Långa dagar belönas med sovmorgon en dag :D

--2012-09-30 -- 20:31:14--
Lång dag i dag också. Dock lyckades jag hålla tiden igår och gick hem kl 17 så det är jag nöjd med. Gick hem halv sex idag så det var inte så farligt, då cyklade jag till gymmet och gjrode ett pass där och stötte på Amelie och Carl när jag skulle gå därifrån så pratade lite med dem, får se om det kanske blir dykning i veckan. Det har varit intensiva tre dagar men nu väntas kortare dagar hela veckan till helgen då långdagarna återkommer, skönt!
Massor med sallader gjorde jag både igår och idag, bordet nästan fullt :D  


Fick en störd nattsömn också i natt då det ringde på porttelefonen kl 02.30... först var det bara en korty signal och jag tänkte att någon tryckt fel, men jag vaknade ju så lite irriterad blev jag allt. Sen håller de in knappen så det bara vibrerar i öronen och jag blir arg och vill inte öppna men så tänker jag att det kanske är polis eller räddningstjänst som vill in och eftersom jag bor på botten så ringer de på hos mig... jag går upp och muttrar argt i luren och hör smtidigt hur några fnissande tjejer går in genom porten... synd man är för snäll annars hade jag slängt upp dörren i nyllet på dem och skällt ut dem, men jag är som sagt för snäll och vet inte hur man gör för att bli arg. *suck*

I morgon kommer syster och hälsar på, eller ja, hon sover hos mig för hon ska till skåne på jobbkoll, får se om det blir någon flytt till skåne kanske :D  Kvällen tillbringas i soffan. Blir nog ett avsnitt av Deadliest Catch innan sängen. Har sovmorgon ända till åtta i morgon, gottigt :D
 

Det här är ju inte så tokigt att kolla på när vi sakta men säkert kryper in i oktober :) 


peace out 

13 timmar senare är fötterna fria

--2012-09-28 -- 19:15:56--
Jodå, blev en lång jobbdag idag... från 4.50 till 17.50 befann jag mig på arbetet. Min energi har hållt i sig hela dagen och jag har fått väldigt mycket gjort. Jag planerar att vara lika effektiv i morgon. Humöret är ju som en våg och nu väger det över på den positiva sidan, får ju passa på att ge järnet då. Det enda jag vill klaga på är mina händer som blir så torra, får självsprickor och det svider så när man tar desinfektionsmedel på   :(   ajajaj   :(

I morgon och söndag är det jobb 6-17 och jag ser fram mot att tomta runt och fixa. Det är dock mycket folk på tågen denna helg, eller det har varit både idag och igår också för bokmässan är denna helg. Det är så svårt att beräkna hur mycket man ska lägga på. Det är ju begränsat antal mackor jag har också och det ska räcka till alla. Kaffet tar slut också, där är det ju begränsat med plats på vagnen och jag har skickat med två extra termosar på många av turerna idag (mer är 10 liter kaffe totalt på varje vagn alltså) och det har ändå inte räckt. Alla vill ha kaffe!


Hade själv velat gå på mässan men det finns inte direkt tid känner jag. Jag kände först när jag kom hem och släppte ut fötterna ur Dr Martens kängorna och satte mig i soffan att jag var lite trött. Tror det blir en dusch och ett avsnitt av Deadliest Catch innan sovdags. I morse var jag väldigt pigg när jag vaknade så jag hoppas på upprepning av den detaljen i morgonbitti!
 
(har varit duktig och gymmat onsdag och torsdag vilket känns i form av lite träningsvärk)
 
peace out

Tänk vad lite båtar kan göra

--2012-09-26 -- 14:51:00--
Denna dag har varit mer positiv. Var lite nere i morse precis innan jag begav mig till jobbet men så fort jag trampat en stund så kändes det bättre. Dessutom kom en jättebåt och smög sig under bron. Det var Patria (83x13m ) i egen hög person. Jag blev förvånad för hon kom under bron utan att den behövde öppnas och så kom hon precis när jag cyklade över så först undrade jag vad det var som mullrade och så plötsligt dök hon upp till vänster om mig, jag försenade mig själv två minuter bara för att kunna ta mig en titt. Det var ju mörkt men det var mycket lampor så man såg hyfsat bra ändå och det gjorde mig på gott humör. 

Precis nu befinner hon sig i Värnen och påväg till Gruvöns bruk som ligger en bit väster om Karlstad. Hittade bilder när hon slussas i Trollhättan och jag fick genast ett rus att åka dit och kolla någon dag när de slussar sådana här stora fartyg, precis att de får plats! Skickligt att köra där tycker jag allt!

Eftersom jag inte kunde fota själv så lånar jag från MarineTraffic :D


Så denna dag är än så länge munter. Dessutom såg jag nyss att Skagerak la till i Frihamnen för en stund sen så hoppas hon är kvar när jag ska in till stan sen, fina minnen från den båten :D skulle vara kul å se den igen, var ett tag sen nu.

Fina Skagerak. Fin expedition i Gullmarsfjorden samt ute i Kattegatt och Skagerack. Men det är några år sedan och jag har hört att hon ska skrotas, eller i alla fall tas ur tjänst om inte allt för lång tid. Synd, väldigt trevlig båt :DFör övrigt har jag bytt däck på cykeln idag så jag hoppas jag att jag kommer cykla fortare än fortast :D ska in till stan sen så får se om jag tar cykeln eller bussen, hursom så är det för att träna och träffa Lisa. Ska bli kul! :D


peace out
 
 

Lite dykbilder

--2012-09-25 -- 21:42:00--
Man blir i alla fall på något bättre humör när man ser dessa. De är från när Magnus och jag dök för några veckor sedan. Det är alltså Magnus som tagit bilderna. Det hade blåst väldigt mycket utanför Smögen då så sikten var inte den bästa, tror det blåste ganska mycket även när vi var på plats. Det var vid detta tillfälle som julkortet togs med det får man ju vänta med att visa till det blir jul helt enkelt :D  SKÅL!
 
Dcok blir man ju väldigt dyksugen, tror man aldrig kan bli mätt på dykning. Sinnet är inte på topp men jag lever i alla fall och får väl vara nöjd med det. Hoppas deppigheten går över snart så man kan få ett lugnt sinne igen ett tag. 
 
Simma lugnt!
 
peace out
 
 

Livsmedelskurs och äppelpaj

--2012-09-24 -- 21:37:23--
I dag har jag varit på kurs. Livsmedelssäkerhet handlade det om och jag blev godkänd. Det var väldigt intressant och mycket som man redan hade koll på men också saker som man nästan tappade hakan över att höra. Spännande!  Antecknade en del och tänkte att jag skulle sammanfatta det och kolla över hur vi har det på jobbet och se vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre, är dock i ett deppigt skick för tillfället så ska bemästra den detaljen innan jag sätter igång. 

Var till Amelie efter kursen och vi gjorde äppelpaj (dubbel sats deg så man kan ha halva till pajen och resterande till förrätt medan pajen gräddas). Ville är bra när man vill bli lite uppmuntrad för han är alltid glad. Dock försvann ju allt sånt när man går hem. Tog promenaden hem, fundera i massor och hade god musik. Men av erfarenhet vet jag ju att det deppiga går över om ett tag. Tänkte ett tag åka hemhem och va med på älgjakten någon av dagarna med pappsen, det skulle muntra upp mig tror jag men så börjar den om två veckor och det blir svårt att ta ledig med så kort varsel :(    trots att jag älskar havet mest av allt så är att sitta still och frysa på pass i skogen några timmar och sedan grilla falukorvskivor i pausen och äta direkt av pinnen vädligt gott det också. Var ju ändå en herrans massa år sedan jag var med sist. 

För övrigt så drog hummerfisket igång idag. Har några vänner som har tenter och det är ju bara att hoppas att det går bra för dem!

peace out

Bästa ön <3

--2012-09-23 -- 20:34:00--
Åter hemma efter en bra helg på bästa ön. Hunnit med tre dyk, övat att köra båt, bastat, varit båtslav till bästa kapten Kristian, samt fått försvarsspray i ögonen av bästa Calle (ska dock upprepas för jag är missnöjd med resultatet, tror inte jag fick in tillräckligt i ögonen), pratat med goda gäster och arbetat på den plats jag gillar så otroligt mycket. 

Lördagen bjöd som sagt på tre dyk. Två båtdyk som blev på Pesa Syd och ett på Stora Håskär. Det var väldigt bra dyk med mycket sjöhare och många stora fiskar. Temperaturen höll sig kring 14 grader så det kryper neråt och det sista dyket som Calle, Kristian och Jag gjorde i viken utanför centret var lite kyligt. Låg i i 56 minuter och det var ju aldrig djupare än 5 meter, målet var nakensnäckor (Calle är mästare på att hitta sådana). Fcik äntligen se den vita träd-nakensnäckan (jag hittade den själv också, stolt!)  Inga bilder tagna på lördagen, risken att kameran skulle bli dränkt kände jag var för stor så alla bilder är tagna idag (söndag). 

Det var allt lite mulet och lite smått blött idag söndag
En god morgon i lugn och ro, vi gick runt och smnåpysslade och centret var öppet från åtta trots att vi inte behövde ha det så idag. Men gott att käka frulle i lugn och ro och ha allt klart till runt nio när det började komma gäster.  Jag beslutade att inte dyka idag, hade ingen riktig känsla för det.
Dock blev jag båtslav och det är alltid lika kul. Tycker om att ge människor bästa service. Tycker om att se människor nöjda och glada, det smittar av sig.  Första utfärden gick i alla fall till Likskär och där var det i princip vindstilla. Fick öva att köra lite båt, mest känna hur den betedde sig och att vända helt runt utan att arslet rörde sig så mycket. Kul!  

Igår fick jag köra till hamnen för att Kristian skulle skrapa en propeller på en segelbåt och så fick jag köra hela tiden och lägga till vid bryggan samt köra hem och att lägga till vid centret var inte det lättaste men det gick(!) blev förvirrad och blandade ihop hur jag hade vridit ratten och så det tog sin tid men till slut kunde vi förtöja och hoppa i land. Krävs massor med mer övning och det ser jag fram mot. 
Kaffe och Mariekex, namnam! 
Stenkoll på bubblorna :D
 
 
Inte mycket vind
Hållö fyr. Likskär ligger precis intill :)

Påväg in efter andra utfärden från Måkholmen så tog vi smyghålet och gick genom hamnen. Solen började titta fram också (som vanligt på söndagseftermiddagar)
I morgon börjar hummerfisket (kl 7)  och det var folk lite här och var och fixade sina tener. Där det inte var folk låg det tener på bryggorna. Så fint! Jag blir så glad av sånt. Hade själv velat vara med på något vis men i år går det inte så jag får väl se fram mot nästa år i stället.
Många tener redan lastade och klara :D
Bästa Rasmus kom och var också båtslav på sista utfärden, superteamet på båten blev det ju liksom :D
 
Som sagt så kom ju solen lagom till det var dags att packa ihop. Man kan inte annat än älska den här platsen! Suck vad lång tid det kommer ta innan jag kan bostätta mig här :( alldeles för lång tid :(

I morgon är det tillbaka till verkligheten igen och koncentration på kursen jag ska befinna mig på hela dagen. Jepp, dröjer några veckor till jag kommer tillbaka till världens bästa ö igen...   :(

peace out
 

Tillbaka till ön

--2012-09-21 -- 12:15:34--
Nu far jag till Smögen för att muntra upp mig själv med hjälp av dykning, bastu och öl. Laddar inför nästa vecka som kommer lite tuff jobbmässigt. Den ska banne mig bli bättre än denna vecka! Kanske ska trippa till gymmet också, känner mig fullt frisk så det kan vara kul!

peace out

"En Oväntad Vänskap" (Intouchables)

--2012-09-19 -- 15:53:56--
 

 
Om filmen 
Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Phillip som blivit förlamad efter en skärmflygningsolycka. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Phillips vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra. Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillip och Phillip lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt.
 
 
 
Denna film var helt otroligt bra! Äntligen lyckades jag och Lisa välja en film vi mådde bra efter att ha sett, inte lyckats så bra med det innan, haha. Rekommenderas absolut! Den har premiär på fredag om man vill se den på bio vilket jag tycker är lätt värt det! 

peace out

Förvirrade hjärnan

--2012-09-18 -- 14:44:00--
En riktig tröttmössa är vad jag är just nu. Jag känner mig lite dimmig i huvudet och det känns som att jag har glömt något hela tiden. Nu blev det lite ändringar på jobbet också så det blev att jag ska vara ledig i helgen men jobba nästa och då åker jag och vilar upp mig på mitt bästa Smögen, min hjärna kokar över snart!  Dock var det tänkt att syrran skulle komma och bo över i helgen för hon skulle kolla på något jobb i Ängelholm så när jag kom på det blev jag ju skitnervös att jag hade glömt henne och att det bara skulle bli skit av allt. Det löste sig dock då hon inte ska komma för den där människan som har stallet inte hört av sig så där räddades min hjärna.  Sen skulle min kompis Frida från Sthlm komma som nästa helg då jag egentligen skulle vara ledig men så blev jag ju inte det och kom på det vilket gjorde att ännu en klump i magen bildades... precis när jag ska smsa henne om läget så smsar hon om hor kul det ska bli att ses, så det var bara att svara som det var att det blivit massa ändringar... dock var det okej för henne så vi tar det längre fram. Hade så gärna velat träffa henne! <3 alldeles för längesen nu!

Sen blev jag så glad först för mina vänner ska dyka i helgen och jag tolkade det igår som att de skulle till Smögen hela bunten så jag blev lycklig. Sen fick jag svar att det var ju denna helgen alla skulle till vättern och dyka... suck, vad trött jag blir på mig själv! Jag visste det egentligen men eftersom jag som det var sagt skulle jobba så hade förvirrade hjärnan sorterat bort den detaljen. Så de dyker där och jag på Smögen... jaja, får samköra en annan gång, dyksäsongen är ju inte slut än på ett par månader :)  

Ser fram mot Smögenvistelsen och ska försöka att bara slappna av och vila. Dyka, åka båt, hjälpa till, basta och ta en och annan öl. Jag jobbar för mycket de timmar jag är på jobbet tror jag, så jag blir helt slut när jag väl sätter mig ner och slappnar av. Hmmm...är sånt kanske inte bra :(

I kväll ska jag på bio med Lisa. Någon fransk film från filmfestivalen. Fick två fribiljetter av henne och hon skulle också gå... fast har inte hittat någon som kan ta den andra jag fick så blir nog bara Lisa och jag. Kommer bli trevligt, gillar bio!  Jag är ledig onsdag och torsdag så ska försöka koppla bort jobbet då. Kanske träffa Ville von Buso något, det kanske jag behöver :)   

Edith Maersk är i hamn och jag hade tänkt åka och kolla men är alldeles för paj i huvudet :(  synd :(

Måste nog ta en tupplur nu för att inte somna på bion.


peace out

Ulf Lundell

--2012-09-16 -- 19:15:58--
 Jodå, nog har han träffat mig ganska rejält den här Uffe... vissa texter är otäckt bra och man känner igen sig...  ta dig tid att lyssna på dessa, kanske träffar de dig också...  jag har tankar som snurrar runt, runt, runt i huvudet och vissa funderingar släpper bara inte, de har liksom svetsat fast sig... då funderar jag vidare på om det är bra eller dåligt...  jag är just nu väldigt glad men också väldigt full av tankar.  Jag funderar lite till och kanske reder det ut sig. Fortsätter att lyssna på Uffe och ler.
 
 
 
peace out

En tripp till Nääs slott

--2012-09-16 -- 18:23:00--
Idag sov vi lite extra, ända till klockan nio, rena rama sovmorgonen, det var skönt! Väl uppstigna blev det långfrukost och massa gott prat om allt möjligt. Strax efter tolv begav vi oss mot Nääs där det finns ett slott med fin natur kring och även ett café med massa gottigt. Eftersom det är påvägen mot huvudstaden så åkte vi dit för att Inger sedan enkelt skulle kunna fortsätta sin färd hemåt. Jag kunde enkelt ta pendeln tillbaka till Göteborg. 

Vi gick först runt lite och kollade på fina byggnader och for sedan upp till slottet för att fylla magen med god mat och fika. Jag gick sedan till Floda station som låg på andra sidan sjön. God promenad med lite regnstänk, men jag hittade fram. Tog ganska lång tid att gå men det var gott. Lite skogsluft skadar aldrig.

Jag hittade en stor ihålig ek. Ek är mitt favoritträd. Odlade en hemhemma när jag var fem år och den lever än, tänk när den blir lika stor som denna! :DDetta hus sägs vara en kopia av den ryska tsarens sommarhus. Byggdes år 1878.Väldigt vackert område. Hit ska jag åka fler gånger! Rödbetor med Gevréost... omnomnomnom!!!Cheesecake till efterätt, också namnam! :DDet här är väl en riktig sötbit det också :D det var ett väldigt mysigt café! 


Sedan tog ju jag mig en promenad runt sjön för att komma till stationen. Mysiga små vägar att gå på.En stärcka över ett stycke våtmark gick på dessa. Trevlig tripp :D sedan kom man så man gick längst med järnvägen och då fick jag se lite tåg så jag blev glad :D   Tog längre tid än väntat att gå men tillslut kom jag fram till stationen, hade sällskap av Ulf Lundell och Stefan Sundström så jag var en muntergök och det gjorde inget att jag precis missade tåget och fick vänta en halvtimme.

Trots ett lite mulet och fuktigt Göteborg är jag glad, det liksom spritter i kroppen, går runt och ler för mig själv och är energirik.  Kan ha vissa orsaker fast sånt delar jag inte med mig av här :D   

Den lediga fantastiska helgen avslutas med en finöl, så uppladdningen inför kommande vecka är påbörjad :D

peace out
3 dygn under ytan

--2012-09-15 -- 18:48:13--
Igår kom min kära faste Inger ner till Bästkusten och idag tog vi en tripp upp till Gullmarn och Skår för att dyka.

Det blev två mycket bra dyk men god sikt och väldigt lungt under ytan trots 11 m/s ovanför. Vi var och tittade hur det såg ut i Hällebäck men där såg vattnet ut som choklad så det var inte så lockande. Efter första dyket vid Skår beslutade vi att även göra det andra där. Jag övade lite att skjuta SMB vilket gick sådär... får öva mer märkte jag! 

Lite blåsigt men en väldigt fin dag, perfekt dykväder :D soligt och lagom svalt på land. Hade 16 grader vattnet hela vägen och det var perfekt!En riktig muntergök :D
Bästa faster Inger och Jag efter första dyket och hittade ett ställe i lä där vi kunde äta gott innan luftfyllning hos dansken :DLiket ligger och torkar till sig lite :D


Båda dyken blev 50 minuter långa och djupen blev 24,8 resp. 22,9 meter.

Nu när jag loggade dyken så upptäckte jag att jag nu befunnit mig sammanlagt 3 dygn under ytan :D  lite fränt  ;-)

peace out
 

Obra morgon, skyller på Uffe

--2012-09-14 -- 15:49:00--
Jösses vilken morgon och förmiddag det blev i dag då! 

Börjar med att det ringer på min telefon och jag noterar det är från jobbet och jag hör Sergeys röst i örat... han frågar var jag är och jag mumlar att jag är ligger i sängen, när han frågar om jag skämtar fattar jag och vaknar ordentligt! FASIKEN! jag ligger ju i sängen!!!! Klockan visade 5.12 dvs jag skulle vart på jobbet för 12 minuter sen... som tur var så var det just Sergey som hade en av de första tågåken för han har koll på packen och kunde göra i ordning sin vagn och den som också skulle åka samtidigt. 

Jag var utanför dörren på 5 minuter och det spöregnade och blåste. I motvind och plask och skvätt runt hjulen trampade jag fortare än fortast. Alla flöt på bra och mjölksyran brann i benen. När jag börjar bestiga Göta Älvbron börjar signalerna plinga och lamporna lysa... broöppning! på ett sätt det jag helst vill slippa just då men samtidigt fick benen vila lite och jag fick se Lady Nova passera. kl 5.45 sladde jag in genom dörren på jobbet och allt var tyst och stilla... jag funderade var min joursittare var och ringde Sergey, då visade det sig att hon som skulle åka 1:an var sjuk och min jour fått åka ut... jag var alltså själv, trots regnkläder jag haft var jag bölt också. På fredagar är det mycket att göra... dessutom visste jag att vi hade dåligt med ost så jag skulle inte kunna göra alla 220 frallor för det skulle inte räcka... det skulle komma en leverans senare (den kom dock väldigt sent just idag, kl 9.30 istället för 7)... och det tog en stund innan jag kunde börja med allt.  Jag lyckades spilla ut en kaffemugg över några följsedlar och spräcka byxorna när jag satt mig ner. Halvbra start på dagen.  


Ska jag skylla i från mig så får jag göra det på Ulf Lundell som gjorde att jag sov så bra som jag gjorde i natt. Inte snällt att spela så bra musik så man sover så gott!  Han fick kompensera och spela för mig i köket också för att gottgöra sig.  :-)  

Kom från jobbet vid halv tre, så även idag blev senare än det ska vara (kl 11 är ordinarie sluttid) men nu är jag hemma och soffan är väldigt bekväm!


 
 
 
Fantastiskt bra han är den här Uffe. Märkligt att jag liksom missat honom innan, klart jag hört någon låt men inte lyssnat så mycket speciellt på honom... det har det blivit ändring på och jag är en munter människa för det! :)  


I kväll kommer faster Inger och hälsar på och i morgon ska vi dyka. Det ska bli kul och träffa henne igen, alldeles för längesen nu :)

peace out

Estelle och mina trålare :D

--2012-09-12 -- 17:12:00--
Det blev att Magnus och jag åkte till Tångudden igår och kollade in Maersk Estelle :D synd dock att det var stängt in till KBV:s område annars hade man kunnat snika in och få bättre vinkel på korten. När man stog där vi stog så blir det snett bakifrån och det är inte lika kul... men det var fint att titta på stora fina båten. Låg massor med tankers inne också så jag hoppade och studsade och var glad :D

Synd att min kamera inte är tiptop (inte särskillt nöjd trots att den är ny, dåligt val!)  Vi gick upp på Älvsborgsbron också och fotade över stan, Magnus testade sitt nya stativ, han har en bra kamera också!

Fina tankers :DMaersk Estelle i ScandiahamnenFrån ÄlvsborgsbronIn mot stan från bron... som sagt så tycker jag inte kameran gör vyn rättvis, det var ritkigt fin med alla ljus och jag testade alla möjliga inställningar men blev aldrig riktigt nöjd... men det är okej ändå  :-)

Sen idag efter jobbet och efter att ha träffat bästa lokförare Josef för fika och prat,  såå längesen jag träffade honom, får inte dröja så länge till nästa gång(!)   så cyklade jag hem men svängde förbi Frihamnen eftersom Torland äntligen kommit hem igen (har varit i Danmark jättelänge och härjat) 


Torland och Tor-Ön samt Bristol.

Så nu är jag en nöjd Elinor :D  :D :D

peace out
 

lilla Estelle kommer till stan :D

--2012-09-10 -- 17:50:44--
I morgon kommer jag ha stenkoll på vädret och egentligen vill jag strunta i om det regnar när jag ska slutar i morgon eftermiddag... jag vill så gärna se Estelle!!!  nu var det alldeles för längesen jag var vid Tångudden så måste nog dit igen, och med tanke på att det är Estelles tur att anlända så vill jag inte missa det. Har missat Emma, Elba, Essen och Evelyn så det börjar bli dags nu känner jag att knata dit. Dock visar prognosen regn i morgon och jag jobbar 5-17 vilket kommer innebära att jag egentligen vill hem och sova. Regn+trötthet= vill hem så fort som möjligt.  


Tur MarineTraffic finns så jag kan kolla på dem i alla fall :) fast det är mer skoj att se dem i verkligeheten!
Estelle Maersk  Bilden är tagen i untanför Danmark
 
peace out

God helg på bästa ön och på havet

--2012-09-09 -- 19:41:00--
Välkomnades med massa vind när jag anlände till Smögen denna gång. Calle och jag gick på promenad längst ut på Kleven för att fota vågor. Det blåste som attan och havet var så fantastiskt! 
Gott att blåsa rent huvudet lite ;) En kanonpromenad!
 
På lördagen var jag ju båtslav på första utfärden och sedan dök jag på andra med Magnus. Han hade kameran med så blir spännande att se resultatet sen. Tyvärr förolyckades tomteluvan :(
Jag är en mycket glad båtslav! Kaffe och Mariekex är väldigt bra grejer! 

Eftersom det blåste så pass mycket (dessutom västligt) så tog vi vägen genom hamnen där det var lugnare.Smögen  <3SmyghåletVäl ute på Södra Buskär och dykarna i vattnet kunde Kapten Kristian och jag luta oss tillbaka med Kaffe och MariekexKapten KristianBåtslav Elinor är nöjd med livet i detta skede :DEn dykare tappade en viktficka och fick avbryta dyket, men han fick ett Mariekex som tröst.Nöjda dykare påväg tillbaka till centret för lunch. Åter igen genom SmyghåletKristian och jag begav oss till Guleskär för att tanka. Jag hängde med främst för att KBV 032 låg där och den ville jag ju kolla på. Vi hade problem med att få upp den nedrans porten och var lagom glada, det löste sig dock med lite experthjälp :D  då blev vi mycket glada :D
     Anlednignen till att det inte är en så bra bild är att det var jag som körde båten och Kristian fick ta över när vi skulle svänga in och lägga till och då hade vi ju redan passerat jättebåten... Sen att jag inte tog någon när vi var på land fattar jag inte men det kanske kommer fler chanser :) klappade på båten i alla fall ;)   Jag fick köra båt (mer eller mindre tvingad) och jag är så nöjd med den övertalningen! :DFin morgon på centret. Saknar detta när jag inte är där! Smögendepressionen har övertagit mitt sinne igen. Blir ju alltid så när jag åker därifrån :(  men det går ju över och det är tur!Hoppade och studsade när Scandica helt plötsligt åkte förbi :D Mycket glad Elinor var resultatet :D även andra bra båtar åkte förbi som gjorde mig på bra humör. Längtar till nästa gång jag har mina fötter på ön. På båten också för den delen!Det har varit en grym helg! Hoppas som vanligt att det inte dröjer allt för lång tid innan jag entrar ön igen!

Peace out
 

Tid

--2012-09-06 -- 19:18:20--
Ännu en dag med köket. Det tog lite mer tid än vad jag hade planerat då vi lite fel i en leverans som jag fick ringa om så blev klar med frukostfrallorna lagom till 11 och sen ville jag hacka alla grönsaker så Melanie som hade andra halvan av packen skulle slippa det eftersom det var andra grejor att fixa med. Sedan skulle jag fixa bröd-beställningen, kunde säkert ha bett Henrik om det men ville testa själv och lära mig, så kände att jag kunde fråga om hjälp ifall det skulle dyka upp problem. Gick därifrån vid ett och då cyklade jag till Amelie och vi gick långpromenad med Ville och kollade sedan på film (Friends with kids) JÄTTEKASS!!!! jösses, se den inte!

Vi åt lakrits också, det var gott! 
 
Väl hemma, blöt efter att ha cyklat i regnet, är jag trött så blir tidigt även denna kväll. I morgon far jag till Smögen igen. Ska bli gott! Längtar! 

Ska vara båtvaffe på lördagförmiddag och sedan dyka på eftermiddagen. Blir nog dyk på söndagen också. Ska bli gott att bli blöt igen. Har längtat!    Smögen <3

peace out

Frukost med hunden och mördade ben

--2012-09-02 -- 18:10:57--
Välkomnades av hunden idag när jag kom till jobbet, humöret som redan var bra blev genast bättre. Så han och jag åt frukost tillsammans efter att det mesta var gjort i köket. Hade Julia som reserv, en av de nya kollegorna och allt gick superbra! det var kul! 
Övriga dagen gick bra, är jättetrött i benen och fötterna bara, men det går väl över. I morn börjar andra halvlek kan man säga av dessa monsterdagar... 5-17 måndag och tisdag  nu sen blir det kortare dagar innan ledighet väntas i helgen. Är väldigt sugen på att dyka nu, vill till Smögen också så ska försöka kombinera de två detaljerna :D


Massage skulle uppskattas :D

peace out


RSS 2.0