Kort summering av Året 2012

--2012-12-31 -- 18:32:00--
Jag vill nog påstå att året 2012 varit ett bra år. Har inte hittat var jag skrev upp för mål för året så jag kan inte stämma av om jag klarat några eller inte. Lite synd faktiskt för det hade varit skoj. 

  • Det har blivit väldigt mycket fokus på dykning detta år. Totalt blev det 29 stycken. Första dyket gjorde jag och Amelie den 21 mars och det sista den 27 oktober så  säsongen blev lång.
  • Jag har kollat på väldigt mycket båtar, fått se många fina skönheter. Startade den nya kategorin "Fartyg"
  • Jag skaffade mitt akvarium.
  • Thåström släppte nytt album.
  • Whitney Houston dog.
  • Jag har upptäckt Ulf Lundell och blivit fast.
  • Jag har lärt mig mycket om mig själv.

Jag har varit ganska så mycket på bästa ön Smögen också. Många fina stunder där och det hoppas jag även det blir det kommande året. Förhoppningsvis blir det kanske en lång stund där också under sommaren. Självklart har humöret och sinnesstämningen varit både upp och ner. Förvirrande också. 

Jag är nöjd med året, känns som att jag kommer ihåg det positiva mest så det är ju tur. 
 
Som jag sagt tidigare så är jag av sorten som håller löften och lovar inte saker jag inte vet att jag kan hålla till 100% och därav har jag inte har nyårslöften... dock sätter jag upp mål som ska uppnås. Jag klurar fortfarande på formuleringarna av 2013 års mål så de kommer väl upp senare.

Gott nytt år allesammans! 2013 blir nog kul!

peace out

Trevligt besök

--2012-12-29 -- 20:24:37--
En halvdag på jobbet som gick jättefort idag. Det flöt på bra trots en försovning men det löste sig och hon var på jobbet snabbt och kunde hjälpa mig fram till dess att hennes andra vända skulle börja. Jag var hemma strax efter ett och då fikade Jag, Mamma och Pappa lite. Min kära faster Inger och hennes Jaak kom också på besök och vi gjorde tacos och tjötade i massor. Så det har varit fullt hus här nästan, så fint att träffa alla godingar igen. Dröjer kanske en stund till nästa gång nu. De bor ju på fel kust allihop. (För jag bor ju på den bästa kusten)

Sedan börjar jag misstänka att min kära Maersk Eleonora kanske kommer nästa vecka, jag hoppas det. Hon är påväg till Bremerhaven nu efter ett uppehåll i Rotterdam och det brukar vara de närmaste anhalterna innan Göteborg. Hoppas på det! Då trippar jag till Tångudden och kollar på henne! Det ser jag fram mot!  Inte allt för längesen hon var här, 16 oktober förra gången. Så då har hon hunnit till Kina en sväng igen :D

I morgon tar mina kära föräldrar sina väskor och kör hemåt norr igen. Det har varit så trevligt med sällskap, så nu blir det ensamt igen :(   jaja, det är väl sånt man får ta...  så de har åkt när jag kommer hem från jobbet i morgon. 

peace outMamma- och Pappabesök och lite båtar

--2012-12-28 -- 20:12:30--
Min kära Mor och Far är på besök nu och igår var jag ledig så då var vi på utflykt. Vi åkte ut till Fiskebäck och tog en promenad, det var jättefint väder. Självklart tog vi en promenad i hamnen också så jag fick kolla på alla båtar. Många trålare som låg inne så jag hoppade och studsade av lycka :D  

Fina fiskebåtar i Fiskebäck. Båtarna som syns är (sett från vänster) Älvsborg, Rön, Vingasand.
 
När vi blev kaffesugna och det var dags för fika så åkte vi till Saltholmen och tog Silvertärnan till Brännö. Vädligt trevligt att åka lite båt, vi gick alltså inte av båten utan bara satt kvar och fikade. Hade tur och fick se Dornbusch (DE) anlända också. Fick dock ingen bra bild på henne.

Hade tur och fick se konteinerfartyget Merwedijk  (NL) också. 

Det var en mycket trevlig dag. Strålande sol och lite smått kyligt, perfekt.  Sedan gjorde vi middag när vi kom hem, supersmaskens. Känns bra att bli ompysslad några dagar. De har beslutat att stanna till söndag så jag får även morgondagen med dem. Ska jobba 6-12 dock men det gör ju inget. Idag jobbade jag 10-17 och det gick bra, lite leveransstrul bara men det löste sig. 

peace out
 

Årets jul

--2012-12-25 -- 19:01:57--
Gårdagen blev mycket bra. Väldigt bra julafton! Jobbet var roligt och sedan gick Emelie, Fredrik och Jag till La'Assassino och mötte upp Paulin, Karoline och Robin plus några fler och tog ett par öl. Blev bara någon timme där för bussarna hem slutade gå strax efter tolv. Det var väldigt trevligt!  Så jag somnade gott när jag kom hem, vädligt glad över mina fina vänner. 

Denna dag har också varit bra, jag har varit glad och jobbet flöt på fint. I morgon är det långdag som gäller. 6-17 och  på något knasigt vis ser jag fram mot det. Tror dock det kan vara mycket på tågen, så det är väl ändå ganska skönt att vara i packen, hoppas bara inget krånglar.

Har börjat kolla på Änglagård-filmerna, dock började jag med senaste, den tredje alltså. Sen krånglade det med den första så då blev det till att börja kolla på tvåan... jaja, det kanske inte gör något att man kollar på dem baklänges :D  Rikard Wolff ser ju för jävla bra ut i dessa filmer :D haha   de är lite mysiga dessa filmer :)

Denna kväll blir lugn i alla fall, sömn kan behövas också så inte så sent 

peace outGod Jul då allesammans

--2012-12-24 -- 08:22:56--
Hoppas alla människor runt om mig som jag känner får en fin julafton. Själv ska jag jobba. Först packen 10-17 och sedan åka tåg 17.30-22.45.


Blubb blubb från västkusttomten

peace out

4:e advent

--2012-12-23 -- 09:49:00--
Börjar dagen med att tända fjärde ljuset och ha en mysfrukost för mig själv och  se näst sista delen av julkalendern, börjar bli spännnade nu. 


Gröt och leverpastejsmackor är det bästa! För att boosta blodvärdet har jag börjat ha spenat på också. Smaskens! :D  Fick en julklapp på posten också i fredags från Mamma och Pappa. Så en julklapp får jag öppna i morogn i alla fall :) 

I dag ska jag tvätta det sista som jag inte orkade tvätta igår och sen ska jag kurera mig ännu mer under dagen för att avsluta med bio ikväll men min kollega/vän Fredrik. Vi ska se Berättelsen om Pi.

peace out


Tomtegröt

--2012-12-22 -- 18:46:00--
Tog ett tag innan jag kom upp ur sängen idag och väl uppe damp jag ner i soffan. Är en tufflig typ idag. Tittade på första delen i en dokumentär om Rolling Stones  och sen julkalendern. Lite nere är jag också, fast sånt går ju alltid över men trivs inte speciellt bra i det tillståndet. Jag har lite musik som sällskap.

Fick åter lite kraft på eftermiddagen och då städade jag lite. Fiskarna fick rent och fint också. Tog mig ut på en kort promenad för lite frisk luft runt mitt bo-område. Senaste timmen har gått åt till att laga tomtegröt. Det blir dagens middag. Gjorde jättemycket så det räcker till fler personer, dock är det ju bara jag som ska äta så får säga att det räcker i flera dagar i stället. 

Det blev i alla fall gott. 

peace out

Pin-ups

--2012-12-21 -- 14:17:31--
Då är äntligen pin-up kalendern i min ägo :D tur den är inplastad i kartongen så jag inte kan tjuvkika :D så nu är jag redo att starta 2013!   
Sista julklappen är inhandlad också, trots att jag inte ska fira jul och ingen kommer att få någon av klapparna på julafton, men känns bra ändå. 

peace out

Halsont

--2012-12-20 -- 19:17:07--
Ja, då har halsen gått och havererat igen... skit också!  Där rök träningsutmaningen igen, suck!   Dock tänker jag vara stökig och ändå köra armhävningarna. Till gymmet går jag inte när jag är förkyld, det är inte bra och chin-upsen lägger jag ner just eftersom jag inte kommer gå till gymmet förrän jag är frisk. Hoppas det går över fort för jag kommer bli en rastlös duracell-kanin!  

Jag jobbar som en galning och alldeles för mycket, är trött när jag kommer hem så trillar nästan direkt i säng så därav en dålig uppdatering. Dessa sju dagar som jag jobbar nu i rad (fredag-fredag) blir det totalt strax över 70 timmar så jag känner att det är okej att vara trött. Ska bli skönt med två lediga dagar innan storhelgerna, ska jobba både jul och nyår. 

I morgon är jag reserv så kan ju bara hoppas att jag slipper åka tåg för då slutar jag kl 10. Sista julklappen ska inhandlas tänkte jag. 

peace out

Pepparkaksbak steg 2

--2012-12-17 -- 19:30:05--
Då är det kristyr på båten också! Klart! Så nöjd!!! :DNästa år blir det mer planering för att göra en ännu snyggare båt. Satsar på Maersk Eleonora! :D

peace out

 

Pepparkaksbåt steg 1

--2012-12-16 -- 20:55:00--
I ett hem med en båtnörd byggs inga pepparkakshus utan här byggs båt. Gjorde ett försök till detta bygge när jag efter långdagen på jobbet kom hem :D 

Steg 1 är klart, klura ut hur delarna ska se ut och skära ut dem, tjockleken på degen och sen själva ihopsättningen. Var klurigare än jag trodde faktiskt, många små reparationer blev det också. Jag har ju aldrig ens gjort ett pepparkakshus så jag är mer än nöjd med min insats :D

Det blev lite deg över efter att jag också käkat upp massor så då skar jag till några vanliga pepparkakor och i ett marint hem är det även marintema på dessa :D  riktigt roligt :D

Steg två kommer nog i morgon och då är det ju glasyr som gäller, hade inte ingredienserna hemma så får spara det till morgondagen :D

Nu blir det sömn så jag orkar vara trevlig mot tågresenärerna i morgon, för då är det tidig morgon och tågåk som gäller. 

peace out

På gång

--2012-12-14 -- 21:43:01--
Ja då har halva december gått och jag kan väl påstå att min utmaning går hyfsat bra. Det är bara pull-upsen som ställer till det lite, de är bitigare än jag väntat mig. Planen är att klara att göra 4 stycken. Ligger på 2 nu...   dock tror jag att armhävningarna kommer gå och även antalet besök på gymmet. Men jag jobbar på så får vi se var det slutar. 

Jobbet idag var inte så roligt. Väldigt seg och opepp. Får köra järnet i helgen i stället. Fick verkligen inget vettigt gjort kändes det som. Maria kom på en kort visit innan hon skulle med tåget mot norr. Förljde henne till tåget och vinkade av henne. 

Peppar mig själv med monstermiddag (köttfärssås och spagetti) nu ikväll och är proppmätt. Laddad och klar inför skönhetssömn och jobbhelg.

peace out

Vinterpromenad

--2012-12-13 -- 14:48:01--


 
 
 
 

Vår bössa i Musikhjälpen

--2012-12-12 -- 19:37:04--
Nu pågår Musikhjälpen och i år går pengarna till att barn i slummen ska få rent vatten

Mitt jobb har gjort en bössa :D eller rättare sagt min kollega Robin har det :D

Länk till att ge en slant i Trafikcaféers bössa

Så en lägg en slant i bössan :D
Dagens goda gärning :D


peace out

Smått och gott på lediga dagen

--2012-12-12 -- 16:40:43--
Mitt på dagen tog jag mig en promenad till gymmet. Är på lite bittert humör så hade tänkt att jag skulle mörda benen men det blev inte riktigt så. Nog för att jag ökade vikterna på de flesta av övningarna men blev en genomgång för hela kroppen istället för bara fokus på benen. Det blev vädligt bra det också!

Har i övrigt bara pysslat här hemma med fiskarna, julklappar och kollat på julkalendern. Tog också första dosen Dukoral inför resan.  Till middag ska jag undersöka om det är gott att ha klyftpotatis till sill. Det tror jag!

Ska försöka bättra på humöret också. I morgon är jag också ledig så då får jag ännu en dag på mig att bli glad.


peace out

Besök i tryckkammaren

--2012-12-12 -- 11:00:00--
Igår efter jobbet tog jag tåget till Uddevalla. Vi var några som skulle testa åka tryckkammare. Calle och Hanna var med och sen var det 9 stycken till. Det var dykläkare Björn som höll i det hela. Vi fick också en liten föreläsning och diskuterade en del. 

Det man gör är alltså att man blir tryckt till 50 meters djup. Alltså trycket innen i kammaren är samma som det är på 50 meters djup. Det går väldigt långsamt de första metrarna, tror det var ner till runt 7 meter och sen snabbare. Sen är man på 50 meters djup i ungefär 7 minuter innan uppstigningen börjar. Där nere låter man som Kalle Anka när man pratar och blir lite småfull. Simultankapaciteten försvinner och det är vädligt varmt.


37 grader var det inne i kammaren när vi var på 50 meter. Väldigt varmt och svetten rann. Sen skrattade vi ju så mycket och då belv det ännu varmare. Fick uppgifter som att skruva av en mutter av en bult som hade jängor åt olika håll och även räkna. Calle fick börja med 150 minus 7 och sen skulle nästa fortsätta, det går inte så fort kan man säga.
När man är påväg upp igen blir det kallt, eller det blir efter ett tag samma temp som på utsidan. Det känns då genast väldigt kallt. 

Vi vara ju inte där inne så länge, svårt med tidsuppfattning. Man gör två dekostopp under uppstigningen också, ett på 6 meter och ett på 3 meter. Tror vi allt som allt var där inne i en halvtimme.  Om man råkar ut för dykarsjuka så får man ligga där inne i 4 timmar och 45 minuter. Då trycks man till 18 meter och så får man andas syrgas.  

Som läkare Björn sa så är det här det säkraste sättet att testa hur man beter sig när man är på 50 meters djup och hur man påverkas av trycket märks redan mycket tidigare. Som tur är så sker det inte så många dödsfall inom dykning men det händer och ofta beror det på att man har varit slarvig eller inte vet sina begränsningar. När man kommer ner till ett visst djup blir man djupberusad (individuellt när men kring 30 meter) man tappar precis som med alkoholberusning vissa förmågor.  Han tog exemplet att om en dykare som befinner sig på 25 meters djup tappar regulatorn och lampan så är reflexen att man vill ha lampan, annars blir det mörkt. Tanken att du är på 25 meters djup och behöver luft är inte lika prioriterad. Han sa att det hänt att när man bärgat lik som inte har reggen i munnen men lampan i handen...  väldigt otäckt!  Det är viktigt att repetera vad som är rätt och nöta in det så det sitter, Risken att drabbas av panik minskar och om du skulle drabbas av panik så sker det rätta automatiskt.

Det var en spännadne kväll!
Jag inser att jag har haft världens bästa instruktörer som lärt mig om dykning!

peace out


 

Lite pepparkaksbak

--2012-12-09 -- 19:23:00--
Gick en promenad till Amelie och Carl för lite pepparkaksbak och planering inför vår resa. Nu är packlistorna klara och jag känner att jag är riktigt sugen på att börja pyssla och packa. Ska bli så spännande!  

Amelie och Jag gick en promenad i skogen med Ville och det var fint med all snö. Vi gjorde också pepparkakor, jo vi lyckades få ihop några och åt inte allt för mycket deg. Vi var smarta och åt lite mackor innan så vi inte skulle äta för mycket deg. 


 
 
 


Första plåten blev lite bränd :(  massa svarta labradorer istället för bruna som Ville. 


Hihi fina kära kameler. Jag och ...   eller?Andra plåten blev bättre! :DVille var måttligt road av baket, han fick ju inte något så han blev lite sur.

Nu på kvällen var vi till gymmet. Amelie hjälpte mig med pull-ups och jag gav henne med tips om övningar hon kan göra :D  körde rodd men var väldigt trött, i benen, ganska kass tid på 4.25.7  för 1 km, får jobba på det där...

peace out


 

2:a advent

--2012-12-09 -- 11:02:28--
Kröp upp ur sängen för att se julkalendern i morse. Hade lite mysfrukost och efter det lite kaffe, köpte Zoegas julkaffe förra gången det var dags för nytt. Igår tog det gamla slut och vad passar inte bättre med julkaffe denna 2:a advent. Dessutom stog det lussebullar kvar på soffbordet efter gårdagen med besök av Lisa och Daniel. Efter-frukost-fika.

Har det lite mysigt här hemma för mig själv så här på förmiddagen innan jag ska bege mig till Amelie för pannkakor senare. I dag ska vi betala hela resan också, slutbetala. Ska bli så spännande! :D
 


Tror denna lediga fina söndag blir kalasbra. Ska ta mig till gymmet sen också, kanske ett gruppass om vi hinner, annars tar jag nog bara gymmet. 

peace out

Skridskopremiär!!!!

--2012-12-08 -- 18:47:41--
Dagen börjar med det viktigaste... göra varm choklad. Väldigt viktig detalj när man ska åka skridskor!En glad Elinor som äntligen fått dra på sig skrillorna igen!!! :D
Glada Jo :D  <3

Många glada människor som var på Heden idag och åkte.
Paus för oboy-drickande

Isen gjordes fin igen lagom när vi hade vår paus
Nyfixad is är det bästa, alla kastade sig ut på plan igen :D


Jag har haft en underbar vid skridskoisen på Heden idag med min bästa Jo. Jag har lärt henne att bromsa och göra översteg. Det var kul, så duktig elev så! Ska inte låta det dröja allt för länge innan jag åker omkring igen! Är ju ledig ons och tors nästa vecka och då får jag åka dit :D  älskar att åka skridskor!!!! :D

peace out

Dom över död man

--2012-12-07 -- 19:07:00--
 


I går bjöd Lisa med mig på bio :D  en förhandsvisning på Dom Över Död Man av Jan Troell. Och självaste Jan var där och presenterade filmen, coolt! :D


Om filmen

En film om Torgny Segerstedt. Från 1933 till 1945 är han chefredaktör för "Göteborgs Handels och Sjöfartstidning." Han utmanar Tredje Rikets ledare med sina kontroversiella artiklar. Vissa läses upp i engelsk radio samma dag som de publicerats och i Norge betraktar man honom som en hjälte. Men den svenske kungen och regeringen fruktar konsekvenserna. Sverige är neutralt och de tvekar inte att gå hur långt som helst för att hålla landet utanför kriget.
Hans kärleksliv är tumultartat. Han är i ständig konflikt med sig själv, ohjälpligt fast i ett intrikat passionsdrama med tre olika kvinnor. Till sist tvingas han ta konsekvenserna av sina handlingar både politiskt och privat. När Tredje Riket faller inser han att meningen med hans modiga och kaotiska liv är över och att bara döden återstår.

Jag gillade filmen. Den var intressant. Dessutom den första svartvita filmen jag ser på bio, ja kanske första överhuvud taget :D den var lite lik en dokumentär, det var ju som en biografi om Torgny Segerstedt. Intressant och sevärd, dock kanske lite lång men som sagt sevärd!

Lisa gjorde min dag munter genom inbjudningen efter min skitdag på jobbet. 

peace out

1 månad kvar

--2012-12-07 -- 14:01:01--
Nu börjar jag faktiskt bli lite nervös. Det är bara en månad kvar till Amelie och Jag far till Mexico. Ska bli superlativt roligt och gott men jag är nervös. Har aldrig rest så långt bort förr... eller ja, inte rest så mycket alls ju (2ggr). Egypten är ju det längsta jag åkt innan så det blir spännande att flyga så långt. Känns tryggt att ha Amelie med sig! Hon har rest så mycket  så det kommer nog gå bra. Dessutom är hon en kanonbra dykare så jag känner mig på ett sätt lugn ändå. Man är väl alltid nervös när man ska göra nya grejer... 


Förhoppningsvis får vi se en sån här rackare :D  har alltid velat dyka med valhaj! :D  även om vi inte får se sådana så kommer nog dykningen var akanon ändå :D
 peace out
 
 

Jobb, gym och mina raringar

--2012-12-05 -- 16:17:23--
I morse villle jag inte riskera att vurpa med cykeln eller utsätta mig själv för en alldeles för stor kamp mot snömoddet. Jag tog en promenad til Hj.Brantingsplatsen. Så jag gick upp en halvtimme tidigare än jag brukar för att sedan gå 40 minuter dit och ta spårvagnen över bron. Funkade alldeles utmärkt.

Jobbet gick väldigt bra. Väldigt fort måste jag säga. Hade Josefine som reserv och hon är snabb så vi var ett riktigt bra team. 

Efter jobbet gick jag till gymmet. Körde fokus på överkropp idag och jag vill nog misstänka att det blir lätt träningsvärk i morgon för detta pass var ingen lek. Kul att ta i och känna att man orkar lytfa och svinga tyngre vikter och kan öka då och då och ändå orka. 


När gymmet var avklarat var jag mör men kände ändå inte för att åka hem så jag tog mig till frihamnen för att kolla till min raringar. 

Fast klockan inte ens var tre så började solen gå ner. Har funderat nu ett tag på den här båten vad det är för någon men har inte lyckats se det. Finns inte på MT och inte när jag zoomar med kameran heller. Avståndet är för långt för mitt öga. Kände får spatsera bort till den där sidan en dag framöver, så nyfiken, har legat där väldigt länge.
Torland, Tor-Ön, Polar och KBV 001 Poseidon
 
Dagen får avslutas i soffan framför tv:n och datorn. Kan hända det blir tidig kväller eftersom det blev så tidig morgon. Vi får se. I morgon bli det långdag 6.30-17.00 så kanske behöver så mycket sömn jag bara kan få :-)

Tänker lite för mycket igen men mest på ett fundersamt vis och jag har inte börjat bli nere av det (än) så jag fortsätter tänka lite till. Får väl se om det leder någon vart eller om jag bara är snurrig och tolkar saker fel.

peace out

Crossfit och decemberutmaningen

--2012-12-04 -- 17:23:00--
Det här är ju hur ballt som helst!
Så här stark ska jag också bli! 

Crossfit verkar riktigt roligt :D  vissa av övaningarna eller vad man ska kalla det gör jag redan i gymmet. Skulle vara roligt att lära sig mer. Har hittat ett ställe i Göteborg som har kurser och lokal för crossfit, ska kolla det lite till. Spännande!  
 
 


Decemberutmaningen har ju förresten tagit sin början. Jag tittade på ett YT-klipp med tips på hur man når sitt mål med pull-ups. Det är ganska avancerat och jag känner att jag justerar lite i utmaningen. Jag börjar med att kunna göra chin-ups och eftersom jag redan klarar av att göra nästan 2 så blir utmaningen att kunna göra 4. När jag sedan är säker på chin-ups så går jag över till att utmana mig själv till att göra pull-ups.Chin-ups

Pull-ups


Träningsmål för december
 
Gå till gymmet minst 3 ggr/vecka
Klara av att göra 4 stycken chin-ups
Klara att göra 10 armhävningar på tå

Så på nyårsafton drar jag till gymmet efter jobbet och testar om jag lyckas nå mitt mål  ;-)

peace out

Cykla

--2012-12-04 -- 15:39:00--
Jösses, idag var inte en kul dag att cykla! Jag tänkte att det inte skulle vara så farligt att cykla i lite snö och på sätt och vis var det ju inte snön det var fel på annat än på hemvägen då det tryckts ihop och blivit hårt och löst om vart annat. Min cykel tyckte inte om minusgrader märkte jag. Bakbromsen har havererat totalt och frambromsen är lite seg. Växlarna vägrde fungera så jag fick cykla på samma hela vägen. Det var en av de lättare växlarna så väldigt drygt då det lutade nedför för det gick långsamt för att det var en del snö och jag kunde inte trampa för att det liksom tog inte. Dessutom så blev det flera gånger på bron när det gick uppför att jag bara trampade runt och inte fick fäste (det beror dock på att jag inte har vinterdäck). Så jag tror minsann jag får komma på en annan lösning. Kanske får bli så att jag får promenera när jag har köket nu i vinter. Men så fort det blir barmark så trampar jag på :D

Jobbet gick i alla fall kanon idag. Blev klar i tid och nu har vi bestämt att testa de nya arbetstiderna en stund och se om det fungerar. Har lite omgjort i produktionen nu också därav att det blivit lite ändringar. Hoppas det funkar bra!  Gick en sväng till gymmet när jag jobbat klart och körde ett ben-pass. Inte så väldigt hårt men visst kändes det. I morgon blir det fokus på överkropp. 

På lördag öppnar skridskobanan på Heden!!!!!  Än har jag inget planerat för helgen så kommer det inget annat skoj ivägen så kommer Elinor befinna sig där flera timmar och åka omkring :D tänk vad jag längtat efter att åka skridskor!!!!! :D ÄNTLIGEN!!!

För övrig han jag inte kolla till mina små trålare i går. Var så kasst väder och halvmörkt när jag var påväg hem. Sen har ju Maersk Estelle kommit tillbaka i hamn igen, 12 september var senast. Så 83 dagar till Kina fram och tillbaka. Skulle var kul att åka med en sån stor båt, hade inte haft något emot att jobba på en, menmen...
 
peace out

...

--2012-12-04 -- 06:18:00--
 


 
 

Två kanonlåtar

--2012-12-03 -- 19:21:00--
Min kollega Robin har snöat in mig på dessa två låtar, spelar dem om och om igen. Nynnar dessutom då dem när de inte finns i lurarna eller högtalarna... tänk var låtar kan sätta sig snabbt. Jonny Boy fastnade jag för direkt, bara intromusiken. Helt galet. Dock tycker jag det är svårt att höra vad Hästpojken sjunger, måste försöka hitta texten... men lyssna på dem, superbra!

Idag är för övrigt en sån här dag när jag skulle behöva en kram. Jaja... peace out

Så kanon med snö :D

--2012-12-03 -- 18:54:00--
JIPPIII   och så kom snön!  En överrasking må jag säga, hade väntat mig snö först på torsdag. Positiv överraskning! Dock så hade jag inte rätt skor på jobbet, har inga som passar direkt när jag ska vara ute på tågen så det blev att jag tog sommarskorna. Dock har jag haft långkallingar, knästrumpor och benvärmare på mig så det är endast fötterna jag frusit om. Tur jag kängorna sen att byta till efter jobbet. Tror att mina gamla kängor kaske passar till uniformen så får ha dem till en början :)  Tur jag har byxor och slipper kjolen när det är så kallt :)

Alldeles för tunna skor!!! Kallt!
snö i Båstad :D 
En lätt frusen Elinor men en väldigt glad Elinor :D

Det ända som varit dåligt idag var att jag tappade en kaffetermos på foten när jag skulle ta loss den från vagnen vid dagens start.  Den träffade mitt uppepå foten. Eftersom jag bara hade fjollskorna och tunna strumpor på mig gjorde det djävulskt ont! Jag svor en lång harang. Inte ok! Har ont fortfarande :(  men det är väl sånt man får ta...

Var hem till Maria en sväng efter jobbet och fikade och snackade i massor. Det var kul! Väl hemma kom tröttheten som ett brev på posten så ska lägga mig tidigt efter att jag käkat min sill-middag :D bästa middan man kan äta! 

1 advent, hårt jobb och myssöndag

--2012-12-02 -- 19:38:00--
Innan jobbet igår gick jag och kollade lite på båtarna längst Packhuskajen. Det var en riktigt fin dag igår! tycker om när det är minusgrader och sol. Såg att det skulle komma ett fartyg när jag tittade på MT men den båten fanns inte i verkligheten så jag stog och väntade men båten existerade bara på MT, skumt. Undrar var det kan bero på(?) menmen  fick se Port Securety åka förbi i alla fall :D

VG 10 Falkland ligger på andra sidan älven nu och har legat där ett tag så funderade på lite varför men såg nyss att den är såld så kanske har den ny ägare, vad vet jag. Hoppas den ligger där länge så kan jag kolla på den :D  Mina trålare är i hamn igen också så ska nog svänga förbi där i morgon efter jobbet. Slutar strax innan två. Så tittar till dem innan gymmet :D om det är fint väder vill säga!


Jobbet idag har varit intensivt. Väldigt mycket att göra och sen fick jag massa extra att göra för att hon i köket ville gå hem kl två (slutar ju 12 enligt schema) så jag fick hacka morgondagens grönsaker, diska och städa. Så det blev inte så mycket paus. Sen kom jag ju 2 timmar tidigare också än vad jag skulle. Så vet inte vad det var som tog sån tid för henne, jag hjälpte ju till med mackorna som var kvar också. Menmen, så kan det vara. 

Väl hemma med fötter som vill överge min kropp lockade soffan och jag fixade pizza och julmust. Första ljuset i adventstaken är tänt också så jag har lite myssöndag här för mig själv och förbereder mig för en ny vecka :D 
 
peace out

Maskerad

--2012-12-02 -- 19:22:00--
I går var den efterlängtade maskeraden :D och det var roligt. Massor med fina utklädslar :D inte varje dag man får festa med hårdrocksbandet Kiss 
På festen fanns två katter, en pirat, en tiger, en präst, en ängel, hårdrockarna Kiss, en militär, hon som jag inte minns vad heter från Pulp Fiction :D och så jag, uppklädd sjökapten (eller vad man ska kalla det)

Emelie och jag åkte hem till mig och fixade oss innan vi åkte tillbaka till jobbet och mötte upp några fler så vi kunde åka tillsammans til Sergey

Tyvärr är jag inte riktigt bra kompis med min kamera, den ville inte riktigt vara okej igår så det blev många suddiga bilder som jag  inte kan använda :-( men det blev några i alla fall :D flest på mig såklart :D
Katten var bra sugen på mina fiskar :D 

 
 


Det var som sagt roligt och jag kom hem halv fyra i morse, jag gick den största delen också för bussarna gick så tokigt så i stället för att stå och frysa vid Hj. Branting i en kvart så tyckte det var goare att gå och hplla värmen. 

peace out

lussebullar och minusgrader

--2012-12-01 -- 09:55:00--
Kyligt om tassarna när man klev ur sängen idag. Frost på utsidan och termometern visade minus 8 grader. Solen skiner så det är riktigt mysväder. Har sett första avsnittet av julkalendern. Ska snart bege mig till arbetet och knega lite. Kanske äta en och annan lussekatt också.  Träningsvärken börjar så smått överta min kropp, det blev ett hårt pass igår, gött att det känns :D 
 
Somnade gott till Thåström goda stämma igår så får fortsätta kolla på konserten en annan dag, typ i morgon. Sov som en prinsessa! 

Ska baka massa lussekatter också, så då kan man äta nybakta :D luktar gott i varenda vrå på jobbet :D


Ikväll blir det maskerad och ska väl försöka få någon bra bild på min outfit. Den är så fin!!!!
 
Detta kommer bli en fin 1:a advent tror jag! 

peace out


RSS 2.0