EllenElinor - Elinor Näslund's blogg

2016-07-24
21:36:13

Dagstur till Uddevalla

En alldeles underbar dag blev det och än är den inte över. Vi fick oss en tur till Uddevalla för att assistera Honduras Star, en dam som verkligen haft ett grannare utseende. Fina former men hade behövt sig lite rostknackning och målning. Svitzer Geo var också på plats. Jag fick koppla henne helt själv, matros Martin hade fullt upp med matlagningen, porterstek fick vi, omnomnomnom! Lite nervöst men det gick bra!

Vägen dit körde vi genom Malöströmmar vilket gjorde mig lycklig. Det har jag tänkt på sen jag såg att bogserbåtarna faktiskt kör där. Det är så fint!

Eftersom att kvällens jobb i Brofjorden inte var beräknat förrän klockan 22 och nu är försenat till midnatt så stannade vi till i Lysekil och tog en promenad med glassköp. Fantastisk kväll att gå på klipporna. Vi satte oss längst ut på Stångehuvud och gottade oss i solen.

Perfekt start på en dag, bleke och destination mot södern.
Neptunus ligger ankrad och solar sig
Vi går genom Malöströmmar
Uddevallabron från en vy jag inte sett den innan. Det är också något jag önskat mig när jag åkt bil/buss över den
Honduras Star
Vi har precis kopplat. Egentligen skulle Svitzer Geo ha escorten men Honduras Star var lite tidig så de han inte fram. Tur vi var lite tidiga
Som synes så skulle hon behöva lite ompyssling
Svitzer Geo kommer till Lysekil
Boss glassar i solen medan vi går och käkar glass
Bogserbåten Harry, Svitzer Geo och Boss njuter av solen
Promenad ut till Stångehuvud
Vacker afton
Väl tillbaka så hade Fenja anlänt också och la sig på utsidan om Svitzer Geo.
Kommentar:
2016-07-26 @ 19:01:58
#1: Daniel

Det skulle jag ha vetat om innan jag åkte hem samma dag, då hade jag kunnat kika på er lite. Du ser ut att ha det väldigt bra och det glädjer mig.

Svar: Åååh jag har det så fantastiskt! Lever min dröm verkligen! Det är ju så lurigt med alla båtjobb dock, ibland bestäms de med kort varsel. Skepparen fick veta kvällen innan att vi skulle dit och jag meddelades vid frukosten samma dag, snabba ryck :-) det var synd att det missades, bogserbåtar kan man inte få för mycket av :-)
EllenElinor

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: