Överraskings-HemHemresa

--2010-03-30 -- 17:11:26--
WIIIIE :D

Jag har varit busig och överrastat systeryster med att komma hem. Jag åkte klockan 7 i morse från hemmet mitt och styrde näsan norrut.

Tåget gick 07.42 från Gbg-centralstation och klockan 10.35 (10 minuter tidigt) kom jag till Stockholm och jag var jättekissnödig! Trippade till toaletten där det kostade 10 kr att komma in och man kunde bara betala med tio-kronor. Jag började jakten på en bankomat då jag hade nio(!) kronor i fickan.

Hittade ingen inne i centralhuset så jag gick ut och såg en på andra sidan Vasagatan och halvsprang dit utan att bli överkörd. Tog ut en hundring och sprang gick tillbaka till växelautomaten. Då visar det sig att den endast växlar 50-lappar och 20-lappar. Jag springer in i en Pocket-shop och ber snällt att få växla min 100-lapp. Det fick jag och jag fick två 50-lappar och jag går åter till växelautomaten och får min amynt och ner för trapporna till toan.

Hela proceduren tog 25 minuter och mina knip-muskler har fått en rejäl omgång! 

Gick sedan till perrongen och tåget kom in tidigt så jag satte mig oc läste New Moon och vid 12.34 var jag framme i Tierp där Pappa väntade och vi åkte hem.


Läser denna nu :D Hur bra som helst. Nu börjar det bli riktigt spännande också :D

Mamma blev också  överraskad när hon kom hem *hihi*

Nu ska jag gå och hjälpa mamma med maten :D 

Så härligt att vara hemhemma! :D  I morgon ska jag ut på äventyr!!! :D

peace out

En dag på stan

--2010-03-29 -- 16:11:30--
Fram till nu har det varit en bra dag. Jag åkte ned på stan och träffade Amelie och vi gick runt i alla möjliga affärer. Jag inhandlade lite på Magasin 11 som idag var öppet... kan inte säga vad då det är en del av syrrans födelsedagspresent och det händer att hon kikar in här på bloggen.

När jag träffade Amelie så gick vi till Weekday och hon hittade en snygg jacka som hon ska köpa, fanns ingen storlek idag men det skulle komma i morgon. Jag provade en t-shirt men den belv inge bra på, så inget köp där. Dock var vi in på Monki och där hittade jag en sjal, funderade lite under turen och bestämde mig sedan att köpa den innan vi begav oss hemåt. Var in i affären som har örhängen som jag kikat på innan och jag tittade närmare på dem och köpte ett par. Väldigt nöjd.

Vi tog en fika på Espresso House på NK och gick sedan över gatan till Naturkompaniet där jag köpte en sån waterproof-påse, 2 liter, min väska som jag har är på 15 liter men jag ville ha en liten också som kan vara användbar då man åker till badhuset eller bara ska resa och skydda småsaker från vatten. Bilder på inlöpen kanske kommer ikväll om jag inte kommer hem allt för sent.


Supergodaset cappuccino har dom! eller?


Jag är väldigt nöjd med mina inköp och nu sitter jag i skolan och ska snart på LabView-programmeringen. Innan ska jag skriva ut mitt brev till CSN och försöka få iväg det i kväll eller i morgon, vill få iväg det så fort som möjligt så jag hinner förbereda mig om jag skulle få ett nej.


Håller tummarna för att jag får lån och bidrag även i höst!

hare gött!

peace out
Medelgympa 60 minuter

--2010-03-28 -- 21:22:32--
Ett lite halvbra medelgympa-pass är nu genomfört.

Hon som instruerade var duktig men jag var inte riktigt på humör så det var därför det var lite halvroligt bara.

Hon hade bra musik och det var ändå positivt!

Ben & Jerry's eller Häagen Dasz? båda gott gott gott!

--2010-03-28 -- 15:01:23--
Har varit en sväng på stan idag för att jag skulle fixa det sista till systerysters födelsedagspresent. Dock var ingen affär på Magasinsgatan öppen, där ena prylen fanns, inte heller fanns det jag skulle ha i Nordstan. Lite trist. Men jag får väl åka ner på stan i morgon eller så kollar jag om det finns något på Frölunda torg.

Hämtade också ut biljetten hem på centralen. När ajg gick förbi pressbyrån så blev jag lite sugen på en glass.

Årets första glass!!!!


Hittade ingen bild på den, men det var B&J's Peanut Butter Cookie Dough nytt i GB:s sortiment. Den var väldigt god, men ajg vet inte om jag kän säga att den var värd 27 spänn!

I övrigt är ju Ben & Jerry's de godaste glassen som finns, eller Häagen Dasz är gott också. Eller är B&J's bättre?  jag kan inte bestämma mig, hehe.

Nu ska jag klura ihop ett brev till CSN. Blir träning ikväll.

peace out

IKEA och nytt till balkongen

--2010-03-27 -- 18:20:07--
Gjorde ett besök på IKEA idag. Skulle kolla på hylla. Egentligen skulle jag bara titta eftersom jag åkte buss och vagn kunde jag inte köpa något allt för tungt. Men jag kom hem med en hylla i alla fall för jag hittade en som var lätt.

Här kommer lite bilder på hur min balkong ser ut med hylla och nya gardiner. Lite för tidigt att flytta ut matbordet där än, men snart så när värmen håller i sig.


Den nya hyllan. Det var ett galet knasigt att skruva ihop den då den var ojämn, men med lite våld så gick det. I pärmarna under har jag alla mina tidningar.Väldigt bra med ett par gardiner som räcker ner till golvet. Det gillar jag.
Ska köpa band och knyta upp dem med också, men glömde det idag.


Närbild på gardin-mönstret


Min kära kanin Kevin som dog för 1,5 år sedan. Skulle blivit 9 år i april  detta år. köpte ramen på IKEA i dag också. Blev fint med svart ram mot den vita väggen.


Jag och min sköthäst som jag hade när jag bodde hemma. Skreppur hette han och var islandshäst. Blev tvungen att avlivas vid 29 år ålder då hans tänder var så dåliga att han inte kunde tugga mat, därav att han är så mager, detta var någon månad innan beslutet. Skötte och red honom i fyra-fem år.En tavla som min syster Frida gjort. Det syns inte på detta håll men texterna är bitar ur några av Thåströms låtar. Fick den i födelsedagspresent detta år :D


Den enda texten som inte är Thåström sitter längst upp i höger hörn. Det är en bit av Evert Taubes låt, Elinor Dansar.


Ska bli skönt att flytta ut matbordet och äta frukost på balkongen snart.

peace out


Härliga sömn, härliga Thåström

--2010-03-27 -- 10:28:19--
Så härligt att jag fått sova i natt. Det är tredje natten nu som jag somnat inom en timme. Jag är så glad!

Igår så gick jag och la mig vid tio för jag var verkligen trött och det var länge sen jag var det. Jag tänkte att jag skulle kolla på Grease 2 och somna till den men det gick inte så bra så jag knäppte av den och satte igång en spellista med Thåström. Jag somnade nästan direkt. Sedan hade jag inte sladden i datorn så den stängde av sig själv också så jag behövde inte tänka på det.


Tycker mycket om Grease filmerna. Har sett dem oräkniga gånger. Det var därför jag tänkte att jag kunde sova till den då jag bara behövde höra ljudet för att veta vad som hände i filmen. Dock så tycker jag om låtarna så jag ville titta när de sjöng och det var ju inte så bra.


Vackra Thåström-låtar gick bättre att somna till. Kan minnas att jag hörde fyra stycken. Han är bäst!

Vet inte hur dagen kommer bli. Det regnar men jag ska väl i alla fall ut en sväng, får se var det leder. Tänkte att ikväll under Earth Hour ska jag ut och promenera. Då gör jag garanterat inte av med någon el.

peace out

Gå-långt dag :D

--2010-03-26 -- 19:56:06--
Det har varit en riktigt varm dag idag :D När Inger åkt iväg vid kvart över tio så diskade jag och gjorde mig redo för att åka till Sisjön och leta efter ÖB. Det tog ett tag innan jag hittade för det var väldigt dåligt skyltat och jag gick ganska länge innan jag såg flaggorna. När ajg sedan kom till flaggorna var det en stor skylt där det var en pil. ajg följde pilen och fick gå runt hela den stora byggnaden . Jag var väldigt trött i fötterna :P

När jag väl kom in dit så hade de inte det jag sökte. Jag gick mot busshållplatsen, det var långt. Fick sitta där i 20 minuter och roade mig med att spela Guitar Hero på min mobil :D  hittade det igår och jag blev överlycklig!!!! :D


Lite vårtecken :D

När jag sedan kom till Frölunda torg så gick jag och köpte suchi och gick hemåt och åt. Sedan broderade jag lite och belv så rastlös att jag gick in till Sahlgrenska och tog bussen till gymmet därifrån.

Nu är jag hemma och sitter här med en öl (Grebbestad)och ska tillbringa fredagskvällen vid datorn och kanske en film :D

peace out

Gymmet 45 minuter :D

--2010-03-26 -- 19:47:14--
var lite ratslös på eftermiddagen så jag bestämde mig för att gå till Amelie. Dock när jag sms:ade och frågade om hon kommit hem så skulle hon inte hinna träna så jag tog buss till Fysiken från Shalgrenska och gymmade lite.


Började med 2 km rodd... var 40 sekunder snabbare idag än i onsdags :P
Jag körde benpress, fram-och baksida lår. Sedan armar och axlar.  Det var skönt :D När jag kört allt en gång så körde jag benpress igen med 42 kg istället för 35 kg och gjorde 3x10 istället för 3x15 som med allt annat.

Härligt! :D


Gymmet

--2010-03-25 -- 23:16:21--
I går var jag i gymmet och körde lite styrka :D blev mycket armar och axlar då benmaskinerna hela tiden var upptagna.

Jag körde:

2 km rodd som uppvärmning

3 set med 15 reps på allt

Benpress 30 kg (maskin)
Biceps 4 kg hantlar
Axlar 3 kg hantlar
Triceps 3 kg hantlar
Bröst (maskin vet ej motstånd)
Mage (maskin vet ej motstånd)
Rygg (maskin vet ej motstånd)

Eftersom alla benmaskiner var upptagna så blev det med armar och axlar, hade först planerat att ta mest ben men så blev det inte.

Körde då sedan:

3 set 10 reps på alla

Biceps 5 kg hantlar
Triceps 4 kg hantlar
Axlar 4 kg hantlar

Var i gymmet en timme ungefär och då var själva styrketräningen 50 minuter :D

Gött! Gött! Gött!

And There Was Light

--2010-03-25 -- 23:07:47--
Idag har varit en fin dag. Inger och Jag gick upp i lagom tid, vid nio, och hon hade några jobbsamtal att ringa. Vid tolv kom vi iväg med vagn och buss och tog oss ut på Hisingen och Eriksbergshallen. Det är nämligen en stor konstutställning där nu. Den heter 'And There Was Light'.

Det är en utställning med Dan Vinci, Michelangelo och Rafael. Tre stora kända Renässans-konstnärer. Utställningen pågår från 20 mars- 15 augusti 2010 så man har lång period att gå och se den och jag rekommenderar verkligen det!

Jag är ingen konstfantast men tycker det är häftigt att så gamla målningar finns kvar. Att jag fick reda på det var att vi på LabViewn i måndags fick hålla på och göra ett program som tog fram en förstörd bild. Den första bilden var Mona-Lisa och då sa vår ena lärare att denna utställning var. Mona-Lisa fick inte hänga med men däremot fick La Bella Principessa det. Den tavlan är målad av Leonardo Da Vinci och är försäkrad för 4 miljarder kronor!

Det var en fantastisk utställning och vi var där i två timmar och man hade headset på sig och en laserpekare med knapp som man riktade mot sändare som satt vid varje tavla och skulptur så berättade en röst om dem. Helt fantastiskt bra. Tycker annars det är jobbigt att läsa på skyltar, så den idén var kanon!
Det är här inne det händer :D


La Principessa värd 4 miljarder

Så gå och se denna utställning om du är i Göteborg! Väl värd pengarna!

Nu till efter utställningen... vi gick till ett kafé/resturang som heter Solrosen som ligger i Haga på Kamponjärgatan. Vi åt där och det är en vegitarisk och vegan resturang och det var riktigt gott! vi träffade två av Ingers kompisar där :D

Sedan gick Inger och jag till Espresso House och tog en kaffe och muffins och snackade lite. Tänkte gå på bio efteråt men det fanns ingen bra så vi åkte hem.

Nu sitter vi vid varsin dator och skriver och dricker te :D  snart är det läggdags :D I morgon blir nog en kanondag! :D

peace outUppraggad vid Cahlmers Tvärgata

--2010-03-24 -- 16:51:35--
Ojojoj jag känner mig helt knasig i huvudet, eller hela kroppen.... är nog i någon form av chocktillstång.

Det som hände var att efter att jag tränat så gick jag till bussen och tog den två hållplatser (jobbit att då den sträckan med klackarna) till Chalmers Tvärgata. Jag gick av och promenerade upp mot matte-huset... plötsligt...

-Hej snygging!
Jag håller på att skicka ett sms så jag säger 'Hej' och under en millisekund kommer jag på att det där är ingen röst jag känner igen. Jag vrider på huvudet och där är en helt okänd människa...
-Vad snygg du är, vad ska du göra då?
Jag svarar att jag ska till skolan och käka lite och sedan ha kvällsklurs.
-Pluggar du här, vad pluggar du?
Jag berättar vad jag pluggar och han tycker det låter svårt och jag svarar att det är därför jag ska byta till hösten.
-Aha, vill du ta en kaffe efter att du käkat?
Jag svarar att det har jag inte lust med... inte rätt dag idag för nytt umgänge kände jag.
-Snygga jeans du har, var har du köpt dom? du är verkligen fin! ser väldigt bra ut!
Vi är nu framme vid porten och Jag svarar generat 'Tack' och säger att jag måste gå in.

Han hette Daniel...mer vet jag inte...inte särskillt intresserad av att veta mer heller... men han såg väldigt bra ut! :D

Så jag är nog i någon form av chock...detta har aldrig hänt... inte mitt på ljusa dagen i alla fall :P ojojoj... hoppas han hittar någon annan att dejta :D

nu börjar LabViewn :D hare gott

peace out


Mobilbyte och Bodygurad

--2010-03-23 -- 22:11:49--
Idag var jag till OnOff och byta ut mobilen. Fick åka ut till Sisjön för de hade inga kvar här i Frölunda men kom precis så jag inte behövde vänta länge på bussen varken dit eller hem så det var skönt och helt ok.

Sedan har jag försökt plugga. Känner mig inte alls taggad för tenta i morgon :(  känner att jag hellre stannar hemma... men jag ska kolla lite på det nu och åka dit och göra ett försök, har inte haft och har ingen lust att plugga till denna tenta då det är massa härledningar och det gillar jag inte.

Sedan skulle Amelie och jag träna men vi bestämde oss för att göra våfflor och prata och se på film i stället. Det blev Bodyguard med Kevin Costner och Whitney Houston. Den var riktigt bra, skulle kunna tänka mig att köpa den om jag ser den någonstans :DTrots tenta i morgon ser jag fram emot dagen :D Jag ska ev. gymma, sedan ha LabView och sedan träffa min kära faster Inger. Hon är här i Gbg på möte så hon ska bo hos mig två nätter :D ska bli superkul :D

nu ska jag plugga :P

peace out

Alla B-uppg avklarade :D

--2010-03-22 -- 23:09:18--
Gick bra på LabViewn idag :D alla B-uppgifter godkända och det känns bra :D Det har också visat sig att mobilen går att prata i om jag har handsfreen i. Men jag ska gå och kolla med dem på OnOff i morgon i alla fall, kanske någon inställning som är fel eller så (fast jag kollat alla), eller så är det något fel.

Nu väntar sängen och jag hoppas jag kan sova :)

peace out

Mobilen dog en långsam död

--2010-03-22 -- 16:33:43--
Sådär... den värsta deppigheten är försvunnen och jag är någolunda glad. Sitter i skolan och inväntar att LabViewn ska börja.

Igår köpte jag nya skor. Det blev två par klackisar. Var på Skopunkten och där hittade jag två par och de kostade 199:- styck och jag tyckte väldigt mycket om båda och kunde inte bestämma mig. Tänkte att jag köper båda... ord.pris var 399:-/styck. När jag skulle betala så blev summan 298:-... jag tänkte att 'va nu?' men när jag gick därifrån så såg jag en skylt där det stog 'köp 2 par och få 50% på det billigaste :D  då kände jag mig nöjd :D


De ena skorna ser ut såhär... hittade ingen bild på de andra paret så jag får väl knäppa en sedan och lägga upp i morgon :)

Sedan pratade jag med syrran i telefonen och jag vet inte hur det kom sig men jag gick in i köket och lyckades slänga till med armen och tappa mobilen ner i diskhon där det stog en stekpanna med vatten i.

Min mobil fick en långsam död.

Var till OnOff i dag och inhandlade en ny. De hade lagerrensning så jag fick den för 995:-

Det är en liten hake... ingen som hör mig när jag pratar i den. Pappa ringde flera gånger och vi försökte klura ut vad det var...jag hörde honom hela tiden. Får gå tillbaka i morgon och se om det går att lösa... vilket jag tror inte är så svårt.

Nu ska jag gå till LabView-salen och klura på uppgifter :D

peace out

Deppig dag

--2010-03-21 -- 15:02:22--
Idag är en deppig dag. Så det blir inte någon mer aktivitet än detta inlägg idag.
Kanske mår jag bättre i morgon.

peace out

Remember Me

--2010-03-20 -- 23:43:58--


Jag hade tänkt stanna hemma ikväll... men fick för mig att gå på bio... köpte sista biljetten till Remember Me på Biopalatset.

Det var en bra film. Rekommenderar den för de som vill ha en djup film och få något att fundera och tänka på. Den påminner en om att man lever och att man ska ta vara på livet då det plötsligt kan ta slut.

Tänker inte gå in på detaljer. Skådespelarna var bra. Kul att se Robert Pattison som någon annan än Edward Cullen. Han är bra. Dålig hållning bara. Emilie De Ravin gjorde också ett bra jobb, hon var också bra. Har inte sett henne förr i någon film. Snygga underarmar hade hon.

Tror inte ett öga var torrt när eftertexten började rulla.

Vacker dag i stan

--2010-03-20 -- 18:52:48--
Nu sänker sig dimman över Göteborg igen :)  det har varit en väldigt fin dag idag. Solen har strålat :D

Jag åkte in till stan och gick omkring där och filosoferade. Jag hoppade först av vid Järntorget och gick Andra Långgatan upp... det var fint där. Sedan tog jag vagnen till Grönskakstorget och gick på Magasinsgatan och hittade en väldigt intressant second hand affär. Dock var den ganska dyr. De hade mycket fina kläder :D får återkomma dit.

Gick sedan in i Domkyrkan och tände ett ljus. Hela det trädet som finns där som man sätter värmeljusen i var fullt så jag fick sätta mitt ljus på marken i sanden som är under. Det blev jättefint :)

Gick sedan runt på gatorna där vid kyrkan och tog mig sedan mot Kompassen och Nordstan. Fikade på ett konditori där som jag inte minns vad heter och sedan trallade jag runt på Åhléns lite. Amelie sms:ade vid tre och sa att hon var jättetrött och inte orkade stan, vi får ses en annan dag i stället.

Åkte sedan hem och har broderat lite och gjort mat. Värmde den sista fiskgrytan och gjorde en omelett med babyspenat och sockerärtor. Det var smaskens.

Tror inte jag åker in till Sticky ikväll då jag är jättetrött (äntligen) så jag hoppas jag kan sova inatt :)  ska  kanske se en film eller något :D

peace out


Sveriges enda rockstjärna

--2010-03-20 -- 13:39:24--
Idag dag fyller Sveriges enda rockstjärna år :D min stora favorit inom musikvärlden!

Thåström blir 53 årSveriges absoluta stjärna inom musik lyser fortfarande!

Grattis på födelsedagen!


Bra början :D

--2010-03-20 -- 12:08:08--
Idag känns det som att det kommer bli en bra dag :D

Började dagen tidigt med tvätt och sedan har jag suttit och broderat mesta delen av tiden fram till nu :D  käkar av min supergoda soppa som jag gjorde igår :D  (Recept i föregående inlägg)

Ska gå med amelie på stan idag så jag väntar på att hon ska höra av sig och säga att hon vaknat och vilken tid vi ska ses. Om hon ändrat sig så åker jag nog in till stan själv :)

Funderade också på att gå på Crusified Barbara på Sticky ikväll men det lutar åt att jag får gå själv, vilket i o f inte för något då det finns människor där att prata med men det skulle vara kul att tjöta lite med någon man känner också :D

Så vi får se hur dagen blir :D  jag känner på mig att den kommer bli kanon! :D

peace out

Kryddig soppa med potatis och kikärter

--2010-03-19 -- 21:36:24--

Fantastiskt god soppa från tidningen Buffé som ajg testade idag :D

Gör såhär:

(för 4 personer)

Skala och hacka 2 gula lökar. Skala och tärna 300g potatis och 1 morot. Fräs detta i 2 msk olja i en kastrull utan att det tar färg, ca 5 minuter.

Tillsätt 2 msk spiskummin och 2 smulade hönsbuljongtärningar, fräs någon minut under omrörning. tillsätt 6 dl vatten och koka under lock ca 10 minuter. Mosa grönsakerna grovt med en potatisstamp.

skär 1 zuccini (squash) (ca 250g) och 1-2 tomater i små tärningar. Tillsätt dem och 1 burk kikärtor (ca 400g) med sitt spad. Späd ev. med mer vatten och koka utan lock ca 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering, gärna färsk. En klick matyoghurt är gott att ha till.Ett tips är att ta en stor kastrull... jag hade en 2 liters och som synes är det lite litet. Jag tillsatte inte heller mer vatten än de 6 dl i början.

Jag åt pitabröd och keso till (jag hade inte youghurt).

Smaklig måltid! :D

Fattybom.se

--2010-03-19 -- 21:24:42--
Detta är en blogg som jag följer varje dag. Det är Simone som driver den och hon skriver om allt och lite till...det gillar jag. Hon verkar också vara en väldigt fin människa.

Läs hennes blogg här på fattybom.se


Kanondag!

--2010-03-19 -- 20:12:30--
JIPPIII!!!  jag är JÄTTEGLAD!!! helt säker på att jag klarade tentan i morse! :D

Jag har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen och allt har känts så bra!

Efter tentan (som tog 1,5 timme ungefär) åkte jag ner på stan. Jag gick in i Domkyrkan, som jag aldrig varit in i tidigare och den var jättefin!  ska gå med Amelie lite på stan i morgon så jag ska ta med mig några mynt så jag kan tända ett ljus i kyrkan...tycker det är så fint :D

Jag gick runt och hittade massor med roliga affärer :D tog också en kaffe, scones och muffins på Espresso House och det var smaskens :D

Väl hemma sedan så rotade jag igenom hela lägenheten efter ett broderi som jag fick av farmor för något år sedan och som kom bort när jag flyttade från Olofshöjd. Efter mycket letande så hittade jag det och fortsatte där jag en gång avslutade det. Kollade på Grease samtidigt, har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den filmen men jag älskar den! :D

Sedan blev det träning med Amelie och nu har jag precis lagat en kanongod soppa (hittade receptet i senaste Buffé). Ska lägga upp receptet här snart :D väl värd att testa!

Kvällen blir lugn, ska upp tidigt i morgon och tvätta, missade ju tiden i söndags, nu är det kris på underklädesfronten så jag blev glad att jag fick inte tid så snart :P

Ska äta min soppa och sedan brodera lite och sedan läsa i New Moon innan jag somnar :D

peace out


Intensivgympa 60 minuter

--2010-03-19 -- 20:01:39--
Ååh vad skönt det var att träna! och jag har träningsvärk! jag älskar det! så glad! :D:D:D:D

Hon som har intensivgympa-passet på fredagar är så bra! Hon får en verkligen att ta i och det är så roligt! Man blir så taggad! :D:D  


Nya dojjor :D

--2010-03-18 -- 19:53:07--
Idag har jag tagit det stora steget att köpa nya skor och slänga mina äsklade, bästa ingådda converse. Bästaste skorna åkte i soporna. Det är lite jobbigt nu när all snö smälter och inte få vara torr om fötterna. Så jag gick till stadium och köpte ett par skor som jag kollat in tidigare och gick runt i hela affären för att känna att de verkligen var sköna och sedan slog jag till och köpte dem :D  la i en extra sula när jag kom hem och de är såååå sköna! :D


Älsakde conversen :'( jag sörjer... mina förra var ännu trasiga och de var kvar i flera månader efter att jag köpt dessa för jag inte ville slänga dem :P  knäppa jag :P


De nya som också är väldigt sköna...tänk när dessa är ingådda och goa... längtar :D

Har hunnit plugga mycket idag också :D känns bra inför i morgon :D

Amelie och jag har tränat också :D

peace out


Medelgympa 60 minuter

--2010-03-18 -- 19:52:33--
Amelie och jag tog oss till en medelgympa pass. Det var instruktören som har svårt att hålla takten och inte hörs. Han mumlar när han pratar och har inget riktigt flyt med rörelserna. Vi klarade oss igenom passet och man kan ju ta ut rörelserna mer än vad han gör också så det är inte hela världen :P

Skönt var det i alla fall :D

LabView-programmering

--2010-03-17 -- 23:21:31--
Det var roligt idag på LabView:n det flöt på bra tyckte jag :D så jag gick med ett leende på läpparna hem därifrån vid 22.00 :D  har hemliga planer på gång också och ska se om de kan gå i verket snart :D

Jag hade tänkt förklara var LabView är... Labview är alltså ett programspråk precis som ex. C och C++. Det som skiljer dessa två programspråk är att C och C++ är textbaserade och LabViews programmeringssystem är helt grafiskt. Man bygger upp sina program i grafisk blockform.

Labview är som alla andra programspråk ett generellt vertyg för alla möjliga olika programmeringsuppgifter. Inom några områden är däremot Labview lämpligare att använda än andra språk. Dessa områden inkluderar datainsamling, dataanalys, datapresentaion, datalagring samt styrning av GPIB eller andra instrument.


De uppgifter som vi gjort än så länge är egentligen ganska simpla... men de är ju en grundkurs och det är klurigt på sina ställen...


Exempel på hur det ser ut, Block diagram och Front panel. Syns ganska dåligt och det är en bild jag hittat på google, inget jag gjort alltså :P Man kopplar liksom ihop alla olika delar med vajrar. Det är i block diagrammet som man kopplar och sedan kör man och kollar då ex. en graf i frontpanelen :D

Vet inte om det var en bra förklaring men bättre vet jag inte om jag kan... jag är väl inte 100% insatt själv ;)

peace out

 


Påskfjädrar i blommorna

--2010-03-17 -- 16:43:40--
Långsam dag idag. Men ajg har hunnit med mycket plugg. Känner mig säker på ganska mycket på hydrodynamiken :D känns som att denna tenta kanske ska bli den första sedan slutet av augusti som jag klarar :D

Pyntade mina blommor med påskfjädrar. Blev kanon! ;D


Grane och orkideen fick några också :D:D


Min ena orkidee har börjat blomma om... trodde den skulle vissna när blommorna trillade av men då kom det plötsligt nya knoppar och nu håller den på att blomma igen :D

Nu är det snart dags för LabView-programmering :D ser fram emot det!
Ska försöka få sova i natt också då föregående natt var väldigt dålig, vaknade hela tiden :(

peace out

Alice i underlandet

--2010-03-17 -- 00:08:21--
Min dag har varit bra. Det blev ingen föreläsning för när jag vaknade så ville inte riktigt min kropp vara med mig. Jag måste verkligen få bukt med dessa sömnproblem. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig, får ta och fundera på en bra lösning...eller kanske någon har något tips?

Jag pluggade i alla fall lite innan jag gick för att möta Amelie för träning. Har bestämt att jag gör hydrodynamiken på fredag... kanske att jag har turen med mig...tredje gången gillt :D eller om det är fjärde...det vet jag inte :P

Jag gick i alla fall till Marklandsgatan och tog bussen därifrån till Amelies skola (Hälsovetarbacken) och satt där och väntade tills hon slutade och vi gick sedan tillsammans hem till henne och sedan till träningen :D

Efter träningen kom hennes Carl och hämtade oss och vi for till Maxi och handlade lite kvällsmat. Det blev lax och bulgur :D   smaskens :D

Jag fick sedan lite brått då jag skulle på bio med Lisa så jag fick dra ganska snart efter middagen. Träffade Lisa vid kvart över åtta på Bergakungen och vi såg Alice i underlandet 3D kanonbra! :D

Min första 3D film och jag är både positiv och negativ. Positivt att det blev coola effekter, negativt att det blev suddigt väldigt ofta.

Väl värd att se i alla fall! :D Johnny Depp och Helen Bohnman Carter är med som är två av mina favorit skådisar och Alan Rickman är röst till den blå larven, även han är en av mina favoriter!

Nu är det dags att sova...eller förhoppningsvis sova... har lärt mig att jag inte ska vara så säker på den saken längre :(

peace out

Aerobics 55 minuter

--2010-03-16 -- 23:57:41--
Var med Amelie och tränade aerobics idag :D det var skönt att träna igen. Dock var golvet väldigt halt så det var svårt att ta ut rörelserna ordentilg och man är spänd nästan hela tiden vilket jag tycker är lite obra. Men passet var som vanligt roligt och instruktören är fantastiskt bra! :D

Ett riktigt bra pass :D

Dag med föreläsning och sömn

--2010-03-15 -- 21:52:22--
Idag var jag duktig och tog mig till en föreläsning på GVC... kul att träffa Ulf igen och han var som vanligt lite tomtig men det gillar jag. Fick också reda på att jag haft fel gällande tentan. Nu på fredag är det alltså omtenta i hydrodynamiken och på onsdag (24:e) är det tenta på cirkulationen. Jag kan alltså försöka mig på att ta båda, eller så satsar jag på en. Jag är väldigt kluven på det planet.

När jag kom hem satte jag mig i 5 minuter och försökte plugga men mitt sinne var inte kapabelt så jag gick och la mig i sängen och råkade  somna i 3 timmar.

Jag tog mig sedan till programmeringen och det gick bra idag :D jag är väldigt nöjd måste jag säga. Ligger i fas med B-uppgiterna och det känns skönt :D

Kvällen hoppas jag inte blir allt för lång. Ska försöka komma in i rätta rytmen nu. Får se hur det går.

peace out

Filosofera på Ica MAXI

--2010-03-14 -- 19:59:16--
Det är vädligt bra det! :D
Kan, som jag säkert nämnt tidigare, gå runt på MAXI väldigt länge (rekord 1,5 timme). Jag går runt och funderar på saker och jämför grejer och priser och så. Det är lugnt och skönt (om man inte åker dit i rusningstid, vilket jag inte gör) .

Började med sån självscanning idag. Det var spännande :D

Sedan kom jag 4 minuter försent till bussen som i vanliga fall alltid är minst 7 minuter sen, men som idag inte var det så jag fick stå i kylan och vänta i en halv timme på nästa. Tror jag ska sluta handla på söndagar då det bara går en buss :(

Som tröst så fick jag äta tryffelbakelse som jag råkat köpa med mig :P  så nu är jag glad igen och mindre kall :D

Blir tidigt idag också då jag känner mig seg fortfarande :P

peace out

8 km löpning

--2010-03-14 -- 15:50:17--
blev en runda löpning. Eller egentligen fram och tillbaka då jag sprang en bit och vände.

Jag hade tänkt springa till Askimsviken och tillbaka. det skulle ha blivit 10 km om inte lite till. Men när jag hade (som jag nu vet efteråt) 1 km kvar så tornade det upp sig en jättelång brant uppförsbacke och idag var inte rätta dagen att ta sig upp för den så jag vände.

Känndes som jag hade bly i skorna. Huvudet hängde inte med heller, var väldigt seg. Kanske på grund av sömnproblemen.

Blev i alla fall 8 km och tiden 52 minuter. Är nöjd med min insats... men det kan bli bättre :D

Har vaknat

--2010-03-14 -- 13:09:36--
Nu har jag just vaknat ur min Törnrosa-sömn. Gick och la mig klockan åtta igår-kväll och somnade bums. Gick upp vid halv ett idag :D känner mig fortfarande lite dåsig.  Vaknade dock 02.38 och hade sjukt ont i ena benet och huvudet värkte och jag tror jag hade lite feber, men min kompis Ibumetin löste problemet åt mig och jag kunde sova vidare :D 

Vet inte än vad som händer idag. Kanske blir det Fysiken och träning, styrkeyoga, eller så tar jag mig ut och springer, eller så blir det båda , eller inget alls. Vi får se.

Jag har i alla fall inget planerat än annat att dra till MAXI och handla inför veckan :D

peace out


Rekord i att vara vaken

--2010-03-13 -- 18:22:24--
Nu är det en jätte trött Elinor som sitter här framför skärmen. 

Jag har nu varit vaken i mer än 30 timmar. Det har jag aldrig varit i hela mitt liv. Jag är väldigt seg. Men jag klarade att inte sova på dagen. Vill inte hamna i någon dum dygnsrytm (som jag i.o.f redan är i).

Det blir tidig kväller idag. Har precis ätit hemagjord pizza för mig själv och ska väl ta och borsta tanden snart.

Hörs i morgon och då ska jag vara utvilad. Ska upp 7 och tvätta :)

peace out

Lite bilder av dagen som har gått halva

--2010-03-13 -- 12:45:08--

Solen börjar gå upp. Klockan är strax innan sex på morgonen


Runt halv sju har solen kommit en bit över skogen :D


När jag bestämmer mig för att det inte är någon idé att försöka sova och accepterar att det blev en natt utan sömn så har solen kommit en bit och klockan är strax innan åtta :)  fint att äta frukost till :)


Havregrynsgröt är bästa frukosten. Drack två stora muggar kaffe. Duracell-kaninen i mig vaknade.


en osnöig fläck :D  man ser gräs! :D
Tog mig ut vid elva efter att ha pratat på skype både med vännen Jennie som befinner sig på Bali och sedan Mamma, Pappa och systeryster Frida


Lite snö kvar :D men cykelvägarna och de andra vägarna är fria från snö :D


Glassigt! SOL SOL SOL!!! :D

Snart 24 timmar utan sömn... och fler lär det bli...

--2010-03-13 -- 07:21:22--
Det var längesedan jag såg solen gå upp... om 2 timmar och 45 minuter har jag varit vaken i 24 timmar utan sömn. Jag har inte kunnat sova på hela natten. kom ju hem från Amelie vid tre eller vad det var och låg i sängen vid halv fyra men sedan har jag legat vaken. Jag kollade på Pretty Woman, ett avsnitt Glamourama, Ebba & Tyras show och till sist en liten del av gårdagens Skavlan som jag inte såg hos Amelie.

Jag är fortfarande inte trött... det har svidit i ögonen stundvis och när jag då stängt ner datorn för att sova så har det inte gått... jag har vridit och vänt på mig och sova har inte gått...*SUCK*


Blir ju orolig av sånt här! Fast man behöver kanske knäppa dagar och nätter för att man ska få det bra dagarna och de bra nätterna. En knäpp bild bjuder jag på också... den är ca 3 år gammal...kanske 4 år och jag har precis henna-färgat mitt hår (inte första gången, hade en period på något år med henna) lät det sitta i dubbelt så lång tid än vad jag brukade :P   but I like it :D

kanske ska påbörja en ny dag istället för att bittra... låter bra!

peace out

Halvbra början men bra mitten och slut

--2010-03-13 -- 03:00:45--
Nu kom jag nyss hem från Amelie efter en fin kväll :D vi tog det lugnt och kollade på film och snackade lite, det var gött :)

Hade ett väldigt flyt med buss och vagn nu denna natt och det var skönt, resan tog endast en halvtimme tror jag, det gillar jag :D

Dagen har varit bra :D  den började inte så bra på grund av att min granne skulle få ny dörr idag och hela mitt bo skakade vid klockan tio när jag då sovit 4 timmar. Kunde inte sova igår.

Gick i alla fall upp något tjurig vid kvart över elva och gick runt och gjorde ingenting. Sedan kom Calle och hälsade på och vi gick ner till torget och han lämnade blod (jag är bitter att jag måste vänta 6 månader!) sedan köpte han nya spring-dojjor. Jag hittade ett par ganska snygga skor men jag är lite kräsen så jag måste fundera på saken. De var inte så dyra och det är skönt om man kan få vara torr om fötterna nu när all snö smälter. Mina converse läcker som soll trots min silvertejps-lagning.

Han hjälpte mig också att bära ner min köksdörr i källaren och sedan fick jag skjuts in till Amelie då han skulle ut på nya äventyr.

Dagen blev en bra dag tillslut :D
Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna utvilad

peace out

Vampires Diaries och fruktsallad :D

--2010-03-11 -- 23:49:21--
Kvällen blev bra tillslut. Jag gjorde lite fruktsallad och en stor kopp oboy. Har tagit mig tiden att kolla på 6:e avsnittet av Vampires Diaries också. Det är rikgit bra, dock hackade det så mycket så jag nästan tröttnade. Det tog ca 2 timmar att se programmet som är på 40 minuter... men jag höll ut :D


gillar serien :D kom in i den så sent som 4:e avsnittet men jag tror inte att det gör så mycket.


Smaskig fruktsallad med banan, kiwi, äpple och trokade tropiska frukter :D

peace out

Mona-Lisas leende

--2010-03-11 -- 20:13:06--
Fantastisk film med, enligt mig, världens vackraste skådespelare! Julia Roberts är så fantastiskt bra och vacker! gillar henne starkt! :DDet är en stark film och den får en att fundera en massa och jag som funderar och tänker mycket annars har nu huvet överfullt! Väldigt bra film! Jag som också är väldigt känslig storgråter i slutet!

Väl värd att se!

Basic step och gym

--2010-03-11 -- 20:03:11--
Var och tränade lite basic step i 55 minuter. Det var roligt och väldigt enkelt, därav namnet. Alldeles lagomt för att jag skulle klara av det. Det är ännu roligare att jag känner att min koordination har blivit bättre sedan jag började på aerobicsen och medelgympan :D  känns bra tycker jag :D

Gick sedan upp till gymmet:


2 km rodd (uppvärmning)

benpress 35 kg (varje platta på 7 kg)
lårcurl 10 kg (tror varje platta är på 5 kg)
axlar 3 kg (hantlar)
biceps 4 kg (hantlar)
triceps 3 kg (hantlar)


Det var en bra träningstid idag. Hade egentligen tänkt springa på löpbandet men under stretchingen så vred jag till vänstra knät på något vis så jag vågade inte göra det. Därför blev det lite styrka, ohc jag testade först lätt om det gick och det gick bra.

Total tid 95 minuter

Avklarad uppgift och mycket nöjd och glad

--2010-03-10 -- 22:55:00--
JIPPIII :D  nu är jag klar med den första B-uppgiften på LabView:n glada jag :D  den uppgiften handlade om att generera ett ljud och sedan lägga in brus på det och att det var ubåtar som tog emot ljudet. Man kan låtsas att det var en val som utgjorde ljudet och en ubåt som analyserar det. Rolig med klurig uppgift och vi har fått massor med hjälp. Men nu är jag klar och det känns fantastiskt :D

Åkte in till skolan tidigt och satt vi datorn lite. Hade inget att göra. Tänkte från början åka in och gå på en föreläsning på ocean- och atmosfärcirkulationen men var så trött när jag vaknade att jag sov vidare.

Det har inte blivit någon träning idag men i morgon har jag tänkt att gå på en föreläsning och sedan styrketräna lite och sedan något pass. Ser fram emot morgondagen :D

Nu ska jag kolla på Andra Avenyn och Glamorama :D

hare gött!

peace out

Kärlek

--2010-03-09 -- 23:49:14--

En dag frågar en son sin Pappa:

“Pappa, springer du maraton med mig?”
“Ja” Och de springer sin första maraton tillsammans.

En annan dag frågar sonen sin far igen:

“Pappa, springer du ett till maraton med mig?”
“Ja, min son”.

En tid senare frågar sonen sin far:

“Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?” (4 km simnig, 180 km cykling, 42 km löpning)
“Ja”……Här är videon till denna historia
Okej, jag stor gråter till denna... så vackert! Kärlek!

Hittade den och kopierade den från Sid Knutssons sida Fittnessguru.se

Läsning och träning

--2010-03-09 -- 19:29:52--
Dagen har varit bra :D jag är nöjd! fast jag hade svårt att sova igårkväll, låg och tänkte alldeles för mycket, blir lätt så, och det slutar alltid negativt och då tänker jag ännu mer och allt går i bitar och jag somnar tillslut av utmattning.

idag har solen skinit och jag har inte gjort alldeles för många ansträngande saker. jag har läst massor i min Thåströmbok och pluggvägrat.

Gjorde lite mat och sedan begav jag mig till Fysiken och tränade lite.

Nu är jag hemma och jag funderar på att göra en fruktsallad att mumsa på.

peace out

Styrka och aerobics 100 minuter

--2010-03-09 -- 19:25:51--
Körde lite i gymmet innan aerobicsen skulle börja.

Började med lite uppvärmning i form av trampmaskin och roddmaskin, 5 minuter på vardera.

Sedan blev det benpress, lårcurl, bröstpress,sittande rodd. Vet je belastingen på dem då det inte står hur mycket varje platta väger.

Men hantlar körde jag axlar (3 kg), biceps (4kg) och triceps (3 kg)

Sedan belv det aerobics i 55 minuter med instruktören Anna, hon är bra hon.Tidningar och glömt USB

--2010-03-08 -- 21:07:34--
När jag klev upp idag så var jag riktigt sur. Vet inte varför, eller så veta jag, men ett tecken på att jag är riktigt sur är att jag inte pratar med mig sljälv. Jag går nästan alltid runt och pratar med mig själv eller blommorna eller något annat, blir inte lika ensamt då. Fast jag är egentligen inte ensam, jag är bara själv, det är skillnad.

Dagen har gått ganska fort. Jag var ner till torget för att köpa mappar att sätta in alla mina tidningar i för som det såg ut så låg alla utspridda på balkongen. Nu är det lite mer ordning och reda. Jag var till apoteket också och köpte tandkräm och tandborstar.

På vägen hem frågar en tjej om jag vill svara på 'veckans fråga för FrölundaTidningen' och det är klart jag vill :D så till helgen finns jag med på en liten bild i tidningen :D

Väl hemma så blir det läsning i Thåström-boken och sedan lite mat. Åt fisken som jag gjorde igår (Recept):D

Åkte sedan till skolan och väl där upptäckte jag att jag glömt mitt USB med alla filerna så det var bara att börja om från början. *SUCK*  kom en bit och när jag sedan skulle köra programmet så var det något fel och vad felet låg han jag inte kolla upp då föreläsningen skulle börja. Känner mig lite stressad nu men jag hinner nog klart på onsdag, då ska jag komma ihåg mitt USB.

Nu är jag då hemma igen och ska snart kika på första programmet av säsong 2 på Svenska Hollywoodfruar :D ska bli skoj :D

peace out
Fiskgryta med spenat, färnkål och räkor

--2010-03-07 -- 20:21:28--

2 pangasiusfiléer
1 lök
1färnkål
70 g bladspenat
170 g räkor
Smör eller olja
Salt och citronpeppar

Räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig man är. Glöm inte salladen! :D

Tar cirka 30 minuter att göra :D

Börja med att hacka lök och färnkål fint. Bryn det i smör eller olja. Hacka bladspenaten och blanda i med löken och färnkålen, salta också.

Skär fisken i bitar och lägg i och häll samtidigt på matlagningsgrädden.  Rör om och låt koka upp på mellanvärme. Krydda med citronpeppar.  Låt det småkoka i ca 10 minuter så att fisken är genomkokt.

Tag räkorna, jag köpte skalade som låg i lake, 400g totalt men 170 g räkor. Skölj dem och lägg sedan i dem i grytan. Vrid av plattan och låt det stå på eftervärme så att räkorna inte blir sega.

Nu är det bara att njuta av måltiden med något tillbehör t.ex. potatis eller pasta.


Fråga gärna om något är oklart :)


Årspremiär för löpningen

--2010-03-07 -- 18:08:37--
Årets första löprunda är gjord :D det var härligt. Sprang i 30 minuter och det var så skönt :D


Det är lite svårt att rita avståndet på eniros hemsida... blir lite knöligt... och där det inte är utritat en väg så är det cykelbana som jag sprungit på :D

Blir ingen Fysiken idag. Dels så kunde inte Amelie och sedan är det inte så roliga pass. Medelgympan som är idag har bara dåliga instruktörer och det orkar jag inte med.

I morse tog jag en promenad till MAXI också...det är 3 km dit och det var skönt att gå i solskenet :D

Men en löprunda är inte så pjåkigt det heller :P

peace out

Vasaloppet

--2010-03-07 -- 12:35:30--
Gick upp vid kvart i åtta och startade datorn för att jag tänkte kolla på Vasaloppet :D

Dock så funkade inte live sändningen på en gång så jag satte igång ett avsnitt av Bygglov och efter det så blev det Vasaloppet.

Jag hade datorn på en stol bredvid sängen så jag låg och myste och kollade lite då och då. Såg sista tjugo minutrarna i sträck i alla fall :D


Någon gång ska jag också åka Vasaloppet :D vet inte när men någong ång :D

Av herrarna så kom Jörgen Brink först och av damerna så kom Susanne Nyström

Dom är duktiga :D


Virr virr virr

--2010-03-06 -- 22:20:01--
Det har varit en fin dag idag :D känns som om den gått väldigt fort bara men jag är nöjd ändå :D

Pratade lite med Mamma när jag var påväg hem från träningen och sedan en stund när jag var hemma också ochdet var fint. Saknar dem alla där hemma!

Har också kolla massor med utbildningar och blir bara mer och mer virrig ju mer jag tänker på det. 15:e april ska jag förhoppningsvis vara lite mer klar i huvudet, då är sista anmälningsdagen.

Har inte pluggat något idag, fy på mig, lite läskigt att jag inte känner mig dålig för att jag inte gjort det... vill men känner det bara att det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar... det fastnar ju i alla fall inte.

Hade en fin middag för mig själv med tacos. Kollade samtidigt på Vampires diaries på TV6-play dock fanns bara avsnitt 4 och 5 så jag kom in i serien lite sent men den är bra :)  har inte sett True Blood-avsnittet än men det blir nog av det också snart.

Nu är det sängen som gäller. Tänkte läsa lite i min fantastiska Thåström bok och i min fitness-tidning :D

hare gött

peace out
Promenix och flowin

--2010-03-06 -- 17:46:58--
Har varit på flowin och det var skoj. Det var välidgt jobbigt som vanligt och instruktören var inte lika bra som den andra men det gick bra ändå.

Tog rundan runt Ruddalen på förmiddagen och det var fint att gå i solskenet :D 4 km i raskt tempo :D det gillar vi :D

Härlig utekväll med vänner! :D

--2010-03-06 -- 10:43:42--
En lika solig dag som idag var det igår. Härligt tycker jag :D


Igårkväll var jag ute och åt med Josse, Siom och Sevan. Vi var på ett ställe som heter Cicero vid Prinsgatan i Linnéstaden och åt. Det var kalasgod mat, verkligen att rekommendera!  Det var så kul att träffa Simon och Sevan igen :D det var väldigt längesedan, hoppas det blir snart igen :D

Efter det så åkte jag och Josse till Charlies Änglar vid Vasaplatsen och satt där och snackade och väntade på Lisa och att danstiden skulle slå in.

Det blev några drinkar och jag har haft premiär med Teqila :D kononers! :D tummen upp för det! :D Vid tolv gick vi till Bryggeriet på Avenyn och dansade järnet! det var så roligt! och de hade sån bra musik! det var massor med gamla godingar :D härligt! blev några öl där också och massor med dans :D

Men kvällen tar slut lite tidigare om man har klackskor och inte gått i dem på nästan ett år...tror jag det är...redan vid halv tre begav vi oss hem.

Men det var superroligt! det måste upprepas snart igen :D

Idag är inget planerat förutom träning. Får se var kvällen slutar :D solen skiner så jag ska nog ta mig ut och njuta av solen lite :D

peace out


Lite plugg, lite träning och lite depp

--2010-03-04 -- 22:49:05--
Idag har varit en bra dag fram tills för cirka en och en halv timme sedan då allt blev deppigt. Men vi tar det från början...

...solen strålar och jag går upp vid kvart i tio. Äter min frukost och går till bibliotektet en timme och pluggar.

När jag kommer hem igen så städar jag lite och klipper mig och dansar till thåströms vackra röst innan jag sätter mig med boken om honom.

Gör en omelett med spenat och broccoli och käkar den innan jag ska träna. Hinner läsa lite till i min Thåström bok, kände inte för att plugga, innan jag åker till Amelie.

Jag tappade sugen när jag pluggade för alla negativa tankar kom i kapp mig. Vet inte var jag ska börja och jag inga svar på uppgifterna som jag har (gamla tentor) så det är så svårt att försöka lösa dem om man inte vet om det är rätt.

Amelie och jag gick på medelgympa och sedan lagade jag mat, vi drog till Pilatesen. Där i mitten någonstans så blev jag jättenere och det är jag fortfarande. Ska försöka bli glad. Sen.

Här kommer en bild på hur det blev när jag fixade om med gardinerna igår :)


Jag bara lindade runt spetsgardinen runt stången. Blir så mycket ljusare och härligare :D

peace out

Medelgympa och pilates

--2010-03-04 -- 22:41:12--
Idag blev det medelgympa i 60 minuter och pilates i 60 minuter :D det var gött. Han som hade medelgympan hade lite svårt med takten iblan och hördes väldigt dåligt. Han var inte så peppande heller, men han koncentrerade sig så han är skonad från det negativa.

Pilatesen var skönt. Blev dock väldigt kissnödig mot slutet vilket sänker koncentrationen och man vågar inte göra vissa rörelser helt. Inte bra. Men det var den bra läraren i alla fall och det gillar jag :D

Härlig dag :D

--2010-03-03 -- 22:49:04--
En fantastisk dag har det varit idag :D dock gick jag upp vid kvart i elva men konstigt nog så blev jag inte bitter. Solen strålade och jag var så glad :D har käkat det sista av den blå tårtan och då blev jag ännu mera glad :D

Jag hade tänkt gå en promenad i solskenet men det blev inte av, jag kom på massa andra saker som ajg skulle göra. Fick en plötslig lust att putsa mina fönster till exempel. Dock gjorde jag det efter att ha läst ut Oceancirkulations boken. Jag fixade också lite med LabView:n.

Fönstren blev fina och jag tog ner lite gardiner och nu har jag bara de tunna spets kvar. Ska ta ett kort i morgon så du får se hur fint det blev :D

Blev lite stressigt till skolan då jag kom på att jag inte ätit så jag slängde i mig lite mat och rusade sedan.

Det var bra på LabView idag, dvs jag kom någon vart. Dock kan jag inte fortsätta hemma då det är olika versioner på datorn i skolan och på min. Jag kan göra grejer här hemma och öppna i skolan men inte göra i skolan och fortsätta hemma. Lite synd men så är det. Ska ändå se om jag kan göra någon enstaka del :D

Nu blir det Andra Avenyn och sedan True Blood :D:D:D jag är glad :D

peace out

Stå aldrig still

--2010-03-03 -- 16:55:11--


Denna bok finns sedan igår i min ägo och jag har redan läst en bra bit. Den är väldigt bra så här långt. 


Om boken / baksidans text

"om jag tvingas välja är jag hellre omspunnen av falska myter än en uppskriven och omsvärmad idol."
Joakim Thåström

Här är boken som berättar historien om artisten Joakim Thåström. Kronologiskt och omfångsrikt skildras de olika perioderna i Thåströms liv; Ebba Grön, Imperiet, Peace, Love & Pitbulls och den framgångsrika solokarriären.
Med texter som spänner över trettio år blir boken både ett nedslag i musikhistorien och en resa genom den svenska rockjournalistiken, från slutet av sjuttiotalet fram till nu.

Stå aldrig still - en bok om Joakim Thåström innehåller samlade reportage, intervjuer, artiklar och recensioner. Helt enkelt det bästa - och mesta - som skrivits om artisten Thåström. Det är given läsning för den popkulturintresserade och ett måste för fansen.


Solskensdag med mycket rörlighet :D

--2010-03-02 -- 19:46:46--
Hade klockan på 8 i morse men det blev en snooze och mys i solskenet från fönstret i en timme.
Jag skulle sedan till Amelie och vi skulle käka lite och sedan bege oss till Anemonens massage på Drottninggatan och få oss en varsin rygg-massage.
Vi gjorde club sandwish och det var smaskens! Sedan gav vi oss av ner till stan och det var hur skönt som helst att få massage!
Vi tog sedan en tripp till Åhléns city i Nordstan och sedan åkte vi hem. Vi var lite dåliga på att hålla tiden så när vi kom hem var vi tvungen att gå till träningen direkt för annars skulle vi inte hinna. Det blev väldigt jobbigt att träna på tom mage men efteråt köpte vi Thai och det var kanon!!! :D:D:D
Nu sitter vi och kollar på TV4 sport på ett program och hajar :D avslappnande och bra :D
Solen har skinit hela dagen och jag har varit glad hela tiden :D  känns bra!
peace out

Promenad och aerobics

--2010-03-02 -- 19:39:55--
Har rört på mig mycket idag känner jag :D
Solen strålade så jag gick hela vägen till Amelie, det är 7-8 km ungefär det tog 1 timme och 15 minuter ungefär. Sedan blev det ett pass aerobics 55 minuter på kvällen på Fysiken :D gillar det där passet för man blir väldigt glad av det :D dock hade jag inte ätit på fyra timmar så jag hade inte mycket energi att ta av, men jag körde så hårt jag orkade :D

1 Mars år 2010

--2010-03-01 -- 21:59:44--
Grattis på mig på min födelsedag! :D  nu är jag 21 år fyllda och mitt 22:a levnadsår påbörjades klockan 18:14.

Min födelsedag har varit fin. Många grattishälsningar har jag fått.
Gick upp 08.15 för att inte missa dagen allt för mycket.


Jo hade bakat en tårta :D  den skulle bli grön men blev blå :D
den var jättegod! :D Jo vill äta upp den :D
Vi har redan tagit varsin bit :D det stog 21 på den :D

På LabView:n så sjöng Jo och en av damerna för mig innan vi skulle gå hem. Den enda sången jag fått idag förrutom de från Mamma, Pappa och Frida genom telefonen :) Jag blev glad :D fast det är lite läskigt när folk sjunger, gillar inte att ha den fokusen på mig :P  men det var fint och förgyllde min kväll :D

De två timmar som återstår av dagen ska jag kolla på TV och bara tänka positivt :D

Tänk glada tankar om varandra!

peace out


RSS 2.0