EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-12-25
00:04:47

God helg

Önskar en god jul till de som kikar in här.

Jag läser för närvarande Jonas Gardells Torka Aldrig Tårar Utan Handskar 

Vid jul så dricker många glögg, jag gillar glögg och nu för tiden kan jag inte sluta le när jag förtär denna dryck. Kommer alltid att tänka på det som Paul säger om glögg. Eftersom att jag såg filmatiseringen när den visades på SVT för några år sedan, hörde jag det då och först nu när jag läser böckerna så fick jag chansen att få med denna fantastiska beskrivning i textform och kan dela med mig.

Paul kommer med fler visdomsord

Julafton är över för denna gång och när solen stiger på juldagens morgon är kursen satt söderut mot Gdańsk i Polen. Kan hända det är kasst med internet där på varvet så här kommer det nog inte komma så många ord förrän vi är tillbaka i mitten av januari 

Återigen, God Jul till dig som läser bloggen. Passar på att önska Gott Nytt År också  :-)

Peace out 
2015-12-22
13:49:08

MSC Maya i Göteborg

I går kväll anlände hon. Världens nu största containerfartyg om man ser till antalet 20-fotscontainrar hon kan få plats med, 19224 stycken. 

MSC Maya 396x59 meter. Fin morgon med sol som senare gick över i regn och massa vind på Kattegatt 


Fick också se ACL:s senaste tillskott. Den första damen i G4-serien Atlantic Star. Fick dock ingen bild eftersom det var så mörkt när vi passerade.  Hoppas det blir fler chanser. 

I går, måndag,  var en fin och lugn dag på havet

Stena Scandinavica har fortfarande bara en propelleraxel så hon får assistans av bogserbåt. På söndagen var det danska Svitzer Thor som hjälpte till

Den väldigt stora danska fiskebåten Gitte Henning låg på varvet i Fredrikshamn i fredags.  Jag har länge velat se den båten och nu hade jag tur. Hon befinner sig oftast i Skagen. Bilderna blev dock inte så bra men visar ändå


Bara några dagar kvar tills vi far mot Polen och varvet i Gdánsk :-)

Peace out 

2015-12-15
17:06:06

Tjocka i skärgården och Oden

Ja idag bjöds det på tjocka i Göteborgs skärgård. Vi hade en sikt på ungefär 70 meter. Jag lyckades i alla fall fånga Svitzer Gaia när vi möttes vid Gäveskär, det var bara en kort stund hon syntes innan dimman suddade bort henne.


Däremot i går morse var morgon alldeles fantastisk!  Vackra färger på himlen och vi körde om Svitzer Oden då vi lämnade Göteborg.  Perfekt start på veckan! 


MSC Amsterdam i Skandiahamnen 

Utmaningarna fortsätter. Bit ihop och keep smiling :-)

Peace out