EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-05-22
14:03:34

Göteborgsvarvet 2016

Dagen efter... Kroppen uppskattar soffan!

Loppet var väldigt roligt! Tyngre än jag väntat mig men envisheten höll ett gott tempo. De var tredje gången jag sprang Varvet men senast var 2010 och 2011. Tränat mer än jag gjorde för de andra två och det gav resultat.  11 minuter bättre än 2011 års resultat och 22 minuter bättre än första gången jag sprang 2010 :-)

Målet var att komma under 2 timmar men det gick inte riktigt.  Är jättenöjd ändå med tiden 02:03:05 :-D


Skärmdump från min gps

Sista kilometern var riktigt seg. Insåg vid 17-18 km att jag inte skulle klara 2 timmar så tror jag segade till lite då :-) 

Årets medalj är väldigt fin :-)

Är väldigt sugen på att springa marathon också men funderar om jag ska köra Varvet nästa år och marathon 2018, lite att fundera på. Ett marathon innan jag fyller 30 ska jag ordna i alla fall :-)

Peace out 
2016-05-18
19:17:26

Solhöjd och amerikansk fotboll

Tänk vad mycket bättre allt känns när solen skiner och man känner att våren är här på riktigt! Det är ljust på morgonen när man stiger upp trots att det inte gått så många timmar av dygnet än. Underbart!

Vi har övat massor i skolan på att ta solhöjd med sextant. Det är klurigt! Vi har ju ingen horisont att mäta mot (som man ska) så vi har en tallrik med sirap som vi så ska hitta reflektionen av solen i och då få fram vinkeln, på så sett får man sin position. Att vi har sirap är för att det är trögflytande och det blir inte krusningar på ytan. Jag kom som närmast 3,5 sjömil från skolans position, ungefär 6,5 kilometer... helt ok men jag hade gärna lyckats bättre! Hoppas jag kommer på någon båt någongång som har sextant ombord så jag kan prova på riktigt! Det är inte så vanligt längre eftersom man har annan utrustning ombord som visar position.

Åkte med Älvsnabben häromdagen också och så här ser det ut när torrdockan är borta.Har inte tittat på det innan så det var intressant att se.


I söndags spelade Göteborg Marvels damer hemmamatch på Backavallen. De spelade mot Örebro och resultatet blev vinst till bortalaget. Jag bor precis vid planen så lätt att gå och titta. Jag var på deras allra första match förra året och har inte hunnit gå på fler sedan dess så det var roligt att se deras väldiga förbättring sedan sist. Laget har inte funnits så länge, de bildades 2014 och spelade sina allra första matcher förra året. Jag börjar förstå lite av amerikansk fotboll i alla fall. Sjukt kul att kolla på! Är sugen på att spela själv men måste inse att tiden inte räcker till, ibland vill man helt enkelt för mycket :-( 
På lördag springer jag Göteborgsvarvet så då får jag se om min träning har gjort några underverk. Satsar på att springa under 2 timmar, det är det målet jag haft sen jag anmälde mig förra året så det håller jag fast vid, tror det kommer gå :-) Jag har märkt att jag ser helt annorlunda på löpning nu än vad jag gjort innan och jag tycker det är superkul!

peace out
2016-05-10
16:58:00

Flytdocka och terräng

Treje gången gillt gällde även för flytockan som nu är påväg till Frankrike. Bogserbåtar har varit här i Göteborg vid två tillfällen innan men vädret har inte varit på det bästa humöret så de har fått åka hem igen utan flytdocka på släp. Så i fredags hände det, bogserbåten Carlo Magno fick ta den på släp och en vecka beräknas det ta att få den till Dunkerque i Frankrike där dess nya hemma ska bli. Hoppas den får docka många fartyg där.

Jag hade gäster denna dag så hade inte räknat med att hinna se något av när dockan transporterades bort från Göteborg. Det kröp lite i kroppen eftersom att det var hela fyra bogserbåtar som var kopplade när den skulle ut genom hamninloppet. Svitzer Oden och Bob kopplade i fören och Svitzer Gaia och Svitzer Geo i aktern. Synd tänkte jag men hade ändå tur att många andra var på plats och både filmade och tog bilder.

När mina gäster gått kollade jag var de befann sig och då hade de inte kommit längre än Älvsborgsbron så jag kastade mig iväg mot bussen och lyckades få en skymt från Älvsborgsbron ändå. Så glad! Jobbig löptur uppför bron dock men kanske bra uppvärmning inför gbg-varvet haha.

En flytdocka påväg

Stena Jutlandica passerade under bron också när jag stod där 

Kollade in bunkerbåtarna Oljaren och Pallas Glory också, så snygga så!
 
 
 

Söndagen bjöd på terränglopp. Tuve Trailrun gick av stapeln. Jag hade anmält mig till den långa banan som var 14 kilometer, nervös som attan och lite fundersam hur jag tänkte när jag anmäde mig men det gick bra. Värmen var hysterisk och även backarna! Många toppar att bestiga och några fick jag gå uppför (nästan klättra) när mjölksyran tog över. Väldigt roligt samtidigt som det var väldigt jobbigt. Kom i mål på 1 timme och 43 minuter, hamnade på plats 14 av 36 bland damerna på långa banan, kul! 
Man blir glad när man får medalj :-D
 
Peace out