EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-06-26
10:31:04

Bruce Springsteen

Ibland tar dagen en oväntad vändning, jag som trodde det skulle bli en helt vanlig lördag men se tji fick jag. Det blev en kanonbra kväll med min vän Robin och spelning med Bruce Springsteen på Ullevi. Robin ringde och frågad om jag ville gå och att det i så fall fick vara en försenad 25-årspresent... (ja, bara ett par år försenad, skrattade vi gott åt haha) Klart jag vill gå på konsert tänkte jag och definitivt med Robin och definitivt på Ullevi! Förra gången jag var där var också med Robin med då var det den fantastiska Håka Hellström som spelade och det var min 25-årspresent till Robin, en fantastisk upplevelse! Det var fint att vara på plats och njuta av god musik med min vän igen!
 
 
Vi började på kanten till vallgraven och gottade oss i solen lite, blev sedan en riktigt grym kväll!
 
 
 
Jag har ju inte hört allt för mycket av denna man men mycket kände jag igen. Glad att jag fick höra Born To Run och Because The Night.

Snart är det ny vecka igen och mera post som ska delas, bara två veckor till bogserbåt också snart :-D

peace out
 
 
 
2016-06-16
22:06:51

Sommar

Det är så häligt att vara ute när det är grönt överallt. Fint med all blommor. Även om mitt jobb för närvarande innebär utevistelse så är det ju mest i längst gator bland hus och inte så mycket grönt. Då får man ta sig en promenad när man kommer hem i stället, om dagen inte bjudit på massa trappor vill säga. 

Jag har inte allt för långt till grönområde kring mitt bo vilket jag uppskattar. Promenerade en sväng en afton för ett par dagar sedan och luktade på blommorna och lyssnade på fågelkvitter. Mamma lärde mig att fåglarna slutar kvittra efter midsommar så man får ju passa på att lyssna nu. Viktig kunskap!

 
 
 
 
 
 
Förra veckan var jag hemhemma i Sevallbo på besök, fyra dagar blev det och också en kortare vistelse hos syster i Uppsala. Förutom att träffa nära och kära så blev det en löptur längst en av alla skogsvägar som finns. Jag insåg att en av de bästa lukterna jag vet är nyavverkad skog... jag fick dra ner på tempo när jag sprang förbi det ny hygget längst vägen, underbar doft! 
Jag kom precis hem innan regnet drog över! 
 
Härligt att få vila upp sig lite men det i sin tur bidrog till att en förkylning kunde börja gotta sig i min kropp så nu har jag varit snorig och hostat några dagar. Jag insåg också hur skönt det är att komma hem från jobbet och faktiskt få lägga sig på soffan och bara invänta slut på dagen. Inte behöva plugga något utan bara vara, pyssla utan att känna stress eller press. Några måsten som förvinner vilket är väldigt skönt! Behöver en tid med lite sånt nu.

Dagarna rullar på och nu är det fyra veckor kvar innan jag mönstrar på bogserbåt :-D

Peace out
2016-06-06
13:23:00

Muntras upp med Skagen

För att fira att skolan är över för en stund framöver så tog jag om min kära vän Amelie en tur till Skagen över dagen. Söndagen bjöd på strålande väder och en fin resa med den fagraste av dem alla: Stena Danica
 
Härligt att få se horisonten igen 


Baren under seglet på deck 9 är öppen, trevligt men vi nöjde oss med att titta på propellervattnet och utsikten


Klassisk bild :-)
 
Land i sikte!
 
Lämnade ett soligt Göteborg vid klockan 9 och anlände ett soligt Fredrikshamn några timmar senare. Åt en räkmacka och wienerbröd ombord för att sedan fylla på med Fish 'n' Chips när vi kom fram till Skagen. Mitt i blickfånget var HG62 Beinur, en stor och stark dam. 


 
 
Storleken mindre men de var så fina, måste få vara med på bild de också
 
 

Jag fick också se HG265 Asbjørn på riktigt! Det är för närvarande Danmarks näst största fiskebåt om man listar efter tonnage. Hon är 75x14 m vilket ger en fjärdeplats på listan över Danmarks största (länk). Väldigt stor och allra helst hade jag velat se Gitte Henning men det får vänta, hade i alla fall tur att se henne i torrdockan i Fredrikshamn i vintras, inte så nära men jag har i alla fall sett henne. Såg på AIS:en att hon är i Skagen just nu i skrivande stund, rackarns! Får bli en annan gång.

 
Några bogserbåtar skymtades också
 
 
 
Det blev en promenad längst gatorna i Skagen och eftersom att det var söndag så var det väldigt lugnt och skönt. Vi körde sedan ut till grenen och gick på stranden ända ut till spetsen. Härligt att svalka fötterna. Dessutom fick jag se två LNG-tankers för första gången på riktigt. Har sett dessa på bild flera gånger då de ligger på redden där utanför Skagen för jämnan, Artic Voyager och Artic Princess var på plats denna dag. 
 
 
 
Stranden är lång och Skagens fyr ser liten ut där borta

På spetsen där två hav möts, Skagerack och Kattegatt slår sig samman :-D
 
Det var en hel del människor där som nöjt av sol och bad
 
Efter många timmar var det dags att ta Stena Jutlandica tillbaka till Göteborg. Mycket sol fick vi på oss och en härlig dag. Tittade lite på utsikten över Fredrikshamn innan avgång och njöt av kvällssolen. Många båtar på varvet nu, mycket fin syn.
 
Trötta men nöjda tog vi oss en smörgås och ett wienerbröd till middag och läste våra medhavda böcker. Fint avslut på vår dagsutflykt.

Kanonbra dag med bästa kompisen! Jag känner mig på mycket bättre humör, tänk vad gott sällskap i kombo med fartyg kan göra, min själ behöver sånt!

peace out