EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2013-08-28
10:58:00

Tillbaka på Smögen efter Göteborgsutflykt

Tillbaka på bästa Smögen igen efter utflykten till Göteborg igår. Går fortfarande runt med ett leende på läpparna efter att ha fått se den stora båten. Nu dröjer det en liten stund innan nästa Triple-E kommer, såg att det ska vara visning av henne i Köpenhamn den 25 september, Majestic Maersk heter hon. Jag är väldigt sugen att åka dit men misstänker att tiden inte riktigt kommer räcka till, synd!

Många läsare hittade hit igår då både Stena Line och goteborg.com fick använda två av bilderna jag tog på det stora fartyget, fick då länkning som tack. Kul!  Om några fortsätter läsa bloggen får jag tillägga att det är en blandad blogg med allt möjligt av innehållet i mitt liv och inte enbart en fartygsblogg även om en stor del av min fritid ängnas åt att kolla till de stora båtarna som kretsar kring Göteborg. 

Bara några dagar kvar här på bästa Smögen innan jag återvänder till Göteborg på heltid igen :-( 

Bara för att hon är så fin och det var en underbar dag så får hon platsa i detta inlägg också. 
Maersk Mc-Kinney Möller
 
peace out
2013-08-27
08:14:00

Mærsk McKinney Møller i Göteborg

ÄNTLIGEN!!!

Självklart var jag på plats när världens största containerfartyg anlände till Göteborgs hamn i morse. Kring halv fem skymtades det stora fartyget. Hon är den första i Triple-E klassen som anländer. Hon är 400x59 meter och kan ta 18000 containrar. Nu syns hon och Jag fick ett stort leende och det var så häftigt.

Hon är så vacker! Alla bilder är tagna med mobilen därav den varierande kvaliteten. Min kamera är inte den bästa så det blev inte mycket bättre med den tyvärr. Men jag är så nöjd som det är ändå.  

Peace out
2013-08-21
09:51:00

Koll på båtar

Dykcentret är ju en väldigt bra plats för mig som är knäpp i stora båtar. Farleden går ju precis utanför så jag har koll på alla båtar som går till och från Smögen. Har hunnit med att se många fina fiskebåtar under sommaren. 


Kennedy från Hönö vågade sig norrut och lossade sin fångst på Smögen en dag. 

Den danska fiskebåten Ulla Lindblad kommer och lossar lite då och då. Hon är fin hon.

Rio på väg ut på det stora blå. 
En dag när jag satt på klipporna kom Astrea och dundrade förbi :D 


Nu är det inte många dagar till Maersk Mc-Kinney Moller kommer till Göteborg. 27 augusti befinner jag mig i Tånguddens hamn för att se henne lägga till :D som jag väntat!!! :D

peace out