Finbesök

--2011-07-31 -- 16:47:54--
Nu har finbesöket lämnat mitt bo. Freddan och Tozzie har återvänt mot Smögen. Vi tog en promenad i Ruddalen och köpte sedan Indisk mat. Tozzie fick sig lite hissträning samt en lång promenad. Det är fortfaradne väldigt varmt men det kom lite regn och då kändes det bättre men nu har värmen kommit tillbaka. 

Ska svabba av glovet nu igen för det blev lite grusigt och hårigt efter herr hund så nu ska nog systeryster Matilda klara sig från ögonkli när de kommer i kväll :) :) blir en lång kall dusch också snart för man är ju helt klibbig av det här vädret!
Stal denna bild på Tozzie av Freddan, glömde ju ta någon egen :P hoppas det var ok, 
På en klippa på underbara Smögen :D

peace out

Elvis :D

--2011-07-31 -- 13:09:24--
:D är den inte för rolig :D

Lite flytt, lite jobb, lite bio

--2011-07-31 -- 11:59:27--
Både fredagen och lördagen var lugna jobbdagar. Hade 1vkb i fredags så det var bara en sväng till Ängelholm och när jag kom hem råkade jag somna, det var meningen att sova i 1 timme men det blev 3. Jag hade mobilen med alarm på magen och ändå hörde jag inte det och inte heller ett sms som kom heller. Så vaknade vid klockan tre och fick hetsa lite för Amelie och jag skulle träna yoga. Riktigt gott pass!

Efter träningen blev det flytt. Vi flyttade det mesta och packade också upp typ allt i den nya lägenheten, det var riktigt roligt!Blev en ganska sen kväll, kom hem kring tolv. 

Hade reserven igår och hade tur att jag slapp åka ut, ibland känner man för att åka ut och ibland inte och i går kände jag att det bara var jättetur. Dock satt jag kvar och pratade med de som var där, lite sällskapssjuk.

Sen åkte jag hem och då blev det storstädning eftersom systeryster kommer nu ikväll och hälsar på med Johan, de ska bo här till tisdag. Eftersom jag är så långsam och pysslar med annat samtidigt så tog det hela dagen. Bestämde mig sedan för att gå på bio. Jag gick på en ny svensk film som heter Kyss mig. Den har fått bra recensioner och jag håller med, den var riktigt bra! väl värd att se tycker jag!
Idag sov jag länge, eller snoozande i alla fall, tänkte det skulle bli en lugn dag med lite småplock och sen städa lite mer, men som sagt bara småplock. Vid 11 så ringer Freddan så nu ska han komma på besök med Tozzie så det bler endast småplock innan han kommer :) 

Det är kopiöst varmt ute!!!!! har 28 grader inomhus! och termometern visar 30 ute... fast man sitter still så svettas man.

peace out

Splatt Splatt Skvätt

--2011-07-28 -- 22:21:11--
Ja, så går det om man är i vägen för ett tåg som susar fram i 180 km/h. tydligen var det en flock på 20 stycken som bara SPLATT SPLATT SPLATT, SKVÄTT SKVÄTT SKVÄTT!!!!! 

Så såg tåget ut när jag skulle ut på andra vändan till Ängelholm idag. Lite äckligt faktiskt, men glad att det är fåglar i alla fall. Det har varit en lugn dag förrutom några  tonårspojkar som kommenterade saker och bara var allmänt stöddiga, men det är inte något jag direkt bryr mig om, kan ju stå till svars för mig själv. 
När jag kom tillbaka til Göteborg efter sista vändan så väntade Kristoffer, Mattias och Helena där. 3/4 av familjen i Skåne som min familj umgåtts med hela min uppväxt...varannart år har vår familj åkt till dem i Skåne och varannan sommar ha de kommit till oss och hälsat på. Så underbart att få krama dem igen och prata med dem, det är 4 eller 5 år sedan sist eftersom jag flyttade till Göteborg och har jobbat på Smögen om somrarna, det har helt enkelt inte funnits tid skulle jag vilja säga. Så det var jättekul! 

Amelie och jag åkte till ikea i dag igen efter att jag lyckats ta mig från Centralen (spårvagnarna krånglade). Körde till Ikea i Kållered eftersom vi var i Bäckebol igår. Hittade massor med saker som jag behövde så rikligt med shopping blev det. Har monterat ihop hyllan och packat upp grejerna nu. 

Börjar jobba kl 5.25 i morgon så egentligen borde jag sova men är inte trött så några minuter till blir det :)

peace out

Lite färg skadar inte

--2011-07-26 -- 23:17:41--
Lite rött, lite lila, lite brunt, lite blont... det är min hårfärg för tillfället :D  exprementerade lite idag och blev helt klart nöjd med resultatet :D kan dock inte lägga ut någon bild än för det blev inte så bra när man tar kort inomhus, färgerna syns liksom inte...

Har åter igen tagit det lugnt den mesta delen av dagen. Vid fyra åkte jag in mot stan för Amelie och jag skulle köra ett Zumba-pass. Det var en helkass instruktör och passet var jättetråkigt. Vi gjorde lite middag när vi kom hem till den tomma lägenheten, det håller på att flytta och pasta var perfekt kraftmat för ytterligare flytt. De ska flytta till en kalasfin vindsvåning :D köpte kladdkaka på vägen och åt efter att vi burit upp alla kartonger.
I morgon ska vi flytta lite till och åka till Ikea, det ska bli kul. Det blir dock först på kvälskvisten då Amelie jobbar på dagen men det blir nog riktigt bra :D

peace out

Gargoylen

--2011-07-25 -- 19:41:30--Svårt brännskadad vaknar berättaren i Gargoylen upp i en sjukhussäng. Det sista han såg innan bilen kraschade genom räcket var ett regn av brinnande pilar som kom rakt emot honom. olyckan har berövat honom allt och det enda han önskar är att bli tillräckligt frisk för att orka ta livet av sig.

Då dyker den undersköna Marianne Engel upp, en skulptris som gör gargoyler i sten och som påstår att de varit älskande en gång för länge sedan: att han var en legosoldat som deserterat och sökte hjälp för sina svåra brännskador i ett kloster i 1300-talets Tyskland och att hon var ung nunna som tog sig an honom. De blev förälskade och lämnade klostret tillsammans.

Den brännskadade mannens möte med Marianne Engel är en återförening bortom det möjligas gräns. Han har förlorat allt med vunnit kärleken- kärleken som både kan hela och förgöra det hårdaste hjärta.

Kanonbra bok! Man dras verkligen in i berättelsen direkt då den börjar väldigt dramatiskt, nämligen med själva olyckan... den är så detaljrik så man ser allt osm en film när man läser och kan föreställa sig hur det ser ut. Den kan kännas lite invecklad ibland men det kommer alltid en förklaring som reder ut knutarna. En helt fantastisk bok! Det är Andrew Davidsons debutbok och han har verkligen lyckats kanon!
Boken är dessutom väldigt snygg till utseendet *hihi*
Läs!

Ett ljus är tänt

--2011-07-23 -- 21:56:25--
Usch, det är otäckt det som hänt i Norge! När jag kom till hotellet i går kväll så sa hon som var i receptionen "visst är det hemskt det som hänt i Norge!!!"  och jag var helt ovetande om det då för jag hade inte kollat eller lyssnat på några nyheter på hela dagen så jag visste ingenting. Hon fick ju berätta för min vad som hänt och sedan kollade jag på nyheterna när jag kom till rummet. Rtser av bara tanken! har tänt ett ljus här hemma nu för alla som blev offer för katastrofen :(

Gothia Cup slutar i helgen, alla lag verkar välja Öresundståg. Det är knökfullt! Hade ju tur idag osm åkte pass ner till Båstad idag på förmiddagen för de stog som packade sillar och stackars Lina som hade serveringen kom ingenstans, stog fortfarande still längst bak när jag klev av i Båstad. Jösses! kommer bli en hård dag i morgon!

Jag har läst ut boken Gargyolen som var superbra! kommer ett inlägg om den sen. Har också börjat läsa Carolina Gynnings första bok och kommer nog läsa ut den i kväll. Har hennes andra också och den första är riktigt bra! hoppas andra är lika bra!

I dag när vi kom till Halmstad på andra vändan så gick jag fram till lokföraren och pratade lite, tågvärden var också där och vi stog på plattformen, så kollar jag i fronten på tåget och där är det massor med rester av krockade fåglar. Blä! det hängde köttslamsor i vindrutetorkaren och det var massor med fjädrar. Lite äckligt! hihi

jaja, nu är det nog dags att sova och ladda inför morgondagen! jobba 11.25-22.50  :D

peace out

Håll tummarna för mig!

--2011-07-20 -- 20:57:19--
Nu är jag ett steg närmare yrket som jag drömt om sedan jag var 5 år gammal...

I dag klarade jag förtesterna för att ha chans att gå vidare till urvalet för lokförarutbildningen.
Håll tummarna för mig!
Blir jag antagen kommer det innebära flytt från Göteborg. Utbildningen är på 60 veckor.

Tänker inte berätta mer om mina senaste arbetsdagar än att jag jobbat kanske aningen för mycket. Reparation av kroppen behövs!

peace out

Syltkok

--2011-07-16 -- 22:59:40--
Väldigt skönt med en dag med helt ledigt. Trots snörvlandet så har jag kunnat slappna av och faktiskt inte tänka på jobb, eller en gång blev det lite jobb för Melanie ringde och ville byta lite... så jag tog hennes övernattning i morgon till måndag så tog hon mitt morgonpass på måndag, bra byte tycker jag. 

Har varit huslig och kokat sylt. Blev Drottningsylt (hallon och blåbär), mycket gott! Ska dock ha mindre socker nästa gång och skaffa mig fler glasburkar för nu fick jag använda gamla glasslådor också. Så nu har jag gjort sylt för första gången helt ensam, har ju kokat hemhemma men då är det ju Mamma eller Pappa som egentligen sköter det hela så jag är lite stålt :D

Sen har jag funderat lite till och kanske blir det flytt till annan stad till hösten, eller till våren, får se vad jag beslutar mig för... spännande!

peace out

Sometimes I have so much fun I forget about everything

--2011-07-16 -- 15:17:26--

Fortfarande lite förkyld

--2011-07-16 -- 10:58:30--
Förkylningen håller i sig men jag kan stå upp på benen och det är ju ett positivt tecken :)   Vaknade dock i natt och hade nog feber men löste det med två Ipren och somnade som en stock sen. I dag är jag ledig och ska kurera mig lite. Ta det lugnt och inte anstränga mig allt för mycket, en promenad kanske i solskenet. 

I går var en lång jobbdag igen, den kändes inte så lång förrän jag kom in till basen på sista vändan och skulle sluta, då reflekterade jag över att klockan var ganska mycket. Beslutade också att jag skulle cykla hem då jag med all säkerhet skulle bli bitter på söndag om jag inte kunde cykla till jobbet. Cyklade långsamt och gick en bit också, kände mig lite matt i kroppen. Väl hemma blev det sängen nästan direkt, skönt!

Det största äventyret på jobbet igår var att jag glömde backen med mackor på andra vändan. Jag beslutade mig för att stå i mitten och ta av de mackor jag hade i kylväskan om någon verkligen ville ha. Alla mackor var slut innan Varberg! haha så tokigt det kan bli... men det var ju inte värre än att jag inte hade några mackor på tillbakavägen och det gick ju kalasbra ändå :)  Inga bittra männiksor som började klaga och det var skönt. I Varberg var det också Crusing så fick se några gamla bilar också när vi rullade in och ut från stationen :D 

Trots lång dag igår så kändes det bra, känner mig inte mer sjuk och det är positivt :D så det blir nog bra att jobba i morgon också :) då är det en väldigt lugn vända till Båstad bara, åker pass ner och serverar på vägen upp.
peace out

Lite förkyld

--2011-07-14 -- 19:49:28--
I går blev en lång dag då jag fick åka ut på tåg eftersom en blev sjuk och jag hade reserven. Dock blev det bara första halvan av det långpasset. När jag kom tillbaka var det kaos och en till sjukanmälning hade kommit in och fler verkade vara på väg. Vi klurade hur vi skulle kunna lösa och Leila insåg att det var dags att rekrytera folk igen. Blev kvar 1,5 timme och insåg att om jag åker hem så kommer jag sova och inte vilja gå upp igen så jag stannade hela dagen tills det var dags att åka på övernattning. 

I natt klamrade en förkylning sig fast i mig och jag vaknade hes och med lite halsont. När jag kom till basen så sa en hes Leila till mig att jag inte fick bli sjuk för det har vi inte tid med :P  Jag åkte hem och sov och har sovit nästan hela dagen. Kurerat mig med ingefärste med honung också :)

Ska jobba i morgon men får ta det lite lugnt :) hoppas jag mår bättre i morgon :)

peace out

Tidig vacker morgon

--2011-07-12 -- 14:10:38--
Egentligen gillar jag att gå upp på morgonen, i morse när jag kom till jobbet vid fem så hade solen stigit upp ganska så mycket och man kunde känna att det skulle bli en helt fantastisk dag vädermässigt. 

På tåget var det som en bra dröm! Väldigt lugnt och skönt, folk sov och ville inte handla, någon enstaka var kaffesugen men jag kunde ta det så lugnt, satt och pratade med tågvärden Lena om allt och inget. Tiden gick fort och helt plötsligt var jag i ett något kyligt Ängelholm. Har börjat läsa en ny bok... fick den i present av Amelie för att jag vaktar Ville von busvalp. Boken är Gargoylen. Den är spännande!

Det blev ingen träning för mig och Amelie igår så vi satsar på idag i stället... Zumba är det tänkt. I går gjorde vi lasange, åt kladdkaka med grädde och jordgubbar och kollade på sjätte Harry Potter filmen. Jag hr fortfarande inte sett del 1 av Dödsrelikerna så det ska vi göra idag, Amelie har sett den men hade inte sett 6:e. Ska bli spännande att se sista också, fastän det är lite sorglit att det är slut.

Ville och Jag slappar... ligger i soffan och läser bok, käkar lite jordgubbar och dricker kaffe. Ville är en väldigt rolig hund, livlig också. Man får hålla koll på sina grejer för annars finns det risk att han käkar upp dem. Han har ju tuggat sönder en av mina skor och käkat upp ett par trosor för mig så jag håller koll på mina saker... orkar inte nämna allt han ätit för Amelie och Carl...

Det blev så att jag tog Sannas reservpass i morgon så jag börjar tidigt då också. Hoppas att jag slipper åka ut så jag kan vara med Ville hela dagen :)

peace out

Underbar tågmorgon!

--2011-07-11 -- 12:26:36--
Åh, jag hade en sån kanonmorgon på tåget i morse. Jag hade övernattning i Helsingborg och lämnade den fina staden kl 6.53 i morse. Hade en supersnäll och rolig tågvärd samt lokförare, har åkt med dem förr och de hör till favoriterna :D

Fick busa till det och tuta när vi åkte förbi där syster Frida bor och jobbar :D då blev jag som ett barn och jag är fortfarande helt glad i kroppen efter det :D haha  pratade en del med lokföraren också och frågade massor om vad det var för knappar och så. Tankarna om att bli lokförare har kommit tillbaka igen och det tåls att funderas på, har velat bli det sen jag var 5 år gammal och åkte tåg första gången :)   nu är jag lite sugen på det igen.

Träffade också en väldigt snäll och go dansk som jag pratade en del med, han köpte kaffe när jag gick förbi och sedan när jag stog i mitten så kom han och pratade lite, bra för mig att träna engelskan ;)  sedan kom han och köpte mer kaffe och en kanelbulle :) ssåg bra ut gjorde han också och det gör ju saken bara ännu bättre :)
Så jag har haft en kanondag på jobbet, det var lugnt också, knappt något folk och för en gångs skull tyckte jag det var skönt. Träffade sjömannen också som jag pratade med för någon månad sen, han kände igen mig också men jag höll mig från att börja prata allt för mycket för då hade jag nog fastnat :P  men han fick sitt svartvinbärste i alla fall :)

Nu är jag vakt till Ville och han sover som en stock. Ska väl snart dra ut honom och kasta lite boll tänkte jag. När Amelie kommer hem ska vi dra och träna och sedan göra lasange :)
Ville von Busvalp är en tröttis :D

Svar till

peace outFölj min blogg med Bloglovin

Jag är med bandet -en groupies bekännelser

--2011-07-09 -- 22:08:12--
Har nyss läst klart boken Jag är med bandet -en groupies bekännelser som är skriven av Pamela Des Barres.


Boekns baksidetext:
Den legendariska och ökända skildringen av det vilda groupielivet presenterad av den mest berömda supergroupien av alla!

Direkt efter high school drog Pamela Des Barres till Hollywood och den vibrerande musikgatan The Strip platsen där ALLA rockstjärnor rumlade runt. Det var slutet av 60-talet och droger, frisläppt sex och rockmusik blev hennes livsstil.

De följande tio åren delade hon säng med Mick Jagger, Jimmy Page, Keith Moon, Waylon Jennings, Jim Morrison och många fler. 

Pamela Des Barres befann sig hela tiden i händelsernas centrum under den mest omvälvande eran av rockhistorien.
Man får följa Pamela och hennes vilda liv. Det är en väldigt rolig bok samtidigt som det är mycket allvar. Det utspelar sig som sagt på 60-talet och 70-talet. Hon är ett stort Beatles-fan och man dras verkligen med när hon beskriver känslorna när hon får träffa någon bandmedlem. Innehåller också bilder vilket är kul att titta på, får en bra inlevelse av dem. Jag känner också igen mig väldigt mycket av känslorna som hon beskriver, både bra och dåliga, man kan koppla mycket till sig själv så det är också en sak som gör att man fastnar och inte kan sluta läsa :D

ha bra läsning!

peace out


Hektisk jobbdag

--2011-07-09 -- 21:05:12--
I dag har varit en djävulsk dag på tågen!  Men det är sånt man får ta :)

Med arga röster:
"Jag måste ha en sittplats!!!! jag kan inte stå!"
"Varför tar det sån tid att komma med serveringsvagnen? jag sitter i 1:a-klass och vill ha kaffe!"
"Varför går du inte runt med serveringsvagnen, det brukar ni ju göra!?"

Sånna här frågor har jag fått idag. På 3 av 4 vändor har folk stått som packade sillar större delen av sträckan. Damen som kom och bara var tvungen att ha sittplats lyckades få sittplats som tur var, hon blev arg innan hon ens tittat efter om det fanns platser. Det var väldigt mycket folk och många stod upp. Den andra damen som kom från första klass hade också en vass ton när hon pratade till en början men jag är inte den som fräser tillbaka utan förklarade lungt och sansat att jag börjar servera i bakersta tågsettet eftersom jag steg på där och det tar lite tid att dra runt vagnen, hon satt i 1-klass i det främre tågsettet. Hon mjuknade efter en liten stund. Det var på sista vändan och jag jublade när det visade sig vara dubbla tågsett, har nog aldrig hänt innan. Den tredje som måste glömt några hjärnceller hemma frågade varför jag inte gick runt. Det var dock enkelt att förklara "det är så pass mycket folk att jag inte kan gå runt, du ser bagaget i gångarna och det står även människor där, men du kan köpa här, det går fina fisken!" den personen blev också lite mjukare i tonen.

Jag har dessutom inte kunnan öppna min kära serveringsvagn förrän efter Halmstad på första vägen till Gbg. Från Gbg var det packat med folk andra vändan så jag kunde inte öppna förrän i Falkenberg och börja gå efter Halmstad, dock kom jag bara till mitten då det var bagage och cyklar och barnvagnar i lågdelen. Helt galet mycket folk det har varit idag! Många har varit irriterade idag... Jag förstår dem men ibland får man tänka en extra gång innan man gnäller och slänger ur sig onödiga kommentarer. De tre ovannämnda är bara några exempel på kommentarer jag fått idag. Men det är bara att bita ihop! Jag överlevde och är helt slut i huvud och kropp, jag förtjänar sömn! :D skönt att vara hemma och i morgon börjar jag inte förrän 13.25 så jag kan sova ordentligt! :)

Kan dock tillägga att det finns många vänliga männiksor också, det är bara det att de inte utmärker sig lika bra som de som är ovänliga. Men jag har pratat med många människor idag som var glada och det gör att det blir så mycket lättare att hålla humöret uppe och tackla de som har dålig dag :)

peace out

Dyklogg 2-3 juli

--2011-07-09 -- 20:46:44--
Nu är det en hel vecka sedan jag dök på Smögen och här kommer loggen över de tre dyken jag gjorde.
DYK 1 (2 juli 2011)

Plats: Södra Buskär
Tid: 57 minuter
Djup: 24,3 meter
Fint dyk med Magnus. Lånade hans lilla kamera och tog lite bilder

DYK 2 (2 juli 2011)

Plats: Pesa
Tid: 49 minuter
Djup: 22 meter
Pesa är favoritplats nummer två och det var väldigt bra sikt. Dök med Bosse T och det var ett riktigt bra dyk! dock hade kamerans batteri tagit slut så det blev inga bilder men såg massor med fiskar  och en del krabbor. Det var hela 18 grader i vattnet(!) nästan så man svettades ;)

DYK 3 (3 juli 2011)
Plats: Lille Bonden
Tid: 48 minuter
Djup: 29,5 meter
Lille Bonden är min absoluta favorit-dykplats utanför Smögen, eller det ligger väl närmare Bohus-Malmön egentligen men vi utgår ju från Smögen, sak samma... Dök med Magnus kompis Annika som var en mycket bra parkamrat! Det var riktigt bra sikt och jag bara njöt hela dyket. Såg två stora Flabelina-nakensnäckor (har aldrig sett så stora förr), även massa krabbor och en hel det fiskar. Säkerhetsstoppet var helt underbart! simmade omkring där bland alla färger, ja, solen sken så mycket att på 5 meters djup blev färgerna på växter och djur starka. Helt underbart! :D
Han alltså med tre dyk och de var bra allihop! längtar redan till jag får hoppa i vattnet igen! :D

peace out


KLARADE TENTAN!!!

--2011-07-08 -- 23:19:41--
SOM SAGT!!!! JAG SKA INTE LITA PÅ MINA KÄNSLOR EFTER MINA TENTOR!!!! 
yes! JAG KLARADE DEN!!!!! 

GLAD GLAD GLAD!!!!

Ängelholm x2

--2011-07-07 -- 22:58:07--
Lång jobbdag är till ända och snart ska man upp igen... hade otur när jag tänkte (igen) och bytte till mig ett reservpass i morgon kl 5-9, förhoppningsvis slipper jag åka ut på tåg. Det har varit några tokiga människor på tåget idag men det börjar bli lätt att vifta bort dem, man släpper dem så fort de stigit av vilket är skönt. Dock vet jag inte vad som hände på sista svängen i Halmstad... det var två, antar föräldrar som mötte upp vad jag gissar var deras dotter och de kramades och jag blev gråtfärdig då jag kände en otrolig saknad efter min kära mamma och min kära pappa :'(  <3   fick en väldigt hemlängtan så jag fick hoppa in i tåget för att inte se så tårarna höll sig inne...

Jag är också väldigt förvirrad, suck, känner mig lite vilsen.
Får fundera lite och se om jag kommer fram till något vettigt.

peace out

Dykhelgen på Smögen

--2011-07-06 -- 23:24:59--
Lånade Magnus lilla kamera på första dyket och det blev några bilder som blev bra... knäppte ganska många men det blev en del suddiga, men jag valde ut de jag tyckte var bäst :)  dykplatsen var Södra Buskär utanför Smögen.
Sjöstjärna
"Plattfisk" vet då inte vad det är för en sort men känns som den placerat sig lite fel, inte särskillt kamoflerad. Det var flera som låg vid det stället och bråk-Magnus skrämde mig med att ta upp en och hålla fram, jag var inte beredd så började fnissa och fick tömma masken på vatten många gånger :D haha så bråkig!
Herr Krabba ville inte vara still men fick en hyfsad bild i alla fall :D
Saker som är stilla är det bästa att fota :P  Sjöborren fotade jag till syster Frida :D
Herr Hummer var hemma :D viftade energiskt med sina spröt :D haha
Dödmanshand
Maskeringskrabba :D

Ett mycket bra dyk var det! På vägen ut fick vi skåda en segelbåt som stog på grund, Sjöräddningen var där och hjälpte till. Tydligen så var det en tävlingsbåt värd en massa pengar men den var utlånad till några som inte kunde segla alls... och då kan det gå så där... ojojoj!
Oturligt nog så var batterierna slut i kameran (kolla sånt innan! lärde mig det i alla fall) på andra dyket när vi var på Pesa, 2:a bästa dykplatsen! :D så blev inga bilder där, var jättebra sikt så det var synd. Men det blir fler gånger. Mer utförlig logg av dyken kommer väl senare. I övrigt var det en bra helg på bästa Smögen <3

peace out


RSS 2.0