Valborgs öl på uteplatsen

--2012-04-30 -- 20:17:03--
Idag var Elinor bara glad en liten ynka mini sekund, sen bara försvann det :(  blev bara jättevissen och allt kändes tomt. På jobbet kändes det som att jag inte kom någon vart och inte gjorde någonting. Suck, tur jag vet att det går över, frågan är ju hur lång tid det tar :(


Satte mig en stund i solen på uteplatsen när jag kom hem med en öl och funderade lite, kom inte fram till något vettigt men varmt och skönt var det i alla fall :)   solen gick i moln lagom till det att ölen var slut.

Kvällen degas i soffan framför tv:n ska kolla på Alcatraz och försöka bli på gott humör. Morgondagen blir kanske bättre... 

peace out

Glader

--2012-04-29 -- 22:19:54--
Kanondag på jobbet idag. Det enda som var lite kasst det var att det regnade i Grevie när vi skulle stå där i en timme för att invänta tid att köra norrut igen, så fick sitta inne i tåget hela tiden. Dock blev man genast uppmuntrad i Halmstad där bästa lokis Josef tog över :D  tycker han kan köra alla mina tåg minsann, skulle vara så mycket roligare då. 

Det har inte varit så mycket folk på tåget idag heller, inte några konstiga människor heller så allt har mest flutit på i maklig takt. Hade bra tågvärdar också, de får man inte glömma, så jag ska inte klaga :D

I morgon är det packjobb som gäller, även tisdag så jag hoppas det regnar så jag slipper gå miste om solsken :D är så dyksugen också, har läst nu både lördag och söndag om kompisar som blöter ner sig och jag blir så avis. Håller tummarna för att fredag har bra väder så Amelie och jag kan dra en sväng till Gullmarn efter att ajg slutat jobba kl 11 :D hoppas, hoppas, hoppas!!!

SUPERWOMAN!!!!


'
peace out

Fel tid

--2012-04-28 -- 16:31:21--
Sitter och kollar på massa klipp...
Elinor anser att hon är född i fel tid! 
Thåström
Tur jag har både Imperiet och Ebba - boxarna så jag kan kolla på spelningar när jag vill! Drömma sig bort lite.

Älskar den akustiska versionen av Vad Har Jag Gjort vid sex och en halv minut ungefär även Staten och Kapitalet spelningen känns så levande, alla är så med. Hade velat uppleva det!


haha "Men hallå, ni kan inte stå i trumsettet!" (2:45)

Tänk att vara i publiken och leva livet. Älskar konserter bara för att man känner musiken i hela kroppen!

Jaja, får drömma vidare :D  Ingen kan slå Thåstörm och hans verk!

peace out

Jobb, träning, plantering

--2012-04-28 -- 14:50:55--
Lyckades väldigt bra med att mörda mina ben och min rumpa igår! Jösses, vad jag har ont idag! Ser ju ut som jag skitit på mig när jag går. Men det positiva är ju att man vet att träningen gav något när man känner på detta viset. 

Jobbade reserv i morse 6-9 och eftersom jag slapp åka tåg så tog jag min kära cykel och trampade till gymmet, hade beslutat att köra lite överkropp, gick kalasbra och efter det trampade jag vidare och råkade svänga in på Blomsterlandet och köpa två större krukor och lite Violer samt Förgätmigej. Det blev tung att cykla vidare hemåt så jag hade 20 liter jord på pakethållaren också, benen fick sig en omgång idag också m.a.o

Nöjd med resultatet är jag i alla fall :D
Förgätmigej är en av mina favoritblommor! :D
Tror förresten att en till av mina har dött, en av de där muppiga fiskarna som ligger och gömmer sig i växterna... nu är det bara en kvar, har dock inte hittat något lik så de har nog dödat och käkat upp liket innan jag han se det. Tycker lite synd om den som är kvar, den dör nog snart också mistänker jag. 

peace out

Alaska Ocean

--2012-04-27 -- 22:23:48--
Satt och kollade på programmet Alaskas extrema masikner idag... ballt! Just idag handlade det bl a om Alaska Ocean

Hon är amerikas största fiskebåt. Så cool!!!!
Sjukt cool båt måste jag säga! De fiskar fisken, den rensas och paketeras ombord och när skeppet är tillbaka i hamn efter några veckor lastas bara färdigpaketerad fisk av och levereras till olika ställen runt om i världen. Totalt är de 150 personer som jobbar ombord. Jag är jätteimponerad av denna båt, hade inte haft något emot att se den i verkligheten!
Programmet handlade också om en bogserbåt som drog en pråm med 150 tågvagnar på. Pråmen var större än en fotbollsplan. Så liten båt som kan göra så mycket!

Kollade också på Ispatrullen där det handlade om isbrytaren HMS Endurance. Kan bryta 4 meter tjock is, det är ganska coolt också faktiskt...

Kunde knappt sitta stilla i soffan när dessa program visades. Blir ju bara så glad :D

Dödat benen och Egoboostat

--2012-04-27 -- 19:31:38--
Det glada från i går höll i sig även idag och denna dag har varit bra, jag har varit helt för mig själv och bara gjort saker som handlar om mig. 

Hade tänkt fixa på uteplatsen idag men beslutade i samma stund som jag slog upp ögonen i morse att jag absolut inte ville det. Så låg kvar och sträckte lite extra på mig innan frullen intogs framför nyhetsmorgon och pusslet.


Pusslet är nu klart :D JIPPII var stolt i några timmar innan det åkte ner i lådan igen :D

Gav mig sedan ut på en löptur i motionsspåret. Tanken var att gå till gymmet idag och mörda mina ben men på grund av att vädret var så fint så begav jag mig ut i spåret och skogen för att mörda dem. Jag kan meddela att jag lyckades! Känner mig väldigt matt i benen nu på kvällskvisten. Sprang i olika tempo, spurtade upp för backar, indianhopp, höga knän. Körde även benböj med och utan en större sten i famnen, balanserade på en sten och gjorde benböj med ett ben i taget samt lite vadträning. Så mycket roligare att träna i skogen!

Massor med vitsippor längst motionsspåret

Sjukt bra och peppande böcker!
Isabella "Blondinbella" Löwengrip är en riktigt ball tjej som jag beundrar!

När jag gick till återvinningen med massa tomglas fick jag se alla vackra träd som blommar så fint :D 

Övriga delen av dagen har jag läst i Isabellas hemligheter, planterat om ett av mina Ficusträd, sått gräslök och dill i avklippta Pet-flaskor och ätit ett paket Ballerina marängsviss. En riktig egoboost dag har det varit och jag är på gott humör. Har tänkt massa och diskuterat med mig själv också och egentligen inte kommit fram till något spännande men kanske fått rätsida på något i alla fall.

peace out

Kalasbra ledig dag! :D

--2012-04-26 -- 19:45:53--
Började dagens goda dag med att se Top Gun, en av alla favoritfilmer jag har :D  byggde lite på pusslet också, blir så fint så :D

Strax innan lunch åkte jag in till stan för att passa 13.17 tåget som bästa Josef kom och körde. Sushi-lunch var planerad och jösses vad gott det var! Därefter glass och kaffe på Veolias kontor :D fint att träffa han igen! :D   15.12 begav han sig söderut igen men hoppas såklart det inte dröjer allt för lång tid innan vi ses igen!

Lämnade stan igen men han precis över till Hisingen när jag kom på att jag ville titta till Tor-Ön och Torland... så hoppade av vid Frihamnen. De är ju typ finaste trålarna som finns ju! 

Sååå snygga!

När jag kollat klart på de orangea snyggingarna begav jag mig till Blomsterlandet för att inhandla blomlåda, jord och murgröna samt någon form av spaljé som jag funderat på. Hade tänkt göra ett insynsskydd på uteplatsen men ville ha något som ser någolunda trevligt ut. Jag är väldigt nöjd med resultatet, gäller att ha lite fantasi, då löser det mesta. 


Ser inte mycket ut för vår lilla värld men tror det blir bra när murgrönan växt till sig, köpta även två rankor i plast (till vänster) för att fylla ut lite. Spaljén gjorde jag av bambu som var 1 meter långa, band ihop med ståltråd. Nöjd!

I går köpte jag citronmeliss och timjan som nu sitter på väggen... smaskigt att använda färska kryddor!

Tror att min uteplats kommer att bli trevlig lagom till sommaren, i morgon ska jag prata med husvärden och låna högtryckstvätt, olja och färg... dock bara om det är uppehållsväder. Då har jag något att pyssla med i morgon också :D SOL SOL SOL!!!!!!!

Hoppas morgondagen blir lika bra som idag! :D

peace out

Jobb och gym

--2012-04-25 -- 20:53:13--Jösses vad det sved att göra 15 reps i stället för 10 i varje set!!! Är i alla förberedd på träningsvärk i morgon så det ser jag som positivt. Minskade vikterna lite, så blir lite som att börja om från början men det känns bra. Cyklade till och från jobbet även idag och Göta Älvbron är en mördare för benen och flåset men tar mig över i alla fall även om det inte går med någon faslig fart :)   Hade lite otur med vädret när jag cyklade hem, det regnade lätt, dock var det varmt så blev väldigt svettig och ville helst cykla i linne men regnet hindrade mig från att ta av regnjackan. I morse cyklade jag dock i t-shirt för då sken solen.

På jobbet pysslade jag runt med allt möjligt, städade alla golv och golvbrunnar samt grovrengjorde ena kaffemaskinen (gjorde andra igår), frostade av en av frysarna också, hade velat hinna med en till men det tog längre tid än jag tänkt med den jag gjorde så får spara den till en annan dag.  Jag hade att göra hela tiden
vilket var skönt, blir så lätt rastlös, körde Soundtracket till Top Gun på repeat så då hålls ju energin på topp hela tiden, känner man att det ändå tryter tar man en kopp kaffe så är saken biff :D :D :D

Nu lite inspiration från Bygglov, ser fram mot morgondagen :D

peace out

Bicepsgrillning

--2012-04-24 -- 22:23:42--
Jag är så träningssugen nu. Hur gick det till, det är kväller och dags att sova snart! Känner för att lyfta skort! 

Var på gymmet igår och dödade överkroppen lite, främst biceps som fick mest grillning med lilla viktökningen från 6 kg till 7 kg per hantel. Det gick galant men sved som f*n!  När jag snackade med pappsen så tyckte han att jag skulle  öka repetitionerna i stället, bara för att få lite omväxling, så har tänkt börja köra 15 reps. (i 3 set)  istället för 10 reps. Blir nog bra :D

Körde ju även triceps, axlar, mage och rygg också men med samma vikter som innan... har faktiskt lite träningsvärk idag! Najs! 

Benen har dessa dagar mest fått jobba genom cyklingen till och från jobbet men i morgon tror jag allt de ska få sig en sväng i gymmet så de storknar, kan hända att det blir löpning, har inte bestämt än, beror nog på vädret :D

Kalasbra dag i dag i alla fall! Käkade middag på min uteplats i solen, åt sill och potatis så det kändes nästan som midsommar :D det är bra! 

peace out

Dykning Skår 22/4-12

--2012-04-22 -- 21:13:37--
Dykplatsen blev Skår och vi gjorde två dyk där. Först rakt ut här och lite till höger. Mycket bra dyk!
När vi kom upp hade jag, som Lisa sa, en "hajfena" på kinden. Man ser den om man kollar noga. Skulle kunna säga att det kanske var lite kyligt i vattnet :D

Liken torkar lite efter första dyket
Andra dyket gjorde vi längst väggen vid udden där borta, man får gå en liten bit men det var klart ett bra dyk det också! Såg riktigt stora torskar i en spricka, trollhummer och en havskräfta. Kräftan tror jag var vilse för den fanns på 15 meter vilket inte är vanligt, de brukar ju vara djupare.


Ålockade ut lite bilder som jag knäppte som jag tyckte blev bra. Synd att det blev en kass bild på nakensnäckan, den var så söt! Men bilden blev bara ur fokus :( Hade bara med mig kameran på första dyket.En liten plattfisk :D

En sjöstjärna som tappat lite armar :D en riktigt krigskämpe :D

Kanske denna som vann, den har alla armar kvar :D
En liten söt erimitkräfta :D

Det var en riktigt bra dykdag och det blev krovgrillning mellan dyken :D det var smaskigt :D längtar redan till nästa dyk! 

peace out

lite dykning på gång

--2012-04-21 -- 09:11:14--
Nu är det ledig helg som gäller :D i dag far Jag, Magnus, Lisa och Daniel upp till Gullmarn och blöter ner oss. Tänk vad jag har längtat efter detta! Solen strålar ju här i Göteborg så jag hoppas den gör det även en bit norrut så vi får lite ljus uppifrån :)  Jag ska låna Magnus lilla kamera och testa lite, så då kommer det väl upp någon liten bild här också. Vi ska försöka hinna med två dyk.

Ser fram mot denna dag!

peace out

Kändiståget ;)

--2012-04-18 -- 19:44:38--
På grund av ett banarbete mellan Båstad och Ängelholm så vänder tågen i Grevie som ligger efter Båstad. Resenärerna får bara åka till Båstad och det som ska längre söderut får åka buss mellan Laholm och Ångelholm.  Detta innebär att jag kan vara kvar på tåget hela tiden. Ganska gött måste jag säga! Så det var två vändor i dag och allt gick fina fisken! Hade bra tågvärdar och lokisar också så det var kul!

Jag hade Charlie Söderberg på tåget i dag också, det är han som var med och ledde Lyxfällan innan och som nu är med i Plus på SVT. Han och hans kompis var roliga att prata med :D  I söndags hade jag Anton Hysén också :D kul men lite 'kändisar' :D :D

Torsdag och Fredag är det köket som gäller och det ser jag fram mot! Kommer nog bli mycket men det är väl bara att bita ihop!

peace out

Benen pirrar

--2012-04-16 -- 19:41:48--
I dag fick det bli en promenad till jobbet, jag lämnade nämligen cyklen i går kväll när jag slutat för jag orkade inte cykla hem. Så efter dagens packjobb cyklade jag till gymmet och körde lite styrka i 40 minuter. Drog på ordentlig på hemvägen när jag cyklade så mjölksyran tilltog så jag knappt kunde stå när jag väl stannade... hmmm, kan det vara bra?

Kvällen tillbringas framför tv:n och pusslet :) ska se tredje avsnittet av Alcatraz också. Kommer somna som en sten sen :D 

peace out

Lite av varje

--2012-04-14 -- 22:11:43--
Veckan börjar gå mot sitt slut och jag jobbar för fullt, i morgon är det lång dag som gäller och tokigt nog ser jag fram mot det, jobbet skingrar tankarna lite vilket i nuläget är väldigt bra...

Det finns så mycket jag vill göra men som det känns som att jag inte hinner med riktigt. När vänner är ledig på helgerna och man själv jobbar känns det som att man missar så mycket. Jag längtar efter Smögen otroligt mycket och jag vill dyka, samtidigt tycker jag så mycket om mitt jobb och mina kollegor så jag vill inte missa att jobba heller, dessutom är det ju det som gör att jag kan göra allt det där jag vill... 

I går var jag och Magnus ut till Fotö och gick efter jobbet, behövde lite havsluft så det var najs. Det var vindstill och solnedgång, väldigt fint. I stan regnade det och man kunde se de mörka molnen från ön som låg över stan. Köpte kebabtallrik på vägen hem och drack lite vin, kollade på Högklackat och New Girl... två nya komediserier som börjat, bra fredagsavslut. 


På färjan ut mot Hönö och Fotö
Det var en najs kväll. Lugn och ro var helt okej faktiskt, behövde det, kom två timmar tidigare till jobbet för det var mycket så det blev en hyfsat lång dag. 

Soligt och fint i Båstad i dag i alla fall, det är inte illa :) 

Ser fram mot morgondagen! Hoppas det blir en bra söndag :)

peace out

MammaPappa-helg

--2012-04-11 -- 20:03:28--
Tillbaka till verkligeheten och lite jobb såhär efter några dagars ledighet. Mamma och Pappa har varit hos mig och hälsat på och vi har hunnit med mycket kul. 

De kom på fredageftermiddag och syster Frida åkte med mitt tåg upp från Varberg och sedan hem till mig där Mamma och Pappa redan anlänt. Det blev en lugn kväll med mat och umgänge. På lördagen var det fint väder och vi hade tänkt åka till Aeroseum men det visade sig vara stängt så vi åkte till Marstrand i stället och gick runt en slinga på ön och tittade på fästningen och fikade på Café Matilda. Det blev en fin dag!

På söndagen väntade besök från Skåne. De kom vid lunch och vi gjorde laxsoppa och därefter åkte vi ut till Fotö och hade picknick och gick runt. Dick se några stora båtar som låg ankrade långt ut och då blev jag glad :D hittade även en del fina platser att snorkla på när det bli varmare i vattnet! På kvällen åt vi middag på hotellet där Helena och Mattias skulle bo. Helena fyllde 50 år i helgen och det firade vi alltså här i Göteborg. Det var kul att träffa dem igen, det går allt för långt mellan gångerna. Middagen var fantastisk och jag blev proppmätt!

Vi åt också frukost tillsammans på hotellet, vädret var kasst och det mesta var stäng så vi kom inte på något kul att göra så vi åkte till Fröken Olsson och fikade och blev kvar där länge och det blev prat, det var mysigt. De åkte hem mot Skåne på eftermiddagen och jag, mamma och pappa tog en lugn kväll framför tv:n.

På tisdagen styrde vi mot Varberg till Frida och eftersom det regnade kom vi inte på något annat att göra än att åka till Ullared. Det var ett bra val, inte ås mycket folk och några behövliga grejer ingandlades. Vi åt mat hos Frida och pratade i massor. Jag retades massor med Frida och hon blev arg, fast hon blir bara arg på låtsas, det vet jag :D  ;)

Jag började jobba kl 5 idag och sa hejdå till Mamma och Pappa innan jag gick och när jag kom hem igen vid kl 12 var lägenheten åter tom. Jag pratade med mamma i eftermiddags och resan hem hade gått bra, lite tomt är det allt här men man vänjer sig snabbt, jag har ju mina fiskar. Det dröjer ju inte länge innan jag träffar dem igen :D

Kvällen tillbringas i soffan framför Bygglov, känner mig trött i kroppen efter träningen idag och den intensiva helgen med alla intryck. Nu väntas jobb 10 dagar i rad så tillbaka till verkligheten.

peace out

Mirakelteamet utför mirakel i köket

--2012-04-05 -- 21:30:11--
Dagen började med en riktigt kylig cykeltur till jobbet klockan halv fem, det var -5 minusgrader och lite vind så var lite stel när jag kom fram. Träningsvärken i benen efter gårdagens gympass gjorde ju inte saken bättre...

Jag hade köket idag och det var bästa Malin som var reserv, dvs. Mirakelteamet. Det gick hur bra som helst med allt, det rullade på som vanligt. Så plingar det till i ringklockan och jag skymtar Svensk Cater genom fönstret... jag funderar ju varför de var där men gick ju och öppnade såklart. På buren han hade med var det vindruvor, prinskorv, potatissallad m.m jag som inte ens trodde det skulle komma några leveranser idag och han som körde ut det var också fundersam eftersom han levererade grejer igår... och sakerna på buren var ju inte ens grejer vi brukar ha... så vi kom överens om att han skulle ta med det tillbaka...

...när jag sedan skulle koka pasta så gick en säkring för vi hade värmefläkten i samma uttag... jag fick ringa Henrik och han förklararade så fint var skåpet fanns och hur man löser den detaljen... så frågar han om det kommit påskmat från Svensk Cater... haha, hoppsan! så det var alltså det de var som fanns på buren, haha, jösses, men min klantighet löste efter ett samtal och  vi fick det senare under dagen :) så de som jobbar i helgen får lite gottigt i magen ändå  :D

Allt i köket han bli klart och mycket tack vare MAains och mitt goda sammarbete tror jag, vi har ju fantastiskt kul när vi är i köket tillsammans, tur att hon slapp åka tåg! Det var bara städning och disk kvar när hon gick hem vid kl 9 och jag kunde ta det med ro.

Övriga delar av dagen har också varit bra, har handlat och städat inför helgen, känns bra! I morgon blir det en sväng till Ängelholm :D det har varit mycket folk på tåget idag och misstänker att det kan vara endel i morogn också :( men vi hoppas på det bättre!

peace out

Båtdag och tågdag

--2012-04-03 -- 20:19:00--
Igår muntrade jag upp mig själv innan jobbet genom att gå till jobbet och svänga av och stanna till i Frihamnen och kolla på KBV 001 Poseidon + fyra trålare som ligger där. Jag hoppade och studsade av glädje :D
Man kan ju inte bli annat än glad när man kollar på stora båtar. 


Tor-Ön och Tor-Land :D Fina trålare det där :D
Även Bristol fick vara med på bild, nedan syns Polar


Dock var jag inte kompis med kaffemaskinen på jobbet igår, hade velat kasta ut den genom porten men är för klen. Den gjorde allt den kunde för att gå emot mig. Var lite sur när jag gick hem. Som tur var ringde Annelie och tyckte jag skulle komma på kaffe och det blev mycket bra, fick lite grönt till akvariet också :D   Jag fick försenat födelsedagspaket på posten också, innehöll två intressanta böcker som jag ska läsa och slappa med sen. En om akvarier vilket är mycket bra för jag vill ju mina kära fiskar det bästa :D  och en som heter "Snacka snyggt", en bok om retorik och det ska bli spännande att lära sig mer om.

Idag har varit en bra jobbdag också! Började snacka med en kul gubbe i Båstad och han berättade massor om sitt liv och resor han gjort. Han skulle fylla 80 snart och vinkade av sin fru som skulle till London. Han verkade vara en fin männsika, väldigt trevlig att prata med.

Sov dåligt förra natten så blir en tidig kväll idag. Ska upp tidigt i morgon :)

peace out

Lång dag

--2012-04-01 -- 22:18:46--
Nu är jag helt slut i kroppen efter en lång dag. Tänkte sätta mig och varva ner framför tv:n men det gick ju åt skogen då det bara är trökigt skit på den... suck! 

Trots tröttheten är jag på bra humör känner jag, jag skrattar fortfarande åt bästa aprilskämtet idag!!! Synd jag inte var på det tåget, har alltså bara "hört" det genom en facebookstatus :D  Jag själv har dock inte blivit lurad eller lurat någon, nästan att jag glömt av att det är 1:a april. 

Det har regnat i Ängelholm idag och blåst endel så det blev inte som jag tänkt när jag kom dit... att sitta i solen och ha det gott alltså, det var sol i Götet men söderut var det kasst! synd...   hoppas det är fint väder i morgon för då cyklar jag lite tidigare till jobbet och svänger förbi kajen där KBV Poseidon 001 ligger, det ligger även fyra trålare där nu så hoppas de inte drar ut till sjöss ikväll... då kan jag kolla på dem också :D då blir jag positivt laddad inför arbetet :) ska vara i packen i morgon vilket jag ser fram mot! 

peace out


RSS 2.0