Seg skoldag men nya Röj-rekord

--2009-03-31 -- 17:11:19--
Dagen började klockan 06:50 då jag hade tvätttid klockan sju och inte hade soterat tvätten i går kväll. När ajg kommer till tvättstugan så står det på skärmen att ajg inte alls bokat något pass. Men jag visste att jag hade bokat så jag fick knappa runt och det visade sig vara i morgon klockan sju som jag hade tid. som tur var kunde jag tvätta ändå eftersom ingen är så hurtig och orkar gå upp den tiden för att tvätta :P

Under tiden som masiknerna var igång så gick jag en promenad på en halvtimme. Det var skönt! När jag kom tillbaka slängde jag in kläderna i torktummlaren och gjorde sen lite frukost. Spelade massa Röj...är som tidigare sagt helt beroende...nya rekord har satts också:

nybörjare: 10 sekunder 
medium:  72 sekunder
avancerad: 293 sekunder


På avancerad har jag vunnit 9 gånger...fast jag har spelat desto fler :P   hela 700 gånger! Man skulle nästan kunna tro att jag har för mycket tid :P

Dagens föreläsning var huuur seg som helst. Jag orkade inte ens anstränga mig att hålla koncentrationen uppe. Sysselsatte mig istället med att studera en spindel som sprang runt vid listen golvet under tavlan. Intressant krabat, dock försvann den efter tio minuter och då fick jag kämpa (precis som de andra) att ha ögonen öppna. Några andra studenter gav upp. Det var så skönt när han sa att dagen var slut. Tog mig hem i maklig takt. Fick sällskap av Love fram till Chalmers. Sen pratae jag med Patrik därifrån :D


peace out

Morgonpromenad

--2009-03-31 -- 07:47:48--

Blev en morgonpromenad på 30 minuter idag. Gick ner till Mölndalsvägen och började ungefär vid Almedals hållplatsen och sen gick jag till Korsvägen. Jag gick tillbaka samma väg men vid Getebergsäng ungefär så såg jag en jättelång trappa som jag gick upp för och då kom man fram precis bredvid parken vid Calanderska och sen var det bara raka vägen hem.

En skön tur. Så skönt nu när det är ljust på morgonen så man kan ut och gå, plus att det inte är så kallt :D


En helt vanlig seg dag

--2009-03-30 -- 18:32:52--

Johanna och jag bestämde oss för att inte göra något på den utsatta tiden för eget arbete idag så det blev skola först vid ett för min del. Föreläsningen handlade Materialtransport vid stränder. Föreläsaren var hur seg som helst och gjordet väldigt långa pauser mitt i när han berättade saker och var bara allmänt seg hela tiden. Det var inte så intressant heller. Hoppas morgondagen blir bättre

Men eftersom det var föreläsning först vid ett så körde jag en jätteröjning i min lilla lya. Tvättade fönstren och skura golvet och torkade och hade mig. Tog hela förrmiddagen men jag han iaf färdigt tills det var dags att gå till skolan. Och det luktade så gott när jag steg inanför dörren när ajg kom hem...luktade så rent och fräscht :D

Efter motionsrundan har jag pluggat lite. Eller gått igenom power pointen som var på föreläsningen idag och antecknat saker jag inte han med på själva föreläsningen. Tittade på alla bilder som fanns också eftersom de inte syndes så bra.

kanske man ska försöka fortsätta med lite plugg eller nått.

peace out


Dagens motion 5 km

--2009-03-30 -- 17:45:16--
Tog en runda idag som tog 60 minuter. Jag tänkte jag skulle hitta någon ingång till det där nyupptäckta elljusspåret. Jag gick de första 15 minuterna och sen sprang jag kanske tio minuter och då tyckte jag att jag såg en stig som gick upp i skogen så jag tog den och var helt slut efter att jag kommit upp för den sjukt jobbiga backen. Fick lugna ner tempot lite då och gick. Stigen tog slut och det var minsann inget elljusspår i sikte...sprang runt och letade ett tag och hittade nya stigar som tog slut dom med. Då blev det tråkigt så jag promenera hem.

Hade ju tänkt att jag skulle gå 2,5 km till elljusspåret och springa 2,5 km i spåret (är bara så långt) och sen gå eller jogga hem 2,5 km. Men så blev det inte idag. Blev massa fram och tillbaka och ingen koll på hur mycket jag sprang eller gick och massor av backar var det som jag sprang upp och ner i. Fast den mesta tiden gick jag. Men det var en skön timme ute i det lagom svala vädret. och det blev 5,0 - 5,5 km, om man kör "mät stäcka" på eniro.

Trevlig kväll och träningsvärk + paj

--2009-03-29 -- 12:41:55--
Det var en jättetrevlig kväll igår :D Vi kollade först på Robinson och sen på fotbollsmatchen mellan Sverige och Portugal...det blev 0-0 och det var min 3:e fotbollsmatch som jag sett hela. Men det är ju alltid trevligare att titta om man är flera. Vi tänkte lite på Earth Hour också...men vi släckte bara alla lampor. Men det var bra det också tycker jag.

Idag har man ju också lite träningsvärk...och ett nyupptäckt märke efter en träff. Kände ju inte något i musklerna efter paitballen så jag stretchade inte, vilket jag ångrar idag. Min rumpa och framsida lår gör förfäligt jätteont!!

Jag har gjort paj nu på morgonen också. Mammas Kesopaj...som i alla kokböcker heter Purjolökspaj. Hoppas den blev bra. Den ser väldigt fin ut i alla fall.   :)

På eftermiddagen väntar det lite kalas också. Patriks bror fyllde 20 för nån vecka sen och hans syster 25 så vi ska dit senare och det ska bli trevligt.

men hare gott

peace out

Paintball

--2009-03-28 -- 19:32:46--
Leka krig är roligt :D bara man inte blir träffad :P Men det var huuur kul som helst! Patrik och jag var såklart i olika lag och man hade väl lite planer på att skjuta ner han men när man hade masken och overallerna på sig så såg man ju inte vem det var man skjöt på. Jag kommer inte ihåg vilka som vann heller. Men det var säkert mitt lag eftersom jag var med *hehe*

Det var inte heller "riktiga" paintballkulor heller... det var gummikulor. Det gjorde ju ont men tråkigt att an inte blev alldeles färgig :P

jaja...nu blir det taco-kväll och Robinson med lite folk...tror vi är sju allt som allt. Superlativt roligt ska det bli :D

hare bra!

peace out

Rip-strömmar

--2009-03-27 -- 15:11:26--

Ripströmmar har medfört ungefär 150 människors död varje år i USA. I Florida dödar de mer människor än åskoväder, orkaner och tornados gör tillsammans. En ripström är en smal, stark ström av vatten som går rakt ut från stranden och ut i havet.  De är oftast inte bredare än nio meter och de kan gå så långt ut som 750 meter. De kan också ha en hastighet på 5 m/s eller mer.

En Ripström är en horisontell ström. Det är en ström som inte drar ner människor under ytan utan den för dem ut från stranden. Därför beror inte drunkningsolyckor orsakade av ripströmmar på att någon dragits under ytan. Anledningen är oftast att personen försökt simma mot strömmen och då blivit trött och inte orkat hålla sig ovanför vattenytan. Det kan till och med vara så att det är en osimkunnig person som dragits ut, för det har hänt att människor som stått och haft vatten bara upp till knäna har dragits med ut.

Som tidigare nämns simmar man mot strömmen, det sker nog av ren instinkt, men det är som sagt det som också orsakat många människors död. Det man ska göra är att simma tvärs strömmen, alltså längst stranden. Eftersom strömmen oftast inte är så bred så kan man simma ut ur den eller åka med den och vänta på att den tar slut. Men det här är kanske inte saker man tänker på om man heltplötsligt slits med.


Hur man tar sig ur en RipströmIdentifikation


-~- en kanal av skvalpande, "guppigt" vatten

-~- ett område med en synbar färgförändring i vattnet

-~- en linje av t.ex.  skum eller  tång och sjögräs, som rör sig ut till havs

-~- en brytning i det inkommande vågmönstret


Det här at några beskrivningar på hur man kan identifiera en ripström. Ripströmmar är oftast väldig svåra att identifiera av någon som inte är van. Nedan kan några bilder ses.


Här har man hällt i färg för att man tydligt ska kunna urskilja Rip-strömmen


Även här syns strömmen ganska tydligt


Några fler Ripströmmar.

(Bilderna är googleade "rip currents" och texten är från National Weather Service och NOAA-National Oceanic and Atmospheric Adminitration)


Muddring & Dumpning

--2009-03-27 -- 13:12:10--

Föreläsnignen var till viss del interessant och till viss del väldigt ointressant. Det handlade om muddring och dumpning av muddrat material. Det används enormt stora masiken för detta. Det är svårt att få en uppfattning av storleken bara av att kolla på en bild som inte har några speciella referenser. På de första bilderna var det lite svårt. Man fick se en bild på en stor pråm med en grävskopa på...det såg inget speciellt ut. Men när han visade bilder när det var människor med så förstod man att det var väldigt stort...fartyget var 100 meter långt och själva armen på grävaren var kanske 2 meter tjock...skopan rymde 10 kubikmeter. Det stog några människor i den för att man skulle se hur stort det var....ENORM var den!!!

Johanna och Jag har bestämt oss för att vårat arbete ska handla om Rip-strömmar...förklarar vad det är när vi kommit lite längre. Kommer ett inlägg om enbart Rip-strömmar senare. Det är väldigt intressant iaf :D

nu ska jag fortsätta leta information om strömmarna och sedan ta mig till Falköping.

peace out


Bara att tränga bort det sura

--2009-03-27 -- 07:37:51--
Första morgonen på länge nu som jag blev riktigt sur över att gå upp. Jag ville bara krypa ned i sängen igen...anledningen...ja, kanske för att det var alldeles vitt på backen när jag tittade ut. *suck*  Tur att jag ska till Falköping i helgen så jag slipper se skiten! bara det inte är snö där också. *suck*

Idag är det iaf bara en föreläsning och den handlar om "Kusterosion/muddring och muddertippning i havet" vet inte riktigt vad det betyder men det kanske är intressant...hoppas på det iaf så jag slipper somna :P

Eftermiddagen består av eget arbete och då ska Johanna och jag börja på vårt projekt. Vi har inte bestämt oss för vad vi ska skriva om än...tror det blir Tsunamis eller Ripströmmar.

Så ser dagen ut...far till Falköping med fyra tåget och vi ska gå på nya Kenny Starfighter filmen :D:D  har längtat efter den sen  den började göras typ :P Ska bli jätteroligt!

så...peace out

Kustprocesser

--2009-03-26 -- 15:10:38--
Idag började nya kursen. Den heter Kustprocesser och är 7,5 hp.   Den verkar ganska intressant och inte så stressig. Men vi får väl se...det är ett projektarbete som ska göras och det vet jag ju inte hur mycket tid det kommer ta(?)

Föreläsningarna idag var ganska trista och det var nära att man somnade. Han hade gjort en ganska dålig power point så jag satt och irriterade mig på vissa saker. Den var fin...men svår att kolla på. Sen använde han laserpekare istället för pekpinne och han var ju inte långsam i rörelserna så man mådde nästan illa av den lilla röda pricken som for runt, runt och det var svårt att hänga med.

Vi kommer att åka på exkursion sista veckan i april till Danmark. Det ska bli fantastiskt roligt! Jag tror det kommer bli en rolig kurs.

Nu ska jag dricka upp mitt fantastiskt goda te.

peace out

09-03-26

--2009-03-26 -- 09:01:10--

MeatLoaf feat Marion Raven -- It's all coming back to me now

Detta är en låt som jag är väldigt förtjust i. Det var så att den var strechingmusik på Body Combaten och den är ju så himla fin!  MeatLoaf har jag tyckt om och lyssnat på sen jag gick i sexan tror jag. Har nog alla hans album tror jag.

Anledningen eller orsaken till att jag upptäckte honom var att det var två personer som sjöng Dead Ringer For Love (som han sjunger med Cher) på Sikta Mot Stjärnorna.  Jag tyckte den låten var så bra och då säger Pappa att har massa vinylskivor med MeatLoaf *haha* jag i princip sprang upp på övervåningen och letade igenom lådan med skivorna på skrubben. Sen var jag fast. Vill nog påstå att det mesta han gjort i musikväg är bra!

10 km

--2009-03-25 -- 16:43:13--
Så...då var veckans långrunda gjord.

Jag både gick och joggade...fördelningen blev följande

                       
Gång: 2,5 km
Jogga:5 km
Gång: 2,5 km
                        

Det var skönt men jobbigt! Fastän solen sken så var det lite kyligt. Men det hindrade ju inte :P

Efter Tentan

--2009-03-25 -- 14:13:41--
Nu har jag en sån där jobbig känsla att jag kan ha klarat tentan. Grejen är den att om jag klarat det så är det precis över gränsen. Men om jag kuggade på den så är det precis under gränsen. Det är det jobbigaste känsla man kan ha! Fast jag är lättad att det är över. Nu ska jag böra plugga till omtentan i Geofysisk Hydrodynamik i stället. Den är ännu jobbigare!

Snart ska jag ut och göra veckans mil. Har bestämt att jag en dag i veckan ska gå en mil. Idag tror jag dock att jag ska varva lite med jogging också.

Är lite stolt också...har klarat avancerad Röj fem gånger(!!!)   på tiden 334 sekunder som snabbast...förbättrade mig på medium också...72 sekunder där...är så stolt så! *haha*

hare gott så länge så ska jag njuta av mina rekord

peace out

Tenta i Atmosfär- och Oceancirkulation

--2009-03-25 -- 07:34:42--
Jag känner att det kanske inte kommer att gå vägen på denna tenta. Men ändå känner jag mig inte nere(?) konstigt! Jag sitter i alla fall nu och kollar lite extra på lite saker. Det är väldigt väldigt intressant detta...men ganska svårt.

Laddar med en fantastisk frukost i alla fall och solen skiner så det kan ju egentligen bara bli sämre *hehe*  Förhoppningsvis har det sämre inte med tentan att göra utan något annat. Kanske att det börjar snöa eller nått *haha*

Nu ska jag fortsätta och äta lite och läsa lite och sen bege mig till skolan. Klockan nio börjar tentan och den slutar klockan två. Brukar dock aldrig sitta hela tiden ut.

ha en fin dag....tentarapport kommer senare

peace out

Body Combat

--2009-03-24 -- 21:18:48--
Andra gången idag som jag gick på Body Combat. Det var roligt idag med och jag blev helt slut i hela kroppen! Det är sparkarna som är svårast. Endel kombinationer är också väldigt svåra att hänga med på. Fast det går bra ändå tycker jag :D

Får se nu vilka träningar jag kommer kunna vara med på nu när jag får nytt schema men Body Combaten ska jag nog kunna gå på i alla fall...det blir lite svårare med core och spinning. Men det löser sig nog :D

Åter en pluggdag

--2009-03-24 -- 08:57:24--
Vaknade återigen åt att solen strålar in genom fönstret. Det ska inte vara så när man lär sitta inne hela tiden och plugga! tycker det är väldigt obra!

Men dagen kommer se ut så att jag går till skolan några timmar och hoppas att Ulf kan besvara mina frågor och sedan kan jag gå hem och sätta mig ner och fortsätta och förhoppningsvis inte få fler frågor att grubbla över.

Det är matten som jag inte förstår. Det andra som är mer teoretiskt kan man ju lära sig...det är itne så svårt heller. Idag blir det hårdplugg. Måste klara denna tenta!! Fast det verkar surt. Men jag prövar väl och hoppas på det bästa.

ha en bra dag

peace out

Pluggdag till 75%

--2009-03-23 -- 17:49:20--
Jag har tenta på onsdag i Atmosfär och oceancirkulation vilket för tillfället känns skit. Gick till skolan i alla fall för att ajg tänkte att det blir mer pluggande där än här hemma. Men det gick skit det också och när jag skulle fråga Ulf om hjälp så hade han springit iväg och sen när han kommer tillbaka så kikar han in och säger att han måste dra. Jag han inte fråga om nått och det känndes bara meningslöst alltihop. Var där i tre timmar.

Gick sedan till Amelie och det var kul att träffa henne igen. Det var ett tag sen nu och vi gick ner på stan en sväng för hon skulle ha present till sin pappa. Vi gick runt en stund och sen gick vi till favorit sushi-stället. Det var jättegott och jag börjar kunna äta med pinnar nu..hehe...men det är lite klurigt.

Vi gick hem i det fina vädret och pratade massor och sen gick jag hem till mig och fortsätter pluggandet. just för tillfället går det bra. Hoppas det håller i sig. Inga tårar än så länge i alla fall.

så en heldags pluggande har det inte varit men det har för det mesta varit en bra dag. Ska nu fortsätta med detta ett tag till...tar lite pauser då och då och läser lite bloggar och spelar röj.

Förresten! jag läste ut  Män Som Hatar Kvinnor igår kväll och det gick lite som jag väntat mig men det är verkligen jätte, jättebra!!!!  LÄS DEN!!! Tänkte jag skulle gå och se filmen om den kommer på studentbio :P

nuså...nu återstår det förståelsen över dessa konstiga frågor på gamla tentor och sen en förhoppningsvis tidig kväll.

hare gott

peace out

Smögenhelg :D

--2009-03-22 -- 21:12:27--
Så...då var man hemma igen efter en fantastiskt helg på mitt absoluta favoritställe...SMÖGEN!!! 


Fredag

Patrik och jag åkte runt fyra och årets första glass åts på vägen dit :) blev en Magnum- Mayan Mystica för mig...åt alldeles för många av den glassen förra sommaren och den smakade inte lika bra som då. Resan gick bra och solen sken väl typ hela tiden. Vi kom fram några minuter efter sex och lastade mest av sakerna i huset och hälsade på alla. Vi begav oss sedan till Jari och Maria som har en ny hundvalp. HUR söt som helst var den och det var superkul att träffa Mail också! Har inte träffat henne sen miljödyket i oktober. Det var en ullig och gullig valp som heter Ozzy. Någon mastiff blandning...tänk vad stor han kommer vara i sommar! :D

Vi blev kvar där nädtan en timme och paratade och hade trevligt. När vi åkte därifrån var det yttligar bara "hem" och vända för vi var bjudna till Lotta. Daniel var också hos Lotta och senare kom Frida och Nancy också. Det var jättetrevligt och vi pimlade vin och åt italienskt.

Lotta har cafét Gurka & Granit på Smögen och det är SUPERGOTT där!!!  Missa INTE det om du kommer till Smögen!!!

Lördag
Upp vid nio för att mötet började tio ute på centret. Vädret hade inte riktigt kvicknat till då. Det var mest dimma då på morgonen. Det lättade gladeligen upp och vi kunde sitta ute och käka lunch och fortsätta mötet.  När mötet var slut så skulle Magnus och Frida i och dyka. KALLT säger jag....4-5 grader var det och jag fattar inte hur de kunde vara i en halvtimme. Jag dyker bara om det är mer än 15 grader!

På kvällen så var det lite räkfest och det var så gott, så gott med räkor! Vi kollade på Robinson och det verkar ju ganska vettigt i år. Det blev inte jättesent men Patrik och jag läste en stund...nu är Män Som Hatar Kvinnor riktigt, riktigt spännadne...kommer läsa ut den ikväll...det är ett måste!

Söndag
Idag så har det varit väldigt lugnt. Har läst hela dagen och Patrik och jag åkte hem vid tre. Det tar typ två timmar att åka och 3/4 av vägen hade jag sån konstig deprition igen...konstigt nog gick den över(?) har den aldrig gjort så fort förut...*suck* förstår mig inte på mig själv!

Åkte får Falköping med ett försenat tio i sju tåg och resan gick bra...läste hela tiden. Lyckades matcha en buss också så allt gick smidigt och bra. Ska inte vara uppe allt för länge...måste läsa!


Men i morgon väntas väl inget annat än plugga plugga plugga!...tentan på onsdag inte bra än. Inte bra!
kommer förresten lite bilder från helgen lite senare...glömde kortet hos Patrik :(
ha det bra

peace out

Morgonpromenad

--2009-03-20 -- 09:11:51--
Uppfriskande morgonpromenad i Falköping var hur dagen började. Det blev en halvtimme och 3 km ungefär. Mycket skönt även om det var lite minusgrader, hela tre stycken. Men solen sken så det känndes inte så kallt och sen gick jag med tempo och då blir man ju lite varm.

Resten av dagen känns ganska fullbokad. Jag ska plugga en del och sen till affären för att handla potatis så jag kan ha maten klar när Patrik kommer hem. Därefter mellan klockn tre och fyra så börjar resan mot SMÖGEN!! :D:D:D

så ser dagen ut :)

hare gott

peace out

Vår är fångad!

--2009-03-19 -- 15:21:24--
Våren verkar ha kommit på riktigt nu och det är ju hur skönt som helst!  Det var en härlig promenad till skolan idag med. Däremot var inte skolan den bästa...han gick igenom gamla tentor och då känner man sig helt värdelös när man typ inte förstår en enda innan han gått igenom dem. *suck* 

Hemvägen var också trevlig och det blev inte sämre av att Love gav sällskap :) tydligen cyklar han den vägen varje dag...dock lite senare än jag går den. Men det var trevligt men sällskap.

Ska fara till Patrik snart och sen i morgon så åker vi till Smögen. Det ska bli väldigt roligt! hoppas vädret är lika fint där!


En vårbild från gårdagens promenad i Falköping


Ingen snö!!!   *JIPPIII*


Egobild går nästan inte undvika..bjuder på snyggfrisyren ^_^

Nu måste jag fixa klart lite packning och försöka hinna med fyra tåget till Falköping.

peace out

Våfflor

--2009-03-18 -- 22:37:47--

Min mage är full av våfflor!!  Det var gott men jag kunde ha ätit hälften och mått bra...nu mår jag riktigt illa!! 

En av Patriks kompisar kom hem till oss idag och gjorde våfflor!  det var som sagt väldigt gott men fyllde min mage till bredden...kan leva på detta till i morgonkväll tror jag.

Längtar till helgen för då blir det SMÖGEN!!!!!   WIIIE  :D:D

nu ska jag fixa lite innan sängdax :)

peace out


Fullspäckad morgon

--2009-03-18 -- 14:07:19--
Ännu en härlig dag att ta i tu med. Gick upp ganska tidigt även om jag är ledig och sov väldigt skönt i Patrik brada säng. Men jag tog mig upp klockan tio över nio och började putsa fönstren i vardagsrummet. Blev lite smått arg på alla flugskitar som var där...men fick bort de flesta. Dock inte dom som sitter på insidan mellan fönstren...lyckades inte så pli på spärren som sitter där så ajg fick inte upp så ajg kunde torka på insidan. Men nu är det iaf hyfsat rent och fint.

Åt lite frukost framför datorn sen och gick därefter ut i solskenet. Tog med mig Patriks systemkamera och fotade lite också. Några bilder kommer det inte förrän i kväll kanske då Patrik inte har Photoshop på sin dator. Det blev inte så märkvärdiga bilder heller. Lite vår bara :)

Efter hemkomsten försökte jag plugga lite. Det blev cirka fem minuter, jag tänkte jag skulle gå igenom lite tentauppgifter från en tidigare tenta men det sket sig och boken bläddrade jag bara i lite. Jag SKA plugga mera.

Män Som Hatar Kvinnor blir bara mer och mer spännande och det är sudd på att man inte vill lägga ifrån sig den på kvällarna. Men sömnen är viktig så man får ge sig.

Nu ska jag äl ändå sätta mig och läsa lite i Ocean Circulation och hoppas jag förstår något. Kanske pausar för en Röj också...slog nytt rekor igen idag förresten...85 sekunder på medium röjen...har 25 sekunder på nybörjare och 788 sekunder på avancerad...har blivit beroende av det spelet....inte bra!

jaja...slut  snackat...nu MÅSTE jag plugga! Tenta nästa vecka och den MÅSTE gå bra!!! (men jag tvivlar)


peace out

Vilken härlig dag babappabaa

--2009-03-17 -- 21:20:12--
Har bara haft föreläsning på eftermiddagen idag....alltså mellan ett och tre. Det var så skönt att gå till skolan i strålande solsken. Idag pratade Ulf om intressanta saker:) det var om vågor idag med och det var mest Rossby vågor som han talade om och skillnade mellan dessa och Kelvin vågor. Han berättade även att det finns vågor som går under ytan...som inte syns ytan. Det var intressant och det sista var om tsunamis och vi fick se en numerisk modell över tsunamin i asien 2004, vilket var väldigt intressant.

Det mest intressanta med tsunamis var att den här förskjutningen, eller hur jag ska uttrycka mig, som uppstod låg betydligt närmare Thailand än Sri Lanka, men ändå nådde vågen Sri Lanka först. Det tog cirka en och enhalv timme innan den kom till Phuket. Och förskjutningen som uppstod ar 90 mil lång och det var 15 meters skillnad mellan planen. Vet inte hur jag ska förklara men ajg tror de flesta vet hur jag menar.

Ulf är verkligen en jättebra lärare och människa. Han har så stor erfarenhet av detta och kan verkligen sin sak. Han är rolig...idag skulle han ladda hem ett program till sin iPhone så han skulle kunna sköta datorn från den...det gick inge bra. Han berättade också att han köpt en egen projektor....låter kanske inte så roligt...det är mer sättet han berättar det på som gör att det blir roligt. jaja...låter kanske inte kul osm jag sa...men det är det! Ulf är bäst!

Eftersom jag är ledig i morgon så åkte jag till Patrik efter skolan. Han stog så fint på perrongen när jag kom och det var mycket trevligt och han har färgat håret och han blev jättesnygg! Och nu när jag är här så kan jag se tv om jag vill och jag har sett ett program av  "Den Rätte För Rosing".  Det var underhållande...men helt stört. Trodde hon ville ha en man. Det bästa är att ingen av de killar som är där är väl nå vidare manlig om man rättar sig efter vad hon beskrivit som manligt. Zappade och kollade på ByggMatte emellan åt....betydligt bättre:P Patrik kom iblan också vilket var det allra bästa! <3

Nu ska jag fortsätta med broderiet...Patrik är och tränar så jag är själv en timme eller nått :) Kolla på tv också :) 

hare gott

Peace out

Morgonjogging

--2009-03-17 -- 09:57:27--

Tog mig ut i det fina vädret nu på morgonen och joggade lite...blev bara 2,5 km...hade tänkt springa längre...men jag planerade inte riktigt rundan så jag sprang lite för fort i början, så jag var så fruktansvärt trött när jag kom till korsningen och var tvungen att välja väg...då blev det hem.

Det var så skönt att komma ut i det superfina vädret! Jag börjar klockan ett idag så det poassade perfekt att spring och ta det lite lugnt nu på morgonen :)


Föreläsningen var både förståelig och oförståelig

--2009-03-16 -- 13:39:12--
Solen sken inte i morse men det gick bra att gå upp, äta frukost och gå till skolan iaf.  Det är jättemycket dimma i Göteborg i dag. När man gå så kan man känna den.

Första halvan av dagens föreläsning handlade om hur vattenytan ser ut förändras vi ekvatorn. Det var intressant för det är nämligen så att vid ekvatorn så är vattenytan lägre än vad den är både norr och söder om ekvatorn. Hur det kommer sig orkar jag inte sitta och förklara för det skulle bli så mycket och jag är inte 100% säker på det heller...det får bli en annan gång. Han pratade även om en undervattenström som går ganska precis under ekvatorn om jag fattade det rätt...och den har väldigt hög hastighet.

Det här med hastighet på vatten i oceanerna är intressant...man räknar det i Sverdrup (efter någon känd oceanograf) och
1 Sverdrup = 1000000 kubikmeter / sekund ---> 3,6 kubikkilometer / timme
 

Golfströmmen har en hastighet av 55 Sverdrup...och den stora strömmen runt Antarktis 120 Sverdrup. Det är verkligen jätte mycket vatten! Kommer inte ihåg hur stro hastigheten på undervattenströmmen vid ekvatorn var men det var stor den med!


Andra halvan av förmiddagen så pratade han om Långa Vågor som var betydligt mycket svårare än det andra. Det var massa matte och det var svårt. Men någon gång ska väl det också fastna...frågan är när (?)

Det var alltså bara förmiddag idag och det är så skönt att ha det på måndagar tycker jag. Just idag är det tvätta som gäller...min tvättkorg var alldeles för full och garderoben alldeles för tom så det var verkligen på tiden(!)

Så...men lite plugg nu och varva med broderiet så kommer dagen bli fantastisk :D

hare bra

peace out

Nadia

--2009-03-15 -- 21:36:13--
Min kära underbara Nadia ringde nyss! Har inte pratat med henne sen jättelänge tillbaka...kanske julas eller något. Hon har varit i Egypten i två månader och rest runt lite och även kollat på universitet. Hennes dröm är att bli läkare och drömmen kommer nu gå i uppfyllelse. Jag är så glad för hennes skull!!! Hon kommer plugga där i sex år...tur att MSN finns!  det är lite dyrt att ringa...Har inte träffat henne sen studenten heller...jätte längesen! Tur att jag fick höra hennes röst i en halvtimme iaf. Det var så kul att prata med henne!  SAKNAR DIG NADIA!!

Som det kanske syns har också ängnat kvällens senaste timmar med bloggdesign. Det är huuur roligt som helst! Och nu tror jag att jag är nöjd för denna gång...ska försöka hålla den ganska länge också tänkte jag :P   får ju se hur det blir med den saken :P

hare bra

peace out

Strålande

--2009-03-15 -- 11:49:28--
Dagen började fantastiskt!       Sol, Sol, Sol!!!

Hade klockan på alarm vid nio och hade bestämt mig att jag var tvungen att gå upp! Även om det blev ganska sent. Låg och läste en stund innan jag skulle sova också och jag har börjat läsa Stieg Larssons Män Som Hatar Kvinnor. Den är asbra! Men jag tvingade mig själv att slita mig när klockan blev två och det tog inte så lång tid innan jag somnade.

Klockan ringde alltså nio och jag tog mig i kragen och slet upp mig ur sängen...rummet var väldigt varmt då solen ligger på hela morgonen. Tog mig en härlig morgonpromenad på en halvtimme och njöt av solskenet :D Fick kavla upp armarna på fleacen för det blev så varmt. Dagens D-vitamin dos är upptagen. Nu behöver jag inte gå ut mer idag :P Nä...jag ska nog gå ut något mer :) kan ju inte slösa bort en hel dag med sol. Dock vet jag ite vad jag ska göra...men jag kommer kanske på nått efterhand.

Får brodera lite till och lyssna på Johnny Cash så kanske jag kommer på nått :P

ha en strålande dag!

peace out

Kväll

--2009-03-14 -- 21:18:10--

Malena Ernman är den bästa i årets final i Melodifestival tycker jag. Men H.E.A.T kommer inte långt efter. Hade lite tur för de visar det på webben också live så jag kunde hänga med och se alla bidragen. Glad är jag för det :)   pausunderhållnigen var ju bara bäst! 

Det har varit en ganska lugn kväll har fortsatt brodera på broderiet och det blir väldigt fint enligt min egna bedömning :) Nu ska jag kolla på "Walk The Line". 

Ganska meningslöst inlägg...jaja

hare gott

peace out


Sent alltihop

--2009-03-14 -- 14:55:16--
Det blev inte liktigt som jag tänkt idag. Jag skulle gå upp halv tio idag med. Men när jag öppnade ögonen var klockan ett. Måste stängt av alarmet i sömnen. *suck* det är inge bra!

Hade tänkt ta mig till MAXI och handla lite idag också...har ingen mat kvar :(  sen ska jag köpa en skurhink...ser för jävligt ut på mmitt golv....äckligt!

Sen är det ju finalen i Melodifestivalen ikväll...men den ska jag nog inte se eftersom jag inte har någon tv...men jag har ju sett alla bidragen redan så det gör inte så mycket. Ska nog se "Walk The Line" istället...och det ska inte bli en så sen kväll/natt som igår....gick och la mig vid tre tror jag klockan var. DUMT!

Och igår började jag med broderiet som jag fick av farmor i födelsedagspresent...det är en bra sysselsättning. Har nu hunnit lite längre...tänkte jag skulle göra klart en grej på det innan jag beger mig till MAXI :)

Som sagt...ska brodera lite och sen åka till MAXI...bara ha en lugn dag helt enkelt.

peace out

Kort dag med ganska mycket innehåll

--2009-03-13 -- 19:56:19--
Denna dag har kännts ganska kort...fast det känns som att jag hunnit med endel iaf. Jag hade klockan på halv tio för att ha lite sovmorgon men ändå itne sova för länge. Fast jag vaknade en och enhalv timme senare istället :P

Befann mig i mitt rum till klockan två då jag gick ut för att ta min planerade långpromenad. Tänkte att jag skulle gå till Mölndal och tillbaka. Hade också reservplanen att jag kunde ta vagnen tillbaka om jag skulle vara trött när jag var framme. Men jag var hur pigg som helst så jag gick tillbaka också. Det blev 1 mil totalt och det tog ganska precis 1,5 timme att gå. Synd bara att det inte var sol ute, men jag är nöjd iaf för det var uppehåll:)  Det var skönt att gå!

När jag kom hem så gjorde jag lite mat och det blev lite fjärils-pasta och sesam nuggets + pesto. Det smakade bra:) Pluggade lite efter det och sen tog jag mig till Nordstan för att införskaffa Thåströms nya platta. Det blev en pilatesboll också från stadium och ett par jeans (guu så jag har letat efter jeans) från Rut m.fl. Väldigt nöjd med inköpen.

Efter hemkomsten har jag inte gjort så mycket. Det tog en kvart att pumpa upp bollen och jag har kört några partin Röj också...beroende av det spelet!

Nu ska jag plugga lite och sen bara ta det lugnt innan jag går till sängs för en natts sömn.

peace out

Thåström - kärlek är för dom

--2009-03-13 -- 16:27:26--
Den strösta av dem alla har idag släppt sitt nya album...Kärlek är för dom

Denna människa har betytt mycket för mig och hans låtar går alltid att lyssna på. Det spelar ingen roll vilken sinnestämning man befinner sig i Thåström funkar alltid! Thåström är en sjukt stor musiker och sjukt bra!

Ska införskaffa den inom en snar framtid!
Införskaffad klockan 17:31  på Rocks i Nordstan

09-03-13

--2009-03-13 -- 12:40:25--
Jag har blivit helt såld på den här låten! 
 Ja, Brolles låtar överhuvudtaget. Han är grym!
Han sjunger "Ring Of Fire" med Johnny Cash väldigt bra också! kolla på YouTube! Superbra!

Brolle- In The Ghetto


Glad över det mesta utom snön

--2009-03-12 -- 18:51:05--

SMHI hade rätt om att det skulle bli snö. När jag gick till skolan så var det bara småsmå flingor som finglade ned. Och efter den egentilgen obegripliga föreläsningen som ändå kändes bra bara VRÄKTE det ner snö! Helt galet!

Eller jag ska inte säga att föreläsningen var obegriplig för det var den inte. Det var ännu en härledning som gjordes men alla steg som han genomförde var begripliga. Fast skulle han säga till mig att härleda den där ekvationen så skulle jag inte klara av det. Jag var på väldigt gott humör iaf så kanske det känndes bra bara för det också...vad vet jag(?)

I slutet så blev det lite MATLAB igen. Jag hade ju inte klarat det om inte han skrev upp exakt hur vi skulle gå till väga. Det blev fel först, det är viktigt att skriva allt i rätt ordning och det är väldigt stor skillnad på stora och små bokstäver. Men till slut gick det och då blev jag glad!  Måste lära mig skiten så jag kan använda det...en mycket viktig detalj i utbildningen...allt blir mycket lättare om man kan MATLAB.

När vi gick hem sen så var det jättemycket snö på backen och både Johanna och jag ångrade oss att vi tagit converse-skorna på oss...det var KALLT!! Hade iaf vinterjacka på mig och det gick fort hem och snön virvlade och for överallt...kommer nog vara mycket snö i morgon om det fortsätter såhär....VILL HA VÅÅÅR!!!!!!!!

Nu ska jag fortsätta läsa i min kära lärobok och lära mig massor med viktiga saker :)  Kanske varva mellan att ta ett parti Röj eller läsa några bloggar  (Man behöver ju faktiskt paus ibland)

ha en fin kväll

peace out


En härlig förmiddag

--2009-03-12 -- 12:26:00--
En mycket fin morgon har det varit! Det började med att jag vaknade av mig själv när klockan var tjugo i åtta...men jag hade ju klockan på nio så jag låg kvar och myste lite medan fina solstrålar sipprade in genom fönstret. Somnade lite svagt och klockan ringde vid nio och jag gick upp och tog en promenad. Tänkte jag skulle hämta en Metro vid spårvagnshållplatsen. Men kom på efter halva vägen att jag kunde ju lika gärna gå lite längre när vädret var så fint. Det blev inte långt kanske det tog en halvtimme innan jag var hemma. Och inte fick jag någon Metro heller då de var slut. Men det gjorde inget. Gjorde lite gröt och gick till mitt rum och åt och pratade med Patrik<3

Jag börjar klockan ett idag så det var därför jag kunde ha en så trevlig morgon. Humöret är på topp också även om solen inte skiner längre..men jag har iaf fått lite sol idag och det var bra! Det stod på SMHI:s hemsida att det skulle bli snö också men det hoppas jag är en felobservation. Vill ha vår nu! 

Har precis provat den nya hårsprayen jag köpte...glömde de andra två hos Patrik i helgen. Den funkar bra! Fick till det ganska bra...fast håret känns som en hästsvans känns när man haft i glansspray i den *fniss*  Men jag är nöjd :D lyckades göra en liten fjuttig tofs också...så fint så!

nu ska jag bege mig till skolan för en förhoppningsvis förståelig föreläsning.

hare bra

peace out

Fattar ingenting men humöret på topp ändå

--2009-03-11 -- 17:35:00--
Idag var tårarna nära på föreläsningarna...föreläsningarna på förmiddagen handlade det bara om en enda stor härledning av något som handlade lite om vorticitet och lite om något annat...och hela tiden detta tjat: "som ni kommer ihåg från igår"... "som ni vet"... "vi vet ju att det är så"......NEJ!" jag vet inte att det är på det och det viset och jag kommer INTE ihåg allt från igår!   Blir så trött på det!

Efmmidagens första del var också hemsk...det var fortsättning på förmiddagen fast det handlade om något annat men man löste det på nästan samma vis. Dock blev andra halvan bättre då vi började med att prata med honom om hur det skulle gå för J och mig som inte fattade något typ. Men han sa att det skulle vara lite kämpigt ett tag och nästa kurs inehåller inte så mycket matte så det skulle nog gå bra. Han hade dessutom inte varit med någon gång tidigare då någon hade fått skriva mer än en omtenta på dessa två kurser vi läser nu....då tänkte jag för mig själv att någon gång måste bli den första. *suck* jag ser iaf fram emot nästa kurs lite och framförallt Fältkursen som kommer i maj!

Var iaf på ganska gått humör när vi gick hem. Vi gick alla fyra tillsammans vilket var trevligt! Jag avvek vid Chalmers men det blev iaf sällskap ner för backen och det var skoj! Solen sken också så jag blev mer glad av det. Ringde till älskade Patrik och fick sällskap över telefonen av honom på vägen hem vilket gjorde humöret ännu bättre!

Så nu är jag alltså på ganska bra humör och hade väl tänkt vara det resten av dagen. Har läst endel i läroboken och det ska jag fortsätta med en tid till. Men inte längre än elva som är min nya gå och lägga mig tid. Funkar lixom inte att sitta uppe till ett på nätterna om man vill få skolan att fungera.

men hare gott

peace out

Body Combat

--2009-03-10 -- 20:39:00--
Nu har jag inte tränat på SATS på säkert en månad. Har inte varit så pigg så kanske ett uppehåll kan ge mmig mer energi att börja. Tänkte idag att jag skulle börja lugnt och bara va i gymmet. Men när jag kommer dit så får tjejen i receptionen mig att vara med på Body Combaten som skulle börja tjugo minuter senare.

(Det är ett 55 minuter långt pass med olika slag och sparkar från olika kampsporter och man slår och sparkar i luften.)

Det var väldigt jobbigt men väldigt kul också :) Lite svårt att få in tekniken men det kanske tar lite tid...det är ju sega mig vi talar om :P  Men det var som sagt roligt och det blev ju inte sämre av att instruktören står och skriker KÖTTA när vi står och ser ut som vi gör allt för att få igång en seg motorsåg eller liknande. Sparkarna var iaf svårast. Kände mig väldigt stel i höfterna...men det ska väl ordna sig hoppas jag :)

så det var dagens träning och jag ska nog fortsätta med Body Combat  :D

Skola med Kalle Anka

--2009-03-10 -- 20:31:49--
Lika glad som igår när jag vaknade efter tredje ringningen...det blev lite knappt med frukosten...vet inte vad det var som tog tid egentligen. Men jag han till skolan iaf och där väntade en föreläsning baserad på gårdagens föreläsning så jag förstod inte så mycket. Men det kanske kommer.

Andra halvan av förmiddagen så kollade vi på film. En film om vorticitet...från 50-talet tror jag den var ifrån. Det var lite svårt att hänga med och ögonlocken blev lite tunga. Men jag lyckades vara vaken hela filmen iaf och för att pigga upp lite satte Ulf på Kalle Anka som sista film. innan lunch...det var ett bra avslut :)

Efter lunchen så skulle vi labba med det roterande bordet igen...det var kul...tror inget blev som Ulf tänkte sig. Ska nog räkna på det i morgon och vi får se hur det blir. För det blev väldigt flummigt på slutet :P

Hempromenaden var trevlig...vädret var behagligt och det tog inte så lång stund att gå. Åt lite när jag kom hem och sen pluggade jag lite och sen for jag till träningen.

Nu ska jag plugga lite till så hare bra :)

peace out

Trevliga Träffar

--2009-03-09 -- 20:35:56--
Solen sken in genom fönstret idag när jag öppnade mina ögon. En känsla av gladhet for genom kroppen och jag ville inget hellre än att gå upp(!) Och eftersom jag gick upp i tid så blev det en lång härlig frukost och inget stress alls...mycket skönt :) Kände att det var dags att dra på sig vårjackan när tiden för promenade till skolan var inne :)

I skolan gick allt segt men jasg blev inte bitter och efter föreläsningen följde jag Johanna till Hvitfeldtska gymnasiet så hon fick visa mig vilken byggnad jag skulle vara i för att se musikalen som estet-treorna satt upp. Jag älskar musikaler och det gjorde ju inte saken sämre att min vän Ebba var en av huvudpersonerna:) Det var verkligen en superbra musikal och jag beundrar verkligen alla som var med! Ebba sjöng jättebra! alla andra med för den delen :) Jättebra!!

Efter musikalen och lite prat med Ebba så begav jag mig ner på stan för att träffa Josse som är i stan. Det var mycket trevligt och vi pratade mycket :) Det var roligt att träffa henne!

Jag åkte hem efter att ha väntat med Josse på hennes buss och sen tog jag en tur till MAXI för att handla veckans mat :) Ska ägna kvällen åt plugg för det behöver jag verkligen! Men senare än elva kommer jag nog inte sitta....sömn är en viktig detalj i det hela har jag hört också (en antal tusen).

hare gott

peace out 

Hemresa + demonstration

--2009-03-08 -- 22:05:59--
Hemma i Gbg igen nu. Det blev tio i sju tåget från Falköping, och för första gången på ganska länge följde Patrik med till perrongen :) då blev jag glad! Resan kändes mycket längre än den brukar. Pratade med Frida i telefon i en halvtimme. Vi fick vänta en stund i Herrjunga på ett x2000 tåg som skulle köra om. Sen när vi kom in i Gbg så fick vi inte komma till någon perrong, utan fick vänta en stund på att det skulle bli en ledig. Total försening var kanske bara tio minuter men resan var ändå lång.

Tog bussen hem och vid Kungsportsplatsen var det massor av demostranter...det är ju Internationella Kvinnodagen idag. De gick runt på led och skrek. Han inte läsa riktigt vad det stod på deras plakat. Men det är väl ungefär var det brukar stå.

Jag tycker det är jättebra att de bryr sig och angagerar sig i saker men det som irriterar mig mest det är att 75% av de som gick där var maskerade med sjalar för att inte visa sina ansikten. Det tolkar jag som att man inte vågar stå för sin åsikt och det tycker jag man lika gärna kan sitta hemma! Men jag tycker dom som verkligen står för det och visar det är väldigt modiga och dom beundrar jag...de som verkligen jobbar för det!

Jaja, orkar inte snacka om det längre. Nu ska jag sova. Måste orka skolan i morgon!

godnatt

peace out

Sova länge + montering

--2009-03-08 -- 14:43:54--
Efter en skön natt var det dags att gå upp också...det var ganska jobbigt. Var väldigt trött men eftersom klockan var tolv så var det på tiden. Började kolla på en film, Dogma, var inte den bästa jag sett...såg inte klart...får kolla någon annan gång när jag har lust att kolla på film :)

Så istället för att kolla på filmen så fixade vi burkarna som Patrik köpte till köket igår på Ikea :) det är sånna som finns i godisaffären i Pippi :)  de fick innehålla: havregryn, socker, popcornkärnor och makaroner. Det blev finfint!

Sen fortsatte vi med skrivbordet och kom ganska långt. Kan inte göra hela för att hans mamma råkade få med sig tassarna som ska sitta under som vi köpte till så vi får vänta lite :) Men vi ska dit och äta typ nu så då kan vi ta dom då :)

Resten av dagen kommer nog bli lugn...ska som sagt åka och äta hos Patriks mamma och sen ska väl jag åka hem vid tio i sex eller tio i sju...vet ej vilket det blir...säkert tio i sju :)
 
jaja...men vi ska la åka nu och käka god mat :)

peace out

Kvällen

--2009-03-08 -- 00:43:59--
Denna kväll har varit väldigt bra :) förrutom att jag har ont i benen, som växtvärken jag hade när jag var liten umgefär. Sen kan jag inte vrida på huvudet heller har så sjukt ont i nacken. Just nu kan jag iaf luta lite på det om det sker sakta.

Patrik och jag har varit hos hans pappa och ätit tacos och kollat på melodifestivalen. Det var ju typ bara kassa bidrag att kolla på. Det blev ju inte heller bättre av att man var tvungen att lyssna på dom fler gånger och Petra som är så usel! Sitter ju bara och suckar åt hennes sjukt dåliga skämt. Men bidragen som gick vidare var väl okej. Men jag tror inte dom har så stro chans i finalen. Jag håller lite lätt på Malena Ernman tycker hon var väldigt bra. Tror inte hon vinner men det var ett starkt bidrag tycker jag. BWO skulle hållt sig till typen av musik dom bruklar spela. Det passade inte dem att ha den balladen. Jaja, orkar inte diskutera saken.

Vi fortsatte kvällen med en stor skål godis och filmen Min Stora Kärlek. En bra film, hade dock sett den tidigare men det gjorde ju inte något tyckte jag då den som sagt är väldigt bra :)

Nu ska jag sitta och njuta av John Bon Jovis --Bed of Roses innan jag går och lägger mig :)

peace out

Dans till Håkan och Schlager+ Ikea

--2009-03-07 -- 16:19:28--
Det var en superkväll igår!!  Håkan Hellström är riktigt riktigt bra!  :D

Vi började här hemma lite och Anna och Erik kom och vi spelade lite Guitar Hero och snackade lite, drack lite öl. Det blev inte så lång tid för vi skulle ta oss till stationen också efter som vi skulle åka tåg till Skövde. På vägen kom också Tårtan och Lina.

Väl framme i Skövde så mötte vi Oskar och sen kom Lars också. Konserten började vid åtta kanske och höll på till kvart i tio kanske nått sånt. Det var jätte, jättebra!!!

Efter konserten gick vi till Donken och åt...och gu så gott det var!  Mätta blev vi och gick till Texas Steakhouse..(tror jag det hette) där dansade vi och jag drack årets första P2...*mums*  min favoritdrink sen i somras..har inte hiitat någon som slår den..än.

De hade fler dansgolv...Vi började med att sitta en stund i Rockbaren...det var trevligt där...gillade det stället. Sen visade det sig att alla utom Jag, Patrik, Lina och Tårtan hade gått till "schlager"-golvet. Vi gick dit och det var skitroligt att dansa och sjunga med där! Där var vi jättelänge och på slutet gick vi också till det tredje golvet med stilen hiphop R&B musik...blä säger jag...gillar inte att dansa till sån musik. Vi åkte hem ganska snart efter det. Det var en super kväll !!!

När vi äntligen kom hem efter en promenad som kändes lång från stationen och iskall var den också. Det fanns popcorn kvar från kvällen och dom var härligt goda och jag vräkte på salt och satt och käkade halvsovande. Vid tre tror jag att jag kom i säng...somnade bums.Idag lördag var det segt att gå upp...konstigt!? Upp vid nio iallafall för vi skulle till Ikea i Jönköping och Patriks mamma och syster kom vid tio...det har varit en lång dag men Patirk inhandlade ett nytt skrivbord och lite småsaker. Somnade i bilen hem.

Nu ligger jag här på soffan och kollar på tv. Ska hämta lite överblivna popcorn...med mycket salt!

ha en fin kväll!

peace out

Ordlekar

--2009-03-06 -- 11:04:49--
När man äntligen kan kolla på tv så är det absolut inget att se. På två av kanalerna är det sånna här ordlekar...huuuur tråkigt som helst. De är så larviga de som står där och pratar med sig själva. Killen på femman står och typ skriker hela tiden. Tjejen på den andra kanalen står och posar hela tiden. Hon vill ha en fisk på fyra bokstäver som börjar på HA...hmm...oj så svårt! *ironin flödar* Killen på femman vill ha ut ett land ur bokstavsröran...har inte riktigt fattat hur man får sätta ihop bokstäverna. Menmen...jag tänker inte slösa mina dyrbara slantar på detta :P  Han står och skriker att man inte ska lägga på...man blir ju inte mer frestad att göra det när han skriker så, dom har dessutom satt eko på hans röst.

Annars har morgonen varit fin...inte vädret men frukosten var god och soffan är skön att sitta i. En liten negativ sak var att gröten kokade över i micron...det blev väldigt kladdigt!

TCHAD var ladet han sökte iaf...tydligen ett land i Afrika...har nog aldrig hört det namnet. Inte konstigt att han fick skrika så för att folk skulle ringa och inte lägga på :P

jaja...nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på...kanske se en film. Det är för tråkigt väder för att gå ut och gå ner på stan.

LÄNGTAR TILL IKVÄLL!!!
Ska på Håkan Hellström i Skövde med Patrik<3 och några fler :)

ha en bra dag!

peace out

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

--2009-03-05 -- 20:42:51--


Ett sånt här fint frimärke skulle jag vilja ha och sätta på alla brev jag skickar så alla får se hur underbart fin min Patrik är!

<3 Patrik <3


Brolle rockar!

--2009-03-05 -- 13:34:04--
En halv dag har gått av denna lediga dag och det är grått här i Falköping. Men det gör inget är faktiskt glad ändå :) Jag gick upp ganska tidigt, redan klockan nio:) kollade lite på tv det var Top Model säsong 3 på trean som jag kollade lite på. Men tror det var första programmet eller nått så jag såg inte så länge då det skulle ske gallring och sånt...jag tycker ju själva plåtningarna är roliga :) Zappade lite och hamnade på reprisen av Så Ska Det Låta. Det var väldigt bra då jag kom in precis när Brolle sjunger "In The Ghetto"...så bra så!! Han är cool!

Så nu har jag suttit och letat Brolle musik och fann en hel del :) Han är grym!! Lyssnar och sjunger med! sååå bra!!!

Snart kommer Patrik hem också :) Längtar!

ha en fortstatt bra/dålig dag! jag ska ha det bra iaf!

peace out

Fantastisk dag!!

--2009-03-04 -- 22:04:01--
Det har varit en helt otrolig dag idag! Har varit glad i princip hela tiden!

Det började med att jag var väldigt glad när jag vaknade och det höll i sig när jag gick till skolan då det luktade vår ute....det var så härligt! Föreläsningen var intressant och det var bara när det närmade sig lunch som jag blev lite låg men det gick över när ajg fått lite mat i mig.

Ulf tyckte vi skulle hitta på något roligt efter lunchen så vi gick ned i GVC:s källare och lekte med det roterande bordet som dom har när. Vi kollade på Ekmansskikt och  lite på hur lång tid det tog innan det blev "Spin-up" (vattnet rör sig i samma hastighet som bottnen) Han släppte ned en bit Kaluiumpermangannat (KMnO4) som blir rödrosa när det hamnar i vatten och då kunde man se tydlig hur det ändrade sig.

Sen fick vi hålla på lite med MATLAB som idag funkade alldeles utmärkt! :D Det var jättekul. Fast jag kan ju inte påstå att jag kan skiten. Men just idag funkade det :D

Kom hem redan tjugo över tre så då tyckte jag att ajg skulle hinna packa lite för att en kvart senare dra till vagnen till stationen som hade ett tåg som gick 16.02 mot Falköping! :D:D

Patrik hämtade mig på stationen och jag var jätteglad...och solen sken! Vi lyssnade på Mammas Nya Kille på radion och CD....KATTLAAAA!!! Så jäkla bra!! ...jag garvade hela tiden typ!

Nu har jag kollat endel på tv och Patrik fick tillslut igång internet på min dator. jaja...men nu kan man väl säga att dagen är slut...får skriva något i morgon och hoppas att dagen blir lika bra som idag!

hare gott!!

peace out

Inger och Jag

--2009-03-03 -- 20:53:36--
Min mobil dog när jag var påväg till Brunnsparken för att träffa Inger. Det var lite oturligt då jag bara sagt att vi skulle ses där. Jag hade kollat vilka spårvagnar som hon skulle kunna komma med och ställde mig i ett hörn av Brunnsparken där jag kunde se dess tre vagnar. Stod och spanade in i varje av dessa tre vagna i en halvtimme. Såg aldrig någon Inger. Men sen chansade jag att gå till en av hållplatserna för hon kunde ju stå där kanske. Och tur som jag hade så hade hon precis hoppat av den senare av de tre vagnarna så jag chansade rätt :D

Vi åt middag på en Grekisk resturang som låg i samma hus som Biopalatset bakon Saluhallen. Det var riktigt najs mat där och vi pratade jättemycket och båda blev proppmätta efter denna trerättersmiddag :)

Vi hade tur när vi kom till busshållplatsen att bussen kom precis och tio minuter senare så var vi i mitt lilla rum. Vi gjorde lite te och det blev inte lång stund men vi han prata lite innan vi var tvugna att gå till vagnen för att inte hon skulle missa sitt tåg.

Det var jättekul att träffa Inger och prata lite. Hoppas det blir fler gånger och inte så lång tid till nästa :)

Dagen har varit bra trots att vädret varit tråkigt. Hoppas morgondagen blir trevlig också. Då får jag träffa Patrik igen så det kommer nog bli super :)

hare gott

peace out

Dagens skola

--2009-03-03 -- 15:37:23--

Gick väldigt bra att kliva upp ut sängen i morse :) sov gott i natt gjorde jag med vilket kunde behövas då jag verkar behöva sova väldigt mycket för att orka med dagen. Dagen har kännts väldigt kort, vilket är bra. Förmiddagsföreläsnignen var väldigt konstig. Det tog hela föreläsningen att få ut en ekvation med masa grekiska bokstäver. Förstod inte så mycket., men kanske förstår om jag kollar på det igen, vem vet (?)

Eftermiddagsföreläsnignen var inte så klurig den heller. Det var massa uträkningar där med men det var kul även om jag kanske inte hängde med på allt. Har snackat med Ulf också eftersom tentan gick skit och han sa det att det kommer med tiden (hoppas det är sant) och att vi får bestämma omtentadatu själva när vi känner att vi kan skriva den. Sen att det bara (mitt favvo uttryck) var att läsa, läsa och läsa och fråga, fråga och fråga. Då skulle det nog lösa sig.

Nu ska jag vänta lite på att klockan ska gå så jag kan åka ner på stan för att träffa min faster som är i stan för ett möte. Vi ska gå och äta lite och prata lite och senare åka hem till mig för att hon ska få se hur jag bor. Det ska bli kul att träffa henne, även om det var senast i helgen, fast då blev det inte så mycket prat.

nu ska ja väl fortsätta vänta på att klockans minutvisare drar sig mot 12 så ajg kan ta vagnen till stan :)
kommer väl ett inlägg om träffen också senare ikväll :)

hare gott

peace out 


Mesta Positivt

--2009-03-02 -- 21:46:54--
Lyckades ganska bra med MATLAB tillslut...eller så långt jag ville komma i alla fall, kunna göra grafer. Satt i skolan till kvart över två och sen blev det en blöt promenad hem. Det har regn/snöat hela dagen så jag blev rejält blöt om fötterna när ja klampa hem. Väl hemma så hamnade ajsg framför datorn och kollade på "Wallander -Hemligheten" och guu så bra den var, en och annan tår trillade ner för kinden också. Stefan som är min favorit efter Linda tog livet av sig. Det var jättesorgligt!

Efter att ha torkat tårarna gick jag till MAXI för att handla lite. Gick ganska snabbt att handla idag eftersom jag var i ganska bra sinnesstämning. Kassen blev alldeles för tung för att bära ända hem så jag tog vagnen. Hade tänkt träna men avbokade passet. Det skulle blivit yoga men orkade inte. Drog på mig joggingskorna och kläderna och tog en tur i friska luften. Blev 45 minuter.

Nu ska jag nog snart dra mig till sängs och förhoppningsvis få en god sömn.

peace out

45 minuter

--2009-03-02 -- 21:45:32--
Det blev en runda på 45 minuter istället för ett yoga-pass på 55. Orkade inte med det.

Uppdelningen på rundan:

10 min gång (högt tempo) uppvärmning
15 min jogging med springa snabbt sträckor
10 min snabb gång (fick sån fruktansvärd håll)
10 min jogging med en lång uppförsbacke på slutet

Det var riktigt skönt att springa! blev 5 km allt som allt!

Nöjd, nöjd, nöjd!!

Tappra försök att bli vän med MATLAB

--2009-03-02 -- 13:39:27--
Nu sitter jag här i en av skolan datasalar och försöker bli vän med MATLAB. Det går inget vidare. Har hittat några funktioner men det är det där med att använda data som jag fått som en excel-fil på mailen och få in det i MATLAB och sen använda det till att göra en graf och sen vidare räkna ut lite saker. Det är lite klurigt. Har inte kommit på de rätta raggningsreplikerna än. Jobbar på saken!

Tänkte att en liten paus från det hela kan lätta mitt hjärta från problemen och att dessutom skriva om dem kanske hjälper lite. Lyssnar på musik också vilket är ett väldigt bra sätt att tänka. Kommer nog sitta här ett bra tag till. Vill verkligen kunna detta nu! Alla andra kan ju!

Vet inte hur länge jag ska sitta här. Kanske en timme, jag vet inte, kanske jag inte lär mig allt idag heller men lite skulle ju vara bra. Har ju inget att göra hemma så jag kan ju lika gärna sitta här. Ska nog försöka ta mig till SATS i kväll och träna lite. Det var ett tag sen.

Dagens föreläsning var bra. Ganska mycket matte som jag inte förstod men vi har Ulf igen och det är bra. Tycker han är väldigt bra!

Nu ska jag återgå till MATLAB.

Ha en fortsatt bra dag.

peace out

hemhemmahelg :D

--2009-03-01 -- 21:51:04--
Har varit hemma i Sevallbo nu i helgen. Frida och Jag åkte i torsdags efter att jag slutat skolan med ett tåg till Skövde där Patrik<3 väntade. vi åt på Max och började sedan bilresan mot norr. Det tog 3 h och 45 min ungefär från Skövde och det blev en hel del skratt då vi lyssnade på "Mammas Nya Kille" som Patrik fixat på skiva :D

Vi fick korvstroganoff och ris när vi kom hem som mamsen hade gjort. Det var mycket gott! Det blev en lugn kväll, vi fastnade framför en vampyrfilm på 6:an. Ungefär lika tråkig som de flesta andra vampyrfilmer jag sett...men man kan väl inte begära så mycket!?

Sen blev det fredag och jag var rastlös och hade kryp i benen. Vi gick till sjön och skulle se om det gick att åka skridskor. Det gick dock inte då det var två decimeter mjuksnö ovanpå ett ganska tjockt lager hårdsnö...sen tror ajg inte isen var så rolig heller. Det var lite synd eftersom det var ett tag sen jag åkte skridskor...gillar ju åkat skridskor väldigt mycket :D
Vi hade grannhunden Tindra med oss också..energiknippe kan man kalla henne...var helt slut efter den turen...dessutom var inte vägen plogad så det låg en decimeter snö på vägen också...jobbigt jobbigt...

Vi var på bio på fredagkvällen också....Bedtime Stories...det var en rolig film! Och min Frida var med också! :D:D har inte träffat henne på jättelänge och det var så kul att se henne igen! har saknat henne. Ska se till att träffa henne mer när jag kommer hem nästa gång! :D

På lördagen var det kalasförberedelser mesta delen av dagen fram till klockan två. Typ hela släkten kom och firade mig till min födelsedag..(som egentligen är idag) det var väldigt roligt att träffa alla och mamma hade gjort min favoritmat! En currygryta med räkor och champinjoner coh sen har man bandspagetti till :D
kvällen blev ganska sen men det var trevligt :)

Mamma, Pappa och Frida kom och sjöng för mig vid halv nio i morse och det var trevligt :) fick lite presenter :)

Patrik och Jag åkte hem vid lunch och var i Falköping vid kvart i fem tror jag. Jag åkte hem till Götet med tio i sju tåget.

nu ska jag väl bara sitta här en stund till av kvällen och sen sova för första gången som tjugoåring...


RSS 2.0