EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-08-30
13:52:00

Fotoalbum och Ledin

För flera månader sedan så framkallade jag en hel del bilder. Min plan är att ha 2014 års båtspaning i album. Nu har mer än halva 2015 gått och jag har satt in sommaren 2014... övriga året är kvar. Var tog all tid vägen. 

Nu sitter jag då här, sista dagen ledigt innan skolan och ska sortera (igen) och sätta in, mysig söndagssyssla. Dammade av vinylspelaren och den får dagen till ära jobba med Elvis, Bonnie Taylor och Meatloaf. 

 
 
 Just ja, jag var ju och såg Tomas Ledin på Liseberg i fredags. Så sjukt bra! Han sjöng mest äldre låtar, väldigt skoj att jag kan de flesta texter fortfarande. Att Tomas Ledin finns i min värld är för att jag är uppväxt med hans musik, Mamma tycker han är väldigt bra så det har smittat :-) Jättebra spelning!  Nästa fredag blir det min stora favorit på scen, bästa Thåström spelar då! :-)

 


Det har varit väldigt skönt att vara ledig och bara ta det lugnt. Hunnit träffa vänner och sova i massor. I morgon kör som sagt skolan igång och det ska bli väldigt roligt. Ser fram mot den här läsperioden. 

Peace out
2015-08-21
19:21:03

Hemma och blåbär

I land och har kommit åter till vardagen något. Sista tiden på Peter Pan var kanonbra! Eller ja, alla veckor har varit kanonbra! Trivdes jättebra ombord och jag lyckades, som jag hoppades i början av sommaren, att komma bra överrens med den fagra damen Peter Pan. Kändes märkligt att gå i land och sätta sig på buss och tåg för att några timmar senare pussa på min hane på perrongen i Göteborg.
 
Saknar det redan men känns bra att vara hemma igen också! Jag har inte varit ledig på riktigt på, ja, jag vet inte hur länge, jag minns inte när det var senast. Då tänker jag ledighet under en lång tid och bara vara hemma och göra det man känner för hela dagarna, inga måsten. Så har jag haft det nu en stund och på måndag hägrar en tenta, den ska slaktas är planen så några timmar plugg varje dag nu fram till dess. Därefter blir det en vecka tills skolan kör igång den 31 augusti.

Det första jag lyckades göra när jag kom hem till lägenheten var att tappa min mobil i golvet så skärmen sprack. Detta betyder att alla bilderna från praktiken är borta, min typiska otur och klumpighet. De enda som är kvar är de som jag lagt upp här eller på instagram. Sånt är livet.

Gick ju sista två veckorna med styrman oh då var det tidiga mornar som gällde. Klockan 04.00 började dagen. Fick se ett antal fina soluppgångar. En morgon var det åskoväder och det blixtrade i massor framför oss, hur häftigt som helst! Lärde mig mycket tillsammas med styrman Gösta och styrman Jakob, ännu mer taggad för framtiden nu!

Solen går upp bakom oss när vi närmar oss Travemünde en morgon
 
 

Jag har som sagt njutit av att vara lite ledig. Några timmar har tillbringats i skogen med en burk i handen. Finns hur mycket blåbär som helst! Träffat några vänner men mest bara haft det bra med min hane. 

Massor med blåbär, totalt 2,5 liter har plockats 


Många söta spindlar finns det bland allt blåbärsris också :-)


 
Skönt att sommarvärmen kom lagom till att jag kom hem igen :-)

peace out
 
 
2015-08-03
21:26:52

Goda dagar ombord

De totalt fyra veckorna på poopen/deck 5 är över, har varit helt knasigt kul. Så underbara människor jag fått jobba med!  Nu återstår 11 dagar ombord. Dessa sista dagar ska jag gå med styrman och se hur det fungerar.  Jättespännande!  Så det blir jobba 04:00-16:30 nu första veckan så får vi se vad det blir nästa vecka, hoppas på nattpass :-)
 
Sista lastningen på deck 5. Idag var det så lungt så vi kunde pausa och njuta av solen en stund innan det vsr dags att få ombord personbilarna. Det har inte hänt på hela sommaren! 
 
Morgonmeditation på en pållare i Travemündes sol.
 
 
Jag och Therese pejlade voider igår. Voider är tankar som är tomma, ska vara tomma, så varannan vecka kollas de, pejlar alltså. 
 
 
 
Jag har gjort ett armband också.  Valknopsarmband. Klurigt först men sen gick det fint. Inte bästa tråden jag hittade, ska se till att hitta nått bättre, blir nog snyggare då. Men jag är nöjd med det som blev, aningen brett för min modell smal på handled men blir nog som sagt bättre med smalare tråd.
 
 
Jag och Therese har också målat lite, hände också en liten olycka i färgchappet... Lyckades torka upp det mesta och få bort resterna med något starkt som inte är det bästa att andas in, effektivt på färg i alla fall
 
 
Så idag var det då dags för sista kastet med kastlinan i Travemünde. Har lagt kastlinan
redo och Nordlink ligger på sin plats när vi backar in mot terminalen.
 
Tror det får vara allt för denna gång. Ska insupa all kunskap jag kan nu med dagarna med styrman!  
 
Peace out