EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-06-30
22:27:42

Packen och fiskebåtspromenad :D

Blev en lång dag i dag också. Det blev ju så att jag var i Packen idag. Som tur var så ville bästa Nils ta min övernattning så jag slapp i alla fall den vilket var skönt, ju längre dagen gick ju mer skeptisk blev jag till om jag verkligen skulle orka, så väldigt snällt av honom!

Jag var med Sanna i köket på morgonen och Axel som hade reserven fick ta packen, det brukar vara tvärt om men Sanna ville hellre att jag skulle vara i köket med henne så det skulle rulla på lite bättre då jag börjar lära mig lite hur det fungerar. Vi gjorde vanliga frallor ost/skinka och ost, sedan båda sorterna men frukostfrallor, gjorde också ca 40 sallader :D  Dock gick jag ju in i packen vid kl 9 då Axel slutade för han slapp åka ut på tåg. Hjälpte henne till klockan 11 då hon slutade, eller vi blev klara typ halv elva så det var bra, jag varvade ju då att packa och svinna och när det var gjort så gick jag in i köket. Efter elva var det "bara" packa och svinna som skulle göras. Dock kom en leverans med pappmuggar, salladsaskar, pappershandukar...m.m som Leila beställt igår. Det var dock lite knasigt för det fick inte plats... det fanns redan mycket av de där varorna så jag fick leka lite problemlösare och tillslut lyckades jag packa upp hela pallen med kartonger och knô in dem lite här och var där på Basen. Men jag tycker allt har flutit på bra ändå och jag fick ju gå hem vid fem så jag är nöjd :)

Sista gänget mackor som vi gjorde, börjar få in snitsen på att plasta och ettikettera dem nu :D och att göra i ordning dem går också fort :D nu var vi ju två och det skulle ju gå långsammare om jag skulle gjort det själv men skönt när man är två och  allt blir klart i tid. Sanna är bra snabb på att dela dem och jag har bra fart på smörkniven :D påläggen går fort det också för då kan båda göra samma sak. Sedan packade Sanna dem i påsar och jag brännde dem. Eftersom Sanna är så snabb med att stoppa dem i påsarna så hinner hon börja sätta ettiketter på dem också så jag hinner lagom bränna klart när hon har sista ettiketterna :D sånt bra sammarbete!

Påvägen hem när jag cyklade så smsade jag Magnus att jag ville gå promenad. Trots att jag hade lite ont i fötterna och benen. Men vi åkte ut till Fiskebäck och kollade på fiskebåtarna och gick i småbåtshamnen. Hittade även en fin badplats som vi ska åka till någon varm dag :D  Mycket fint i Fiskebäck! :D
fin Fiskebåt :D trålare vid namn Roxen :D :D
Två till :D så fina så :D det var ganska många trålare som låg där :D  Elinor=glad :D
I helgen åker jag till Smögen och dyker lite :D ska bli helt underbart med lite ledigt :D fast jag gillar att jobba också :D
peace out
2011-06-29
22:52:29

Team Sanna&Elinor

Dagen startade klockan 04.00 då alarmet ringde och jag var duktig och klev upp på en gång. Dock har jag lite svårt att äta frukost så tidigt så jag klädde och kammade mig lite och cyklade sedan till jobbet. Kom alldeles lagom dit till 5 och Sanna var där och jag var ju reserv så jag hjälpte henne i köket :) packade Tims vagn och fixade lite. Jag har mest varit med Sanna i köket och gjort frallor, tekakor och sallader men även tagit mot leveranser i packen. Blev kvar 2 timmar extra då det var så mycket i köket så jag stannade och hjälpte Sanna, det var kul! Gillar Sanna!

I morgon var det tänkt att jag bara skulle ha övernattning på kvällen men så ringer Lejla från packen och undrar om jag vill ha första turen kl 5.42 och det tycker jag inte låter allt för tokigt så jag säger ja. Sedan ringer Johan och undrar om jag vill ta packen i stället i fall han kan hitta någon som kan ta första turen. Absolut tycker jag, då får jag ju vara med Sanna och trots att de är en del att göra i packen så kändes det bra. Så i morgon blir det super-teamet Sanna&Elinor på Basen :D :D :D  hoppas allt går bra! :D

Har tränat idag också, blev ett pass pump, kommer ha sån träningsvärk i morgon! blir bra när man ska bära och lyfta saker i packen, haha. 

Så enda tågsvängen i morgon blir ner till Helsingborg och då hoppas jag att jag slipper knasboller på tåget :P :D kommer bli heldag på jobbet verkligen! kl 6-17 i packen och på tåg 19.25-21.25 :D  JIPPIII tjock plånbok 25:e juli!!!! :D har fått ihop drygt 145 timmar på dessa tre veckor jag jobbat i juni så det blir ju kalas! :D

peace out
2011-06-28
21:40:32

Tid är bra att tänka på

För att underlätta för dig själv när du ska ut och resa med tåg kommer här några punkter.
  1. Kolla vilken tid tåget går och var ute i god tid så du i lugn takt kan kolla vilket spår tåget går från och att du i lugn takt kan ta dig dit. Ska du köpa biljett på stationen så var också ute i god tid då biljettautomater kan krångla eller det kan vara långa köer.
  2. Lyssna på utropen som sker på stationen för de kan ge viktig information om ditt tågs avgång och eventuella spårändringar.
  3. Läs skyltar så du kommer på rätt tåg, de finns vid varje spår
  4. Är det så att du kanske ska åka tåg till Kastrup och ta flyget utomlands därifrån så är ett gott tips att boka en biljett med god tidsmarginal till flygets avgång, tåg kan bli försenade och inställda och då vill man ha tid på sig att lösa problemet och förhoppningsvis hinna i tid till flyget.
  5. Bli inte arg på tågpersonalen om tåget blir försenat, de åker precis som du bara med tåget, lokföraren framför tåget efter signaler och lyder bara order så bli inte arg på denne heller. Visst det är irriterande med försening men låt det inte gå ut över personalen på tåget för de kan inte göra något, de är drabbade de också. Allt löser sig, förr eller senare kommer man fram till slutmålet.
Jaja, det var 5 punkter man kan tänka på... det viktigaste är tiden, tåget har en tidtabell att följa och väntar inte. Är du dum och springer under fällda bommar för att du ska med ett tåg så kan straffet bli att tågvärden nekar dig att åka med, i alla fall på Öresundstågen. Var i tid!


peace out