Tårta, Thåström och Träning

--2012-11-30 -- 19:33:38--
Vilken nitlott jag drog idag. Har hela veckan trott att jag började kl 5 idag. Så var inte fallet, kanske ska kolla på schemat nästa gång och skriva rätt i kalendern....  jag var på jobbet tio i fem och det var Emelie också, dock skulle jag börja kl 11. SUCK!  men det gick bra, somnade på soffan ett par timmar och drömde konstiga drömmar. Trivs ju bra på mitt jobb så jag led inte, men som sagt jag kunde fått mer sömn på natten i stället.

Jag var ju hos Lisa och Daniel i går på kalas och kom hem vid elva och sen hittade jag två gamla dagböcker jag har som ajg inte kunde sluta läsa i så jag släckte lampan vid ett. Sen var det upp kl 4 eftersom jag var klantig...


Daniels tårta, den var väldigt god!!!!
Han fick glutenfria negerbollar av mig samt receptet :D han blev mycket glad :D
Smaskiga lussekatter hade de bakat också :D


SEN TILL IDAG!!!!!   JIPPIIII JAG FICK DEN PÅ POSTEN IDAG!!!!!   GLAD GLAD GLAD!!!! Fredagkvällen räddad!!!


Var för övrigt till gymmet efter jobbet, lugnt och skönt en fredagkväll var det där. Körde stenhårt massa olika övningar och hela kroppen fick sig en omgång. GÖTT!!!

I morgon är det jobb 11-17 och sen maskerad! Längtar!!!

peace out
 

Skogspromenad med Ville

--2012-11-29 -- 15:13:00--
Efter en förmiddag med tvätt och filmtittande så promenerade jag till Tuve för att gå ut med Ville. Vi tog oss en ordentlig skogspromenad och han fick springa av sig lite. Löv och lera sprutade runt honom. Det var kul att ha en stund med honom, han gör en glad, så kärleksfull, precis vad Elinor behöver. 

Han har både halsbandet och sele för att han blir lättare att hålla när han blir stark. Halsbandet har jag på för att namnbricka med telefonnummer sitter där ifall han skulle få för sig att inte lyssna på mig. 
Lilla Jag och lilla Ville :D 
I kväll ska jag till Lisa och Daniel och äta tårta. Daniel fyller år så då bjuder de på middag och tårta och jag ska snart sätta igång och fixa min present :D  tror den kommer uppskattas :D

peace out

Kakmonstret är vis han ;-)

--2012-11-29 -- 11:36:00--
 
 
 
 
 
 

Klänningen har anlänt!

--2012-11-28 -- 16:57:15--
Precis när jag kom hem från promenaden som till mesta del inte blev i skogen utan på gångbanor runt omkring mitt bo. Lite gick jag i skogen också men chinsen hoppade jag över då jag pratade med Pappa i telefonen och kände att det inte riktigt var passande då när jag gick förbi stängerna. Var en sväng på Hemköp för att inhandla diverse ingredienser till en födelsedagspresent jag ska knåpa ihop under morgondagen. Kommer bli kanon!

När jag precis kommit hem igen och hällt upp dagens mugg kaffe så får jag sms från Posten att jag har ett paket att hämta så jag begav mig åter igen till Selma Lagerlöfs torg och hämtade ut paketet från Shock :D  JIPPIII klänningen är så fin!!!!! Dock får jag nåla in den lite. Det är svårt att bedöma storlek när man beställer via internet. Kunde nog ha tagit en storlek mindre men ville vara på säkra sidan, det är lättare att sy in eller nåla in istället för att det ska vara för litet och man får skicka tillbaka och krångla. 

Klänningen är från märket HellBunny och jag beställde den via Shock. Finns massor med roliga klänningar från det märket. Jag som inte ens är något stort fan av klänningar skulle kunna tänka mig att ha jättemånga av deras! det här är en typ av modell jag gillar. 
 Denna bild är från hemsidan och den visar formen lite bättre. Den ser lite trött ut där den hänger på min galge. Så fin!!!!! :D  

Kaptensmössan är också fixad så nu är jag redo för maskerad. Börjar bli riktigt taggad! På lördag kommer klänningen att visas när den sitter på mig. Vad jag ska kalla denna kostym vet jag inte rikgit, sjömansflicka kanske... skitsamma!   Tror detta kommer att bli riktigt bra! 

peace out

Träningsvärken

--2012-11-28 -- 10:37:09--
Hahaha, jodå, nog går jag lite konstigt idag. Det tog bra igår. Träningsvärken kommer nog öka ju längre dagen går... YEEY :D  fast jag ska ändå ta mig ut i skogen, om det så bara blir en promenad så ska jag dit i alla fall. Ska väl tesa stängerna och kanske göra en chin :D tjuvstarta lite, hoppas jag klarar det. Får stretcha lite efteråt så kanske jag blir lite mjuk.

Var till Hornbach igår och inhandlade diverse akvariegrejer som varit slut i drygt en vecka så det blir storstädning hos fiskarna idag. Även mitt bo behöver sig en rengöring så jag har att pyssla med. 

Jerry Williams är med i efter 10 med Malou idag och han är cool! Även Uffe Bengtsson är med och de pratar om träning. De har tillsammans släppt en bok om just träning. Jag är sugen att läsa den faktiskt. Jag är väldigt sugen att gå på Jerry Williams avskedsshow. 


peace out

Stark vill man vara

--2012-11-27 -- 18:58:52--
I dag var jag lite låg i början av dagen. Hade bästa Nils som reserv idag och vi flummade runt mer än att jobba effektivt. Ingen av oss hade någon lust att jäkta. Fast vi han klara i bra tid ändå. Vi hade roligt i alla fall. 

Efter jobbet gick jag på stan men min kollega Emelie och vi tittade runt i  diverse affärer och sen fikade vi och pratade. Det var trevligt! :D Jag cyklade till gymmet efter att ha sagt hejdå till Emelie och hennes kille som hon skulle käka med när han kom till götet med tåget och hade paus.

Gymmet var roligt, körde på tungt idag. Benen fick jobba och även en del mage och rygg. Eftersom jag var förkyld första 11 dagarna november så har det återgått till uppstart av styrkan de här sista veckorna så det enda målet jag haft är att gå dit 3 ggr i veckan. Min chins-utmaning får återupptas i december. Nu fram till fredag är det ett till gympass som gäller och jag tänkte även ta mig ut i skogen för ett pass också. Även december ska gälla 3 gympass i veckan, kanske till och med fyra. 

Jag pratade med en kollega idag om träning och motivation. Hon hade tappat motivationen och ville väl träna men hade ingen lust. Hon sa då att hon skulle bli motiverad om hon gick upp i vikt. Jag tycker att det är tråkigt när ens vikt är enda anledningen till att man tränar. Det är ju bra att ha mål, det ska man ha men om nu vikten är ens mål så känns det som att man måste ha något nytt mål efter att man nått målvikten som kan motivera att fortsätta. Man mår bra av att vara fysiskt aktiv och jag tycker det är något som inte ska ske i perioder utan det ska vara något i vardagen, tillhöra livsstilen.  Målet med min träning överlag är att vara stark och Jag vill utmana kroppen och se hur mycket jag orkar. Klart jag vill känna mig nöjd med spegelbilden, någon våg har jag inte så det där med att ha något viktmål intresserar mig inte. Muskler vill jag ha och vara stark.  Ett till mål är just att göra det till en vana att hålla kvar vid som blir en del av livet.


Nu är jag ledig i två dagar och jag ska nog mest pyssla hemma med städ, tvätt och fiskar. Skogen ska jag till och siktar på gymmet på torsdag. 

För tillfället är jag glad. Det tar jag vara på. Känslan är bra.

peace out

 

Måndagsglögg och gladare hårfärg

--2012-11-26 -- 19:38:05--
Jo, för att muntra upp lite så här denna regniga, mörka måndag så värmer jag sista glöggen och färgar håret orange. Tränade också innan hemgång och det gick bra men det var mycket folk så svårt att få något flyt då det var trångt och svårt att få plats där man ville. 

Jobbet gick bra men jag var uttråkad och sur, eller inte sur, bara låg. Hoppas hårfärgen för att det blir lite uppåthumör igen :-)

Har handlat allt inför maskerade också som Sergey har på lördag. Känns gött, bara klänningen som jag bara väntar på som kommer på posten om några dagar :D  Självklart är det marintema på min utklädsel :D

Såg förövrigt att mina trålare är i Skagen nu så det kanske betyder att de kommer hem snart. Hoppas på det, kan behöva hälsa på dem och muntras upp lite.
 
Tror denna vecka kan bli bra, hoppas jag blir på lite bättre humör.

Peace out

Kompishelg :D

--2012-11-25 -- 17:35:48--
Denna lediga helg har spenderats med bästa Frida. Min vän från hemhemma, som för tillfället bor i Stockholm. Vi gick gymnasiet ihop :D  det var ett tag sedan vi sågs, tror det är så långt som 1,5 år sedan.

Vi har haft en fin helg med massor av prat och mys. Var och kollade på sista Twilight-filmen igår och sedan myst hemma hos mig. Det har varit en väldigt trevlig helg med min fina Frida.

KÖTT!!!!  OMNOMNOM!!!! :D
Vi körde lyxmiddag med kött och klyftpotatis och bea-sås :D smaskens!Innan vi gick på bio och dregglade på vampyrer så laddade vi upp med årets Blossaglögg som jag tycker är väldigt god :D
 
För övrigt så blommar min Novemberkaktus :D trodde inte det skulle hända men tänk så det kan gå :D 

En fin helg är avslutad och jag är glad. Hoppas den kommande veckan bli rolig och kanske bjuder på fina överraskningar. Självklart ska jag träna en del, känner att detta kommer bli en bra vecka :D

peace out

Call Girl

--2012-11-22 -- 19:27:14--
Den långa dagen avslutas med leverpastejsmacka och tv. Jag var först ute på tågen, en sväng till Båstad och tillbaka... hur mycket resenärer som helst som ville handla! Väldigt märkligt såhär dagen innan löning. Fast det var bara trevligt folk så det gick bra :D

Resten av dagen var jag i packen och fixade. Har varit väldigt trött idag. Igår jag jag på bio med Lisa och Daniel, vi såg Call Girl. Sen gick vi och fikade och pratade om allt möjligt och hade trevligt. En bra dag. Här har vi Pernilla August som bordellmamman Dagmar Glans, en rävig kvinna.

Om filmen:
Det är valår 1976. Kvinnlig frigörelse och sexuell revolution går hand i hand med neutralitet, kärnkraft och trygghet för alla. I Stockholm ligger dagisen vägg i vägg med poseringsateljéer, och sexklubbarna får kunder från det närliggande regeringskansliet. Unga Iris rekryteras som "Call Girl" från en ungdomsvårdsskola, och sugs blixtsnabbt upp från samhällets botten, förbi diskoteken och elitens kristallkronor, upp emot landets högsta politiker. När den utopiska bilden av Sverige hotas, stiger maktens män in för att upprätthålla den.

Bra film! väl värd att se tycker jag, väldigt hemsk men den baseras ju lite på sanning vilket i o f gör den ännu mer otäck. Men som sagt, sevärd!

peace out

min lilla värld

--2012-11-20 -- 19:47:21--
Efter det lilla arbetspasset idag (jepp, lyckades vara färdig till 11.30)   så begav jag mig till gymmet. Var där igår också och träningsvärken i baksida lår satt som en smäck. Värre blir det i morgon har jag nog börjat inse. Därför är det vila som gäller i morgon, endast cykling till jobbet. Mina ben har verkligen varit på näppen att vika sig idag. Jag tycker dock det är gött att köra tung ända tills det svider. Lyckades göra personbästa på rodden idag. Jag fegar ju och kör bara 1 km (än så länge) men då kör jag också väldigt intensivt. Tiden idag på nivå 10 som vanligt blev 3.59.7 minuter. Dvs. hela 20 sekunder snabbare än förra veckan(!!!!!) Vi får väl se om det går att pressa ytterligare några sekunder, annars få jag sätta upp ett nytt mål och då kanske öka sträckan lite.

Annars har det varit en lite underlig dag men jag har inte varit bitter, kanske för någon liten stund att en skugga besvikelse kom över mig men det gick över. 
 
 peace outGlögg för dykare

--2012-11-18 -- 22:23:37--
En god dag på jobbet. Mer talar vi inte om det. Sen lasange hos Annelie och Janne :D  Lisa, Daniel och Magnus var där också. Den tradition vi har lite såhär när mörkret kommer tidigt och kylan kryper sig på;  lasangesöndag. Det var supergott!  Sen blev det Lisa och Daniels hemgjorda glögg till efterrätt. Väldigt gott var det också. Trevligt att träffa alla goda vänner igen. 

 
 
 
Man får bara dricka denna glögg om man är dykare :D   (DAN=Divers Alert Network)


I morgon är det upp vid kl 4 igen som gäller och det är lite oroväckande att jag inte är trött nu. Hmmm, inte mycket sömn att vänta denna natt misstänker jag. Jaja, det är väl sånt man får ta. Ska till gymmet efter jobbet och pigga till mig också. Sen blir det nog att träffa bästa Amelie :D

peace out
 
 
 
 

Pontus och Amerikanerna

--2012-11-17 -- 21:57:24--
God morgon Columbus
 
 Vi lyssnade på massa musik hos Lisa och Daniel igår, en salig blandning blev det då vi valde varannan låt. Så detta är en av låtarna från gårdagen. man får god känsla av den. Ett av Daniels val. man blir inspirerad av att höra andras musik :D  

 Vi kom  fram till att vi ska gå på Jerry Williams avslutningsshow också, den han gör i stora staden Stockholm. Vi alla gillar den karln så det kan bli kul. Den är nästa år så hoppas det finns biljetter när vi vill ha och att tid finns.Gott och blandat

--2012-11-17 -- 21:42:33--
Ännu en lördag som går mot sitt slut. Den började med bakfylla och fortsatte sedan i maklig takt på jobbet som har skött sig måttligt idag. Det var en väldigt märklig dag på jobbet, undrar ibland hur vissa är funtade men jag sköter mitt och skiter i andra känner jag på den punkten. 

Jag blev inbjuden på middag hos Lisa och Daniel igår och det blev en del vin och även invigning av årets Blossa Glögg. Riktigt god var den tycker till och med jag som inte egentligen gillar starkvinsglögg. Det blev sent, var hemma vid tre. Det var mer än trevligt att träffa dem igen!

Var till gymmet en sväng efter jobbet för att göra av med lite energi och tänka bara på mig själv och inget annat. Det är en av det bästa grejerna med att besöka gymmet, bara fokus på en själv, en riktig egoboost är det och det behöver en Elinor som tänker alldeles för mycket på allt och lite till. 

Morgondagen söndag bjuder ej på bakfylla, kan vara skönt. Jobbet ska gå galant har jag bestämt och därefter ska jag till Annelie och Janne och käka lasange. Nu är det vinter så nu införs lasagnesöndagar igen. GOTT!  Det var ett tag sedan jag träffade dem också så det ska bli kul.

peace out

Cornelis och Phiadelphia

--2012-11-15 -- 21:36:07--
Filmen för dagen blev Cornelis. En film från 2010. Den var inte så bra tyckte jag. Ganska trist och framför allt tragisk. Man gillar nog den om man gillar Cornelis helt enkelt men jag har ju inte direkt lyssnat på honom i övrigt så för mig var inte denna film något speciellt.I går däremot såg jag en bra film. Tipset kom från min kära kollega Fredrik. Den heter Phiadelphia och är från 1993. Också en tragisk film men med annat syfte. Tom Hanks är i huvudrollen som advokaten Andrew som får AIDS och sparken från sitt jobb på grund av detta. Filmen handlar om sjukdomsutvecklingen och rättegången kring hur han behandlas av samhället och föredetta arbete på grund av sjukdomen. Detta Amerikanska drama är en av de första allmänna Hollywoodfilmer att erkänna hiv / aids, homosexualitet och homofobi. Mycket bra!
 

peace out
 

Benen överlevde så vi gör nytt försök

--2012-11-15 -- 14:17:43--
Verkar som att det inte tog allt för mycket i benen igår eller så kanske det kommer. Jag kände i alla fall att jag hade lite för mycket överskottsenergi nu så här mitt på dagen så jag drog på löparskorna och pallrade mig ut i skogen. Där blev det spurta uppför backar, squats och utfall. Försökte mig på en chins också i stängerna som finns där och jag kan göra 2 sådana när man har handflatorna mot sig. Dock är ju målet att kunna höra sådana som man har handflatorna från sig och drar sig upp. Solen skiner så det var gott att få frisk luft och lite sol.

Väl inne fyllet jag på energin med massa kaffe och kollar på någon film. Får se vad det blir idag. Fiskarna har fått rent och fint och dagens störa-grannarna-med-Sabaton-på-hög-volym: CHECK!

Hoppas dagen bjuder på någon rolig och trevlig överraskning.

 
peace out
 
 
 

Dagens gymbesök

--2012-11-14 -- 16:43:06--
Måste säga att det var lite klurigt med vikterna idag på gymmet. Svårt att veta vad jag skulle lägga på nu när uppehållet gjort att jag tappat lite, dock vill jag ju inte att det ska vara för lätt samtidigt som det ska kännas. Det blev bra och jag tror att jag kommer få en rejäl träningsvärk i morgon, som jag faktiskt ser fram mot. Det var ju mest fokus på ben men körde lite överkropp också, så här första veckan efter sjukan testar jag mig fram lite.

Avslutade också med 1 km rodd, nivå 10 och det tog 4 minuter och 19 sekunder, 3 sekunder sämre än förra gången men detta betyder alltså att ett mål skapats. Dock var det en månad sen jag rodde senast så med lite mer planering så kan nog den tiden slås ganska enkelt.

 
Ett gott gympass och tror nästa blir fredag eller i helgen. Satsar fortfarande på 3 ggr i veckan, känns som att jag får börja om lite nu när sjukan slog till. Men det blir nog bra detta.

peace out

Lunga onsdagen

--2012-11-14 -- 11:25:49--
Efter en supergod morgongröt känner jag mig redo att bemästra denna onsdag. Nu är jag ledig onsdag och torsdag eftersom jag jobbar i helgen. Har inget direkt planerat annat än att jag ska till gymmet idag och jaga träningsvärk, främst benen. Hoppas jag lyckas.  
Men vi startar med lite lugn så här på förmiddagen och sen får vi öka takten på eftermiddagen. Känner mig ltie oplanerad än så länge.

Känslan för dagen är lite blandad. Jag vet hur den kan bli bättre men får se om jag törs :) tänk att det kunde gå på detta vis... längesen denna känslan infann sig i min kära kropp på just det detta vis. Fast det känns ändå bra.

peace out

En dag med tågen

--2012-11-13 -- 15:56:11--
Känner att jag vände lite på dygnet i helgen så i morse var det lite segt att gå upp. Kunde inte sova i gårkväll heller så när klockan tickar och blir tolv och man ligger och stirrar i taket och vet att det är fyra timmar till alarmet ringer så blir man inte direkt tröttare. Var lite lat och tog bussen i morse också, det funkar ju när jag ska åka tåg. 

Allt gick bra på tågen idag, fick hoppa av i Falkenberg på första svängen för vi var några minuter sena, något strul med signalerna utanför Kungsbacka. Han bara gå genom ett tågset vilket är lite trist, massa människor som inte får sitt kaffe. Om de inte har spring i benen och vill gå till mig istället. Fick se båten Timbus i Varberg, ett kärt återseende, tur man får se lite hav och båtar där så man får lite energi att tuffa vidare. 

Fick träffa kära tågvärd Annie en sväng innan hon byttes av i Halmstad, fint att träffa henne igen och nu kan det dröja länge innan nästa gång för hon går hem om en vecka, hon ska bli mamma i februari :-)   sen hade jag min käresta Kadri och vi fikade och pratade om både allvarliga saker och roliga saker.  

Väl inne på basen igen och för att avsluta dagen så kom Fredrik in tidigare så vi pratade och käkade lite. Samtalsämnet var till största del serien "Torka aldrig tårar utan handskar" som man kan se på SVT-play (inte allt för länge till). Jag vill nästan beordra alla att se den, en mycket bra serie som är baserad på verkligheten. Det är av Jonas Gardell. Jag gillar den starkt! Kan vara bra att ha en näsduk att torka tårar med i närheten för den är sorglig. 

 Länk till Torka Aldrig Tårar Utan Handskar första delen

Eftermiddagen får tillbringas här i soffan framför tv:n och datorn. Kanske hittar någon rolig film att kolla på. Är supertrött men ska hålla mig vaken så ajg kan sova ikväll. Jösses, hur ska detta gå!?


 
peace out

Längtar lite tillbaka

--2012-11-12 -- 21:38:00--
Det här var en fin eftermiddag på bästa Smögen. Calle och jag var längst ut på Kleven och fotade lite på eftermiddagen. Det blåste runt 17 sekundmeter vill jag minnas. Underbart säger jag! Fantastiskt att se havet på detta vis, något jag älskar förfärligt mycket.  När hösten och mörkret kryper på och det är långt till havet får man rota genom bilderna från sommaren och goda minnen.

 
peace out
 
 

ÄNTLIGEN SVETT!!!

--2012-11-12 -- 19:08:51--
Åh, så gott det var att kliva in i gymmet igen! Två hela veckor sedan sist och nu kände jag att jag fått nog av att vara sjuk så jag friskförklarade mig själv och promenerade dit efter jobbet. 

Jag får ju ta det lite lugnt såhär i början så inte sjukan bryter ut igen så det blev ett lagom pass. Väldigt mycket folk i gymmet den tiden men jag fick plats och de vikter jag skulle ha var lediga när jag ville ha dem så det gick smidigt.

Räknar med att ta det någolunda lugnt denna vecka, tänkte fortsätta köra med 3 ggr i veckan, två kvar alltså :D  så nästa vecka drar vi igång på riktigt igen. Får nog skjuta upp chins-utmaningen till december istället med lite smygstart nu i november eftersom det är så kort tid kvar av denna månad. Känns bra!

I övrigt så var min jobbdag lugn, gjorde allt som skulle göras och gick sedan runt och småpysslade lite. I morgon är det tågåk igen 5.30-13.45. 

peace out

Söndagspyssel

--2012-11-11 -- 16:37:05--
Efter att ha städat hela lägenheten till tonerna av Sabaton och min punklista så kände jag för en promenad i skogen. Regnet hade slutat falla men blött som sjutton i skogen så klantigt av mig att inte ta stövlarna. Höll på att drutta omkull flera gånger i leran, väldigt halt med löv och så. 

Gamla toner dyker också upp. Denna låt av Olle Ljungström gillar jag, en låt som man glömt bort.
Musiken är på igen och lite pyssel med mitt collage som ska sitta på köksväggen.

Denna text satt ju på väggen när jag flyttade in och jag gilllar den inte så väldigt mycket, nu håller jag alltså på att göra något slags collage av bilderna och citaten i min retro-kalender jag fick av Amelie när de varit i London.  Det är ju en stund kvar av året så jag hoppas att det är lagom med plats kvar. Alla dagar har ju inte så roliga citat eller bilder så får hoppas resterande bilder är roliga eller passar så det tomma utrymmet täcks :D
Tror detta kan bli bra :D

peace out

Cruel Intentions

--2012-11-11 -- 12:01:12--
Jo, nog tyckte man allt att man var lite tragisk som sitter hemma en lördagkväll i sin ensamhet men på ett sätt var det ganska skönt också.Kollade på filmen Cruel Intentions och den var hemsk, usch!
 
Drack några öl och kollade runt på andra bloggar och hittade spännande läsning sen hade väldigt trevligt sällskap på FB-chatten också. Så tillslut blev jag lite munter i alla fall. Även idag söndag verkar bli en innedag. Gick i alla fall upp kl 11 vilket jag väl kan få en liten klapp på axeln för eftersom det är en timme tidigare än igår. Det var jättelängesen jag låg kvar i sängen så här länge (iof gick jag och la mig tjugo i två i natt). Brukar bli så sur när jag inte går upp när det fortfarande är morgon och jag tror jag är lite tjurig idag också. Ska ta mig ut på en skogspromenad i regnet sen och då tror jag att jag blir lite piggare.

Vi får väl se hur söndagen blir, hoppas den blir bra!

peace out

Vaknade på fel sida

--2012-11-10 -- 18:40:06--
Vaknade verkligen på fel sida i morse. Riktigt på sånt suck-humör. Snoozade från 8 till 12... inte ok!  Men så bjöd Amelie över på korvgryta och kladdkaka. Det var gott att vara där, blev på lite bättre humör, Ville är så kärleksfull också, precis vad jag behöver!   Amelie och jag körde lite hemma-spa också men fotbad och sen fick jag äran att vaxa hennes ben :D det var kul!

Påvägen hem köpte jag naturgodis (mina favoriter cashew i yoghurt) och Pad Thai. Eftersom jag är så smart så har jag några kalla öl i kylen också som bara var att plocka ut. Så nu är det soffläge som gäller. Blir nog bra detta, får väl se en film ikväll också kanske i min ensamhet. 


OMNOMNOMNOM!!!!!
 
peace out

Nedrans tumme å vara i vägen

--2012-11-09 -- 15:24:00--
Min stackars tumme hade ett möte med kniven idag. I morse när jag skulle dela frallor så slant jag med brödkniven och drog ett drag i tummen i stället. Det gjorde ont och det blödde som sjutton men när jag väl lyckats hitta kompress och tejp så kändes det bättre, gjorde ont ett tag och dunkade men blodet slutade flöda i alla fall. När jag skulle kolla till det igen på frukosten så verkar det i alla fall inte blivit så djupt så det var ju bra och nu kan jag ha vanliga plåster på. Gillar inte att ha plåster, tänker att det är bättre att lufta så läker det fortare men tänker att det kan vara bra att ha det sitta på en stund till ändå. Det gör ont när man kommer åt det eller trycker på det :(


Lilla tummen är omplåstrad

Man märker ju hur användbar tumme är när man klantar sig på detta vis. Tur det var vänster tumme annars hade jag varit riktigt handikappad. 

Förutom tummen så gick det sedan bra i köket. Han klart med allt till tolv och när Thomas som blev reserv (hade Hampus först men han fick åka ut då Thomas försov sig) gick vid tio fick Sabaton fortsätta göra mig sällskap, dessutom var var nästan allt klart då. Väldigt skönt! Så väl hemma fick tvättstugan sig ett besök och kvällen är inte planerad än. Kanske blir lugnt med lite fredagsmys i min ensamhet. Kan ju vara trevligt det också, får kanske dra igång någon god film :)

peace out

En helt vanlig dag

--2012-11-08 -- 19:04:05--
Lång dag som går mot sitt slut. I morgon väntar åter tidigt morgon, börjar kl 5. Dock slutar jag förhoppningsvis tidigt, har en nyantsälld som reserv  så får se hur fort det går, brukar ju ta lite tid första gången, dessutom är det mycket på fredagar. 

Idag har allt gått fint i alla fall. Fick bästa Kalle Räser som tågvärd på vägen norrut så vi pratade lite om allt möjligt, uppdaterade massa info såklart eftersom det var så längesen vi sågs :D    I packen var det lugnt idag eftersom jag körde på hårt igår. Var lite leveranser att packa upp men annars mest småpyssel. 

Mina kära små fiskar fick det rent och fint också när jag kom hem så nu simmar de runt och är så glada så. Jag känner att jag måste få träna snart också annars blir jag nog skvatt galen. Förkylningen måste gå över snart!  Siktar på att besöka gymmet på måndag nästa vecka för då har det gått 2 veckor, så då borde jag vara redo för ett lite lugnare pass. Längtar!!!!

peace out

100% kryssning

--2012-11-07 -- 19:01:00--
Då är man tillbaka i verkligheten igen efter en kanonkryssning och även en liten jobbdag. Vi hade det jättekul! Dock hade de bytt båt och det var inte Galaxy som vi trodde utan Birka Paradise. Det var pensionärskryssning. Tror vi var de enda som var "unga". Så några 'nattklubbsdansgolv' var det inte tal om . Här spelade dansbanden och det var foxtrott och bugg som gällde, inte mig emot för det gillar jag, blev någon dans men vi hade mest fest i hytterna och sen satt vi kring något bord och tjötade. Det var jättertrevligt.  Dock däckade jag i min hytt vid två. Irish coffeen som jag blev bjuden på slog till direkt och började må väldigt illa, hade jag hållt mig till öl som jag gjort hela kvällen hade det nog gått bättre men så blev det icke. Fick höra om alla galna strapatser efter det och alla verkar ha haft det knasigt kul. När Julia och jag vaknade på morgonen var vi väldigt trötta. Det gick ganska mycket sjö när vi skulle äta frukost vilket inte var så skoj med tanke på bakfyllan. Vi gick och la oss sedan och hade det väldigt kul :D

Trevlig vy att vakna till :D


Dagen bjöd sedan på en återställare och jakutsibad. Varmt och skönt. Tågresan hem var försenad och de flesta mådde kasst men vi var några som hade skoj och tog några öl till och hade frågesport. 2 timmar sent kom vi till Göteborg och allt på grund en älg som tåget före oss körde på. 

Så jag har haft det jättekul! Det gör jag gärna om :D

Långjobb i morogn som gäller :D   6.30-17 :D

peace outDå var det dags för kryssning

--2012-11-05 -- 09:58:49--
Då ger vi oss snart iväg norr och österut. 


Åker med mitt favorittåg X2000 till storstaden och sen kliver vi på båten Galaxy. Ska bli spännnade. Har kameran med men misstänker att det inte blir allt för många bilder knäppta. Möjligtvis på båten, eller flytande hotellet som jag kallar det, tycker inte sådana färjor är riktigta båtar. 

Peace Out

Punka

--2012-11-04 -- 19:05:53--
Gick ju inte hem den tid jag tänkt i dag men väl en halvtimme senare så jag får väl vara nöjd. Det har gått bra att jobba idag, inga konstigheter någonstans vilket är skönt.

Dock så sa det *poff* om mitt bakdäck på cykeln påväg nerför Göta Älv bron. Lagom otäckt med hög fart och  ganska kassa bromsar och det blir väldigt svårt att hålla balansen för cykeln slingrar sig. Men jag fick stopp och började gå i stället. Tog en timme att komma hem, en hel timme att fundera på allt möjligt (med fokus på vissa saker). jodå, nog tänker jag fortfarande massor på vissa saker och funderar lite på hur jag ska gå till väga. Hmmm...

Väl hemma så var det bara att dra in cykeln och ut på uteplatsen och påbörja lagandet. Det tog längre tid än jag trodde det skulle ta då jag upptäckte nya pys varje gång jag skulle sätta tillbaka slangen. När jag lagat tredje pyset och jag råkade ut för det fjärde tröttnade jag. Så nu bor cykeln i lägenheten.  Tänka sig att det ska vara så dålig kvalité på grejer, har haft cykeln i 12 år och aldrig behövt byta och nu får jag byta redan efter ett år. Till och med däcket var trasigt som jag bara bytte för någon månad sen :(   otur jag har!

Maran är redo för lagning.

I morgon bär det av mot öst och huvudstaden, företagsfest på Tallink Silja Line väntas. Ska bli spännande :D 

peace out
Gardinpremiär

--2012-11-03 -- 17:30:15--
Jag har sytt mina första gardiner idag! Gjorde det enkelt för mig själv så det blev panelgardiner. Tyget har jag haft ett tag men som jag säkert sagt tidigare har jag ingen egen symaskin. Lisa räddade mig med den detaljen :D 

Klart det det ska finnas gardiner med skepp på i en fartygnörds hem! :D


Så där ja! Jag är mycket nöjd! (dålig översiktsbild men det är sånt man får ta)  Eftersom det blev tyg över så ska jag göra kuddfodral också tänkte jag men det får vänta till morgondagen tror jag. 

Förkylningen blir inte bättre och hade feber även i natt, inte bra. Börjar få träningsabstinens och är väldigt rastlös. Dock är jag klok nog att hålla mig lugn så kanske sjukan går över fortare. 

I morgon väntar åter igen jobb 6-12, förmodligen senare beroende hur snabbt allt går, idag gick jag ju hem ett och det är mer att göra i morgon. Har bestämt mig för att vara snabb :D

Soffkväll är det som gäller även idag, igår somnade jag på soffan så kanske jag övergår till sängläge tidigt. Får se hur det går.


peace outLite mer munter

--2012-11-02 -- 16:31:52--
Lite mer munter har jag nog lyckats bli i alla fall men fortfarande fundersam och känslomässigt ur balans. Fått lite rätsida på saker och ting men inte helt. 

Igår fick Lisa, Daniel och Magnus komma över på tocos hos mig. Det var trevligt! Har fått låna Lisas symaskin så nu ska det sys gardiner har jag tänkt, blir skeppsgardiner, har haft tyget jättelänge men ingen symaskin och just gardiner känner jag är lite för tidskrävande för att sy för hand. Var på Gekås Ullared igår på dagen med Amelie, det var bra, behövde heldag med Amelie!  

En ilsken förkylning har övertagit min kropp så träningen har fått lida. Får se hur det går med min novemberutmaning nu, känns trögt nu, hoppas den går över snart så jag kan köra igång och lyckas klara 3 st chins (minst).

Kvällen tillbringas i soffan har jag bestämt. Såg just sista avsnittet av serien Torka aldrig tårar utan handskar väldigt bra!  Sorglig och tragisk!  Ska nog kolla på Mighty Ships tror jag, då blir jag glad(are). Middag ska göras också men kör på simpel fredagsmiddag idag, sill och potatis :)  det är det bästa :D

peace out


RSS 2.0