EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-03-20
16:00:05

Göteborgsvarvet Seedinglopp

Idag efter jobbet så gick starten för Göveborgsvarvet Seedinglopp. Det är 10 km och syftet är att man kan klättra i startgrupp till Göteborgsvarvet om man springer på en bra tid. Detta lopp är 5 km gånger två, så två varv. Eftersom jag har pausat lite och inte sprungit på några år (2011 senast) så tänkte jag att det var en god idé att göra detta. Annars hamnar man i startgrupperna i slutet och det blir lite jobbigt att ta sig fram och springa om alla (haha). Bättre att springa detta seedinglopp så hamnar man i en startgrupp där alla springer ungefär lika snabbt :-)

Glad Elinor som sprang sin snabbaste mil någonsin! Tiden blev 52 minuter och 2 sekunder enligt chippet som registerar tiden. Mycket nöjd!


Mina snabba skor och nummerlappen


Som grädden på moset (eller pannkakorna omnomnom) så körde fraktfartyget EKEN förbi lagom till att vi hämtat ut nummerlapparna innan start. Hon tutade så fint till alla och jag kände att jag fick en extra dos energi. Dessutom hade de finaste orangea fiskebåtarna Torland och Tor-Ön kommit hem och där sprang man förbi när det var 1,5 km kvar ungefär så då fick jag också en dos energi till och kunde ta i lite till, var säkert därför allt gick så bra!
 
Det blev en förträffligt bra dag detta och ett kanongött avslut på helgen!

peace out
 
2016-03-18
19:40:04

Introduktion på Bring Citymail

Tre introduktionsdagar har passerat hos Bring Citymail som är mitt nya extrajobb. Det är hur kul som helst. I dag fredag var jag och min handledare ut på första turen med cykeln. Vädligt svårmanövrerad i början men fick hyfsad kläm på det till slut. 

Jag ska mest vara inne i sorteringen nu i vår och kanske vikariera som utdelare till sommaren när de ordinarie har semester. Jag tycker sorteringen är väldigt rolig också. 

Först så splittar man posten som anlänt på morgonen, då sorteras den efter postnummer. Därefter så kammar man, vilket innebär att man sorterar efter brevlåda. På bilden nedan syns den hagen som ajg var i idag, postnummer 42242. Varje fack är en brevlåda så då gäller det att lägga all post i rätt. Inte alltid det stämmer med namn och det kan vara adressändringar osv. det går inte så snabbt för mig men de som är vana bara släger ut breven i facken och har stenkoll :-)

Hagen som jag och coach var i idag 


Sedan packas allt i svarta backar, gummisnoddar runt varje bunt. Varje bunt är en trappuppgång. Vi fick ihop 8 lådor så blev 4 stycken var på cyklarna
 
Alla cyklar packade och redo för sina olika destinationer


 

Det har varit roliga dagar och roigt folk att arbeta med! Jag trivs redan!Tentan i Sjötransport av tanklaster som jag skrev i tisdags rättades snabbt och jag klarade den(!)  det var verkligen inte min dag och jag var riktigt bitter! Så jag blev väldigt glad igår när mejlet med resultatet kom :-)
Nästa vecka börjar kurserna Oceannavigering och Sjukvård. Tror de två kurserna kommer att bli väldigt intressanta!


peace out
 
2016-03-15
19:10:15

Fairplay 33

Nu kanske det är dags snart för docka 4 att lämna Göteborg. Fairplay 33 anlänt till staden och ligger vid nedlagda Cityvarvet och väntar på att få arbeta. Vad jag fått höra så skulle de åkt i söndags men det har, precis som tidigare gånger, skjutits upp. Några säger pga pappersarbete och andra säger vädret. Får väl se när det blir av. Jag hoppas i alla fall att jag får se spektaklet! Inte så troligt eftersom jobb väntas resten av veckan under dagtid men man kan alltid hoppas.

Jag tog älvsnabben fram och tillbaka för att titta närmare.
Docka 4 och Fairplay 33 
  
Sköna fröken Stena Danica ankom när jag var påväg tillbaka till Lindholmen
 
Fick också se mudderverket Terra 1 som arbetar vid Marieholm, det kör några mudderfartyg fram och tillbaka på älven nu under arbetet

 
 
Tentan i Sjötransport av tanklaster är skriven idag och det kändes kasst. Men som en vän sa "man har klarat den ända tills motsatsen bevisas" så får tänka positivt ett tag i alla fall. 
 
peace out