EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2015-06-28
19:02:00

Splitsa tamp och livbåt

Igår hade vi livbåtsövning.  Babords livbåt sjösattes och jag och tre till blev upphämtade på kajen. Överstyrman Magnus ledde övningen och vi körde runt lite, så frågar han om jag vill köra och detta är ju en bra chans så självklart tänkte jag. Ett något svårmanövrerat flytetyg det där men fick ordning på det till slut, det var väldigt roligt! 
 
 
Annamaria tog bild på mig när jag körde :-)
 
 
 
 
 
Söndagens uppdrsg var att lära sig splitsa tamp. Jag frågade matos Nisse som jag hänger mest om han visste hur man gjorde och om han ville lära mig och det ville han så gärna. Nisse har jobbat på sjön sen urminnes tider så han kan det mesta. Gjorde lite knopar också. Har några till jag vill lära mig så ska kika på det också.  Väldigt skoj men nu har jag ont i fingrarna haha :-)
 
De blåa gjorde vi för övning och den mörka ska användas till trossarna. Gjorde tre stycken sådana svarta och det var de som gjorde att jag blev öm i fingrarna, får vila fingrarna i ett par dagar från splitsningen tror jag haha
 
 
Ny vecka nya tag väntar.  Blir säkert roligt det också :-)
 
Peace out 
2015-06-24
19:18:20

Bunker i Travemünde

I dag fick vi bunker av bunkerbåten Fjord One i Travemünde.  Mycket tjusig dam. Allara snyggast är ju att det står Göteborg i aktern :-)
 
 
 
 
Sen såg jag ett sött bogseringsekipage igår i Rostock. I bakgrunden syns Celebrity Silhouette och Eurodam
 
På väg ut från Rostock mötte vi en fin blå båt med märklig kran på
Tog också en bild genom panamaklyset innan vi avgick i Rostock 
 
 
Bra med dagpass men har inte kommit in i rytmen än så är jättetrött. Somnar dock som ett barn på kvällarna. Det är dessutom jättekallt!  Kom lite värme tack  :-)
 
Ser massa båtar vilket är jötteskoj :-)
 
 
Peace out 
 
 
2015-06-21
21:27:48

Några båtar i Rostock

Tog mig upp till lunch idag söndag och det var bra väder så jaf stod ute när vi ankom till Rostock.  Det bjöds på två stora kryssningsbåtar, den ena AidaDiva och dwn andra minns jag inte, hade ögonen på de mötande bogserbåtarna i stället. 
 
 
När vi låg till kaj så avgick bulkbåten Lady Christina. Har sett en av de Lady-båtarna på Göta älv tidigare,  Lady Nova, så det var kul. 
 
 
Allt funkar fint, det har dock varit lite last senaste dagarna från Trelleborg så vi har blivit klara tidigt. Lite segt att bara vänta. Dessutom är det ju lagom att göra för de matroserna som jobbar så blir inget riktigt för mig att göra vilket är segt men det är väl så det är. Det rullar på i maklig takt och på tisdag börjar jag gå dagvakt. Ska bli spännande!
 
Peace out