EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-04-29
20:22:00

Heldag inomhus och nya kunskaper

Ja, solen har strålat hela dagen liksom jag. Har dock inte ängnat mer än cirka 10 minuter av min 12-timmars arbetsdag till att andas frisk luft, varit inomhus nästan hela tiden, det var när jag skulle gå ut med Tågab:s beställning som jag fick lite solvärme på mig.  Jag skulle egentligen bara jobbat 5-11 men så ringde bossen igår och sa att Jessica fastnat i Egypten och inte kom hem igår som planerat från semestern så jag fick mer än gärna ta hennes pass. Det är väl bara å köra järnet tänkte jag, har ju trots allt fått tillbringa en dag på vattnet (kommer leva glatt på söndagens äventyr länge) så jag kände att det var okej. Kändes dock som att allt tog väldigt tid... men jag han klart med allt så inget och bekymra sig över.

Jag har också intagit mer kunskap till min hjärna idag, mycket roligt. En ny syssla på arbetet har jag fått. Jag har fått bli "nya Nils"  :-D   Min kollega Nils är den som fixar vagnarna när de är trasiga och så, skruvar och har sig för att de ska fungera. Det är framförallt bromsarna som blir dåliga snabbt. Nils har ju tyvärr börjat plugga och jobbar inte så mycket längre och har inte tid att titta förbi för vagn-fix och nu har det samlats många vagnar med dåliga bromsar vilket är obra. Trasig broms = ej gå omkring i tåget (av säkerhetsskäl) = sämre service = väldigt obra. Så bossen ringde på dagen och frågade om jag kunde försöka fixa. Så jag satt där och pulade och skruvade och grejade hela eftermiddagen, blev tajt med tid för jag hade ju allt annat också som skulle göras men det löste sig :-)  mycket nöjd över dagens insats! Klapp på axeln till mig :-)

Fick ju lite mer sol när jag cyklade till gymmet och sen hem också. Dödade armarna på gymmet och kom på efteråt att det kanske var dumt då jag har tågpass i morgon och ska dra runt på serveringsvagnen hela dagen... hmmm... vilken nitlott, å andra sidan blir jag stark så kommande tågpass framöver kanske vagnen bara flyger upp för trapporna ;-)  vem vet.

Bara två arbetsdagar kvar innan jag får ankomma mitt paradis Smögen igen. Längtar!

peace out
2014-04-27
21:10:00

En heldag med Svitzer Gaia

Idag har varit den bästa dagen på länge må jag säga. Jag har varit med på Svitzer Gaia en heldag med bogsering av det största båtarna jag minsann har sett, ja bortsett från Maersk men de räknas inte. De har jag ju inte sett på nära håll heller. Nu var vi ju precis intill och det var helhäftigt!  Jag liksom dansar fram så här efteråt :-D


Klockan halv elva var jag på plats och innan avgång så fick jag se en fraktbåt köra förbi och en tanker lägga till. Var lite uppe i varv så minns inte vilka de var men de är fångade på bild i alla fall :-D


Då lämnar vi Nya Varvet och sätter fart ut för att bogsera stora granna damer :-D


Älvsborgs fästning till höger


Här kommer Sparto, dagens första dam. 249x44 meter och en dödvikt på 114549 ton

Matrosen Magnus gör sig redo


Svitzer Geo är i bak och hjälper till vi är näst längst fram.

Kapten Daniel puttar lite... trevligt att stirra in i en vägg av plåt, jag tycker ju självklart detta är helballt!


Tross till Sparto

På andra sidan låg Genmar Kara G som skulle ut från kaj och lämna Göteborg för denna gång. Svitzer Oden posar lite snyggt bakom tjockisarnaGenmar Kara G en ännu större fröken, 274x48 meter 150296 ton
 


Det är högt upp till matrosen :-D  sjukt coolt att vara så nära. Jag är ju helt lycklig, kommer leva länge på detta!Hejdå Genmar Kara G! :-DVi tuffar in mot Hjärtholmen och väntar på dagens sista jobb, Nansen Spirit. Daniel kör softisstilen ;-)


Nansen Spirit på ingångNansen Spirit, 249x44 meter, 109239 ton
 
 

 Och efter detta var allt klart och vi kör in mot Nya Varvet igen. Det har ju varit en helt fantastiskt bra dag och vädret har varit kanon och sällskapet kanon och ja, bara allt har varit så bra! Helt galet, jag kommer hoppa och studsa fram i veckor efter detta :-D

Dessutom kommer jag sova gott efter denna händelserika dag.

peace out

 
2014-04-25
10:09:38

Hamnstaden påväg mot havets djup

Ja, det känns som att hamnstaden Göteborg gått på grund och läcker och inga pumpar i världen är kapabla att hålla henne flytande, vi sjunker sakta men säkert mot djupet och att i senare tid bärga vraket är nog bara en dröm som Jag och många andra får fortsätta att drömma.

Jag har bara varit med en kort tid i denna hamnstad, till sommaren 6 år och det lilla som är kvar av hamnstaden är alltså påväg bort.  I går kom beskedet att varvet lägs ned, ett väldigt sorgligt besked. Det har också länge varit tal om att flytta Stena Lines terminaler.  Nya Göta Älvbron som planeras har första ritningen visat att den blir lägre än den gamla vilket kommer medföra att vissa fraktbåtar inte kommer kunna gå upp mot Värnen.

Inget är helt klart än men som det ser ut nu så ser det inte ljust ut. Hamnstaden är påväg ner mot mörkret i havets djup för sista vilan.

EBN Batuta och aktern på Stena Saga vid Cityvarvet för några veckor sedan, en vacker syn.


Jag fortsätter hoppas för att hamnstaden hålls flytande länge till. Man kan alltid leva på hoppet.

peace out