EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-03-30
20:37:50

Utflykt till Tångudden

Så äntligen tog jag mig tid att förflytta mig ut till Tångudden för att spana på båtarna i hamnen. Detta är egentligen inte alls ansträngande men något som inte riktigt prioriterats den senaste tiden. I flera dagar har väderprognosen stått stadigt på molnigt och en gnutta sol och jag har längtat efter denna dag. Hur var vädret i morse när jag vaknade...?  REGN!  och så fortsatte det hela dagen, lite mer ibland och lite mer åt dripp-dropp-hållet ibland men när jag var helt klar i skolan så hade det inte slutat. Alla vädersajter jag var inne på visade minsann inte på regn så jag var måttligt road.  Mötte upp Lisa längst vägen och vi åkte i alla fall ut mot Tångudden. Det har blivit en klassiker att det regnar på våra gemensamma båtspanings-utflykter så det börjar nästan bli en vana. Vi satt där och tittade i en och en halv time ungefär och sen frös vi så mycket så vi fick röra på oss. På väg därifrån började solen titta fram och nu när jag väl är hemma är det nästan vindstilla....   så kan det va.

Jag tog självklart massa bilder. Mobilen är ju som den är gällande kvalitet men har försökt rätta till så det inte ser allt för illa ut. Verkar som att mobilen endast gillar massa solljus för utan det hittar den inte ens fokus å bilderna blir väldigt suddiga... suck!

 
Några båtar i hamn. Okej, en väldigt oskarp bild...måste ha skarp syn för att se dem...  Vid Skandia skymtas containerbåtarna Helle Ritscher och Larissa och sedan på hörnet i grått är det Ro-Ro-båten Celestine. Tankerna som skymtas vid Skarvik är Bro Atland och bakom henne FurenäsStena Jutlandica passerar på väg mot Fredrikshavn

Lilla M/V Skagerak kom förbi också. Mycket kärt återseende! Henne var jag ombord på i några dagar när jag pluggade Marina Programmet- Oceanografi för en massa år sedan. Så trevligt att se henne igen. De höll på med några undersökningar såg vi, spännande!


Stena Danica på väg in mot Göteborg

Snyggaste Svitzer Gaia på sin plats och bakom henne ligger Bob
I motljuset synd Svitzer Tyr och Svitzer Oden på sina platser


Skagerak låg vid kaj vid Nya Varvet när vi spatserade hemåt så fick se henne på nära håll också. En mycket tjusig dam som tillhör Göteborgs Universitet (tror jag iaf fortfarande).  Som sagt, fina minnen ombord både från tur i Gullmarsfjorden men en tjocka så man knappt såg fören när man stod i akern... eller varför inte undersökningarna vi gjorde i Kattegatt och Skagerak med övernattning i Varbergs och Skagerns hamn. Det var en fin tid det :-)

GG229 Bristol passerar på väg mot sin plats i Frihamnen, det är skillnad på att se båtarna ligga vid kaj och att se dem vara på väg. Så tjusig så!


Eftersom vi blev så frusna så han jag inte se Stena Forcaster anlända, det är ju inte sista gången hon kommer till Göteborg eftersom de har ny trad som går Göteborg-Zeebrügge nu om jag förstått rätt. Om man tittar jättenoga så kan man ändå se henne, den lilla pricken mellan masterna precis under solen. Där har vi henne! Mycket nöjd att i alla fall få skymta henne i motljus i alla fall, bilden är tagen när vi var vid Klippan så väldigt långt bort. En bekant jobbar på henne och det är därför det är så kul att se båten. 
 

Kryddade på med lite båtåkning också som avslutning på dagen. Sprillans nya Älv-Eli åkte jag med. Hon har premiärdag idag, väldigt fin :-) 


Vädligt bra båtsppaningsdag! kunde som sagt varit lite varmare men det kommer ju sen med våren :-)

peace out
2015-03-27
13:30:00

Båtabstinens stillad

Fick se när jag åkte till skolan i morse att de snyggaste orangea kommit hem i natt! Solen var också påväg fram bakom molnen så jag bara längtade efter att klockan skulle bli 12 så jag fick sluta och stilla min båtspaningsabstinens med en promenad i Frihamnen.


Bristol hade också kommit hem och det var längesen jag såg henne så det var kul.  På plats var alltså Torland, Tor-Ön, Bristol och Astrid

 


Lilla Bristol

Ganska stor skillnad i storlek på Astrid och de andra... Hon med sina 70 meter i längd mot deras 45 meter, hon är verkligen enorm. Skulle väldigt gärna åka över till Skagen för att se Gitte Henning som är  86 meter lång, får bli ett framtida projekt!

Kunde ju inte låta bli och stanna till längst ut på piren och titta lite på lastningen av Stena Scanrail, här var det cirka 30 minuter till avgång mot Fredrikshamn. 


Ska försöka ta mig ut till Tångudden och titta på båtarna nästa vecka någon dag efter skolan, det beror helt på vädret men det ser i nuläget ut som att det ska bli lite sol.


peace out
2015-03-26
10:31:00

Thåström 25 mars i Göteborg

En alldeles fantastisk kväll igår!   Thåströms spelning var så sjuuukt bra!  Många favoritlåtar spelades och vi hade också äran att få höra några Imperiet-låtar, turen på min sida att det var Österns Röda Ros och Kriget Med Mig Själv
 
Många låtar från det nya albumet också och jag gillar de flesta faktiskt. Från tidigare album kom Främling Överallt, Jeffrey Lee Pierce, St Ana Katedral, Brev till 10:e Våningen, Kort Biografi Med Ett Litet Testamente, Kärlek Är För Dom

 
Jag är så underbart glad att jag fått se denna fantastiska man igen! Hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa gång. Dessutom hade jag och AC väldigt roligt och kvällen blev lång, massa tjöt och massa öl och så Thåström på det, ja det kunde inte ha blivit en bättre 25:e mars detta år!


Människan man inte känner men som betyder väldigt mycket! 
 
peace out