EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-05-25
22:14:50

Sista jobbhelgen och Cruising

Helgen har bjudit på sista jobbdagarna innan min paus för att gå på praktik. Allt gick hur bra som helst och inga konstigheter uppstod, med tanke på hur i princip alla mina jobbhelger sett ut i vår så var det helt underbart!  Det var så bra så att jag orkade ta bussen upp till Kungälv för att kolla in Kungälvscruisingen som var i full gång. Min hane var där och några andra kompisar så han mötte mig. Var massor med fina bilar (och mindre fina) men jag fick lyckan att se min drömbil åka förbi. Han inte fota den men jag vill alltså ha en Ford Mustang -65 i turkos-grön (vet inte vad färgen kallas) men det lär ju dröja innan jag kan införskaffa en sån...  vi åkte i alla fall med Linus i hans Pontiac Safari från 70-talet nångång, vet inte exakt, mullrade fint och det var kul. Så lördagkvällen blev väldigt trevlig i gott sällskap bland alla bilarna. En Corvette Stingray, sååå snygg!  älskar färgen och det är den färgen jag gärna har på min drömbil
 
Snygga gamla bliar blir man glad av! 

Precis idag är det två veckor till praktiken börjar. Så spännande!  Det är ju dock en tentavecka innan så jag är i full gång med tentaplugg, känns bra än så länge, känns som att jag får lägga mest med tid på meteorologin för den känner jag mig mest osäker på. Vi gjorde simulatorköningen idag i tidvattenkursen och lyckades med fint resultat, väldigt nöjd!  så sista veckorna nu är det fullt ös!  snart klart :-D

peace out
 
2015-05-18
19:30:30

Kite och Marvels football

Lördagkvällen bjöd på en grym spelning men bandet Kite på Sticky Fingers här i Göteborg. Det är ett elektro-pop-band på två pers. Ingen genere jag lyssnar på i vanliga fall men jag fastnade för en av deras låtar, Jonny Boy, för något år sedan och den ha hängt med. När vi såg att de skulle spela i stan så blev vi ju bara tvugna att gå. Lyckliga blev jag och min Kite-kompanjon Robin när de faktiskt spelade Jonny Boy som nu blivit en ganska gammal låt. De hade en grym laser-show också!  Så underbart med live-spelningar! 
 
Söndagen bjöd på en ny upplevelse. Nämligen en match i amerikansk fotboll. En kompis som jag läste FB klass 7 med förra året har börjat spela och hon är med i Göteborgs första damlag. De började träna i höstas och hade igår sin första match någonsin. De var duktiga trots storpisk, de förlorade med 55-0, men de var glada ändå och det var vi med. Vi var ett helt gäng som hejjade på dem och det ska vi fortsätta med, ska försöka lära mig lite regler till nästa gång bara så man kan hänga med lite bättre. 
 
En bra ledig helg!
Nu börjar det bli dags att tentaplugga också, suck!

peace out
 
2015-05-15
20:55:56

Årets första dyk

Igår for jag och kamrat Magnus norrut mot Gullmarsfjorden för att kolla in undervattensvärlden. Gjorde senaste dyket i december så det var gott att komma i vattnet igen. Vi började vid Skår, precis innan färjeläget. Där har vi dykt en del och det är smidigt och lättillgängligt där. Sikten var inte särskillt bra i ytvattnet men under språngskiktet var det bättre, dvs. 10 meter och djupare.  Vi såg lite fisk: sjökock, simpor, sandstubb, mini-plattfiskar och stensnultror. Många maskeringskrabbor och ermitkräftor, fick även se en liten trollkrabba. Lyckades också finnan en liten söt nakensnäcka, såg massor med ägg men lyckades inte hitta själva nudisarna som lagt dem, attans!  

Andra dyket blev Jordfall, där var siikten ännu sämre i ytan men blev dock aningens bättre djupare men min lampa la av så var lite svårt att se saker. Vid sådana tillfällen är det perfekt att fokusera på sig själv och bara ha det gott. Glida fram i maktlig tak utan direkt ansträngning, öva avvägningen och balansen, då är man tyngdlös och det är en underbar känsla! 
 
Perfekt väder för dykning!


Grejorna framme och redo


När vi fyllde luft i Lysekil mellan dyken så tog vi en promenad och åt glass. Hittade ett tjusigt ankareTillbaka till andra sidan för dyk nummer två fick vi åka nya Saturnus, nöjd Elinor. Betyg: 5/5! Väldigt tyst och behaglig att bli transporterad av :-)
 
Alldeles kanonbra ledig dag! Tror inte jag kommer hinna dyka något innan jag åker på praktik så det var gott att få tid till två dyk igår. Hoppas jag har lite tid över efter praktiken i höst i stället för några dyk :-)

peace out