska och krya. Själv är jag inte fullt frisk och kry och det är väl värre som väntar antar jag. På ett sett kanske det är bra så jag blir taggad till träning, vore skoj och vara så där pepp som jag brukar vara.

Så här ser räkmackorna ut som jag gör när jag är i köket. 


peace out

Gym och Hästpojken

--2013-03-12 -- 15:54:39--
I dag släpade jag min till gymmet. Det är hela 11 dagar sedan sist. Jag har bara inte haft lust, som jag sagt tidigare tror jag så fattar jag inte vad som hände, jag som älskar att träna och sätta upp mål. Jag ska ta mig tillbaka till den goa känslan. Får fundera lite hur jag ska lägga upp det hela. 

Det var jättemycket folk i gymmet vilket jag inte gillar. Jag vill få plats och göra det som jag tänkt göra och inte behöva ändra i mitt upplägg. Jag var där vid ett och då tycker jag minsann att alla ska jobba eller gå i skolan men tänk så fel jag hade. Jag ska nog dit i morgon också fast då tar jag det vid Kvilletorget för det gillar jag bättre och det brukar vara lite mindre folk än på Kungsgatan., speciellt den tiden.  

Hästpojken har släppt ett nytt album. Det  är bara 3 låtar som jag gillar, de andra fick jag ingen direkt känsla för men ska lyssna lite till och se om det händer något. Sommarvin och Samma Himlar har jag hört ett tag så de släppts som singlar men Brinner hörde jag första gången igår och den är bra men deppig. Dock är jag lite nere så jag måste lyssna på den när jag inte är så nere för då kan man bedömma den bättre. 

Tänkte lägga upp den låten Brinner men den finns inte på YT än så det får vänta.

peace out

Maersk monsterbåt på väg

--2013-03-11 -- 16:50:00--
I dag står det i Göteborgsposten om Maersks nya båtar :D Jag hoppade och studsade av glädje. I AUGUSTI KOMMER DEN FÖRSTA TILL GÖTEBORG!!!!!!!!    

De är som sagt inte klara så bilden är datorgjord

Texten ur GP:

I augusti anlöper världens största fartyg i klassen Triple-E Göteborgs Hamn.

Fartyget som fortfarande håller på att byggas på varvet i Daewoo i Korea och är ännu inte döpt och därmed namnlöst.

Men utan tvekan är hon världens största containerfartyg och i slutet av augusti beräknas hon anlöpa Göteborgs hamn under sin jungfruresa.

Hon är en gigant med kapacitet för 18 000 tjugofots containrar, och är det första av 20 fartyg i Triple-E-klassen som ska levereras till Maersk under en tvåårsperiod.

Jättefartygen ska trafikera rutten Asien–Europa, och har direktanlöp till och ifrån Göteborg.

Det nya fartyget har en innovativ design som ska ge miljömässiga vinster och stordriftsfördelar. Bland annat har det ett kraftigt expanderat hålrum, vilket gör att det får plats 2 500 containrar fler än i Maersks nuvarande största fartyg Emma Maersk.

- Att miljö och minskade koldioxidutsläpp står i fokus när man designat Triple-E-fartygen är något som vi är mycket stolta över, säger Christian Juul-Nyholm, Skandinavienchef för Maesk Line.

Enligt rederiet kommer båten att släppa ut 50 procent mindre koldioxid än snittet på fartygen Europa-Asienrutten.

Under 2013 kommer fem fartyg att levereras.

Fakta om Triple-E

Kapacitet: 18 000 tjugofots containrar
Längd: 400 meter
Bredd: 59 meter
(Fartygets storlek motsvarar cirka fyra fotbollsplaner)
Höjd: 73 meter
Antal nivåer: 19, varav nio över däck, tio under.
Max fart: 23 knop
Besättning: cirka 22

----------------------------------------------------------------------------------------------Jag vill så gärna vara på plats när denna stora båt lägger till och jag hoppas verkligen att jag kan va det. Det är helt sjukt många conteinrar som får plats. Tänk att få arbeta på en sån båt, det skulle ju vara jättehäftigt! 

peace out

Tågåk och möglig tulpan

--2013-03-11 -- 16:36:23--
Dagen började med att jobb på tåget. En tur till Halmstad och en till Båstad t.o.r.  Gillar det passet för man slutar vid klockan två och då har man kvar en bra stund av dagen.  Det har varit riktigt roligt idag.


Testat kameran i mobilen lite, tycker minsann den är bra :D

Allt godis på min kära vagn


Apelviken i Varberg var stilla i dag när vi susade förbi. 


Jag tog en promenad hem eftersom vädret är så underbart, pratade med pappa i telefonen hela vägen. Jag är riktigt opepp på att gymma och jag vet inte riktigt hur detta kommer sig... känns så trist för jag tycker så mycket om att träna men det bara finns ingen energi, känns jätteskumt!

När jag kommer hem ser jag att en av tulpanerna i vasen på köksbordet har möglat, det har jag aldrig varit med om tidigare!  


Jag har också invigt min Mockabryggare jag köpte igår. Blev mycket gott kaffe! :D
Idag gör jag inte många knop till, bara tar det lugnt.

peace out

Händelserik lördag

--2013-03-10 -- 18:01:05--
Ja, igår var det en väldigt händelserik dag. Tänk vad mycket det är man inte vet när man kliver ur sängen på morgonen och denna morgon var klockan fem, lite trött i ögonen var jag allt.

Allt går fint tills jag kommer till jobbet. Där möter jag två elektriker som håller på i el-skåpet utanför vår dörr. De får dra upp porten för den är helt död, tungt ska tilläggas. De frågar var jag ska och när jag säger Trefikcaféer så frågar de om jag har nyckel. Vi har ju tags med kod så jag trodde hon menade det och bara skulle kolla om jag hörde dit. Så var inte fallet. Jag får förklarat för mig att passeringssystemet dvs. själva kort/kod-terminalen som man använder för att låsa upp dörrarna är helt rökt. Det är typ strömlöst i det och de har hållit på sedan kvällen innan och försökt lösa problemet. De hade varit igång med det i 10 timmar när jag dök upp och var mycket trötta då de inte sovit på mer än ett dygn. Jag har ju ingen nyckel till dörren och vet ingen annan som har det heller så jag får ringa chefen... han är trött, lite borta och jag får förklara coh säger att vi kommer inte få ut någon servering på tåget 6.40. Han vet inte ens om det finns nyckel till dörren, han har ingen och sedan kommer väktarna och de har ingen heller, ingen av alla de "hemlösa nycklarna"  de hade passade. 

De som ska servera dyker upp och jag får förklara läget att vi inte kan göra så mycket mer än att vänta. Chefen säger i andra änden av luren att vi ska krossa ett fönster så vi kommer in men det tycker inte jag är så bra som första lösning, de kanske löser sig snart... Tåget som gick 7.40 fick inte heller någon servering och nu är det två timmar till nästa tåg så vi håller tummarna att de kan fixa det nu. Problemet var att när de fick en terminal att fungera så slutade en annan. Problemet var i alla centralens byggnader... Jag får skicka hem de som skulle servera, kallt var det också! Vid nio ringer chefen igen och säger att han pratat med Jernhusen (de som äger byggnaderna) att vi fått godkänt att krossa en ruta så mitt uppdrag blir att få tag i väktarna. Tiden var så knapp att vi inte skulle hinna fixa  vagnar till tåget 9.40 heller så det var till att ringa Veolias drift och säga att även det tåget blir utan servering. Det är inte bra men fanns inget annat att göra.

Väktarna kommer och vi beslutar vilket fönster vi ska göra hål i. Väktaren ger batongen till mig och säger att jag ska göra det, det tyckte jag var otäckt (tänkte på splitter och allt möjligt, men lät mig övertalas)  Jösses vad hårt glas det var (jag är faktiskt stark!!) fick slå många gånger och när väl det blivit ett lagom hål så är där ett till glas.Det får Isabelle krossa, haha. Gick fina fisken så nu kanske man kan skriva inbrottstjuv på cv:t(?)

Jag fick äran att bli inkastad genom fönstret av väktarna och låsa upp dörren från insidan. Så vid halv tio kunde vi börja göra mackor, en försening på 3,5 timme...vi var ju några på plats så det gick undan i början då det var månda händer som fick jobba. Problemet var sedan löst vid halv tolv någonting. Dessutom hittade jag nycklar på kontoret till dörren men tipset från chefen att det fanns en låda med massor av olika nycklar. I röran fanns alltså en passande så nu har jag gett en till väktarna så de kan komma och öppna ifall det blir problem igen. Allt är nu frid och fröjd. Men det var minsann en spännande morgon, eftersom jag och Mari (som skulle vara reserv) frös som attan när vi stått utanför och väntat i 2.5 timme så beslutade vi att gå en promenad och gav numret til elektrikern ifall det skulle lösa sig medan vi var borta. Vi gick längst älven och Gullbergskaj, jättefint i solen!


 


Jag kunde gå från jobbet vid halv två så det var inte så farligt ändå tyckte jag. Jag åkte då hem till Maria och fick mitt skatbo till frilla frisserad och vi pratade och drack kaffe. Åkte sedan in till stan en sväng innan jag begav mig ut till Partille mot Robins bo. Där stod en riktigt lyxig chiligryta och puttrade på spisen och nya Lara Croft höll på att laddas ned. 


Sjuuuukt gott var det! Riktig mästerkock denna Robin :D   blev en del tv-spel alltså och sedan skulle vi kolla på Melodifestivalen och det är en historia försej som jag inte orkar dra. Tyckte då inget framträdande var så bra. Bara Loreens paus-låt med teckenspråket, jag bara rös genom hela låten!

Mycket nöjd med min lördag trots massa knasigheter.

peace out

 

Gammal T-shirt --> kuddfodral

--2013-03-07 -- 14:32:54--
Fick tipset av Jo i går att om man har någon t-shirt ( i mitt fall många) som man tycker mycket om men som man inte kan ha längre och absolut inte vill slänga. Jag har t-shirts från konserter och så som är för små och de är ju ändå ett minne som man inte bara vill slänga bort. Vet att jag har någon hemhemma också som jag får se till att ta hit hem till Göteborg vid ett senare tillfälle. 

I dag har jag alltså ägnat mindre än en halvtimme till att sy två kuddfodral. Den ena av ;Marit Bergman och den andra av en blodgivartröja. Konserten med Marit Bergman var jag på med min bästa vän Hedda på Gävle konserthus när jag gick i tvåan på gymnasiet. Tyvärr har jag inte så mycket kontakt med min vän längre men tröjan innehåller ett fint minne med henne. 
Peace out

Blev firad min födelsedag

--2013-03-07 -- 09:51:00--
I går var jag hos bästa Johanna och hon gjorde födelsedagstårta till mig.  Det blev en sockerkaka med en kladdkaka uppepå plus grädde, kladdkakehjärtan, mashmallows och hyvlad choklad. Jag fick äran att placera ut ljusen.  Johanna den luringen hade i hemlighet bjutit in Anna och Johan också. Det var längesen jag träffade Anna och evigheter sen jag träffade Johan så det var jätteskoj, fick träffa hans tjej Madde också. Kevin var såklart hemma också. Så vi blev några stycken att dela på tårtan som var jättemättande!!! 

Johanna är den ända jag känner som har marshmallow-fluff i kylen... jättekul ju!  Vi hade Cointreau i grädden också. 
Ett tandtroll, man måste vara noga att borsta tänderna! Glöm inte det!   Sen är den boken där en som jag tänkte läsa.

Det var en jättetrevlig kväll jag är så glad" :D

peace out
 

Premiär i påsk! :D

--2013-03-06 -- 11:49:00--
Jag längtar hur mycket som helst efter att komma i vattnet igen!!!!

kolla in nya hemsidan för Smögen Dyk & Upplevelse

http://www.smogendyk.se/


Ser mycket fram mot att jobba här igen i sommar, jag längtar!

http://www.smogendyk.se/

peace out
 

Dåliga jobbdagar

--2013-03-06 -- 09:39:09--
I två dagar var jag på dåligt humör men nu är jag botad. Det var nog Ville och Amelie som gjorde bot på min bitterhet. Måndag och tisdag var dåliga dagar på jobbet, främst måndagen men det höll i sig på tisdagen också. Inte ok!  det var nämligen så att först glömde jag min växelkassa på tåget, ett under att ingen tog den och jag fick tillbaka den senare för vbästa tågvärd Philiph hittade den snabbt när vi ringde och kunde ta hand om den och ge den till min kollega. Sedan gick min kjol sönder (sånt som händer...). nu kändes det ju som att allt var frid och fröjd, största problemet löst.   DÅ uppkommer det nya... någon stjäl min skrivare/kortläsare... verkligen inte bra! Det sker mellan kungsbacka och Mölndal för jag gör en betalning strax innan Kba och sedan när jag ska stänga vagnen  i Mölndal så är den borta, en tid på 10 minuter. Jag har då befunnit mig i tjänstekupén som är 2 meter bort och kolla ut stup i ett för att se om någon vill handla, dock inte noterat om skrivaren var där då. Jag blev jättearg och gick genom hela tåget och jag och tågvärden gick runt och kollade men den förblev borta. Jag börjar tappa hopp för mänskligheten. Dessutom har ingen annan någon användning för den kortläsaren för den är värdelös utan handdatron som också fanns på vagnen ... jättemärkligt allt detta!  Det gjorde mig sur i alla fall.

Det botades dock som sagt med träff med Amelie och vi åt sushi sen åkte vi hem till Ville och tog en långpromenad i skogen. Precis vad jag behövde.

Idag är jag ledig och ska träffa Jo och vi ska baka. Jag ska se om jag kan ta mig till gymmet också, har inte varit där på fyra dagar, latmask!  Tur våren hänger i luften.


peace out

Bowling, tv-spel + promenad vid havet

--2013-03-03 -- 18:46:21--
Igår åkte jag till Partille för att bowla och spela tv-spel med Robin. Jag är kass på tv.spel men desto bättre på bowling. Dock blev kloten så tunga efter några öl och jag tappade den ledninga jag hade med 100 poäng till att ligga efter 100 poäng, inte bra. Men det var kul. Lyckades förbättra mina färdigheter i att skjuta zombies i alla fall och till slut var jag hyfsat bra till och med.  Vi fick sedan för oss att gå till en borg som finns på ett berg där i Partille. Jobbig promenad måste tilläggas, dessutom var det ju nästan mitt i natten. Så här i efterhand så skulle vi inte gjort det med tanke på risken, men sånt tänker man inte på när man är glad i hatten, då är det många idéer som är smarta.

Väl hemma hos Robin igen blev det lite dödande av zombies och diverse monster (vi spelade Resident Evil) och sedan blev vi båda dödströtta och somnade. Tror inte klockan var mer än ett. Vi som tänkte gå ut också men det sket sig. Får bli en annan gång.

Denna söndag bjöd i alla fall på riktigt vårväder! När jag kom hem så han jag precis äta färdigt frukost och kolla på målgången av Vasaloppet och då tyckte Magnus att vi skulle gå promenad så han kom och hämtade mig och vi åkte till ett ställe utanför Billdal och gick runt Stora Amundön. Det blev en promenad på cirka 2 timmar och det var upp och ner över klipporna så jag är riktigt mör. Mättade oss med thaimat, lyxkaffe och tv-tittande.I morgon är det måndag och ny vecka och nya tag. Jobbar 6.30-17 så man kanske ska gå och lägga sig snart så man är utvilad. 

peace out

Lördag

--2013-03-02 -- 14:06:36--
Det var en bra dag igår. Jag är nöjd!

På kvällen kom Magnus över med pizza och tårta. Det var gott och vi kollade på Gladiatorerna. 
OMNOMNOM!!!!

Idag ska jag till Robin och vi ska spela tv-spel och dricka öl. Sen ska vi bowla ikväll och dricka mer öl. Blir kul! :D  

peace out

1 Mars

--2013-03-01 -- 14:41:27--
Då är det dags för en ny månad och jagbörjar alltid månaden Mars med att bli ett år äldre och det känns mycket bra. 
 
I morse var det lite jobb och jag slapp åka tåg. Allt flöt på smidigt och bra. Fick gå hem vid 10. Jag åkte då inte hem utan till Amelie och hon hade dukat fram frukost och jag fick paket :D det var så kul att träffa henne igen efter resan och höra om äventyret i Dubai och Kenya. Sedan åkte vi tillsammans in till stan och hon till jobbet. 
 
Gick runt lite och tog vägen längst ävlen en bit för att kolla om det kom någon stor båt men det gjorde det inte. Dock låg Stena Scanrail inne och det var ett tag sedan jag såg henne i hamn, tror hon har legat i torrdockan och blivit omhändetagen.  Även Norden låg där. Tog bilder med mobilden men de blev så kassa då sprickan i skärmen förstörde dem :(   det passerade inga båtar heller vilket var lite synd.  Gick till gymmet en sväng också men det var ganska mycket folk så fick liksom inte så mycket plats så det blev ett väldigt kort pass.  Bättre än inget i alla fall.

I dag 1 Mars är det denna söta fröken som visar sig i almanackan


Ska fortsätta fira mig själv nu  :D

peace out


RSS 2.0