EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2011-10-30
23:40:06

Oktoberfest i Växjö

Efter en helt awesome helg i Växjö är jag nu hemma och påväg tillbaka till verkligheten...

I fredags tog Jag, Lisa, Daniel och Magnus tåget till Växjö till Lotta och 'Bojan' för det vankades Oktoberfest på lördagen :D  Det var nog den trevligaste tågresan jag åkt och de 3 timmarna bara försvann! Nu förstår jag de som ahr förfest på tåg, superduper helt enkelt D: Vi blev glatt mötta på stationen av bästa Jennie med sin Robban som kommit från Stockholm och såklart Lotta och Bojan, Patrik var med också. Väl hemma hos dem så väntade nästan nyfiskad hummer :D JAG ÄLSKAR HUMMER!!! har bara ätit det en gång tidigare i mitt liv och det var ljuvligt!!! Åh vad gott det var!!!!! Alkoholen var det inte heller något fel på.... mådde ju inte riktigt fina fisken på lördag-morgon...


ÅÅÅÅÅÅH så gott!!! 

På lördagen på dagen så hjälpte vi till och fixa inför festen på kvällen då det totalt var 40 pers som skulle komma... det var bra att vara många så man det gick fortare. Fick visning runt Växjö av Bojan också när vi varit på hans jobb och hämtat lite grejer, riktigt fin stad må jag säga :D dit kan jag mycket väl tänka mig flytta.


Otroligt vackert! Man skulle kunna tro att det är varmt i vattnet (?) fast det är det inte!

Kl 16 var bastun varm och det blev bad i sjön och bastu, najs men kallt i vattnet!!!! De flesta kom vid sextiden då det ungefär var då maten dukades fram. Sedan fortsatte kvällen med musik-quiz och en massa dans! Allt var väldigt glatt :D Jag hade det fantastiskt roligt! :D

Söndagen har inte varit dum den heller, tog en promenad och friskades upp lite. 


Välidgt fint att gå runt sjön :)

Kråkslottet :D
Närbild på Kråkslottet :D Byggt slutet av 1800-talet av en snubbe som gav det som gåva till sin älskarinna när han gifte sig med sin fru... jag vill också ha ett sånt slott och bo i!!! Nu är det bara café och lite hotell... detta är bara baksidan men på framsidan var det en stor trappa och två lejon som 'vaktade' supercoolt!

Väldigt fint i omgivningen också. Min mobilkamera är dock inget att hurra för :P

Helt fantastisk helg som sagt och tågresan hem var seg! Lägenhetsvisning i morgon och jobb, ska kanske hinna träna lite också :)

peace out2011-10-22
13:45:19

Lars Kepler

Jag har ju läst båda Lars Keplers böcker. Ja, igår kunde jag inte släppa boken så släckte lampan vid ett på natten och då var den utläst :D

Den första är Hypnotisören och den som jag läste ut nu igår var Paganinikontraktet
(läste just att en 3:e bok är på gång, kommer ut den 11 november JIPPII)

Man tröttnar aldrig när man läser de här böckerna, det händer något nytt hela tiden och allt är så detaljrikt att man ser allt framför sig. Det är mycket fakta också vilket gör att allt känns så mycket närmare och verkligare :D  Jag tycker det verkligen är värt att läsa dessa böcker! 

Baksidans text:
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.
Baksidans text:
I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.
(Lars Kepler är en svensk författarpseudonym, som används av Alexander  och Alexandra Coelho Ahndoril.)
2011-10-22
13:24:54

Motion :D

I veckan har jag varit och tränat välidgt mycket, gött! Hela frya gånger :D jag är väldigt nöjd med mig själv :D

Måndag: Core och BodyBalance
Tisdag: Zumba
Torsdag: Funk
Lördag: 40 minuter gym

Att det blev träning idag var för att jag slapp åka ut på tåg, jag var ju reserv.  Dock han jag inte till Pump-passet så det var därför som det blev gym. Men det är inte tokigt det heller :D