Splitsa tamp och livbåt

--2015-06-28 -- 19:02:00--
Igår hade vi livbåtsövning.  Babords livbåt sjösattes och jag och tre till blev upphämtade på kajen. Överstyrman Magnus ledde övningen och vi körde runt lite, så frågar han om jag vill köra och detta är ju en bra chans så självklart tänkte jag. Ett något svårmanövrerat flytetyg det där men fick ordning på det till slut, det var väldigt roligt! 
 
 
Annamaria tog bild på mig när jag körde :-)
 
 
 
 
 
Söndagens uppdrsg var att lära sig splitsa tamp. Jag frågade matos Nisse som jag hänger mest om han visste hur man gjorde och om han ville lära mig och det ville han så gärna. Nisse har jobbat på sjön sen urminnes tider så han kan det mesta. Gjorde lite knopar också. Har några till jag vill lära mig så ska kika på det också.  Väldigt skoj men nu har jag ont i fingrarna haha :-)
 
De blåa gjorde vi för övning och den mörka ska användas till trossarna. Gjorde tre stycken sådana svarta och det var de som gjorde att jag blev öm i fingrarna, får vila fingrarna i ett par dagar från splitsningen tror jag haha
 
 
Ny vecka nya tag väntar.  Blir säkert roligt det också :-)
 
Peace out 

Bunker i Travemünde

--2015-06-24 -- 19:18:20--
I dag fick vi bunker av bunkerbåten Fjord One i Travemünde.  Mycket tjusig dam. Allara snyggast är ju att det står Göteborg i aktern :-)
 
 
 
 
Sen såg jag ett sött bogseringsekipage igår i Rostock. I bakgrunden syns Celebrity Silhouette och Eurodam
 
På väg ut från Rostock mötte vi en fin blå båt med märklig kran på
Tog också en bild genom panamaklyset innan vi avgick i Rostock 
 
 
Bra med dagpass men har inte kommit in i rytmen än så är jättetrött. Somnar dock som ett barn på kvällarna. Det är dessutom jättekallt!  Kom lite värme tack  :-)
 
Ser massa båtar vilket är jötteskoj :-)
 
 
Peace out 
 
 

Några båtar i Rostock

--2015-06-21 -- 21:27:48--
Tog mig upp till lunch idag söndag och det var bra väder så jaf stod ute när vi ankom till Rostock.  Det bjöds på två stora kryssningsbåtar, den ena AidaDiva och dwn andra minns jag inte, hade ögonen på de mötande bogserbåtarna i stället. 
 
 
När vi låg till kaj så avgick bulkbåten Lady Christina. Har sett en av de Lady-båtarna på Göta älv tidigare,  Lady Nova, så det var kul. 
 
 
Allt funkar fint, det har dock varit lite last senaste dagarna från Trelleborg så vi har blivit klara tidigt. Lite segt att bara vänta. Dessutom är det ju lagom att göra för de matroserna som jobbar så blir inget riktigt för mig att göra vilket är segt men det är väl så det är. Det rullar på i maklig takt och på tisdag börjar jag gå dagvakt. Ska bli spännande!
 
Peace out
 

Ombord och trivsamt

--2015-06-17 -- 22:11:53--
Nu har jag varit ombord i en och en halv vecka.  Trivs väldigt bra här på Peter Pan!  Matros Pelle har lärt mig allt nu första veckan innan det var dags för semester för hans del. Jag går nattvakten nu första två veckorna så det är lastning och lossning i Trelleborg samt brandrundor, mina tider är 16.30-04.00 så mitt dygn är helt omvänt. Men allt är väldigt kul! 
 
 
 
Bogserbåt i Rostock 
 
Lite trafik att hålla koll på 
 
Som jag sa, allt är skoj och massa nytt att lära sig! Aning träningsvärk efter allt släpande med trailerbockar och gå i alla trappor men gott med gratis motion. Får se när det blir uppdatering nästa gång här, möjligtvis när jag går dagvakt för då jobbar jag inte när vi är på svenska sidan som det är nu.
 
Peace out

Nu är det dags för Peter Pan

--2015-06-08 -- 08:54:00--
Då lämnar jag Göteborg idag. Om tre månader är jag tillbaka.
Ut i vida världen, elller i alla fall sträckan Trelleborg-Travemünde. 
Hoppas att det kommer bli en bra praktik!
Det ska bli väldigt spännande! Jag ser fram mot att lära mig massor!
Får se hur mycket jag kommer kunna uppdatera här, beror nog mest på om appen i telefonen vill vara sammarbetsvillig. Om inte så blir det väl ett megalångt inlägg om tre månader :-)


Ha en underbar sommar!

peace out

Två tentor kvar

--2015-06-02 -- 13:09:57--
Mattetentan besegrades igår och med vad känslan säger, bra resultat. Nöjd Elinor!  Nu är det två kvar och de går torsdag och fredag. Är i full gång med plugg inför dem. Det är sjukt mycket vi ska lära oss inom meteorologin+oceanografin och jag hoppas att jag hinner få in allt tills på fredag. Tidvattnet går på torsdag och det känns bättre men ska fortfarande nöta massa sånt också. 


I går efter mattetentan så satt jag kvar i skolan och pluggade ett tag, brukar gå lättare att ha fokus där än här hemma. Efter några timmar blev det väldigt segt att sitta där och energin var inte på topp, då kommer Stena Jutlandica och sladdar in så snyggt vid sin kajplats på andra sidan älven. Energinivån höjdes flera steg och jag orkade plugga lite till. Perfekt!  Tänk vad båtar kan göra. Hur bra som helst!
Bilden blev ju lite konstig då jag knäppte genom fönsterrutan och solen gjorde att det blev massa speglingar, men vad gör det, Juttan syns ju hur bra som helst ändå 

Idag får jag dock sitta hemma med mitt plugg, det spöregnar så planen att ta mig till skolan la jag ner så fort jag tittade ut genom förstret i morse. Kanske inte lika effektivt plugg men lite får jag gjort i alla fall.

6 dagar till jag åker på praktik.... 

peace out
 


RSS 2.0