Ömma ben

--2013-01-31 -- 19:13:25--
Nu är benen väldigt ömma. Soffan är extra skön ikväll faktiskt!  har jobbat alldeles för intensivt några dagar nu, det var inte så bra, trodde inte det skulle vara så farligt men nu inser jag att det nog inte var det bästa jag antagit mig.  6.30-17 Måndag och Torsdag, 5-17 Onsdag, 5-13 Tisdag... många timmar på få dagar. Dessutom har jag inte sovit så mycket. Jajaj, nu räcker det med Tycka-Synd-Om-Mig-Själv-Prat (som är självförvållat.


I helgen åker jag till systeryster i Linköping och hälsar på och firar henne lite eftersom hon fyller år (idag). Vi ska ha det mycket mysigt har jag bestämt och så ska jag upp på hästryggen igen(!)  Spännande kan man säga ett år sedan sist, blir ju inte ås ofta nu mer, lite synd men intressena förändras. Dock längtar jag lite tillbaka till hästvärlden men känner att det är lite dyrt och sedan lägger jag hellre pengar på dykningen om jag ska välja.

Ikväll blir det hårfärgning och lite mys för mig själv och sedan tidigt i säng, ser fram mot att sova.

peace out

Middag med dykfamiljen och läget

--2013-01-28 -- 19:25:00--
I går bjöd jag min kära dykfamilj (Lisa, Daniel, Annelie, Janne och Magnus) på middag. Det blev mycket gott! Körde såklart mexikanskt, diverse såser och gottigt från det landet avnjöts. Så fint att träffa dem igen :D 

Idag har det varit jobb hela dagen. Först åka tåg och sedan vara i packen. På södergående tåget var det vagnbrist så vi hade bara ett tågset vilket resulterade i att vi fick stå som packade sillar. Ganska trist faktiskt. Det blev dock bättre på hemvägen så tur var väl det.

Jag var riktigt tjurig också, eller jag blev det efter ett tag. Ogillar starkt personer som bryter löften eller talar om saker för fler personer fast man sagt att det inte ska föras vidare. Usch! 

Jag är väldigt trött också, men det är bara att bita ihop, i morgon planerar jag att gå till gymmet efter jobbet. 19:e december var jag där senast... inte ok!  Blev förkyld då och det tog två veckor att bli av med den och sedan var det bara några dagar till Mexico så då ville jag inte träna så jag skulle bli sjuk igen eftersom jag inte var helt hundra frisk. Två veckor Mexico utan träning (förrutom dykningen och promenader och sånt på utflykterna). Sedan har jag jobbat som en iller och haft svårt med att vända tillbaka dygnet och då har träningen kommit i kläm. Men som sagt så beger jag mig dit i morgon efter arbetet. Ska bli gott!

Har fått hem min beställning från CDON så tror det blir sängen tidigt och gotta ner mig i mina presenter till mig själv :D

Ska försöka fixa undervattenbilderna från Mexico denna vecka. Blir att jag åker till systeryster i Linköping i helgen men hoppas jag hinner fixa bilderna innan dess.  Så länge får man njuta av landbilderna :D  Mexico-resan

peace out

För lite sömn men haft roligt

--2013-01-26 -- 21:05:18--
Idag har Elinor varit en trött Elinor. Eftersom det var en liten fest hos min kollega Robin igår i samband med att han fyllt år så blev det sent. Jag kom hem halv fyra och sedan var det upp klockan fem för att gå till jobbet. Kanske inte det smartaste draget direkt men jag hade kul! Dessutom var det långdag från 6 till 17 så kanske tycker jag att jag valde fel dag att ha endast 1,5 timmes sömn inför...

Jobbdagen har gått bra, varit fullt fokus hela tiden så det skulle gå fort och bli klart. Det lyckades jag med, dock var det väldigt tyst i köket då på morgonen eftersom jag typ inte kan babbla och jobba snabbt samtidigt, och sätter jag igång och babbla så är det svårt att sluta. Lyssnade på musik i stället. Har fått dille på en låt av Peter Bjorn and John  som heter Eyes.

Har börjat kolla på Hypnotisören också. Boken är ju sjukt bra så hoppas filmen är lika bra. Har inte kommit så långt än men hoppas bli klar i kväll om jag inte somnar, finns viss risk för det...

i morgon är det jobb 6-12 som gäller och sedan ska jag förbereda Mex-middagen för min kära dykfamilj, synd att tequilan försvunnit någonstans på vägen mellan Mexico och Sverige... men maten blir nog kanon :D  

peace out

Livet under ytan av Klas Malmberg

--2013-01-24 -- 14:06:46--
Jag har nog inte lyckats vända tillbaka dygnet än ändå. Igår kunde jag inte inte sova på kvällen trots att jag varit uppe sedan strax innan fyra. Märkligt. Slutade läsa vid halv två och kände att nu får det vara nog, såklart somnade jag bums då. Vaknade vid åtta i morse och tänkte att det var duktigt gjort ju, men gick jag upp? Nej. Ur sängen kom jag halv två, inte bra. Måste försöka komma tillbaka i vardagen igen!

Igår var jag, Magnus, Annelie och Janne på Klas Malmbergs boksläpp av hans första bok: Livet Under Ytan. Klas är marinbiolog och en väldigt duktig undervattensfotograf, dessutom en bekant i mitt dykomfång så det var roligt att träffa honom med familj och sedan höra på en fantastisk föreläsning om den värld jag trivs så bra i, nämligen den under ytan.


Den här boken kommer att användas flitigt nu när säsongen för dykningen i vårt Sverigeland drar igång. Det är väldigt tydliga bilder och små korta texter, sen finns det linjer som man själv kan anteckna på. Superbra!  

peace out

Utflykt till Tulum's ruiner

--2013-01-22 -- 16:13:26--
Vi fortsätter bildregnet av Mexicoresan med vår utflykt till ruinerna i Tulum som låg bara några mil från Playa Del Carmen där vi bodde. Till skillnad från Coba, som jag var vid själv utan Amelie, låg detta vid havet. Coba låg mitt i djungeln. Vi åkte vid lunchtid och var tillbaka tidig kväller. Strålande sol hela tiden och lätt vind. 

Den största byggnaden i detta område av ruiner, det är en tempelbyggnad. 

Det fanns ödlor överallt! Supersöta! antingen gick de omkring på gräset och ibland över gångvägen men de flesta låg uppepå ruinerna och solade sig, såg väldigt stöddiga ut där de låg :D

Ödlorna har valt en fin utkiksplats :D  nästa bild är en inzoomning.


Vi badade också, för det fanns en lång trappa ner till stranden :D

Hehe, klassisk turistbild :D 
Denna lilla strand fick man inte gå på för det var en Sköldpaddsstrand, där la de söta varelserna sina ägg. Dock var den väldigt ostädad så vi  undrade om de verkligen trivdes där, men hoppas ju ändå på det. 

Det var en väldigt intressant tripp och skönt att strosa runt och lära sig lite om de olika byggnadera. 


Vi satte oss på ett litet café och drack kaffe i väntan på att bussen tillbaka till Playa Del Carmen skulle komma. Fick sällskap av en söt katt också. Stog superstora flaskor med Corona på borden också som syns lite i bakgrunden, 2 liter var den på, hehe.

Nu väntar jag bara på alla bilder som är tagna under ytan och de har Amelie så de kommer i ett senare inlägg.

Peace out 

 

Utflykt till cenotes och Coba

--2013-01-21 -- 20:38:35--
Detta inlägget handlar om min utflykt på egen hand som jag fick åka på då Amelie blev sjuk. Det var en arrangerad utflykt och vi blev totalt 10 personer. En minibuss med papegojor kom och hämtade mig på morgonen strax innan åtta.

Dagen var planerad så att först en tur i djungeln med bad i cenotes (sötvattengrottor mitt i ute i djungeln) Första anhalten var denna plats, utgångspunkten. Sedan började vi gå i djungeln


Vår guide var en rolig prick. Eftersom vi var en blandad grupp så gjorde han guidningen på engelska, spanska och franska. Så han berättade allt tre gånger, bra gjort måste jag säga! Han berättade massor om träd och växter och jag har försökt komma ihåg det mesta.
Det här trädet minns jag inte namnet på men det är ett träd som på något sätt var heligt för Maya-indianerna därför att det inte gick att röra och det var det enda trädet som aporna inte kunde klättra i. Jag skulle haft med mig en anteckningsbok så jag kunde skriva upp allt han sa men så förberedd var jag inte.
Detta är en buske som var lite cool, man skulle kunna tro att dess försvar är taggarna men så var det inte. Om man kom åt busken så vällde det fram myror som i sin tur använde sitt gift för att försvara busken. Guiden sa att det sved väldigt mycket. Så myrorna fick bo innen i busken för att de försvarade den.
Detta träd är det bara stammen kvar av för att termiter har ätit upp innuti, dock är ytterhöljet så starkt så trädet står kvar ändå och så kan andra växter börja växa på och i det i stället. Här har en Aloe Vera satt sig och det var också vanligt att orkidéer trivs i dem. Aloe Verorna här har ganska tunna blad här i djungeln pga att det regnar ganska ofta så då behöver de inte lagra vatten.
Dessa palmer använder man på hustak. De är väldigt tåliga men eftersom de lever genom fotosyntesen så får man endast ta 3-4 blad på varje träd när det är regnperiod, annars dör palmen. Man behöver bara byta tak ungefär vart 20:e år.


Vägen vi traskar längst

De två följande träden är väldigt inressanta, jag minns inte hela historien som Maya-indianerna hade om dem men det är så att det ena trädet, det som det kommer en genomskinlig vätska från är det goda trädet och det andra som det kommer svart vätska/gegga från är det onda trädet. Det är nämligen så att det onda trädets vätska är giftigt och får du det på huden så börjar det fräta. Men om du då ta kladdet från det goda trädet så stoppas det. Dessa träd växer alltid jämte varandra och Maya-indiandernas historia handlar om ett kärlekspar som hamnade i helvetet (minns inte anledningen) och där vandrar de omkring för de hittar inte utvägen. När de kysser varandra så växer det upp två nya träd här på jorden. 

Vi gick förbi en cenotes mitt ute i djungeln
Sen kom vi till en litet vattenhål, minns inte om det var en cenotes (alltså en grotta skapad genom erosion) eller bara en liten sjö. Några badade men jag tyckte det såg så äckligt ut med alla alger så jag satt och blev myggbiten på land i stället.

Efter det bar det av in på stigarna i djugeln och det var spännande. Massor med spännande växter och fåglar som visslade. 
Vi kom sedan fram till en cenotes och här blev det bad. Man kunde simma in där i en grotta, det var öppet i taket cirka en halv meter så man hade ju luft hela tiden, sedan stannade vi i en liten grotta och han berättade om cenotes (jag visste det mesta redan eftersom Amelie och jag dykt i andra cenotes några dagar innan) de är väldigt spännande. Det flög fladdermöss i taket också.  Sedan var det inte lång promenad tillbaka till där vi startade. 

En söt fågel som satt vid platsen där bussarna kom och hämtade oss.

Sedan bar det av för lunch. Maten var god men jag var mest imponerad av själva stället, många roliga skyltar överallt och damernas toalett var inredd med massa Frida Kahlo bilder (min favoritkonstnär)Tycker den med att man inte ska fimpa cigaretter och den väderleksrapporten var de roligaste skyltarna :D


Vi åkte sedan vidare till ett ställe där de bodde lokalbefolkning av den fattigare typen (kan man skriva så?) jag förstod inte om det var så att de var av Maya-släkt för här fanns ingen engelsk-guide så det var bara spanska och franska som talades. Men jag tyckte det var hemskt att ta kort där på dem, som att vi besökte ett zoo så tog bara något enstaka på deras djur men inte på dem. Inget jag behöver cia här tycker jag...

Sedan åkte vi till Coba, en av de stora ruinerna från Maya-indianerna. Det var många ruiner och den största låg en bit in i djungeln så man fick promenera, hyra cykel eller ta cykeltaxi. Jag promenerade.

Detta är den stora. Väldigt bra utsikt där uppifrån! Rena rama träningspasset att klättra upp för den trappan!
 
Det är lite fräckt att dessa byggnader som är flera tusen år gamla står kvar i så bra skick som de ändå är i tycker jag. Väldigt spännande och intressant. Sedan väntade en en och en halv timmes resa hem. Jag var hemma vid halv sju och Amelie mådde lite bättre. 

Nästa inlägg får bli om Amelies och min gemensamma tripp till Tulum och ruinerna där. 

peace out

 

Mexico över ytan del 1

--2013-01-21 -- 18:12:11--
 Den 7:e januari påbörjades resan mot Mexico. Flyget lyfte från Göteborg halv sju på morgonen. 
Första bytet skedde i Amsterdam och vi hade tre timnmar där så det var ingen brådska. Det var mulet så det blev ingen utsikt över varken Amesterdam eller Rotterdam som jag tänkt. Därefter började långflygningen till Atlanta (9 timmar). Det gick bra, kollade på filmer och läste lite. Fick smaskig mat också, kom fram till att man blir väldigt hungrig av att flyga! 

Här har vi sista planet vi ska flyga med. Soligt i Atalata. På detta plan sov vi gott, dock var det ju bara 2,5 timme. 

I stället för en bibel på hotellet kan man lära sig lite om Buddah.
Från våran balkong på hotellet.
På morgonen är det väldigt lite folk på huvudgatan :D senare på dagen kryllar det av folk och alla affärer är öpnna.

Utsikt från takterrassen.
Första dagen tog vi oss till stranden för att slappa lite och ta oss ett dopp i det varma havet.
Massor med god mat fanns det där. Här äter vi på Argentinsk resturang. Stor biff :D  väldigt gott!
Härlig strand vi hade.  Här är färjan som går ut till Cozumel. Vi ska dit för lite dykning. 

Väl på Cozumel kommer en dykbåt och hämtar oss och jag kan ju inte låta bli att kolla lite på lyxkryssningsbåtarna som ligger förtöjda en bit bort. Den som syns på denna bild är en av Disney-båtarna, minns inte vilken av dem detta var.
Där borta ligger Oasis of the Seas, världens största lyxkryssare, mäkta stol att jag sett den! sen fick jag ingen närmare bild på den dock. Var så blött ute på dykbåten så ville inte ha framme kameran och riskera att den blev blöt.
Dykcentret blue Angel som vi dök med ute på Cozumel. Första dagen var det väldigt snurrigt och dålig oeganisation men andra dagen blev det bättre. 

Andra dagen av det Juwel of the Seas som låg förtöjd. Bättre bild på henne men de ser typ likadana ut :-)Lite utsikt från resturangen som blev en favorit. Mycket god mat där :-D
Här hoppar lilla jag in i bilden också, Detta ställe hörde också till favoriterna, god mat men framförallt goda fruktjuicedrinkar.
En dag var vi på Fiskspa också, kittlades som attan! Men fötterna blev lena :D
Tog en lunch på stranden.
Fick bli Quasadillas (tror det stavas så) med ost, väldigt gott!


Det var några bilder. Tänkte göra ett separat inlägg med bilder från min utflykt på egen hand så Amelie blev sjuk samt ett inlägg när vi var till Tulum och kollade på ruinerna där.  Självklart kommer det undervattenbilder också men Amelie har dem så det kan dröja någon dag. Jag har knäppt väldigt mycket kort så det är en del att gå igenom. 

peace out
 

2 veckor semester

--2013-01-07 -- 04:28:11--
Då är det dags :-) nu far Amelie och jag mot Mexico för massa god dykning :-)

Peace out

Eleonora Maersk

--2013-01-06 -- 13:51:54--
Jo, det är ju så att min skönhet kommer till stan nu när jag är borta. Lite surt får jag säga. Visst, jag har sett henne två gånger innan men det kan inte hjälpas, vill se henne igen!  Hon är påväg till Århus nu så det borde vara så att hon kommer till Göteborg på tisdag som vanligt. Men det är bara att vänta till nästa gång, dvs. drygt 85 dagar om hon kör samma rutt som vanligt och utan problem :D

Jag har förhoppningar om att det kommer vara ljust när vi flyger från Amsterdam och att vi flyger över hamnen i Rotterdam för då kanske man kan skymta en och annan båt. Förutsatt att jag sitter så jag kan se ut. Så spännande att åka till Mexico, ska hålla utkik på båtar där också. Hoppas på fint väder när jag kommer hem igen om två veckor så får jag kolla på någon av de andra Maersk-damerna :D

peace out 
 

Några rader jag snubblade över...

--2013-01-05 -- 22:59:53--
Collaget klart :D

--2013-01-05 -- 15:07:59--
Första veckan med pin-uporna är avklarad. Kalendern som jag fick av Amelie förra året var grym men denna är nog snäppet värre. Förra årets kalender finns ju på sätt och vis kvar eftersom jag gjort collage av många av bilderna. Blev klart idag så nu sitter den på väggen i köket :D

Får se om jag hittar på något roligt med dessa bilder. Har inte kommit på något än men det löser sig nog när fantasin får flöda. Ska spara alla bilder jag gillar i alla fall :D


Snart dax!

--2013-01-03 -- 22:10:37--
Ja, i morgon jobbar jag sista arbetsdagen på hela 18 dagar! :D  På måndag bär det av mot varmare väder. Nu börjar det kännas på riktigt! :D ska bli väldigt skönt att bara släppa allt och glömma bort en del och unna sig massor med bra dykning. Det ser jag fram mot!


Bilden är kanske inte den bästa men där den fina röda stjärnan är det är dit vi ska jag och Amelie :D Playa del Carmen


Jag har ju aldrig flugit så här långt så det ska bli en spännande upplevelse det också. Vi flyger Göteborg - Amsterdam - Atlanta - Cancun.  På hemvägen mellanlandar vi dock endast i Paris.  Tänka sig vad många länder jag får sätta mina fötter i :D

Jag ska knäppa massor med bilder :D Både ovan vattenytan och under :D 

peace outNågra mål för 2013

--2013-01-03 -- 19:14:46--
Jag har funderat lite på vad jag ska ha för mål detta år... det är inte lätt, jag trivs bra med livet som det är nu, känner väl att det inte behövs varken mer eller mindre.

Men jag kan rada upp lite hur jag tänkt.

  • Fokusera mycket på dykningen, mer erfarenhet och kunskap vill jag ha
  • Tillbringa så mycket tid som möjligt vid och ute på havet där jag trivs som bäst
  • Sätta upp månadsmål för träningen och utvecklas och bli stark
  • Tänka på mig själv och göra saker som jag tycker är roligt ex. kolla på fartyg
  • Försöka vända negativa saker till något positivt
  • Bli något hyfsat bra på att köra båt och lära mig hur allt fungerar där i kring

Kanske kommer på något mer efterhand men detta är det som dök upp nu. Jag kan ju som sagt sätta upp mål för varje månad också precis som med träningen. Blir nog ett bra år.

 


peace out

1 januari

--2013-01-01 -- 18:02:00--

Utmaningen i December

--2013-01-01 -- 17:25:00--
Träningsutmaningen i december klarades på två av tre punkter innan jag blev förkyld.

  • Kunna göra 10 st armhävningar på tå    jepp
  • Gå till gymmet 3ggr/veckan                  jepp, men fram till att jag blev förkyld 18:e
  • Göra 4 st chin-ups                              ej genomfört pga förkylningen, klarar en och enhalv
 
 
 

Nu är det 6 dagar till jag åker till Mexico och förkylningen håller i sig. Jag ska ta det lugnt så detta skit går över så jag kan dyka i massor där borta på andra sidan jorden.

Efter hemkomst återupptas utmaningarna!

peace out
 
 
 


RSS 2.0