Den 28 februari

--2012-02-29 -- 19:21:23--

Dagen 28 februari befann jag mig på jobbet från kl 5.00 till 22.45… det är nog något jag inte gör om igen, det var påfrestande. Det skulle också bli en superbra dag hade jag tänkt, visst, delar av den var bra men mot slutet var jag mest förvirrad och satt och stirrade rakt fram.

Det hela började med att Jag var reserv på morgonen, en kollega ringer för han måste vara hemma med sjukt barn så jag får åka ut med 8.42 tåget. Dalia och jag han klart med det mesta i köket så det kändes väldigt bra. Att jag åkte ut på det tåget tyckte jag var positivt för det betydde att bästa Josef skulle vara på tåget tillbaka mot Göteborg sedan och var det sushi-lunch planerad. Allt gick bra ända tills jag varit på tåget upp mot Gbg i några minuter. Då får tågvärden sms om personpåkörning i Falkenbergstunneln. Detta resulterade i att mitt tåg fick slutstation Halmstad och skulle vända mot Malmö/Köpenhamn igen. Jag kom överens med min boss att jag skulle stanna på ”denna sida om Halmstad” tills tågtrafiken släpptes på igen, detta tog drygt 2 timmar tror jag. Jag han ner till Båstad och tillbaka till Halmstad men fick hoppa av det tåget där och vänta på nästa för då skulle trafiken vara igång igen.

När allt var städat och trafiken släpptes på så tar jag 13.02 tåget mot Götet och bossen ringer och säger att jag måste vända direkt i Göteborg, alltså ankommer jag 14.17 och åker söderut igen 14.42. Tågen rullar finfint resten av dagen och lite otur kan man väl säga att jag hade när jag får reda på att jag ska åka ännu en vända och då till Halmstad 19.42, ingen annan som kunde ta den turen, då fick jag äntligen en paus på en timme. Vi blev sena i Varberg på grund av ett sent mötande tåg så jag fick hoppa av i Falkenberg. Min handdator krånglade då skärmen slutade fungera, det var en spricka i den men jag kunde inte minnas om det var det hela dagen eller när det uppkommit, den fungerade inte i alla fall… jag var så trött så jag kände mig bara förvirrad. Som tur var så skulle jag bara åka pass hem, fick träffa nya kollegan Caroline också, det var knappt några resenärer så hon gick några vändor genom tåget och sedan satt vi och pratade lite, gick igenom hur hon kände för jobbet, det var hennes andra pass. Jag förklarade lite och hon hade lite frågor, det var kul.

Dagen blev ju inte som Jag tänkt, den blev bara konstig. Självklart påverkas man när någon ställer sig framför tåget även om man inte är med på just det tåget, det var ju en kollega till mig som drabbades och jag vet ju vilken tågvärd och lokförare som var ombord också så man känner ju att det är lite jobbigt för dem och då blir man själv lite nere. Funderar lite och så. Men jag har hört att det är okej med dem. Även med min kollega mår okej.

Så av dygnets 24 timmar var jag nästan 18 på jobbet. Kom hem halv tolv och somnade som en sten så fort huvudet hamnade på kudden. Nu ska jag vara ledig i två dagar och de dagarna tillbringas i Varberg hos syster Frida. Åker dit i eftermiddag. Hoppas jag får tårta till frukost i morgon! Hoppas på fint väder så vi kan var ute.

peace out


Tidiga mornar... brrr

--2012-02-27 -- 19:44:34--
Brrrr, vilken tidig morgon det blev idag. Var riktigt trött vid 4 när det var dags att sätta fötterna på det kalla golvet. Eftersom jag åkte pass ner till Halmstad så blev jag ännu sömnigare, inte bra alltså. Höll mig vaken i alla fall och jobbade till 13.45, dock satt jag kvar till halv fyra för det var så gott sällskap.

När jag väl kom hem satte jag igång att baka tekakor. Blir smaskigt med nybakad kvällsmacka :D  hade tänkt jag skulle baka en kaka också men det får bli en annan dag för ikväll orkar jag verkligen inte, ska upp kl 4 i morgon också så är kanske bra att få lite sömn. 

Köpte en film igår också, Julie & Julia. Den var bra men inte värd något jubel direkt. Meryl Streep är ju bra typ jämt och hon som spelade Julie var också bra. Lite mysig handling men smatidigt lite långtråkig, bra avslappning på kvällskvisten.
Nä, nu blir det nybakat!
peace out

Ledig helg med besök

--2012-02-26 -- 15:33:55--
I går kom Freddan och Tozzie och hälsade på och vi åkte till Delsjön och gick promenad, 7,5 km är det runt, lagom trött i benen efter det. Strålande väder så man ska väl ändå inte klaga :D

För att komma över myren får man gå på denna trägång :D
Sötaste Tozzie :D
Trevligt med besök och nu gäller städning, Tozzie är ju inte den mest renliga varelsen. Vår betyder fälla vinterpäls samt att det är väldigt lerigt ute så det är grusigt också i mitt kära hem. 

Måndag och tisdag vankas det jobb med tidiga mornar så efter städning ska jag köra en lugn fortsättning på dagen med världscuphoppning direktsänt från GBG-horsshow i Scandinavium. Kalasbra kommer detta bli! :D
peace out

Monsterfredag

--2012-02-25 -- 10:37:00--
I går var en mosterdag utan dess like. Skulle vara i kök/pack hela dagen, från kl 5-17 och kände väl att det kommer ju bli roligt. Dessutom skulle Malin vara reserv, precis som på torsdagen när jag var i köket... dock fick hon åka ut på tåg då så det blev lite mycket att göra. Nu fattar man vad mycket reserven betyder för detn som är i köket. I går märkte jag det ännu mer för då var det också en som sjukskrev sig och Malin fick åka ut, hon var mindre glad kan man säga... precis när hon åkt ut så kommer leveranserna, tre stycken och det var kyl- och frysvaror så de ska ju packas utt och in i kyl resp. frys så fort som möjligt.  Henrik kom tidigare och hjälpte mig men han hade lite annat att göra också, på kontoret, men tur att han kom! Klockan 11 brukar köket i vanligt fall sluta och om reserven slipper åka ut så brukar man vara klar i köket till 9... när klockan var halv två var jag klar med allt och hade bara städning kvar. Jösses, vad jag var matt då!

Allt gick bra resten av dagen, jag var lite sur på mig själv också för jag hade klantat mig när jag gjorde beställningen från Svensk Cater på torsdagen, hade missat att det var tre sidor jag skulle beställa från och inte en som jag gjorde. Det var tur Dalia kom en sväng till Basen igår så hon upptäckte det, och turligt nog kunde jag beställa en sväng till igår så de kom på eftermiddagen med grejer. Gjorde även beställningen tills på måndag så då hoppas jag det blev rätt...  det var en lång och tuff dag igår och jag gick inte därifrån förrän halv sex.

För att varva ner lite efter den knasiga dagen åkte jag och hälsade på Amelie och Carl i deras nya lägenhet. Amelie var lite förkyld och Carl har körtelfeber stackarn så jag köpte blommor, kakor och choklad :) Vi åt soppa och pannkakor, smaskens!  Sen antog Amelie och jag utmaningen att tapetsera i vardagsrummet, det gick kalasbra och blev riktigt bra! Inte illa för att vara första gången man tapetserar, Carl tyckte också det blev bra när han kom och tittade efter sin tupplur. Fick sedan skjuts hem och var hemma vid tolv, jösses, jag bara trillade i säng. Har sovit som en prinsessa!

Idag skiner solen och jag är ledig. Freddan och Tozzie kommer på besök från Smögen, blir kalas det! Annars ska jag försöka vila lite i helgen också, inte göra något allt för ansträngande.
peace out

En fågelholk

--2012-02-22 -- 21:40:45--
När vi stannade till i Hamra (strax innan Varberg söder ifrån) i dag för att vänta på mötande tåg så fnissade jag lätt för mig själv åt den söta lilla fågelholk de satt på högstubben. Rödmålat, fint litet hus till en liten pippi fågel :D

Det var en bra dag på jobbet också idag, kändes som att tiden gick väldigt fort. Jobbade inte så länge och var hemma vid tre. Städade akvariumet också så fiskarna fick lite fint :D de hade inte skitat ner så fasligt faktiskt så väldigt simpelt :D  


Så fint det blev! 


Åkte in till stan mot kvällningen för att fika med Lisa, Daniel, Magnus och Janne. Blev en lång fika, hela 3 timmar! Det var jättetrevligt! Mmmmm, varm choklad med grädde och mashmallows :D 

I morgon har jag premiär i köket! ska bli spännande! får se hur det går, men jag tror det blir bra. Det betyder ju att jag ska upp tidigt så snart dags att sova lite :D

peace out

Kanondag!

--2012-02-21 -- 21:08:26--
Oj, jösses vilken bra dag på jobbet det varit idag!. Som en gammal kollega brukade säga "En bra dag för mig, en dålig dag för affärerna", precis så har det varit! Det har varit roligt men det har inte varit så mycket försäljning, trots att jag sprang fram och tillbaka som en illbatting. Sista svängen ner till Båstad var det bästa Josef som körde, jippii, det var alldeles för längesen! Borde vara oftare  :D   Hade kanonbra tågvärdar också med trevliga kaffepauser med gott prat :D
Det var till och med så att när jag väl slutat så satt jag kvar på jobbet i en halvtimme för jag ville inte gå hem, sånna dagar är bra!

I går blev det ett extra pass efter mitt ordinarie. Jag fick vända direkt när jag kom in till Gbg och åka ner till Falkenberg igen. Blev alltså en lång dag men så kan det bli när för många är sjuka. Själv är jag inte helt klar med min förkylning, hostan håller i sig men är inte lika ihärdig som innan vilket är skönt. Morgondagen bjuder på jobb 5.30-13.45. 

Fiskarna har slagsmål i akvariet så det skvätter och de simmar in i rutan... helt tokiga! 

Ser fram mot morgondagen också, kanske lite fint väder så man kan ut och promenera, borde vara gott mot förkylningen tänker jag, vädra kroppen lite.

Eftersom det blir tidig morgon i morgon känner jag att sängen är alldeles för lockande. Somnar nog gott med ett leende :D
peace out

Synskadade Kent

--2012-02-19 -- 22:13:13--
I dag har jag träffat en helt kanonrolig männsika, nämligen Kent. En man som stog inne i Ängelholms stationshus med sin vita käpp och frågade om någon kunde hjälpa honom ut till tåget. Jag antog mig uppdraget och sedan var det prat utan slut tills tåget kom. Jösses, vilken underbar människa. Han hade inte varit blind jämt men synskadad och det blev sämre och sämre. Han hade varit kock ute till sjöss och även på resturanger, mästerkock! Nu hade dock synen blivit så dålig att han inte fick jobba pga säkerhetsskäl :(  men han lagade fortfarande massa mat och förvånade folk hur bra det blev trots att han inte såg något :D Han var från Falun och visste till och med var lilla Hedesunda ligger, brukade stanna till på vägkrogen där och käka när han och hans kompis som kör långtradare åker förbi  :)  Väldigt trevlig att prata med!  Fick hjälpa honom på tåget också och sedan fick han kaffe och fralla :)

Det var lite dramatik på tåget också, dock var inte jag inblandad, jag befann mig i andra tågsettet. Det var en stökig person som fått böter för att han inte hade biljett... han skrev på och allt och sen flippade han ur och lokföraren ryckte in och tydligen blev det nästan slagsmål... jösses! För en liten biljet, hur svårt kan det vara egentligen... hellre köpa en biljett i stället för att böta 800 spänn... tydligen håller inte all med... skumt! Det löste sig, farbror blå kom och hämtade kotten... det resulterade i 20 minuters försening.

Det har varit en lång dag. Först köket två timmar och sedan två vändor till Ängelholm, det tar på krafterna så jag ska lägga mig tidigt. Får ladda batterierna till i morgon :)  hoppas på en rikgit bra dag!

peace out

Jobbfri dag

--2012-02-16 -- 22:52:25--
Inget jobb idag. En ledig dag kändes riktigt bra. Låg och drog mig länge i sängen vilket var så bekvämt, som tur var så gick jag upp så jag satt och åt frukost när husvärden kom och knackade på. Var hos han igår och bad om lite hjälp så sa jag att jag var ledig torsdag och fredag och då kom han strax efter tio och knackade på. Så nu har han fixat elementet som det inte gick att reglera värmen på samt bytt eluttag i sovrummet, så nu kunde vi avlagsna min specialkonstruktion för att tända taklampan, mycket bra! Han satt även i en fönsterhake i ena badrumsförnstret som hade lossnat. Känns väldigt bra att allt är fixat, han är en trevlig prick vår hustomte!

Walk The Line blev ett tidsfördriv idag också, såg att den skulle gå på 7:an nu i kväll men kände att jag inte orkade vänta, gillar den filmen, dock kan man inte se den för ofta, inte som med typ Top Gun :D  Senare på kvällen tog jag mig in till stan för att fika och snacka lite gojja med Maria... tog favvo-cafeét TinTin i Linné, hade det väldigt trevligt! 

I morgon är jag också ledig och ajg har absolut ingen aning om vad jag ska hitta på, hoppas på bra väder för då kanske jag  tar mig ut och tar vara på dagen. Det återstår att se :-) blivit taggade på mitt broderi igen så nu har jag kommit en till bit så nu är det inte långt kvar :-)  Har förresten lyssnat på nya Thåströmskivan idag också och jag tycker den är okej, får nog lyssna lite till innan jag ger något betyg :-)
peace out

Thåstöm i min ägo!!!

--2012-02-15 -- 14:00:00--
Idag släpps albumet och det finns snart i min ägo, kommer på posten idag eller i morgon!!!!
JIPPIII!!! Världens bästa Thåström!

peace out

FISKAR!!!! :D

--2012-02-14 -- 21:53:46--
Idag har jag adopterat Magnus fiskar. Så nu är det lite liv i mitt akvarium. Det är 17 fiskar totalt och då är det:
3 st Grami
3 st Skalarer
8 st Guldbarabara
3 st Zebrabarbara

De simmar runt så fort så det var svårt att få en bra bilder men man ser i alla fall lite bra. Får försöka ta någon bild när det har lugnat ner sig lite. Jag ska köpa två stycken malar också som kan simma runt på bottnen och äta alger. Det är så kul med fiskar! Har köpt växtnäring också så växterna bli glada :)

I övrigt har det varit en bra dag, inget tågåk så fick gå hem vid nio, har sovit större delen av dagen. Såg snabbt på en dokumentär om Eifeltornet och sen somnade jag igen. Hostan ger inte med sig vilket inte känns så bra. Jag ska dock inte åka tåg förrän i helgen så då kanske den har lugnat ner sig lite, i morgon är det packjobb som gäller. 

Det har snöat jättemycket idag så det är alldeles fin överallt. Dock har det blivit plusgrader så det smälter kanske och blir slask, jaja, snart är det väl vår så då är det okej!
Fiskarna är så fina att titta på :)
peace out

Pusslet är klart! :D

--2012-02-12 -- 19:00:09--
Blev klar med pusslet nu i kväll :D nu ska det bara skaffas en ram och så ska jag sätta upp det på väggen :D tror det kommer bli väldigt bra. Pusselbyggande är ju ett väldigt bra tidsfördriv, det är ju dessutom kul!  


Tycker ju tåget är superfint! :D   färgerna är inte riktigt rättvisa tycker jag men hade så dåligt ljus och mobilkameran är ju som vanligt inte den bästa.
peace out

Baka, baka liten tekaka

--2012-02-12 -- 14:51:12--
I dag har jag varit lite huslig :D Jag har nämligen bakat matbröd. Har tänkt på det väldigt länge men det har inte blivit av, det är mammas berömda tekakor jag bakat, fick receptet för evigheter sedan och köpte ingredienser också för ett tag sedan. Såg att jästen hade utgångsdatum på tisdag och jag är så osäker på det där med jäst så tänkte att nu är det dags, fick dock ringa pappsen och kontrollera att jag kunde använda den för den var lite vit på ytan, men som bästa pappa lär, luktar det inte mögel eller smakar mögel så ska det vara lugnt. Så det var bara att sätta igång :D


Här är det färdiga resultatet :D  ska bli spännande att smaka när de har svalnat.  14 stycken fina tekakor blev det :) jag är nöjd, undrar om de blev fluffiga, det var lite si och så med jäsningen... spännnade! :D

Det här måste jag ta mig i kragen och göra oftare! Det är så kul!  
Har ju dessutom en limpform så kanske ska testa göra limpa också :D

peace out

R.I.P Whitney Houston

--2012-02-12 -- 10:45:59--
Artisten Whitney Houston har gått bort :'(
En kvinna med fantastisk röst har gått ur tiden endast 48 år gammal.


En av alla mina favoritfilm!
peace out

Bil på räls

--2012-02-11 -- 21:17:05--
UNDERBART!!!!!! :D 
Finns till och med ambulerande serveringsvagn :)
Jag vill också ha sån bil!! :D


Piggare

--2012-02-11 -- 17:17:18--
Känns som att sjuklingen börjar gå mot osjukling nu. Ingen feber sedan i går natt och visst hostar jag men inte lika mycket som innan.

Annelie vågade sig hit idag med Smulan och lite växtlighet till mitt akvarium. Bara fiskar som saknas nu och det kommer jag förmodlingen fixa nästa vecka :)  Annelie hade även med sig kanelbullar :D

Jag bygger pussel och broderar för fulla muggar, stillasittande aktiviteter är bra när man är sjukling :D  Pusslet går bra, det är inte så mycket kvar på det nu. Dock är broderiet lite träligt då det är två likadana mönster som ska sys kvar och jag har bara börjat på första än, kommer nog ta lite mer tid... 

Laddar med kyckling/currygryta med ris och sedan melodifestival med chips :) glad att jag har apptit igen!!! :D 

peace out

Sjukling även idag :(

--2012-02-08 -- 20:36:20--
För tillfället är detta mina kompisar. Tog mig utanför dörren för första gången sen jag kom hem från jobbet i måndagskväll för att fylla på lagret... 


Hemma från jobbet idag men och samma gäller i morgon, eftersom jag haft feber idag också så känns det troligt att jag blir hemma även fredag, får känna efter i morgon :(  gillar inte detta!
Man får så ont i kroppen också när man bara ligger, vet inte hur man ska ligga för att det inte ska göra ont. 

Nu vill jag bli frisk!
peace out

Sjukling

--2012-02-07 -- 19:31:25--
SJUUK!!!

Det känns som att min hals försöker ta sig bort från min kropp och febern gör en bara alldeles frusen och alldeles för varm :(   det är första gången jag sjukanmäler mig från jobbet, såhär dåligt har jag inte mått på länge. På tv:n visar de bara reklamer hur man blir fri från förkylningar men jag orkar ju inte ens gå utanför dörren :( 

Hede sett fram mot denna vecka med jobb och framförallt premiären i köket på torsdag och fredag, men nu vet jag inte hur det blir med den saken, måste bli frisk först.
Krya på mig själv!
peace out

Kyla

--2012-02-04 -- 18:40:13--
Kylan riktigt bet i kinderna idag! 

Var hos Annelie och Janne och åt och drack och tjötade igår. Det blev senare än ajg tänkt och hemmma var jag inte förrän halv två. Kändes inte så bra då jag skulle gå upp kl 5, hade lite otur med tankeverksamheten :)

Det har gått bra att jobba idag, fast jag har gått och småfrusit hela tiden. Lite knäppa människor har det varit, men har man sålt slut på kaffe och mat så är det inget att göra åt... är det slut så är det och folk bara måste påpeka hur dåligt det är... det var väldigt nära att jag tappade humöret ett tag, men jag kan ju inte låta humöret drabba en enda person för att den klagar när det är andra som byggt upp det dåliga. Blev bättre på andra vändan i alla fall.
Hade lokförare Daniel på två av sträckorna och lät syster Frida få veta när vi susade förbi en av gångerna :D jag blir som ett litet barn när jag får tuta :D   

Det blir en lugn kväll med lite tv, pusselbygge och en varm dusch så man tinar upp ordentligt!
Heldagsjobb i morgon också, hoppas på sol och ljus!
peace out

svar på kommentar

--2012-02-03 -- 22:45:23--
Svar på kommentar på inlägget "gyminttoduktion" Du hade glömt lämna email eller bloggadress :-) Hoppa du ser detta! Kul att du valt Fysiken Gibraltargatan :-) de har bra pass och schyssta gym! Det vita gymmet hittar du om du går rakt fram Efter trappan... förbi stretch-delen vid ribbstolarba Och runt hörnet liksom :-) Hoppas det var en bra förklaring! Träna lugnt :-) Peace out

Konst och akvarie

--2012-02-02 -- 23:10:40--
Den lediga dagen har tillbringats med syster Frida. Vi åkte in till stan och shopppade lite :) sen gick vi på Jan Lööf-utställningen som är på Konstmuseét.  Vi begav oss efter det till Världskultur museét vid Korsvägen och där väntade min överraskning... nämligen faster Inger. Hon smsade mig igår om att hon var i stan på möte och att hon hade eftermiddagen fri innan hemresan mot Stockholm skulle ta vid. Frida blev väldigt överraskad och det var kul! Det var superfint att träffa bästa Inger igen och hoppas såklart det bli snart igen :D 

Här är figurerna som användes vid inspelningarna av Skrotnisse och hans vänner vill minnas att jag tyckte de var lite läskiga när jag var liten och det gick på tv.

När de båda bästa människorna åkt hem så mötte jag upp Magnus och vi åkte till Hornbach och fixade akvarie-grejor. Inga fiskar i dag dock då det ska stå och filtreras lite. Janne kom också så de hjälpte mig med allt. Så nu står det och pumpar runt allt vatten, lite dålig sikt än så länge men kommer såklart bli bättre :D

Fiskar kommer också snart :D
Det är så roligt det här!!!!! :D :D :D

I morgon är jag ledig och då blir det mer akvariepyssel och kanske något annat rolgit påhitt :D

peace out

Fina dagen och besök

--2012-02-01 -- 21:36:30--
En alldeles fantastiskt bra dag har det varit idag! Först jobb mellan kl 5 och 9 och sedan tog jag en promenad hem. Pratade med bästa Mamma påvägen och det tog endast en timme att gå och det var strålande väder och man blev så glad! 

Tänkte ta en tupplur när jag kom hem men det kom massa saker ivägen så det blev inget av det, sen ringde jag Pappa och vi pratade i 1,5 timme. Hittade en tvättid också så blev av med all tvätt som legat och väntat på att bli ren :D

Syster Frida är på besök nu och vi har ätit middag och sedan glass :D SMASKENS!  jag är ledig i morgon och då ska vi ha kul! :D

Ta hand om dig!


peace out


RSS 2.0