Låååånga dagar

--2013-02-27 -- 18:16:53--
Onsdag ochtorsdag är långa dagar för min del, fem till fem båda dagarna. Jag är väldigt trött. Det går bra att jobba i alla fall så på ett sett är det lungt men det är när man kommer hem som man bara vill lägga sig och sova. Dock vill jag inte få någon komsigt rytm på dygnat så ska vara uppe lite till ändå, tror inte det är bra att sova för mycket heller, brukar kunna bli tröttare då.


Min dator har halvt kapsejsat också. Det är gröna och lila streck lite här och var. Det är lite jobbigt för jag hade tänkt se Dicte idag, avsnittet som sändes i måndags men nu kan jag inte det för det är grönt överallt :-(    jaja, får se om enda sättet att lösa problemet är att köpa en ny... återstår att se.

peace out

Locka håret?

--2013-02-24 -- 18:38:19--
Min dag har varit bra men jobb, träning med fokus på ben sedan  sköldpaddsbesök. Mer behöver jag nog inte säga om dagen. Den avslutas med att Lisa och Daniel kommer hit och lagar middag till mig och lånar min bäddsoffa över natten. I morgon jobbar jag 5.30-13.45 på tåget och hoppas natruligtvis på snälla resenärer. 

Snubblade också över den här videon....
...och efter att ha sett den vet jag inte om jag vågar testa att göra några lockar. Nu när jag ändå börjar få lite längd på mitt hår...Okej, lite roligt är det men samtidigt lite hemskt. lite synd om henne är det allt.

peace out

Lång jobbdag som gått fort

--2013-02-23 -- 18:14:07--
I morse var det upp kl 5 som gällde. Lite segt var det men så fort man kommit upp är det oftast inget problem. Jobbade 6-17 så det var lång dag som väntade, vilket också är okej när man är förberedd. Det känns som att allt har gått fort idag. Mathias som var min reserv stannade kvar 1,5 timme och hjälpte mig klart med alla mackor, det var snällt. Sedan bara rann tiden iväg och det var plötsligt slut. Fick dessutom skjuts hem av Lisa och Daniel, fick ett hemma-bio-system av Daniel, ljud alltså. Ska väl försöka plocka ihop alla delar och få ordning på det, får se om det blir ikväll eller om jag spar det till en annan dag. 

I morgon är det kortare dag, bara 6-12 och då blir det gymmet och sedan en sväng till Amelie och Carls lägenhet för matning av sköldpadda och fisk. Får nog sällskap av Lisa och Daniel på kvällen för de ska låna min bäddsoffa då de håller på att flytta. Blir skoj!


Är väldigt trött i fötterna efter denna dag så helst vill jag inte resa mig ur soffan alls faktiskt!

peace out

Sista dagen med Ville

--2013-02-21 -- 15:19:01--
Då har Ville och jag varit ute på vår sista långpromenad i skogen. Tänk vad många bra vägar vi har hittat! Det finns hur mycket som helst. I morgon åker han till Halmstad och gammelhusse och gammelmatte. Nästa vecka på onsdag kommer Amelie och Carl hem från Kenya, det ska blir skoj att ha dem i stan igen.  Jag ska fortsätta mata sköldpaddan och fiskarna fram till de återkommer. Dock är Somaya en trött sköldpadda, ligger mest och sover och man får väcka henne när hon ska få mat vilket är varannan dag ungefär. Hon är så söt! :D 


Somaya ligger och sover i värmen från lampan.

Hade tänkt gå till gymmet även idag men hoppar över det och är hemma med Ville hela dagen. Kan gå till gymmet efter jobbet i morgon i stället och i helgen. Idag har jag träningsvärk (som väntat) efter gårdagens besök i gymmet, mycket bra! 

Det är soligt och fint ute så egentligen hade jag velat vara utomhus hela tiden, synd att det inte finns så mycket att göra och jag kan ju inte gå runt i timmar med Ville heller... i detta läge saknar jag att bo på landet, saknar hemhemma! Då kan man vara ute och pyssla med saker och fördriva tid i friska luften istället för att sitta inomhus och damma igen. Visst pysslar jag runt i deras lägenhet och leker hemmafru så nog är jag sysselsatt men att vara ute är det bästa!

peace out

Sving med kettelbell

--2013-02-20 -- 20:58:57--
Var en sväng till gymmet idag också. Blev fokus på ben och de fick bränna ordentligt. Fortsätter med kettel-bellsen och det går väldigt bra och det svider som attan! Gött!  Testade att göra utfall på ett annat vis än jag brukar också. Man har den bakre foten på en bänk och jösses vad det kändes, garanterat träningsvärk i morgon! YES!  

Gjorde även några svingar.

Det är ben, rumpa, axlar och rygg som jobbar. Svingen uppstår när man trycker ifrån med benen. Testa om du inte gjort det! Dessutom väldigt kul!
 Eftersom jag har lite idétorka på benövningar utöver de jag redan kör med de fria vikter så körde jag lite i maskinerna också bara för att få lite extra. Jag fokuserar att bara köra med fria vikter då det tar mer tycker jag. Ska utforska arkivet med fria vikter och lära mig fler övningar! :D

peace out

Massa bilder på Ville

--2013-02-20 -- 13:49:21--
Åter igen en långpromenad i skogen. Så gott att bara traska omkring i skogen och filosofera. Det enda man behöver tänka på är att inte vurpa på isfläckarna som är lite här och var då minusgraderna håller i sig. Ville ser så glad ut när han får springa lös och han älskar att springa efter pinnar och det är ju en bra kombo eftersom jag gillar att kasta dem.

Tog några bilder när vi gick under kraftledningen där de röjt nyligen. Hittade massor med andra stigar också som är perfekta att strosa runt på.
peace out
 

Mina fina orangea trålare

--2013-02-20 -- 10:41:00--
Igår när jag precis lämnat Göteborg för andra och sista gången för dagen så såg jag att mina kära orangea trålare Tor-Ön och Torland kom till Varberg. Jag höll tummarna att de skulle vara kvar när jag skulle passera 40 minuter senare. Men precis innan vi kom dit åkte de iväg. När vi sedan åkte förbi Apelviken såg jag dem där långt ut. Jag hoppade och studsade av glädje :D  åh, vad jag hoppas att de kommer hem snart!  Det har varit borta jättelänge! De åkte i början av året och har inte kommit hem :-(  känns tomt när de inte är i hamn.  

Fina Tor-Ön


Sedan har vi den fina Emma Maersk som är på bättringsvägen. Hon ska bogseras till någon plats där de kan börja reparera henne. Hon har legat i Port Said i Egypten och där har de sett över alla skador. Enligt Maersk Line så kommer hon vara i drift igen men det kommer dröja ett tag, flera månader.

Jag följer och med spänning byggandet av "Tripple-E"... ännu större konteinerbåtar. Får läsa på mer om dem och skriva ett separat inlägg :D  superspännande och intressant! :D

peace out

Nya stigar utforskade

--2013-02-19 -- 18:29:41--
När jag kom hem från jobbet idag vid tre så gick jag och Ville ut. Reflex på så han skulle synas eftersom planen var att ha honom lös och sedan visste jag inte om vi skulle komma hem innan det blev mörkt. Han syns ju så dåligt i skogen eftersom han är mörk också så det är lättare att hålla koll på honom när han har reflexen på.

Vi hittade massor med stigar och vägar där i skogen som vi utforskade. Det var gott att traska omkring i skogen. Jag hade ingen aning om vart vi var men tillslut hittade vi fram ur skogen och kom in i ett bostadsområde som vi sen lätt kunde hitta hem ifrån, men det var en ordentlig upptäcksfärd. Det är skönt att ha honom lös tycker jag för då kan han gå i den takt han vill och få bästa möjliga motion. Dock har vi övat jättemycket på att han ska komma när jag ropar och gå intill mig när jag säger det och inte lämna mig förrän jag säger att han får det och det fungerar mycket bra. Dock skulle jag aldrig våga ha honom lös om det är andra hundar i närheten, det är varken han eller jag mogen för så man får ha koll med både ögon och öron ifall det kommer någon. Det är en hel del hästar här omkring också så sådana får man titta efter också.

Det var perfekt att gå i skogen idag så det är kallgrader så det har frusit och är hårt. På vissa ställen var det mycekt is men det var inga problem att gå vilket var skönt. I morgon får vi gå och undersöka mer. Nu vet jag hur man kan gå några rundor med både skogsstigar och gångvägar så det är bra, det tar dessutom runt en timme om man går utan att vika av och upptäcka nytt under tiden. Idag blev det 1,5 timme då vi gick in på stigar som slutade eller man kom fram till något hus och fick vända. Kul med nya vägar och att upptäcka området här i kring.

Ville i sitt lysande reflextäcke. Massa dreggel har han i mungiporna också haha :D

peace out

Åter till arbetet

--2013-02-18 -- 20:12:18--
En bra dag med jobb 10-17. Inga konstigheter annat än att jag glömde gå ut med Tågabs varor :-(  dock ringde de inte och sa något om att jag missat dem så det kanske inte gick någon nöd på dem. Dock inte okej av mig att glömma, får jag skämmas lite.


Tog mig till gymmet efter jobbet och körde armar och mage-rygg. Sen hem och gå ut med Ville. Det är väldigt trist väder nu måste jag säga, men det blir bättre :D  

I går kom Maria på besök hit och vi tog en långpromenad med Ville tillsammans, det var trevligt. Det blev en hel del inte-kasta-sig-mot-andra-hundar-och-skälla-träning... det tar sig men är långt ifrån bra. Dessutom fällde han mig på kvällspromenaden när det kom en hund och gick bakom  oss som han blev väldigt inresserad av, det gick bra ett tag men så plötsligt gjorde han en sväng och gick framför mig så jag snubblade på honom och trillade. Skrapade handflatan och fick blåmärke på knät men annars oskadd. Dock blev jag besviken på Ville. Pratade lite med han som hade ägaren och hundarna fick hälsa på varandra. Skulle vilja att han kunde ta det lite lugnare med andra hundar och inte vara så hetsig, han är ju bara glad men kan likväl uppfattas som aggressiv av andra utomstående. 

I morgon är det bara tågåk som gäller mellan 5.30-13.45 sedan är jag ledig igen i två dagar, det innebär mer träning och promenader med Ville.

peace out

Mitt goda sällskap

--2013-02-16 -- 19:40:00--
Efter middag och en längre kvällspromenad däckade Ville igen. Spännadne liv att vara hund. Äta, gå promenader, sova...  han är så go, väldigt trevligt sällskap denna lilla bruna bäver!  Han snarkar också, värre än syrran ;-)I kväll ska vi kolla på Melodifestivalen, eller jag i alla fall, min tröttmössa till kompanjon sover väl. Blir första deltävlingen jag ser, har haft annat för mig de andra lördagarna så det kan bli kul. Lugn kväll :D

peace out

Upptäcksfärd i skogen

--2013-02-16 -- 16:26:38--
Ville och Jag tog en promenad i skogen idag och upptäckte nya stigar. Glömde ta med kameran men han var så  glad och sprang runt och nosade på allt. Hittade massor med stigar och vi var ute i 1,5 timme. Det fanns jättemycket och det var mysigt att strosa runt. Tränade även lite inkallning och lydnad, han är en okoncentrerad herre den här Ville.

Som synes nedan blev Ville trött efter promenaden :D
Fick hjälp av Calle över telefonen att fixa så jag skulle kunna se Mighty Ships, min dator är pinsamt långsam... kanske dags att införskaffa en ny ändå... får fundera på saken. kollade på avsnittet med Emma Maersk, väldigt intressant!  Idag har jag börjat titta på avsnittet om Oasis Of The Seas, världens största lyxkryssare (som jag även fick se i Mexico i verkligheten). Har några program kvar att plöja igenom. 

Åkte mot gymmet också men väl framme upptäcker jag att jag glömt kortet hemma så det var bara att åka hem igen och då blev jag tjurig så jag åkte inte tillbaka, spar det till morgondagen istället. Kör några squats i vardagsrummet :D

peace out

Ville och Hajen

--2013-02-15 -- 14:36:09--
Ville lite sömnig efter den långa promenaden med El(l)inoronra :D blev en hel timme så då är det ju okej att vara lite trött. 

Ville och Hajen tar en powernap tillsammans :D

peace out

Ledig i 3 dagar

--2013-02-15 -- 11:35:05--
Nu väntar ledigt i tre dagar. Det är Ville och Jag tillsammans. Vi ska gå långa promenader och leka i massor. Har hittat en inhängnad nära där jag bor som jag tänkte gå till någon av dagarna eller flera, då får han springa och bli riktigt trött. Idag ska jag få sällskap av min kollega Ellinor också vilket blir skoj.  Senare ikväll ska jag på konsert med Daniel, på konserthuset. Det är Jonathan Johansson osm spelar, blir nog bra, längesen jag var på konsert och den här killen har jag inte lyssnat så mycket på.

Måste hem till mitt hem idago också så att fiskarna får mat, de är nog lite hungriga nu. Hade nog tänkt gå till gymmet också men får se om jag hinner idag eller om jag får spara det till i morgon. Jag har också laddat ner några avsnitt av Mighty Ships, men det verkar som att kvaliteten inte är så bra på dem. Jag har fyra säsonger men alla avsnitt är blurriga och går inte att kolla på, jag vet inte om det är min dator det är fel på, vädligt synd. Jag tror att avsnittet om Faust är bra men jag ville helst se det med Emma Maersk men det funkar inte. Blir lite smått arg för det, men problem är till för att lösas så får ta tag i det och klura ut hur jag ska göra.

Dagen blir nog bra tror jag!


peace outVille och grisen

--2013-02-13 -- 19:15:17--

En av favoritleksakerna, en gris som grymtar när han biter i den, man får sig många goda skratt :D

Sötaste Ville muntrar upp och tycker om att gosa, ska nog ta och kolla på en film han och jag :D  Såg att Tarantinos nya film var 2.45 lång så den får jag se på min ledighet tror jag.

För övrigt gick jobbet kalasbra idag. Tack bästa Josefine-reserven. Så skönt att ha någon som kan allt i köket och arbetar i samma tempo som en själv, mycket bra team. Tur att ingen sjukade sig så jag fick ha hennes sällskap ända till 10 :D

peace out

Ville och Jag i 1,5 vecka :D

--2013-02-12 -- 20:20:10--
I dag blev min nya, fina, varma vinterjacka invigd. Jag är ju tvungen att gå till Hj. Brantingsplatsen på de mornar som jag har köket och det är för kallt och halt. Bussarna går på så sätt att jag kommer fram något sent vilket inte är bra och cykeln gillar ju inte minusgrader, då ger den upp.  I alla fall så var jag jättevarm(!) det var till och med så att jag svettades lätt... inte hänt på länge när det är så kallt som det var i morse.

Jobbet gick kanon och var klar kring tolv så det var ju perfekt. Åt lite och for sedan hem så jag var hemma vid ett. Väldigt skönt!  Fixade och donade lite med packning inför min vecka med Ville och kollade klart på filmen om Frida Kahlo som jag började på igår.  Vid fem var det dags att bege sig till Ville.


Ville har fått ett tuggben att gotta sig på, tänk vad kul vi ska ha han och jag nu när matte och husse är borta :D ända till nästa fredag ska jag vara med honom :D

Dock är det tidig morgon som gäller i morgon så snart får det bli läggdags, ska nog börja kolla på Tarantinos nya film men den är ganska lång så får se om jag ser hela eller bara börjar.

peace out

Grottdykning i Mexico

--2013-02-12 -- 14:14:00--
Här är några bilder som Amelie tog på grottdyken. Så fint när solen lyser upp allt. Det var verkligen superhäftigt att dyka i grottorna, så bra sikt och ibland kändes det inte ens som att man hade vatten framför ansiktet.  Det är jag som svävar omkring där till vänster i första bilden :D  
DroppstenarMan dök efter en lina hela tiden och man får inte avvika från den eller simma var man ville. Alla simmade på rad efter en guide. Det satt sådana här skyltar som man absolut inte fick passera.


Det första grottdyket vi gjorde var längst "Barbie line". Här är anledningen till namnet :D haha man fick sig ett gott skratt där inne i grottan när detta dök upp :D   För övrigt det gula snöret man ska hålla koll på och inte tappa bort :D  


peace out

Ny jacka och Thåström har fått sällskap :D

--2013-02-11 -- 17:23:00--
JIPPIII idag kom min nya vinterjacka på posten :D  och jag kunde ha den! Helt fantastiskt! Nu behöver jag inte frysa längre vid de kallare graderna. Den gamla har jag haft i fyra vintrar och den börjar bli lite sliten och håller inte värmen som den gjorde i början. Jag har letat och letat och äntligen hittade jag en som jag gillade (är fruktansvärt kräsen). Hade tänkt någon i en glad färg först men de fanns inte så många, jag får nöja mig med min lila regn/vind jacka och så tänkte jag att man får färga tillsig med glada halsdukar och sjalar i stället.


Såååå nöjd!   jaja, jag har inte tagit bort lappen, blev så exalterad när den passade så bra att jag virrade bort det.
Sedan så har jag satt upp mina Frida Kahlo bilder som jag köpte Mexico, två foton och ett självproträtt, på min Thåström-tavla. Så nu har min favoritmusiker fått sällskap av min favoritkonstnär. Har tänkt jag ska fixa en ram till henne också men hittar ingen som jag tycker passar och vet heller inte var jag i så fall skulle sätta upp den. Så detta blir perfekt så länge! :D
 
peace out

Tittar tillbaka

--2013-02-10 -- 21:24:50--
En dag med jobb och trötta ögon. Jobbade i på i sanbbast möjliga tempo idag utan tog det lugnt. Efter jobbet drog jag till gymmet för att mörda benen. Med tanke på den uteblivna träningen senaste tiden så kommer jag granterat ha träningsvärk i morgon! Kul!   men jag har fått ihop tre gånger denna vecka så målet för vecka är uppnått. Bra Elinor!  Tänker satsa på tre gånger nästa vecka också men ta det lugnt så jag kommer in i det igen. Så gött!


Ser fram mot svenska dyksäsongen nu. Självklart var dykningen i Mexico kanon men jag gillar ju dykningen här supermycket! Längtar! :D


Eagle Ray är så vackra! :D   det ser så gott ut att sväva fram! :D 


I morgon väntar jobb 5.30-13.45, hoppas på att problem uteblir. Ska ändå bli kul att åka lite tåg, komma ut lite. Sen funderar jag på gymmet efteråt och köra överkropp eftersom jag då antagligen har ont i benen :D


peace out
 

Tulpaner muntrar upp lite

--2013-02-09 -- 19:30:13--


Ja, jösses vad det kom snö nu på eftermiddagen. Hade jag inte räknat med men det är nog inget som ändå gör så mycket.Köpte tulpaner till mig själv igår och muntrade upp mig själv lite, inte för att jag var nere på något cis men när det är så här ruggigt och lite kyligt så spänner man på ett leende när man tittar på de fina blommorna :D

Jobbet idag gick kanon fram till kl 11 då en ringer och sjukar sig, blir så fruktansvärt irriterad när man ringer två timmar innan man börjar och är sjuk,okej, man kan vara sjuk men känner man inte det tidigare. Jag kanske är knäpp. Det ställde till det en del och det blev till att jobba över lite men Camilla var så snäll och städade och diskade så jag kunde gå hem lagom efter utsatt tid. 


Skulle träffa Maria på stan och käka när jag slutat och det blev en del titt i affärer, var dock inte taggad så var inte så road men sen åkte vi hem till henne och drack kaffe och tjötade. Mycket trevligt.

Fick mina två tunnlar till mitt töjda hål i örat igår så nu töjer jag lite till så de ska gå i. Tror det blir kanon. Väntar också med spänning på en vinterjacka jag köpt på nätet, den kommer förmodligen på måndag och jag väntar med spänning :D hoppas den passar (fri retur annars så det är ju bra).

Är också lite trött idag då det var en lätt fest igår och inte så mycket sömn blev av föregående natt så satsar på tidig kväller idag. Sneglar nog lite på melodifestivalen och är sugen att se QX-galan men vet ej om jag kan hålla mig vaken. Hoppas det.

peace outKanonstart på dagen

--2013-02-08 -- 09:06:36--
Kanonstart på denna fredag men mina kära leverpastejsmackor och havregrynsgröt. Tror inte uppladdningen inför denna dag kunde bli mycket bättre.  Dagen bjuder på jobb 10-17 och sedan hade jag tänkt ta mig till det kära gymmet. Det har inte blivit av att jag tagit mig dit på ina två lediga dagar, känna som att det var mycket annat som kom i vägen eller som kändes bättre att utföra än just ett pass där. 

Det var superroligt att åka skridskor igår med bästa Jo. Det var dock väldigt kallt och det fläktade lätt så det blev inte så lång stund. Sedan gick vi på franska cafeét och drack varm choklad och åt en smaskig bakelse, vet faktiskt inte vad det var för bakelse annat än att det var väldigt gott. Vi var och hälsade på hennes mamma på jobbet och drack en kopp te och pratade med henne. Därefter hem till Jo för mer te-drickande och äta semla. Så fint att träffa henne igen!

Ikväll kanske det blir fest hos en kollega men jag börjar trappa av och känner mig inte lika taggad som innan men vi får se hur jag känner i slutet av dagen, känner mig lite seg trots massa sömn. Börjar dessutom kl 6 i morgonbitti och tänker inte göra om det jag gjorde för två veckor sedan dvs. komma hem halv fyra på morgonen och  sova 1,5 timme och sedan gå till jobbet. Inte det smartaste draget jag gjort.  Men det återstår att se vad jag hittar på :D

peace out

Skridskoåkning

--2013-02-07 -- 11:26:40--
Idag är det planerat att entra Hedens is igen :D  Jag och Jo ska dit i eftermiddag och fara runt :D  ska bli superkul!  Tycker så mycket om att åka skridskor :D

Min pin-up kalender hade en passande bild för ändamålet för några dagar sen :D
Sen kan jag inte låta bli att lägga ut några till, så roligt att få en ny dam varje dag :D

Peace out

Pyssel i boet den god dag som denna

--2013-02-06 -- 15:54:39--
Den lediga dagen tog sin början i soffan med smaskig frukost och andra delen av den nya danska serien Dicte. En väldigt spännadne serie! Den går på tv4 nu men jag missade dem på tv så laddade ner dem. 

Hunnit med att tvätta, städa akvariet och störa grannarna med hög musik. Kan nästan inte bli bättre. Håller också på att få ner ett foto-redigeringsprogram så jag kanske kan få någon ordning på det blåa i bilderna under vattnet, får se om jag lyckas.

Ute är vädret väldigt trist så det är inte så att jag vill gå ut i onödan, bara den korta promenaden till tvättstugan. I kväll ska jag följa med Annelie till stallet och klappa på hästarna, det ska bli skoj :D  

Ska se om jag hinner iväg och storhandla lite också, det behövs och i morgon vet jag inte om jag hinner då jag ska träffa Jo och åka skridskor på Heden, det ska bli skoj! :D   får se till att njuta och göra massor med saker dessa lediga dagar så man orkar sig tillbaka till kneget på fredag och 7 dagar framåt innan nästa ledighet :D 

peace out

Tillbaka på gymmet

--2013-02-05 -- 22:20:13--
Jovisst tog jag mig till gymmet idag... det var fullt med folk, men körde ett benpass på en mycket lättsam nivå och jodå visst kändes det att det var ett tag sedan jag var där. Förkylning, semester och sedan alldeles för mycket jobb har satt sina spår och dröjt ut på tiden :-(

Nu är det alltså på gång igen att återgå i gamla vanor och klara av uppsatta mål. Hoppas jag håller mig från förkylningar!

Nu väntar två dagar ledigt och jag har lite planerat men inte i överflöd, känns bra!
 
peace out

Emma Maersk

--2013-02-05 -- 18:51:00--
Ja, för lilla Emma Maersk går det inte så bra för tillfället...Hon ligger för närvarande i hamn i Egypten för att i fredags upptäckte man att det var 18 meter djupt vatten i maskinrummet. Enligt storchefen så kommer det ta månader att reparera henne.

Dykare har varit och undersökt henne (undersöker fortfarande) och det man har kommit fram till så här långt är att en akterpropeller gått sönder (flera blad saknas tydligen) och det har då kunnat läcka in vatten där den är monterad. Även om det ännu inte är helt klarlagt vad som egentligen har hänt så utesluts det att det är någon mänsklig faktor inblandad.

Tillsvidare har Maersk Line åtagit en försiktighetsåtgärd att alla fatygen i E-klassen inte ska använda sina akterpropellrar för att minimera risken att det händer något för de andra båtarna. Man ska kolla över läget på dem också.

De betonar också att det inte var någon risk att Emma skulle sjunka. De arkitekter som konstruerat E-klassen bekräftar att denna typen skulle hålla sig flytande även om maskinrummet fylls och den är fullastad.

Det är väldigt mycket utrustning och maskiner som nu ligger under vatten och eftersom det är saltvatten så kan de inte bara pumpa ur vattnet för då kan korrosion uppstå så de ska pumpa ut lite i taget och skölja allt i sötvatten och maskiner ska plockas isär och göras rena. Därav att det kommer ta lång tid innan hon kan vara i drift igen.Så jag håller tummarna att det kommer gå bra med allt så hon kan fortsätta trafikera de stora haven och så småning om komma till Göteborg igen :D  så länge får jag kolla på hennes systrar :D

peace out

Mexico under ytan

--2013-02-05 -- 17:32:34--
Nu har jag äntligen fått mina bilder från den lilla världen som finns under vattenytan. 

Det är lite synd att det blir så blått och att man inte kan se färgerna ordentligt. Det beror både på att kameran inte är den bästa och inte heller fotografen (dvs. Jag). På alla dyk ute i havet var det väldigt strömt och det var svårt att ta bilder för majoriteten blev suddiga så här är ett urval av de med någolunda skärpa. Insåg också att det inte var någon idé att använda blixten. Endast den första bilden är med blixt.  

En liten muräna

Försökte få med alla fiskarna och sedan kan man se bubblorna som kommer ur revet, det var en tunnel där som man kunde simma genom och då bubblade bubblorna ut i taket
Någon sorts korall
En rocka
Eagle Ray,  superhäftiga! Såg totalt två stycken och denna var den vi såg på närmast håll (typ 20 meter)  de är så vackra där de svävar fram!
Herr hummer tittar ut
En Barracuda som kollar läget, de var väldigt stora och såg ut att fundera på om de skulle bita en eller inte.
En anemon
En fisk, som synes tycker jag inte färgerna framkommer ordentligt, skulle haft något filter på
En stor muräna kikar ut ur sin håla
Supersötaste sköldpaddan!!!!!! så söta när de går omkring på bottnen och äter gräs
Tyckte dessa var fräcka, ser ut som en liten svampskog :D
En rocka har gravt ner sig i sanden
Herr hummer är ure och spatserar


Totalt han vi med 12 stycker dyk varav 8 st i havet. Jag har väldigt många bilder men som sagt så är de av varierande kvalité vilket är synd. Väntar med spänning på att få se Amelie bilder också då jag tror de kan vara lite bättre, dels för att hennes kamera är bättre och hon har blixt på sidan samt att hon nog är bättre fotograf än mig  :-)   då kommer i så fall bilder från grottorna för mina är kassa, eftersom blixten träffar alla små partiklar och inte lyser upp det som jag ville knäppa på. 

Lägger ut hennes bilder senare om jag får för henne.

peace out

En fin helg i Linköping

--2013-02-03 -- 22:09:09--
I fredags lämande jag Göteborg vid tolvtiden med bussen mot Linköping. Efter fyra timmars resa fick jag krama bästa storsyrran och vi for direkt ut till stallet och Herr Maxim. Mysigt att dra in doften av häst genom näsan. Fixade mat till Maxim inför lördagen, mockade och borstade lite på honom. Därefter hem till lägenheten och tacos. Så fint att träffa syster igen och också Johan. Vi kollade på filmen Pitch Perfect som jag gillade stark, är svag för musikalfilmer...

På lördagen avverkades en god frukost och sedan åkte vi ut till stallet för en ridtur i solskenet. Matilda på Maxim och jag på den söta fröken I'm Fine(kallas Fine), en mycket trevlig dam. Det var precis min typ av häst måste jag säga. Gillar ston, de har egen vilja på ett snobbigt vis som man kan dumförklara och övertala. Jag gillade henne jättemycket!  Vi red runt stora fältet men höll oss till skritt för det var så hårt och ojämt i backen och avslutade i ridhuset. Där blev det trav och även lite galopp, hon knåpade till några bocksprång och bakut sparkar också :D  JIPPIII säger Elinor! :D
 
På eftermiddage ordnade vi fika för Johans pappa som skulle komma på besök och ävern Johans bror med kompis, eller Johan den luringen lurade Matilda och mig och i stället för bror med kompis var det bästa Inger och Jaak som plingade på. Det blev en mycket trevlig eftermiddag/kväll men massor med gott prat. Johans pappa var en trevlig figur som jag hoppas möta fler gånger.

Idag söndag var vi också ut till stallet men vi tog bara hand om Maxim och red på honom i ridhuset. Matilda började med en skrittur runt gården och Maxim blev rädd för bilar och slängde sig och fjantade runt men kom på plats efter några steg. Därefter red vi i ridhuset, Matilda värmde upp lite och jag filmade henne, sen var det min tur och jag red lite i alla gångarter och sedan tyckte Matilda att jag skulle hoppa också och ställde upp ett litet hinder på sockerbitar. Superskoj med lite hoppning, om än lågt men han hoppade bra den lilla MaxTaxen. Han är dock inte min typ av häst men han är för mysig ändå! :D  ser fram mot nästa gån på hästryggen och ännu mer till jag träffar syster igen <3

 
Maxim i hagen när vi ska hämta in honom.

Jag på Fine, supertrevliga hästen :DMatilda på Maxim
 

Lilla Jag på Maxim efter dagens ridpass :D  gullelurvet! :D

Har haft en så fin helg i Linköping och hoppas komma dit snart igen! :D 

peace out


RSS 2.0