EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-07-17
16:47:00

Svets och målning

Var med när Bengan skulle svetsa upp hållare till ett par backspeglar framme på backen.  Var lite brandvakt kan man säga. Det är båsen Lennart som vill ha backspeglar så han ser spelen med trossen bär han kör. Där på backen så används alla tre spelen och när man kör från babordsidan så ser man inte spelet på styrbord.  
 
 
Backen sett från två olika vinklar, babordsidan.
 
 
Nu när det är fint väder passas det på att målas i massor. Snyggt blir det! I Trelleborg var det inte så mycket last en dag så Mårten fick passa på att måla ankaret och lite längst med sidan.
 
Finns lite smått å gott att pyssla med. På morgonen i Travemünde är det ganska lagom att bara vara två på lossning och lastningen lådor. Då har jag passat på att städa lite på poopen och deck 5, nästan rent kan man säga.  
 
Förtydligande av ord. Backen är längst fram på fartyget där ankarspel och förtöjningsgods finns. Poopen (poopdeck) är längst bak där förtöjningsgodset finns.
De har fördelat det så här att de som sköter backen vid ankomst och avgång är på deck 1 och 3 och lastar/lossar och de på poopen sköter deck 5. 
 
Peace out 
2015-07-16
19:40:25

Snygga bilar

Man hör hur det mullrar borta vid rampen och så skymtas en mycket väl omhändertagen Dodge Custom Royal som sakta ryllar ombord.  Då blir man glad.  Liten senare kommer det en till. Denna gång en Plymouth Roadrunner. Då drömmer man sig bort för några sekunder innan det är dags att vinka fram nästa peraonbil i ledet. 
 
 
 
 
Idag har jag fått köra spelet med trossarna också.  Avancerat från att kasta kastlina till att köra ut tross, stort steg i min lilla värld. 
 
Där i lilla 'buren' manövrerar man spelet med trossen :-)
 
 
Haft många fina dagar på havet och vi har passat på att måla deck. Skitkul tycker jag men lagom kul tycker matroserna.  
 
Dagarna rullar på, varit här i snart sex veckor nu. 
 
Peace out 
2015-07-09
21:41:22

Bogserbåt assisterar

Idag har varit en gungig dag. Vi hade ca 17 m/s när vi närmade oss Rostock och riktningen var lite tokig så vi skulle blir 'bortblåsta' från kajen. Det här var bara positivt för mig för följden blev att vi fick ta assistans av en bogserbåt. Jag blev så glad! Tror jag var den enda på hela Peter Pan som blev glad haha.
 
Det var granna Fairplay II som hjälpte till att putta oss mot kajen medan vi förtöjde. 
 
 
Tidigare på morgonen fick vi bunker också.  Det var snygga Fjord One igen som fixade det.
 
Blåsig var även övergången mot Trelleborg.  Var i gymmet för har några timmar ledigt mellan Rostock och Trelleborg. Gick inte så bra, kan säga att det är en utmaning att gå på löpband när det gungar, att springa gick inte, då valde bandet själv att lägga av. Lyfte lite skrot också men nere där gymmet är, längst ner i båten och väldigt långt förut, gungade det så man blev alldeles yr haha, så blev ett kort pass.  
 
Har varit spännande att kasta kastlina också när det blåser så, man vet inte riktigt var den hamnar, hur vinden styr den, utmaning :-)
 
Trivs väldigt bra men har hemlängtan.  Tur dagarna går så fort!
 
Peace out