Grilla korv vid älven

--2013-04-27 -- 22:00:48--
Mamma, Pappa och jag får till Gnupe och hade med korv för att grilla. Gnupe kommer man till om man följer lite skogsvägar ca 7km och sen kommer man till vattnet. Finns så mycket vägar här omkring som man vill upptäcka! Jag och mina kära systrar har upptäckt många till häst men det finns mycket mer :-D

Lite bilder från dagen.

Väl hemma igen såg vi att rabarberna och vitlöken börjar komma :-D
Sen fick jag pappa att fortsätta på projektet att göra egen tjära men det är en annan historia, kul och mycket varmt :-D

Peace out

Lite vår i norr

--2013-04-26 -- 08:58:55--
Jag är ju hemhemma och även här i norr börjar våren smyga sig fram. Bilderna är från gårdagens promenad i solen :-DPeace out

Söndagsjobb

--2013-04-21 -- 18:18:42--
Idag blev jobbdagen bättre. Ingen sjukskrivning och allt kunde göras i maklig takt, det är det bästa!

Kalaset hos min kollega igår var trevligt, blev inte så långvarigt där men fick träffa gott folk och prata lite. Det blev bara jag och Robin som gick ut sen och vi hamnade på Clooney's som ligger i samma byggnad som Gamle Port, mycket fint ställe. Det skulle börja en live-spelning där men vi tröttnade innan det och gick hem. Jag var hemma vid halv två så det var inte farligt alls. 


Tatueringen läker fint och börjar flagna nu, ser inte så mysigt ut faktiskt. Det är lite svårt att komma åt att smörja själv, har konstruerat ett hjälpmedel av en stekspade... gäller att vara kreativ ;-)

Nu är det bara tre jobbdagar kvar innan jag drar norrut och hemhem för några dagar. Ska bli fint att träffa Mamma och Pappa. Tror syster skulle komma hem en dag också. Sen har jag ju min kära vän Tim som ska besökas, han ska bli pappa i augusti och vi har inte setts sen juni så det är verkligen dags! 
 
Söndagkvällen avslutas med bokmys i soffan, inte mycket kvar i min  bok och den är väldigt bra :D

peace out

Bilder Emma Maersk

--2013-04-21 -- 08:54:20--
Jag har fått lite bilder från en som hittat till denna blogg på det stora fartyget Emma Maersk. Jag följer de uppdateringar som kommer på Maersk Lines hemsida om hur det går med reparationerna av henne. Det har inte kommit så mycket nytt på ett tag annat än hon kom fram till en hamn på Sicilien där hon lagas. De uppgifterna är från slutet av februari så jag antar att arbetet fortfarande pågår... 

Det är Elvis som skickat bilderna och de är från bygget av skönheten, denne person var med och byggde. Mycket tack ska han ha för det! :D 

Titta och njut av när lilla Emma sakta växer fram :D 


En akterdel


En av de första sektionerna som kommer i torrdocka, den tillhör maskinrummet.

Insida, man ser ju lite människor här och var och det är verkligen enormt stort allt! 
Klar och sprillans ny

Får tacka Elvis för bilderna. Spännande att se!

peace out
 

Lördag

--2013-04-20 -- 19:41:10--
Efter en jobbdag som var helt åt skogen kass så avslutar vi med att fira min kollegas födelsedag. Dåliga dagar ska avslutas på bra sätt! Har varit på dåligt humör hela dagen så då passar det bra med gott umgänge :-D


En Elinor ger ett leende till lördagskvällen :-D


Peace out

Ledig torsdag

--2013-04-18 -- 18:22:00--
Hela dagen har jag umgåts med Amelie. Vi tog sen frulle när jag kom dit, gjorde amerikanska pannkakor, smaskens! Vi har planerat Barcelona och bakat biscotti, tur degen inte är så god så det blir något, vi råkar ha en tendens att äta all deg/smet när vi bakar. Pretty Woman rullade på tv:n också i bakrunden, den filmen gillar jag, den är mysig.

Vi tog en långpromenad med Ville i skogen också, han racade runt i alla vattenpölar han kunde hitta. Amelie och Jag blev väldigt blöta om fötterna också. Har fått lite kläder av henne också, hon håller på att rensa lite då det kanske blir flytt redan till hösten. Spännande att få åka ända till Sydafrika för att besöka dem, långt men spännande.


Jag har min käraste faster Inger på besök också. Hon har massa möten här i Gbg några dagar så då bor hon hos mig. Hon är världens bästa Inger! Vi satt uppe och drack te och pratade jättelänge igår och hon är så peppande. 

I kväll blir det pizzabak och bara lugnt. känns bra, det har varit en god ledig torsdag. I morgon blir det jobb igen, jag känner mig positiv i hjärnan för tillfället så blir nog bra. 

peace out

Nytatuerad

--2013-04-17 -- 22:20:17--
Denna kära dag har tillbringats hos bästa Peter på A Laidback Tattoo. Smärta i stora lass! Det blev inte helt klart så ska tillbaka när det läkt lite. Det är kvar på krumelurerna runt om och lite extra på rosorna. Jag var där mellan 11-17 så det var lång tid och det gjorde ordentligt ont mot slutet! Värre än jag minns och jag har ganska hög smärtgräns. 

Så här såg det ut precis efteråt. Som sagt så ska det läka och sen kommer det grön/blå bli ungefär lika som hos liljorna.  Väldigt svullet.


peace out

Välkommen Tisdag

--2013-04-16 -- 06:14:55--
Denna tisdag ser ut att bli lång. I kväll är det AW som gäller och det ska bli kul! Hoppas bara att jag hinner få mig någon timmes sömn när jag kommer hem så jag inte är helt väck. Kaffet smakar extra bra så här på morgonen så det blir nog ett antal koppar så man håller sig på ett vaket plan.


I morgon ska jag tillbringa dagen hos Peter på A Laidback Tattoo, jag ska bygga på lite på liljorna, jippiiii!

Igår åkte min käraste storasyster <3 till andra sidan jordklotet för att resa runt bland alla kängurur. I sex veckor är hon borta, även om vi ses sällan så kommer man sakna att ha henne bara ett telefonnummer bort. Men jag tror hon får en fin upplevelse!

Jag välkomnar tisdagen med öppna armar!

Peace out

All aboard!!!

--2013-04-14 -- 19:49:00--
Det har varit en fantastisk eftermiddag idag!  Jag har ju då nämligen varit ombord på HMS Belos och HMS Södermanland. Hur coolt som helst!

Jag tog Älvsnabben till klippan, tanken var att få se Belos från andra sidan och få se hela båten på en gång. Blev ju helt lysande. Tog också bild på S/S Marieholm och Jagaren Småland (J19) vid Maritiman. Småland är för övrigt enda Jagaren som finns kvar och det pga att den är vid Maritiman, det fanns jättemånga men de har skrotas eller använts vid övning och sänkts. 


S/S Marieholm
Jagaren Småland J19

HMS Södermanland och HMS Belos

HMS Belos


Ombord på Belos. Det var mycket folk och ibland trångt så svårt att få bra bilder men några fångade jag allt.

I fören finns helikopterplatta. Nätet är där för att kunna sätta fast helikoptern men det används inte längre utan man fäster den i några ringar i 'golvet' man ser de små runda som bara ser ut som prickar i hörnen på H.

Utiskt mot Eriksberg. Sen ser man ju radarn också


De tre skärmarna är sett från vänster: Radar, AIS, radar.  


Svårt att fota men lite översikt. Mannen längst till vänster är fartygschefen, lyckas fånga en konstig min på honom.

Här styr man alla kranar och allt på arbetsdäck.


På ett av de undre däcken fanns tre tryckkammare, kontrollbordet för det syns här. Jo, det är självaste kungen som sitter där på bild, i en riktigt snygg poseidondräkt :D

Tryckkamrarna var så stora så det gick inte få med hela på bild, de var lila i färgen också vilekt inte syns så bra :D

Här har vi arbetsdäck i aktern. Det är härirfån man sätter i URF:en  (se nästa bild för mer info)Så tjusig hon är! Kan ju inte låta bli att le stort! :D

 
Man fick inte knäppa några bilder i ubåten vilket kanske var synd.

Ubåten är 60 meter lång. Det var inte mycket plats där inne och jag vet inte om jag skulle våga jobba på en ubåt men jag vet inte. Det var spännande att vara där nere! Jag stog nästan en timme i kön, den var lång.
 

Stena Jutlandica åkte förbi och sladdade in vid kaj och la till.  

Sist men inte minst, Vespa-gänget. Det såg för roligt ut när de kom på rad och parkerade allithop. 

Min eftermiddag var kanon och jag har samlat massor av infö om Försvarsmakten och ska gräva ner mig i. Kanske jag har kommit på vad jag ska göra med mig själv i framtiden...

peace out

Jobbfokus

--2013-04-13 -- 09:09:58--
Ja idag ska jag jobba, i morgon med. Egentligen ska jag vara ledig men när bossen ringde och frågade om jag ville jobba så kände jag att det kan jag ju göra, känner inte för att göra något ändå så bättre att knega lite och få lite kosing än att ligga på soffan och inte göra någonting. Det blir 12 dagars jobb i rad, kanske inte så bra men man tänker inte lika mycket när man jobbar och det är bra. Bra att ha ett arbete att fokusera på.

I morgon ska jag i alla fall gå och titta på den där ubåten eftersom jag slutar klockan 12. Jag är väldigt trött så sömn ska jag väl få också. Jag har fortfarande ont i min axel, det har varit sen i tisdags, det är bättre men inte fullt bra. Det kändes bättre när jag tränat igår  (ingen axelträning)  och sen hade jag vetekudden på samt låg på spikmattan innan jag somnade. Nu kan jag i alla fall få på och av tröjan, det var svårt innan. Så det går nog över.

Snart börjar arbetet och det slutar kl 17, då blir det handla lite och sen hem och sova. Igår somnade jag klockan åtta så tippar på att det blir liknande idag.

peace out 

Ubåten

--2013-04-12 -- 18:03:00--
Då vet jag nu vilken ubåt det är som ligger vid HMS Belos. Det är HMS Södermanland, ingår i svenska flottan.  Det stod i GP att det ska vara en minnessermoni för ubåten Ulven som förliste under andra världskriget, det är därför de är här. Tydligen ska de ha öppen visning för allmänheten och de ligger vid kaj tills på tisdag! Jag, måste bara hinna dit och ta mig en närmare titt!!!!! :D

Läs GP:s artikel här

Bilden är tagen från GP

Hittade rolig info på Wikipedia... dess motto är "Crypst corripit" ("Gripen överrumplar och hugger till")


peace out


Sjöfartsdag

--2013-04-12 -- 15:48:00--
I morse fick jag se att HMS Belos hade lagt till vid Amerikaskjulet. Jag har inte sett Belos annat än på lite längre håll innan så jag tänkte att det kunde vara skoj att gå dit. Jag  hade tur och fick sluta klockan 10 också för det kom inte in någon sjukanmälning. Jag gick först och tränade och därefter tog jag vagnen bort till Stigbergstorget.

Jag gick ner till kajen och där låg hon så fint. Mycket större än jag väntat mig. Det var dock lite synd för det var ju staket så kunde inte gå allt för nära inpå.

Jag rundade sedan huset och såg också aktern och då nästan jublar jag för där ligger en ubåt!!!!!!!  Hur coolt som helst. Ja, större delen av den var ju under ytan men det var ju jättefräckt att den var där. 


HMS Belos är ett ubåtsbärgningsfartyg som tjänstgör i svenska flottan.  105x18 meter.  Den har helikopterplatta i fören och ombord finns också tryckkammare, dykarklockor samt olika undervattensfarkoster. Den var med när man bärgade den försvunna DC3:an i Östersjön år 2004 (som finns på Flygvapenmuseet i Malmslätt, Linköping). [Wikipedia]

Här är ubåten som ligger bakom. Vet dock inte vad det är för en ubåt, den har ju svensk flagga i alla fall. Vågade inte gå så nära, lite feg är jag allt kanske. Millitärerna som stod där var så läskiga ;-)

 

Jag gick en sväng till Sjöfartsmuseet som ligger precis vid Stigbergstorget och tittade runt. Det är mycket att läsa och titta på där. Blir ännu mer sugen att arbeta på sjön när jag är där, eller typ i hamnen, jag vet inte. Det där tänket tar upp mycket tid i min lilla hjärna.

Det finns ju en del i museet som det är akvarier i om livet under ytan. Det finns akvarier med tropiska revoch fiskar i samt akvarier med djur och växter från vår kära västkust. Jag kollade mest på de med saker här utifrån våra vatten. Skulle var supercoolt att se en sån här blå hummer när man dyker, för den är faktiskt inte fejk, det finns sådana(!)   sedan har vi en sån där söt havskatt. Det hade också varit ballt att se men de är inte så vanliga. I Norge är det däremot vanligare så jag får väl åka dit och dyka lite. 


 
 


När jag skulle åka hem så såg jag på MT att Skagern skulle komma förbi påväg upp mot Värnen och Gruvön, så jag tog en promenad i stället för vagnen. Jag han ända till Rosenlund innan hon passerade, lastad med massa timmer. 
Skagern (82x12m)  Nederländsk flagg.

peace out

Aspen (NL)

--2013-04-11 -- 18:50:54--
Även idag såg jag att det var en båt påväg upp genom älven när jag skulle gå från mitt kära arbete, som för övrig varit bra. Den befann sig då i inloppet. Jag gick med snabba steg till Packhuskajen och satte mig. Fick se Stena Danica lägga till också, spännade och där efter kom lilla Aspen


Fröken fartygsnörd väntar på lilla båten. Vädret är raka motsatsen mot gårdagen, mulet och regnet hänger i luften, men det hindrar inte att kolla på lite båtar.Frihamnen rakt föröver. De syns inte men bakom bygganderna ligger fiskebåtarna Ginneton och Bristol för tillfället. KBV 001 Poseidon var på plats också. 


Här kommer hon och åker. Till vänster är Maritiman,, den stora grå är jagaren Småland :D


Aspen, 83x12 meter. Det står två gubbar på taket och har fällt ner masten för att komma under Göta Älvbron, det var coolt, det har jag inte sett innan.


Aspen och Barken Viking

Så humöret fick några pluspoäng, är väl inte på topp men mycket bättre när man får se sådana här stora båtar passera.

peace out


Sine Bres

--2013-04-10 -- 16:03:47--
Efter jobbet tänkte jag att jag skulle gå hem, så fint väder så man får passa på. Kollade snabbt på MarineTraffic när jag gick över bron om det möjligtvis skulle komma någon båt. Jovisst, skulle det komma båt, vilken tur jag har tänkte jag. Den befann sig då strax söder om Kungälv så jag hade ju tid på mig att hitta en bra plats. Tog trapporna ner från bron och hittade perfekt ställe, egentligen kanske jag inte fick sitta där för det var innanför ett staket med grind men grinden var ju öppen så jag smet in. Varmt och skönt i solen var det och Pappa sällskapade i luren under min väntan. Tror det tog nästan en timme för båten att komma från det att jag satt mig där. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.


Strålande sol och nästan vindstilla, perfekt väder att sitta och dingla med benen vid vattnet. Barken Viking och Operan som synes i bilden

Här kommer skönheten Sine Bres.  Danskt lastfartyg som är på väg till Casablanca, har varit i Karlstad. Jag är väldigt imponerad av de som kör, det är inte mycket plats i älven så det är coolt att de kan köra där med dessa bjässar till båtar, denna fröken mäter 88x13 meter. Ok, de har väl autopilot men det är ändå inte mycket plats.


 
Så nu är Elinor glad när hon fått se stor båt åka på nära håll :D

peace out
 

Försovning

--2013-04-09 -- 14:35:57--
Ja i morse ringde min kollegaMathias mig kl 05.09 och frågade var jag var... då låg jag i min säng....   så kan det gå när man inte kollar att det står rätt dag på mobilalarmet innnan man lägger sig. Tiden stämde men inte dagen, suck!  Jag var ändå snabb och var på jobbet 5.45 och Mathias plus Ivelyn som hjälper till i köket hade redan börjat och allt frlöt på bra så jag var klar vid elva.

Jag tog mig efter avslutat pass till Peter på A Laidback Tattoo. Snackade massor med honom och bokade tid så nästa vecka på onsdag färglägger jag min kropp lite mer :D  

Känner mig lite seg faktiskt och är inte taggad att röra en fena till denna dag. Ska nog sitta i soffan hela eftermiddagen tills det är dags att krypa i säng. Känner inte för att göra något vettigt alls!

peace out 

Ville von Buso

--2013-04-08 -- 19:37:03--
Efter jobbet for jag till ville och tog en promenad/springtur i skogen. Det har varit väldigt gott väder idag så skönt att komma ut i skogen en sväng, Ville var väldigt glad, han sprang lös och jag kastade pinnar och busade i massor.


Ville spanar.

Amelie kom hem vid fem och då satte vi oss och kollade in olika hostel i Barcelona och bokade ett ställe som vi tyckte verkade väldigt bra. Så nu är allt som ska bokas klart, nu återstår bara att kolla in saker vi vill se och besöka. Ser verkligen fram mot detta!

Nu är det bara 4 stycken mornar kvar med onormalt tidig morgon :D   JIPPIII

peace out

Paus i Mölndal

--2013-04-08 -- 09:28:16--
Eftersom det är barnarbete mellan Göteborg och Mölndal så får jag vända där och ha min paus.

Trevligt att äta lite frukost i lugn och ro på tåget innan man vänder och tar sista turen till Båstad igen. Efter jobbet ska jag hälsa på Ville Bus och sedan ska Amelie och jag boka hostel i Barcelona :-D

Peace out

MaClains

--2013-04-07 -- 20:14:00--
Bohuslänska är ju den absolut bästa dialekten som Sverige har!  Okej, norrlänska är inte dumt det heller men den slår inte bohuslänska.  Det är ju inte allt för ofta man får höra det så det är ju tur MaClains finns att lyssna på på YouTube  :D
haha, ja det är roligt det där med dialekter :D dock tycker jag Gävledialekten därikring jag kommer från är den fulaste. Blä.

peace out

Soliga Söndag

--2013-04-07 -- 18:46:29--
Till skillnad från gårdagen så blev denna kära söndag precis som jag ville. Det var inte så mycket kvar i köket när jag kom, bara sallader och ciabatta. Det skulle göras extra många sallader idag eftersom det är banarbete i morgon och alla som serverar på tågen måste ha lite extra med sig för pausen är inte på basen utan man vänder i Mölndal. Jaja, nog om det. Jag han med allt övrigt också i lugn och ro.

Här är bilder på alla våra pastasallader som vi har i vårt sortiment. Det är 4 stycken:


Tonfiks, ost och skinka, grekisk och sist chilikycklingJag tog en promenad hemåt efter jobbet, man får passa på när det är så soligt och fint. Stannade dock till på Ica i Brunnsbo och skulle bara handla tandkräm... blev mycket mer så kassen blev så tung att jag tog bussen resten av vägen. Det blev lite påfyllning av min sillhylla i kylskåpet. Glad att jag hittade förra årets" årets sil"l från Klädesholmen. Jag misade den då så får smaka den nu i stället. Idag blir det inte sillmiddag, det får räcka med två dagar i rad, en vilodag kanske är bra. Får bli sill i morgon så jag får prova den nya.Icebeam ligger på Gotenius varv... så fin färg på den tösen tycker jag minsann. Turkos är min favoritfärg!


peace out
Långa lördagen

--2013-04-06 -- 19:24:00--
Det känns som denna kära lördag har varit evighetslång. Det blev precis som jag inte ville ha det. på sätt och vis drabbades jag på enda sättet att jag fick åta in till jobbet 1,5 timme tidigare och hjälpa Melanie i köket men jag missade ju min viktiga långsnooze och grötuppladdning.  Jag har sovit lite kasst också, blev väckt klockan elva av att telefonen ringer, blev irriterad så svarade inte, man ringer inte folk klockan elva på kvällen om man inte är stupsäker på att denne är vaken. Sen kom ett sms vid halv tre, brukar inte vakna av dem men sov antagligen dåligt så därav att jag vaknade. Sen ringde det tjugo i sex också och då var det en kollega som trodde jag började klockan sex men jag och Melanie hade ju bytt. Fick sova till alarmet ringde halv åtta och då fanns ett sms från bossen att jag gärna fick åka in tidigare för det hade blivit en sjukskrivning. Huvudvärk hade jag också. Jag var måttligt road.  Det var bara att trippa upp och åka till jobbet. 

Väl på arbetet gick det ju bra och jag är glad att jag slapp pussla med turerna, så trött på det. Det har varit fullt upp hela tiden men jag har ändå hunnit med ganska mycket. Jag tycker inte om när min plan rubbas, hela dagen trasslar till sig och jag blir grinig. Inte bra! 

För att göra av med lite energi gick jag till gymmet efter jobbet och köttade armar och axlar, tog i allt och la på mer och mer tills det bara inte gick att lyfta minsta lilla centimeter mer. Det behövdes, kände mig bättre efteråt.
 
Det fick dessutom bli sill-och potatismiddag idag också. Det är så gott så det är lätt värt det! 

Hittade just att Mona-Lisas leende med Julia Roberts går på tv så det får bli min lördagkväll innan det är dags att vila ögonen. Det är en film som jag tycker mycket om och även en skådis som är så otroligt bra. Hon är så vacker Julia Roberts! Tycker om många filmer med henne, mest Erin Brockovich men Pretty Woman och Notting Hill är inte dåliga de heller.  Storgråter alltid när jag ser Mona-Lisas leende, så ögonen är nog inte torra ikväll heller. Bra att rensa tårkanalerna ibland. 

peace out
.

Barcelona

--2013-04-05 -- 20:01:00--
Lite spontant bokade Amelie en resa till Barcelona idag. Vi åker den 21 maj och kommer hem den 24:e. Inte så lång resa men 2 hela dagar och en kväll och en förmiddag. Ska bli spännande! Sånt här skulle nog aldrig ske om jag inte hade Amelie i mitt sällskap. Tur hon drar med mig ut på äventyr :D

Det ska ju bli hur spännande som helst! Fast lite nervös är jag allt! :D

peace out

Fonetiska alfabetet

--2013-04-05 -- 17:56:00--
Ja, då kör vi igång fredag till fredag jobbandet. Ledigt först nästa helg. Känns ändå okej, det brukar gå bra. Dagens arbete har gått fort, fast jag har hunnit med en del ändå. Fortsätter i morgon men inventering av uniformer och avfrostning av frysar. Hoppas det inte inträffar något skit för det orkar jag nog inte med denna helg. 

Jag kom på att jag skulle lära mig det fonetiska alfabetet. Kan vara kul att kunna, man vet ju aldrig om man kan behöva använda det.  Kommit halvvägs än så länge så snart kanske det går att rabbla :-)


Denna kära fredagkväll ska nog bli lugn med tv och kanske bokläsning. Kanske kommer på något mer man kan lära sig... man vet ju aldrig.

peace out
 

Min flotta

--2013-04-04 -- 14:41:00--
Jag har ju som jag nämnt tidigare en 'flotta' på MarineTraffic. En kul grej för en fartygsnörd som jag.

Några av båtarna har jag följt en längre tid och andra kommer och går. Vissa rör inte på sig särskillt ofta och andra är på vift hela tiden. Några av dem ser jag i verkligheten ganska ofta och några lite då och då. Andra har jag aldrig sett. 

För närvarande är de 28 stycken jag har med... nästan hälften är båtar som tillhör Maersk Line...


Conteinerfartyg:
Adrian Maersk
Ebba Maersk
Edith Maersk
Eleonora Maersk
Elly Maersk
Emma Maersk
Estelle Maersk
Eugen Maersk
Evelyn Maersk
Maersk Elba
Maersk Essen
 
Fiskebåtar:
Ginneton
Tor-Ön
Torland
Polar
LL1149 Herring
LL497 Zaida
Northwestern (med i tv-serien Deadliest Catch, Captain Sig Hansens båt)
Ramblin Rose (med i tv-serien Deadliest Catch, Captain Elliott Neeses båt)
Wardö LL813
S 386 Casilo
Saibon Af Kungshamn
 
Sjöräddning
Rescue Olle Bohlin
Rescue Rotary
 
Övriga
KBV 001 Poseidon (en av Kustbevakningens största båtar)
HMS Belos A214 (tjänstgör i svenska flottan)
Spaarneborg (Ro-Ro fartyg med Nederländsk flagg)
Nexas Skagerrak (Kabelläggarbåt från Norge)

Här är bilder som jag tagit på några av båtarna. Jag har bilder på de andra också men de har jag inte tagit själv så lägger inte upp dem. Det blir ett löpande projekt att ta bild på alla mina kära båtar. Kan avverka några kanske redan i sommar när jag befinner mig på Smögen där en del av dem lägger till ofta.


Eleonora Maersk, Scandiahamnen Göteborg 3 april 2013Estelle Maersk, Scandiahamnen, Göteborg, 12 september 2012

Torland och Tor-Ön, Frihamnen, Göteborg 12 spetember 2012

Spaarneborg, Göteborg, 17 juli 2011
Ginneton och Polar, Frihamnen, Göteborg, 31 augusti 2011

KBV 001 Poseidon, Göteborg,  3 augusti 2012Peace out

Keanu Reeves

--2013-04-04 -- 11:28:48--
Ända sedan jag såg Matrix första gången när jag var runt 12 år har jag gillat Keanu Reeves. Har sett de flesta filmer som han har varit med i och igår kväll gick filmen Constantine  på tv

Här är treilern. Innan Constantine började tog jag och tittade på Matrix, en av mina absoluta favoritfilmer som jag sett väldigt många gånger.peace out

Bilder från första dyket

--2013-04-03 -- 21:08:41--
Magnus fotade ju under dyket vi gjorde på skärtorsdagen. Här är några av dem.  Han fotade med vidvinkellinsen.  Kul med foton! Dock är jag irriterad på mig själv att jag inte skaffat hållare till min octopus för den hänger där och slänger, blir att köpa till nästa dyk (den gamla gick sönder i Mexico, glömt fixa ny).  Dyket gjorde vi i viken precis utanför centret. Där är det max 5 meter djupt. 


WIIIIE :D :DStålkvinnan :D


Dags att gå upp!

Blubb blubb!

peace out

Ledig vårdag

--2013-04-03 -- 19:17:33--
Dags för två dagars ledighet och den första är snart avklarad. Våren hänger i luften, eller solen skiner i alla fall, märkte på min promenad att det inte var så väldigt varmt. Dagen har tillbringats i mitt kära bo. Låg och drog mig i sängen extra länge och frukosten blev minst lika lång. Eftersom jag har morgonsol i vardagsrummet syndes skiten på rutorna allt för väl så hink, trasa och skrapa åkte fram för att lösa den detaljen. Passade också på att byta till lite mer våriga gardiner. Övergick i att städa övriga delar av boet samt akvariet. 

Solen lockade allt för mycket fram på eftermiddagen så jag gav mig ut för en promenad. Väl hemma igen drog jag fram cykeln och pumpade däck och smörjde kedjan. Ångrar att jag inte ställde in den i förrådet över vintern, den var lite rostig. Min kära kompanjon, nu är det rätt åt mig ifall hon faller ihop när jag far fram längst cykelbanorna..


Svartvitt på en Elinor med delar av tankern Tell och Eleonora Maersk i bakgrunden

I morgon är också ledig dag och då fortsätter jag med våren... pyssel i boet, puts av kvarvarande fönster och slappna av med en del egoboost. Blir Amelie-träff på eftermiddag/kväll + träning.


peace out

Maersk Eleonora

--2013-04-02 -- 16:04:00--
Söta fröken Eleonora muntrar upp min dag.


Elinor och Eleonora. Synd bilden blev så suddig, frontkameran på telefonen är inte så bra. Tur de andra bilderna på bara henne blev bra.

peace outFörsta dyket på film

--2013-04-01 -- 20:26:14--
Magnus filmade vårat dyk. Han knäppte  massa bilder också. Han hade vidvinkellins på och det var skoj.

Man hör att jag skrattar ibland. Jag hade helt squeezad dräkt för då läkte inte hansken lika mycket så fick avväga mig med BCD:n vilket kändes ovant. 


Det blev några olika rörelser, massa bus.. Magnus tjuvåker med mig också, då drar jag igång tåget ;-)


Påsk 2013

--2013-04-01 -- 20:16:00--
Min påsk var både bra och dålig men jag tänkte inte dra allt för mycket text. Fokuserar på det bra och försöker glömma det dåliga.God morgon på centret. Vädret har varit mer än bra hela helgen.

På torsdagen gjorde ju jag och Magnus årets första dyk. Kallt var det men gott att komma i vattnet. Dock tror jag att jag väntar till det blir lite varmare i vattnet, minst 6-7 grader
Första utfärden och det spritter i kroppen när vi styr ut på det bästa blå

Första turen gick till Likskär, en mycket fin dykplats! 
När dykarna är nere kan man njuta av kaffet. 

Glad Elinor som fryser lätt men lycklig över att vara på sjön igen.
Kapten Kristian i egen hög person.
Efter andra utfärden tog vi genom hamnen hem. 
Asta,  gamla fina fiskebåten
Freddan och Tozzie kom förbi på lite kaffe och prat, då blev jag glad. Tozzie ser lite olycklig ut men husse är på insidan och då får man vara det.


Påskafton firades i Hunnebo med Calle och Hanna hos Hannas familj. Jag fick uppleva min första påskefyr. Det var mycket trevlig. 
Det bara fräste till så var den övertänd.Många som var och kollade, suddig bild men man kan se en påskfyr längst bort också. 

Sedan blev det kräfter och hummer till middag. Jag kände mig så bortskämd!
 


Söndag och det njuts i solen. Det är varmt men de sitter påpälsade ändå, det var helt lä och jag fick färg i ansiktet.  De boende gästerna hade tre vovvar som mer än gärna kelade med båtpojkarna :D 
Calle hade OW-kurs.... Senastian är 2.05 lång så det såg så roligt ut när Calle skulle göra parkontroll. Det var en tjej med också men hon fick öronproblem, hoppas hon hinner göra klart kursen innan de åker hem.

Sista bilden bli på den vackra vyn och med LL1149 Herring som är påväg ut för fiske.

peace out
 


RSS 2.0