If you can't get someone off your mind...

--2011-05-31 -- 20:04:46--
Kände plötsligt att det där stämmer väldigt bra just nu :)  inte på något negativt sätt för tillfället men sånt där går ju upp och ner. Just nu är ju jag en glad människa med vuxen-damp :D

Sista skoldagen idag

--2011-05-31 -- 19:43:07--
I dag var sista dagen på terminens sista kurs. Så de flesta har fått sommarlov nu :)  Vi hade ett seminarie och det var riktigt kul!  Uppgiften var att läsa en doktorsavhandling och det var två grupper som skulle läsa samma avhandling. Sedna så skulle en grupp agera opponenter och en grupp agera respondenter dvs. låtsas att de skrivit den och försvara avhandlingen. Min grupp var opponenter så vi presenterade själva studien och avhandlingen och sedan i frågasatte vi vissa delar och den andra gruppen skulle då försvara och svara på frågorna som vi hade.  Det gick jättebra och var som sagt kul! Vi var först ut så vi fick sedan sitta och lyssna på de andra, det var två avhandlingar till. Det gick bra för alla :)

Efter seminariet gick jag till Kompletts "Pick-up-point" och hämtade den externa hårddisken som jag beställt. Den är så fin, blänker och rymmer hur mycket som helst :D  jag är glad!

Har börjat på min artikelanalys också nu i kväll, ska försöka få färdigt den. Blev ju tvungen att göra om den då jag hade en artikel som inte var kvalitativ första gången jag gjorde den så jag måste göra om den men jag ska bara skriva en A4 och artikeln hade inte allt för svår engelska så det går nog ganska fort tror jag. 

I morgon börjar pluggandet till Fysiologi-tentan... har lagt upp en planering för hur jag ska plugga, alltså vilken del på vilken dag. Tror det blir bra. Det är ju en stor tenta så jag känner att jag får låsa in mig och fokusera järnet. Ska samtidigt vara vakt till Ville-valpen men jag tror inte att han blir något större störobjekt då jag är så van med honom nu. Kanske är bra med hans promenader som pauser så man inte blir helt stel. Jag tror att det kommer bli fina fisken! Jag ska klara tentan denna gång! tredje gången gillt!

Elinor är en glad människa som det ser ut nu och jag hoppas det håller i sig, hon funderar mycket men det är inte något som stör, hon kan koppla bort det och inte ta så allvarligt på funderingarna, hon kan släppa dem.

PEACE OUT

Zumbamaraton

--2011-05-31 -- 00:35:14--
Amelie och Jag var med på Fysikens Zumbamataron idag :D det var alltså ett Zumba pass som var 2 timmar långt :D det var superkul! När det väl var slut kändes det inte som att vi varit igång i 2 timmar men det kommer nog kännas i morogn :P haha men det där kan de få göra om tycker jag :D
Jag är lite kass på att skriva in min träning här faktiskt, jaja, så kan det vara :P MOAHAHAHA
'
Träna lugnt! lyssna på kroppen!
peace out

Dyklogg från 28/5-11

--2011-05-31 -- 00:11:37--
Här kommer dykloggen på helgens dyk. Inga bilder än men ska se om jag kan fixa det snart :)

DYK 1

Plats: "Fölet"
Tid: 45 minuter
Djup: 16,9 meter

Ett bra dyk men med dålig sikt. Med tanke på hur vädret varit i veckan så är det inte så konstigt. Det var ganska höga vågor då också när vi åkte till platsen så mycket grums grums for runt, man kände ju vattenrörelserna nere på 16 meter också, åkte lite fram och tillbaka, inget jag lider av då jag tycker det är ganska gött :P   Dock var det ju väldigt mycket mer rörelse på säkerhetsstoppet och då åkte man runt som en vante :P då känner man att man lever och jag är som lyckligast!

DYK 2

Plats: Brimskär
Tid: 34 minuter
Djup: 18,2 meter

Dålig sikt med det gick bra fram till dess att Magnus lampa dog, då blev det ganska mörkt och nästan otäckt. Min lampa är nämligen ingen hit. Vi dök åt andra hållet än vad vi brukar så det blev lite nytt i alla fall, vi dök in i viken i stället för ut från den. Såg hummer, trollhummer, krabba och lite fisk. Även här var det mycket rörelse och på säkerhetsstoppet for man fram och tillbaka väldigt, men allt gick bra :)
DYK 3

Plats: Kon-Tiki viken
Tid: 32 minuter
Djup: 5,3 meter

Provdök Waterproofs nya D1:a hybriddräkt. Den var bekväm i materialet och lätt att röra sig i på land och även i vattnet, dock svår att tömma på luft. Fick också ha 4 kg extra bly på mig för att sjunka. Magnus och jag simmade tipspromenad och fick 6 av 10 rätt :D dock var vi de enda som dök den så den las väl ner lite, men den var kul! Skiten var bra trots att sjöräddningsbåten varit in i viken och dratt upp massa bös från botten, det mesta hade lagt sig när vi hoppade i :)

Smögen

--2011-05-29 -- 22:39:02--
Nu är jag hemma efter en händelserik helg på Smögen. Den blev ju inte som planerat, alltså 4 dyk och någolunda tidiga kvällar men jag är så nöjd och känner mig glad i kroppen ändå så här efteråt, trött men glad.

Vi kom upp till Smögen vid halv åtta på fredagkvällen tror jag... vi packade in och pratade med alla människor som var på centret, åkte till Nancy och Leif för några skulle bo i deras hus. Sedan gick vi och hälsade på dem i deras båt och satt där och tjötade lite och drack lite öl, underbart att vara så nära vattnet och det gungar. Sedan gick vi till Skäret och tog någon till öl och tjötade en massa där, det var trevligt. Jag blir så glad av alla goda människor som finns! Gick till Lagergrens en sväng men vid kl 2 kände jag att jag var aningens bitter och jag skulle ju också dyka på lördagen så jag gick hem. Var hemma på centret vid kl 3 för ajg gick fram och tillbaka vissa sträckor och stannade och satt på några bänkar ibland. 

Lördagen bjöd på dykning på "Fölet", ligger vid Vallevik typ, och på Brimskär. Det var bra dyk men väldigt dålig sikt. Vågorna var höga och jag var så lycklig, saltvattnet bara skvätte åt alla håll och kanter och jag bara var så glad i hela kroppen. Det blev även ett dyk inne i viken vid centret för jag skulle testa Waterproofs nya dräkt. Magnus och jag gjorde också tipspromenaden under vattnet som de fixat :D det var kul!

Fick även "bli räddad" av Rescue Runnern, Sjöräddningen låg nämligen vid centret med Olle båten och Rescue Runnern (vattenskoter) Det var kul och coolt att bli upplockad! så en liten uppvisning blev det, det skulle varit lite mer men Rotary fick åka på något uppdrag och det regnade så de flesta folk som var på centret höll sig inne. Tog mig i alla fall en titt inne i Olle båten, tycker bara den är så cool! Jag är imponerade av alla sjöräddare, vem vet, kanske man blir en i framtiden också(?)

Det var sedan skaldjursfest på kvällen och det var inte tiptop goda kräftor men helt okej, har jag gått och blivit kräsen eller? jaja, jag var glad och vi gick sedan till Skepparn och dansade hej vilt! tills de stängde. Någon undrade om jag hade vuxen-damp och det kan väl stämma eller så var jag bara väldigt full och glad... gott umgänge, tur hade jag att smulan av irritation som skavande bakom ena örat övervanns av glädjen jag fick av att dansa, eller den mesta i alla fall. Kvällen blev inte sämre i alla fall.

Idag har jag varit ganska svag men ändå mindre svag än jag trodde, dagen har rullat på i maklig takt och bara tagit det lugnt på centret och Freddan var där när jag kom hem så jag fick kram och hälsa på Tozzie, hans nya vovve, en helsöt kuse det där! 

Några bilder har det inte blivit men får se om Magnus har några, jag är så kass på att komma ihåg att ta kort. Så det kanske kommer. Nu ska kroppen repareras med sömn! dyklogg kommer i morgon!
peace out

Helgen tillbringas på Smögen

--2011-05-27 -- 12:55:43--
Helgen kommer spenderas på Smögen. Jag åker i kväll med Magnus upp och kommer väl antagligen hem på söndag kväll eller något. Det kommer bli dykning och sedan ska jag agera offer för Sjöräddningens uppvisning som ska vara på lördag då det också är dykningens dag. Jag tror det kommer bli en kalashelg och berättar mer när jag kommer tillbaka! :D
peace out

Datordag

--2011-05-26 -- 15:52:25--
I dag har hittils den mesta tiden gått åt till att sitta framför datorn och fiffla med SPSS och analysera resultaten och försöka förstå vad alla tabeller och diagram betyder. Vi har en inlämningsuppgift till i morgon som ska vara inne kl 12 och jag känner nu att jag är klar med den. Ska dock inte skicka in den förrän i kväll för jag ska kolla igenom den en extra gång hemma tänkte jag. Behöver ventilera kroppen med ett träningspass tror jag så det får bli en paus nu. 

Jag har också fått motiveringar på de frågor på tentan som jag tyckte var konstigt poängsatta. Jag lyckades skrapa ihop ett till poäng, det medför att jag fortfarande inte är godkänd och att det blir en omtenta men jag känner mig mycket klarare på vad som gäller. Nästa gång klarar jag tentan! I kväll ska jag också planera hur jag ska lägga upp fysiologi-plugget, ja jag vet att jag skulle ha gjort det tidigare men det har helt glömts bort. Ska göra det i kväll!

peace outBlåsigt och SPSS

--2011-05-25 -- 20:05:01--
Jag har varit i skolan större delen av dagen och det var bra. Vi träffades vid kl 10 och började sammanfatta vår granskning av avhandlingen som vi påbörjat på varsitt håll. Tiden bara flög i väg och klockan blev halv ett väldigt fort, vi fick avsluta för att hinna äta lunch innan kl 13 då dagens workshop började. Vi fick gå in lite djupare på SPSS:s funktioner idag och lära oss hur man på ett enkelt och smidigt sätt fick ut medelvärde, media, centralmått, spridningsmått samt hur man gör diagram och tabeller i programmet. Det var inte svårt och Excel kan ju gå och gömma sig någonstans tycker jag :D haha

Efter skolan cyklade jag direkt hem, jösses vad det blåst idag! kom kastvindar så jag nästan körde i diket, klarade mig som tur var oskadd hem. 

Var ut och sprang en sväng, kände att jag hade för mycket överskottsenergi. Dock blev det bara löpning i 11 minuter då min höft tyckte att den skulle börja göra ont. Vet inte vad det kan vara men jag började gå och testade efter några minuter att springa igen och ont gjorde det och jag bet i hop i 5 minuter innan jag kom på att det kanske inte är så bra att springa när det gör så ont. Gick resten hem. Totalt 35 minuter var jag ute i blåsvädret, synd att jag inte kunde springa hela tiden :(

I morgon blir det yttligare en workshop och jag ska nog ta mig till Fysiken för lite Afro också :D
peace outFamiljevisit över

--2011-05-24 -- 19:42:21--
Jag är i full gång med att starta en överklagelse angående min hälsopsykologitenta. Jösses, det låter som något stort och avancerat men jag tror inte det är så allvarligt, eller jo, det hänger ju på om jag kan få fler poäng eftersom jag anser att rättningen varit luddig och att jag borde ha någon fler poäng. Har mejlat den kära kursansvarige nu och hoppas på svar så man kan få det ur världen så snabbt som möjligt. Får då hålla tummarna att det går vägen och att jag kan få minst 3 poäng till så den blir godkänd.

Mamma och Pappa åkte hem idag till kära Sevallbo och jag har också pratat med Mamma nu i kväll och de kom hem i ordning och resan gick bra. Det var fint att ha dem här!

Fick några bilder av Pappa, inte så många men de representerar helgen Frida knäppte lite också som jag fick :D 

En glad Elinor efter att ha genomfört Göteborgsvarvet.

knasbild på Mamma, Pappa och Mig... ingen tittar in i kameran, jag vet faktiskt inte riktigt vad vi gör :P haha  men bilden gör mig glad :)

Frida och jag uppe på Varbergs fästning, det blåste hur mycket som helst! :D

Tycker Varbergs fästning är fin! Fint att gå där! sedan ligger den ju nära hamnen också så jag fick se lite båtar också, dock inga större fartyg men två lotsbåtar och två fiskebåtar så jag är nöjd :D

En fågel på Universeum men Pappa fick imma på linsen där i regnskogen så det blev inget mer fotande där :P

Frida fotade genom glaset på stora hajtanken :D sååå söta de är!!!
Herr Groda hade placerat sig på en schysst pinne
En glad Elinor

Det var kul att träffa dem och Frida! nu ska man försöka återgå till verkligheten och det sker sakta men säkert. 

Skola större delen av dagen i morgon och har en del att skriva inför ett seminarium på tisdag. En vecka kvar av denna kurs och sedan börjar plugget in för Fysiologitentan, tredje gången gillt! Ganska less på mig själv för tillfället!

peace outDagens äventyr

--2011-05-22 -- 20:49:04--
Jag är mycket nöjd med varvet igår. Sprang på 2 timmar, 14 minuter och 10 sekunder :D alltså en förbättring med 11 minuter från förra året, en glad överraskning. Det var varm att springa men det blåste lite då och då så det var skönt. Sprang med Frida nästan hela första milen, sen hade hon druckit för mycket så hon fick stanna och sedan såg jag inte henne mer, hon fick ont i en tå också. Men det var najs med sällskap faktiskt!

Gick ganska långsamt uppför Götaälvs bron men hade väl ganska jämt tempo ändå. Kunde öka lite på avenyn men den är lite seg. När jag såg att tiden var bra redan där och då är det typ 3 km kvar så kände jag nog kunde hålla tempot. Sen kunde jag öka också sista 2 km och på upploppet gick det undan! dessutom gjorde det mindre ont i knäna ju snabbare jag sprang. JIPPIII   bara susade om massor  :D haha

I dag känns mina ben och knän som om de bytt plats med en 95-årings. Jag stapplar fram och kan knappt gå när jag suttit för länge, men det går väl över.
Eftersom min kära mamma och pappa kom igår och också lillasyster Frida så var vi på äventyr idag. Vi började på Universeum och sedan åkte vi till Varberg och gick runt vid fästningen, det var fint där. Det blåste supermycket också! Vi tog sedan och åt lite på Hamnpaveljongen (hamngrillen låg där innan), en hamburgare fick det bli och det var kalasgott! precis när vi ska gå mot bilen börjar det regna så vi hade ändå tur att det inte kom tidigare.  Vi åkte ut till gården där Frida bor och jobbar och hälsade på hästarna och de människor som var där. Najs!

Sedan åkte Mamma, Pappa och jag tillbaka mot Göteborg och bryggde lite kaffe och satt ch pratade lite. Det är fint att ha dem här! Vi får se vad vi hittar på för äventyr i morgon :) 

Bilder har jag inte knäppt några men hoppas jag kan få några av Frida sedan :D 

peace out

Göteborgsvarvet 2011

--2011-05-21 -- 09:41:11--

Nu peppar vi lite extra sista timmarna innan start! :D

Ska bli kul att springa i år också! Jag startar klockan 14.57 med startnummer 41452
hade ju tänkt att förbättra min tid men i dagsläget ligger fokus på att komma runt.

peace out

 

 


Ängelholm t.o.r

--2011-05-20 -- 22:19:56--
Fick åka lite tåg idag. Emelie ringde klockan 6 i morse och frågade, jag fattade först inte vad det var som lät men när jag hörde Thåströms röst så insåg jag ju att det ringde. Eftersom det inte var något särskilt planerat för dagen så fick hon positivt svar och blev jätteglad. Så det blev jobb mellan 14.25 och 19.50, som tur var kunde jag somna efter hon ringt :)

Jag har varit på lite nedstämt humör i dag också men det börjar bli bättre. På tåget är jag alltid glad, leendet påkopplat hela tiden. Pratade med en fyllis som rest från Köpenhamn och ville följa med mig hem, trevligt med koplimanger ibland men kanske inte från en full 50-åring men halvslaskig klädsel. Mest glada människor har handlat idag och tågvärdarna har varit snälla. Hade multiset idag och även om jag inte gillar det något vidare så blev jag inte bitter för det. Är mycket nöjd med min jobbdag :)

Ska läsa på en avhandling lite ikväll för vi ska träffas på måndag med gruppen och jag har inte läst så mycket. Sedan ska jag sova och ladda energi inför morgondagen då det är Göteborgsvarvet :D
peace out3 poäng

--2011-05-19 -- 19:27:38--
3 poäng, jag ska sluta lita på min känsla att jag klarat tentor. 3 poäng, finns inget som kan åtgärda att jag blir på bättre humör nu. 3 poäng från godkänt, varför? kommer aldrig få svar på den frågan. Ända svaret jag kommer på nu i denna sinnesstämningen är att jag är fullkomligt kass!peace out

Tur till hamnen

--2011-05-17 -- 22:35:32--
Denna dag har faktiskt varit bra trots att jag vaknade med en otäck känsla efter en dröm jag hade, usch! sånt gillas inte!  Var till skolan på en workshop, ska lära oss statistikprogrammet SPSS, verkar inte vara allt för avancerat men det kanske kommer. Gick runt en stund på stan efter skolan och hämtade även min kära cykel på centralen där den stått i en vecka och tjötat med alla andra cyklar, det på grund av min lathet.

Amelie och jag tränade sedan lite Zumba och det var kul. Dock har jag ont i nacken efter helgen fortfarande så alla huvudrörelser blev lite stela men det var kul, Anna är en mycket bra instruktör!

Väl hemma igen gjorde jag kycklingsoppa och satte mig vid det kära internetet. Där på msn var Magnus och vi kom fram till att kvällen var för fin för att sitta inne så det blev en tur till hamnen och kolla på fartyg :D vi skulle göra det på torsdag men det kom hinder i vägen så det blev i dag. Det var najs! fast det blåste supermycket! Jag tog inga egna bilder men lånade från MarineTraffic Tor Petunia höll på att lastas för att sedan fortsätta färden mot Belgien :D  sedan såg vi Maersk Elba som också höll på att lastas...  SUPERSTOR JU!!!! :D då blir Elinor glad :D
TOR PETUNIA  200 m X 30 m Flagga: Dansk
MAERSK ELBA, 366 m X 48 m, Flagga: Marshall Is.

Hade ju otur att missa det stora Ro-Ro fatyget MV Tonsberg som kom till hamnen i förrgår. Då hade Elinor blivit ännu mer glad om hon fått se :D synd att man inte kan få komma nära de stira båtarna bara tycker jag, hade varit coolt! stora fartyg gillas! :D

Nu kännerjag mig tjockis efter att ha "provsmakat" en hel Marabou Caribbean, jösses! den var itne ens tip-top god, ändå åt jag hela... jag mår illa!

peace outLina

--2011-05-16 -- 20:41:33--
Jag hittade en blogg för ett tag sedan som jag har börjat läsa och följa. När jag läser hennes blogg så tänker jag väldigt mycket. Jag kan omöjligt sätta mig in i hennes situation och förstå men hon förklarar bra och skriver verkligen med känsla. Hon är en bra skrivare! 

Hon har mycket klokt att säga om livet. Hon är svag för Kurt Cobain och skriver om sitt liv som fortsatte fast det inte var meningen, det fortsatte med ett liv i rullstol...Här kan du läsa Lina's blogg


Bild hon hade på sin blogg, tycker väl det citatet stämmer mer än bra!

peace out

Helg och dag

--2011-05-16 -- 19:32:27--
Tog en sovmorgon i dag. Kände att jag nästan var lite värd det. Föregående natt blev det 3 timmars sömn innan Janne kom in och blinkade med lyset och gastade "är du bakis??" så efter det kunde jag ju inte somna om så jag gick upp. Det blev lite fest då på lördagkvällen med middag hos Freddan och sedan utgång och massa dans på Kanske i Kungshamn. Kom hem halv 6 på söndagsmorgonen. Jag ska inte klaga på min natt faktiskt även om man kanske gjorde saker man inte tänkt att man skulle gjort. Men jag ångrar inget så här efteråt när jag tänker efter. 

Det var en bra helg på Smögen i alla fall. Träffade så många människor som jag gillar och jag fick dyka lite. Jag är glad efter helgen vilket är så positivt det bara kan bli. 

Har skrivit klart båda inlämnings uppgifterna som ska in denna vecka vliket känns riktigt bra. Borde börja plugga till fysiologi tentan också snart. Ska ringa Inger så hon får peppa mig lite. Vi borde få svar på Hälsopsykologi tentan denna vecka också, spännande! Jag hoppas jag klarar den!  

Hade tänkt träna idag men det blev inte så. Tog en promenad på en timme i stället och kvällen tillbringas framför datorn. Ska inte göra mycket, ta det lugnt!

peace out

Mina bilder från dykhelgen

--2011-05-15 -- 22:58:45--
Här är mina bilder. Jag är nöjd. Det var ju ändå första gången jag fotade under vattnet och det var knepigare än vad jag väntat mig, var klok nog att inte ens försöka fota fiskar. När jag märkte att kräftorna var nog rörliga övergick jag till stillsamma sjöstjärnor och en och annan krabba, bara stillsamma varelser. 


En söt kräfta med sitt skal. Bilden är grön för att jag inte hade blixten på, man lär sig av sina misstag. Sedan är de här små liven inte de mest stillsamma varelser så tror det är därför den är lite suddig också, eller så höll jag inte kameran stilla nog. 
Magnus von Grön och hans kamera.
Nu blev jag lite uttråkad på gröna bilder (de är många) så jag gjorde den svartvit på Herr Krabba
Blixt och lyckades fota från lagom avstånd så det inte blev helt vitt, massor med partiklar i vattnet dock. 
(har några helt vita, bländande bilder också)
Här tror jag Magnus lyser med sin lampa och så tog jag från bra avstånd. Tror även att det var på säkerhetsstoppet som ajg tog denna bild och då är det ju lite ljusare också. Jag är nöjd!


peace out

Bilder från helgens dyk + logg

--2011-05-15 -- 22:26:36--
Här kommer lite bilder från helgens dyk. Det är Magnus som tagit alla bilderna. Jag har haft kamera-premiär jag också men håller på att fixa lite med bilderna, ganska svårt att få till det så det blir bra, men övning ger färdighet :D  blev väldigt många gröna så ska försöka ordna det, de kommer väl senare :D


Allt okej efter dyket vid Jordfall i Gullmarn
haha, man blir så glad av att dyka! :D skönt att ha kommit igång!
En liten erimitkräfta
Närbild på mitt ansikte
Så söt!!! :D
Glad efter dyket vid Centret trots bakfyllan :D
är det sjöstjärne-porr på gång tro??
hihi blev en till bild på de söta små liven :D
WIIIE NAKENSNÄCKA!!! :D och så söt! :D
Skulle precis gå ner och ser att båten kommer in så vi väntade tills den lagt till
Glada dykare från Wansbro och en glad Helen i fören :D


Det blev totalt tre dyk. Två på lördagen och ett på söndagen

DYK 1

Plats: Släggö, Lysekil
Tid: 47 minuter
Djup: 24,7 meter

Väldigt luddigt ovanför och i språngskiktet men det blav bättre när man kom ner en bit. Jag hade kamera-premiär och det gick väl bra :D såg lite nakensnäckor och lite kräfor och fiskarna börjar komm nu också vilket är najs :D Testade nya understället och det fungerar fint!


DYK 2

Plats: Jordfall Gullmarsfjorden
Tid: 41 minuter
Djup: 19,1 meter

Fin dykplats! lätt att komma i, en liten bist vadande bara. Herr Hummer satt i en skreva vilket gjorde mig glad, blir alltid så glad när jag får se hummer :D Det var lite etapper ner och sedan kom en sluttande dybotten där det kryllade av små erimitkräftor, så söta!

DYK 3

Plats: Kon-Tiki Viken (precis vid centret, Smögen (Kleven))
Tid: 46 minuter
Djup: 5,6 meter

På grund av bakfylla så gjorde vi ett litet dyk i viken bara vid Centret, tog det lugnt. Det var ett bra dyk för magnus hade kamera och jag letade nakensnäckor som han kunde fota. Det rörde sig väldigt mycket eftersom det var ganska grunt men ett varmt och gött dyk! peace out


Logg av dyken 8 maj

--2011-05-13 -- 19:33:54--
Här kommer en liten logg på dyken vi gjorde förra helgen. För bilder kolla nästa inlägg :)

DYK 1

Plats: Släggö, Lysekil
Maxdjup: 21,7 m
Tid: 39 minuter
Trevlig dykplats, varmt och skönt i ytan med hela 11 grader men under språngskiktet var det kallare, 5 grader. Det var många dykare där så sikten var inte den bästa men helt okej. Lite fiskar och lite nakensnäckor, najs dyk var det :D
DYK 2

Plats: Ormestad, Gullmarsfjorden
Maxdjup: 22 meter
Tid: 42 minuter

Supercoolt väggdyk! Väldigt dålig sikt ovanför språngskiktet men så fort man kom under det så blev det både bättre sikt och lite kallare, hade 5 grader då. Eftersom det är väldigt djupt där så såg man aldrig någon botten utan det var alldeles svart under en och man hade den där 'sväva i tomma intet' känslan hela tiden, det var najs! Såg en och annan simpa och någon enstaka maskeringskrabba, fiskarna börjar vakna till liv nu också vilket är trevligt :)

Bilder från söndagen 8 maj

--2011-05-10 -- 23:31:41--
Här kommer lite bilder från söndagens dykning i Gullmarn. Som jag sa tidigare så var det rikgit bra dyk!
(en logg på dem kommer senare)

Det är Daniel som tagit de flesta bilderna med Magnus kamera.
Jag är en glad dykare jag! :D
Jag är också en stark dykare!     ;) haha
Dykgänget! :D Jag, Magnus och Lisa  
Lisa i vattnet
Ikliv av Lisa när vi är i Ormestad
Magnus, Lisa och Jag innan vi hoppar i vattnet i Ormestad
Färdigdykta :D det var riktigt bra dyk!
Där ute på udden till vänster gick vi ner, det är vägg i princip rakt ner till 80 meters djup. Det var cool att inte ha någon botten under sig, fast lite läskigt också när det bara var alldeles svart under.
Glada dykare. Magnus, Jag och Lisa
Här sitter vi och fikar innan vi ska göra första dyket. Det är vid Släggö i Lysekil. Det var många dykare där.
Dykning är fantastiskt!

peace out

Händelserik helg

--2011-05-09 -- 10:54:37--
De senaste dagarna har varit händelsefyllda. Jag har jobbat, gjort egen punsch, jobbat lite till och sedan gjort två fantastiska dyk i Gullmarn! :D 

Vi var först i Lysekil och dök vid Släggö, det var många som tänkte att igår var en perfekt dykdag, det var väldigt många dykare där. Sedan åkte vi till Ormestad och det var coolt! Riktigt bra dykplats! Berättar med om dykningen senare, på trosdag när jag kommer hem igen.

Har också jobbat lite, hade övernattning fredag till lördag och sedan lördag till söndag. på lördagen var jag hos Johanna och vi gjorde punsch, Anna och Tina var också med, det var en roligt tillställning och det blev riktigt gott :D Det var Tina som hade ett recept som hon hittat i en kokbok från 50-talet som hon fått av sin mormor :)
Hemmabryggd Punsch ca 3 l

1 & 1/4 l vatten
3/4 kg socker
1 l rom
1/2 l bordsbrännvin
10 cl konjak
1 knivsudd citronsyra
1 stor sked honung

Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka ihop lagen tills den mäter 1 & 1/4 liter. Låt lagen kallna. Blanda ner rom, brännvin, konjak och citronsyra och rör tills allt är välblandat. Häll punschenpå flaskor och tillslut dem. Punschen blir bättre ju längre den lagras.
Det var skoj, vi gjorde Krabbelurer också, det är Bohusländsk pannkaka, man gör typ pannkakor på sockerkakssmet. SUPERGOTT!!!


Just nu bor jag hos Annelie för jag ska vara vakt till Smulan till på onsdag. Det blir fint det!


peace outLöpning

--2011-05-06 -- 17:10:19--
Tog mig en löprunda i dag med. För att variera det hela körde jag indianhopp, höga knän och utfall lite då och då. Spurtade också upp för några backar. När en parkbänk synades körde jag lite träning av triceps. Totala tiden för det hela blev inte mer än 30 minuter men kände mig pigg och glad. Får ta och köra något långpass snart också, Göteborgsvarvet närmar sig med jättekliv!

Var ute igår också och då blev det bara springa, 5 km ganska så precis blev det. Mesta delen blev på asfalt men några korta bitar i Ruddalen var på grus också, övervann backarna genom att springa extra fort uppför dem :D

Det är kul att röra på sg! :D

peace out

Inlägg nummer 1000

--2011-05-05 -- 20:16:21--
Ja, för cirka 2 år sedan och 5 månader sedan så återupptog jag bloggandet igen. Det har alltså blivit 1000 inlägg sedan dess, COOLT! :D Hunnit med en del känns det som och jag har utvecklats mycket som person. Humör och sinnesstämningar har gått upp och ner men det är väl så livet är helt enkelt :) 

En dag som denna är jag glad,
den positiva energin överväger den negativa och jag tycker mycket om mig själv! Jag har glada människor omkring mig som jag tycker om som gör mig på bra humör. Jag känner att livet leker just nu! :)Disputation och seminarium

--2011-05-05 -- 20:08:00--
Dagen började på riktigt klockan 9 på plats i hörsal Arvid Carlsson på Shalgrenska. Jag var på mitt livs andra doktors-disputation. Titeln på hennes avhandling var "Loved ones within palliative care -understanding, strategies and need for support". Hon hade alltså studerat hur den palliativa vården (vård i livets slutskede) ser ut och hur den kan utvecklas, hon undersökte den från anhörigas och personalens synvinkel och hur sorgarbetet efter att någon gått bort ser ut hos olika individer. Det var väldigt intressant! Hon försvarade sig också bra mot opponenten och svarade tydligt på betygsnämndens frågor. Det var lätt att hänga med och jag kände att jag lärde mig något nytt :)

Sedan hade vi ett seminarium i skolan där vi diskuterade kvalitativa forskningsmetoder och även de vetenskapliga artiklar vi läst. Det var också kul! Gillar vår kursledare, så mycket energi och så positiv till allt och förklarar så bra, aldrig några krusiduller och det är så skönt! 

Mer insperation inhämtades med Egoboost Magazine som släppte sitt första nummer härom dagen :D har bara läst lite i den än men ska läsa mer innan John Blund attackerar mig :D

Var ute på en liten löprunda också nu på kvällskvisten, blev 5 km och ganska så precis 30 minuter :D Gött! :D
peace out

Body Combat

--2011-05-03 -- 21:27:55--
Jag har varit på ett träningspass idag med döden själv! JÖSSES! 

Det var ett Body Combat pass. Det var ännu ett sånt prov-pass och jag hoppas att de lägger in det på schemat sedan för det var galet roligt, men också hur jobbigt som helst! Det var fullt ös medvetslös i 60 minuter, drog över 2 minuter för stretch. Räck upp en hand den som tror på träningsvärk i morgon!

Body Combat är ett kampsportsinspirerat pass. Man slår och sparkar i luften. Det är lite boxning, lite karate och andra kampsporter. Det är riktigt roligt men väldigt jobbigt. Han som var instruktör idag var helt galen!  Ända nackdelen var att det var för mycket folk så det var svårt att se honom, blev att man fick stanna upp ibland och försöka se hur han gjorde olika rörelser, det var 60 personer totalt och det var lite för mycket i den lilla salen, hoppas de begränsar till några färre om de lägger in ett sådant pass på schemat.

Om det är så att du har möjlighet att testa Body Combat så gör det! det är verkligen värt det!

peace out

Scones med jordgubbar

--2011-05-02 -- 23:55:47--
Smaskens kan man ju säga! :D supergott med scones! :D Pålägg: grädde och färska jordgubbar

Har haft föreläsningar hela dagen i dag, sedan tränat lite. Jag är ganska så trött känner jag, känner mig lite sliten. Känns hela tiden som att jag glömt något och jag känner mig lite förvirrad. Men det var skönt att träna och tänka på något annat en timme, vi tränade Body Balance. Det är typ yoga, gött!
När Amelie och jag var ute och gick med Ville en dag förut så hittade han en Mcdonalds mugg som det varit cola i och den gillade han, han bar runt på den jättelänge innnan han lämnade den för en smaskig pinne. Dagen efter fick jag detta mms av Amelie, yttligare en mugg alltså...det stog: "man kan ju bli beroende av cola" Han är så söt! :)

I morgon har jag tänkt plugga hela dagen. Ska försöka bli klar med en uppgift till seminariet på torsdag, tänker så jag har det gjort och slipper stressa med det. Ska träna också :)

peace out


RSS 2.0