Oktoberfest i Växjö

--2011-10-30 -- 23:40:06--
Efter en helt awesome helg i Växjö är jag nu hemma och påväg tillbaka till verkligheten...

I fredags tog Jag, Lisa, Daniel och Magnus tåget till Växjö till Lotta och 'Bojan' för det vankades Oktoberfest på lördagen :D  Det var nog den trevligaste tågresan jag åkt och de 3 timmarna bara försvann! Nu förstår jag de som ahr förfest på tåg, superduper helt enkelt D: Vi blev glatt mötta på stationen av bästa Jennie med sin Robban som kommit från Stockholm och såklart Lotta och Bojan, Patrik var med också. Väl hemma hos dem så väntade nästan nyfiskad hummer :D JAG ÄLSKAR HUMMER!!! har bara ätit det en gång tidigare i mitt liv och det var ljuvligt!!! Åh vad gott det var!!!!! Alkoholen var det inte heller något fel på.... mådde ju inte riktigt fina fisken på lördag-morgon...


ÅÅÅÅÅÅH så gott!!! 

På lördagen på dagen så hjälpte vi till och fixa inför festen på kvällen då det totalt var 40 pers som skulle komma... det var bra att vara många så man det gick fortare. Fick visning runt Växjö av Bojan också när vi varit på hans jobb och hämtat lite grejer, riktigt fin stad må jag säga :D dit kan jag mycket väl tänka mig flytta.


Otroligt vackert! Man skulle kunna tro att det är varmt i vattnet (?) fast det är det inte!

Kl 16 var bastun varm och det blev bad i sjön och bastu, najs men kallt i vattnet!!!! De flesta kom vid sextiden då det ungefär var då maten dukades fram. Sedan fortsatte kvällen med musik-quiz och en massa dans! Allt var väldigt glatt :D Jag hade det fantastiskt roligt! :D

Söndagen har inte varit dum den heller, tog en promenad och friskades upp lite. 


Välidgt fint att gå runt sjön :)

Kråkslottet :D
Närbild på Kråkslottet :D Byggt slutet av 1800-talet av en snubbe som gav det som gåva till sin älskarinna när han gifte sig med sin fru... jag vill också ha ett sånt slott och bo i!!! Nu är det bara café och lite hotell... detta är bara baksidan men på framsidan var det en stor trappa och två lejon som 'vaktade' supercoolt!

Väldigt fint i omgivningen också. Min mobilkamera är dock inget att hurra för :P

Helt fantastisk helg som sagt och tågresan hem var seg! Lägenhetsvisning i morgon och jobb, ska kanske hinna träna lite också :)

peace out
Lars Kepler

--2011-10-22 -- 13:45:19--
Jag har ju läst båda Lars Keplers böcker. Ja, igår kunde jag inte släppa boken så släckte lampan vid ett på natten och då var den utläst :D

Den första är Hypnotisören och den som jag läste ut nu igår var Paganinikontraktet
(läste just att en 3:e bok är på gång, kommer ut den 11 november JIPPII)

Man tröttnar aldrig när man läser de här böckerna, det händer något nytt hela tiden och allt är så detaljrikt att man ser allt framför sig. Det är mycket fakta också vilket gör att allt känns så mycket närmare och verkligare :D  Jag tycker det verkligen är värt att läsa dessa böcker! 

Baksidans text:
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.
Baksidans text:
I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.
(Lars Kepler är en svensk författarpseudonym, som används av Alexander  och Alexandra Coelho Ahndoril.)

Motion :D

--2011-10-22 -- 13:24:54--
I veckan har jag varit och tränat välidgt mycket, gött! Hela frya gånger :D jag är väldigt nöjd med mig själv :D

Måndag: Core och BodyBalance
Tisdag: Zumba
Torsdag: Funk
Lördag: 40 minuter gym

Att det blev träning idag var för att jag slapp åka ut på tåg, jag var ju reserv.  Dock han jag inte till Pump-passet så det var därför som det blev gym. Men det är inte tokigt det heller :DEn helt vanlig fredag

--2011-10-21 -- 19:30:21--
Läser en alldeles för bra bok igen... jag fastnar ju och timmarna bara hoppar ju iväg. Jobbade bara en Ängelholm-sväng idag och slutade 10.40, idag mest pendlare vilket är ganska skönt för de är för det mesta okomplicerade.

Övriga dagen har jag som sagt läst, läst och läst... knappat lite ord på Wordfeud också men inte ansträngt mig mer än så. Igår köpte jag en töjning till örat, bästa Malin inspirerade till det förra helgen :D Nej, jag kommer inte töja mycket, bara lite... 

Tränade igår också, Funk, alltså dans... hmmm, kassaskåpet övertok min kropp igen och jag mest struttar runt, försöker häng med i takten i alla fall... men armar och ben sammarbetar inte riktigt.

Helgen består av jobb, jour i morgon och heldag på söndag... vet inte vad jag ska hitta på i morgon om jag slipper åka tåg, vill röra på mig, har för mycket överskottsenergi som måste förbrukas och tankar som måste skingras, det ska jag försöka lösa i så fall!

Ska nog återgå till boken, såååå spännade!!!!

peace out

Miljödyket 2011

--2011-10-18 -- 19:49:23--

Sådär ja, då var det tisdag och ny vecka… halva oktober har redan gått vilket jag tycker känns bara skönt! Ser fram mot mer höst och sedan vinter.

Kan ju ta och berätta om helgen kanske. Jag var ju på Smögen och det var Miljödyket, en av årets bästa tillställningar! Det var hur roligt som helst!

Jag åkte upp med bussen på fredag morgon eftersom jag slutade tidigt efter övernattningen, kom till Smögen vid halv tolv och där väntade strålande sol. Hälsade på Lena och Pelle, därefter spatserade jag ut till centret. Utfärden hade blivit inställt för dykarna dök aldrig upp. Istället var Janne och Calle iväg på dykjobb. Vi käkade kebab när de kom tillbaka och åkte sedan till fiskhallen för att fixa inför lördagen. Vi bar lite bord och sedan drog jag hem till Freddan för mat, film och sömn.

Lördag kl 11 gick startskottet för Miljödyket och dykarna fick upp en hel del skort. Sjöräddningen var på plats och man fick kolla in båtarna om man ville, det var också en del utställare. Det var fem lag som var med och tävlade.

På kvällen var det prisutdelning och fest. Skaldjur är ju det bästa som finns!!! SMASKENS! Jag hade tur på lotteriet och vann en regulator från AquaLung, en Legend, Elinor blev en glad Elinor! :D

Pratade med gott folk och hade det riktigt trevligt till musiken som spelades av Jonathan Liljedahl, han är bra han! Efter det gick vi till Hållö Bar som hade öppet denna kvällen och tog några drinkar :D fortsatte där med djupa diskussioner men sotarn och snackade med roligt folk :D

Allt var frid och fröjd och jättekul ända till vi ska gå hem. Det hela slutar med att jag premiäråker ambulans för en vän hade trillat och brutit armen illa, jag tyckte inte att han skulle åka själv in till Uddevalla så jag åker med och sedan blir jag sittande med honom där tills söndagkväll då jag åker hem med Lisa och Daniel. Så hela söndagen tillbringas på sjukhuset. Blev ett lite tråkigt avslut men jag är ändå nöjd med helgen. Hoppas snart komma dit igen. Smögen är bäst!

Här kommer lite bilder från lördagen :D
Det var lite folk på bryggan och tittade på lagen som bärgade skrot :D


Dykbåten

Ett par solglasögon kanske?

Eller en kärra? En cykel finns också för billig peng :D

Tycker vi tar och skålar också!!! SKÅL!!! :D

Fiskebåten LL44 Marie tog en sväng in i hamnen för att kolla läget efter sin fisketur med ett gäng glada människor :D 

Denna skylt tog de också upp :P

Avslutningsvis kommer en bild på sötvovven Tozzie, som bara tycker om husse Freddan men som till sist kollade in i kameran :D

Det var en rolig lördag :D Jag är nöjd med helgen trots avslutet. 

Läs Bohuslänningen här :D

peace out


Elvis

--2011-10-12 -- 20:26:20--
Får bara bli Elvis idag... muntrar alltid upp lite :Dpeace out

Permobil

--2011-10-11 -- 19:20:26--
Trassel var vad man kan kalla slutet på gårdagen, var väldigt bitter när jag kom hem. Så tråkigt när inte grejerna fungerar på jobbet och resenärerna klagar och man bara inte kan göra något åt saken... synd att man ska behöva ta en massa skit för något som inte är ens fel och som man själv inte kan åtgärda :(

Idag var dock en bra dag på jobbet, förrutom gubben med permobil som blev tjurig...

-Jag: Det blir 50 kr... (han köpte en fralla och en 50 cl cola, inget av det ingår i erbjudandet)
-Gubbe: Va!? det är väl 25 kr för frukosterbjudande!?...
-Jag: Nej, det är slut, den frallan ingår inte i det och inte drickan heller, jag har inga frukostfrallor kvar...
-Gubbe: Men du ropade ju ut att du hade erbjudande!
-Jag: Ja, men då hade jag det, nu är det slut för det är andra människor som också har handlat...
-Gubbe: Jag har väntat sen du steg på i Ängelholm, och du sa att du hade erbjudande!
-Jag: Ja, då hade jag det och det är en timme sen,  det är andra som också köpt och nu är det slut...
-Gubbe: Men då ska jag ha rabatt!!!
-Jag: Nej, det kan jag inte ge, är det slut så är det...
-Gubbe: Men jag är handikappad så jag borde få rabatt!!!
-Jag: Det spelar ingen roll, det är lika för alla
-Gubbe: Nä, det är det ju inte om inte alla får!!!
-Jag: Det är ju inte direkt så att man får rabatt på Ica av någon vara om deras erbjudanden är slut så varför skulle det vara annorlunda här?
-Gubbe: Nä, så är det inte, det är inte samma sak!
-Jag: Jo!...


Så fortsatte jag men en muttrande permobilmännska bakom mig... HALLÅ han hade ett val att köpa eller inte!!! Hade han varit vänligare och bemött mig på ett annat vis så kanske han hade kunnat fått lite rabatt men är man så jäkla otrevlig så ska man fan inte ha nått extrapris!!! Han hade rätt i att det tog tid innan jag kom till den delen av tåget men det är inget jag kan göra något åt för det tar den tid det tar att dra runt på den där vagnen, ibland handlar ingen och det går fort och ibland handlar alla och då tar allt lång tid.
Jag kom över det snabbt, jag är inte så långtjurig av mig. Arg blir jag inte så ofta utåt heller, väldigt svårt att bli arg på männsikor.

Jaja, i morgon är det långdag också och då gäller nya tag :)  får väl se vad man stöter på för kottar då(?)

peace out

Liseberg

--2011-10-09 -- 19:34:00--
Dagen började lugnt med naturfilm under täcket, extra lång morgon i sängen. Kände att det behövdes. Sedan efter ett långt telefonsnack med pappsen så beslutade jag mig att jag nog skulle tillbringa eftermiddagen i lugn och ro på något av stadens museér... Tji fick jag för den tillbringades i stället i berg-och-dalbanorna på Liseberg!

Jag ÄLSKAR fart och fläkt! Snabba berg-och-dalbanor är ju bland det roligaste som finns! helst ska det vara massa upp-och-ner också. Det var så att Jo ringde och hade lite fria åkturer på Liseberg då en kompis jobbar där. Vi hade så vi kunde åka 12 attraktioner var och eftersom det är sista dagen som Liseberg har öppet idag så var det även fri entré. Vi kom dit vid kl 14 och var där i lite mer än 4 timmar :D Vi åkte Kanonen (favoriten), Balder, tekopparna, radiobilarna, Uppswinget, släng-gungorna, Lisebergsbanan, Flumride och gick även Hotell Gasten (ja det var skitläskigt!)

Uppswinget åkte vi två gånger och även Släng-gungorna. På slutet regnade det också så vi var lite blöta när vi åkte därifrån. Vi har käkat supergoda våfflor och kollat på 3D-film... Det var en riktigt rolig och fartfyll eftermiddag och det var underbart att träffa Jo igen! :D  <3
Nu blir det jobb varje dag fram till fredag, dock bara två långpass så det blir nog bra :D 

Jag är mycket nöjd med min lediga helg! :D
peace out

Skogspromenad

--2011-10-08 -- 18:45:05--
Skönt med en ledig dag idag :) i morgon är jag också ledig och jag känner att jag ska ta vara på tiden :)

Tiden idag har gått åt till en långpromenad i Ängsgårdsbergen med Daniel. Egentligen hade vi tänkt åka till Gullmarn och dykt men kom fram till att det inte var rätt dag just idag, dagsformen var inte den optimala... så det blev promenad i stället :D Det var riktigt fint att gå där, mer skogspromenad är det är när man går i Ruddalen och det ligger ju väldigt nära mitt bo så dit ska jag minsann gå fler gånger!

Vi var ute minst en timme och gick och efter det var suget efter kaffe ganska stort så vi drog till Ica och köpte muffins och Apelsin-chokladbollar, därefter till mitt bo och brygga smaskigt kaffe :D  

Nu såhär på kvällskvisten har jag kollat på en naturfilm om Stilla Havet och snart tänkte jag dra i gång Macken men Roy och Roger :D kör myskväll här hemma, tänt lite ljus också för att få upp mysfaktorn ytterligare ett steg :D
En lite bättre bild på tatueringen också, får försöka ordna en till bild när denna läkt... Jag är som sagt supernöjd och funderar på hur nästa ska bli, har några ideér på lager.
peace out

Tatuering och fotbollsmatch

--2011-10-08 -- 10:41:46--
Vi tar väl allt från början... i torsdags hade jag bara övernattning så när jag kom till Göteborg på morgonen så var det i princip bara hem till sängen för en middagslur. Dock började de borra och sätta in säkerhetsdörrar på någon av de andra våningarna så hela lägenheten vibrerade och det bara dånade i öronen. Konstigt nog vaknade jg två timmar senare av att alarmet ringde så jag somnade visst ändå...

När jag vaknade var jag sällskapssjuk så jag ringde Lisa och bjöd in mig att baka pizza. Hon skulle gå på fotboll på kvällen också och jag har aldrig i hela mitt liv varit på en fotbollsmatch så det vore ju kul. Jag åkte dit vi gjorde den supergodaste pizza jag någonsin ätit! Sedan begav vi oss mot Vallhalla Idrottsplats för att se Göteborg FC spela mot Osijek (Kroatien)... det var UEFA Women's Champions League. Och Sverige vann med 7-0 :D det var faktiskt roligt att gå på fotboll :) kan nog tänka mig att göra det fler gånger trots att jag inte kan några regler eller är helt ointresserad av sport egentligen :P  nu återstår väl en hockeymatch också, för någon sån har jag inte heller varit på :P
Så kommer vi till gårdagen (fredag) och då var det jobb 5.25-10-40 först som gällde och efter det så promenerade jag till A Laidback Tattoo och Peter började rita och fixa... 6 timmar senare hade jag mina fina liljor på överarmen :D

Blev inte så bra bilder med mobilen men det får duga så länge... kommer någon fler när den läkt ordentligt...

Jag är supernöjd. En lilja för Mamma och en lilja för Pappa, det är tanken bakom det hela... mina föräldrar är de bästa och jag saknar dem! <3
peace outVille, lyx och dyklampa

--2011-10-04 -- 20:20:23--
Igår var jag vakt åt Ville von-bus-valpen... vi gick en riktigt lång promenad och sedan sov han som en stock. Amelie kom hem tidigare så vi åkte och köpte godis och kollade på Bodyguard...drack te och diskuterade saker... det var en bra eftermiddag...

...fick skjuts till Hj.Branting och tog vagnen därifrån till Centralen, övernattning i Hbg gällde... fick detta exklusiva rum :D Elinor blev lite glad. Det var verkligen ett jättefint rum! Med kristallkrona också! :D
Blir alltid lite förvånad när det är dubbelrum, men jag klagar inte, ibland får man ha det lite lyxigt :)  låg och läste i min spännande bok Hypnotisören av Lars Kepler till klockan var 00.50 för då började reprisen av SOS Västkust som hade säsongspremiär igår. De var med räddningstjänst och polis från Kungshamn och Sjöräddningen på Smögen. Läste i boken i reklampauserna. Blev alltså inte många timmar sömn men det gör inget.


Oj! vilken sötbit jag hittade här :D nöjd med rummet är hon den där fina flickan på bilden :)

Nöjd är hon också över lampan som kom levererad hem till dörren idag :) I helgen ska den testas :) 


Hoppas på en bra dag i morgon, en glad dag!

peace out

Ville von buso och tant Elinor

--2011-10-03 -- 11:03:07--
Upp-och-ner-dag var det igår, liksom lite rörig, humöret åkte upp och ner som Uppskjutet på Liseberg. Ena stunden var jag positivt inställd till det mesta medans det i nästa sekund dalade till underjorden och jag blev skittjurig på allt! Jaja, det är väl sånt man får ta... kollade på naturfilm när jag kom hem från jobbet på SVTplay och då kändes det bättre ochdet gick att somna utan några större problem. Programmet heter Människans Planet, avsnittet handlade om livet i strängaste kyla, riktigt bra!  I kväll är det SOS Västkust också, det ska jag se!

På dagen idag är jag hundvakt åt Ville. Bushunden ligger just nu och tuggar på sin bäver och jag ska gå en långpromenad med honom snart tänkte jag. Känner att jag vill komma ut!

Har övernattning i kväll i Helsingborg och sedan är jag typ ledig i morgon. Vet inte vad jag ska hitta på då, träna är jag sugen på så det ska jag nog knåpa mig iväg och göra.


Ville med favorit-bollen :D


peace out

Het Amsterdammertje

--2011-10-02 -- 10:28:38--


I går blev det en lång jobbdag men den var inte så ansträngande, hade två vändor med bara pass-åkning. På sista svängen upp mot Götet hade ju även Emelie pass-åk så vi satt och fikade och sedan kom en tågvärd som skulle till Götet också till en kompis och joinade vårt fika. Hade det riktigt bra :)

Spelar Wordfeud som bara den, är ju helt fast! *suck* ska lugna ner mig!

Efter att jobbat så kom Lisa och Daniel till centralen. Vi gick ut och drack lite öl på Het Amsterdammertje som ligger precis intill Odinplatsen. Det var riktigt fint där och man fick dricka lite annan öl än vad man är van vid... tror det var en Belgisk och en Holländsk som jag drack men minns inte namnet på dem, de var riktigt goda i alla fall!

Lisa berättade även att när vi var på Storan och dansade så var det en skådespelerska där (vilket hon sa då också) men jag visste inte riktigt vem det var... Amanda Oom var det och igår fick jag ju veta att hon är tillsammans med Thåström!!! Jag blev ju helt till mig! Så jag har alltså dansat till Ebba Grön-musik (den som var DJ då spelade två Ebba-låtar) på samma dansgolv som hans kvinna :D hahahahaha  

Idag blir det jobb också men bara en sväng till Ängelholm, slutar strax innan åtta ikväll så det blir perfekt, inte allt för sent vilket känns bra :)
RSS 2.0