Vektoralgebra är klurigt

--2009-08-31 -- 19:32:56--
Ojojoj...vilken dag det varit. Det bästa på hela dagen tror jag var när läraren sa att vi inte skulle bli rädda för det här vi höll på med var tydligen det svåraste på kursen....hoppas verkligen han inte drev med oss.

Jag träffade Johanna utanför fysikhuset och vi skulle gå till studievägledaren för att ingen av oss visste var vi skulle vara...jag hade tre alternativ och Johanna två så vi kände att det var tryggast att gå till honom. MEn han hade möte. Vi sprang runt över hela Chalmers kändes det som och frågade människor och tillslut hittade vi till rätt sal coh vi han precis komma när läraren öppnade dörren för att släppa in oss. DUKTIGT! :D

Hela föreläsningen var lite knepig och hans handstil blev sämre och sämre ju längre tiden gick men det gick bra ändå. Han var bra för han skrev allt han tänkte och det tycker jag är bra för då hänger man med bättre. Det är också bättre till sen när man ska plugga till en tenta.

Efter lunch så var det räknetimme och jag måste säga att det är lite krångligt när han börjar lösa första uppgiften utan att säga det så man hamnar efter i beräkningen och förstår inte riktigt sådär på en gång utan får sitta sen i en kvart och reda ut vad det är han har gjort...när man är stolt över att ha förstått så kollar man upp och då är han halvvägs in på nästa uppgift....suck...

...vi fick några uppgifter och jag och Johanna lyckades inte lösa någon mer. Det är så också att de genomgångarna som finns i häftet inte hjälper en särskillt mycket för uppgifterna som finns i häftet. Det är lite synd för jag kunde inte fortsätta här hemma sen med de övriga. Jag satt i en timme och klurade på dem men det var inte en enda jag lyckades lösa....det tär på självförtroendet...(som inte är det högsta). Men får kolla upp det i morgon kanske...men då är det fysik...jaja...går nog bra.

peace out

Morgonpromenad och SATS

--2009-08-31 -- 19:22:27--
Började dagen med en morgonpromenad i 30 minuter. Det var skönt men vädret kunde fått vara bättre. Tur man har kläder som håller det blöta utifrån borta.

Var till SATS också och skulle testa pilates men jag hade tagit fel på tiden och orkade inte med ett Pump-pass så jag gick och tränade lite kondition på crosstrainern. Det gick bra det med, körde lite intervaller i

Bio

--2009-08-30 -- 17:42:24--

Är nyss hemkommen från biopalatset efter att ha sett senaste Harry Potter filmen :D   den var riktigt bra faktiskt!  Fast om jag läser boken nu igen så kommer jag nog kunna anmärka på ganska många saker. Det gjorde jag när jag såg femman....läste boken när den kom ut och sedan kollade jag på filmen något år efter och tyckte att den var ju bra...sen läste jag boken efter att Matilda klagade på filmen och då blev filmen inte lika bra längre.

Nu är det bara att vänta till 18 september....då har Flickan som lekte med elden premiär... ska bli hur spännande som helst!!!

Jag har också idag gjort något jobbigt!  Jag har slängt mina favorit jeans. De är lite trasiga i mina lagningar så jag tog mod till mig att slänga dem...har nu köpt nya. Känns hårt!


peace out


Morgonpromenad 50 minuter

--2009-08-30 -- 10:17:55--
Tog mig upp ur sängen idag också för att gå ut och gå lite. Det blev en promenad på 50 minuter och 4 km. Helt lagom :D

Gick bort till Ruddalen och kom nästan bort till Kungsten men jag vände när jag gått i en halvtimme....var så hungrig.

Omtenta med en lätt smekning nervositet

--2009-08-29 -- 12:08:41--
Tjingtjong!
En ganska glad Elinor är det som slagit ner sin röv på stolen framför sin fantastiska dator. Har precis kommit hem från GVC nu och det känns som att tentan gick bra. Jag har pluggat endel och det har kännts både hopplöst och hoppfullt. Igår kom min faster Inger hit och jag hade pluggat lite på dagen och sedan när hon kom så fick hon hjälpa mig lite med en översättning. Vi diskuterade en hel del också och allt känndes genast mycket bättre.

I morse åt vi en fantastiskt god lunch på min balkong och solen lyste och jag var jättenervös. När jag gick ner till spårvagnen var jag så nervös att jag nästan blev kissnödig... nervositeten tror jag berodde på att jag pluggat ganska mycket men ändå var osäker...tänk om det var helt andra frågor och att allt var jättekonstigt. Väl på GVC så var det två till som skulle skriva samma tenta som mig... båda bekanta från exkursionen och kursen i våras.

Jag satt i två timmar ungefär innan jag var helt tvungen att gå på toa för det han nästan bli kris. Då hade jag en fråga kvar och den var lite knepigt fromulerad så jag satt på toa ett tag och tänkte. Sedan skrev jag ner det jag kom på och lämnade in tentan och började hoppas på att det kommer gå vägen :D

Nu är jag tillbaka i höghuset och jag och Inger ska snart äta lite lunch på balkongen och sedan ta oss ut i blåsvädret. Ska in till stan sedan och också innan hon åker hem ikväll.

peace out

Sömnig dag

--2009-08-27 -- 19:52:51--
Har försökt plugga idag men det var verkligen helt stopp. gick upp i tid och läste efter promenaden och sen rasade min kropp i säng och sov där i tre timmar... helt slut var jag. Sen pluggade jag lite till och det var som att allt bara rasade i huvudet...tror tentaångesten är påväg att bita sig fast i mig igen :(   

Skönt med ett Pump pass var det iaf och jag har ordnat kollegieblock till skolstarten... nu ska jag googla och se om det finns någon bra förklaring på stränders uppbyggnad....fattar inte riktigt hur de menar i boken.

peace out 

35 minuter morgonpromenad/jogg + pump

--2009-08-27 -- 19:49:13--
Började dagen med lite motion. Tog samma runda som igår men varvade lite med jogg. Känndes att det var ett tag sedan jag sprang. Sprang tills jag nästan dog och gick sedan fem minuter och så sprang jag lite till...och så fortsatte jag...

Kollade in SATS Frölunda idag också. Det var riktigt fint där och stort! Känndes trevligare än Vallhalla nästan. JAg var med på BodyPumpen 55 minuter...även där kändes det att jag haft ett uppehåll på två månader... när det var dags för utfall bara skakade benen. Men då känns det ju att det tar iaf...kommer kännas ännu mer i morgon :D På söndag har jag bokat in mig på Box...ska bli spännande...har aldrig testat det förut :D

Allt känns bra och jag ska peppa mig själv att hålla i och träna nu! VIKTIGT!!!

En dag med plugg och promenad

--2009-08-26 -- 19:14:36--
Har pluggat ganska så mycket idag...men fortfarande känns det som att jag kan grejerna när ajg läser dem men inte om det skulle komma frågor på det. Har inte läst långa stunder utan har gjort lite pauser...läste introduktionen i divmasterboken också vid ett paustillfälle och städade lite vid ett annat.

När jag på eftermiddagen skulle se om jag kanske skulle kunna hitta till den stora Ica MAXI butiken här i närheten så villade jag bort mig... hade ont i huvudet så jag tänkte att lite luft skulle nog göra susen. Men istället blevf det värre när jag tillslut inte visste var jag var...

...hittade iaf spårvagnsspåren och följde dem och hittade att jag var vid Axel Dahlströms torg (tror det heter så)   vilket var ju jättelångt hem! tog en halvtimme att gå för vägen var så krokig. väl hemma pluggade jag lite igen och antecknade saker jag inte förstod klart och ska nu kolla upp dem på internet.

Ska kolla SATS idag också...blev ju inget sånt idag eftersom ajg var puckad och inte bokade det igår...har ju bara internet på kvällen efter sju och senaste passet är halv åtta så då är det försent att boka. Men jag hoppas de har ett pump-pass i morgon som jag kan gå på för det vill jag så gärna så :D

nu ska jag som planerat gå igenom listan för vad jag ska kolla här på nätet så jag fattar något kanske...

peace out

45 min morgon promenix

--2009-08-26 -- 19:06:50--
Började dagen med en morgonpromenad på 45 minuter...hade tur och hittade ett elljusspår bara 500 meter från porten och det var fantastiskt skönt att gå i lite skog och på grus. Varvet var 2,5 km så hela min rutt blev väl 3,5 km eller något. Det var skönt men lite varmt och fuktigt i luften tyckte jag det var.

Väl hemma blev det en fantastisk frukost på ballkongen med lite havregrynsgröt... MUMS :D

Lite bilder och lite om dagen

--2009-08-25 -- 20:00:24--
Lite bilder från när vi i personalen åkte till Hållö innan vi hade tacofest på centret :D


Hållö fyrDel av Hållö... det är väldigt fint där och nu gick solen ner så precis och det var så fint!Vi var längst ute på udden som vätter ut mot havet. Vågorna gick rakt på där och det var så härligt att stå där! sen slog det ner blixtrar i horisonten och allt var bara så fantastiskt! synd att min kamera inte lika fantastisk och kanske hade kunnat fånga blixtrarna.


Jag hade iaf väldigt roligt den kvällen :D
Kort kort hår blev det...och det är Calle och hans trimmers förtjänst...Idag har jag inte gjort mycket...försökt plugga, vilket har gått ganska bra. Känns som att jag inte vet vad det är jag inte kan. Stöter på nya saker hela tiden känns det som. När jag läser det så kommer jag ihåg men jag vet inte om jag skulle komma ihåg om det kom en fråga på det.

Jag var iaf ner till centrum och köpte lite mat i morse...kylen var ju helt tom...men jag köpte lite frukost och satt mig på ballkongen.


frukost på ballkongen...jucie, havregrynsgröt med russin och mjölk...fantastiskt gott! och skolböckerna framme :DHade tänkt att jag skulle kolla in SATS Frölunda idag också men jag somnade...och sen var det försent...får ta och kolla på det i morgon istället...kan ju inte plugga konstant hela dagen...koncentration och diciplin finns inte riktigt.

Och nu kom det ambulanser till mitt hus...låter förfärligt illa...två stycken....undrar vad som hänt??

nu ska jag fortsätta med min lista...har inte mycket kvar nu...och lyssna på Crash Test Dummies

peace out

Dyk nummer 63 och tillbaka i Gbg

--2009-08-24 -- 21:31:27--
Gjorde mitt 63:e dyk igår och det var det första djupare dyket jag gjorde med båten denna sommar. Jag dök med Andrez...en kille från Göteborg som kommer upp ett par gånger varje sommar. Han var mycket trevlig att dyka med.

Genom att det var mitt 63:e dyk så gjorde jag också ut min första loggbok. Dyket blev 22,6 meter djupt och 50 minuter långt. Allt gick fantastiskt bra och det känndes som att avvägnignen fungerade valdigt bra :D   såg tre hummar och ganska mycket fisk, stora fiskar. Små trollhummerbebisar var det också i en spricka.  när vi kom upp så låg det två sälar på klipporna...vi var på Stora Håskär.


Idag har jag också lämnat Smögen och Kleven för denna sommar. Det var lite tråkigt att säga hejdå...som tur är ses vi ju igen snart hoppas jag... får åka upp någon helg framöver. Trivs så sjukt bra där uppe!  Men nu är jag tillbaka i Gbg igen och lyckades hitta hem också...och språvagnen var full av bitterfittor så det var nära att jag gick av tidigare... men p.g.a alla stora väskor så kände jag att det var skönast att åka så långt som möjligt.

Väl hemma började jag vattna mina vissnade blommor med hopp om att återuppliva de små liven.

Tog en sväng till Frölunda torg med oron att vill bort mig men det gick bra :P  har beställt nytt bankkort då det jag har strejkade...


nu orkar jag inte skriva mer...får ta resten i morgon :)

peace out

Dyk nr 62 blev Nattdyk :D

--2009-08-22 -- 00:45:10--
Ännu ett dyk är gjort och det var åter ett NATTDYK!  så härligt att dyka på natten tycker jag :D   och det var mareld också vilket jag gillar starkt. Blev dock väldigt kissnödig efter bara en kort stund. Det var åter ut genom kanalen mellan Kleven och Skitareskär och vi dök vänster på väggen på Skitareskär. Monsterhummern var inte hemma idag men jag har ju redan sett den engång så det gör inget.

Såg en ål och sedan också en stor nakensnäcka som kanske heter Tritonia Homberg lite tråkig var den, inga färger, bara grå. Sen var det lite krabbor och på sandbottnen krylade det av liv. Såg lite torsk också. I en skreva fanns en trollhummer också, dom gillar jag också för dom blir så fina i färgen när man lyser på dem.

Jag hängde med på detta för Calle hade AOW-natt med Thomas och Linus som nu är färdiga AOW-dykare :D  det var mitt 62:a dyk och jag hoppas jag hinner ett till innan jag åker hem... annars kanske jag kan göra ett senare i höst...anledningen är att om jag gör ett till så har jag gjrt ut min loggbok och det vore roligt :D:D

Nu ska jag ta en dusch och sen ska Calle och jag fortsätta att se på Braveheart...såg bara 56 minuter sist innan jag somnade :P

peace out

Hållö och personalfest

--2009-08-21 -- 13:03:29--
Igår bestämde vi att vi skulle ha personalfest eftersom det inte är några utfärder idag...det var fantastiskt roligt. Vi började med att åka ut till Hållö och kolla rund lite... det var väldigt fint och vi gick till sidan som ligger mot Sälö och då såg mman hur det åskade borta vid horisonten. Det var så häftigt och vågorna låg på och slog  precis nedanför en nr man stog uppe på klippan. Fanastiskt!

Vi var där i någon timme och såg också jättegrytor...coolt att havet har kunna gjort sånna och den största var 2,4 m djup och lika bred stog det på skylten...kanoners!

Vi åkte sedan tillbaka till centret och jag och Lena stekte köttfärsen till tacosen och de andra dukade fin. Det var jätte mysigt och vi hittade också vin i köket som vi drack och lite öl fanns med i bilden också. Väldigt trevligt!  Sen kom jag ju på att jag hade Minttu :D   WIIIIIE :D  nu är flaskan tom....

Det var en fantastisk kvälll och jag fick sova ända till halv tolv då Calle kittlade mig under vänsterfoten så jag nästan flög upp i sängen ovanför.  INGE BRA!   men jag är pigg iaf :D  det är positivt! :D

idag är som sagt en lugn dag. Ska se om jag kan leta efter något att göra...annars ska jag nog packa lite så att jag slipper det på söndg och måndag...

peace out

Trötter

--2009-08-20 -- 16:41:57--
Blev väckt klockan kvart i io...vet inte hur det gick till egentligen...hur det kunde komma sig att jag sov så länge? När jag kommer ut så är Lisa så gullig att hon erbjuder sig att åka ut på båten (min uppgift idag) så tog jag centret.

Har varit helt död idag känner jag. Inte orkat göra någonting... hela dagen har varit så och inte har det blivit bättre...

Ikväll blir det personalfest så jag hoppas att det blir kanoners! Ska först ut till Hållö och sedan hem och käka tacos :D   fantastiskt...känner redan att humöret är påväg upp :D:D

peace out

För många järntabletter känns i magen

--2009-08-19 -- 13:46:34--
Nu börjar det känas lite lätt i magen att jag åt något för många järntabletter igår... sitter i butiken och är helt själv så det finns ju inte direkt någon chans att gå här ifrån och göra något åt saken...eller försöka...kommer ju bajja järnbitar! Undrar hur Calle och Oscar mår... man kunde få både hårda eller lite lösare biverkningar... känns som jag får hårda..har aldrig ätit järntabletter innan... så jag har iaf inte järnbrist....

Det händer inte mycket här heller... har vikt tvätt åt en Joakim som inte kommit än och sedan tvättat till Lisa... det är också mer turistinformation än dykrelaterad information jag får ge... lite engelska får man öva också och det är ju positivt :D

Tror jag ska vara här till klockan sju ungefär..får se hur mycket folk det är..kanske bli längre också...ganska långsamt är det och jag glömde pluggboken också vilket var dumt... den hade jag velat ha nu...konstigt nog vill jag läsa i den idag.

jaja...kanske återkommer om magrapport senare...eller kasnke inte...

peace out

Tryckkammare och Järntabletter

--2009-08-19 -- 09:07:40--
Vi var som sagt ett gäng till Uddevalla igår och provade åka tryckkammare :D   det var väldigt roligt! 50 meters djup och där var vi i fem minuter. Tryckutjämnade väldigt ofta på vägen ner vilket var ganska nödvändigt men jag glömde istället bort att andas..hehe..men det gick ju bra ändå...jag kom på mig själv iaf :) Man var ju lite lätt djupberusad också där nere och sen pratade man roligt...alla hade heliumröster. Det var jättevarmt påvägen ner och sedan när uppstigningen började så blev det jättekallt. Blev jättemycket ånga i hela kammaren.

Det var väldigt roligt och läkaren som var väldigt intressant att lyssna på och man lärde sig en hel del. Efter vår vistelse dr var det Donken på Torp som gällde för alla var lite hungriga...smaskens :D

Sen filmkväll men Calle och Oscar...såg The International...eller en halvtimme iaf...men om jag skulle kolla på den i lite vaknare tillstånd så kanske den är bra :)

Innan det hade vi också en tävling om vem som vågade äta flest järntabletter...undrar vems idé det var?? Allas magar mår lite konstigt idag faktiskt tror jag...haha...det var det elakes idé...tror det ändå blev oavgjort, vi åt sex stycken var...

peace out

Löpning/promenad i solen

--2009-08-18 -- 13:45:07--
Idag har jag en ledig dag igen :D  Jennie var duktig och drog med mig på en promenad/ springrunda. Fantastiskt skönt var det...vi var ute i en timme och vi varvade med springning och gång. Hade pulsklockan på mig och hade en medelpuls på 153 slag/minut bara...men det beror nog på att det var mycket gång med...vi var ut på Sandön iaf så det blev en bit...men så skönt. Jag räknade också ut att det var exakt två månader sen som jag var ute och sprang senast vilket inte är särskillt bra...och det kändes nu under trippen. Tänka sig vad det kommer kännas i morgon :D

I eftermiddag bär det av till Uddevalla också...vi ska prova tryckkammare :D ska bli kanonroligt :D och spännande :D

peace out

Så kommer mitt kommande år förmodligen se ut...

--2009-08-17 -- 16:38:30--
Nu alldeles nyss ringde en man som är studievägledare på Chalmers och talade om att det bara var fyra stycken som sökt Matematiska Tillämpningar så den kursen kommer inte att bli av....  detta var ett röstmeddelande så jag måste ringa honom i morgon och stämma av och då kommer jag också anmäla mig så att jag hamnar på fysikprogrammet. Kommer dock endast läsa första året av det och jag hoppas verkligen att det kommer bra. Det ska bli spännande iaf...efter detta år kanske jag kan klara de kurser jag inte klarade i våras...eller iaf förstå dem...förhoppningsvis :D

Så här kommer mitt år att se ut:


HT = hela höstterminen, H1 = första delen av höstterminen, H2 = andra delen av höstterminten
V1 = första delen av vårterminen, V2 = andra delen av vårterminen    


  HT   Analys och linjär algebra, 15 hp
        Kursen samläses med  Matematik med tillämpningar 1.

         Analys och linjär algebra, 20 hp. 
         Kursen samläses med Matematik med tillämpningar 1.

V1    Flervariabelanalys, 7,5 hp
V1    Programmering med Matlab, 5 hp
        Kursen samläses med  Programmering med Matlab

V2    Numerisk analys, 7,5 hp

H1    Linjär algebra II, 7,5 hp

H2    Statistik för fysiker 7,5 hp.

V1    Transformteori och analystiska funktioner, 7,5 hp


känns lite nervöst faktiskt... hoppas det kommer gå vägen :D

peace out

Städ med röster i huvudet och bio

--2009-08-17 -- 13:35:11--
Igår städade jag hela dagen på Gästhemmet. Det var ganska kul...avkopplade. Hörde Sarahs röst i huvudet hela tiden så nu ska det minsann vara rent. Ungefär som att jag hör Ullis röst i huvudet varje gång jag sitter upp på en häst och ska rida....läskigt!

Vi var på bio i den stora staden Uddevalla igår också...Sommaren med Göran...  ganska rolig faktiskt...man fick sig ett gott skratt lite då och då :D   Det var Jag, Lisa, Daniel, Jennie och Freddan som var iväg och det var mycket trevligt!

Idag är åter en lugn dag hr på centret...Calle har kurs, Daniel och Lisa har precis haft provdyk...jag har hunnit plugga lite vilket är mycket bra då det nu bara är två veckor kvar till tentan.

Jag har också pratat med Johanna och hon har pratat med SYV på Chalmers och fått den bra informationen att vi ska gå första året på fysikprogrammet på Chalmers istället för kursen Matematiska Tillämpningar som vi blivit rekomenderade och som jag sökte...när ajg kommer tillbaka till Göteborg så ska jag också gå och snacka med han så jag kan börja där jag med. Spännande :D

Det blåser en hel del idag med och det ska fortsätta göra någon dag till...men solen skiner så det är inte så störande...i morgon bär det av till Uddevalla igen...ska bli superspännande :D:D:D

peace out

Väder

--2009-08-14 -- 21:57:43--
Väder är coolt! Det är mäktigt! Man kan inte binda det och hålla fast det...


På dagen var det lite mörka moln bortöver mot Lysekil också

Synd att min kamera inte fick gårkvällen att fastna...det var helfint! Man kan iaf se att det regnar :-)

Glad i hela kroppen

--2009-08-14 -- 08:59:48--
Fantastisk morgon :D hela kroppen är glad :D

Igårkväll så  upptäckte jag hur vackert och häftigt åska är..tack för det Calle....har inte gilla åska alls innan igår. Calle kommer tillbaka från butiken och säger att det är himlen är valdigt fin uppe vid minigolfen (man ser ut över havet om man går några steg ut på klipporna där).

Vi åkte bort dit och det var fantastiskt coolt att se de mörka molnen framför solnedgången och sedan blixtrarna som ibland gick ner i havet vid horisonten. Ibland bara lös det uppe i molnen...fick helt enket en ny bild av åska.

Sen tog 7 kontakt med mig på msn och frågade om jag ville ha en Thåström-låt...såklart tyckte jag...och jag ångrar det ju inte om man säger så...såå jäla bra!!!
 
Sen kollade Calle och jag på film...Dobermann  hette den och jag fattade inte mycket...det var bankrån och de sköt en del och lite explosioner, jaja lyckades hålla mig vken typ hela filmen iaf :D

idag blir det en hel centerdag igen...men vi har inga utfärder utan först på frmiddagen så är det sju stycken provdyk och sedan på eftermiddagen så åker Lisa, Lena, Daniel och Calle till Bokenäs och ska a de där aktiviteterna... ska inventera lite och frosta av frysen...tänkte kolla om drickan har kommit till Ica också så jag kan hämta den...bara pyssla lite.

peace out

peace out

Knappt minne av dagen...skumt

--2009-08-13 -- 21:12:10--

Även denna dag har gått med stora kliv framåt. Det har inte hänt överdrivet mycket och jag har befunnit mig på centret hela dagen. Har hjälpt Lisa lite med material till aktiviteterna som ska hållas på Bokenäs i morgon. De ska ha femkamp, så vi har pysslat med det sista.

Har faktiskt inget minne av hur dagen egentligen har varit...känns konstigt...kanske har jag varit så stressad att jag gjort allt i någon sorts dvala eller så avslappnad att jag inte tänkt alls...jag vet inte (?)   men nu känns det bra iaf så jag ska nog inte fundera mer på det...
 
Åkte med lite återvinning nu i slutet på dagen och sprang in till Lotta på Gurka & Granit med lite grejer sen med kassan till butiken och sen till Jennie i sin butik Donello och hjälpte halvt till att stänga den... tjötade mest kanske  :P

Efter att ha hjälpt Jennie så gick jag tillbaka till Lotta och fick då en smaskig lasange :D  superlativt gott var det! :D

Nu sitter jag bara här och väntar på bättre tider...kanske det löser sig snart eller så kanske inte :D  vem vet...inte jag iaf :D

peace out


Ledighet och bara lugn :D

--2009-08-12 -- 20:05:16--
Igår hade jag en ledig dag...det var skönt. Sov till tolv och solen sken när jag kom upp. Satte sedan planen  att åka till Bohus-Malmön i verket och påvägen dit tog jag en sväng genom Hovenäset bara för att se hur det ser ut också. Åkte med färjan Maria över till ön klockan två. Hittade efter en parkering mitt ute i ingenstans typ som jag inte ve om ajg fick stå på eller inte, men jag chansade. Sedan började jag gå. Gick upp på en höjd och man såg väldigt långt. Fint var det. Såg Hållö och Kungshamn. Sedan följde jag en väg och kom sedan till en vandringsled som går runt ön.

Började följa stigen in i en lövskog och det var svalt och skönt där så jag stannade lite och kollade runt...hade sett på kartan att det skulle finnas fornlämningar precis vid leden så jag tänkte att det kan vara kul och se vad det var för något...men det var bara stenhögar så jag gick tillbaka...

Gick lite till och hittade en gammal smedja och sedan följde jag leden åt andra hållet och kom då till det lilla samhället och lyckades sedan hitta tillbaka till bilen. Hade sett stora lastfartyg när ajg stog uppe vid ett av stenrösen och ville ju gärna titta närmare på dom men de låg inte vid hamnen utan längre ut så ajg tänkte att jag struntar väl i det då och tänkte inte mer på det... men sedan så åkte jag till andra ändan av ön och då såg jag de på nära håll...de låg ju som sagt en bit ut men man kunde ändå se ganska bra och då blev jag glad och kände att jag kunde köra hemåt. Tajmade färjan precis och tog sedan en omväg hem...lite nyfiken på omgivningen så jag åkte mot Amhult istället för Örn...det var en fin tur. Såg superfina hästar också och då fick man lite längtan tillbaka till det också. Ska se till att rida lite när jag kommer hemhem igen :D

När jag väl kom till Smögen igen så gick jag till Lotta och fikade lite. Sedan kom min kompis Karin som jag gick med i skolan i höstas...men hon flyttade till Jönköping och började plugga till sjuksköterska, och jag har inte sett henne sedan dess...men hennes familj har sommarhus i Hunnebo och hon är här hela sommaren och igår passade det bra att träffas och det var kul. Vi pratade jättemycket om det mesta och åt glass :D

Sedan vid åtta åkte jag tillbaka till centret och gjorde typ ingenting och sedan blev det bastu och film....Blade 3  jag såg inte mycket... kanske 10 minuter innan jag somnade.


Idag har varit en lugn dag... centret idag också och tiden har gått väldigt fort tycker jag...men det är bra :D

peace out

Swedish Monster Jellyfish

--2009-08-10 -- 13:41:03--
Var ute på dykarna.nu och kollade runt och då kom Janne och Patrik och skulle "bara" kolla en grej om ett skepp som Jannes kusin varit med att hitta...ett gammalt ett.  Sen hittade Patrik detta klipp...

 
Den här vill man ju inte direkt möta när man är ute och dyker. Sjukt stor!!!

Så detta är vad jag gör just nu...kollar runt i forumet på dykarna.nu
finns många intressanta trådar att följa :P

peace out

Blixtar över Lysekil

--2009-08-09 -- 22:14:39--

Man kan se blixtrar över Lysekil härifrån...det ser ganska coolt ut. Egentligen gillar jag inte åska...tycker det är inge bra. Men på håll är det ganska coolt att kolla på. Allt bara lyser upp.

Efter denna dag är jag åter trött... ändå skulle jag få sova til nio. Fick ett vaken? sms av Calle vid kvart  i åtta men då svarade jag att jag fick sova till nio... sen vaknade jag och tänkte att alarmet hade inte ringt och tyckte det kändes som att det hade gått ganska lång tid. Klockan var då halv elva...inge bra. Sov över igen alltså....

Fyra utfärder och en hel del folk idag med. I morgon blir det två turer igen och det är folk som är i princip självgående... skönt ska det bli. Sista dagen av mina fem centerdagar i rad...på tisdag är jag ledig :D    då ska jag kanske träffa Karin :D   har inte träffat henne sen efter jullovet...då hon flyttade till Jönköping för att plugga. Hon och hennes familj har sommarhus i Hunnebo så hon skulle nog komma över hit till Smögen...jag vet dock inte vad jag ska hitta på. Jag ska iaf ta mig härifrån centret. Åka till skogen kanske... där har jag ju inte varit på ett tag...eller jag skulle vilja se Fjällbacka också...får se hur det blir...om vädret är fint och så :D

Men det är en hel dag tills dess...kan ju hända vad som helst ju...

peace out


Center, tre av fem

--2009-08-08 -- 20:46:03--
Då var tre av fem dagar som centeransvarig över... det tar på mer än man tror att vara på centret en hel dag...från halv åtta till nio på kvällen...ungefärlig sluttid vid nio...saker och ting tar längre tid än man tror.

Har varit väldigt trött nu senaste dagarna och i förrgår kväll somnade jag framför en Ebba Grön konsert som jag har på datorn...vaknade av att jag fick sms och då var klockan tio i åtta på morgonen och datorn stog bredvid mig i sängen....jag skulle då ha öppnat centret vid halv åtta... så kan det gå...

Det har varit riktigt mycket kajaker ute nu också...dom är jobbiga att konka fram och tillbaka...när man är själv är det extra jobbigt för jag tycker inte om att gästerna ska hjälpa till att bära...men de blir så illa tvungna för jag klarar det inte själv...idag har vi haft tio kajaker ute av elva så det är riktigt bra tycker jag...men som sagt jobbigt 

Har iaf lyckats se Slumdog millionire hela nu...fick dela upp det på tre omgångar... men den var riktigt bra :D


har inget vettigt att skriva om så ...

peace out

Mitt 60:e dyk blev nattdyk :D

--2009-08-05 -- 23:56:22--
Tjohooo :D  det blev ett nattdyk idag med :D  de var så snälla och väntade på mig så att jag också kunde hänga med efter att ha varit i butiken :D   Vi åkte till Stenskär och dök en bit ut... jag hade Calle som parkamrat och allt funkade fint. Avvägningen känndes kanon, eller bättre än igår ialla fall :D

Det blev ett dyk till 29,3 meter och 47 minuter...jag började frysa lite lätt på slutet...kanske för att jag inte hade tillräckligt tjockt underställ...men dräkten är så tajt (för stort arsle) så jag kommer inte i det annars...

Det var ett fint dyk och det var mycket med bägarkorall och sen på djupet fanns också röd hornkorall :D  det har jag aldrig sett innan så det var roligt och jag har heller aldrig sett en nakensnäcka vilket jag fick detta dyk...och det var såklart Calle som hittade den...själv hade jag aldrig sett den...den var ju inte stor direkt :P    den var lila och fin :D

Det var lite hummer också och en paddtorsk skymtade jag också. En tångsnärta lyste vi på också :D

Detta var också mitt 60:e dyk!!!  :D:D  *tjohoo*

 sådär då...en dusch nu så är jag nöjd :D


peace out

NATTDYK!!! ENORM Hummer!!!

--2009-08-05 -- 18:05:17--
Jag har aldrig sett en så stor hummer som jag gjorde på nattdyket igår!  Den var enorm!!! Kan inte beskriva hur stor den var!

Det var Jag, Calle, Hanna, Sarah och Daniel som skulle dyka och vi tog kanalen ut och skulle dyka vänster varv runt Skitareskär. Jag, Sarah och Daniel höll ihop. Sarah fick dock avbryta dyket då hon började må lite dåligt. Daniel följde henne tillbaka och jag låg och snorklade och kollade på kammaneter och mareld. Kammaneterna var skitfräcka när man lös på dem :D 

När Daniel kom tillbaka så gick vi ner och efter ett tag mötte vi Calle och Hanna som kom tillbaka...Calle vinkade oss till sig och visade oss upp till 14 meter och en skreva (eller avsats) jag visste att det fanns en jättehummer där redan innan men att den var så sjukt stor hade jag nog inte kunnat ana. Klorna var som mina underarmar nästan...hur stor som helst!  Fick tömma masken flera gånger om för den läckte när jag skrattade...sen började den gå mot en också... men det var coolt! Jag vill dyka där igen snart!

Fick också se en tejstefisk för första gången och den var fin :-)  Det var också stora krabbtasker och lite allt möjligt. Det var också fint att titta upp på bubblorna för då glittrade marelden.... men det bästa på hela dyket var hummern!

Om vi övergår till denna dag så har den varit bra... var på båten och det var skönt...väldigt platt så Stora Håskär var skönt att vara på. På eftermiddagen var vi på Vämlingen och då var det lite mer vågor men det gjorde inte mer än att det var lite svårt att se bubblorna. Men allt gick bra...vilket var skönt.

Eftermiddagen tillbringas i butiken och nu har vi blivit turistinformation också. Idag har det mest varit sådanna frågor och jag har fått träna lite engelska... läskigt men gick väl bra ändå.

Ikväll kanske jag hinner med på personal-nattdyk... vi ska åka ut och göra ett nattdyk med båten... vet dock inte hur jag hinner men hoppas jag får gå lite tidigare...typ åtta eller halv nio...det var väl vid nio kanske som båten åker eller något sånt... men om jag inte hinner så hoppas jag att jag får fira mitt 60:e dyk någon annan dag. 

peace out
 

Bra dag med en liten klapp klantighet

--2009-08-04 -- 19:25:35--

Idag har varit en bra dag om man bortser från mina klantigheter...typ glömt beställa lunch till OW-eleverna...inge bra. Som tur är finns fantastiska Lisa som är bäst på att ordna allt!

Har varit på båten hela dagen idag. Det var trevligt. Först var vi till Yttre Brottet...ligger utanför Hållö och sedan var vi till vraket Thetis. Var ganska platt men ute vid Thetis var det lite vågor så nu gungar det lite i huvudet...mmen det gillar jag :P

Ikväll är ett nattdyk planerat...ska bli superroligt! Hoppas få se jättehummern som bor här någonstans utanför kanalen...har aldrig dykt där så jag vet inte hur det ser ut... men Johan och Fredrik som är här lite då och då och gör landdyk såg den för första gången igår och den var enorm och det har ju Calle sagt också så jag hoppas jag får se den också. De skulle försöka ta en blid på den :D

Hoppas på mareld också :D  tänkte att jag skulle packa ihop lite utrustning nu i tid så det är klart och sedan städa och lite sånt så behöver jag inte stressa sedan...smarta jag :D

peace out


Ibumetin är bra skit

--2009-08-02 -- 11:48:30--
Har knaprat Ibumetin idag....har sjukt ont i ryggen. Vet inte om det har hjälpt än men jag hopppas att det går över snart. En hyfsat lugn dag idag och jag her inte gjort överdrivet mycket. Hjälpt lite gäster men de flesta är "självgående", mest bara att prata och så med dem och det har jag inget emot :D

Det var två danska damer här i morse också och skulle hyra kajaker. Allt började bra men det övergick sedan i att de klagade på det mesta. Det var för dyrt och det var för dåliga kajaker (vilket det inte är) det var inget roder och ja, lite tråkigt att få höra sånt. Igår var det tre stycken här som ändrade sig och åkte hem i stället för det fanns inga fotstöd i kajakerna. Men varför inte fråga sånt när man bokar så slipper de klaga.  Jaja, alla är vi olika.

Kollade på Sin City igår med Calle och den var lika bra som den varit innan....somnade även denna gång men jag tyckte jag han se ganska mycket iaf...det är en riktigt bra film!

Annars en solig och lagom blåsig dag idag!

peace out

Denna blir man glad av :D

--2009-08-01 -- 13:41:42--

Crash Test Dummies- God Shuffled His Feet

En fantastiskt bra röst denna människa har! Man blir så glad i hela kroppen av den.

Sylvia Earles TED Prize-önskan att skydda våra hav

--2009-08-01 -- 00:17:22--


Hennes tal var verkligen bra! Filmen är cirka 20 minuter så har du  lite tid så rekommenderar jag denna film starkt. Fick den över mejlen av min kära faster Inger.

Detta är en kvinna som man verkligen blir inspererad av. Vill bli som hon. 


RSS 2.0