Tjejkväll och storm

--2009-07-31 -- 20:25:46--
Igår hade vi tjejer en kväll i konferansen i Kon-Tiki huset. Vi drack slattar som folk lämnat när de bott här. Det var en del vill jag lova och så åt vi mat från Lagergrens...supergott och väldigt mättande!   Det var en väldigt trevlig kväll, dock orkade jag inte gå ut efteråt så jag gick hem, Var hemma vid ett tror jag.

Det tog lite tid att gå hem då det blåste och regnade förfärligt mycket. Det var medvind på bryggan så man fick gå och hålla emot för att inte blåsa i vattnet kändes det som. Sen blev det motvind och då kom man knappt framåt och regnet gjode riktigt ont.   Väl hemma blev det duschen direkt men riktigt varmt vatten...så skönt så :D

Idag skulle jag börja i butiken vid fyra och jag sov väldigt gott i natt. Hade alarmet på tio och sen vaknade jag lite svagt när Lisa och Daniel bar saker från B3 (förråd) men somnade igen ganska snabbt. Sen fick jag sms från mamma och sen somnade jag igen. Patrik kom och väckte mig vid halv tre och då kände jag att det kanske var dags att gå upp.

Sen var det dags för lite möte och sedan hängde jag med till butiken efter det. Så vid halv sju var jag i butiken och det känns inte som att klockan är halv nio snart... men dagen har än så länge varit bra :D 

Försökte ta kort på vågorna idag också men det blev inte så bra...skulle vilja ha en snäppet bättre kamera. Får nöja mig med att kolla på dem :D  tycker om att kolla på havet när det är storm...det är så mäktigt! Om det inte är allt för mört när jag kommer hem så ska jag nog ta mig en promenad på klipporna och kolla lite. Blåste tydligen 23 m/s i morse om jag inte minns fel och 28 något i byarna...det är väldigt mycet. Men solen skiner vilket är positivt :D

peace out

Det går nästan att simma på trallen

--2009-07-30 -- 16:52:37--
På förmiddagen så var det uppehåll och solen kikade fram lite... och helt plötsligt från söder kommer jättemörka moln inrullandes... sen bara vräker det ner vatten. Helt sjukt vad det regnade, åkte skridskor med flippfloppen på trallen här utanför för just när det regnar som värst blir man ju såklart tvungen att gå ut och göra något viktigt...så typiskt.

Det är fyra utfärder...det han avta med regn och åska så tredje utfärden blev av iaf...det var så mycket regn att man inte såg Hållö igen. Det varade kanske en halvtimme och sedan sken det upp igen och nu ser man Lysekils kyrktorn igen. I morgon blir det kanske inte utfärd för det sk a blåsa 17-23. Det är väldigt växlande idag. Blixten slog ner i berget precis utanför också så allt bara skallrade och det blev en jätteknall efter det. 

Sotenäs Radio fortsätter samla pluspoäng :D   de har spelat tre MeatLoaf låtar på tre dagar...har aldrig hört en MeatLoaf låt på radion förr... så roligt!  

Nu har jag hamnat i butiken igen och det är ganska skönt...har varit en ganska jobbig dag... sov mycket i natt tror jag och väldigt hårt...vaknade inte en enda gång efter filmen....men är ändå trött... inte taggad att göra något alls. Kanske hinner bli taggad till kvällen för då har Sarah och Malin planerat tjejkväll... det ska jag väl orka ta mig till en stund iaf. Har inte varit taggad att gå ut på krogen något alls känns det som. Inte riktigt likt mig.

peace out

Hjärnan börjar tyna bort av allt jag vill komma ihåg

--2009-07-29 -- 21:51:39--
Full späckad dag med fyra ufärder och än en gång har jag fått vara offer på EFR-kurs... det var gamla farmor i köket denna gång också och kassörskan som var medvetslös. Sen fick jag dra iväg till butiken för det kom in några som hade en trasig högtrycksslang och vi hade inga här så jag fick åka. Trodde det skulle gå på tio minuter typ, men tji fick jag för inne på Smögen var det kö...lååång kö...tror hela min tripp fram och tillbaka tog ne halvtimme. Men allt ordnade sig iaf.

Nu får jag äntligen sitta ner en stund efter allt springande runt över hela centret och plockat in utrustning och letat utrustning och lite sånt...mina flippflopp är så slitna så jag har lite ont i fötterna och kände att jag behövde lite paus. Ska torka i torkrummet sen när Växjö hängt in sin adrypande blöta saker... de kom precis tillbaka från Bayen för de har gjort ett kvällsdyk.

Men allt har gått bra hela dagen och jag längtar bara efter en film nu så man kan slappna av lite....risken att somna kan jag säga är väldigt stor ikväll med. Vi försökte med Sweeney Todd igår igen och jag lyckade se ganska långt och jag har ingen aning när jag somnade och sen sov jag som en sten och vaknade 04.14.

Krånglat med bokningne har det gjort också fast egentligen inte...det var jag som missat lite och rättade till det utan att det behövdes. Men det är inte så farligt men man känner sig ju helt slut i huvudet.  Kom ihåg lappar är bra!

Ska städa snart också. Men måste vänta tills alla är klara... kan iaf börja skura damernas :D

Detta var väl det som jag minns av denna dagen.

peace out

Film igen och mer sömn och massa utfärder

--2009-07-28 -- 19:04:46--

Avslutet på gårdagen blev fantastiskt bra :D en dusch med bastu på det och sen film...superlativt! Vi kollade på Dragon Hunters som är en animerad film som var lite rolig :D   sen började vi på Sweeney Todd men somnade...såg tills dess när han "tävlar" med en andra människan...sen minns jag inte mer...men jag har sett den förrut så det gjorde ju inte så mycket, synd bara att man missar att kolla på alla bra skådisar som är med. Min favorit är Helena Bohman Carter...sen gillar jag Alan Rickman också.


Helena Bohman Carter... jag tycker hon är mycket bra och mycket vacker!

Idag har det rullat in bokningar hela dagen så nu blir det fyra utfärder som är nästan fulla onsdag och torsdag, mycket folk alltså. Calle har en kille på OW-kurs och Patrik kör en EFR och Rescuekurs nu. Det läskiga är att det är nästan tomt i helgen...det brukar vara helt tvärt om. Skumt faktiskt men det kanske kommer fler bokningar, vem vet, det är ju "bara" tisdag än.


Ikväll ska jag laga mat också. Ser faktiskt fram emot det lite. Tänkte köra currygryta även denna gång då den verkar ha varit uppskattad förra vändan jag gjorde den :D


Lisa är i vattnet nu med två provdykare så jag är sjäv här och det är inte särskillt mycket att göra. Ska ta och ta in lite utrustning så slipper Lisa göra det sen. Sen blir det Ica och lite ingredienser till grytan :D


peace out


The Pacific Ocean = The Plastic Ocean

--2009-07-27 -- 18:04:10--
Fick en intressant artikel av min kära faster Inger idag. I artikeln fanns också detta klipp som kan sammanfatta det hela. Så har du lite dötid så använd den till att läsa artikeln :D
Artikeln hittar du här:
http://www.inl.co.nz/environment/2008/plasticjunkyard.html


peace out

Film och musik och lugnet sprider sig

--2009-07-27 -- 14:09:38--
Ännu en dag att njuta av har snart gått halva, beroende på hur man räknar. Kollade på någon konstigfilm igår igen och som vanligt somnade jag. Efter filmen lyssnade vi på en massa bra musik, minns inte artistens namn men bra var det och jag känner igen en låt...han hade en väldigt mörk röst...fantastiskt bra.

Idag är det två utfärder och den andra är ute nu och jag har fixat med det mesta så jag fick lite tid över att sitta  här kände jag. Helt själv är jag med :)

Har hunnit med att plugga lite också och kollat på den föregående tentan om jag kna dom frågorna. Skickade mejl till Love och fick ett välskrivet svar tillbaka på frågan. Känns bra! ska nu bara få in det i huvet också men jag har ju hört det tidigare så det ska nog gå bra :)

Annars rullar det på och vi har fått två frukost-värdar också :D  Kajsa och Vanja, det är Lenas mamma och moster om jag fattat det hela rätt och de ska nu i två veckor a hand om och ställa fram frukost och sedan ta med sopor och lite återvinning härifrån...supertrevliga tanter :D

Men det var väl allt för denna gång...inget mer av intrese att skriva

peace out

Plaståtervinning som rör sig och filmsovare

--2009-07-26 -- 13:38:12--
Igår var jag med Sarah och städade gästhemmet :D    det var roligt! men väldigt jobbigt!   Jag förstår varför hon är så trött och har ont i kroppen när hon kommer hem om dagarna. Mina fötter var ömma och onte i benen hade jag också. MEn det var skönt med lite omväxling. Vi blev klara vid halv fem tiden och då gick jag till butiken och tjötade lite.

Jag gick till Sillgatan och köpte glass också. Saltlakritsglass med saltlakritssås och lakritsströssel...MUMS! När hon skulle hälla på såsen så lossnade korken på flaskan och det bara välde över sås över glassen!  Hur roligt som helst! Gott som bara den var det!

Efter att ha ätit den fantastiskt goda glassen så åkte jag hem. Då fixade jag lite med återvinningen och jag verkar vara den ända som råkar ut för att plaståtervinningen lever och rör sig... äckligt var det! Tur bara att det inte var ruttna räkor i för då hade jag väl kolavippat :P    och ännu mera tur var att Jennie följde med så slapp jag stå och plocka upp vare plastsak ut säcken..det var mögligt också.

Sen så sprang jag runt lite på centret och pysslade med lite allt möjligt. Bar in några flaskor...hade lagom ont i händerna efter nio flaskor. Stängde kompressorn och våtdamsugade i torkrummet. Sen diskade jag lite. Hade fått skarpa order om att jag absolut inte fick städa av Lisa och jag kände att det var bäst att lyda.

När Calle kom hem så kollade vi på film... vi kollade på The Escape from Guatanamo bay...(tror stavning och titel stämmer) den var rolig :D och jag somnade inte TJOHOO :D

Sen skulle jag sova men Calle tyckte inte det så vi började kolla på Slumdog Millionaire... då kunde dock inte ögonen hålla sig öppna länge..kanske såg en halvtimme och sen slocknade jag och vaknade när fimen var slut och då sov Calle också...  suck att man aldrig ska kunna se en hel film utan att somna...

Som tur var hade jag sovmorgon i morse men jag kom upp lite sent iaf...halv elva.... inge bra. Tur nog fick jag skjuta lite på att åka till butiken för att vi skulle ha folk på centret när Lisa hämtade mat och så var det lite kajaker som skulle i också. Men vid halv ett kom jag hit och nu har jag börjat på ett kapitel i min pluggbok som handlar om stränder. Ska försöka plöja mig igenom det idag lite översikligt. Det är ju ändå fyra timmar till Calle kommer och byter av mig.

Översovning och en dag med rullians

--2009-07-24 -- 18:24:34--
Tänka sig att Calle fick väcka mig i morse... då var klockan åtta och det var jag som skulle ha öppnat centret...varför blev det så???  Kanoners att jag har sånna underbara kollegor! Men det dåliga samvete för mina översovade mornar sitter som sten...

Det har varit endel att göra idag men det har ändå gått bra...flutit på helt enkelt...gillar folk som har egen utrustning! Det har varit lite knapert med regulatorer idag faktiskt men det ordnade sig tillslut. Nu har Calle avslutat sin OW-kurs så då får vi en lite mer :D

Har baa varit förvirrad några gånger idag faktiskt...har min kom ihåg lapp som jag nu fått stryka endel från...känns skönt! Har bara en sopsäck med pantburkar och några säckar med återvinning som jag tänkte köra iväg senare. Jag ska städa också och plocka in utrustning men det fick jag inte göra förrän Lisa kom tillbaka för det sa hon...bäst jag lyder :P

Ikväll väntar som sagt städning och sedan kanske en bastu om man orkar det, senare ska Calle och jag kolla på "Det stor blå"...har inte sett den på ett tag nu...

Sotenäs har fått pluspoäng idag igen för att de spelade en Imperiet låt. Glada jag...just när jag satt och räknade kassan för femte gången kom den och då känndes allt mycket bättre :D

I morgon är det två nästan fulla turer...och fyra provdyk... men det ska nog lösa sig med utrustning.

Började läsa min nya bok igår. Människohamn heter den och det är samma författare som skrivit Låt den rätta komma in som är en sjukt bra bok! Den här verkar också väldigt bra...har inte kommit så långt men den är spännande!

Kanske ska smyga in lite utcheckad utrustning ändå...börjar bli lite rastlös :P

peace out

Radio Sotenäs 95,3 samlar pluspoäng

--2009-07-23 -- 14:51:02--

Här har vi ett av Sveriges bästa band...eller de var...

Radio Sotenäs är duktiga! de spelar Ebba Grön lite då och då vilket man bli väldigt glad och pigg av. De har spelat Staten & Kapitalet, 800 grader och Ung & Kåt...vad jag har hört iaf.

Livar upp stämningen här i butien idag kände jag :D blev lite muntrare av det :D

Så är du i Sotenäs kommun så ratta in 95,3 :D

peace out

Attt tanka kan ta längre tid än man tror

--2009-07-23 -- 12:59:14--
Tänka sig vad krångligt det kan vara och att det ska ta så lång tid att uträtta saker bara för att jag inte gått in på banken och bett om ett nytt kort....

Jag skulle då tanka räzer-corsan idag och tänkte inte på att många kortläsare inte läser chip... detta medförde att jag först krånglade mig in till Preem-macken och efter lite knix så kom jag fram till pumpen (en tankbil tog upp väldigt mycket plats, därav knixet) När jag då sätter i kortet i automaten så spottar den ut det och mumlar att jag inte kan använda det kortet. *suck*

Åker då till macken som är vid infarten till kallagret... dom tar bara kort så då får jag först stå i kö i kiosken för att ens få reda på om jag kan tanka...för jag vet att chipet funkar. Det gick så bra så och han hjälpte till att visa för det var något nytt med apparaten...väldigt enkel automat, sån borde alla mackar ha!  så äntligen fick jag lite soppa i bilen. Med en full tank beger jag mig till butiken. Anländer 40 minuter försent utsatt tid... det händer bara mig, känns det som, oturen gillar mig.

Fick iaf sysselsätta mig med lite torkning när jag kom in...det är iaf en sysselsättning som jag inte ogillar. Det är inget folk alls...tur att jag har pluggboken med mig :D

peace out

Mamma Mia, Dexter och glömska

--2009-07-23 -- 09:19:22--
Idag var man lite halvduktig och gick upp kvart i sju. Duschade i maklig takt och bara tog det lugnt.  Men det fick sina följder, speciellt när man gick och la sig halv två eller något...vet faktiskt inte hur mycket klockan var men Calle å Jag kollade iaf på Mamma Mia och sedan började vi på första avsnittet av Dexter...jag tror jag såg tio minuter innan jag slocknade. Superlativ film! Har sett den x antal gånger.
 
Säkert en bra serie...men jag ska nog kolla på den när klockan inte är så mycket.


Dagens arbete består av att vara på centret nu på förmiddagen när Lisa fick vara DM till ett par som varit här förut. Vid elva ska jag bege mig till butiken och försöka sälja lite prylar. Helt matt i hela kroppen och att sova hela dagen hade jag inte tackat nej till.

Fick ett meddelande igårkväll också om att Helena och Mattias från Skåne kommer upp idag...ska bli kul att träffa dem! Har inte gjort det på två eller tre år...vet inte om Kristoffer och Staffan är med men det hade varit roligt iaf om de var det. Men de skule höra av sig när de skulle komma och det skulle vara på eftermiddagen så jag kanske hinner sluta eller så kanske jag hinner få ledig tid så man kanske kan äta eller nått....jag vet inte riktigt vad de har tänkt.

Känner mig också väldigt slarvig. Jag glömmer saker hela tiden och känner mig efter och det känns inte bra. Inte känner jag mig allert att göra något heller. Jag försöker, men det går sådär. Tycker synd om Lisa som får stå ut och jag hoppas hon gör det! Hon gör en sjukt bra jobb!


(Det är alltid lättare att skriva än att prata)

Peace out

The Abyss

--2009-07-22 -- 10:31:44--
Ojojoj vad gott det var med grillad korv igår! Det är en sån grej som man inte vet att man har saknat lite förrän man ätit det. Efter det så blev det film och nu komer jag äntligen ihåg ett namn på en film :D   The Abyss hette den. Den var bra och jag lyckades hålla mig vaken hela tiden. Bara min fot som somnade ibland. Kan rekomendera den!  Jag upptäckte också att jag sett den filmen förrut... men det var ett tag sedan så det gjorde inget och dessutom såg jag inte hela filmen då...bara slutet.


The Abyss...en undervattenfilm att rekomendera


Så det blev alltså åter igen en sen kväll...ändå känner jag mig stark idag. Det är positivt. Radio Sotenäs livar upp stämningen lite med lite dansbandsmusik :D 

Ikväll har ja passet i butiken igen och nu känner jag lite för att åka dit igen. Efter det så blir det kanske en fika med Jennie, blev inte någon igår, men jag fick ju korv så jag var nöjd ändå :D

Solen skiner ute så jag ska nog sitta inne och plugga lite.

peace out

Ledig dag igen

--2009-07-21 -- 21:54:39--
Ännu en ledig dag har passerat... jag har tagit det lugnt...men eftersomjag blir rastlös ganska lätt så spenderade jag några timmar i tvätteriet på Gästhemmet och hjälpte Sarah vika tvätt när det behövdes. Det var trevligt sällskap och sen kom hennes kompis Clas också som går OW-kurs och pratade lite och det var också trevligt då Sara fick mycket att göra.

Egentligen hade jag tänkt åka till Hållö idag på min lediga dag men det blåste typ 14 m/s västligt om jag inte minns fel och då är inte Hållö den bästa platsen att vara på. Jag gick iaf bryggvägen och tog ut pengar och sedan till busstaionen för där finns några outletar som jag inte kollat in förrut....ville egentligen bara veta vad som de där husen innehöll. När jag ändå var åt det hållet promenerade jag till Ica och köpte ett vykort och en bok och ett pack batterier till kameran. Hade tänkt gå på klipporna och fota lite vågor men det blev inte av då jag som sagt hamnade i tvätteriet. Var hos Lotta och käkade också.

Ätit god glass har jag gjort också...och nu såhär på kvällskvisten har vi dragit igång grillen och ska grilla korv :D det var väldigt längesen jag åt grillad korv så det ska bli fantastiskt gott!

Igår kollade jag och Calle på film igen... kommer inte ihåg vad den hette men den handalde om en superhjälte som ville bli frisör iaf...ganska rolig...men båda somnade :P

ikväll blir det nog film med men jag vet inte vilken :D  om jag inte hinner somna innan :P

nu ska jag ha korv!!!


peace out

Grillkväll och tomtar

--2009-07-20 -- 11:47:46--

Igår kväll grillade vi här på centret...vi var totalt tjugo personer tror jag...kanske någon mer. Lisa hade gjort superod potatissallad och sen grillades det kött...fantastiskt gott!

Hade tänkt mig att jag skulle komma i säng tidigt i går men så blev inte fallet. Calle lurade mig att se film igen.... som vanligt när han frågar om jag sett en viss film så får han svaret "nej"... vi började kolla på en film som jag inte minns namnet på men som hade samma skådespelare som lördagsfilmen... men den var inte så roligt så vi bytte till en annan.... i den andra filmen var det tre amerikaner som åkte tåg i Indien... var sådär och jag var trött så jag ville sova... det tyckte inte Calle..."har du sett Trolltyg i tomteskogen?"  svar: Nej...   ojojoj...då måste du se den!

Vi kollade alltså på Trolltyg i tomteskogen. Rolig och lagom kort...så nu har jag sett den iaf...positivt :D

Lugn dag idag...två utfärder och inte mycket folk...ska vara på centret hela dagen...måste ringa ett jobbigt samtal också... VILL INTE!!!

peace out


Trådag än så länge

--2009-07-19 -- 17:04:36--

I går kväll såg Calle och jag på en film som heter Crank (?) en film som var ganska konstig. Det handlade om en man som blev drogad med något kinesiskt gift som skulle ta död på honom om hans puls gick ner för mycket... som sagt så var den ganska kansig men inte dålig iaf.

Idag har det varit bara tråkig. Jag gick upp vid åtta för jag skulle vara på båten, vid frukost kände jag att det var ingen bra idé alls att åka båt...koncentrationen var i botten och jag var hur trött som helst. Vid kvart över tio gick jag och la mig en timme och sov inan det var dags att åka till butiken. Dubbelpass idag så jag ska sitta här i fyra timmar till...totalt tio timmar här...nice!

Det har inte hänt mycket alls...sålt endel saker...men det är hur lite folk som helst... men som sagt...stå ut i fyra timmar till ska man väl klara av. Kanske man ska knata iväg till Sommargott eller glassbaren så man får lite energi.

Ikväll är det grillfest på centret och det ska bli roligt :D hoppas jag...ska rycka upp mig lite så kommer det säkert bli kul :D

peace out


Skäms

--2009-07-18 -- 22:16:17--
I dag tyckte jag att jag var så duktig när det kom ut två svinkillar till centret och en av dem ill köpa utrustning. Han ville ha en torrdräkt och luftpaket. Vi tjötade endel och sen bestämde han sig för RedQ torrdräkten och en väst Mares Vector1000 AT och sedan också en regulator Mares Abyss... Jag ringde till Lena och hon förklarade priset... en flaska skulle han ha också förresten...

Jag plockade ihop utrustningen och han fick ett pris...det som Lena sagt. När jag skulle välja flaska så resonerade ajg som så... jag visste att några var provtryckta 2005 och tänkte då att om vi har en senare så är ju det sjysstare för annars måste han ju lämna in den nästa år (provtryckning ska göras var 5:e år) så jag kollade om vi hade någon senare och då hittade jag en 2007 och tyckte att det var ju bra... jag skrev kvitto och de for till butiken för att betala.

Senare ringer Lena och ska kolla vilket nummer det var på de olika delarna i utrustningen och jag kom ihåg vilka det var så dom fick hon. Så frågar hon om det var manometer med...och ja det var väl klart tyckte jag... ojojoj...då skulle de ha betalat mer och *tjofadderittan* jag hade absolut ingen tanke på att det var konsolldator och manometer på...det trodde jag ingick i det priset som jag fick av Lena...men tydligen inte...sen var det fel med flaskan också...jag skulle ha tagit en som var tryckt -05 för det är ju de man vill bli av med i första hand.
 
*suck*  skäms så otroligt mycket över detta... kändes så bra och så blev det bara skit...*suck* får försöka bli av med skammen över natten med hjälp av lite sömn kanske...


Lite Thetis och lite race och lite regn

--2009-07-18 -- 12:02:40--

I morse var jag stark! Kände mig pigg och glad och var fullt redo att ta emot den stormiga dagen :D  Men efter frukost landade jag i någon svacka och blev jättetrött. Att stå ute i regn och strom och diska är inget man har fina drömmar om och humöret  blir inte direkt bra av det. Men det börjar gå över nu... styrkan börjar komma tillbaka.

Idag är det fyra utfärder och det flyter på bra :D   elva utfärden går till Thetis... det funkar för det blåser ostlig vind så det är tydligen lugnt på den sidan...kanske att Janne ändrade när de väl kom ut, det vet ju inte jag än...men här utanför går det mycket vågor... men Thetis är ett vrak som finns här utanför Smögen. Det är en fiskebåt som sjönk p.g.a att den var överlastad men fisk engång och det var lite hårt väder... hon sjönk och ligger nu på 30 meters djup.  Jag dök på henne en gång förra året men då var det lite halvkass sikt men det var coolt ändå. Hoppas de får ett bra dyk idag :D


Så såg hon ut...  så ser hon inte ut nu.

Det är Smögen Offshore Race idag också... tjohoo vad roligt det är att kolla på dem i detta väder :D det är andra dagen idag och jag vet inte vad det är för klasser idag...men det har åkt förbi endel Jetski:s och gummibåtar... så något sånt blir det antagligen. Här på centret är det nästan första parket... banan går bara 100 meter här utanför...typ...kanske mer...mitt ögonmått kanske inte är det bästa :P

Det snurrar båtar väldigt nära grundet här utanför också...blir lite hoppig när man ser de åka där och nästan att man håller tummarna för att de går på...(det är åskådare alltså som kör där)

Regn, regn, regn....bara att bita ihop och se glad ut :D

peace out


HLR kurs kan vara roligt

--2009-07-17 -- 23:31:15--
Nu när Calle sett denna så får man akta sig för att gå HLR-kurs för honom :P


more movies at http://www.miloop.com/

Tack vare Calle så fick jag skratta lite såhär på kvällskvisten :P 

överskottsenergi

--2009-07-17 -- 23:23:19--
Tjohoo :D  har hittat en med lika mycket överskottsenergi som jag :D   CALLE :D
glada jag...och JAG vann!!!!

(bara så att alla gör en liten notis om det...)
Det var väldigt lugnt i butiken...kom bara in några ibland...väldigt mycket norrmän...lyckades sälja på en till två brats som skulle dyka efter ett par brillor, de var in och tiggde om att få låna en mask, men det gick ju inte...hihi...tillslut hade de skrapat ihop lite pengar och köpte ett billigt... det har varit trevligt folk inne och pratat också och det är kul...men när det har varit dötid så har jag pluggat lite men det är konstig engelska och man fattar ord men inte sammanhanget och det är lite knasigt....har även suttit vid datorn...upptäckt nya bloggar och det är roligt...läst alla jag redan följer också som jag kan adressen till utantill.

Sen fick man äppelpaj med vaniljsås när man kom hem...fantastiskt gott! sen gjorde Calle och jag av med lite energi överskott och sen fick han hjälpa mig lite med pluggboken...så nu tror jag att jag förstår...kan de inte bara skriva det lite enklare...varför gossa ihop det så man inte fattar???

jaja inget mer att skirva...

peace out

EFR-kurs och butiksittande

--2009-07-17 -- 13:30:41--
Innan jag begav mig till butiken fick jag agera offer på Calles EFR-kurs (Emergency First Respons).  Till att börja med vara jag gamla farmor som ramlat ihop och var medvetslös. Sedan kastade hästen Rune av mig och ajg landade på ansiktet och blev medvetslös och skadade axeln...inge bra...men eleverna skötte sig bra...var också en avsvimmad kassörska och jag var med i en bilkrasch med Calle också... bilkraschen var jobbigast för då skujlle jag ha benet i en konstig vinkel och så fick jag ligga på asfalten, smärtsamt...fick benet spjälat med en sopkvast...alltid nått.

Jag hade tur att Annelie skulle ner till Gbg nu så jag åkte med henne över till Smögen så slapp jag gå... kom till butiken prick elva och det har inte varit så mycket nu på de snart två timmarna jag suttit här...har läst i min pluggbok. Tidvatten är inte att leka med :P

Jag ska sitta här hela dagen...stänger 21.00...bara 7,5 timme kvar. Roooligt!

peace out

Livat bland seglen

--2009-07-16 -- 22:25:19--
Nu är det sjukt mycket segelbåtar här i hamnen på Smögen... det är ju seglar-veckan nu så det kanske inte är så konstigt. Massor med norska brats som springer omkring...men de verkar ha kul så det är ju positivt  :D

Var ganska mycket folk i butiken i dag och det blev en del saker sålda. Väldigt många badskor faktiskt....lite förvånande...de är ju såå fula. Men tänk att de går att lura på folk *hehe*

När Lisa kom till butiken för att avlösa mig så slutade Sarah också och då lyckades hon övertala mig att gå till en butik på bryggan... och jag som gillar att se glada människor lyckades bli övertalad...hon skulle ju "bara"...kan ju då tala om att shoppa kläder hör inte till mina intressen direkt. Vi delade sedan på en mjukglass och kollade på alla båtar...som mest åtta i bredd såg vi...och musik på fullt hade de med :D

En båt hette Elinor också :D   rättstavat till och med...då blev man lite glad....sedan gick vi till Lotta och tog en smörgås och testade en ny dricka som hon fått hem....superlativt god!!!

Tog sedan rääzer corsan hem och Sarah tog en tupplur och jag satte på bastun och satt där en timma...

tänkte att jag skulle försöka se "Slumdog millionaire" snart...ska försöka att se hela utan att somna :D

peace out


"Här kommer kung av sand..."

--2009-07-16 -- 13:22:08--

Hmm...docka på HLR:n tror jag står över Calle :P

Vaknade första gången i morse av att någon av Calles elever kom in och sjöng "Här kommer kung av sand..." och eftersom jag har dörren öppen så hördes det ganska väl...jag lyckades dock somna om och nästa uppvaknande blev när Lisa kom in och hojtade att Lena ville att jag skulle vara i butiken vid elva. Kollade på klockan och då var hon tjugo i elva (jag hade sovmorgon, Lisa lovade mig det igår kväll)....masade mig upp och åt en snabb frukost samtidigt som det kom två som vill bli incheckade... Lyckades vara i butiken vid tio över elva i alla fall...

Det har varit lite rullians...det kommer människor i flockar. Har sålt ganska mycket... det är snorkel-kit som går mest. Men ett par fenor har det blivit också. Lite tråkigt är det också att sitta här. Har försökt att plugga men det går sådär... har hakat upp mig på en grej som jag inte förstår...får fråga Calle om han kan översätta sedan kanske då kanske jag fattar.

Vet inte hur länge jag kommer att vara i butiken heller... det får vi se men ajg hoppas att det inte är till stängning då kreverar jag nog...det är konstig värme idag... blir nog åska...

peace out


Lugn onsdag

--2009-07-15 -- 23:03:26--

Denna onsdag har varit lite ovanlig... det har inte varit några utfärder och nästan inget att göra. De två som var bokade på ev. utfärd fick göra landdyk med Calle... tjejen var inte så van så det var nog bara bra. Killen ska gå Rescue-kursen för Calle i helgen :D

Sen ringer det en människa och vill göra provdyk och de är sex personer... och eftersom det inte var så mycket att göra så fixade vi det. Det kom två stycken och ville hyra kajak också... en lugn dag som sagt. Det började regna lite också på eftermiddagen men det var inte så allvarligtm och jag åkte till butiken då så det gjorde inget.

I butiken var det ganska så roligt att sitta idag. Det var en hel del folk och jag packade upp lite varor också vilket just då var fantastiskt roligt :D

I morgon är det inte heller så mycket...inte någon utfärd så det blir väl att pyssla här. Det kommer lite folk i morgon också som ska dyka i helgen.

jaja...nu ska jag se till att min nya adress fixas på olika ställen...kan vara bra

peace out


Alla utcheckade och lugnet sprider sig

--2009-07-14 -- 22:02:06--
Incheckningar, fylla luft, ringa folk, diska, äta glass.....det är vad jag har gjort idag :D och allt har gått jättebra. Ett tag var det lite kämpigt när jag skulle fylla luft till en som kom med en flaska och sedan checka in massa utrustning samtidigt...han fick vänta lite men jag tror att det inte gjorde så mycket...han blev nöjd att få sin flaska fylld iaf :D

Många som åkte hem idag...incheckningspärmen är tom på papper.... men i morgon kommer det nya...Helgen blir det också en del att göra...Terminalen från Malmö kommer och ska ha lite kursdyk sedan ska Calle ha EFR och Rescue-kurs hela helgen och jag hoppas att det blir roliga senarios... sånt som vi fick ha när jag gick rescue :D

På lördag blir det en utfärd till Thetis också... den är planerad om man säger så och men det är bara två än så länge men jag tror att det blir av iaf...om vädret tillåter vill säga. Man får hålla tummarna på att det är bra sikt för när ajg dök på henne förra året så var det inte det...ganska grumligt..men det var spännande ändå :D

Nu ska jag ta tag i städningen... och hänga in lite utrustning :D

peace out

Årets andra dyk blev ett NATTDYK!

--2009-07-14 -- 12:05:08--
Igår bestämde ju Sarah och jag att vi skulle ta ett dyk här utanför bara för att Sarah ville känna sig fö lite och testa utrustningen... vi tänkte att åtta är en bra tid för då är det fortfarande ljust... men det tog lite längre tid än väntat p.g.a lite krångel med utrustning...och klockan var 22.55 när vi släppte ut luften ur västarna och sjönk... det blev inte ett så långt dyk heller... 27 minuter stannade klockan på och djupet bara 5 meter men det var ett fint dyk...mitt andra lyckade nattdyk...det jag gjorde på AOW-kursen vart misslyckat för jag fick ont i öronen och reggen var konstig (tyckte jag, kanske brodde på att jag var trött också)

Vi såg en bebis-hummer som blev lite ilsk när vi lyste på den...jag plockade ut en ny lampa som Lisa lovat mig efter att hon dränkte min andra när hon lånade den...han ens inte prova min gamla...hehe..
Vi såg en ål också och det har inte jag gjort förr...den ville inte heller ha ljus på sig så den ringlade iväg in i tången. Det var en hel del liv och var roligt :D

Ett mycket bra dyk och jag är mycket nöjd...nu hoppas jag komma ut på lite djupare snart...ska försöka se till så det blir så :D  provade också en annan torrdräkt, Ursuit RedQ (tror det stavas så)  det var en skön dräkt men det kändes skumt med dragkedjan för den sitter snett över bröstet...men det är kanske en vanegrej... men som sagt...ett fint dyk!!!Idag har vi två nästan fulla utfärder...det är 11 av 12 på båda turerna...jag känner mig för närvarande pigg men morgonen har varit seg... bävar för armhävningarna som ska göras ikväll...vi slarvade och gjorde inga igår...inte bra men det löser sig väl.

Solen skiner och det är lite halvt svalt så kanske att jag tar mig ut och springer en sväng ikväll...skulle vara skönt. Masa igång den slöa kroppen lite :D

nu ska jag vänta på en människa som ska gå rescue-kurs i heögen och kanske ska gå divemaster här hos oss också efter det...han heter Björn och är från Umeå.

peace out

På jakt efter gladhet

--2009-07-13 -- 18:50:43--
Tänka sig att ajg skulle bli så tjurig då...hela dagen har jag kännt mig tjurig....inte bra! Varför kan man inte få vara glad!? Har iaf läst ut min bok....14 år till salu.... superbra bok som jag tycker att man ska läsa om man får möjlighet....man känner igen sig väldigt mycket vill jag också säga....

Såhär efter att gästerna åkt hem så är det väldigt lugnt...vet inte vad jag ska hitta på...har börjat med att skriva ut massa incheckningslappar...hoppas skrivaren är snäll mot mig idag!  orkar inte med att den krångar...vilket är ett vanligt fenomen...men Patrik lärde mig ett rick så nu går det bra...det är bara när jag klantar mig som det gå fel... pappren fastnar ibland men inte lika mycket som förrut....

Calle är hur glad som helst idag...kan han inte dela med sig kanske?  Daniel kom men en påse från sommargott som var lite uppmuntrande... men huvudet och innuti känns tomt ändå... det går nog över...ska se om Calle vill dela med sig lite av det glada :)

peace out

Matt i kroppen....allt händer bara mig...

--2009-07-13 -- 11:37:31--
Suck vilken helg....det har varit mycket och jag är elt slut i kroppen...blev så grinig i morse också för att ajg sov över...det gjorde kanske inte så mycket egentligen eftersom första turen var elva...men ajg skulle öppna centret och jag blir lika bitter varje gång jag vaknar av att Janne kommer in för att hämta nycklarna...jag vet inte hur det gick till men jag tröck på fel knapp så snoozen gick inte igång...

Sen har allt som bara kan hända mig hänt också...välte ut fil i kylen...glömde sköljkaret så det svämmade över...igår välte jag ut metall återvinningen i brännässlorna... suck....kassan stämde inte när jag skulle räkna... allt händer bara mig!  känns det som...

Igår åkte systeryster och Inger och Jaak hem... alla åkte hem...utom en som heter Helena som ska dyka även idag och i morgon...  så idag känns det som att det bara ska bli en lugn dag med två turer...skönt...då kanske man kan slappna av lite...

och ikväll är det armhävningar igen och jag känner just nu att jag absolut inte vill alls...men jag ska göra dem ändå... springa ska jag också göra men det får bli en annan dag....

jag är själv på centret idag för Calle dyker...Daniel är DM på båten och Lisa är ledig....tror att det ska gå bra... det är inte så mycket dessa tre dagar när hon är borta :)

Nu ska jag vara social med Sarah.... vi ska dyka ikväll...hon vill avrosta sig lite :D

peace out

Armhävningar dag 1 vecka 4

--2009-07-11 -- 18:51:07--
I går var det armhävningar som gällde igen...lite sen i uppdateringen men den kommer ju här :

12, 14, 11, 10, 16+

Det var segt igår... orkade alla innan 16+   då klarade jag inte alla...vet inte hur många det blev heller...vet bara att jag blev helt slut...men det är så det ska vara!  :D

Full rulle

--2009-07-11 -- 18:46:35--

Nu skiner solen igeno och det är så skönt...någon riktig värme har det inte blivit men det gör inget...jag är nöjd så länge som solen skner :D

Det har varit en dag med mycket att göra... utchecka utrustningar samtidigt som glasen är slut och måste diskas och man också är hungrig och har hunnit blivit tjurig. Allt på en gång...inge bra...nu är jag bara trött och vill sova.

Håller på att läsa en bok som heter 14 år till salu -en skakande svensk historia
det är en väldigt bra bok...man känner igen sig väldigt mycket... väldigt hemsk också! men otroligt bra!

Senare är det planerat att jag ska göra ett nattdyk med Frida och Inger men som jag känner nu vill jag bara sova...kanske jag hinner bli piggare till om två timmar...kanske kanske....

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu... får filura på saken :D

peace out


Regn, Regn, Regn...

--2009-07-10 -- 19:06:57--

regn tycker jag för tillfället är inge bra!
det gör så att man vurpar på trätrallen!
ont i baken gjorde det!

Som sagt så har de regnat hela dagen utan uppehåll... alt är blött och torkrummmet har en liten sjö i mitten. Hålet som man skrapar ned vattnet i är på högsta punkten i hela rummet också vilket är lite jobbigt... allt är bara blött, blött, blött!!!

Men man ska inte klaga med tanke på att det har varit soligt väldigt länge, så man behöver inte vara bitter :P


peace out


Omgången 452 till Mandolingatan 23

--2009-07-10 -- 08:57:20--
I går var det fytt aom gällde...vi kom iväg härifrån Smögen vid elva och var i Göteborg vid halv ett...

Det nya stället var fint men väggarna är målade bajsbruna och det var lite sunkigt vid första anblicken men jag tror jag kommer att trivas ändå :D   Mandolingatan 23 lägenhet 208  våning 12 

Vi han flytta nästan alla saker...l det är kanske ett lass kvar och det kommer mamma och papa ta idag för de är kvar i Gbg och ska städa ur Omgången och lämna nycklarna. De är så snälla som gör det :D   uppskattar det verkligen!

Idag har jag egentligen sovmorgon men jag visste inte det så jag satte klockan på sju och det visade sig att jag var jättepigg när jag vaknade så jag tog en dusch och öppnade upp centret iaf...att det spöregnar gör abselut ingenting...nästan skönt tycker jag :D    åt frukost med Lisa och det var bara trevligt alltihop!

Nu ska jag hjälpa syrran att få lite utrustning så hon kan dyka vid halv elva  :D

peace out

Armhävningar dag 3 vecka 3

--2009-07-08 -- 23:35:14--
11, 13, 9, 9, 13+

det var hur seten såg ut idag...jag klarade allt och det sista blev det 17 tror jag eller 18...minns inte...det enda jag kommer ihåg är att jag fastnadet och brösa i bakcen...helt slut var jag efteråt iaf...men det är så roligt med sånna här utmaningar!

Gbg-varvets träning ska jag komma igång med också...nu är det ju tre veckor sedan jag sprang...får ta nya tag!

Hettsig eftermiddag...nu väntar spikmattan

--2009-07-08 -- 23:32:33--

Hjälp vad eftermiddagen blev stressig och mycket att göra!  Helt slut är jag...tror att jag försökte göra lite för många saker samtidigt...inge bra!  Helt slut i huvudet är jag nu iaf och det enda jag vill göra är att sova! men innan jag ska sova så tänkte jag prova ligga på spikmattan som jag fått låna av Inger. Det är en sån vi har hemhemma också så ajg har provat det förr men har inte kommit in i det riktigt...men min rygg är så konstig nu så jag behöver nog en stund på den :D

En massage kanske skulle vara ännu bättre! Kanske ska försöka klämma in och boka en tid någon gång kanske...

I morgon kommer som sagt mamma och pappa och vi ska flytta...jag är så snurrig i huvudet och är så rädd att jag ska glömma något!  Efter denna dag så känns allt väldigt knasigt och konstigt och jag vill bara gömma mig någonstans tills stormen är över...men det går ju inte och jag är jätte spänd på hur den nya längeheten ser ut! :D

nu ska jag lägga mig på spikmattan!

peace out


Hårklipp och ganska lugnt

--2009-07-08 -- 13:59:38--
Tänka sig att man sov över i morse...vet inte riktigt hur jag tänkte där men jag kom iaf upp en och en halv timme  sent...tror jag änkte att jag skulle vara på båten och somnade om...vet faktiskt inte. Men när jag kom ut så visade de sig att jag skulle öppna centret...*oops*

Igår så fick iaf Calle klippa mig...det blev inte mycket kortare men jag blev nöjd och vi har kommit fram till att Calle borde byta yrke...hans trimmer var dock inte så bra så det var lite svårt...men bak i nacken så blev det riktigt kort...kanske att det skulle vara lite kortare uppe på huvet men det får bli nästa gång :D

har inga blider på det men det är bara lite kortare än förut så det är inte så stor skillnad.

Jag har centret hela dagen idag och det är inte fasligt mycket att göra...nu sitter jag bara här och inte gör något...har haft en tvist med skrivaren på förmiddagen men det är ordnat nu...jag lyckades hålla tålamodet på plats *hehe*

sitter nu och lyssnar på Inger och Jaak när de har lektion med OW-eleverna...intressant!  De håller på att lära sig tabellen om hur länge man kan vara nere efter att ha dykt ett dyk och sedan vill dyka mer. Den visar hur mycket kväve man har kvar i kroppen efter ett dyk och hur länge man måste vara uppe för att "vädra ut" kvävet.  Jag har något som heter The Weel och det tycker jag verkar mycket lättare än den där tabellen som PADI tagit tillbaka i undervisningen...tror inte att The Weel funkade så bra...jag vet inte...

Har fixat lite inställningar på de Mares M2 datorer som vi har i uthyrningen som jag egentligen inte gillar men som jag börjar förstå lite smått nu...har lite ont i tummarna efter allt tryckande. Ska testa en sån nästa gång jag dyker tror jag...kanske att nästa dyk blir ett nattdk med syster Frida när hon kommer och ska göra AOW:n (Advanced Openwater Diver)

Mamma, Pappa och Frida kommer i morgon på förmiddagen och Mamma och Pappa och Jag åker ganska på direkten ner till Gbg och börjar flytta till min nya lägenhet :D   ska bli jättespännande!

Nä...kanske ska göra något vettigt...äta glass kanske :D

peace out

Ruttna räkor

--2009-07-07 -- 11:53:19--
Tänka sig att Jason-gänget som var här för tre dagar sedan inte meddelade att de inte ätit upp alla räkorna som det fått med sig...jag ska inte bara skylla på dem för det var ju lite vårt fel att vi inte kollade igenom kajakerna efter att de varit ute.

På grund av detta så luktade det väldigt konstigt när vi skulle ta fram kajakerna till ett gäng...och när de skulle packa ner sina saker så hittade de ruttna räkor i en påse...hur äckligt som helst! 

Eftersom Lisa skulle till bayen och dyka med Åke så blev det mitt jobb att fixa bort det...jag tänkte att jag skulle vänta tills det inte var några dkare på bryggan...det luktade lång väg...Calle vägrade att hjälpa....han filmade skiten...ondingen själv!

Han visade iaf var det fanns plasthandskar så jag slapp ta i skiten...två fulla påsar blöta påsar med ruttna räkor....*BLÄ*

Tror att vi lärde oss något idag...vilket är bra!
Man skola alltid kolla igenom kajakerna när de kommer in! 

peace out

Armhävningar dag 2 vecka 3

--2009-07-06 -- 23:00:21--
Idag var det  12,10,8,8,12+ som gällde och jag klarade allt...på sista gjorde jag hela 17 stycken! helt otroligt enligt mig själv!  BRA till mig!!! 

kommer få träningsvärk i morgon!!! 

Butiksittande som inte var helt fel

--2009-07-06 -- 22:37:19--
Hade tur och fick stänga butiken vid åtta idag för det kom inga folk alls från sju och till åtta så då var det lika bra...men jag kom inte därifrån förrän vid halv nio för jag skulle ta ut pengar som jag var skylldig Lotta sedan mitt kort inte fungerade på Ica...så jag fixade det och sedan så väntade jag på Sarah för hon skulle slå igen lite tidigare hon med efter en 11 timmars dag.

Det blev iaf endel sålt idag och det är skönt när det blir lite för dels så går tiden fortare och sedan så blir man lite gladare. Dyraste idag var en BCD och det var roligt att slå in en stor summa i kassan :D:D helt okej dag i butiken idag alltså :D

Väl hemma på centret så fortsatte vi och mumsa på Puttes tårta...samskens...sedan gjorde Sarah och jag armhävningar.

Nu återstår det bara lite sömn...14 kajaker som ska bäras fram i morgonbitti :D

peace out

Lugnt men något att göra iaf

--2009-07-06 -- 13:47:55--
Vaknade ganska pigg i morse och kände att jag verkligen ville gå upp och fixa med allt som ska göras innan öppning. Mötte en solig men sval morgon nr jag öppnade dörren och kom på att det hade varit en perfekt dag att springa en sväng på morgonen men nu hade jag inte riktigt tid till det så det blev inte av.

Inger och gänget kom vid åtta som vi sagt och åt lite frukost och sen är Åre-Putte i med en 10-åring och gör provdyk. Det är så jobbigt när det kommer folk som vill dyka och så finns det inte utrustning...man får leta som en tok. Tänk att alla måste ha medium på sina BCD...suck...men det brukar alltid lösa sig. Reggarna är också jobbiga för jag gillar personligen inte Poseidon Jetstream men det var bara sånna vi hade kvar så några av Ingers elever fick sånna och jag är inte nöjd.  Men, men...sånt man får ta.


Min arbetsplats...det är Calle som tagit bilden tror jag...najst! :D


Ska vara i butiken på eftermiddagen...från halv fyra till nio ikväll...hoppas det är lite rullning på försäljningen så tiden går fort! Ska ta med mig lite tvätt också tänkte jag och hoppas det finns en maskin ledig så jag får lite rena kläder.

Ska ut och hjälpa Inger igen nu för det kommer upp lite dykare nu...Puttes provdyk är snart klart också..

peace out

Helgen är slut och mattheten har tagit över

--2009-07-05 -- 22:11:54--
Då var den händelserika helgen över.... det har varit mycket med både jobb och relationssnack som båda har varit jobbiga. När jag har jobbat så har jag kopplat bort det jobbiga och bara fokuserat och inte tänkt så mycket. Men nu på kvällen när alla gäster åkt hem så slappnade jag av och allt mattlöshet for över mig...jag blev helt trött och orkade knapp bära mig själv kändes det som... jobbigt....nu är det bättre men jag är fortfarande helt borta känns det som.

Lite uppmuntrande var att Putte från Åre bjöd på tårta nu på kvällen och det var gott! Den hade chokladbotten (sockerkaka typ) och sedan choklad- och vaniljmousse på ....MUMS!!!

Inger och Jaak kom nu ikväll också...så roligt och skönt att träffa dem! Inger ska ha en OW-kurs denna vecka och sedan kommer syster Frida ner och tar AOW på helgen :D  ska bli roligt att träffa henne och mamma och pappa också...saknar dem så mycket!!!

Fick fixa utrustning till alla Ingers 7 elever och det var inte lätt....men Lisa och jag lyckades :D Så bra så!! :D

det var allt jag orkade skriva om dagen...

peace out

Armhävningar dag 1 vecka 3

--2009-07-05 -- 07:36:42--
Igår gjorde vi armhävningar igen....det blev en dag efter än vad vi egentligen skulle göra men jag tror inte att det gör så mycket. Jag skulle göra 10, 12, 7, 7, 9+

Jag klarade alla och på sista 9+ klarade jag hela 16 stycken!!!!   :D:D  känns kanonbra! :D

peace out

Räkor och lite utgång

--2009-07-05 -- 07:34:20--
Dagen fick ett bra avslut igår...Alla gäster gick hem i god tid och vid åtta-tiden så fixade Janne och Annelie så vi käkde räkor här och hade det trevligt. Lisas kompis Linda kom också och vi gick till coffee room och satt där en stund innan vi gick till Skäret. Vi pratade och hade det trevligt och jag tog mig en P2 som vanligt och har nu börjat beställa med vanlig vodka istället för vanilla vodka för det blir så sött då. Smaskens!  Jag gick hem tidigare för jag kände att det kändes bäst så. Jag kom hem vid ett och la mig och sov på engång. Somnade bums.

Idag blir åter en dag full med gäster. Vi kommer köra två båtar idag och men jag ska vara på centret med Lisa hela dagen. Det är roligt tycker jag. Trivs med att jobba med Lisa!

Nu blire lite frukost innan gästerna kommer....blev lite dåsig igår när jag gick upp sju och inte åt frukost förrän tio...och dr i mellan var ganska fysisk aktiv.... så idag blir det andra bullar  :D

ha en underbar dag!

peace out

Det händer grejer man inte väntar sig

--2009-07-04 -- 11:40:30--
Igår hände mycket...

först en mindre allvarlig sak och det var att en till båt gick på grund här utanför igen. Det var en liten segelbåt från seglarskolan som körde lite fel. När instruktören kom och skulle hjälpa med sin gimmibåt åkte han fast med...tror det tog tjugo minuter innan de kom loss....det var lite roligt...har bild på det men inte på denna dator.

Den allvarligaste saken var att centertelefonen ringer och det står Janne så jag svarar....det är Calle och han säger att någon måste möta ambulans vid vägen och visa upp dem till oss...jag blev så paff så jag noterade bara att han ska ben och propeller så jag tänkte bara att det var bråttom och allvarligt. Jag springer ner till Smögen Marins båthall och får stå där i typ tio minuter och börjar bli lite orolig...kommer den inte snart?....Malin, Jari och Chrisoffer var där också så jag hade lite sällskap...tillslut kommer ambulansen och den kör sakta och inga ljus på...då kanske det inte är så farligt...men det visste jag ju inget om...jag visar upp dem och Jari åker och gör i ordning båten Kongo...jag går tillbaka och de har inte kommit till centret än...jag får höra att det är ganska ytliga sår. Vi ser sedan båten komma väldigt sakta från Stenskärs hållet och funderar på varför det går så skata....men de kommer tillslut in...hon har fått propellern strax nedanför knäna...det var bandagerat och ambulanspersonalen hjälper till att lyfta upp henne och de åker....

det känns så konstigt...men det känns bättre nu än vad det gjorde igår...hon klarade sig bra.  Det är alltid jobbigt när det händer...vet inte vad man ska säga riktigt....

Jag fick höra om  propellrarna och förstog då varför det gått så sakta in hit..På en av propellrarna var bara ett av tre blad kvar. Jag kollade aldrig nära på dem...Idag så har det varit en ganska stressig morgon...men det nu har det värsta lagt sig och det känns bra igen. Det är mycket folk här nu...17 stycken från Alpin-Dyk i Stockholm, 6 pers. från Terminalen i Malmö...sen lite strö folk också...vår stammis Åke kom idag också...

Nu ska jag väl kanske ta hand om folk igen...det vankas lunch :D

peace out

Inventering och bad

--2009-07-02 -- 23:35:51--
Öppnade centret till solens varma strålar...puttsade lite fönster som hade lite väl mycket saltbeläggning på sig...blev riktigt bra om jag får säga det själv :)

Vi hade utfärd elva och halv fyra. Vid elva så var det Mike från Tyskland som skulle ut med sin fru och dyka lite...då fick man träna lite engelska igen och det är ju bra. Sen var det fyra män som skulle ut och det var två provdykare...var själv på centret igen då och fortsatt med inventering av utrustining...vilket var ett lagomt rofyllt arbete :)

Allt har gått bra idag och jag är nöjd med dagen! Gjorde om försäljningsväggen också och det ser nu ganska så städat ut...kan ju alltid plocka om lite om det skulle behövas...

Avslutade dagen med lite bad i ett förvånadsvärt varmt hav...jag tyckte inte det var allt för kallt iaf...tror det är 20 grader nu. Sen bastu på det...KALAS!!! :D:D

Nu ska jag fortsätta med lite harpan och kungen...

peace out
Armhävningar, kval inför vecka 3

--2009-07-02 -- 11:47:24--
Igår var det kval inför vecka tre. För att få fortsätta på vecka tre så ska man öra ett nytt kval så man får veta vilken kolumn man ska följa. Jag klarade 16 stycken!!!!! helt otroligt...för två snart tre veckor sedan gjorde jag 3 stycken på kvalet.

I detta kval skulle man göra 16 stycken för att få börja på vecka tre och jag klarade det precis :D   lite segt på slutet bara men det kwetala  :P

peace out

Min lediga dag

--2009-07-01 -- 23:28:04--
Idag har jag haft en ledig dg...det har varit trist. Men fast jag skulle vara ledig så fick ja börja dagen med jobb...om man ar allt från början så det första som hände när ajg gick upp för att ducha klockan elva så var jag inlåst...jag fick inte upp dörren heller så jag fick gå genom torkrummet och där var det också låst men jag fick iaf upp den. Jag duschade och klädde mig och tänkte att det skulle bli kalasbra med en lång god frukost. Tji fick jag...jag öppnade upp dörrarna till receptionen också för de var låsta och det var inte en kotte någonstans. Jag visste att Lisa skulle göra avrostningsdyk med några och att Calle och Janne bara skulle på dykjobb om det fanns folk på centret men alla var borta.

Jag han precis sätta mig med min tallrik fil då det kom en som vill ha utrustning. Inte nog med det få var det något konstig med varenda pryl kändes det som...jaja...

fick sedan tillsägelse att vara ledig så jag gick till bryggan och kollade i lite affärer men det roade mig inte ett dyft så jag gick till Jennies butik men det var inte heller så roligt för hennes boss Boris kom. Jag tog då en tripp till Lotta istället, till Gurka & Granit... satt där i ungefär en timme och pratade med henne och sen gick jag till Lena och då erbjöd jag mig att sitta där och vakta medan hon käkade lunch. Sålde ett par fenor så det var ja bra...Daniel kom också så jag fick iaf lite sällskap.

Sen gick jag till Sommargott och sen hem...tog klipporna. Det var skönt!  Väl tillbaka så la jag mig i solen någon timme och sedan var allt så tråkigt så jag jobbade lite i alla fall..skrev ut lite protokoll.

Nu på kvällningen tog Jennie och jag en promenix runt Hasseludden eller var det heter...Hasselön kanske...minns inte. Det var skönt...lite svalt nu på kvällen också. Så skönt så.

Nu ska jag se någon film tror jag...igår såg jag på PS. I love you.   den är fin...en riktig snyftare! Får se vad det blir idag.

peace out


RSS 2.0