EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-03-31
18:33:00

EBN Batuta Crude Oil Tanker

EBN Batuta (MT) crude oil tanker vid Cityvarvet Göteborg.
250x44 meter.
Dödvikt: 112679 ton

Jag blev ju alldeles knäsvag när jag skulle hem från jobbet och ser från bussen när jag åker över bron att det ligger en enorm grann dam vid varvet. Jag har ju såklart missat detta, Marinetraffic har krånglat i massor på både dator och telefon så jag har inte haft koll och jag har inte haft mobilnät på telefonen så har varit helt handikappad :-(  men blev ju postitivt överraskad :-D  Jag har aldrig sett en så här stor båt på nära håll, av denna typ alltså. Tanker är det jag vill jobba på i framtiden så tycker det är extra kul nu!  Det fick dock bli en sväng till gymmet först och sedan begav jag mig till Lindholmen, gick längst med staketet med jordens största leende och knäppte massor med bilder. Stod och kollade länge och tittade och såg små människor springa omkring där uppe och fixa :-)   hade också velat vara där.
Jag åkte sedan över med Älvsnabben till Rosenlund och stod där en stund tills båten till Lilla Bommen kom och jag tog den.

Här kommer massor med bilder på EBN Batuta. I dockan ligger Stena Saga och blir ompysslad också. Blev också en bild på Stella Lyra och Clipper Pennant bara för att de är så fina :-D  Nu håller jag alla tummar och tår att jag inte jobbar eller är på vift när den stora tösen ska bogseras ut mot öppna havet igen, vill mer än gärna kolla på det.

 
 
 
 

Dessutom har Jag lagt min framtid på posten idag. En blankett till Chalmers om att börja på Sjökaptensprogrammet till hösten. Väldigt spännnade och ett litet steg närmare min dröm. Hoppas nu bara allt går som det ska och Jag får börja på år 2 till hösten :-)

peace out

2014-03-30
19:57:00

Vårdagar= grill+utflykt

Denna helg har gått i bara positiva tecken. I går hade Jag och min kära vän Robin grillpremiär på Göteborgs bästa utkiksplats. Kom lite fler kollegor också och var med en liten stund. Jättegott med grillat och mycket fint att se solen gå ner. Dock blev det svinkallt när solen försvann så Jag och Robin gick till Halta Lottas och värmde oss. Blev en tidig kväll men mycket trevlig. Ser fram mot när det blir ljust längre och knappt mörkt så man kan sitta och njuta halva nätterna.

Börjar med en bild på vitsipporna jag hittade på min löptur i fredags :-)
 
På utsikten i Göteborg, absolut bästa platsen efter Tångudden!


Precis när Robin och Jag kom dit kändes det som sommar :-D nästan så man bländas av mitt vita skinn, lite solbränna tack! ;-)


Bästa Jag


Robin lika glad som jag över att våren är här :-D


Vi hade det gött i solen :-D
 


Robin fick vara grillmaster,


OMNOMNOM!!!


Solen börjar vandra ner bakom skogen


Kallt som attan när solen gick ner!Vackert ljus över staden.


Som en paus bland naturbilderna och hoppet mellan lördag och söndag så kan man säga att det var dags att putsa fönstren, ja alltså det har varit det ett tag men jag har varit lat. Kan bero på att jag är väldigt pedantisk när det gäller fönsterputsning så det tar lite tid. Tur jag inte har så många fönster :-D
Rent och orent ;-DSå till dagens utflykt. Jag kände att jag ville vara ute hela dagen. Så jag kollade med Magnus om han ville ta en tripp till norra skärgården. Han var ju lätt på så precis när mina fönster var färdigputsade så plingade han på. Det fick bli Björkö idag då varken Jag eller Magnus varit där innan. Mycket fint där ute så vi gick långt ut på klipporna och belönade med årets första glass i hamnen när vi kom tillbaka. Mycket trevligt. Väl på fastlandet kurrade magen lite så det blev (börjar bli tradition) en tur till Lilleby-grillen för en halv-special med räksallad. Förträffligt bra dag!
Vi fick åka med Svanhild :-D

Fina små fiskebåtar i hamnen :-)


 Magnus har med sig super-kameran (avis) :-P
 
 
Så jag är mycket nöjd med min lediga helg! Har hunnit med att lyfta massa skrot på gymmet också. Ser fram mot en ny vecka, räknar ner dagarna till fredag för då far jag till Smögen :-D

peace out
2014-03-29
10:41:00

Tor-Ön anländer Göteborg

I går var en fantastisk dag! Jag fick ju se Tor-Ön anlända till Göteborg. Torland hade kommit tidigare på morgonen såg jag på kartan, låg på sin plats i Frihamnen. Eftersom de brukar hålla ihop så tänkte jag att Tor-Ön kanske också var påväg. Jag blev helt lyrisk när jag såg att hon var strax utanför Vinga då när jag slutade jobba. Jag har ju längtat så efter att se dem köra, höra dunket från maskin, för när jag ska titta på dem annars när de är hemma så ligger de ju still i Frihamnen. Det var så härligt att vädret var så kanonbra som det var. Förra gången stod jag en timme i spöregn och väntade och så såg man knappt henne då det var sån dimma också. Så nu blev jag jätteglad! :D 

Jag bara satt och myste på kajkanten. Filmade och tog bilder i filmen så att säga så det är väl därför bilderna är sämre än vanligt. Så nu kan jag kolla på när Tor-Ön anländer när jag vill :-D filmen finns att se längst ner i detta inlägg.


Tor-Ön och Torland är de finaste fiskebåtarna som finns!

Tor-Ön och Clipper PenanntStrömmabolagets S:t Erik tar sig en provtur i solskenet. Körde in mot Frihamnen, vet inte vad de skulle hitta på. Fina Stena Scanrail syns så fint i bakgrunden också.När jag gick längst kajen kom även Birthe Bres. På varvet ligger Stella Maris fortfarande, tiden för när hon ska lämna dockan flyttas fram hela tiden men hoppas att jag inte jobbar när det är dags, då ska jag dit och titta, hoppas såklart att vädret kommer vara bra också.
 

Film för den nördige, Tor-Ön ankommer till Göteborg
 
Vi två tillfällen hör man mig sucka ''den är så vacker'' och ''hör bara på ljudet'' något i den stilen, fick mig ett gott skratt när jag tittade på detta, dock ville jag ju inte ta bort ljudet helt för då försvinner ju charmen och filmen blir ju väldigt torr å tråkig. Lite skrammel från bygget intill kommer med också men så får det vara. Tyvärr hör man inte maskindunket när hon kör förbi, det har inte lyckats komma med, synd, det är ju en del av charmen.

Det var gårdagens båtspaning och jag är så glad!

peace out