EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-02-26
21:37:01

Dimma och vakna sniglar

Huvudvärken från jordens inre attackerade mig i tisdags och har inte riktigt velat ge med sig. Ipren och Panodil har varit två goda vänner som hjälpt till att hålla den någorlunda i styr så jag i alla fall kunnat gå till skolan. Igår torsdag fick jag dock vika mig och gå hem efter halva dagen, då var det bara att gå hem och lägga sig och inte röra en fena för då gjorde det ont. Känns fortfarande men inte lika mycket, inte intagit några piller idag så det är positivt. 


Igår var en dimmig dag, inte bara i mitt huvud utan också ute. Påväg från skolan fick jag några bilder på Stena Jutlandica och mudderfartyget Hans 
 


Tidigare i veckan när huvudvärken tillfälligt varit botad med piller så har jag förberett inför sommarsäsongen. Sått sallad, gräslök, basilika, persilja, dill och tomater.  Förra veckan sådde jag två olika sorters pelargoner också. Lite trångt i mitt köksfönster nu, gjorde mer plats genom att göra en hylla av barnskyddet till spisen som jaghittade i ett skåp, man tar det man har :-)Mina sniglar har vaknat också. Det är roligt! De har sovit sen oktober ungefär så det var verkligen på tiden!


 
 
Peace out

 
2016-02-22
20:59:28

Isbrytare och Båtmässa

Det tar sig med energin. Känns som att den kommer med att ha tillfrisknat från en förkylning och att solen faktiskt visat sig några timmar. Jag har också lärt mig stå på huvudet, tror det är största anledningen till piggheten, med tanke på hur bra löpningen gått senaste tiden så får benen dela med sig av överskottsenergin lite till huvuudet, verkar som att det funkat. Kan också vara att jag bockat av en del uppgifter i skolan så det känns inte som att det är allt för mycket kvar att pyssla med. Det som är fokus nu är att läsa olycksrapport om ankarhanteraren Bourbon Dolphin som gick under för några år sedan, mycket läsning så tar lite tid. Snart ska det dessutom börja tentapluggas...
 
Idag på fick vi prova köra isbrytare i simulatorn. Det var hur kul som helst! Vi skulle befria två fartyg som fastnat i isen och sedan kör dem i convoy (tror man säger så). Vi hade ett bra teamwork på bryggan, Juliana skötte radion, Henning radar och övriga nödvändiga instrument, Jag stod för manövreringen. Vi skulle väl egentligen rotera men fick sånt flyt så blev att vi fastnade i våra positioner men det kändes bra! 
Vi körde ett supply-fartyg i Dublin också. Skulle gå till på de allra trängsta ställerna, låg andra fartyg i vägen så lite klurigt men sjukt roligt! Väldigt lärorikt att få manövrera så mycket!
 
Var ju på Båtmässan också när det begav sig. Jag blev väldigt fast i modellbyggarnas monter! Sjukt coolt och hade turen att se dem köra med sina darlings också i poolen intill. Väldigt snygga modeller och man blev sugen på att bygga något men vet hur det blir... jag fastnar och kan inte sluta förrän jag är klar, så blev det när jag köpte ett modellflygplan för några år sedan, skulle ha det som pluggpaus och bygga då och då. Slutade med att jag satt hela dagen och slutade inte förrän den var klar och redo att målas... inte bra!


Smit Rotterdam


 
Jaja, får se när jag återkommer igen, tiden går så fort!

peace out