Utflykt till Tångudden

--2015-03-30 -- 20:37:50--
Så äntligen tog jag mig tid att förflytta mig ut till Tångudden för att spana på båtarna i hamnen. Detta är egentligen inte alls ansträngande men något som inte riktigt prioriterats den senaste tiden. I flera dagar har väderprognosen stått stadigt på molnigt och en gnutta sol och jag har längtat efter denna dag. Hur var vädret i morse när jag vaknade...?  REGN!  och så fortsatte det hela dagen, lite mer ibland och lite mer åt dripp-dropp-hållet ibland men när jag var helt klar i skolan så hade det inte slutat. Alla vädersajter jag var inne på visade minsann inte på regn så jag var måttligt road.  Mötte upp Lisa längst vägen och vi åkte i alla fall ut mot Tångudden. Det har blivit en klassiker att det regnar på våra gemensamma båtspanings-utflykter så det börjar nästan bli en vana. Vi satt där och tittade i en och en halv time ungefär och sen frös vi så mycket så vi fick röra på oss. På väg därifrån började solen titta fram och nu när jag väl är hemma är det nästan vindstilla....   så kan det va.

Jag tog självklart massa bilder. Mobilen är ju som den är gällande kvalitet men har försökt rätta till så det inte ser allt för illa ut. Verkar som att mobilen endast gillar massa solljus för utan det hittar den inte ens fokus å bilderna blir väldigt suddiga... suck!

 
Några båtar i hamn. Okej, en väldigt oskarp bild...måste ha skarp syn för att se dem...  Vid Skandia skymtas containerbåtarna Helle Ritscher och Larissa och sedan på hörnet i grått är det Ro-Ro-båten Celestine. Tankerna som skymtas vid Skarvik är Bro Atland och bakom henne FurenäsStena Jutlandica passerar på väg mot Fredrikshavn

Lilla M/V Skagerak kom förbi också. Mycket kärt återseende! Henne var jag ombord på i några dagar när jag pluggade Marina Programmet- Oceanografi för en massa år sedan. Så trevligt att se henne igen. De höll på med några undersökningar såg vi, spännande!


Stena Danica på väg in mot Göteborg

Snyggaste Svitzer Gaia på sin plats och bakom henne ligger Bob
I motljuset synd Svitzer Tyr och Svitzer Oden på sina platser


Skagerak låg vid kaj vid Nya Varvet när vi spatserade hemåt så fick se henne på nära håll också. En mycket tjusig dam som tillhör Göteborgs Universitet (tror jag iaf fortfarande).  Som sagt, fina minnen ombord både från tur i Gullmarsfjorden men en tjocka så man knappt såg fören när man stod i akern... eller varför inte undersökningarna vi gjorde i Kattegatt och Skagerak med övernattning i Varbergs och Skagerns hamn. Det var en fin tid det :-)

GG229 Bristol passerar på väg mot sin plats i Frihamnen, det är skillnad på att se båtarna ligga vid kaj och att se dem vara på väg. Så tjusig så!


Eftersom vi blev så frusna så han jag inte se Stena Forcaster anlända, det är ju inte sista gången hon kommer till Göteborg eftersom de har ny trad som går Göteborg-Zeebrügge nu om jag förstått rätt. Om man tittar jättenoga så kan man ändå se henne, den lilla pricken mellan masterna precis under solen. Där har vi henne! Mycket nöjd att i alla fall få skymta henne i motljus i alla fall, bilden är tagen när vi var vid Klippan så väldigt långt bort. En bekant jobbar på henne och det är därför det är så kul att se båten. 
 

Kryddade på med lite båtåkning också som avslutning på dagen. Sprillans nya Älv-Eli åkte jag med. Hon har premiärdag idag, väldigt fin :-) 


Vädligt bra båtsppaningsdag! kunde som sagt varit lite varmare men det kommer ju sen med våren :-)

peace out

Båtabstinens stillad

--2015-03-27 -- 13:30:00--
Fick se när jag åkte till skolan i morse att de snyggaste orangea kommit hem i natt! Solen var också påväg fram bakom molnen så jag bara längtade efter att klockan skulle bli 12 så jag fick sluta och stilla min båtspaningsabstinens med en promenad i Frihamnen.


Bristol hade också kommit hem och det var längesen jag såg henne så det var kul.  På plats var alltså Torland, Tor-Ön, Bristol och Astrid

 


Lilla Bristol

Ganska stor skillnad i storlek på Astrid och de andra... Hon med sina 70 meter i längd mot deras 45 meter, hon är verkligen enorm. Skulle väldigt gärna åka över till Skagen för att se Gitte Henning som är  86 meter lång, får bli ett framtida projekt!

Kunde ju inte låta bli och stanna till längst ut på piren och titta lite på lastningen av Stena Scanrail, här var det cirka 30 minuter till avgång mot Fredrikshamn. 


Ska försöka ta mig ut till Tångudden och titta på båtarna nästa vecka någon dag efter skolan, det beror helt på vädret men det ser i nuläget ut som att det ska bli lite sol.


peace out

Thåström 25 mars i Göteborg

--2015-03-26 -- 10:31:00--
En alldeles fantastisk kväll igår!   Thåströms spelning var så sjuuukt bra!  Många favoritlåtar spelades och vi hade också äran att få höra några Imperiet-låtar, turen på min sida att det var Österns Röda Ros och Kriget Med Mig Själv
 
Många låtar från det nya albumet också och jag gillar de flesta faktiskt. Från tidigare album kom Främling Överallt, Jeffrey Lee Pierce, St Ana Katedral, Brev till 10:e Våningen, Kort Biografi Med Ett Litet Testamente, Kärlek Är För Dom

 
Jag är så underbart glad att jag fått se denna fantastiska man igen! Hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa gång. Dessutom hade jag och AC väldigt roligt och kvällen blev lång, massa tjöt och massa öl och så Thåström på det, ja det kunde inte ha blivit en bättre 25:e mars detta år!


Människan man inte känner men som betyder väldigt mycket! 
 
peace out

Thåström i Göteborg

--2015-03-25 -- 13:14:00--
Idag är dagen jag väntat på sen i september :-)

Min kära Thåström spelar här i Göteborg. Jag ska njuta varenda sekund!

Nya plattan har jag lyssnat in mig på och jag gillar den faktiskt. Fler bra låtar än på den förra. 

Skulle ha gått med min vän Hanna men så fick hon förhinder. Lyckades sälja biljetten till en gammal kollega så det löste sig. Dock lämnade hon bud om att hon var sjuk igår och jag blev så missnöjd att jag två dagar innan skulle försöka kränga biljetten... Men med hjälp av den bästaste så fick jag den såld till en numer gemensam kompis och eftersom att jag hängt lite med henne också så blir det att vi går tillsammans. Kommer bli väldigt bra!


Peace out

Läsperiod 4

--2015-03-24 -- 17:26:01--
Då har årets sista läsperiod tagit sin början. Tror det ska gå bra faktiskt. 

Kurser för denna period är:

Nautisk matematik
Meteorologi, Oceanografi och Tidvatten
ROC - endast engelska del och Morse-alfabetet 


Matte tycker jag är roligt så det blir nog bra tror jag. Met, Oce och Tidvatten har jag läst innan ganska mycket så det kanske kan få rulla på lite det med tänker jag. Eftersom att jag har läst ROC redan så behöver jag bara göra två delar av den. Alltid bra att friska upp minnet med standardfraser inom den marina engelskan. Kul också med Morse! 

Spontan bild på solnedgången och det tomma varvet för någon vecka sedan. 
 
 
Våren är här och jag försöker ta vara på solljuset, känner mig piggare men fortfarande är det så att tiden känns som en bristvara. Vill alldeles för mycket ibland. I morgon gör jag i alla fall något bara för mig själv, sätter mig själv på prio 1 listan, Thåström spelar i götet och jag har längtat så! inget kommer någonsin i vägen för mig och min Thåström!

peace out

Wolf- FM 88.8 MHz

--2015-03-18 -- 14:49:01--
En kär vän postade en länk till mig med en webbradio han trodde jag skulle kunna tänkas gilla... kan säga att den är igång hela tiden hemma och fanns som tur var som app också så kan lyssna på mobilen :-D   glad Elinor

 
Störtskön musik :-)  Wolf-FM 88.88 MHz

Ta och lyssna vettja!

Peace out

Pi-dagen

--2015-03-14 -- 03:14:00--
(tidsinställt inlägg)
Idag är det Pi-dagen, nördarnas julafton som någon också benämnde den :-)

I amerika skriver man ju datum med månaden först och då blir denna dag 3/14  dvs. Pi som är 3,14 när det är avrundat.

 


Jag har ju en tendens att nörda ner mig i saker och just Pi är en grej. Detta nörderi eller intresse väcktes på gymnasiet då det i min mattebok fanns ett stycke om Pi och de 1000 första decimalerna... talet har ju oändligt många decimaler. När jag körde fast på något tal eller tappade koncentrationen så rabblade jag decimaler... kunde de 40 första ett tag... när detta dök upp nyligen och jag testade mig själv så kom jag i alla fall ihåg 26 stycken, inte illa dessa några år senare :-)

Från wikipedia: "Talet π (pi), även kallad Arkimedes konstant och Ludolphs tal, är en matematisk konstant som bland annat representerar förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter"
 
Känner man för ett längre besök på mitt dass och inte vill läsa tidningarna Båtologen eller Länspumpen så kan man ju alltid öva decimaler i Pi. Var lite kreativ inför förra tentaperioden och gjorde en tavla  :-)

 

Ät en bakelse eller något idag för Pi-dagen måste ju firas :-)

peace out
 

Tentaplugg, tatuering och Morse

--2015-03-13 -- 19:29:53--
Nu har tiden sprungit iväg så där igen. Skulle vilja klona mig själv så jag kan få dubbelt med tid, hade varit perfekt!

Tentaplugget fortsätter och juridiken känns som att det aldrig tar slut, så mycket material att gå igenom! Nu har nästa vecka utökat med en till tenta då jag bestämt att jag ska göra engelska-tentan också, detta för att essän och talet gick över förväntan bra. Kammade hem en 5:a på essän och en 4:a på talet så går tentan bra så har jag chans på ett högre betyg på kursen vilket kan vara skoj då engelska verkligen är en svaghet.  Navigationssystem har jag en paus ifrån nu då den tentan är på onsdag, fokuserar på juridiken nu som är på måndag så länge. Som sagt mer tid tack...

Ser dock väldigt mycket fram mot nästa läsperiod då det blir mattekurs, gillar matte! Sen ska jag bara läsa delar av ROC-kursen då jag redan har den men vad jag fick veta idag är att vi ska lära oss Morsealfabetet(!!!)   nörden i mig väcktes och jag blev helt till mig, sånt här gillar jag. Läste lite morse i höstas på skoj och hittade en app till telefonen så nu blir det åter byte från musik i hörlurarna på bussen till morsealfabet :-)Igår agerade jag försökskanin åt Anna igen. Hon fick tatuera en kompassros på andra sidan foten och också fylla i ankaret lite då färgen släppt en aning. Smärtsamt men är jättenöjd, hon blir bättre och bättre, linjerna blir rakare och rakare. Jag tycker det är kul att peppa och uppmuntra och hjälpa till. Känns kul att vara med från början och följa hennes väg mot drömmen att bli tatuerare.
 
 
Trots ett högt tempo i livet så trivs jag. Jag vill ju hinna med mer men jag hörde någonstans att "livet är inte ett 100-meterslopp, det är ett marathon"   tyckte det lät bra! Man ska hålla ett tempo som gör att man orkar långt. Jag gör mitt bästa men har fortfarande mycket övning kvar :-)

Helgen tillbirngas på Smögen och premiärtur med Soten och det ska bli så underbart!

peace out
 
  

Uppdatering

--2015-03-03 -- 20:35:17--
Massor med skola har det varit som tagit upp tid i hjärnan senaste veckan. Nu är dock ett av två moment avklaade. "Uppkörningen" i ECDIS gick fin fint idag även om vi var något förvirrade i början. I morgon väntar den muntliga presentationen på engelska, tokigt nervös! Går runt och pratar engelska för mig själv nu hela kvällen så det borde ju hjälpa tycker jag, nöter in allt jag ska säga, tar ganska precis 10 minuter när jag tar tid på det så det är ju bra.

Har ju inte bara pluggat heller, blev ett lätt firande av min fördelsedag också i helgen. Storasyster kom på besök lördag och söndag så vi firade lite lätt här hemma hos mig med Johan, Glenn och Linus på lördagen. På självaste dagen så kom Amelie förbi och åt kaka och tjötade lite och sen så blev det middag på Lilla London med dyk-familjen, så trevligt så! 

Min extrahjärna är fortfarane fullspäckad hela denna vecka ut och så ska det in tentaplugg mitt i allt också, spännande...

Så det kommer fortsätta med gles uppdatering här ett tag framöver antar jag  :-(

peace out


RSS 2.0