EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-08-26
10:52:12

Motivationshöjare

Tentadags igen. Visst har jag hunnit plugga en del men min koncentration och diciplin har inte varit på topp. Det känns okej inför denna tenta, bättre än det gjorde förra gången vilket kanske är ett bra tecken, får se hur långt det räcker. 
 
I lördags när motivationen var kass så såg jag att fiskebåten Torland var påväg in i Göteborg och det är inte så ofta jag lyckas se dessa fagra damer köra omkring så jag begav mig till Lindholmen. Självklart med ett halvt misslyckat resultat, min bedömning av tid att ta sig till LIndholmen kollektivt en helg och farten på fiskebåten stämde inte överrens... hon passerade så jag precis skymtade henne mellan husen. *Suck*
 
 
Sen kom en fraktbåt också, nu minns jag inte om det var Aspen eller Skagern, någon av stammisarna var det i alla fall. Samma där jag missade henne precis för jag skulle förflytta mig till ett bättre ställe. Fick se rumpan på henne bara.
 
Efter detta var jag lite ilsk, inte någon direkt motivation till att plugga kan man säga. Var en aning sur när jag kom hem.

Söndagen bjöd på en uppmuntrande promenad med min kompis och vi tog Brorundan som vi kallar den, vi har gjort det innan också och det är då att vi tar oss från Backaplan och tillbaka via de två broarna, 14 kilometer totalt och denna gång tog vi det lugnt i värmen och pausade för lunch i Majorna.
 
Den gamla isbrytaren Stjärnö, byggd i Göteborg 1925. Numera för turister om jag förstått det rätt. Mycket fin!
 
Från Älvsborgsbron, Göteborgs hamn. Man blir så glad av att titta på alla båtar!
Från Götaälvbron.  

I tisdags kom dock lite motivation tillbaka och jag satt i skolan och pluggade. Fick se två fraktbåtar passera. Alice och Iceland Cement


 
Man får lite av ett lyckorus när dessa granna damer passerar! Glädje sprids i kroppen och då höjs motivationen till att göra det man ska litegrann.
Efter tentan väntas en lugn helg med uppladdning inför skolstarten på måndag!

peace out
 
 
2016-08-20
11:46:10

Tillbaka till verkligheten

Ja, för nu är det skolan som är min verklighet igen. Det är dags för tenta i 'Sjöfartens Miljöpåverkan' på fredag. Jag har lite svårt att koncentrera mig faktiskt, jag har inte hittat fokus riktigt, har väldigt mycket energi men vet inte hur jag ska bete mig för att lägga den på koncentration till att läsa min fina gröna bok. Den är intressant och jag tycker om att läsa om miljön, det är ett viktigt ämne som alla borde få en djupare kunsakp om. Jag saknar Boss också. Jag kände mig hemma där. Det är tur jag har massa bilder jag kan titta på!
 
 
peace out
2016-08-12
17:34:15

Filmat från Boss

Jag filmade lite när jag var ombord på Boss också. Delar med mig av dem. Kan hända att man behöver ändra upplösning till HD.


När vi vänder runt Orchid. Har spolat upp hastigheten x4 i denna video för det går inte allt för fort i verklighetenDet gungade en del när vi tog ut Sti Finchley i början av min praktikperiod. Vid dagsljus har jag inga problem med sjön märkte jag, älskar att titta på hu havet rör sig. Däremot när vi tog ut Bit Okland i tisdags så mådde jag inte så bra, då var det natt och gungade åt alla håll och kanter, inget kräk men hade vi varit ute längre så är det inte omöjligt att det blivit sånt tjafs också.


Vi är påväg ut och ska assistera Delta Pioneer


 


Vi testar FiFi anläggningen. Här kommer det totalt 2400 m3 vatten i timmen. De räcker 120 meter om de står vågrätt och om de står lodrätt så når vattnet 45 meter upp i luften. Som synes en bit in i filmen kan man få dimma också genom att fälla ner spetsen längst ut. Med den vinkeln som vi hade, dvs. de låg på sina ställ så gjorde vi 2,5 knop framåt, coolt!