Heldag inomhus och nya kunskaper

--2014-04-29 -- 20:22:00--
Ja, solen har strålat hela dagen liksom jag. Har dock inte ängnat mer än cirka 10 minuter av min 12-timmars arbetsdag till att andas frisk luft, varit inomhus nästan hela tiden, det var när jag skulle gå ut med Tågab:s beställning som jag fick lite solvärme på mig.  Jag skulle egentligen bara jobbat 5-11 men så ringde bossen igår och sa att Jessica fastnat i Egypten och inte kom hem igår som planerat från semestern så jag fick mer än gärna ta hennes pass. Det är väl bara å köra järnet tänkte jag, har ju trots allt fått tillbringa en dag på vattnet (kommer leva glatt på söndagens äventyr länge) så jag kände att det var okej. Kändes dock som att allt tog väldigt tid... men jag han klart med allt så inget och bekymra sig över.

Jag har också intagit mer kunskap till min hjärna idag, mycket roligt. En ny syssla på arbetet har jag fått. Jag har fått bli "nya Nils"  :-D   Min kollega Nils är den som fixar vagnarna när de är trasiga och så, skruvar och har sig för att de ska fungera. Det är framförallt bromsarna som blir dåliga snabbt. Nils har ju tyvärr börjat plugga och jobbar inte så mycket längre och har inte tid att titta förbi för vagn-fix och nu har det samlats många vagnar med dåliga bromsar vilket är obra. Trasig broms = ej gå omkring i tåget (av säkerhetsskäl) = sämre service = väldigt obra. Så bossen ringde på dagen och frågade om jag kunde försöka fixa. Så jag satt där och pulade och skruvade och grejade hela eftermiddagen, blev tajt med tid för jag hade ju allt annat också som skulle göras men det löste sig :-)  mycket nöjd över dagens insats! Klapp på axeln till mig :-)

Fick ju lite mer sol när jag cyklade till gymmet och sen hem också. Dödade armarna på gymmet och kom på efteråt att det kanske var dumt då jag har tågpass i morgon och ska dra runt på serveringsvagnen hela dagen... hmmm... vilken nitlott, å andra sidan blir jag stark så kommande tågpass framöver kanske vagnen bara flyger upp för trapporna ;-)  vem vet.

Bara två arbetsdagar kvar innan jag får ankomma mitt paradis Smögen igen. Längtar!

peace out

En heldag med Svitzer Gaia

--2014-04-27 -- 21:10:00--
Idag har varit den bästa dagen på länge må jag säga. Jag har varit med på Svitzer Gaia en heldag med bogsering av det största båtarna jag minsann har sett, ja bortsett från Maersk men de räknas inte. De har jag ju inte sett på nära håll heller. Nu var vi ju precis intill och det var helhäftigt!  Jag liksom dansar fram så här efteråt :-D


Klockan halv elva var jag på plats och innan avgång så fick jag se en fraktbåt köra förbi och en tanker lägga till. Var lite uppe i varv så minns inte vilka de var men de är fångade på bild i alla fall :-D


Då lämnar vi Nya Varvet och sätter fart ut för att bogsera stora granna damer :-D


Älvsborgs fästning till höger


Här kommer Sparto, dagens första dam. 249x44 meter och en dödvikt på 114549 ton

Matrosen Magnus gör sig redo


Svitzer Geo är i bak och hjälper till vi är näst längst fram.

Kapten Daniel puttar lite... trevligt att stirra in i en vägg av plåt, jag tycker ju självklart detta är helballt!


Tross till Sparto

På andra sidan låg Genmar Kara G som skulle ut från kaj och lämna Göteborg för denna gång. Svitzer Oden posar lite snyggt bakom tjockisarnaGenmar Kara G en ännu större fröken, 274x48 meter 150296 ton
 


Det är högt upp till matrosen :-D  sjukt coolt att vara så nära. Jag är ju helt lycklig, kommer leva länge på detta!Hejdå Genmar Kara G! :-DVi tuffar in mot Hjärtholmen och väntar på dagens sista jobb, Nansen Spirit. Daniel kör softisstilen ;-)


Nansen Spirit på ingångNansen Spirit, 249x44 meter, 109239 ton
 
 

 Och efter detta var allt klart och vi kör in mot Nya Varvet igen. Det har ju varit en helt fantastiskt bra dag och vädret har varit kanon och sällskapet kanon och ja, bara allt har varit så bra! Helt galet, jag kommer hoppa och studsa fram i veckor efter detta :-D

Dessutom kommer jag sova gott efter denna händelserika dag.

peace out

 

Hamnstaden påväg mot havets djup

--2014-04-25 -- 10:09:38--
Ja, det känns som att hamnstaden Göteborg gått på grund och läcker och inga pumpar i världen är kapabla att hålla henne flytande, vi sjunker sakta men säkert mot djupet och att i senare tid bärga vraket är nog bara en dröm som Jag och många andra får fortsätta att drömma.

Jag har bara varit med en kort tid i denna hamnstad, till sommaren 6 år och det lilla som är kvar av hamnstaden är alltså påväg bort.  I går kom beskedet att varvet lägs ned, ett väldigt sorgligt besked. Det har också länge varit tal om att flytta Stena Lines terminaler.  Nya Göta Älvbron som planeras har första ritningen visat att den blir lägre än den gamla vilket kommer medföra att vissa fraktbåtar inte kommer kunna gå upp mot Värnen.

Inget är helt klart än men som det ser ut nu så ser det inte ljust ut. Hamnstaden är påväg ner mot mörkret i havets djup för sista vilan.

EBN Batuta och aktern på Stena Saga vid Cityvarvet för några veckor sedan, en vacker syn.


Jag fortsätter hoppas för att hamnstaden hålls flytande länge till. Man kan alltid leva på hoppet.

peace out
 

Nedstämd och ledsam dag :-(

--2014-04-24 -- 20:17:14--
Ja, jag blev fasktiskt lite deppig när beskedet kom om att varvet ska läggas ned här i Göteborg. Känns jättetråkigt. Det är bara väldigt deppig känsla jag har och känner inte lust till något, det blev en sån dag då man försöker men det går inte att bli glad.

Bild från Expressen

Läs från tidningar
Göteborgsposten
Expressen


Ett klipp på SR P4


Ja, jag är inte glad.

peace out

Bogserarkväll

--2014-04-22 -- 21:32:53--
På den sena eftermiddagen efter tentaskrivning, promenad längst älven, fika och tjöt med bästa Lisa så begav jag mig till andra sidan älven och bort mot nya varvet där den granna bredrövade damen Svitzer Gaia så fint låg vid kaj. Vi får väl typ kalla det studiebesök eller nått sånt. Förbenat roligt var det!  Befälhavare Daniel har lärt mig allt om bogsering och båtar, så mycket att min hjärna kanske typ kommer ihåg hälften. Blev massor med tjöt och visning och kaffe. Ojojoj vad jag trivdes bra!  Han sålde in det bra, nu har nog att jobba på bogserbåt nästan konkurrerat ut min dröm om att vara på bunkerbåt...hmmm, nästan i alla fall :-)

Det blev även lite båtspaning tidigare på dagen. Stella Lyra lämnade Cityvarvet och Stena Scanrail lämnade som vanligt Frihamnen strax innan ett. Kollade även till Bit Oktania som ligger i dockan. Så två Tarbit-båtar idag, mycket trevligt! Sedan när jag var vid Nya Varvet och skulle gå ombord på Gaia så kom Fox Luna och åkte förbi så fick ju fånga henne på bild också då hon ju är en favorit.

Stella Lyra


Stena Scanrail


Bit OktaniaFox Luna
Sen kommer vi till själva bogserbåtsbiten. Fantastiskt kul! Det här kan jag vara munter över hur länge som helst!

Svitzer Gaia

Svitzer Oden

Kapten Daniels plats med blick förut. Framför ligger bogserbåten Bonden


 
 
 
Akterut


 
 
 
Ja det var ju ett fantastikt avslut på denna dag. Ser fram mot ett till besök som jag hoppas inte om allt för lång tid :-D

peace out
 
 

 
 

Låååång tågdag

--2014-04-21 -- 20:25:20--
Ja, dagens tågdag var kaos. Kankse mest kaos i min hjärna. Det blev missat tåg och tappade skor och lång väntan och förvirrade svar till resenärer och ja, listan kan göras lång. Slutade 2 timmar senare än jag skulle gjort. Jösses. Tur det är över nu.
Börjar få båtabstinens också, i Varberg ser man ju bara master och skorstenar på de båtar som är i hamnen och hade otur att inga båtar åkte under bron heller när jag gick till och från jobbet. Får hoppas det kommer några när jag är på Lindholmen i morgon, om inte annat får jag titta till Scanrail när den åker förbi vid lunchen efter tentan.

Eftersom jag fick sitta en timme extra i Båstad idag så passade jag på att dokumentera frillan lite.Mycket nöjd över dagens frisyr. 


Eftersom jag satt i Båstad en timme extra idag så passade jag på att kolla på utsikten också, man ser ju havet där uppifrån åsen, syns lite kasst på bilden för det var lite disigt. Vid stationen var det dock klart och fint och varmt. Njöt litegrann :-D

Trött Elinoris hasar sig mot sängen och laddar med sömn inför morgondagens tenta i ljus och ljud.

peace out

Solig dag på arbetet

--2014-04-19 -- 19:49:42--
Kanondag på jobbet. Solen strålade och alla resenärer var så glada! Tror att vädret hjälper till lite när det gäller humöret på resenärerna, både jag och tågvärden på andra vändan var förvånade haha, trots massor md barnvagnar och bagage så var alla glada och hjälpsamma, hur kul som helst!  Jag ahr haft det stora leendet i fejjan hela dagen och varit jätteglad, så skönt att känna sig glad :-)

Efter första vändan satte Emelie och Jag oss i solen och käkade lunch. Hur gött som helst! Vi kände att man får passa på när man får chansen, dessutom passade jag på att njuta av solen varje kort stund vi stannade till på stationer, alldeles varm i fejset nu och är lite rosig om kinderna :-)  härligt med sommaraktigt väder :-)


Glada Jag med lunchmackan i högsta hugg :-D 
 
For till gymmet efter jobbet och dödade armarna lite, gött! Väldigt lite folk också så hade nästan hela gymmet för mig själv :-D  Jag känner mig för närvarande full av glädje och ser fram mot morgondagen. Hoppas jag slipper åka tåg (har jour 6-9) och kan njuta lite av solen. :-D

peace out

Alla de fina fiskebåtarna samlade

--2014-04-18 -- 17:56:00--
Jipppiii alla fiskebåtarna är hemma :-D även de har påskledigt verkar det som :-)  Det är Torland, Tor-Ön, Bristol, Ceton och Ginneton. Ja vi skymtar lite KBV 001 Poseidon också allra längst bort, hon ligger åter på sin plats efter att ha varit vid Cityvarvet ett tag.Dagens fokus fick bli GG207 Torland eftersom hon har platsen längst fram. Så fina så! Blev mycket glad trots att lite dåligt väder var på väg och mörka moln tonade upp sig.

Tyckte det var så kul att Ceton och Ginneton låg bredvid varandra så att man bättre kan se storleksskillnaden. Synd det är staket på andra sidan vattnet annars hade det blivit en ännu tydligare bild. Ginneton syns knappt alls, Ceton är en riktig bamsing till fiskebåt, skulle dock vilja se de där nya enorma som kommer till Skagen då och då... Gitte Henning och Eros till exempel, får se till att ta en tripp tid någon gång, hade varit kul att se :-)


De granna damernas rumpor :-) liten och storMycket trevligt att åter hälsa på de fina fiskdamerna. Man får passa på när man får chansen :-)

peace out

 

Oljarens bak

--2014-04-17 -- 19:21:38--
Efter dagens arbete som slutade strax innan 10 i stället för 11, hade helt kollat fel på schemat så det var ju en trevlig överraskning så spatserade jag till gymmet för lite mord av muskler, gjorde bl a armhävningar så jag knappt kan lyfta armarna nu ikväll... det var gott, har så mycket energi så jag håller på att krevera!  Efter allt detta hade Lisa och Jag planerat att plugga, colreg-tenta på tisdag för min del och Lisa ska göra en del i navigationen. På väg över älven med Älv-Vira såg jag minsann att bunkerbåten Oljaren var klar med AidaCara, började småhoppa där på däck och hoppas att jag skulle hinna ut på piren för en bild. Tyvärr var det ju just denna gång som det skulle ta lite extra lång tid att lägga till där på Lindholmen, blåste en hel del så det blev lite göra om göra rätt för den kära skepparn, tredje gången gillt blev det. Detta innebar ju då att jag inte riktigt han ut på piren så jag fick bara se Oljaren passera på håll och sedan från älvkanten studera hennes granna bakdel. Jaja, så kan det bli :-)  Det blev mest prat för min och Lisas del men lite plugg också, tror jag har koll på alla mistsignaler nu, känns bra. I morgon ska jag sitta och läsa på lanternor så jag ser röda, gröna, vita och gula prickar så fort jag blundar! :-) känns bra inför tentan än så länge, några grejer jag är osäker på men ska försöka reda ut dem.

peace out

Tågåk och mys med Ville

--2014-04-15 -- 20:25:58--
Kanondag på tåget idag, massor med härliga människor, alla var väldigt glada. Solen har strålat hela dagen och även jag är en mycket munter tös.

Jag råkar ju vara lite tågnörd också, eller loknörd kanske man ska kalla det. Det är mindre nu än det varit förut men lite finns det kvar, nu är det ju bara båtar som gäller. Även om jag inte jobbar på SJ så kunde jag inte låta bli att ta en bild på deras tåg, är lite svag för Rc-loken, favoriten bland ellok, eller kanske passagerartrafiken kan man säga... godståg är ju klart coolast och allra mest gillar jag ju dieselloken Td och T44. Jag hade tur i morse när jag promenerade till jobbet att se godståget som går ut mot hamnen, gångvägen går längst med spåren och vid halv fem på morgonen passerar det alltid ett godståg, lite för mörkt än så länge för att få bild på dock.Eftersom jag åkte pass till Halmstad så passade jag på att plugga lite, en vecka till ljud/ljus-tenta :-) fick tips om en app till telefonen också, sjukt bra så nu kan jag plugga Colreg hela tiden även om jag inte har boken med mig :-)

Mitt tåg ankommer till Halmstad som jag ska vända åter med till Göteborg :-)  någon tyckte den grå färgen var tråkig och pimpade det lite.En glad Elinor säljer kaffe och smörgåsar till dagens glada resenärer :-D
Efter jobbet var jag på läkarbesök som gick lysande så nu är jag ytterligare ett steg närmare att bli Sjöman, frisk och kry :-D  efter det for jag hem till Amelie och vi delade ett paket kakor och drack kaffe, myste med lillen Ossian som växt en hel del på bara en vecka. Jag gosade massor med käraste bävern. Ville von Bus var mycket glad i dag. Vi hade dragkamp om apan innan han slaktade den totalt...
 

 
Mycket nöjd med min dag! Solen gör nog att man mår lite bättre och är piggare tror jag. Gött!

Peace out

Fixa med frillan

--2014-04-14 -- 20:13:32--
Köpte lite fler accessoarer för ett tag sedan att ha i håret och fick en önskan av hon som har webshopen att visa hur jag använde dem. Jag hade lite långsamt när jag kom hem från gymmet så fixade lite, svåraste biten är ju att försöka fånga det på bild speciellt med mobilen men lyckades väl något sådär efter ett tag...

Scarfen och blommorna är köpta hos Johannas Rockabilly mycket trevlig sida och bra priser :-)

På jobbet har jag i princip alltid rosor i håret, när jag är på tåget alltså, matchar uniformen bäst, vet dessutom inte om jag får ha scarf eller bandana till den så lika bra att inte ha det.
På alla hjärtans dag hade jag hjärtformad frilla  kolla in här
Skoj att pyssla lite ibland nu när man äntligen har lite längre hår :-)


peace out

Bitflower och lite Colreg

--2014-04-14 -- 16:16:11--
Då är halva delen av Colreg avklarat! JIPPIIII  muntligt förhör idag, man ska ha 100% på den skriftliga tentan men om man om man nästan klarade 100% så kan man bil kallad till muntligt förhör och på så vis bli godkänd. Jag hade 36,5/38 poäng så jag fick då muntligt  (tror han hade gränsen på 36), det var en trevlig stund med Björn och de två andra studenterna, kändes nervöst innan men gick fint :-)  nu är det en vecka kvar tills jag ska skriva andra delen, ljud & ljus, för den gick det inte lika bra på så den får jag skriva om. Ska plugga järnet nu denna vecka!

På väg från skolan och till gymmet stannade jag till vid SVT-huset för att titta till Bitflower som ligger där. Hon kom ju i fredags så fick se lite av henne då och nu låg hon så lägligt att man kunde studera henne på lite närmare håll och då är det ju bara att passa på :-)

Mycket tjusig :-D som jag tidigare nämnt så tillhör hon Tarbit Shipping från Skärhamn. Hon är 115x17 meter och fraktar asfalt, olja och kemikalier. Alltid trevligt med besöka av sådana här granna damer och speciellt när det är från något rederi i närheten som man känner till och som har svensk flagg kvar på några av sina båtar.


peace out

Ekfjord, Stena Saga, Svitzer Geo

--2014-04-11 -- 17:57:07--
När jag återkom till Göteborg efter sista jobbsvängen så sken solen fantastiskt och jo, det gjorde nog att humöret blev aningens bättre. Ännu mer perfekt blev det när jag såg att Bitflower var på väg in mot Cityvarvet. Trodde jag skulle missa henne men precis när jag klev på Skarven mot Lindholmen så kom hon och började lägga till. Tog denna "omväg" eftersom vädret blev så bra som det blev med dagen och jag inte kollat till Ekfjord i dockan än.

Stena Saga höll på att förberedas för att få komma ut ur stora dockan efter en tids ompyssling. Eftersom det stod att lots skulle borda klockan 11 så tänkte jag att hon redan skulle vara ute när jag väl slutat jobba men hon låg kvar men väggarna på dockan var nere och bogserbåten Svitzer Geo ankom när jag stod och tittade där på Lindholmen. Än så länge ligger hon kvar så tur jag inte stod och väntade länge :)


Bitflower tillhör Tarbit Shipping från Skärhamn


Stena Saga och Ekfjord i varsin docka.Bogserbåten Svitzer Geo kommer för att hjälpa Stena Saga ut ur dockanEkfjord 134x24 meterMycket trevlig båtspaning!

Humöret har gått åt det bättre hållet och blev ytterligare lite bättre efter att ha lyft skrot på gymmet. Nu väntas två lediga helgdagar att muntra upp och vila sig lite på och på måndag har jag munta i Colreg väjningsregler... jippiii... så blir ju att plugga lite inför det också :-)


peace out

Bristol och Ceton

--2014-04-10 -- 20:17:21--
Liten och stor i Frihamnen, Göteborg. GG229 Bristol och S205 Ceton är hemma och ligger förtöjda så fint i Frihamnen. Jag har varit på riktigt dåligt humör idag så tänkte att det skulle bli bättre med en tripp dit efter jobbet och titta till dem. Lite gladare blev jag väl för stunden i alla fall, går ju inte stå nära sådana fina båtar utan att le liksom. Tyvärr försvann det när jag gick därifrån och de kom utom synhåll, jaja, tur bitterhet går över.

S205 Ceton 63x12 meteroch GG229 Bristol44x10 meter

Mycket tjusig dam må jag säga!

 
Längesen jag såg Bristol faktiskt också mycket fin :-)


Så fina så!

Kanske får ta vägen om Lindholmen och kolla in Ekfjord som ligger i dockan och blir ompysslad i morgon efter jobbet. Jobbar lite tokigt så kommer missa lite ankomster, synd, tur det kommer fler!

peace out

peace out

I skogen med Ville von Bus

--2014-04-07 -- 22:33:24--
Idag fick det bli besök hos Ville von Bus. Det behövs en dos Ville och Amelie samt bebismys lite då och då. JAg var ledig från jobbet så efter en förmiddag med tvätt och en promenad i dimman som låg tät, tog jag min räzer-cykel och trampade mot Tuve. Det fick bli massor med mys med herr Bäver, han var extra kelig och glad. Ossian fick köra ett träningspass i baby-gymmet, han blir en månad nu, tiden går fort och han växer så det knakar, blev soffmys med honom också.

I gymmet, vi kommer kunna springa ikapp sen för jösses vad benen gick på honom. Sköldpaddan som hänger där fick han av mig idag :-)

Herr BäverMys i soffan :-D
 
 
Sedan begav vi oss ut för skogspromenad, dimman hade lättat och solen strålade. Amelie tog Ossian i bärselen för att kunna gå bättre över stock och sten, jag tog herr Bäver och han fick mestadels springa lös i skogen. Han passade på att hoppa i alla vattenpölar han kunde hitta.

Precis badat i de goaste lerpölarna
 
Mmmmm, rullar i gräset och blir kliad på magen av Tant Elinor, gött!Plötslig kommer han på att han ska resa sig och ruska på sig så jag får ju hoppa undan, lera och vatten stänker överallt och jag gör mitt bästa för att bli missad av allt. Amelie fångar ögonblicket. Nöjd Ville von Bus! Mindre nöjd Tant Elinor!
 
Mycket bra dag med mina käraste. Avslutade med mord av muskler på gymmet, gött! I morgon ska jag vara kaffetant på tåget hela dagen, hoppas på glada resenärer, om inte annat får jag försöka få dem glada :-D

peace out

peace out

Mitt paradis

--2014-04-06 -- 20:27:42--

Det spelar ingen roll hur vädret är, Smögen är och kommer alltid vara mitt paradis. Tog en morgonpromenad i går lördag ut på Sandön och trots att det var molning var det fantastiskt.  Längtar tills jag är där på heltid!


 
Det blev två fantastiska dagar! Massor med energi påfyllt! I morgon blir det snack med Transportstyrelsen och ansökan av intyg och sedan boka tid för läkarbesök. Fler steg närmare att bli sjöman :-)

peace out

Soten på Smögenvarvet

--2014-04-04 -- 17:19:00--
Finaste Soten blir ompysslad och fin på Smögenvarvet :-) Göran och Johan jobbar på. Jag och Hanna kom förbi lagom till kaffet. Blev en trevlig pratstund och bestämt att min första dag ombord blir om en månad, så spännande det ska bli! Tror det kommer bli bra, nog är jag nervös men Jag gör alltid mitt bästa och det hoppas jag räcker till :-) Tror sommaren kommer bli mycket bra och lärorik :-)peace out

Utflykt Björkö

--2014-04-04 -- 10:29:46--
I går tog jag och Lisa en tripp till Björkö. Vi hade tänkt ta oss till Grötö men missade båten precis och så var det två timmar till nästa så vi gick till hamen på Björkö i stället och åt glass och sedan promenerade vi. Avslutade med pizza.

Solen strålade hela tiden och det var riktigt gött! :D


På färjan ut till Björkö, fick åka med Vivi denna gång :-PPrecis ätit glass och njuter av solenSynd bilden blev kass men det här är Tristan, en fiskebåt hemmahörande på Rörö. Min klasskamrat Anders jobbar på den. Kul att se den i verkligheten :-)Sedan tuffade den snygga tankern Ängön förbi när vi käkade pizza. Tillhör Sirius rederi från Donsö.
 
Mycket trevlig utflyktsdag och denna gång lyckades vi ju pricka in solen också :-) 

Nu drar jag till Smögen två dagar och har det bra :-D

peace out


RSS 2.0