EBN Batuta Crude Oil Tanker

--2014-03-31 -- 18:33:00--
EBN Batuta (MT) crude oil tanker vid Cityvarvet Göteborg.
250x44 meter.
Dödvikt: 112679 ton

Jag blev ju alldeles knäsvag när jag skulle hem från jobbet och ser från bussen när jag åker över bron att det ligger en enorm grann dam vid varvet. Jag har ju såklart missat detta, Marinetraffic har krånglat i massor på både dator och telefon så jag har inte haft koll och jag har inte haft mobilnät på telefonen så har varit helt handikappad :-(  men blev ju postitivt överraskad :-D  Jag har aldrig sett en så här stor båt på nära håll, av denna typ alltså. Tanker är det jag vill jobba på i framtiden så tycker det är extra kul nu!  Det fick dock bli en sväng till gymmet först och sedan begav jag mig till Lindholmen, gick längst med staketet med jordens största leende och knäppte massor med bilder. Stod och kollade länge och tittade och såg små människor springa omkring där uppe och fixa :-)   hade också velat vara där.
Jag åkte sedan över med Älvsnabben till Rosenlund och stod där en stund tills båten till Lilla Bommen kom och jag tog den.

Här kommer massor med bilder på EBN Batuta. I dockan ligger Stena Saga och blir ompysslad också. Blev också en bild på Stella Lyra och Clipper Pennant bara för att de är så fina :-D  Nu håller jag alla tummar och tår att jag inte jobbar eller är på vift när den stora tösen ska bogseras ut mot öppna havet igen, vill mer än gärna kolla på det.

 
 
 
 

Dessutom har Jag lagt min framtid på posten idag. En blankett till Chalmers om att börja på Sjökaptensprogrammet till hösten. Väldigt spännnade och ett litet steg närmare min dröm. Hoppas nu bara allt går som det ska och Jag får börja på år 2 till hösten :-)

peace out


Vårdagar= grill+utflykt

--2014-03-30 -- 19:57:00--
Denna helg har gått i bara positiva tecken. I går hade Jag och min kära vän Robin grillpremiär på Göteborgs bästa utkiksplats. Kom lite fler kollegor också och var med en liten stund. Jättegott med grillat och mycket fint att se solen gå ner. Dock blev det svinkallt när solen försvann så Jag och Robin gick till Halta Lottas och värmde oss. Blev en tidig kväll men mycket trevlig. Ser fram mot när det blir ljust längre och knappt mörkt så man kan sitta och njuta halva nätterna.

Börjar med en bild på vitsipporna jag hittade på min löptur i fredags :-)
 
På utsikten i Göteborg, absolut bästa platsen efter Tångudden!


Precis när Robin och Jag kom dit kändes det som sommar :-D nästan så man bländas av mitt vita skinn, lite solbränna tack! ;-)


Bästa Jag


Robin lika glad som jag över att våren är här :-D


Vi hade det gött i solen :-D
 


Robin fick vara grillmaster,


OMNOMNOM!!!


Solen börjar vandra ner bakom skogen


Kallt som attan när solen gick ner!Vackert ljus över staden.


Som en paus bland naturbilderna och hoppet mellan lördag och söndag så kan man säga att det var dags att putsa fönstren, ja alltså det har varit det ett tag men jag har varit lat. Kan bero på att jag är väldigt pedantisk när det gäller fönsterputsning så det tar lite tid. Tur jag inte har så många fönster :-D
Rent och orent ;-DSå till dagens utflykt. Jag kände att jag ville vara ute hela dagen. Så jag kollade med Magnus om han ville ta en tripp till norra skärgården. Han var ju lätt på så precis när mina fönster var färdigputsade så plingade han på. Det fick bli Björkö idag då varken Jag eller Magnus varit där innan. Mycket fint där ute så vi gick långt ut på klipporna och belönade med årets första glass i hamnen när vi kom tillbaka. Mycket trevligt. Väl på fastlandet kurrade magen lite så det blev (börjar bli tradition) en tur till Lilleby-grillen för en halv-special med räksallad. Förträffligt bra dag!
Vi fick åka med Svanhild :-D

Fina små fiskebåtar i hamnen :-)


 Magnus har med sig super-kameran (avis) :-P
 
 
Så jag är mycket nöjd med min lediga helg! Har hunnit med att lyfta massa skrot på gymmet också. Ser fram mot en ny vecka, räknar ner dagarna till fredag för då far jag till Smögen :-D

peace out

Tor-Ön anländer Göteborg

--2014-03-29 -- 10:41:00--
I går var en fantastisk dag! Jag fick ju se Tor-Ön anlända till Göteborg. Torland hade kommit tidigare på morgonen såg jag på kartan, låg på sin plats i Frihamnen. Eftersom de brukar hålla ihop så tänkte jag att Tor-Ön kanske också var påväg. Jag blev helt lyrisk när jag såg att hon var strax utanför Vinga då när jag slutade jobba. Jag har ju längtat så efter att se dem köra, höra dunket från maskin, för när jag ska titta på dem annars när de är hemma så ligger de ju still i Frihamnen. Det var så härligt att vädret var så kanonbra som det var. Förra gången stod jag en timme i spöregn och väntade och så såg man knappt henne då det var sån dimma också. Så nu blev jag jätteglad! :D 

Jag bara satt och myste på kajkanten. Filmade och tog bilder i filmen så att säga så det är väl därför bilderna är sämre än vanligt. Så nu kan jag kolla på när Tor-Ön anländer när jag vill :-D filmen finns att se längst ner i detta inlägg.


Tor-Ön och Torland är de finaste fiskebåtarna som finns!

Tor-Ön och Clipper PenanntStrömmabolagets S:t Erik tar sig en provtur i solskenet. Körde in mot Frihamnen, vet inte vad de skulle hitta på. Fina Stena Scanrail syns så fint i bakgrunden också.När jag gick längst kajen kom även Birthe Bres. På varvet ligger Stella Maris fortfarande, tiden för när hon ska lämna dockan flyttas fram hela tiden men hoppas att jag inte jobbar när det är dags, då ska jag dit och titta, hoppas såklart att vädret kommer vara bra också.
 

Film för den nördige, Tor-Ön ankommer till Göteborg
 
Vi två tillfällen hör man mig sucka ''den är så vacker'' och ''hör bara på ljudet'' något i den stilen, fick mig ett gott skratt när jag tittade på detta, dock ville jag ju inte ta bort ljudet helt för då försvinner ju charmen och filmen blir ju väldigt torr å tråkig. Lite skrammel från bygget intill kommer med också men så får det vara. Tyvärr hör man inte maskindunket när hon kör förbi, det har inte lyckats komma med, synd, det är ju en del av charmen.

Det var gårdagens båtspaning och jag är så glad!

peace out

Åter igen tisdag med en grann blå

--2014-03-25 -- 20:47:00--
En underbar dag har denna tisdag varit. Efter att ha jobbat på tåget till Båstad fram och tillbaka på morgonen så begav jag mig till Tångudden. Fick se Fox Luna lägga till vilket gjorde mig glad, hon och Fox Sunrise tycker jag är förträffligt fina! Det är ju tisdag så det är Maersk-dag. Denna vecka är det Elly Maersk som besöker. Hon fick glassa i solen medan det lastades på och av containrar. De är så fina de där blå damerna tycker jag, blir alltid glad av att titta på dem. Nu har det blivit besök på Tångudden flera veckor i rad, det är kul, extra bra är det när vädret är fint.

Elly MaerskSå himla tråkigt att bilderna nedan blev suddiga :-(  plus att det vita på bygget blev väldigt vitt också, det är så konsitgt för det ser ändå bra ut i telefonen när jag tar bilderna och sedan när jag lägger in dem i datorn så blir de kassa. Jag kan ju inte heller låta bli att inte fota dem för jag tycker ju så mycket om tankers. Det får vara som det är, suck!  Nedan är det är i alla fall Pechora Star som ligger i Skarvik en olje/kemtanker med Maltesisk flagg, 129x21 meter.


 Fox Luna 


peace out

Jobbhelgen är över

--2014-03-23 -- 20:20:35--
Helgens jobb är avklarad. Allt har gått fint, dock ett inställt tåg idag, gällande Öresundstågen är det ovanligt måste jag säga, blev lite förvånad. Fick äran att rensa avloppet också, lite stopp kan man säga... well well i övrigt gott bra med allt. Det är skönt nu på ett sätt för det är inte så mycket i produktionen, försäljningen brukar gå ner den här perioden på året så man får passa på att njuta innan det blir mycket igen. 

Har varit på gymmet och lyft lite skrot efter jobbet också för att göra av med all överskottsenergi jag har, trots 11 timmar jobb båda dagarna har jag haft massor av energi kvar att göra av med, helknäppt men det är ju bara att ta vara på dessa tillfällen när det är så. Väldigt nöjd är jag också över fredagens mord av benen, nådde målet att ta min egen kroppsvikt i benböj i smith-maskinen, jippii! 

Den kommande veckan blir det mer jobb, lite tåg och lite kök/pack. Jag tänkte hälsa på Amelie och lillen. Jag ska kolla på Elly Maersk om vädret är fint, blivit tillsyn på nästan alla Maersk senaste veckorna, kul! Får studera om det kommer några fler sännande båtar. Kan hända att det blir Smögen till helgen, det är lite pyssel med dykbåten som jag skulle vilja vara med på, det återstår att se om jag känner att tiden räcker till. Hoppas!  Gullbergskajen

--2014-03-20 -- 19:22:24--
Ännu en morgon med jour var det som gällde idag. Behövde inte åka ut vilket innebar sluttid 8.15. Det fick bli frulle i lugn och ro och sedan en tripp till älven. Det blev precis att jag missade Magda D när hon passerade men fick följa aktern på henne i alla fall. Jag kom ju då till Gullbergskajen. "Suckarnas kaj" eller "Drömmarnas kaj" som den också kallas. På ett sätt gillar jag det stillsamma där och samtidigt tycker jag det är lite läskigt. Lite ruggigt men samtidigt vackert. 

Magda D syns långt bort, hon som med jämna mellanrum ankommer och lämnar olika hamnar. Båtarna vid Gullbergskajen har nog gjort sin sista resa...


Origo blir ompysslad på Gotenius varv
 
peace outFaxborg typ tv-kändis

--2014-03-19 -- 23:11:00--
haha tror jag slår mitt personliga rekord i nörderi i detta läge... om man kan ha sånt. Suckar lite och ger mig själv ett gott skratt :-D

Det händer inte så ofta att jag kollar på tv men idag hade jag den igång och den var mest på som bakgrundssällskap. När nyheterna drog igång strax efter kl 18 tänkte jag att det kanske är något intressant man bör veta... kollade med måttligt intresse om allt vad det nu handlade om. Så ser jag plötsligt hur det rör sig bakom uppläsaren och nog noterar jag att det är en topplanterna, såklart blir jag väldigt intresserad. Jag vet ju att den studion är placerad så att man ser ut över älven bakom uppläsaren och det är bara trevligt men jag har då aldrig sett en båt passera. Tiden går och 20 sekunder senare ser man hela lastbåten som passerar så fint. Jag kollar dirket på marinetraffic och visst är sändningen direktsänd, det är Faxborg som passerar.  Hade sett henne på kartan tidigare idag men då var hon så långt upp i älven och jag kom fram till att jag inte skulle kunna se henne i verkligheten så jag släppte det. Nu fick jag se henne ändå :-D 

Gjorde en urklipp bara för att det gick inte att lägga in klippet här och sedan kommer det bara finnas kvar i en vecka så detta är nog enda settet att visa. Sedan blev minen så tokigt taskig på uppläsaren när jag pausade så jag klippte bort henne men man ser ju tydligt Faxborg i bakgrunden :-D
 Tydligare bild, en liten fin dam det där.


Satt också nu på kvällen och kollade lite vilka båtar som är i hamn och då ser jag att Faxborg ligger till ankars utanför hamnen. Kollar lite information igen vad hon är för en båt och tycker mig känna igen henne. Framförallt namnet men kan inte placera var jag sett/hört det tidigare. Tänker lite till och kommer på att var det inte i tv-serien 'Bron' på SVT som hon var med och gick på grund...  mera letande och jovisst var det så!  haha jag kommer ihåg anropet med den danska brytningen på namnet Faxborg från VTS. För övrigt så är Bron väldigt bra så för den som missat och behöver lite tidsfördriv i form av bra tv-serie så tycker jag Bron bör vara första alternativet att kolla in!

Vid 3:45 börjar hon vara med :-D  Okej, nu får det vara slut på dagens nörderi :-D   

peace out

Rita egna pinuppor

--2014-03-19 -- 10:17:08--
Jag fick en present av fina Lisa igår. En liten försenad 25-årspresent sa hon, hon tyckte inte att vinylskivan var tillräckligt :-P   det var en bok med noggranna instruktioner och tips på hur man kan rita pinuppor. Hur kul som helst! :D ritar ju bara båtar nu för tiden och eftersom jag tycker väldigt mycket om pinuppor så är ju det här helt lysande :-D

Hon had gjort ett fint och passande kort :-D hon har fått med allt kan man säga :-D

 

peace out
 
 

Picknick i regnet

--2014-03-18 -- 18:31:00--
Jag och Lisa lyckas ju alltid pricka in halvkasst väder när vi ska på utflykt. Förra gången var det snöstorm när vi då bestämt att vi skulle ut i Södra Skärgården och ha picknick. Idag regnade det men med varma kläder och god matsäck så åkte vi till Tångudden. Lisa har aldrig varit med dit ut och det är klart hon måste få se Maersk-båt. Brukar ju alltid åka ut dit själv, inte så många som delar mitt intresse för båtar, å andra sidan gillar jag att vara själv också och filosofera och drömma mig bort lite. Ibland är det såklart trevligt med sällskap också. 

Vi satt där en stund men när regnet blev lite mer än bara duggregn så begav vi oss in till stan igen för att hälsa på bästa Rasmus på Way Cup. Fick en mycket fin cuppuccino av honom och så tjötade vi lite och värmde oss innan hemgång.

Vet inte vad som hände med min mobilkamera men i dag var den mindre sammarbetsvillig än vanligt. Väldigt mycket suddigt tyvärr men några som går att ha med i alla fall :-)

Jag och Majestic Maersk


Lisa och Majestic Maersk


Tankern Jurmo (FI) låg vid Skarvikhamnen.  Tycker de har haft otur när de valde färg på bygget...hmmm 

Majestic Maersk är Triple-E nummer 2. Passerar gör bunkerbåten Dana på väg in mot Skarvikhamnen. 


Inne vid varvet ligger fortfarande Stella Lyra och precis idag kom även Clipper Pennant dit, hon blev flyttad under tiden vi var vid Tångudden för hon låg så fint vid Stena Tysklandskaj när vi åkte ut. Jag hade sett att hon skulle flyttas men det tajmade inte riktigt med vår tid. Får ha koll på när hon ska ut igen kanske. 


Trevlig dag trots grått väder. Vi hämtade ut lite tentor också och fick svar på maskinen och JIPPIII jag klarade den!!!! Var lite orolig för det för den kändes tveksam. Så nu har jag papper på Maskinbefäl klass 8, WIHOO :-D

peace out

S158 Saron

--2014-03-17 -- 14:33:00--
Jag och Hanna tog oss en promenad i det fina vädret idag, jag åker hem i eftermiddag så passar på att njuta till max. När vi kommer ner till fiskekajen så ligger S158 Saron där och lossar sin fångst. Jag hoppar och studsar av lycka, ännu en av alla båtar jag vet vilka de är men som jag inte sett i verkligheten annat än på håll i detta fallet. Hanna frågar mig om jag vill gå ombord och det är väl klart jag vill men funderade på att det får man nog inte... Då frågar vi tyckte Hanna och gick fram till han som stog på kajen. Visst fick vi komma ombord :-D Jag blev ju hög på lycka! jösses vad glad jag blev! mycket fin båt och så tjötade vi lite med den ena av fiskarna, mycket trevligt. Nu kommer jag överleva en stund i stan igen efter denna vistelse. Längtan efter att arbeta på sjön blir ännu starkare när sådana här grejer inträffar :-) Gladaste Elinor i världen är jag just nu! :-D

peace out

Den bästa platsen

--2014-03-17 -- 11:43:47--
Smögen är som tidigare nämnts den bästa plats jag vet. Trivs alldeles för bra här. I år är det 10 år sedan jag kom hit första gången, alltså 10 år sedan jag tog mitt första dykcertifikat också, tiden går. Jag har tillbringat min helg här på bästa Smögen och också tagit ett kliv i rätt riktning för att uppfylla min dröm om att arbeta på sjön. Mycket trevlig pratstund och jag ser fram mot sommaren!Soten, en mycket fin dam :-)


LL 667 Asta, en fin gammal träfiskebåt :-)


Blick ut mot Hållö från Klevens bästa trädäck :-)Lagom mycket folk på bryggan den här tiden på året :-)

Fler bilder från världens bästa plats kommer när jag är hemma i Göteborg igen. Vill inte hem. Tur det inte är allt för lång tid innan jag kommer hit igen :-)

peace out

Stor och liten

--2014-03-12 -- 15:23:49--
Jag hade jour idag och behövde inte åka ut på något tåg så jag avlutade mitt arbetspass kvart över åtta i morse. Åter en dag med strålande sol. Hade gymplaner och inte så mycket mer till en början men med tanke på vädret kunde jag inte låta bli att åka till Tångudden och kolla till Marie Maersk som kommit. Satt där en timme och njöt av utsikten på alla båtarna och solen.

Stor och Liten eller rättare sagt Marie Maersk och Öland. Marie Maersk är nummer 4 i serien Triple-E. Öland som ligger framför är 137x21 meter och hur många containrar hon kan ta hittar jag ingenstans men några färre än Marie Maersk är det i alla fall ;-)  hehe
 

Här syns också Fure West också till höger. Tanker som tillhör Donsörederiet FuretankFure West och Bit Oktania göttar sig tillsammans i solen. Bit Oktania hör till Tarbit Shipping från Skärhamn. 
Två stora tankers och en liten. Jag lyckas dock inte lista ut vilken den längst till vänster är, stämmer inte överrens med Marinetraffic tycker jag och eftersom jag knäppt med mobilen så syns inte namnet när jag zoomar... skulle haft en kikare :-P  Jaja, den i mitten är i alla fall Navin Equinox, mycket tjusig, de kan få anställa mig för lite rostknackning och målning så blir hon ännu mer tjusig, ja det gäller väl båda de där stora :-D   och längst till höger ligger fina blåa Nautilus som tillhör Donsörederiet Sirius Shipping. Deras båtar ser alltid så välskötta ut tycker jag! eller i alla fall de jag har sett och när jag sett dem. 


Stena Danica kom också och körde förbi. Såg nästan ut som att hon skulle köra in i Marie Maersk... 


Marie Maersk har lite större röv än Stena Danica... en av skärgårdsbåtarna kom och körde om och lilla Boatman 9 kom och körde omkring också, många båtar i farten :-D


Försökte mig på en panormabild också, hittade den funktionen i mobilen och det blev hyfsat bra, lite litet och svårt och se på denna bilden bara. 
 
 
Härlig dag idag! I morgon väntas 12-timmarspass på jobbet så kör en slapp eftermiddag för att ladda :-D längtar som en tok till helgen då jag ska till världens bästa Smögen! :-D

peace out

Tant Elinor och den lille och Ville

--2014-03-11 -- 21:02:59--
I dag har jag varit och hälsat på hos Amelie och Carl och den lille bebisen. Det var så mysigt. Vi fikade lite och jag fick mysa med lillen. Han har inget namn än så det får bli lillen så länge. Tre dagar gammal. En så lite människa, helt fantastiskt. Jag tog en liten promenad med min kära Ville von Bus också. Det första han gjorde när jag kom innanför dörren var att bli jätteglad och springa och hämta sin nya leksak och visa upp den, så underbar han är! <3  sen sov han gott bredvid oss i soffan och snarkade högt :-D 

 


Tant Elinor med lillen och Ville 
 
 peace out

Dagens båtspaning

--2014-03-11 -- 20:50:16--
När det är strålande solsken får man passa på att njuta och vara ute i friska luften. Så när jag slutat jobba vid två så begav jag mig först till skolan för att skriva upp mig på listan för munta i väjningsregler, ja, jag lyckades få så pass bra resultat att jag får munta den, känns bra men är nervös. Eftersom det är så nära till dockan därifrån så gick jag dit, det var planen från början också eftersom Stavangerfjord har anlänt. Gjorde två flugor på smällen helt enkelt, man får ju passa på. 

Stavangerfjord 170x27 meter, tillhör Fjordline och går  Bergen-Stavanger-Hirtshals och Hirtshals-Langesund. Hon är inte ens 1 år gammal, levererades till Fjordline i maj 2013. Den går också på naturgas vilket gör den mer miljövänlig, det är bra att den utvecklingen går framåt tycker jag.  


Sedan såg jag att Ginneton kommit hem en sväng också så nu låg både hon och Ceton där. Eftersom vädret var så perfekt som det var idag så promenerade jag dit också. De låg där så fint.  


GG 203 Ginneton och S 206 Ceton tillhör Gifico (Ginneton Fishing Company) från Fiskebäck. Mycket fina båtar!


Kollade lite närmare på Stella Lyra också. Hon ligger precis vid SVT-huset så kollade på henne därifrån. 
 
 
 Mycket trevlig dag i solen med båtarna! 

peace out
 
 

Sällskap av Ville

--2014-03-08 -- 19:59:00--
Från i går har jag tagit hand och Ville von Bus. Vi har gått jättelånga skogspromenader och kastat pinnar. Han har badat i alla vattenpölar, träsk, disken, mossmark.. Det har varit full fart så det skvätter lera och vatten. I morse på förmiddagspromenaden gick vi förbi tjärnen som finns på ett ställe i skogen och då började han leka i kanten, jag tänkte att han inte skulle bli så blöt på den promenaden men det gick ju som det gick... när han väl blött ner sig på ben och mage som kom han till mig och jag pekade på vattnet och sa varsegod och då tog han satts och sprang allt han hade och sedan kastade han sig ut. Jag såg ju att det var djupt där men det gjorde inte han så han försvann helt och sen fick han simma tillbaka, hehe jag skrattade gott åt hans förvånade min :-D

Filmade lite när han sprang omkring i vattnet i skogen och skvätte, hade varit kul att få på film då när han kastade sig i den lilla tjärnen men då hade min telefon bestämt sig för att dö så något sådant blev det inte. Kommer säkert fler gånger :-)  Han är en väldigt glad hund!
Igår när jag kom hit på dagen så hade han försökt förstå hur man öppnar en Läppsyl... det hade inte gått så bra...

 
Vi har det bra här Ville och Jag. Ville blev precis storebror också, det firar vi med lite Melodifestival och äggmacka (för mig alltså, Ville får ett ben) :-D

peace out

Stella Polaris och Stella Lyra

--2014-03-07 -- 13:40:00--
Trots ledig dag så tog jag mig upp i lagom tid för att få se Stella Lyra komma in till varvet. Dumt nog tog det längre än jag tänkt att ta sig dit så jag missade när hon kom. Jag åkte till Lindholmen för jag tänkte att man kunde se bäst där och få bäst bilder men precis när jag kom dit hade hon passerat. Dessutom var tankern Tamina inne och härjade där också men hon han också åka iväg innan jag kom fram till kajkanten. Jag tog älvsnabben över till Rosenlund för att se när Stella Lyra skulle lägga till men när jag väl var på plats så var tilläggningen nästan klar. Nu ligger hon i alla fall där och antar att hon ska in i dockan efter att Stella Polaris är klar.

Stella Poraris i svartvitt 
 
Stella Lyra nästan vid kaj. Ska vara på plats tidigare nästa gång så jag får se mer, bättre framförhållning helt enkelt. Eftersom bilden är tagen från andra sidan älven så blir den brusig när man beskär den. Längtar tills plånkan blir aningens tjockare så jag kan köpa mig en bra kamera.


En bra början på dagen var det i alla fall

peace out

Sjöfartsmuseet, vinyl och lotsinfo

--2014-03-06 -- 21:19:44--
Idag har jag träffat Lisa och vi gick till Sjöfartsmuseet. Hon har inte varit där innan och jag menar, det är ju ett måste. Det blev en spaning på Stella Polaris som ligger i dockan också. När alla båtar på musset var skådade och fiskarna i akvariet också så begav vi oss till Bengans och kollade vinylskivor. De hade väldigt mycket så svårt att veta var man skulle börja. Hade hoppats på något spännande men det var inte så mycket lockande. Jag blev i alla fall två skivor rikare och 10 kronor fattigare. Det blev en Elvis-skiva och en Sten-Åke Cederhök... den senare fick jag av Lisa som 25-årspresent har aldrig hört talas om kärln så nu tyckte Lisa att det var dags och jag må säga så här i lyssnandes stund att det är trevlig musik :-)


Det spelas för fullt :-)  älskar det där lilla knastret som uppstår när man spelar, mycket trevligt!

Började på akvariet där på museet. Fick lite reselängtan när jag såg drakfisken och sjöhästen simma omkring. Sjöhästar är för övrigt min absoluta favorit, har dock inte fått se någon på riktigt, de har gömt sig bra när jag varit i farten.Många fina modeller finns det att skåda. Tycker det är så mysigt att gå omkring där, tröttnar aldrig. 


Om jag ändå hade fått uppleva Frihamnen när det såg ut så här.... den är ju inte så tokig nu heller men det krävs ju att mina fna fiskebåtar är hemma och inte härjar runt i Östersjön...


Fina Lisa med sin Evert Taube modell yngre :-) 


Utiskten från Sjöfartsmuseet. Stella Polaris i dockan, så fin så :-) I morgon kommer Stella Lyra och ska bli ompysslad. Båda damerna tillhör Tarbit Shipping från Skärhamn.


Sedan tog vi oss till Haga för en matbit och fika. Det är så fint i Haga, så mysigt. Vi gick också till en vinylskivsbutik på 2:a lång men den var inte så kul. Därefter påbörjades promenaden längst älven.
Den enda båten som var något spännande att titta på var Jacob Hägg som är Sjöfartsverkets sjömätningsbåt. Skulle ju vara spännande att veta vad den gör här, kanske bara är här och tar igen sig efter en tid på sjön :-)
Fin båt det också, man ser tydligt 'Begränsad-manöverförmåga-lanternorna', kul att se hur de sitter i verkligheten, har ju bara sett på tecknade bilder hur det ser ut, eller ja, bara fått veta att det är röd-vit-röd. 
 

Jag har ju blivit tipsad om en fantastisk sida med lots-info, jag började dansa när tipset trillade in, glad Elinor! Nu kan jag äntligen se när båtar ska anlända och avgå! Därför vet jag att Stella Lyra kommer i morgon och ska till dockan, lotsen är planerad att borda kl 7.30 i morgon ute vid Trubaduren. Jag ska definitivt stå och se när hon kommer in och ska in i dockan! Världens chans till det som jag så länge väntat på. På måndag kommer en ro-ro/passagerarbåt som tillhör Fjordline, ska kolla in den med, enda nackdelen är att den kommer väldigt tidigt, får se om jag orkar upp och om jag inte är hundvakt fortfarande då.

 
Elinor kommer somna med ett leende på sina läppar ikväll. Vilken kanonbra dag det har varit idag! Kommande dagar blir också spännande! 

peace out

Födelsedags-semla

--2014-03-04 -- 23:31:00--
 
Fick ett fint paket och en semla av Amelie :-) firade min födelsedag lite.  Tror att det är den godaste köpe-semla jag ätit någonsin! Nu är det också klart att bebisen garanterat kommer att komma ut till helgen, om inte självmant så med hjälp. LÄNGTAR!!!! Passade på att lifta med Amelie till gymmet då hon skulle hämta Carl på jobbet. Ett benpass utan dess like fick det bli, kommer väl gå som en anka i morn men det är det värt! 

peace out


Selfie med Eleonora Maersk

--2014-03-04 -- 20:28:06--
Efter dagens arbete for jag ut till Tångudden för att hälsa på Eleonora Maersk, en viktig detalj i mitt liv. Det blev en snabbvisit då jag var tvungen att ta mig tillbaka till stan igen sanbbt och bege mig till Amelie för födelsedagsfika. Om ca 85 dagar är hon här igen och då hoppas jag på strålande solsken! Förhoppningsvis är det ljust så tidigt på morgonen så jag kan kolla när hon anländer :-)  det ser jag fram mot!

Elinor och Eleonora Maersk i en blurrig selfie


Finaste tösen i hela E-serien! Snyggaste namnet och ja, hon är helt enkelt bara den bästa! 

Låg några stora tankers intill också. Från vänster: Overseas Portland (MH) 250x44 meter, Minerva Zen (MH) 183x32 meter, Sloman Thetis (GR) 170x28 meter. 

Zoomning på Minerva Zen och Sloman Thetis. Dock ser man ju bara fören på Minerva Zen :-P blurrig bild 

Zooming på Overseas Portland. Väldigt stor! Hade så gärna velat se när de kommer och lägger till eller åker iväg men det är så svårt att tajma, står ju inte avgångstider på MarineTraffic :-( 
peace out

Back on track....

--2014-03-03 -- 18:13:00--
Första jobbdagen efter att skolan är slut. Jag hade jour och det kom en sjukanmälning så det var bara på med uniformen och fara en sväng till Båstad fram och tillbaka. Jag hade tur så behövde bara åka en sväng, Anna tog den andra vilket var skönt, var inte så taggad idag trots massor med energi. Passade på att göra av med energin genom att lyfta lite skrot på gymmet. Körde lång stretch också för en gång skull, brukar inte göra det men har varit så stel senaste tiden så känner att det kanske är bra.Känns konstigt att inte ha något plugg att göra. Jag kommer ju ha omtentor att göra i april så ska väl inte ha allt för långt uppehåll från läseböckerna men just nu känns det lite tomt.

I morgon blir det också tågåk halva dagen.  Såg att Stella Polaris ligger i dockan så ska se till att försöka kolla till henne, dessutom kommer Maersk Eleonora så måste titta till henne också, synd att vädret är lite kasst bara.

peace out

Lugn och fin födelsedag

--2014-03-01 -- 23:36:00--
En lugn och fin födelsedag med Mamma, Pappa och storasyster Matilda. Mamma åkte på ett migränanfall så hon sov halva dagen. Matilda kom vid två-tiden och då högg Pappa, Jag och hon in på smörgåstårtan :-D  Gladaste systrarna :-D bara lillan Frida som saknas OMNMNOM med smörgåstårta!! Vi hugger in vettja :-D


Självklart blev det vanlig tårta också men Matilda fick skrattanfall precis i när kortet skulle tas så lite suddigt :-D jag kapsejsade väl strax efter :-)  Mamma han vakna och må bättre till den vanliga tårtan i alla fall så det var bra :-)


Låt mig presentera min sambo Albert som flyttat in idag :-D  Matilda introducerade oss och han togs emot med öppna armar, klart Albert ska flytta in hos mig :-D


Jag har ju också tagit över Pappas vinylspelare :-D nu ska här svarvas skivor :-D ska införskaffa fler bara, Bonnie Tyler fick inviga den lite dammiga spelaren. Tyvärr gav den upp när andra sidan spelade, remmen var lite trött men det ska införskaffas en ny så då kommer det gå att spela igen :-D


Världens bästa päron! :D <3

 
Så trevligt att ha besök även om de snarkar så betongväggarna skakar om natten. Jag har äntligen en brandsläckare i mitt hem som jag önskat så länge och kan också börja cykla till jobbet igen då jag nu mera har en otrött cykel :-D  Jag ska också få besöka Paris och få drömmen om Eiffeltornet uppfylld med min älskade faster och farbror, längtar!  :-D Tänk så bra jag har det, fick så fin liten bricka och två nya kylskåpsmagneter av syster också. Väl passande i mitt kök :-D


I morgon väntas en tripp till Häst-mässan, Matilda ska bränna stålar :-D
Tack för en bra 25-årsdag :-D

peace out

25 år idag

--2014-03-01 -- 10:19:00--
Vi går in i ny månad idag. Jag blir också ett år äldre. Jag fyller 25 idag.
Jag är ju inte så mycket för att fira sådana här tillställningar men just denna dag tänker jag att jag inte ska försumma, 25 är ju lite speciellt har jag hört, sen blir man ju gammal ;-) . Mamma och Pappa är här och senare kommer storasyster Matilda. Tyvärr är inte lillasyster Frida här för hon är i Frankrike och Tyskland och härjar på hästtävlingar och kommer inte hem förrän om några veckor.

Planer för denna dag finns inte riktigt men en massa ätbart finns. Smörgåstårta gjorde Mamma igår och vi köpte frukttårta också. Kanelbullar och vaniljhjärtan råkar jag också ha hemma :-D så mätta ska vi bli i alla fall :-D 

Hoppas alla får en kanonstart på månaden mars! :-D

peace out


RSS 2.0