Bilder från senaste tiden

--2010-06-29 -- 21:06:10--
Här kommer lite bilder som jag tagit med mobilen. Har inte haft riktigt med tid för att ladda in dem men nu kommer det några.


Denna vy har jag på morgonen vid frukost. Det rä verkligen fint här. Speciellt när det är sol :D

Frida var i och dök med Ludde och när hon kom upp var hon full av snärjtång. Hon hade som synes en lång svans efter sig. Det är mer i bak på flaskan också, jag fick mig ett gått skratt :D

Annelie var här i helgen och Smulan var såklart med. Sötbiten :D


Midsommarfirande. Sillunch är kalasgott! Smulan har stenkoll på om någon skulle tappa något.

Närmare titt på mina ägghalvor som jag gjorde. Smaskens!

Det var fullmåne på natten och väldigt vackert! Dock ger ju inte mobilkameran någon supernajs bild :P

Tog en promenad på midsommardagen med Annelie och Janne och Smulan. Gick till gamla bayen och kollade. Nu syns det inte så bra med det var endel folk på bryggan.

Här sitter jag i Kungshamn och väntar på Janne som ska komma och hämta mig med båten för han ska göra ett dykjobb åt en person. Jag var i Göteborg en sväng och kollade till mitt bo. Blommorna levde och mina pengaträd hade fortfarande ohyra men jag dränkte in dem i såpavatten så nu hoppas jag det funkar. Den ena orkidéen börjar få en ny stängel också.  

Janne kom och vi åkte till Tommy som skulle ha hjälp med att få bort musslor och annan växtlighet på sin båt. Han har en stor gammal fiskebåt som han byggt om lite på och bor på. Det var väldigt mycket att skrapa så Janne fick sig ett ordentligt träningspass. Tommy har en katt som heter Siri. Hon kom ombord på dykbåten och gick runt och undersökte lite. Väldigt söt tycker jag!Idag tisdag har det varit tre personer här och dykt. Jag har inventerat utrustning och det tog hela dagen nästan då det är lite grejer här och var på centret, allt är inte på ett enda ställe utan lite utspritt. Vissa grejer är sålda också sedan listorna som jag hade inte var uppdaterade helt. Allt gick dock bra och nu är det bara några enstaka frågetecken och de tänker jag lösa i morgon.

Efter denna dag som kännts lång ska jag nu gå och få mig en välförtjänst sömn.

peace out

Midsommar och sol

--2010-06-26 -- 18:03:06--
Oj vilken härligt bra midsommarafton det blev. Även idag har varit en kanondag!

Igår var det då sillunch och sedan hände det inte så mycket mer än lite tjöt i solen och sedan var det dags för middag och det var hur gott som helst! Grillade kött och hade egengjord potatissallad och massa smaskigt. Det var en del folk här och det blev inte allt för sent heller. Lyckades spilla ut mitt vinglas också men jag tror jag klarade mig från fläckar.

Idag har det bara varit massa gottande i solen. Helt vindstilla och inte ett moln. Kanske att man fått lite färg idag ändå för det har inte varit något att göra direkt. Janne och jag städade på morgonen och han bli klara innan de andra vaknade, bara lite dammsugning och moppning som blev kvar och det löste sig det också. Kanske att det kommer någon bild framöver som ajg tog med mobilen under gårdagen. Det är så trökigt att sitta inne när det är så fint väder ute.

Nu ska jag ta min vin/sprite blandning och gå ut i solen och läsa min bok, Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer. Den är värd att läsa, många kloka ord!

peace out

Lite uppdatering

--2010-06-24 -- 22:51:32--
En bra dag har precis avslutats här på Kleven. Det känns som jag har sprungit runt och inte suttit still någon gång alls under dagen, fast det har jag. Det har varit lite allt möjligt som att skruva isär två skrivbord och hyrt ut luftpaket och tagit emot lite utrustning som varit uthyrd. Kajaken som blev uthyrd igår kom tillbaka idag trots att de skulle varit ute i 2 dagar.

Ebba kom på besök också och gjorde mig lite sällskap. Ludde var här och dök och vi körde lite Geni2000 i väntan på att Frida skulle komma och dyka med honom. Dagen har ändå gått fort och på eftermiddagen så Annelie, Lisa och Daniel och då grillade vi lite korv och hamburgare och satt i kvällssolen och åt. Sedan så bad jag pappsen ringa för det var så längesen jag pratade med honom (kändes det som i alla fall). Vi pratade i 1,5 timme så nu är det ju sovdags.

Eftersom uppdateringen är lite dålig nu när jag är här så har det ju varit lite de senaste dagarna också, inte något allvarligt men en båttur i Luddes båt till Hunnebo och Bella Gästis för lite mat. Jag är ju dock så förkyld så min smak är inte på topp, men jag kände nästan att min soppa smakade saffran :)

Nu är det sovdags så det får lite mer uppdatering någon annan dag. I morgon blir det sill-lunch och sedan grillning på kvällen. Det ska bli kul. Inga gäster så dagen kommer nog gå åt till förberedelser :)

Jag mår bra!

peace out

En riktigt härlig dag :D

--2010-06-21 -- 21:53:29--
Idag har varit en härlig dag! Solen har skinit hela tiden och det har inte varit några gäster idag så det har varit lite andra saker att göra. Har sprungit runt och fixat med lite allt möjligt och det var kul.

Näsan är väldigt tät fortfarande men det börjar på att släppa så det är skönt. Halsen är nästan bra den också men hostar endel fortfarande och igår kväll var det riktigt jobbigt, då hade jag svårt att somna.

Det kom två personer som ville paddla kajak och det fick de så gärna och det var ju en perfekt dag idag då havet låg spegleblankt och solen strålade.

Nu är det spela kortdags och sedan sova :D det är hur bra som helst det :D

peace out

Så Länge Vi Båda Andas/Breaking Dawn

--2010-06-19 -- 17:04:15--
Med tanke på hur lungt det varit på centret idag så har jag hunnit läsa endel i min bok. Jag har läst den fjärde boken i Twilight sagan. Så nu är den utläst och jag tyckte den var bra.

Jag läste första boken för ganksa länge sedan och nu när det blivit lite hysteri kring serien har jag även läst de tre sista. Jag läste 2:an och 3:an på engelska då min vän Amelie hade dem. Jag han läsa ut 3:an när jag var hemhemma och kunde inte vänta på att få 4:an av Amelie så jag lånade den av syrran och då var den på svenska.

Måste säga att det är väldigt lätt engelska. Jag blev förvånad då jag inte är särskillt bra på det engelska språket, ändå kunde förstå det mesta. Perfekt träning!

The Twilight Saga

Den sista boken tyckte jag var lite jobbig men den var okej. Känns som att det skulle kunna komma någon fler del i denna serie men vi får väl se hur det blir. Ska bli spännande att se de resterande filmerna i alla fall!

peace out


Förkylning kvarstår

--2010-06-19 -- 10:18:55--
Förkylningen är fortfarande kvar men det är bättre nu. Vaknade i morse av att jag inte kunde öppna ena ögat och när jag tillslut fick upp det så var det rött, rött, rött. Snörvlar lite och hostar fortfarande men det går nog över snart.

Det är inte så mycket rörelse här på centret idag. Calle har en OW-kurs med fyra elever och sedan är det två gäster utöver det, den tredje åkte hem igår av privata själ. Det är trevligt folk som är här, stammisar. Igår åt vi räkor och kräftor och det var njutbart!

Ska ta och kurera mig genom att kolla på OW-kursen och dricka te. Känns bra! :D

peace out

Gröna Lund och äntligen Smögen!

--2010-06-17 -- 19:48:54--
Äntligen är jag på Smögen! Det är skönt att vara här! Dock har jag dragit på mig en kolosal förkylning vilket är lite tråkigt då jag helst varit frisk nu när det är sommar och gött. Jag har ju haft tur och varit frisk hela våren i stället medan alla andra varit förkylda, så man kanske inte ska klaga.

Kom hit till Smögen igår vid halv fem och det blev en tidig kväll så jag kunde sova massor så förkylningen ska gå bort. Dock hade jag mardrömmar så jag vaknade lite då och då vilket var lite jobbigt.

Resan hit var ganska lång. I måndags kväll åkte jag lastbil men min vän Tim till Stockholm och det tog längre tid än vad vi räknat med för det blev förseningar och lite så. Jag var hos Frida halv ett på natten. Vi låg och pratade ganska länge och sedan sov vi också länge.Frida jobbar på Gröna Lund och har därför fribiljetter och dessa biljetter utnyttjade vi hela tisdagen och det var riktigt roligt! Jag åkte INSANE!!! hur rolig som helst men ser ehlt galen ut och jag var lite harig i kön, men det gick ju bra :D


Kalaskul berg-och dalbana!

Såhär går den... helt galet kul och väl värd att testa!


Vi käkade god grillbuffé innan det var dags att lämna karusellerna och ge oss av till Centralstationen. Resan mellan Stockholm och Götet gick fort för ajg sov mesta tiden. Väl hemma i mitt bo sedan så la jag mig och sov direkt.

Gårdagen var det lite packning som gällde och allt flöt på bra till klockan var ett och jag begav mig till Nils Ericsson Terminalen och hoppade på bussen mot Smögen.

Det har varit en lugn dag här på centret idag. Dr.Grogg är här med några och dyker och det gjorde en utfärd till Pesa idag. Rolgit folk det där! :D  Högsäsongen har inte kommit igång än så det är inte så mycket folk här i helgen. Positivt för mig så jag kanske hinner krya på mig lite :D

peace out

Keen

--2010-06-14 -- 16:08:08--
Idag blev det en tur till Gävle då jag skulle ha nya sandaler och Frida egentligen skulle haft körlektion. Lektionen blev inställd men vi åkte in ändå. Måsta säga att jag blev lite ängslig av att köra efter mitt mord på rådjuret så mamma fick köra.

Vi gick till Stadium och de hade inte sandalerna och sedan till InterSport och där fanns inte storlekar. Sista anhalten blev Naturkompaniet och där hade jag tur med både storlek och färg. Det blev ett par röda :D


Vill ha ordentliga skor på jobbet i sommar då jag fick så ont i ryggen och knäna förra året när jag hade flipflopp. Hoppas det här kommer att bli bra :D Mina är som sagt röda och superfina! :D

Sandalerna var en present från mamma då jag hjälp till så mycket med huset nu när jag varit hemma.

Idag åker jag mot södern igen och stannar till i Stockholm ett dygn hos Frida. Så i morgon på kvällen far jag mot Göteborg igen och sedan på onsdag blir det Smögen.

peace out

Bucklor och trasigt lyse

--2010-06-13 -- 16:43:11--
På fredag morgon klockan 3 ungefär när jag var påväg hem efter att ha hämtat syster Frida i Valbo efter att hon åkt studentflak så körde jag på ett rådjur. Det var läskigt! Jag blev jätterädd. Det bara hoppade ut i vägen framför bilden och BANG!

Det lilla djuret träffades i huvudet av bilen så jag hoppas att det dog dirkt för jag blev så rädd att jag inte vågade stanna, vilket jag i mitt bakhuvud vet att man ska göra. Frida blev också lite rädd.

Bilens framlykta blev krossad och fick en buckla och även en buckla ovanför hjulet (syns inte på bilden) Sedan en buckla på framdörren och en på bakdörren.


Buckligt och trasigt.

Det var läskigt. Jag har haft körkot i tre år och har redan lyckats döda en grävling och ett rådjur, kört av har jag också gjort... suck!

I dag har det bara varit en lugn dag. Har oljat delarna på husets takfötter där färgen var helt bortskrapad och sedan läst min bok. Skönt med en lugn dag! Ätit tårtrester också :D

peace out


KusinVitamins student

--2010-06-11 -- 21:02:22--
Idag har det varit studentfirande igen. Den var min kusin Daniel som sprang ut. Han har gått Teknikprogrammet på Bessemergymnasiet i Sandviken. Det var roligt! Lite otur med vädret att det regnade dock.

Min fina kusin tog studenten idag :D Han fick massor med blommor. Rubriks kuben fick han från mig och kokboken från hela familjen :D

Kusinerna Emma och Daniel. Två år tills Emma tar studenten :D JIPPII

Daniel och Jag. Vi knäppte massor med flumkort :D

Fina Daniel! :)

Vi var sedan hemma hos dem där de hade lite bjudning och det var mycket god mat och tårta :D Fint att träffa dem igen.

peace out

Syster tar studenten!

--2010-06-10 -- 20:16:14--
Idag tog min kära systeryster studenten! :D Duktiga henne som orkat med skolan! Det var roligt att se alla glada människor och man blev själv lite glad av det :D

Frida har gått Estet Bild & Form på Vasaskolan i Gävle. Det var många bekanta ansikten och jag träffade också på min gamla klassföreståndare Christina, hon såg pigg och glad ut, jag gick ju natur på samma skola :D  Karro och Josse och Madde kom och kramades lite också.

Efter att Frida gått parad genom stan så gick vi till Söderhjelmska gården och käkade, det blev bara familjen då de släktingar som var med inte orkade. Det var en fin middag med god mat men lite halvkass service men viktigast är att maten smakade bra!

Här kommer lite bilder...ett urval (av ca 200)...

Frida och Jag kör balettposen...Matilda hänger inte riktigt med :P

Söta systeryster :D

Min vackra vän Hedda :D

Systrarna Näslund på Söderhjelmska gården.

Fina Mamma men dessertskeden i högsta hugg :D

Fina Pappa :D

Peace out

Eclipse/Ljudet Av ditt Hjärta

--2010-06-09 -- 19:47:44--

Har läst ut tredje boken i the Twilight saga nu, Eclipse (sv titel: Ljudet Av Ditt Hjärta). Den var bra tycker jag. Riktigt spännande. Jag blir dock bara mer och mer irriterad på Bella! Hon är lite jobbig. Orkar inte dra varför utan rekommenderar att du läser den i stället.

Ska börja på fjärde och sista boken nu i kväll tänkte jag. Jag börjar läsa på svenska och om jag inte hinner färdigt till jag åker hem så får jag låna den av Amelie men då blir det på engelska. Väldigt bra träning för mig som inte känner mig så säker med engelskan att läsa :D
Känner mig duktig som läst hela 2:an och nästan hela 3:an på engelska. Fuskade de sista fem kapiltlen i 3:e och läste på svenska :P

peace out


Sol och milkshake

--2010-06-08 -- 14:29:27--

Sol, sol, sol! Jättehärligt väder idag och nu är jag helt färdig med skrapandet ch tvättandet! Hoppas pappa köper färg idag så jag kan börja måla också.


Skrapat och tvättat! Härligt!Syster Frida och jag gjorde milkshake och la oss i solen och vilade lite :D

Kasper fick vara med och när han inte försökte para
sig med allt han såg så vilade han i skuggan.

Nu ska vi snart ut i solen igen, har vilat från den lite då den är så varm :)

peace out


Färgskrap nästan klart

--2010-06-07 -- 20:36:25--
Jag har varit själv hemhemma idag då både mamma och pappa jobbat och Frida har varit i skolan. Gick upp kvart i 7 för att det fanns risk att skolbussen inte skulle komma så jag skulle behöva skjutsa Frida till Hedesunda till bussen. Jag hade tur och behövde inte göra det. Tyckte dock att det var onödigt att gå och lägga sig igen så jag tog en promenad. Det blev ingen lång promenad men det var skönt sådär på morgonkvisten.

La mig sedan framför tv:n och åt lite frukost och zappade. Det var inte så mycket på burken så jag gick ut och började skrapa färg. Nu är jag nästan klar. Har det sista över uterummet kvar men det ska jag ta i morgon, måste flytta takpannor och krångla lite. Pappa ska köpa färg i morgon också så då kan man snart börja måla och det ska bli kul. Kanske att man får lite hjälp av Frida då också :D

Det har inte varit så bra väder i dag, eller lite sol men lite moln också, ganska kallt och blåsigt. Trivs bra här hemhemma!

En bild från i påskas när jag klättrade lite i morfargranen.

Morfargranen är en gran som vi klättrat i sedan vi var små, världens bästa klätterträd!!! :D

peace out

HemHem-bilder

--2010-06-05 -- 09:43:00--

Lite bilder här från hemhem, från gårdagens kvällspromenad. Ska knäppa mer idag tror jag :D

Underbart att vara hemhemma. Huset i vänsterkant är vårt :D


Påväg till sjön, väldigt skön kväll.
Dalälven.

Badplatsen + en syster Frida :D

Idag har jag väldigt ont i musklerna man änvänder när man skrapar färg och när man krattar. Ska ändå skrapa färdigt ena kortsidan på huset idag tänkte jag och kanske börja tvätta där det behövs.

Igår var jag med Karro och vi gick en promenad och pratade massor och sedan gjorde vi smooties och hamburgare. Det var smarrigt!

Idag blir det som sagt färgskrapning och sedan ska jag vara fyllechaffis till Mamma och Pappa då de ska på 60-talskväll och dansa :D

peace out


Fantastiskt att vara hemhemma :D

--2010-06-03 -- 17:29:09--
I dag har varit en väldigt effektiv dag från min sida. Detta resulterar i värkande muskler. Jag har rensat ogräs i morots-landet och i lök-landet. Blev väldigt fint. Jag har också skrapat bort flagnad färg på huset, eller rättare sagt under taket eller vad man ska säga, jag vet inte vad det heter. I morgon ska jag i alla fall fortsätta skrapa och på vissa ställen tvätta. Måla blir slutetappen.

Det har varit strålande sol här hemhemma så jag har kunnat gå i bikini typ hela tiden så lite färg ska man nog allt kunna få :D det gillar jag!

Det är så skönt att vara hemhemma. Jag njuter av det hela tiden! Igår gick jag och Frida en kvällspromenad till sjön (Dalävlen, har alltid sagt sjön) det var fint, dock hade jag glömt bort att det finns mygg nästan, men nu vet jag det också och det är endel!

När Frida kom från skolan idag gick vi till Glampi och åsnorna. Tog en promenad med Fritz och hans son Hampuz. Det gick bra men det började regna så det blev bara en kortis. Glampi sprang runt i hagen och gnäggade hela tiden. Tur att det inte blev så långvarig promenix.Katten Gustav :D

Åsnan Fritz :D

Nu är de matdags och sedan ska jag dra ut Frida på en promenad :D

peace out

Fix inför norr

--2010-06-01 -- 22:02:26--
En kalasigt varm dag har det varit här i Göteborg! Gått i linne och kortbyxor hela dagen och det har varit hur härligt som helst!

Tvättade lite i morse och gick en liten morgonpromenad. Vid ett åkte jag in till Centralstationen för att hämta ut min biljett. Gjorde missen en gång att tänka att 'jag hinner hämta ut den innan jag hoppar på tåget'. Den missen gör jag inte om. Det fanns en enda automat på hela stationen som fungerade och det var typ 20 personer i kö och det var 10 minuter tills mitt tåg skulle gå.... då var jag nervös att missa tåget vill jag lova!

I morgon bär det av norrut :D 06.00 från Göteborg och i Gävle 10.54 :D de blå-vita X2000 var ju mycket snyggare än de silvriga tycker jag :D

 

Efter besöket på centralen så åkte jag till Jo för att lämna tillbaka några filmer och knästödet jag fick låna av henne. Vi satt i hennes gudomligt sköna soffa och pratade och käkade vindruvor. Staffan kom hem och han var också med i diskusionerna. Jo och jag gick sedan till Oxygéne och hämtade ut min klocka...schyssta Morten hade ordnat så nu är min klocka hel i spännet igen :D

Jo skulle till Forex och växla pengar inför sin kommande vecka i New York  så vi gick mot Avenyn. Vi stäter på Anna och Åsa vid ett café och fastnar där och pratar lite och det var fint. Vi kom till Forex tillslut och sedan drog jag mig hemåt. Skulle ha träffat Amelie men jag insåg att det skulle bli lite tjat då jag inte packat inför hemhem.

Nu har jag dock packat och ska snart lägga mig och sova då jag måste upp tidigt i morgon :)

 

peace outRSS 2.0