29 november

--2011-11-29 -- 20:42:34--
"Det är skum på kaffet! Det vill jag inte ha! Det ser giftigt ut!"  haha ja det var nog dagens bästa kommentar. Dock drack hon ju när jag sa att det blir så när man tar ur termosen, så det är inget farligt :D

Jobbdagen var bra idag. Inga förseningar som det dock var igår... fast igår flöt allt på ganska bra ändå, bara 45 minuter sena, visst, folk blev irriterade men jag kände mig glad ändå. Det var ett litet godståg som gick sönder på Hallandsåsen. 

I Söndags när stormen Berit härjade kom jag bara till Varberg på min andra sväng för Trafikverket begärde tågstopp från kl 17, så jag fick vända och sluta 3 timmar tidigare. Då han jag träna med Amelie också vilket var gött. Dock gör sig träningsvärken märkvärdig :( men det är ju sånt som hör till :P

På torsdag är det flyttdag så då är det fullt ös medvetslös hela dagen :D 

Är för tillfället en mycket trött männiksa.

peace out

Hemhemma vistelsen

--2011-11-25 -- 21:14:09--
Jahapp, jag är i alla fall hemma i Göteborg igen. Hade det underbart hemhemma med mamma och pappa. Tiden går dock alldeles för fort.

Jag kom kl 10.55 till Tierps station på fredagen (18:e) och pappa hämtade mig, underbart med pappakramar! Vi åkte hem till Sevallbo och varvade ner med lite kaffe och smörgås innan det var dags att dra på arbetskläderna och göra nytta. Nyttan var att jag bytte till vinterdäck på räzzer fårrden och pappas arbetsbil... han stog och tittade på och såg till så jag gjorde rätt :D sedan gick vi in och gjorde mat, stuvade makaroner och korv :D smaskens!
Fredagsmys framför tv:n, mamma slutade sent så hon kom hem när vi satt och smaskade på vitlöksklyftor och vitlökskorv :D mumsigt! :D snacka om att vi luktade sen :D 

Lördagen var det 50-årskalas i Karlskoga, tog lite tid att köra men det var det värt, god mat och fick träffa morbror med fru och min kära kusin. Den kvällen beslutade jag mig att lära mig teckenspråk i stället för spanska! Skäms nästan för att jag inte lärt mig teckenspråk innan! Men nu tar jag tag i saken!

Söndagen var en slappdag. Mamma och Pappa var lite sega, det var jag som körde hem, vi kom hem kl 2 på natten så jag var också trött :P   var bara hemma och pysslade med Kasper kanin och Katterna. Pappa och jag var en sväng till farmor och hälsade på och fikade :D fick tre trasmattor till nya lägenheten också :D

Hela måndagen hjälpte jag min kompis Tim och hans Malin att flytta, de flyttar från en lägenhet till radhus och det var verklgien en hel dags göra, mycket saker och tunga lyft, det belönades med pizza i nya boendet :D ska bli kul att se när allt är klart där :D

Tisdagen besökte mamma och jag Ikea i Valbo och kollade på säng och andra saker som jag ska införskaffa när jag flyttar. På kvällen blev det lugnt med tv och mys bara. 

Onsdag var dagen för hemresa och mamma och jag var hemma och pysslade, jag fixade med Kaspers utebur och fixade den inför vintern, klippte hans klor och skämde bort honom med ytterligare en godis-gnagpinne. Avmaskade katterna och städade i Gustavs bod. Mamma och jag bakade lussebullar också, oj vilken ont i magen jag hade på tågresan hem sen!

Resan hem gick fint! Dock lite tråkigt att vara helt ensam när man anländer till Göteborg och sedan komma hem till en tom lägenhet, men det är väl sånt man får ta, snart återkommer man till vardagen och då tänker man inte lika mycket på det. Längtar i alla fall hem till mamma och pappa igen och skulle vilja vara där längre.
peace out

Breaking Dawn

--2011-11-17 -- 19:26:50--
I går var jag med Anna på senaste Twiligt-filmen :D den var riktigt bra, faktiskt den bästa av dem fyra som kommit. Nu väntar vi med spänning på sista delen av fjärde boken :D tänk att de ska dra på det så länge som ett år!
Jobbade i morse och det var väldigt lugnt på tåget. Jag och lokförare Danne tycker det är tråkigt att min syster inte är hemma så man kan tuta på henne när man åker förbi :(  På sista vändan mot Göteborg hade jag Claes Malmberg med på tåget :D han var trevlig att prata med, hans vänner/kollegor också som var med och oj vad de handlade :D 

I morgon följer jag rälsen mot hemhem. Åh, vad jag längtat!!!!! Inte många timmar kvar tills jag får krama mamma och pappa igen :D 

peace out

Into The Wild

--2011-11-15 -- 20:36:14--
Har just lagt till en film i högen av mina favoritfilmer!
Into The Wild
En mycket bra film! Den handlar om Christopher McCandless som efter universitetsexamen drar från mamma, pappa och syster för att luffa. Han hör inte av sig, bara försvinner. Det utspelar sig mellan åren 1990-1992. Han luffar runt i USA med målet Alaska. 

Han träffar så många människor och får se så mycket! Som skådespelaren som har huvudrollen, Emile Hirsch sa: "En av anledningarna till att människor identifierar sig med historien är att alla har behovet av äventyr och han är den som gjorde det, han stack, vi bär alla på de känslorna: Tänk om jag stack iväg på äventyr? Vad skulle ske? Han gjorde det, alla vill egentligen göra det, men det finns så mycket som hindrar oss och kanske inte av fel anledningar. När han dog så hade han gjorde det som så många funderar över: Tänk om jag gjorde så? Genom att gå över den gränsen så lyckades han."

Regissören, Sean Penn säger att när man sett filmen så tänker man på den i veckor efteråt och det tror jag att jag kommer göra, jag har inte tänkt på annat sen jag slutade kolla på den för några timmar sen... och han har också rätt i att en bra film ska ha den effekten. 

Jag gillar historier som baseras på verkligheten. Man blir på något sätt alldeles glad innuti av all vacker natur och allt han uppllever, den har ju dock ett tragiskt slut men så många bra buskap att man nästan blir lättad ändå. 

Se den!

peace out

Dyk den 13 november

--2011-11-13 -- 22:27:24--
Efter jobbet idag drog jag och Amelie upp mot Lysekil för ett dyk :D Vi fyllde flaskorna hos dansken och körde sedan till Alsbäck. Amelie har sett bläckfisk där tidigare och eftersom vi kom så det skulle bli nattdyk valde vi just Alsbäck.

Vi fick se två små söta bläckfiskar, det var såklart Amelie som hittade dem och de var så söta när de grävde ner sig när man lyste på dem. Vi såg dem på runt 28 meters djup. Fick också se en hummer, ganska stor och den befann sig på runt 21 meter. Det var denna gången också 13 grader varmt på 30 meter och sedan 10 vid ytan så det var vädligt gott att vara lite djupare så man slapp frysa om läpparna så förfärligt. Det ver mycket fisk också, dock kan jag ju inte namnen på alla men en sjökock såg vi och någon snultra var det nog också, en liten kantnål låg också på lite grundare vatten och vilade sig.

Det var väldigt smidigt att gå i vid Alsbäck för det var en trappa och sedan grunt som man kunde stå och fixa med fenor och så, sedan sluttade det ganska brant ner med först med musslor på bottnen som sedan övergick i dy. När vi började gå grundare var det någon enstaka stenbumling och någon betongklump också men växtlighet på. En hel del att se måste jag ändå säga.

Det bästa var i alla fall bläckfiskarna! De andra djuren har man ju sett förr :P  dock blir jag ju alltid glad när jag får se hummer :D

Plats: Alsbäck (Gullmarsfjorden)
Djup: 30,8 meter
Tid: 41 minuter
Temperatur: 10 grader vid ytan och 13 grader på 30 meter

peace out

Hipp hipp

--2011-11-13 -- 13:20:59--
Slapp åka tåg idag så slutade vid 12. Väl hemma så mest väntar jag på att Amelie ska komma och hämta mig så vi kan dra till Lysekil och dyka :D
Ja, ska man hålla på och måla på tåg så kan man ju göra det lite roligt :D
Det finns ett ljus i tunnelns slut :)
peace out

Strutsen

--2011-11-12 -- 22:02:41--
Dagen erbjöd en väldigt lugnt tågåkande. Aningens högre puls fick jag när jag åkte pass ner till Båstad första vändan då jag sitter längst bak i tåget, hör att hon tutar efter Kungsbacka, tänker att det är väl något djur då det bara är åkrar omkring men strax efter ser två unga män snubbla av spåret, jag åker alltså baklänges och ser den ena trilla och den andra fortsätter gå i spåret. När vi kört i drygt 400 meter möter vi ett SJ-tåg... jag började såklart fundera hur det gick för de två killarna... i Laholm får tågvärden sms att räddningstjänten begärt tågstopp utanför Kungsbacka, ooops... men jag fick senare veta att det inte var någon som blev påkörd men det var ändå lite otäckt, tycker inte man ska hålla på och leka med livet sådär! Med tanke på att de vinglade och snubblade så kanske de inte var helt nycktra, jag vet inte, men men händer det så händer det, inte så mycket man kan göra åt saken.

Jag hade lite otur också på sista vändan mot Ängelholm. Jag stod i dörren till tjänstekupén och pratade med tågvarden som åkte pass... dörren glider igen mer och mer men jag tänker inte på det, jag håller i handtaget och när det blir lite väl smalt så ska jag dra upp den så jag inte mosar halsen. Då går inte dörren att få upp!!! Jag sitter fast!!! Jag bara skrattar och tågvärden försöker få upp dörren men den sitter liksom fast och det är precis så att jag inte kommer loss för öronen är i vägen, måste sett sjukt roligt ut utifrån, som en struts med huvudet i sanden!
Övriga dagen var också bra, tågvärden Anette kom till Laholm och lämnade två böcker osm jag skulle låna :) hon är för snäll :) så nu har jag börjat läsa "Hundraåringen som klev ut genom förnstret och försvann"

I morgon blir det jour 9-12 och så hoppas vi jag slipper åka tåg :D

peace out

:)

--2011-11-10 -- 22:08:54--
Ännu en lång dag till ända och i morgon väntar nästa. Jag börjar få en ordentlig hemlängtan också, men nu är det bara en vecka kvar innan jag får åka hemhem till mamma och pappa, ska bli så otroligt bra! Dagens jobb gick lysande, bra tågvärdar på alla vändorna och städare Philip som sällskap i Ängelholm, hur bra som helst, dagen gick då också väldigt fort, helt plötsligt var den slut.

Påväg hem från jobbet ringde jag systeryster Frida som befinner sig i Holland på en hästgård, nästa helg ska de till Polen på tävlingar, hur spännande som helst ju!!! Fast jag saknar henne, om hon flyttar ner dit, vilket inte är klart än om det blir så så kommer jag ju inte ha någon att tuta på när jag åker förbi med tåget :(  Men jag är glad för hennes skulle <3

I morgon börjar jag inte förrän 9.25 så det är ju nästan sovmorgon ;) hoppas det inte är allt för konstiga kottar på tåget i morgon, dock finns väl risken då det är fredag och det är väldig variation på folk som åker.

Sömnen gör intåg!

peace outIllaluktande människor

--2011-11-09 -- 20:27:04--
Idag har det varit människor på tåget som luktat så förskräckligt illa. Den ena luktade väl bara lort, han var väldigt smutsig också och hade väl inte tvättat sig på ett tag så det var ju förståeligt. Den andra luktade ännu mer och jag kunde inte komma på vad det var för lukt, han såg inte allt för ovårdad ut utan det var bara att han luktade så illla. En tågvärd sa att det var fotsvett men jag kan inte riktigt hålla med, det var något annat surt över lukten. BLÄ! men det är ju bara att bita ihop och inte befinna sig på samma plats som dem.

Annars har allt varit bra på tåget, så länge det inte är otrevliga människor eller våldsamma människor så är jag nöjd. Var också snäll och bjöd de två lokförarna i godståget som stannade till i Ängelholm på kaffe :D de blev så glada så. De skulle stå där och vänta på att mitt tåg skulle passera så de kunde köra vidare och då kom idén att de kanske var kaffesugna så jag sprang och frågade. De tackade glatt och jag blev glad över min goda gärning :D 

Jag råkade klippa håret härom dagen också förresten, färgade också. Syns kanske inte superbra, blir så konstigt med blixt. Klippte kort allt utom luggen, nöjd! Färgen är mörk brun/röd, den röda tonen syns inte så bra på grund av blixten.


Mitt hår kommer aldrig hinna växa sig långt, jag bara klipper bort det hela tiden, suck.

peace out

Morgonjobb och träning

--2011-11-08 -- 20:18:53--
I morse var det jour som gällde igen, hade åter igen tur och slapp åka tåg. Dalia och jag var supersnabba i köket. Åkte hem och sov en slurk innan jag drack kaffe och åt kladdkaka. Åkte sen till Amelie och hängde innan vi tog räzzerbilen till Bagaren & Kocken, en affär med massa köksprylar, hon skulle köpa julklappar :D

Efter att ha tittat och trånat i köksaffären så åkte vi till Fysiken, dock var vi en timme tidiga till Zumban så vi gick till glasögonaffären som ligger alldeles intill Fysiken. Amelie provade massor med bågar och vi hittade ett par som hon gillade, får se om hon köper dem senare :)

Zumban var rolig. Kände mig lite trött dock. Blir tidig kväller i kväll. Nu väntar 4 dagar med 10,5 timmars pass så man får sova så mycket man kan :D

PEACE OUT

Dyk den 7 november

--2011-11-07 -- 20:22:14--
Dagens äventyr blev Hällebäck och ett dyk i Gullmarn :D
Ihopsättning av utrustning :D 

Här rakt ut dök vi. Det var lätt att gå i, det sluttade ganska snabbt men lagom så man kunde stå och ta på sig fenor och så. 

Min inflator krånglade till en början och hakade upp sig men vi fick ordning på det, det sluttade snabbt neråt med dybotten, massor med små ermitkräftor :D  Simmade 'bortåt' och så småningom kom lite stenbumlingar och där fannas bl a en hummer som inte blivit uppfiskad så jag fick kolla lite på den :D en sjökock låg och vilade, lite andra småfiskar var det också, mycket liv och rörelse :D

Höll oss ganska länge på runt 14 meter för där var det mycket att se. Det var väldigt mörkt nere på 30 meter, nästan så det kändes som ett nattdyk, men min nya lampa var superduperbra så den lyste upp så fint. Det var ändå bra sikt må jag säga :D Varmare på djupet än i ytan :D

Plats: Hällebäck (Gullmarsfjorden)
Djup: 31,8 meter
Tid: 45 minuter
Temperatur: 13 grader (30 meter) 10 grader i ytan
Jag är supernöjd med dyket! :D skönt att komma i vattnet igen :D

peace out

Inget tågåk

--2011-11-06 -- 14:34:38--
Blev inget tågåk idag. Hade ju jouren men slapp åka ut, Jag och Emelie pysslade i köket och söndagar är bra för då är allt så lugnt, bara varannan timme som det åker ut någon på tåg. Vi fixade och donade i maklig takt, Emelie hade redan hunnit med massa innan jag kom så det var inte allt för mycket som skulle göras, endast ciabatta, sallader och frukostfrallor.

Åkte med en buss hem som tog väldigt lång tid, kollade inte upp det innan utan såg bara att det stod Frölunda torg på den så jag klev på. Tror det tog lite mer än en halvtimme att åka. Dock var det inget nergativt med det för den tog en sväng genom Nya varvet,  Långedrag och Tångudden, så jag fick se lite fartyg, dock på ganska långt avstånd men det är de osm ligger stilla så jag har sett dem innan :)  

Väl hemma blev det hårfärgning och lite flytt-pyssel :) råkade leka med saxen igår igen så nu är håret ytterligare lite kortare :) (hoppsan)

Ska snart in mot stan igen då jag ska på middag hos Janne och Annelie :)  blir fina fisken det :D
(Det där med träning låtsas jag att jag glömt bort)

peace out

Avslappnad kväll :)

--2011-11-05 -- 21:12:14--
Dagens jobbdag var raka motsatsen till gårdagens. Idag var det istället väldigt lite folk. Från Ängelholm till Göteborg hade vi aldrig mer än 20 personer. Det var väldigt lugnt. Skönt om jag får säga det själv :)  Hade bra tågvärdar att prata med också. Nu såhär på kvällskvisten varvas det ner med lite tända ljus, te och packa en och annan flyttlåda :)


Nått att tänka på kanske, om man inte tänker alldeles för mycket på andra saker som jag gör :P

Många resenärer och stenugnsbakad pizza

--2011-11-05 -- 13:12:43--
Igår ville alla åka tåg samtidigt, andra vändan t.o.r till Ängelholm var det proppfullt, jag kom ingenstans! Stog längst fram hela vägen då det var massa bagage i gångarna och även massa männsikor som stog. Försökte man få bort bagaget och visa var de kunde ställa det blev man dumförklarad så både tågvärden och jag gav upp. Blev ju inte så mycket försäljning men det är väl sånt man får ta. Även påväg tillbaka till Göteborg var det många människor, jag blev inknödd i ett hörn och där stog jag, kunde inte öppna, kunde inte komma till personalkupén, jag stod där jag stod helt enkelt. Efter Halmstad gick det dock att öppna men jag fick stå kvar dör det var barnvagnar och så i mittendelen så där stod jag. Gick ju bra det med, blir lite långsamt att stå stilla när man inte har någon att prata med eller något att göra, ja, börjar tröttna på Angry Bird nu och det är ju inte direkt så att man kan lyssna på musik.

Det var en lättnad att komma till Göteborg, åkte till Lisa och Daniel och vi köpte stenugnsbakad pizza, åååååh så gott det var! Blev några glas vin och massa tjöt samt en hel del tittande på diverse youtube-klipp och musiklyssnande :D det var en riktigt bra kväll! Hem kom jag inte förrän halv två, tiden går fort när man har roligt :D

Idag lyckade jag dock sova alldeles för länge! halv tolv var klockan när jag öppnade ögonen, jag hade hat alarm på nio men jag måste ha tryckt på fel knapp för någon snooze kom det aldrig :P ganska skönt att sova, har inte gjort det ordentligt på ett tag så det var kanske bara gott :)

Det blir en sväng till Ängelholm idag också, hoppas det är lite lugnare än igår. I morgon har jag jouren mellan 9 och 12 så man får väl se om det blir till att åka tåg då. I morgon är det söndag och sista dagen på höstlovet, misstänker att det kan bli rejält mycket folk... ojojoj!

peace out

Villebesök och jobb

--2011-11-03 -- 22:08:06--
Lååång dag idag... och samma blir det i morgon :) men det är ju roligt att åka tåg :D sen fick jag sällskap av bästa Josef från Ängelholm till Halmstad, dock kom det ju folk och skulle handla hela tiden så man han ju inte prata så mycket, men man får vara nöjd med det lilla kanske :) all har gått bra i alla fall, inga bråkstakar :)

I går var jag hos Amelie och hälsade på, Ville är busigare än vanligt och vi tog en promenad till pizzerian och införskaffade middagsmat, Ville ville jättegärna ha pizza men se det gick vi inte med på, vi bara frästade honom :D haha, blev ju ingen träning som vi tänkt heller, vi var sega båda två, fanns liksom ingen energi.

I morgon och till helgen ska jag dock försöka få till något träningspass, får se hur tiden räcker till, men en timme kan man väl ta sig, en promenix om inte annat :)

Tidig morgon även i morgon så nu blir det till att sova lite :D ska börja smått på en ny bok så jag blir lite trött :)

peace out

LÄGENHET!!!!!

--2011-11-01 -- 19:50:50--
LÄGENHET!!!!!!!!! HAHAHA för jag har fått en lägenhet, för jag har fått en lägenhet, för jag har fått en lägnenhet :D

Det är inflyttning 1 december så det är bara en månad dit! jösses, vad det gick undan! Elinor är en glad Elinor!

Efter jobbet på morgonen for jag hem till Janne och drack kaffe och tjötade lite, han ska till sjukan i morgon och ta bort gipset så nu får vi se om armen läkt som den skulle, hoppas på det. Sen var jag på visningen av lägenheten som jag sedan fick reda på att jag fick :) 

Jag hoppar runt och studsar av glädje för lägenheten :D  (nästan i alla fall)  JIPPIIII
peace out


RSS 2.0