Tillbaka på Smögen efter Göteborgsutflykt

--2013-08-28 -- 10:58:00--
Tillbaka på bästa Smögen igen efter utflykten till Göteborg igår. Går fortfarande runt med ett leende på läpparna efter att ha fått se den stora båten. Nu dröjer det en liten stund innan nästa Triple-E kommer, såg att det ska vara visning av henne i Köpenhamn den 25 september, Majestic Maersk heter hon. Jag är väldigt sugen att åka dit men misstänker att tiden inte riktigt kommer räcka till, synd!

Många läsare hittade hit igår då både Stena Line och goteborg.com fick använda två av bilderna jag tog på det stora fartyget, fick då länkning som tack. Kul!  Om några fortsätter läsa bloggen får jag tillägga att det är en blandad blogg med allt möjligt av innehållet i mitt liv och inte enbart en fartygsblogg även om en stor del av min fritid ängnas åt att kolla till de stora båtarna som kretsar kring Göteborg. 

Bara några dagar kvar här på bästa Smögen innan jag återvänder till Göteborg på heltid igen :-( 

Bara för att hon är så fin och det var en underbar dag så får hon platsa i detta inlägg också. 
Maersk Mc-Kinney Möller
 
peace out

Mærsk McKinney Møller i Göteborg

--2013-08-27 -- 08:14:00--
ÄNTLIGEN!!!

Självklart var jag på plats när världens största containerfartyg anlände till Göteborgs hamn i morse. Kring halv fem skymtades det stora fartyget. Hon är den första i Triple-E klassen som anländer. Hon är 400x59 meter och kan ta 18000 containrar. Nu syns hon och Jag fick ett stort leende och det var så häftigt.

Hon är så vacker! Alla bilder är tagna med mobilen därav den varierande kvaliteten. Min kamera är inte den bästa så det blev inte mycket bättre med den tyvärr. Men jag är så nöjd som det är ändå.  

Peace out

Koll på båtar

--2013-08-21 -- 09:51:00--
Dykcentret är ju en väldigt bra plats för mig som är knäpp i stora båtar. Farleden går ju precis utanför så jag har koll på alla båtar som går till och från Smögen. Har hunnit med att se många fina fiskebåtar under sommaren. 


Kennedy från Hönö vågade sig norrut och lossade sin fångst på Smögen en dag. 

Den danska fiskebåten Ulla Lindblad kommer och lossar lite då och då. Hon är fin hon.

Rio på väg ut på det stora blå. 
En dag när jag satt på klipporna kom Astrea och dundrade förbi :D 


Nu är det inte många dagar till Maersk Mc-Kinney Moller kommer till Göteborg. 27 augusti befinner jag mig i Tånguddens hamn för att se henne lägga till :D som jag väntat!!! :D

peace out
 
 

Några bilder sommaren

--2013-08-21 -- 09:38:00--
Här kommer några bilder från bästa platsen på jorden. De flesta är på mig själv :D haha


En Tozzie på besök :D
 
 

Lilla Jag njuter av sol, vind och hav efter en arbetsdag 
 

Hållö en stilla sommarkväll

Atene seglar in mot Smögen
 
 

Kristian och Jag är glada efter ett dyk på Thetis som var grymt bra. Väldigt bra sikt, hon är fin hon trots att hon ligger på botten.
En dag fick även jag komma ut på det stora blå och vara dykledare. Frisk dag på havet, tur det finns Mariekex :D

Sommaren har varit superbra i de flesta lägen och jag vill inte tillbaka till Göteborg

peace out

Thaikäk

--2013-08-13 -- 23:06:42--
Råkade trycka på publicera innan jag skrivit klart. Tyvärr är täckningen för dålig för att ladda upp bilder men Hanna och jag har lagat massor med thaikäk idag. Väldigt gott, recepten är från hennes och Calles senaste vinter i Thailand då de gick matkurs på en av sina lediga dagar.

Annars fungerar allt fint och jag vill i.te härifrån, trivs alldeles för bra!

Peace out,

Marinbiologihelg

--2013-08-09 -- 12:01:41--
Sommaren fortsätter i en något stillsammare takt nu när augusti påbörjats.

Till helgen blir det dock fullt ös för då har vi marinbiologihelg. Två av Universeums marinbiologer kommer hit och berättar och svarar på frågor. Det kommer att finnas kar med massa djur från havet som man kan titta på :-D

Så är man nyfiken på livet under ytan här utanför Smögen så borde man komma förbi och kika :-) Jag tycker det ska bli skoj!!

I övrigt funkar allt fint. Vill inte tillbaka till Göteborg om några veckor!

Peace out


RSS 2.0