EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2012-09-30
20:31:14

Långa dagar belönas med sovmorgon en dag :D

Lång dag i dag också. Dock lyckades jag hålla tiden igår och gick hem kl 17 så det är jag nöjd med. Gick hem halv sex idag så det var inte så farligt, då cyklade jag till gymmet och gjrode ett pass där och stötte på Amelie och Carl när jag skulle gå därifrån så pratade lite med dem, får se om det kanske blir dykning i veckan. Det har varit intensiva tre dagar men nu väntas kortare dagar hela veckan till helgen då långdagarna återkommer, skönt!
Massor med sallader gjorde jag både igår och idag, bordet nästan fullt :D  


Fick en störd nattsömn också i natt då det ringde på porttelefonen kl 02.30... först var det bara en korty signal och jag tänkte att någon tryckt fel, men jag vaknade ju så lite irriterad blev jag allt. Sen håller de in knappen så det bara vibrerar i öronen och jag blir arg och vill inte öppna men så tänker jag att det kanske är polis eller räddningstjänst som vill in och eftersom jag bor på botten så ringer de på hos mig... jag går upp och muttrar argt i luren och hör smtidigt hur några fnissande tjejer går in genom porten... synd man är för snäll annars hade jag slängt upp dörren i nyllet på dem och skällt ut dem, men jag är som sagt för snäll och vet inte hur man gör för att bli arg. *suck*

I morgon kommer syster och hälsar på, eller ja, hon sover hos mig för hon ska till skåne på jobbkoll, får se om det blir någon flytt till skåne kanske :D  Kvällen tillbringas i soffan. Blir nog ett avsnitt av Deadliest Catch innan sängen. Har sovmorgon ända till åtta i morgon, gottigt :D
 

Det här är ju inte så tokigt att kolla på när vi sakta men säkert kryper in i oktober :) 


peace out 
2012-09-28
19:15:56

13 timmar senare är fötterna fria

Jodå, blev en lång jobbdag idag... från 4.50 till 17.50 befann jag mig på arbetet. Min energi har hållt i sig hela dagen och jag har fått väldigt mycket gjort. Jag planerar att vara lika effektiv i morgon. Humöret är ju som en våg och nu väger det över på den positiva sidan, får ju passa på att ge järnet då. Det enda jag vill klaga på är mina händer som blir så torra, får självsprickor och det svider så när man tar desinfektionsmedel på   :(   ajajaj   :(

I morgon och söndag är det jobb 6-17 och jag ser fram mot att tomta runt och fixa. Det är dock mycket folk på tågen denna helg, eller det har varit både idag och igår också för bokmässan är denna helg. Det är så svårt att beräkna hur mycket man ska lägga på. Det är ju begränsat antal mackor jag har också och det ska räcka till alla. Kaffet tar slut också, där är det ju begränsat med plats på vagnen och jag har skickat med två extra termosar på många av turerna idag (mer är 10 liter kaffe totalt på varje vagn alltså) och det har ändå inte räckt. Alla vill ha kaffe!


Hade själv velat gå på mässan men det finns inte direkt tid känner jag. Jag kände först när jag kom hem och släppte ut fötterna ur Dr Martens kängorna och satte mig i soffan att jag var lite trött. Tror det blir en dusch och ett avsnitt av Deadliest Catch innan sovdags. I morse var jag väldigt pigg när jag vaknade så jag hoppas på upprepning av den detaljen i morgonbitti!
 
(har varit duktig och gymmat onsdag och torsdag vilket känns i form av lite träningsvärk)
 
peace out
2012-09-26
14:51:00

Tänk vad lite båtar kan göra

Denna dag har varit mer positiv. Var lite nere i morse precis innan jag begav mig till jobbet men så fort jag trampat en stund så kändes det bättre. Dessutom kom en jättebåt och smög sig under bron. Det var Patria (83x13m ) i egen hög person. Jag blev förvånad för hon kom under bron utan att den behövde öppnas och så kom hon precis när jag cyklade över så först undrade jag vad det var som mullrade och så plötsligt dök hon upp till vänster om mig, jag försenade mig själv två minuter bara för att kunna ta mig en titt. Det var ju mörkt men det var mycket lampor så man såg hyfsat bra ändå och det gjorde mig på gott humör. 

Precis nu befinner hon sig i Värnen och påväg till Gruvöns bruk som ligger en bit väster om Karlstad. Hittade bilder när hon slussas i Trollhättan och jag fick genast ett rus att åka dit och kolla någon dag när de slussar sådana här stora fartyg, precis att de får plats! Skickligt att köra där tycker jag allt!

Eftersom jag inte kunde fota själv så lånar jag från MarineTraffic :D


Så denna dag är än så länge munter. Dessutom såg jag nyss att Skagerak la till i Frihamnen för en stund sen så hoppas hon är kvar när jag ska in till stan sen, fina minnen från den båten :D skulle vara kul å se den igen, var ett tag sen nu.

Fina Skagerak. Fin expedition i Gullmarsfjorden samt ute i Kattegatt och Skagerack. Men det är några år sedan och jag har hört att hon ska skrotas, eller i alla fall tas ur tjänst om inte allt för lång tid. Synd, väldigt trevlig båt :DFör övrigt har jag bytt däck på cykeln idag så jag hoppas jag att jag kommer cykla fortare än fortast :D ska in till stan sen så får se om jag tar cykeln eller bussen, hursom så är det för att träna och träffa Lisa. Ska bli kul! :D


peace out