EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2012-07-30
21:01:26

Tågtrubbel

Idag har det varit trubbel i tågtrafiken. Precis när mitt tåg ska avgå 10.42 så får vi meddelande om att det är ställverksfel precis utanför Göteborgs central... dvs. att ledningen inte kan se hur signaler och växlar ser ut eller ligger, alltså ingen tågtrafik till eller från centralen. Det skulle alltså bli bussersättning men det blevstrul där också och kaos med många lite bittra resenärer. Informationen var kass (inte förvånad) min lokförare och tågvärd drog i taxi till Mölndal eftersom norrgående tåg vände där. Detta ledde ju då till att jag överöstes med frågor och jag var lika ovetande om allt precis som alla andra... de som skulle veta mer om bussarna visste inte heller något. Kaos!

Det blev i alla fall så att jag fick åka med tåget 12.42 eftersom även 11.42 var inställt. Två inställda tåg och lite kasst med bussar ledde till att tåget var packat som en sardinburk. Jag skulle dessutom bara till Halmstad, efter Falkenberg kunde jag öppna vagnen och då blev det ju bara ca 15 minuter öppet eftersom jag skulle av. Suck!  Det var dock mindre folk på tåget norrut men han inte mer än halva tåget då det var många som ville handla. I och med alla problem så skulle jag spetsvända i Göteborg, dvs. inte ha paus utan vända direkt. Det gick bra och det var betydligt mycket lugnare på södergående tåg så jag kunde ta det lugnt. Även tillbaka till Götet var det lugnt så avslutningen på dagen blev kanon!

Sov hela 12 timmar förra natten (konsigt haha), känner mig fortfarande lite mör så blir nog kväller snart för denna dagen också och ladda inför en förhoppningsvis bra tågdag i morgon.

Förresten!!!! Emma Maersk lägger till i Götebogs hamn i morgonbitti tidigt, åkte från Århus nyss så är på gång hit!!!!  JIPPIII :D Ska försöka hinna med att åka dit innan jobbet och se henne, får se hur jag känner i morgon... har ju sett Eleonora så jag är nöjd över det också, de ser ju likadana ut men coolt att se även Emma tycker jag. Dock har jag min kamera hos Amelie så kan hända att jag hoppar över besöket, mobilen är ju kass! Får tänka på saken helt enkelt :D

peace out
2012-07-29
18:46:55

Hostigt och icke kurering

Elinor är en trött Elinor och en väldigt förkyld Elinor.Snuvar lite och hostar en del, inte så kul men det är väl sånt man får ta antar jag. Jag har ju inte ens försökt göra något åt det denna helg heller. Började redan i fredags men att gå upp kl 4 för att jobba en sväng... jag slutade strax innan tio och då gick jag till Nordstan när det öppnade och råkade handla lite. Därefter skulle jag besöka Janne i Kon-Tiki butiken efter som det är där han jobba nu. Jag köpte kaffebröd och vi fikade. Sen åt vi thai-buffé till lunch och jag blev kvar där ända till stängningsdags vid kl 18, eller vi gick därifrån strax innan sju. Jag hjälpte till att måla ingångsdörren, hyra ut lite utrustning och gå ut med Smulan. Vi hade det trevligt!

På kvällen var det planerat att träffa Amelie, Carl och Åsa, vi skulle gå ut och dricka drinkar. Dock blev jag ju mer fökyld under dagen så det var lite hostigt. Tog något glas vin hemma hos A och sedan for vi in till stan och Puta Madre och drack drinkar. Det var kul!

Jag kom hem vid ett och då väntade 4 timmars sömn innan uppgång och iväg för jobb. Jobbade 6-17 och därefter mötte jag upp Janne för vi skulle drick öl. Vi tog föröl hemma hos Janne och sen gick vi med Smulan och därefter ner till Halta Lotta. Blev ett par öl där också och vi delade en texas-burgare (SMASKENS!) Denna kväll var jag hemma tolv... Sedan samma som lördagen, fast jag fick ju en timmes mer sömn denna natt och sedan jobb 6-17 igen.

Idag har väldigt många åkt tåg också, vädligt många som velat handla har jag hört och de flesta har fått slut på kaffe och dricka. Många som varit på Bruse Springsteen antar jag. Tydligen var konserterna vädligt bra hörde jag. Kommer somna som en klubbad säl ikväll. Jösses, vad jag inte tagit hand om mig själv denna helgen men ja ghar haft kul och det är också viktigt.

När jag gick hem på fredagkvällen så fick jag se en igelkott som gick längst gångbanan. Den fräste åt mig, så söt så!
 
Nu är det bara fem dagar kvar innan jag har två dagars ledigt. Två tågåks dagar och tre kök/pack, känns långt fram nu men det går säkert fort. Är lite dyksugen så får se om det blir något sådant till helgen kanske.

Peace out
2012-07-26
13:10:10

Kort jobbdag och Liseberg

Ett jobbpass avklarades i morse och det blev inte direkt mycket jobb. Signalfel gjorde att mitt tåg kl 6.42 blev inställt så jag fick åka 7.42 i stället och då var det passåkning som gällde. Vi blev 15 min sena så då fick jag hoppa av i Falkenberg. Jag har alltså serverat kaffe i en timme idag... YEEY! :D Efter jobbet tog jag mig en tripp till gymmet för jag kände att det vore gott. Inte mycket folk där nu i dessa semestertider. Får försöka ta en till löp tur denna vecka också, hoppas det blir lite svalare på kvällskvisten i morgon eller helgen. Får se hur det blir, men nu är det ju bara en månad till Midnattsloppet så får sätta fart! I eftermiddag ska jag och Amelie gå på Liseberg :D :D :D JIPPIII :D peace out