EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2014-05-30
22:51:20

Sköna fredag på sköna havet

Fast idag var det kyligt på havet. Inte allt för mycket vind men det var Nordan som fläktade stundvis och då huttrade jag lätt. Fyra utfärder idag också som gick till Vämlingen, Pesa, Stenskär och Stenskär Syd. Alla dykare mycket nöjda, tydligen lite kass sikt men i övrigt mycket bra. Det har varit svårt att spana bubblor då det var lite vågor men Calle och Jag hade bra koll, inga borttappade dykare, alla åter till land.

Förste bubbelspanare med kaffet i högsta hugg


Dykarna Ronny, Dan och Hansi redo att entra undervattensvärlden


Vämlingen är en trevlig dykplats, en av mina favoriter faktiskt, synd jag inte har så mycket tid över att dyka själv :-)
 

Så min fredag gick åt att spana bubblor och bli gungig i huvudet. Kommer somna gått i kväll, vaggas gått av vågorna i huvudet :-)


Eftersom Lördag-Måndag inehåller jobb i Göteborg så tog jag bussen nu på kvällskvisten från Kungshamn. Gick med raska steg från Smögen och kom till hållplatsen så bra tid att jag han gå och kolla på LL207 Nautic som ligger där intill. En fin fiskebåt, posade snyggt i solen, såg nymålad ut också.
 
peace out
2014-05-30
00:17:44

Dagens arbetsuppgift: båtslav

Ja idag har jag fått åka båt. Båtslav var dagens uppgift dvs. dykledare. Var det på tre av fyra utfärder, Hanna tog en så jag skulle få lite mat i min kropp :-)

Jag har fått se lite fiskebåtar också, då dras mungiporna lite uppåt. Avslutet på dagen fick bli en löptur ut på Sandön och sedan horisontalläge på soffan med ett glas rött. Perfekt dag helt enkelt!LL338 Ternö på väg in att lossa nattens fångst, fin syn när morgongröten intas

Inte otäckt på havet idag. Dagens dykplatser var Likskär och Södra Buskär. En dag som denna är det lätt att spana efter bubblor :-)
S226 Emmely Pilegaard kom tuffade och la till vid Guleskär, Kungshamn när vi var och tankade dykbåten. Ännu ett tillfälle när Elinor fick leendet att nå öronen :-)
Avslutade dagen med löptur ut på Sandön, fin kväll och skönt att röra lite på sig efter den långa dagen. Trots att jag var trött var det gött :-)Solnedgången. I morgon väntas en ny dag på havet som båtslav, hoppas den blir minst lika bra :-)

peace out
2014-05-28
23:30:08

Mina fina och avslappnad kväll

Efter dagens jobb och ett lite skrotlyft på gymmet så trampade jag vidare mot Tuve för att hälsa på Ville von Bus, Amelie och Ossian. Amelie var ute på mamma-promenad när jag kom så Ville och jag hade mysigt för oss själva en stund och förberedde lunchen. Innan Amelie kom hem han jag agera lite hemmafru, en klumpig sådan. Klippte Ville klor (brukar vara min uppgift när jag besöker) på en av klona ryckte han till precis när jag skulle klippa så det blev för mycket och han började blöda, typiskt, blod i soffan. Jag kraschade en te-mugg i golvet (dvs. dammsuga hela köket). Kompenserade med att maten blev fantastisk och blommorna nöjda med att få vatten, orkidéerna är jag väldigt noga med :-)

Blev några fina timmar med dem. Mys och promenad i skogen <3Jag och Ossian har allvarlig diskussion om hur vi ska sprida vårt virus vi skapat så hela världen utplånas, sjukt kul spel Amelie har på Ipaden. Scarfen med ankare och bodyn med valar kommer såklart från Tant Elinor :-D

Efter den stora dosen mys trampade jag hem för att packa väskan och fara mot Bästa Smögen igen. Blir ett fasligt flängande fram och tillbaka men det är det värt! Som pricken över i:et hällde jag upp ett glas rött och njöt av solnedgången och intressanta visdomsord från boken Vardagsmakt av Elaine Eksvärd innan Calle å Hanna kom hem och joinade :-)Bra dag med avslut i mitt paradis. I morgon väntas en förmiddag på det guppade blå som dykledare. Ska bli kul :-)

peace out