EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2017-10-29
16:31:55

Ledig helg

Då vi inte har några uppdrag över helgen så är vi lediga.  Jag har meat tagit det lungt med endast promenad i området omkring. Större äventyr sparas, ett steg i taget passar mig bäst. Jag har ju just tagit ett jättekliv ur min komfortzon bara att komma hit så lungt och stilla nu i början. 


Igår lördag tog jag en promenad i parken som ligger nära. Spana på båtar gör jag hela tiden också så fort jag får chansen.  Jag har det jättebra här!
Wijkeroogpark
Bogserbåt Mars assisterar
2017-10-22
21:11:13

Bogserbåten Thor

Många veckor har gått sedan senaste inlägget. Den långa tiden ute på praktik med bara några dagar hemma mellan varje båt tog mycket energi. 


Men den 6 oktober fick jag mitt fina behörighetspapper. Fartygsbefäl klass 5. Jobbdjungeln väntade... Många rederier har så att en regiatrerar sig och får inloggning,  sedan blir en meddelad när det finns tjänster att söka, blev många registreringar. Endast ett fåtal mejl blev det med CV och ansökningsbrev. 

I torsdags fick jsg ett positivt mejl tillbaka. Det var från det finska bolaget Alfons Håkans som lät meddela att det fanns en plats som junior officer i fyra veckor på deras bogserbåt Thor. Om jag kunde åka redan på måndag var den min. Tre dagar bara,  en klump i magen men jag funderade och diskuterade med min partner, klart jag skulle åka.

Det blev t o m en dag tidigare. Så nu sitter jag här i min hytt på en stor bogserbåt i Velsen-Noord i Holland. Varit så nervös inför det här. En dröm går i uppfyllelse! Så även om det bara är fyra veckor så kommer jag få mycket erfarenhet. Inte trodde jag att mitt första jobb skulle vara på en bogserbåt. 

Glad är jag i alla fall! Alldeles tokigt glad!