EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-12-29
23:28:33

Året 2011

Jodå, nog har 2011 varit ett bra år. I nuläget vill jag påstå att det varit ett positivt år. Negativa saker inträffar ju såklart men precis nu känns det som att det varit mer positivt än negativt.
De mål som jag hade med år 2011 var:

 • Klara skolan så jag får CSN till hösten -11
 • Klara Göteborgsvarvet på 2 timmar
 • Dyka minst 10 dyk (är jag på G blir det kanske 100 jubileumsdyk... 34 dyk kvar)
 • Se saker positivt, vända det negativa till något positivt
 • Våga testa nya saker, våga fråga, lära mig nya saker och utvecklas som person :D

 • Punkt 1 klarades på det planet att jag lyckades med skolan, dock fortsatte jag inte plugga till hösten men om jag hade gjort det så hade jag fått CSN. Göteborgsvarvet klarades på 2h 14min 10sek, alltså 11 minuter snabbare än år 2010 så det var ju en klar förbättring i alla fall! Punkt nummer 3 lyckades jag definitivt med! 19 stycken dyk blev det och massor med erfarenheter rikare. De två sista punkerna känner jag att jag är väldigt nöjd med också, de får hänga med till 2012 års mål. Kan inte komma på något konkret exempel utan det är mer en känsla :)

  Som jag skrivit innan så råkar ju jag vara av sorten att jag bara lovar saker som jag vet att jag kan hålla, jag bryter inte löften, därav har jag inga nyårslöften utan mål i stället som man kan sträva efter att uppnå :)

  Hoppas 2012 blir ett riktigt bra år det också! 

  peace out
  2011-12-28
  23:28:17

  Ommöblering av garderob

  I natt kom kära systeryster till Göteborg efter sin vistelse i Holland. Hämtade henne på stationen och så sov hon hos mig till idag. Inger och Jaak kom och hämtade henne vid elvatiden så åkte de mot Stockholm.

  Jag tillbringade resterande del av dagen med lit epyssel i köket inför storasysters födelsedag och sedan blev det ommöblering i dyk-garderoben, jösses vad bra det blev, torrisen är ej längre nerpackad i sin väska utan får hänga fritt och sämma med BCD och regulator, tror de mår bra av det.  Slog mig senad ner i soffan framför Notting Hill och med Aladdinasken på magen.

  På kvällskvisten jobbade jag en sväng till Båstad och tillbaka, väldigt lugnt på tåget idag, diskuterade med en snubbe som sa att vi alltid är försenade, fast vi idag var i tid... intressant diskussion...


  Nu ska man sova bort huvudvärken också :)

  peace out
  2011-12-27
  00:04:58

  Annandagen

  Jodå, Dagmar tog i och blåste ordentligt natten till annandagen. Jag vaknade kl 5.49 på morgonen av att det lät som att uthuset höll på att blåsa bort. Jösses! Som tur var somande jag igen. När jag steg upp och hade vinden mojnat och jag gick ut på dass, ja någon elektricitet fanns det inte...
  Jo lilla Dagmar tyckte inte alls att plåtarna som var fast skruvade i vedstaplarna passade att vara där så han flyttade lite på dem...
  En av plåtarna var uppe på garagetaket och härjade, hade sönder ett tiotal tegelpannor.
  Som tur var så klarade sig bilar och fönster och så.
  Det är tur det finns vedspis hemhemma då det blir störmlöst :) Då kan man få kaffe i alla fall ;)  Strömmen kom tillbaka vid halv två. Men det var ju underbart väder ute så man tänkte inte så mycket på det, tog bl a en promenad med syster Matilda och Johan :)
  Vi gick ner till vattnet, knappt någon is på Dalälven, hör ju till ovanligheterna såhär års :) Gick vägen dit och skogen hem :)

  Massor med träd nedhuggna så det var knappt man kände igen sig när vi gick stigen genom skogen. Många fina minnen dök upp och syster och jag pratade om de roliga galopperna vi haft med Skreppur och Glampi där, men det var längesen nu...  :'(
  De två systrarna :)

  Haft det fina fisken hemhemma, längtar redan tillbaka. Får bli en sväng till våren också trots att det kändes som att det var vår nu :)

  Nu väntar det jobb 11 dagar på raken och därefter My Dog på Svenska Mässan :)

  peace out